Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 16:33   #3211
roza12
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Witajcie!
Podczytuje was od jakiegoś czasu i jak mnie przyjmiecie to chętnie się dołączę U nas będzie dziewczynka Anna a tp. mam na 26.03.
roza12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 16:44   #3212
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam Was, ale pochwalę się Wam moją zdobyczą, na którą polowałam długi długi długi czas i cieszę się, jak dziecko!
Piękne !!!

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Hej. Chwalicie się to i ja się pochwalę brzuszkowym selfie z niedzieli.
śliczny brzusio

Cytat:
ja piorę od razu w Dzidziusiu (jest tańszy od innych np. Loveli, a uważam, ze pierze dobrze i zapach też ma cudny)
Dobrze wiedzieć, zwrócę uwagę na ten proszek jak polecasz to i warto wypróbować

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja też pochwalę się moim brzuszkiem Duży jak na 22 tc, ale cóż
Cytuję mojego tatusia: "Dziecko nie jedz tyle bo słonia urodzisz"
cudowny

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
No to zmiana. Ja ze swoim się wczoraj pogodziłam naareszcie, bo przeryczałam prawie cały dzień czasami łapie się na tym że zachowuje się jak opętana Na rozładowanie napięcia lody z maka a później dłuuuuuga rozmowa buzzi buzzzi i foku miku Także i u wam kłótni zaraz się skończy
Czy wam też takiś tak hmmm "dziwnie" z brzuszkiem tak się fikimikać? Tak całkowicie inaczej..
Ah i z TŻ rozmawialiśmy na temat materacyka i stwierdziliśmy że nie ma co oszczędzać, tym bardziej że łóżeczko mamy i będzie lateksowy
Też się pożarłam z Tżetem. ale na osłodę pojechał do sklepu i kupił mi dwa wielkie napoleonki, do tego mnie utulił i bubcie ucałował i powiedział, ze bardzooo NAS Kocha

uległam

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 25 tydzień, a o to mój brzuszek Mało profesjonalne zdjęcie, ale samej sobie ciężko zrobić
Następny cudowny brzunio

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

same chudzinki na tym naszym wątku śliczny brzuszek

wklejam swój brzuszek, koniec 24 tygodnia
Super brzuszek

Oj pozwólcie, ze ja się swoim brzuszkiem nie pochwalę
hihi, zdobędę się na odwagę w Grudniu

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Pochwalę się świeżutkim zakupem z wykorzystaniem kuponu allegro -20zł

http://allegro.pl/elegancki-biustono...699367053.html
wow! fajny i taki sexi
Stary 2014-11-12, 16:46   #3213
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roza12 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Podczytuje was od jakiegoś czasu i jak mnie przyjmiecie to chętnie się dołączę U nas będzie dziewczynka Anna a tp. mam na 26.03.
Gratulacje córeczki Ja też dzisiaj dołączyłam do grona mamusiek marcowych
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 16:54   #3214
roza12
Raczkowanie

Ja prałam w Jelpie super się sprawdzał wszystko takie mięciutkie po nim było
Stary 2014-11-12, 16:55   #3215
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewczynki, byłam dzisiaj na zakupach i w końcu kupiłam coś dla synusia: w pepco 3 bodziaki z krótkim rękawem i jedno z długim z napisem "super wnuczek" i grzebień ze szczotką dla maleństwa, a moja mama kupiła komplecik (bluzeczka i spodnie) I oczywiście w końcu zadbałam o siebie, bo i w ciąży trzeba wyglądać jak człowiek kupiłam spodnie dżinsowe rurki z ta duuużą gumką, niestety cena 130zł, mam nadzieje, że te jedne na wyjścia mi starczą... oraz dwa nowe staniki, jejku wiedziałam że cycoliny mi urosły i zawsze miałam małe B, a tu piękne C ahhh jak teraz się ładnie prezentują hihi mam wrażenie że są wielgaśne :brzyda l:
Stary 2014-11-12, 16:59   #3216
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje córeczki Ja też dzisiaj dołączyłam do grona mamusiek marcowych

Witajcie
Stary 2014-11-12, 17:01   #3217
roza12
Raczkowanie

Zazdroszczę zakupów, ja dla Ani mam wszystko po starszych siostrach
Ale i tak sobhie nie podaruję chociaż po jednym bodziaku i pajacyku kupię
Stary 2014-11-12, 17:03   #3218
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pochwalę się moim brzuszkiem Duży jak na 22 tc, ale cóż
Cytuję mojego tatusia: "Dziecko nie jedz tyle bo słonia urodzisz"
bez przesady, bardzo zgrabny brzusio)
Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ale za to jakie mam sny erotyczne, aż wstyd się przyznać
nieładnie
Cytat:
Witajcie!
hej hej
Ale mnie dziś męczyło rano spanie, oczywiscie mały wstał jak tatus wstał do pracy a poźniej długo się nie odzywał, aż do obiadu
Stary 2014-11-12, 17:05   #3219
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Zazdroszczę zakupów, ja dla Ani mam wszystko po starszych siostrach
Ale i tak sobhie nie podaruję chociaż po jednym bodziaku i pajacyku kupię
Ja chcę jeszcze właśnie pajacyki pokupować, są piękne i kolorowe i w pajacu może sobie leżeć wygodnie ah... jak chodziłam po tych sklepach to najpierw mogłam pójść bank obrabować, bo oczy chciałyby wszystko a portfel mówił STOP
Stary 2014-11-12, 17:06   #3220
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo ładny, ja też się będę niedługo musiała porozglądać, chociaż nie wiem ile mi te moje cycki jeszcze urosną

Cytat:
Witajcie!
witaj

Cytat:
Dziewczynki, byłam dzisiaj na zakupach i w końcu kupiłam coś dla synusia: w pepco 3 bodziaki z krótkim rękawem i jedno z długim z napisem "super wnuczek" i grzebień ze szczotką dla maleństwa, a moja mama kupiła komplecik (bluzeczka i spodnie) I oczywiście w końcu zadbałam o siebie, bo i w ciąży trzeba wyglądać jak człowiek kupiłam spodnie dżinsowe rurki z ta duuużą gumką, niestety cena 130zł, mam nadzieje, że te jedne na wyjścia mi starczą... oraz dwa nowe staniki, jejku wiedziałam że cycoliny mi urosły i zawsze miałam małe B, a tu piękne C ahhh jak teraz się ładnie prezentują hihi mam wrażenie że są wielgaśne :brzyda l:
za zakupy!
a co do staników j ostatnio kupowałam już 65 J
a takie rozmiary są w takich cenach, że mogłabym za to pół wyprawki kupić
Stary 2014-11-12, 17:11   #3221
Hottie07
Zakorzenienie

witam wszystkie mamusie my dziś po wizycie - wszystko w porządku, mała rośnie, serduszko puka - tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
dziewczyny poniewaz juz znacie w wiekszosci to wam mieszka w brzuchach a ja nie (ale po cichu licz na dziewczyne, a czuje ze bedzie chlopak) chcialam zapytac o taka rzecz: ponoc to w glownej mierze facet decyduje czy bedzie chlopak czy dziewczynka bo wiaodmo geny ponoc silniejsze.
jak z dziecmi u waszych mezczyzn bylo? rodzilo sie wiecej chlopców czy kobietek?
u mojego meza sami chlopcy -on ma brata, brat ma dwoch synow...
jak u was i czy jesli bylo wiecej dziewczyn to macie tez dziewczynke czy na odwrót?
ja juz mysle o piatku i o tym czy dowiem sie o plci czy nie

a w ogole to prosilabym o wpisanie na liscie ze tp mam 28.marca bo sie zmienilo juz dawno temu ale zapomnialam napisac
u mojego TŻ mężczyźni od 3 pokoleń, ja sama mam dwóch braci - a u nas będzie kobietka tak, że chyba nie ma reguły

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja bym chciała o3.o3 bo mam urodziny 06.06
ale fajne daty a ja mam urodziny 04.04 i po cichu liczę, że córcia będzie 04.03

Cytat:
zapomniałam o Quinny Buzz.

To pierwszy wózek, jaki mi się spodobał. Przestraszył mnie jednak "latający" stelaż. W sklepie powiedziano mi, że w taki sposób producent rozwiązał problem amortyzacji. Opiera się on właśnie na stelażu i luzy w stelażu nie są wadą
my wybraliśmy ten wózek - jeszcze nie kupiliśmy, ale wiem, że to ten jedyny prowadziłam już go - jest super
Stary 2014-11-12, 17:15   #3222
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!
witaj

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie my dziś po wizycie - wszystko w porządku, mała rośnie, serduszko puka - tylko się cieszyć

u mojego TŻ mężczyźni od 3 pokoleń, ja sama mam dwóch braci - a u nas będzie kobietka tak, że chyba nie ma reguły

my wybraliśmy ten wózek - jeszcze nie kupiliśmy, ale wiem, że to ten jedyny prowadziłam już go - jest super
gratulacje za wizytę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 17:19   #3223
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
Moja mama urodziła się 04.03 I ma w tym samym dniu imieniny

A mój dzidziuś urodzi się pomiędzy urodzinami dziadka, a babci Bo mój tata ma 24.02, no a mama ma 04.03 a lekarze mówią, że maluszek powinien urodzić się tak ok. 26-28 luty (przynajmniej tak zakładają wg USG )
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 17:25   #3224
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
bardzo ładny, ja też się będę niedługo musiała porozglądać, chociaż nie wiem ile mi te moje cycki jeszcze urosną

witaj

za zakupy!
a co do staników j ostatnio kupowałam już 65 J
a takie rozmiary są w takich cenach, że mogłabym za to pół wyprawki kupić
J? O jej, a ja tu się z C cieszę To prawda, moja koleżanka ma D a jest bardzo szczupłą osobą i staniki może kupować tylko w sklepach z najwyższych półek, bo w tych zwykłych sklepach do D są wielkie obwody... Ale jak trzeba kupić to trzeba, bo na starość będą do pępka
Stary 2014-11-12, 17:38   #3225
EdithS
Zadomowienie

Ja mam termin na 04.03 i mam nadzieję, że albo urodzę na koniec lutego, albo do 10 marca, nie chciałabym się męczyć z ciążą przenoszoną. No ale czas pokaże podobno przed porodem najlepiej wykorzystać chwile z TŻ na jak najczęstsze fiku miku

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-11-12 o 17:39
Stary 2014-11-12, 17:48   #3226
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam termin na 04.03 i mam nadzieję, że albo urodzę na koniec lutego, albo do 10 marca, nie chciałabym się męczyć z ciążą przenoszoną. No ale czas pokaże podobno przed porodem najlepiej wykorzystać chwile z TŻ na jak najczęstsze fiku miku
moje szczeście ma przyjść na dzień kobiet ale najważniejsze by zdrowe sie urodziło I by szybko wyszło- im wiecej tych porodówek oglądam w tv tym bardziej jestem przerażona
Stary 2014-11-12, 17:56   #3227
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kochane

Witam się z Wami w równo 24 tc z tej okazji wrzucam zdjęcie brzusia Malutki cudownie kopie

Ja mam termin na 11.03.2015 ale czeka mnie cesarka na 100% więc dwa tygodnie trzeba odliczyć. Postanowiliśmy z Mężem że 25.02.2015 to będzie "ta data" o ile wytrzymam tyle. Tak więc będę rodzić w lutym ale zostaje tu bo mi z Wami dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141112_103010.jpg (81,5 KB, 35 załadowań)

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:03   #3228
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
moje szczeście ma przyjść na dzień kobiet ale najważniejsze by zdrowe sie urodziło I by szybko wyszło- im wiecej tych porodówek oglądam w tv tym bardziej jestem przerażona
no ja też, ale ten strach zostawiam na razie na później, jeszcze przyjdzie czas na przerażenie, a teraz cieszmy się

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Witam się z Wami w równo 24 tc z tej okazji wrzucam zdjęcie brzusia Malutki cudownie kopie

Ja mam termin na 11.03.2015 ale czeka mnie cesarka na 100% więc dwa tygodnie trzeba odliczyć. Postanowiliśmy z Mężem że 25.02.2015 to będzie "ta data" o ile wytrzymam tyle. Tak więc będę rodzić w lutym ale zostaje tu bo mi z Wami dobrze
śliczny!
a cc będziesz miała przez zalecenie lekarza, czy sama tak chciałaś?
Stary 2014-11-12, 18:05   #3229
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Ponieważ odwiedziliśmy z małżonkiem salon z wózkami podzielę się z wami moimi spostrzeżeniami.
Miałam listę wózków, które albo mi się podobały wizualnie albo były chwalone na forum.
Dla mnie decydujące znaczenia ma waga i łatwość składania, ponieważ będę musiała nawet i kilka razy dziennie wózek nosić czy składać. No i powinien starczyć na jak najdłużej.
Od razu skreśliłam następujące modele:
- X-landery, Jedo Fynn, Graco Symbio, Bebetto Nico Plus, Bebetto Silva i Bebetto Luca – za ciężkie, trudno się składają. Jednak dla osób, które nie będą musiały często wózka nosić i składać mogą być całkiem fajne;
- Bugaboo Cameleon – fantastyczny, ale ta cena;
- Mutsy Evo, Mutsy Transporter – ładne, ale nie podoba mi się amortyzacja;
- Maxi Cosi Mura – ładny ale ciężki,
- Baby Jogger City Mini GT, City Elite i Versa – lekkie i łatwe prowadzenie, łatwe składanie. Ale zero amortyzacji, gondolki twarde a siedziska spacerówki nie nadają się dla mniejszych dzieci. Jednak moim zdaniem to świetne spacerówki dla nieco starszych dzieci;
- Jane Muum – fajne kolory, lekki, ładnie się prowadzi. Nie podoba mi się płytka budka, nie zabezpiecza przed deszczem, słońcem, czy wiatrem.
Wózków Stokke i Teutonia BeYou nigdzie u nas nie ma.
Na polu boju zostały 2 modele – Joolz Day i Peg Perego Book Pop-up completo. Oba solidnie wykonane, fajnie się prowadzą, cena podobna.
Za Joolzem przemawia wygląd (bardziej nowoczesny, przyciąga wzrok) i nieco lepsza amortyzacja. Minusem jest krótki daszek (trzeba dokupić dodatkowy daszek UV, który go wydłuży), okropne składanie i drogie elementy dodatkowe. Za Peg Perego przemawia cena (za tę samą cenę mam gołego Joolza, tu dodatkowo fotelik samochodowy, torbę, osłonkę od deszczu , osłonkę na nóżki i uchwytna kubek), łatwe składanie, gondolka z funkcją kołyski i duży daszek. Minusem jest gorsza amortyzacja no i wygląd – tu Joolz wygrywa.
Tatuś jest zdecydowany na Peg Perego, bo spodobała mu się kolorystyka – tworzona dla fiata 500.
A ja nie wiem, chyba ciągle mam wrażenie, że gdzieś jest wózek idealny
Super zestawienie- robilas sobie notatki w sklepie? To jest bardzo dobry pomysl Na jakie kryteria ogolnie najbardziej zwraca sie uwage przy zakupie wozka? Ja patrzylam na lekkosc prowadzenia, stabilnosc i wage wozka glownie... Znalezlismy taki jak na zdjeciu i w porownaniu do innych zrobil na nas najlepsze wrazenie- moge sie przyczepic za to do budki, bo jest wykonana z okropnego materialu, taka jakby lycra? nie sadze, zeby to mialo ochronic przed deszczem, czy wiatrem, choc sprzedawca zachwalal i twierdzil, ze to specjalnie z takiego materialu jest zrobione, zeby grzalo w zimie i chlodzilo w lecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ickle bubba.jpg (24,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ickle bubba2.jpg (25,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ickle bubba 3.jpg (25,8 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-11-12 o 18:08
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:06   #3230
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Hej Kochane

Piękny brzusio
Stary 2014-11-12, 18:07   #3231
szkrabeniek
Raczkowanie

Ze względu na nadciśnienie i w pierwszej ciąży też miałam cc. Dla mnie cesarka nie jest zła. Najważniejsze żeby Malutki urodził się cały i zdrowy.

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:14   #3232
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Ze względu na nadciśnienie i w pierwszej ciąży też miałam cc. Dla mnie cesarka nie jest zła. Najważniejsze żeby Malutki urodził się cały i zdrowy.
no pewnie
Stary 2014-11-12, 18:15   #3233
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Najważniejsze zdrowie maluszka!! Ja gdy się dowiedziałam, że jestem w ciąży (mam niedoczynność tarczycy i policystyczne jajniki) to powiedziałam sobie, że dla tego małego szkraba mogę całą ciążę nawet w szpitalu przeleżeć! Na szczęście wszystko jest dobrze i siedzie sobie na l4
Stary 2014-11-12, 18:15   #3234
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam termin na 7 marca, ale coś czuję, że będzie wcześniej na ostatnim USG wyszło, że mała 2 dni starsza więc stawiam na początek marca

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja ostatnio też parę razy obejrzałam "porody" czy coś takiego na polsat cafe, ale już mi się nie chce tego oglądać. I nie wiem czemu, ale nie przerażało mnie to jakoś strasznie

Cytat:
Hej Kochane

nie widzę zdjęcia
to skoro masz cc na 25.02 to może będziesz pierwsza od nas? chyba, że ktoś się wcześniej wykluje

dziewczyny wyszłam właśnie spod prysznica i powiem Wam, że ogolenie się to już nie taka prosta sprawa
Stary 2014-11-12, 18:19   #3235
EdithS
Zadomowienie

Dziewczynki pomóżcie!!!
Szukam prezentu dla 7latki, koniecznie chce dostać "coś" do zabawy
tylko nie wiem, co teraz sprawia frajdę takim dziewuszkom
Stary 2014-11-12, 18:26   #3236
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, przepraszam Was, ale pochwalę się Wam moją zdobyczą, na którą polowałam długi długi długi czas i cieszę się, jak dziecko!
Moje siostry dołożyły się do zakupu, w ramach prezentu urodzinowego i mimo, że to dla Małej cieszę się jak nie wiem co!
Wstawiam jeszcze kurkę z targów
już nie wchodzę więcej na ich stronkę, ZAKAZAŁAM sobie!
piekne rzeczy! kura jest boska

Cytat:
dziewczyny poniewaz juz znacie w wiekszosci to wam mieszka w brzuchach a ja nie (ale po cichu licz na dziewczyne, a czuje ze bedzie chlopak) chcialam zapytac o taka rzecz: ponoc to w glownej mierze facet decyduje czy bedzie chlopak czy dziewczynka bo wiaodmo geny ponoc silniejsze.
jak z dziecmi u waszych mezczyzn bylo? rodzilo sie wiecej chlopców czy kobietek?
u mojego meza sami chlopcy -on ma brata, brat ma dwoch synow...
jak u was i czy jesli bylo wiecej dziewczyn to macie tez dziewczynke czy na odwrót?
ja juz mysle o piatku i o tym czy dowiem sie o plci czy nie

a w ogole to prosilabym o wpisanie na liscie ze tp mam 28.marca bo sie zmienilo juz dawno temu ale zapomnialam napisac
ja mam 1 siostrę, a tż rodzeństwo bliźniaków-siostrę i brata a my się spodziewamy dziewczynki

Cytat:
a w jakim proszku prac? takim zwyklym? ja mam vizir i w nim piore + plyny do prania z biedry bo sa wg mnie dobre...
czy trzeba w tych dziudziusiowych juz?
ja te lumpeksowe piorę na razie w zwykłym, bo nie chcę żeby takie prosto z lumpa w domu leżały. a niedługo będę wszystkie, razem z tymi nowymi, prała w dziecięcym. A jakim, to już zobaczę, co będzie aktualnie w promocji

Cytat:
Ponieważ odwiedziliśmy z małżonkiem salon z wózkami podzielę się z wami moimi spostrzeżeniami.
Miałam listę wózków, które albo mi się podobały wizualnie albo były chwalone na forum.
Dla mnie decydujące znaczenia ma waga i łatwość składania, ponieważ będę musiała nawet i kilka razy dziennie wózek nosić czy składać. No i powinien starczyć na jak najdłużej.
Od razu skreśliłam następujące modele:
- X-landery, Jedo Fynn, Graco Symbio, Bebetto Nico Plus, Bebetto Silva i Bebetto Luca – za ciężkie, trudno się składają. Jednak dla osób, które nie będą musiały często wózka nosić i składać mogą być całkiem fajne;
- Bugaboo Cameleon – fantastyczny, ale ta cena;
- Mutsy Evo, Mutsy Transporter – ładne, ale nie podoba mi się amortyzacja;
- Maxi Cosi Mura – ładny ale ciężki,
- Baby Jogger City Mini GT, City Elite i Versa – lekkie i łatwe prowadzenie, łatwe składanie. Ale zero amortyzacji, gondolki twarde a siedziska spacerówki nie nadają się dla mniejszych dzieci. Jednak moim zdaniem to świetne spacerówki dla nieco starszych dzieci;
- Jane Muum – fajne kolory, lekki, ładnie się prowadzi. Nie podoba mi się płytka budka, nie zabezpiecza przed deszczem, słońcem, czy wiatrem.
Wózków Stokke i Teutonia BeYou nigdzie u nas nie ma.
Na polu boju zostały 2 modele – Joolz Day i Peg Perego Book Pop-up completo. Oba solidnie wykonane, fajnie się prowadzą, cena podobna.
Za Joolzem przemawia wygląd (bardziej nowoczesny, przyciąga wzrok) i nieco lepsza amortyzacja. Minusem jest krótki daszek (trzeba dokupić dodatkowy daszek UV, który go wydłuży), okropne składanie i drogie elementy dodatkowe. Za Peg Perego przemawia cena (za tę samą cenę mam gołego Joolza, tu dodatkowo fotelik samochodowy, torbę, osłonkę od deszczu , osłonkę na nóżki i uchwytna kubek), łatwe składanie, gondolka z funkcją kołyski i duży daszek. Minusem jest gorsza amortyzacja no i wygląd – tu Joolz wygrywa.
Tatuś jest zdecydowany na Peg Perego, bo spodobała mu się kolorystyka – tworzona dla fiata 500.
A ja nie wiem, chyba ciągle mam wrażenie, że gdzieś jest wózek idealny
o kurczę, joolz się cieżko składa?? a na filmikach tak fajnie to wygląda

piękne macie brzuszki to się dzisiaj zdjęcia posypały

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:28   #3237
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej ja już po połówkowym mały rozwija się książkowo waży 600 gr, serducho, mózg i wszystkie inne narządy w porządku, tylko że nie mam żadnego fajnego zdjęcia bo miał dzisiaj fochy i nie chciał pozować, mam nadzieję że się zmieni bo z córką to mam nagrany film i wszystko dokładnie widać, jedyne co chciał dzisiaj pokazać to klejnoty mój mąż dumny jak paw chodzi
kruszynkaa88, roza12 - witajcie

EdithS - co prawda moja córcia ma niecałe pięć lat ale lubi różnego rodzaju puzzle( szczególnie z księżniczkami lub kucykami pony) i gry planszowe ( fajna jest spadające małpki) , może coś takiego małej kupisz lub może jakąś ciastolinę Play Doh

Aha i dzisiaj zaczynam 24 tc masakra jak ten czas szybko leci

Śliczne macie brzuszki ja też muszę się zmobilizować i zrobić zdjęcie swojego dużego brzuchola
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:30   #3238
nusiekowa
Wtajemniczenie

7latka to już pannica- jak lubi malować np to może farby, sztaluge, płótno ,gume do skakania albo inną gre zręcznościową jak np twister. Moja sąsiadka jest w tym wieku I ona już takimi zabawakami typowymi jak lalki ,misie to sie nie bawi. Woli gry planszówki -ale wiadomo każde dziecko inne jest
Stary 2014-11-12, 18:30   #3239
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej ja już po połówkowym mały rozwija się książkowo waży 600 gr, serducho, mózg i wszystkie inne narządy w porządku, tylko że nie mam żadnego fajnego zdjęcia bo miał dzisiaj fochy i nie chciał pozować, mam nadzieję że się zmieni bo z córką to mam nagrany film i wszystko dokładnie widać, jedyne co chciał dzisiaj pokazać to klejnoty mój mąż dumny jak paw chodzi
kruszynkaa88, roza12 - witajcie

EdithS - co prawda moja córcia ma niecałe pięć lat ale lubi różnego rodzaju puzzle( szczególnie z księżniczkami lub kucykami pony) i gry planszowe ( fajna jest spadające małpki) , może coś takiego małej kupisz lub może jakąś ciastolinę Play Doh

Aha i dzisiaj zaczynam 24 tc masakra jak ten czas szybko leci

Śliczne macie brzuszki ja też muszę się zmobilizować i zrobić zdjęcie swojego dużego brzuchola
super, że wszystko po wizycie dobrze
może rzeczywiście coś z takich gier upoluję. Myślałam jeszcze o jakiś mniejszych lego, bo większe są strasznie drogie, ale jest tyle rodzajów...
Stary 2014-11-12, 18:31   #3240
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

ojej, piękny!
ja się Wam chwalić allegrowymi, promocyjnymi zakupami póki co nie będę, pokaże tak w zbiorze, jak już dostanę z 30 paczek

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości