|
|
#2881 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Silver, no przecież ja też tylko o dzieciowych prezentach piszę
z mężem robimy sobie prezent jakiś zawsze i z moją mamą, i wszystkie dzieci dorosłe kupują dla teściów - taki gest za ich dużą pomoc Jeszcze coś dla prawie 3latka muszę wymyślić i dla chrześniaka 5miesięcy będzie miał.
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
a podpowiecie co mozna dla brata i jego żony, jakiś wspólny chce i nic drogiego
zawsze im kupowałąm osobno pod choinkę, ale teraz z pewnych względów nie będę się dla bratowej starać, a znowu nie pasuje tylko braciakowi prezentu dać, więc chcę wspólny; plissss poratujcie
|
#2883 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetna jest, młody wychodzi na stolik iukłada i przekłada książeczki ![]() Zdrówka dla Filipka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48872751]wszystkiego najlepszego w takim razie ![]() eeeej a skąd wiesz??? pokaż ulotkę ![]() nie znam Ja niespodziewanie wolne, D. w nocy temp., P. do pracy a potem mają coroczną imprezę, niech idzie a ja na dzisiaj l4. Wysłałam dyspozycje, co mają z pierwszakami robić ale fajnie, bo idzie koleżanka z biblio, taka moja dobra, więc ok. A Dorka poszła spać, w sumie nic poza tym, leciuteńko zaróżowione gardło i tyle, ale żadne leki nawet nie wchodzą w grę. Obserwujemy. Gdyby nie to, że muszę l4, to ani bym nie szła do lekarza.---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Hope, niestety tyle samo negatywnych opinii widziałam o jixin Gojka, powiem tak, my ten wózek co kupiłam mamy dla Agatki (dostała na 3ur), tyle że pod inną nazwą identyczny jest, i polecam bardzo - co ważne: rączka regulowana, więc nawet gdy dziecko urośnie to nie trzeba nowego kupować tak szybko, jest LEKKI - docenisz na spacerach no i jest torba a ten plastikowy smoby odradzam, co prada firma solidna (wózka nie widziałam, ale inne zabawki znam) ale tak - do ew. noszenia za dzieckiem mega nieporęczny, koła plastikowe więc i głośne, i mogą się drzeć szybko, i może się źle prowadzić - w tym naszym piankowe, nie zdzierają się bo jednak wózek z lalką mało ważą, łatwe do czyszczenia (przecieram ściereczką mokrą taką czyszczącą i tyle), a i jak sama mam nieść, to po prostu biorę i tyłem ciągnę. No i smoby jednak plastik, mimo porządności to na spacerze nietrudno o uszkodzenie.[/QUOTE] Zdrówka! Cytat:
I tak czekają na jakiś mój plan.Cytat:
![]() Fajny, czy to ikea? My też jakiś miesiąc, dwa temu kupowaliśmy ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dziękuję za ciepłe przyjęcie, będę pisać w miarę możliwości czasowych lecę dalej czytać
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak Laurka zrobiła, to niech pokaże
|
|
#2885 |
|
Konto usunięte
|
Elllmi, a może jakaś kawa/herbata i po kubku? razem zapakowane.
|
|
|
|
#2886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nic do nich nie dociera?Cytat:
![]() Kupiłam wczoraj w pepco takie puzzle młodemu http://merlin.pl/Trefl-Baby-classic-...6,1502117.html Podobają mu się
|
|
#2887 |
|
Konto usunięte
|
Elllmi, no Laurka ma bloga w podpisie z półkami
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
W linku w stopce jest Teraz trochę inaczej wygląda, zrobię fotkę jak młody wstanie.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48886473]Elllmi, a może jakaś kawa/herbata i po kubku? razem zapakowane.[/QUOTE] Super pomysł, wykorzystam dla siostry i szwagra
|
#2889 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
jestem stara i sie sypie ![]() syt z ranca... mlody obudzil sie i stwierdzil ze "musi cos zrobic" poszedl do pokoju, wraca z mlotkiem i kluczem, ja sie pytam co Kubus bedzie robil a Kubus no to:- Kubus musi zrobic mame! my tez nie mamy, mam za to 2598457 pomyslow. liczy sie? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48885939] Jeszcze coś dla prawie 3latka muszę wymyślić i dla chrześniaka 5miesięcy będzie miał.[/QUOTE]chetnie podpatrze a co na chrzciny planujesz? sama kasiorke? kiedy macie w ogole?Cytat:
u nas tez szal Cytat:
jesuuuuuuuuu, jaka sypialnie widzialam w agacie. calusienka biala! aaaaaaaaaaaaaaaa Cytat:
probowalas tak prosto z mostu?o kurde? co u was? jak nocka? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-11-11 o 12:08 |
|||||
|
|
|
#2890 | |||
|
Zakorzenienie
|
znalazłam sposób na wszystkie "NIEEEEEE" Filipa
- jak się na przykład mamy ubierać na wyjście, to on z automatu "Fifi nie chcieeeeee" i ucieka; no to mu mówię, że jak się zastanowi i już bedzie chciał, to ja tutaj czekam, no i tak sobie siedzę, a on zawsze przychodzi z tekstem "Fifi sie ziaśtanowił, chcie się ubjać" i wszyscy zadowoleniniestety ostatnio dziecko zaczyna być bardziej cwane niż mamusia jak go o coś proszę, to mi mówi, że się zastanowi no i tak się zastanawiał, że zrobił w majtki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48886473]Elllmi, a może jakaś kawa/herbata i po kubku? razem zapakowane.[/QUOTE] dzieki za pomysł, ale średnio to do nich pasuje; w ogóle z nimi to jest różnie, raz mieszkają razem, raz osobno, raz tak, raz siak i bądź tu człowieku mądry Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48886498]Elllmi, no Laurka ma bloga w podpisie z półkami [/QUOTE]Cytat:
![]() ślepam Cytat:
butki takie http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...html#avantages ; tylko ja mam całe granatowe i za 25zł z przesyłką
|
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, nie wiem, może latem chrzciny
starsze dziecko prawie 3 lata już czeka Na prezenty - też nie wiem, bo ma kupę zabawek po moich dziewczynkach. Ale to fajne: http://www.smyk.com/oball-flexi-gryz...y-dla-dzieci-p A między Bogiem a prawdą najbardziej by się małemu porządne ciuszki nadały. |
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie kupiłaś te śniegowce? super są
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Ale ładna pogoda dziś wymyśliłam sobie spacer, ale się okazało, że mój mąż zamiast jutro to w delegację jedzie dzisiaj Pstryniu genialny tekst Kubusia I Ellmi Fifkowe zastanawianie również ![]() Gojka przykre, że rodzice nie chcą widzieć problemu, dziwne podejście Sylwia współczuję nocek, mam nadzieję, że się poprawią wkrótce ![]() Ewa zaś masakrycznie spała, myślicie, że to może być spowodowane tym, że się rozgaduje? Ostatnio codziennie uczy się nowego słowa, a dzisiaj to już od rana trzy opanowała. Ale w nocy pobudki co 20 minut, ciumela nie chciała, musiałam nosić i opowiadać w kółko jeden wierszyk. |
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
na all jest dużo; ja akurat na tablicy kupiłam jako uzywane, ale babka pisała, że są nowe, tylko nie ma opakowania oryginalnego, bo tamta zima była jaka była i ani raz nie ubrali; no i rzeczywiście są w stanie idealnym
|
#2895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co Cię tak mało ostatnio? Cytat:
Widzę , ze ożyłaś jak tu przyjechałaś ja bym nie umiała tak daleko od rodziny mieszkać Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48885939]Silver, no przecież ja też tylko o dzieciowych prezentach piszę z mężem robimy sobie prezent jakiś zawsze i z moją mamą, i wszystkie dzieci dorosłe kupują dla teściów - taki gest za ich dużą pomoc Jeszcze coś dla prawie 3latka muszę wymyślić i dla chrześniaka 5miesięcy będzie miał.[/QUOTE]Wiem, wiem ja muszę kupić prezenty czwórce dzieci (wiek: 6 miesięcy, 3 latka, 4 latka i Daria) na razie nie mam NIC i nie mam pomysłów i kasy ... Cytat:
Cytat:
------------------------- Daria śpi Tż też - odsypia imprezę. Wrócił chyba koło 4 rano.Ja dziś postanowiłam poćwiczyć MEl B. Po 15 min się poddałam. Jakaś słaba dziś jestem. Kupiłam sobie wczoraj w rossmanie podkład za 30 zł i puder gratis mam. Jeszcze kupiłam dwa lakiery do paznokci z czego też jeden gratis Zapłaciłam 36 zł Daria zrobiła przedwczoraj qpkę do ubikacji na dzień zużywamy tylko jednego pampka. No i na noc.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-11 o 13:30 |
||||
|
|
|
#2896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48887079]Pstryniu, nie wiem, może latem chrzciny starsze dziecko prawie 3 lata już czeka Na prezenty - też nie wiem, bo ma kupę zabawek po moich dziewczynkach. Ale to fajne: http://www.smyk.com/oball-flexi-gryz...y-dla-dzieci-p A między Bogiem a prawdą najbardziej by się małemu porządne ciuszki nadały.[/QUOTE] To kupciuszki i jakaś bajke na pamiatke Cytat:
Moim marzeniem było zawsze aby cala rodzina mieszkała razem w sensie blisko - dom kolo domu Marzenie które nigdy się nie spełni Ja juz nie mam rodziny Tu gdzie jestem to Meza rodzina jest imoj ojciec który jest chory Mama w de siostra mieszka na raie z siostra mamy i jej córkami z którymi juz nie mam tak dobrego kontaktu i dalsza rodzina moja w sciu Poznań Gorzów Ostrzeszów |
||
|
|
|
#2897 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48887079]Pstryniu, nie wiem, może latem chrzciny
starsze dziecko prawie 3 lata już czeka Na prezenty - też nie wiem, bo ma kupę zabawek po moich dziewczynkach. Ale to fajne: http://www.smyk.com/oball-flexi-gryz...y-dla-dzieci-p A między Bogiem a prawdą najbardziej by się małemu porządne ciuszki nadały.[/QUOTE] to moze kup mu ubranek, takich z pepco czy oszoloma, fajne sa czasem. np na 2,3 rozmiary, bedzie mlode mialo. plus jakas drobna zabawke. skoro rodzice nie bardzo o to dbaja (z roznych przyczyn) to moze to faktycznie dobry pomysl. ja nie mowilam "co chce", wiekszosc dala kasiorke + jakies drobne zabawki ale my wszystko co to grosika wplacilismy na konto. gdybym wiedziala ze rodzice to roztrwonia to bankowo kupilabym cos zamiast dawac kase. teraz malz edzie chrzestnym i nie wiemy co zrobic. buduja dom, stan surowy juz maja i podejrzewam za cala kasiorka pojdzie na to wlasnie... zapytamy sie pewnie co wola. ja bym wolala dac jakis prezent, tyle tego jest, mozna cos wybrac dla takiego brzdaca tym bardziej ze to nie bedzie 50 zl ![]() Cytat:
toc w tamtym roku bylo tyyyyyyle sniegu ze glowa mala ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2898 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam 12392438 pomysłów na minutę i chciałabym wszystko kupić ale tak się nie da;pCytat:
![]() u nas tez juz każda qpa do nocnika ale teraz zamiast czytać książki to układa wieże;p i mówi mamo qpka Hania sioka kocki (co oznacza, że chce qpkę i układać wysoką wieżę z klocków na nocniku
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto miał śnieg ten miał w takim razie chyba mieszkam na Majorce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Szaja ja nigdy bonitek nie jadlam hihi Sylwietta jakbym o Leo czytala u nas zwierzaki nr 1 tez karmienie i spanie jak opisujesz Jakaja odpusc sobie nie warto sobie psuc nerwow jakas glupia szmaciara i tyle, nie ruszac gowna bo smierdzi. Wiecie jakich mamy cudnych przyjaciol???? Tz ma urodziny nikomu nie mowilismy tylko moja mama i jego rodzice na torcie u nas a tu nagle niespodzianka i ekipa 15 ludzi Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie wiem co u Was, teraz przeczytałam jedną stronę tak pobieżnie i widzę, że dużo się zmienia, dzieci rosną ![]() U nas w porządku, Julianka rozkoszna i kapryśna zarazem, jak to dzieci w tym wieku ale mamy w domu małego człowieka, z dnia na dzień mnie bardziej zaskakuje. Nie mam niestety za dużo czasu na forum bo J. porzuciła dzienne spanie z dnia na dzień i jestem z nią raczej sama także ruch dla mamy zapewniony ![]() Pozdrawiam Was gorąco kochane i mam nadzieje, że u Was i Waszych dzieci wszystko pięknie |
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Przeczytałam ale nie cytuję bo padam bo długim weekendzie. W sobotę goście.w niedziele my gosciach.a wczoraj urodziny modem sis i wróciliśmy dopiero dziś.
Widzę że szał świąteczny na wątku rozpoczął się na dobre. Wczoraj mogą siostra nie nocka się powstrzymać i Wszytsko co na Mikołajki miała dla małego juz mu dala. Puzzle lis i miś , piramidka i talerzyk z miseczka kupiony w sklepie Tiger ( sprawdźcie na necie)-mają świetne i tanie rzeczy. . Zabawki i akcesoria do domu...można w sklepie oszalec i stracić majątek...
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Daria siada na ubikacje i skupia się tylko na tym co ma zrobić
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-11 o 17:35 |
||
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Hania w przyszłości będzie chyba miała całą stertę gazet w wc, jak już teraz musi mieć rozrywkę na nocniku zapewnioną
![]() szlag mnie trafi z tym logowaniem, cały czas mnie wywala
|
#2906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla dziewczyn! U nas nadal strach przed robieniem kupy do nocnika, ale pojawiła się nadzieja. W niedzielę zrobiła bobka za namową Oli (4 letniej siostry ciotecznej) którą ubóstwia ponad wszystko ![]() A poza tym noc do d***. Spałam ze 3-4 godziny, bo Domcia katar ma, męczyła się okropnie, płakała, co chwilę wstawała, kazała sobie, mi i TŻ zakładać skarpetki o 2 w nocy
|
|||||
|
|
|
#2907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez wole prezenty dawać jesli nie jestem pewna rodziców My wszystkie pieniazki na konto Natsszki Raz jak musieliśmy od niejpozyczyz to oddalismy z procentami Providenta [QUOTE=marsi11;48890107]Hello Szaja ja nigdy bonitek nie jadlam hihi Sylwietta jakbym o Leo czytala u nas zwierzaki nr 1 tez karmienie i spanie jak opisujesz Jakaja odpusc sobie nie warto sobie psuc nerwow jakas glupia szmaciara i tyle, nie ruszac gowna bo smierdzi. Wiecie jakich mamy cudnych przyjaciol???? Tz ma urodziny nikomu nie mowilismy tylko moja mama i jego rodzice na torcie u nas a tu nagle niespodzianka i ekipa 15 ludzi Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka[/QUOT Tacy przyjaciele to skarb Jak się czujesz? Cytat:
Kochana pytalam jakiś czas temu o ciebie |
||
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, pisałaś o tych kubkach i tak przez przypadek takie mi wpadły http://pl.dawanda.com/product/65576883-Becher-Mr-Mrs ; w sumie może by się nadały
![]() o masakra, napisałam kuPkach poprawiam
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-11-11 o 21:16 |
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Silver gratulacje dla Darii Marsi no widzisz - super znajomi !!! Mamy w domu nie ma 4 dni a dziecko rozgaduje się w końcu :/ n i omija mnie to |
|
|
|
#2910 |
|
Konto usunięte
|
Elllmi, cudne kubki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

z mężem robimy sobie prezent jakiś zawsze i z moją mamą, i wszystkie dzieci dorosłe kupują dla teściów - taki gest za ich dużą pomoc 
zawsze im kupowałąm osobno pod choinkę, ale teraz z pewnych względów nie będę się dla bratowej starać, a znowu nie pasuje tylko braciakowi prezentu dać, więc chcę wspólny; plissss poratujcie

Świetna jest, młody wychodzi na stolik iukłada i przekłada książeczki 

klask i:

a ja na dzisiaj l4. Wysłałam dyspozycje, co mają z pierwszakami robić
wczoraj opier....dostalam od t.za zalegle faktury i musze to ogarnac

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i jestem z nią raczej sama także ruch dla mamy zapewniony