Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 18:32   #3241
jalouse
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Troche mnie nie bylo, wiec bede nadrabiac.
Jestem po wizycie, wszystko ok, dziecko wazy 400 gramow. Poznalam plec, bedzie dziewczynka, jestem zszokowana, bo czulam chlopaka, ale okazuje sie, ze tz mial lepsza intuicje. Niunia, pokoloruj mnie na rozowa. Widze, ze duzo dziewczyn bedzie, wiec chyba nie bedzie wojny Bo mowi sie, za jak duzo chlopakow sie rodzi, to bedziemy sie zbroic.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:33   #3242
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
moje szczeście ma przyjść na dzień kobiet ale najważniejsze by zdrowe sie urodziło I by szybko wyszło- im wiecej tych porodówek oglądam w tv tym bardziej jestem przerażona
fajna data
mój ma przyjśc na świat 01.03.2014, przesuneła się data ze względu na to, że rośnie jak szalony
Stary 2014-11-12, 18:33   #3243
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
bardzo ładny, ja też się będę niedługo musiała porozglądać, chociaż nie wiem ile mi te moje cycki jeszcze urosną

witaj

za zakupy!
a co do staników j ostatnio kupowałam już 65 J
a takie rozmiary są w takich cenach, że mogłabym za to pół wyprawki kupić
ehhh.. widzę, że mamy podobne rozmiary jak na moje, to wcale nie jest fajnie mieć takie cycoliny...

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:40   #3244
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, wszystko ok, dziecko wazy 400 gramow. Poznalam plec, bedzie dziewczynka, jestem zszokowana, bo czulam chlopaka, ale okazuje sie, ze tz mial lepsza intuicje. Niunia, pokoloruj mnie na rozowa. Widze, ze duzo dziewczyn bedzie, wiec chyba nie bedzie wojny Bo mowi sie, za jak duzo chlopakow sie rodzi, to bedziemy sie zbroic.
gratuluję
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:45   #3245
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam Was, ale pochwalę się Wam moją zdobyczą, na którą polowałam długi długi długi czas i cieszę się, jak dziecko!
Moje siostry dołożyły się do zakupu, w ramach prezentu urodzinowego i mimo, że to dla Małej cieszę się jak nie wiem co!
Wstawiam jeszcze kurkę z targów
już nie wchodzę więcej na ich stronkę, ZAKAZAŁAM sobie!
Bardzo udany zakup tez chcialam ale d.... nikt z rodziny nie chce jechac do Polski a tutaj nie kupie bo duzo drozej, ale znajde cos innego

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Też się tak podnoszę. Na bok,nogi w dół i wstaję z łóżka. A nastękam się przy tym...
Ja prosze meza o reke... zawsze ten glupi usmiech przy tym walnie
To juz nie te czasy, czuje sie stara jakas, bo spowolnialam....

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Hej przyszłe mamusie W końcu postanowiłam do Was dołączyć Gratuluję wszystkich córeczek i synusiów! U mnie będzie synuś- Maksymilian Właśnie zaczęłam 22 tc, ruchy czuję od jakiś 2 tyg. raz mocniej, a raz potrafi cały dzień nie dokazywać w brzuchu Zastanawiam się nad jedną sprawą, wiele z Was pisze już o położnych... a Ja ani jeszcze swojej położnej, ani szkoły rodzenia Lekarz powiedział, że tak dwa miesiące przed porodem zacząć, ale czy na pewno? Może już w grudniu podejść?

Jejku ile Wy już macie zdobyczy dla swoich skarbów, a ja tylko chyba trzy śpiochy i z dwa body Najwyższy czas pójść na zakupy!! A akurat dzisiaj popołudnie z mamusią, no to może uda się zaszaleć

Oj mi też się ciężko wstaje z łóżka, mój Tż zawsze podaje mi rękę, ale jak go nie ma to najlepiej się sturlać haha, brzuszek ponoć mam większy niż na 22 tc i niby za szybko tyję, ale najważniejsze że synuś zdrowy i rośnie. Wizytę mam za tydzień i już nie mogę się doczekać

Pozdrawiam i mam nadzieję, że zostanę do Was przyjęta
witaj
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:46   #3246
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej ja już po połówkowym mały rozwija się książkowo waży 600 gr, serducho, mózg i wszystkie inne narządy w porządku, tylko że nie mam żadnego fajnego zdjęcia bo miał dzisiaj fochy i nie chciał pozować, mam nadzieję że się zmieni bo z córką to mam nagrany film i wszystko dokładnie widać, jedyne co chciał dzisiaj pokazać to klejnoty mój mąż dumny jak paw chodzi
super
, że z maluchem wszystko ok! a do zdjęcia może następnym razem zapozuje

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ojej, piękny!
ja się Wam chwalić allegrowymi, promocyjnymi zakupami póki co nie będę, pokaże tak w zbiorze, jak już dostanę z 30 paczek

to juz masz takie ilości?

Cytat:
ehhh.. widzę, że mamy podobne rozmiary jak na moje, to wcale nie jest fajnie mieć takie cycoliny...
no trochę mniejsze bym chciała...i tak dobrze, że teraz już można kupić staniki w takich rozmiarach, szkoda tylko, że w takiej cenie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-12, 18:46   #3247
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Najważniejsze zdrowie maluszka!! Ja gdy się dowiedziałam, że jestem w ciąży (mam niedoczynność tarczycy i policystyczne jajniki) to powiedziałam sobie, że dla tego małego szkraba mogę całą ciążę nawet w szpitalu przeleżeć! Na szczęście wszystko jest dobrze i siedzie sobie na l4
Oprócz nadciśnienia - które leczę mam również jak Ty niedoczynność tarczycy i PCOS. Tylko, że pomimo tych chorób nie mam problemu z zajściem w ciąże - problem mam z jej utrzymaniem.

W sumie korzystając z okazji chciałabym Was uczulić na to co mi się przytrafiło w pierwszej ciąży a mianowicie ZESPÓŁ HELLP(ciężka forma stanu przedrzucawkowego). U mnie objawił się okropnym bólem wątroby, dużą opuchlizną, wysokim nadciśnieniem przez co mały nie rósł ,białkomoczem i małopłytkowością. Wszystko to w połączeniu doprowadziło do tego, że Tymuś w 27 tc zmarł, a mnie ratowali. Jeżeli zauważycie u siebie jakiekolwiek objawy, które tu wypisałam udajcie się szybko do szpitala bo jest szansa na uratowanie dziecka.

Na obecną chwilę, wszystko mam pod kontrolą. Co chwilę robię badanie moczu, krwi, prób wątrobowych, d-dimerów. Ciśnienie mierzę dwa razy dziennie. Staram się jak tylko mogę , żebyśmy w końcu mogli się przytulić do naszego maleństwa...

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:48   #3248
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A ja mam wrażenie że pewnie urodzę w połowie marca, a nie 29.
Chcialabym urodzic w moje urodziny 28 marca duzej roznicy by nie bylo, troche po terminie, ale co bedzie to bedzie

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Ja też pochwalę się moim brzuszkiem Duży jak na 22 tc, ale cóż
Cytuję mojego tatusia: "Dziecko nie jedz tyle bo słonia urodzisz"
Tez mam taki okragly
Stary 2014-11-12, 18:49   #3249
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
super, że wszystko po wizycie dobrze
może rzeczywiście coś z takich gier upoluję. Myślałam jeszcze o jakiś mniejszych lego, bo większe są strasznie drogie, ale jest tyle rodzajów...
lego to super pomysł Nie wiem jak ta dziewczynka, ale my z moja siostrą to całe dzieciństwo spędziłyśmy w tych klockach. Jeżeli chodzi o gry, to jest problem że tu zwykle musi ktoś starszy z dzieckiem pograć, wytłumaczyć zasady itd. A klockami mała może pobawić się sama

poza tym nie wiem jak to jest w tym przypadku, ale jak ja marzyłam o prezencie 'do zabawy' to nie miałam na myśli książek, gier i puzzli. to jakby była zupełnia inna kategoria

Chociaż gra typu Twister to fajna sprawa

Stary 2014-11-12, 18:51   #3250
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
O matko A ja dalej z mężem nic a nic ;(stracham sie;( ochoty zero ;(;( czy jestem inna?
Ja tez nic a nic.... Ochoty duzo, ze zwariuje.... ale moc nie moge
Stary 2014-11-12, 18:53   #3251
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
super
, że z maluchem wszystko ok! a do zdjęcia może następnym razem zapozuje

to juz masz takie ilości?

no trochę mniejsze bym chciała...i tak dobrze, że teraz już można kupić staniki w takich rozmiarach, szkoda tylko, że w takiej cenie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak, ale ja z nudów potrafię sobie wykałaczki w środku nocy zamówić, więc wiesz... Jestem zadowolona z licytacji, bo udało mi się dorwać kilka fajnych ciuszków za niskie kwoty

Stary 2014-11-12, 18:57   #3252
marta24171
Rozeznanie

Hej dziewczynki rzadko się odzywam ale w czytaniu jestem na bieŻąco.
Powiedzcie mi czy ta promocja w Tesco -50% jest nadal aktualna jak tak to do kiedy?
Stary 2014-11-12, 19:01   #3253
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Oprócz nadciśnienia - które leczę mam również jak Ty niedoczynność tarczycy i PCOS. Tylko, że pomimo tych chorób nie mam problemu z zajściem w ciąże - problem mam z jej utrzymaniem.

W sumie korzystając z okazji chciałabym Was uczulić na to co mi się przytrafiło w pierwszej ciąży a mianowicie ZESPÓŁ HELLP(ciężka forma stanu przedrzucawkowego). U mnie objawił się okropnym bólem wątroby, dużą opuchlizną, wysokim nadciśnieniem przez co mały nie rósł ,białkomoczem i małopłytkowością. Wszystko to w połączeniu doprowadziło do tego, że Tymuś w 27 tc zmarł, a mnie ratowali. Jeżeli zauważycie u siebie jakiekolwiek objawy, które tu wypisałam udajcie się szybko do szpitala bo jest szansa na uratowanie dziecka.

Na obecną chwilę, wszystko mam pod kontrolą. Co chwilę robię badanie moczu, krwi, prób wątrobowych, d-dimerów. Ciśnienie mierzę dwa razy dziennie. Staram się jak tylko mogę , żebyśmy w końcu mogli się przytulić do naszego maleństwa...
przykro mi
Ale jesteś bardzo dzielna i wierzę, że tym razem Wam się uda
Stary 2014-11-12, 19:05   #3254
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roza12 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Podczytuje was od jakiegoś czasu i jak mnie przyjmiecie to chętnie się dołączę U nas będzie dziewczynka Anna a tp. mam na 26.03.
witaj
Stary 2014-11-12, 19:07   #3255
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Ale mam dzisiaj dzień... Wybrałam się wcześniej na zajęcia, żeby jeszcze wskoczyć do Rossmanna i kupić sobie ten podkład o którym wczoraj marudziłam :P a tu w dwóch, które miałam na trasie nie było. Po pierwszej części zajęć objechałam jeszcze 3 inne i też nie było :/ I jeszcze jak wracałam z popołudniowych to w autobusie zaczęła mi kapać krew z nosa znów! ostatnio miałam awarię w poniedziałek rano... I teraz bardzo się boję, że coś takiego się powtórzy jak będę sama i nikt mi nie pomoże a mnie się wtedy momentalnie robi słabo (dzisiaj i w poniedziałek TŻ był na szczęście ze mną). W ogóle chyba znów mam jakieś gorsze dni, hu :<
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:08   #3256
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roza12 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Podczytuje was od jakiegoś czasu i jak mnie przyjmiecie to chętnie się dołączę U nas będzie dziewczynka Anna a tp. mam na 26.03.
Witaj serdecznie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
wow! fajny i taki sexi
Dziękuję, mam nadzieję,że mój TŻ powie to samo

Cytat:
bardzo ładny, ja też się będę niedługo musiała porozglądać, chociaż nie wiem ile mi te moje cycki jeszcze urosną

witaj

za zakupy!
Ja właśnie wzięłam tylko jeden, bo dopiero mi zaczęły rosnąć piersi i nie mam pojęcia na czym poprzestanę.

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
moje szczeście ma przyjść na dzień kobiet ale najważniejsze by zdrowe sie urodziło I by szybko wyszło- im wiecej tych porodówek oglądam w tv tym bardziej jestem przerażona
Cudna data
Ja się obawiam, że nie urodzę 22 marca, tylko 1 kwietnia w prima aprilis znając me szczęście

Cytat:
Hej ja już po połówkowym mały rozwija się książkowo waży 600 gr, serducho, mózg i wszystkie inne narządy w porządku, tylko że nie mam żadnego fajnego zdjęcia bo miał dzisiaj fochy i nie chciał pozować, mam nadzieję że się zmieni bo z córką to mam nagrany film i wszystko dokładnie widać, jedyne co chciał dzisiaj pokazać to klejnoty mój mąż dumny jak paw chodzi
kruszynkaa88, roza12 - witajcie

Aha i dzisiaj zaczynam 24 tc masakra jak ten czas szybko leci

Śliczne macie brzuszki ja też muszę się zmobilizować i zrobić zdjęcie swojego dużego brzuchola
Gratulacje udanych badań nowego tygodnia i czekamy na zdjęcie brzuszka!!

Cytat:
Dumny tatuś Gratulacje
Mój jak się dowiedział o córce, aż mu łzy szczęścia poleciały - wymarzona córcia

Cytat:
ojej, piękny!
ja się Wam chwalić allegrowymi, promocyjnymi zakupami póki co nie będę, pokaże tak w zbiorze, jak już dostanę z 30 paczek
Łoł nieźle dajesz) ja się pewnie rozpędzę w styczniu, teraz mi na wszystko szkoda jakoś pieniędzy.. jak musiałam dziś opłacić ubezpieczenie samochodu, bolało jak chollerrka...

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:21   #3257
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki pomóżcie!!!
Szukam prezentu dla 7latki, koniecznie chce dostać "coś" do zabawy
tylko nie wiem, co teraz sprawia frajdę takim dziewuszkom
U nas w rodzinie sa 3 dziewczynki w wieku od 7 do 9 lat, i widze ze moda jest na monster high jeszcze, La reine de neiges ( kraina lodu ) byla taka bajka popularna w kinach, pelno dupereli zabawek mozna znalesc z tego, i popularne i lubiane przez dzieci planszowki, ja jestem za planszowkami dla dzieci, ucza cierpliwosci np, mozna wspolnie pograc z rodzicami wiec sa tego plusy.... Ostatnio corce mojego TZ kupilismy dwie planszowki na urodziny, to w kazdy weekend z nia gramy, ledwo oczy otworzy i przychodzi do nas z gra

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
tak, ale ja z nudów potrafię sobie wykałaczki w środku nocy zamówić, więc wiesz... Jestem zadowolona z licytacji, bo udało mi się dorwać kilka fajnych ciuszków za niskie kwoty
wykalaczki Jestes mistrzem nouvelle

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

A ja mam do was pytanie Czy mialyscie stycznosc z zamawianiem na stronkach chinskich? Widzialam na ebayu piekne ubranka, domyslam sie ze nie wszystko co piekne na zdieciach, bedzie takie w rzeczywistosci.
Chcialabym sie skusic, ale trzeba czekac do 40 dni nawet pamietam ze na allegro tez duzo tego bylo, wiec moze ktos mi podpowie czy warto.... ceny tez kuszace

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Witaj serdecznie

Dziękuję, mam nadzieję,że mój TŻ powie to samo

Ja właśnie wzięłam tylko jeden, bo dopiero mi zaczęły rosnąć piersi i nie mam pojęcia na czym poprzestanę.

Cudna data
Ja się obawiam, że nie urodzę 22 marca, tylko 1 kwietnia w prima aprilis znając me szczęście

Gratulacje udanych badań nowego tygodnia i czekamy na zdjęcie brzuszka!!

Dumny tatuś Gratulacje
Mój jak się dowiedział o córce, aż mu łzy szczęścia poleciały - wymarzona córcia

Łoł nieźle dajesz) ja się pewnie rozpędzę w styczniu, teraz mi na wszystko szkoda jakoś pieniędzy.. jak musiałam dziś opłacić ubezpieczenie samochodu, bolało jak chollerrka...

Ja tez czekam do stycznia.... Swieta ida... znowu wydamy kupe pieniedzy I do konca tego miesiaca musimy zaplacic podatek za dwa mieszkania i tak sie pieknie zebralo.... ze wstrzymamy sie do stycznia z zakupami ale jak ruszymy to....
Stary 2014-11-12, 19:23   #3258
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

A ja mam do was pytanie Czy mialyscie stycznosc z zamawianiem na stronkach chinskich? Widzialam na ebayu piekne ubranka, domyslam sie ze nie wszystko co piekne na zdieciach, bedzie takie w rzeczywistosci.
Chcialabym sie skusic, ale trzeba czekac do 40 dni nawet pamietam ze na allegro tez duzo tego bylo, wiec moze ktos mi podpowie czy warto.... ceny tez kuszace

Ja co prawda nie zamawiałam, ale słyszałam, że produkty są bardzo niskiej jakości, często odbiegają wyglądem od rzeczywistości i bardzo szybko się rozwalają ubrania.. ale to tylko zasłyszane historie

Stary 2014-11-12, 19:26   #3259
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co prawda nie zamawiałam, ale słyszałam, że produkty są bardzo niskiej jakości, często odbiegają wyglądem od rzeczywistości i bardzo szybko się rozwalają ubrania.. ale to tylko zasłyszane historie
I wlasnie tego sie obawiam
Stary 2014-11-12, 19:26   #3260
Uliczkaz
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
i nowe mamusie!

Przepraszam, że się nie odniosę osobiście, strasznie dużo byłoby tego
Gratuluję poznania płci Maluchów i śliiiiiiicznych zakupów

Ja niestety znów gorzej się czuję, brzuch ciągle boli :/ I dziś gin. chciała mnie położyć na patologię :/ Jeśli nie poprawi się do piątku, mimo leżenia plackiem i zastrzyków- nie będzie wyjścia

Muszę się czymś zająć, żeby nie myśleć a dużo i nie zamartwiać się Zabieram się za czytanie.

Buziaki i spokojnego wieczoru!
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:29   #3261
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez czekam do stycznia.... Swieta ida... znowu wydamy kupe pieniedzy I do konca tego miesiaca musimy zaplacic podatek za dwa mieszkania i tak sie pieknie zebralo.... ze wstrzymamy sie do stycznia z zakupami ale jak ruszymy to....
Ja też na święta tyle kasy przepuszczam, jak dzika. Kupuję tyle prezentów szczególnie dla dzieciaków siostry, jakbym była jedyną osobą, która ma coś im dać. I zawsze obiecuję sobie, że tym razem będzie inaczej. No i musi być inaczej, bo teraz oszczędzam na swoją dzidzię

Stary 2014-11-12, 19:30   #3262
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Spokojnie, mój jest chyba nawet większy.

Ja jestem dzisiaj już pewna, że będziemy mieli chłopca. Ruchliwy, duży - Mój tata jest szczęśliwy, bo to jego pierwszy wnuk i wreszcie będzie dziadkiem, a nie mężem babki
Wlasnie dzisiaj zostalam oswiecona, o tym, ze jak wnuczka, to babcia bedzie bacia, a dziadek jej mezem.

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
No to zmiana. Ja ze swoim się wczoraj pogodziłam naareszcie, bo przeryczałam prawie cały dzień czasami łapie się na tym że zachowuje się jak opętana Na rozładowanie napięcia lody z maka a później dłuuuuuga rozmowa buzzi buzzzi i foku miku Także i u wam kłótni zaraz się skończy
Czy wam też takiś tak hmmm "dziwnie" z brzuszkiem tak się fikimikać? Tak całkowicie inaczej..
Ah i z TŻ rozmawialiśmy na temat materacyka i stwierdziliśmy że nie ma co oszczędzać, tym bardziej że łóżeczko mamy i będzie lateksowy

A co do wagi i ważenia się, to gdyby nie wizyty w gina i obowiązkowe ważonko to bym wcale na nią nie wchodziła bo i po co? a przecież wiadomo że dzidzi nic się nie da odmówić i trzeba duużo jeść

Długo się zastanawiałam czy nie zaszaleć na promocji 1+1 i idę do rossmanna a po drodze na szmatki, może coś się wyszpera, miłego popołudnia.
Mnie jest bardzo dziwnie. Ani ja, ani tz nie mamy lekow, ale musimy teraz kombinowac, bo w tych pozycjach co mi zawsze dobrze, to juz nie jest mi wygodnie. Generalnie przekonanie o swietnym seksie w ciazy jest w moim przypadku tylko mitem.

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Nie rpzejmuj sie, ja mam dokladnie to samo! wlasnie keidy musze sie zwlec na siku w nocy albo przewrocic z jednego boku na drugi! Mysle, ze to normalne, a teraz bedzie to sie stawalo jesszcze bardziej odczuwalne, bo brzuszki rosna

Dziewczyny, macie jakeis zachcianki? U nas ma byc dziewczynka, a ja od poczatku ciazy jem wsyzstko co kwasne: ogorki kiszone, hektolitry soku pomaranczowego itd!!! A widze, ze u kilku z Was lekarz zmienil zdanie co do plci, wiec mnie to tez zaczelo zastanawiac... A wiecej usg uz mi nie przysluguje
Ja nie mam jakis zachcianek. Mam ochote na wiecej miesa, co jest mylace, skoro bede miala corke.

Cytat:

witaj

za zakupy!
Ja pewnie teraz tez bede miala miseczke j, tylko 75 pod biustem, bo pewnie z dwa rozmiary mi urosl.

Cytat:
kruszynkaa88, roza12 - witajcie

EdithS - co prawda moja córcia ma niecałe pięć lat ale lubi różnego rodzaju puzzle( szczególnie z księżniczkami lub kucykami pony) i gry planszowe ( fajna jest spadające małpki) , może coś takiego małej kupisz lub może jakąś ciastolinę Play Doh

Aha i dzisiaj zaczynam 24 tc masakra jak ten czas szybko leci

Śliczne macie brzuszki ja też muszę się zmobilizować i zrobić zdjęcie swojego dużego brzuchola
Gratulacje.

Cytat:
Pochwalę się świeżutkim zakupem z wykorzystaniem kuponu allegro -20zł

http://allegro.pl/elegancki-biustono...699367053.html
Bardzo ladny. Moze kupie po porodzie, jak bede znala rozmiar.

Cytat:
gratuluję
Dziekuje.

Cytat:

Straszne, mam nadzieje, ze teraz bedzie dobrze. A o tym syndromie czytalam ostatnio.

Cytat:
Chcialabym urodzic w moje urodziny 28 marca duzej roznicy by nie bylo, troche po terminie, ale co bedzie to bedzie

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Tez mam taki okragly
Ja mam urodziny 27 marca i pierwszy wyznaczony termin tez na 27, teraz mala podgonila i termin na 23, wiec nie wiadomo jak bedzie. Jednak ja nie chcialabym, zeby bylo w moje urodziny.

Witam nowe marcowki.
Piekne brzuszki pokazujecie.
U mnie w rodzinie jest po rowno chlopakow i dziewczyn. Tz nie ma rodzenstwa, ma po rowno kuzynow i kuzynek, za to wsrod ich potomstwa, 7 chlopakow i 3 dziewczyny. My bedziemy mieli corke.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2014-11-12 o 19:33
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:32   #3263
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
i nowe mamusie!

Ja niestety znów gorzej się czuję, brzuch ciągle boli :/ I dziś gin. chciała mnie położyć na patologię :/ Jeśli nie poprawi się do piątku, mimo leżenia plackiem i zastrzyków- nie będzie wyjścia

Muszę się czymś zająć, żeby nie myśleć a dużo i nie zamartwiać się Zabieram się za czytanie.

trzymaj się Kochana, dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy!
Pisz do nas a my będziemy Ci towarzyszyć i czas w szpitalu szybciej Ci minie
Stary 2014-11-12, 19:34   #3264
mkluke
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny

Zawsze mam tyle do nadrabiania, że potem brakuje mi czasu, żeby się odezwać...

Dzisiaj zaczynam 23 tydzień.

Nie mam jeszcze żadnych ciuszków dla malutkiej, ale ostatnio namiętnie przeglądam allegro Upatrzyłam sobie świetne półśpiochy i chcę je zamówić, ale nie wiem jaki rozmiar... Chciałabym alby malutka chociaż kilka razy je założyła, a nie raz i zaraz wyrośnie... Jaki rozmiar wybrać?? Pomóżcie
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:35   #3265
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo ladny. Moze kupie po porodzie, jak bede juz znala rozmiar.
ja od razu kupiłam ten większy, rozmiar M, starcza nawet do 4lat. A teraz spokojnie można go do góry spiąć i na nóżkach zawinąć
Stary 2014-11-12, 19:37   #3266
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
i nowe mamusie!

Trzymaj się kochana Wszystko będzie dobrze
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:39   #3267
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w rodzinie sa 3 dziewczynki w wieku od 7 do 9 lat, i widze ze moda jest na monster high jeszcze, La reine de neiges ( kraina lodu ) byla taka bajka popularna w kinach, pelno dupereli zabawek mozna znalesc z tego, i popularne i lubiane przez dzieci planszowki, ja jestem za planszowkami dla dzieci, ucza cierpliwosci np, mozna wspolnie pograc z rodzicami wiec sa tego plusy.... Ostatnio corce mojego TZ kupilismy dwie planszowki na urodziny, to w kazdy weekend z nia gramy, ledwo oczy otworzy i przychodzi do nas z gra

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

wykalaczki Jestes mistrzem nouvelle

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

nie wiem o jakie stronki chińskie Ci konkretnie chodzi, ale pełno tego wszystkiego jest na aliexpress. Ja bym sobie odpuściła, bo to pięknie wygląda w na fotkach, natomiast na żywo bywa bardzo różnie. Nie wiem jak jest z dziecięcymi, ale podczytywałam na podforum moda wątki o tych chińskich ubraniach- to taka loteria była zawsze

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj dzień... Wybrałam się wcześniej na zajęcia, żeby jeszcze wskoczyć do Rossmanna i kupić sobie ten podkład o którym wczoraj marudziłam :P a tu w dwóch, które miałam na trasie nie było. Po pierwszej części zajęć objechałam jeszcze 3 inne i też nie było :/ I jeszcze jak wracałam z popołudniowych to w autobusie zaczęła mi kapać krew z nosa znów! ostatnio miałam awarię w poniedziałek rano... I teraz bardzo się boję, że coś takiego się powtórzy jak będę sama i nikt mi nie pomoże a mnie się wtedy momentalnie robi słabo (dzisiaj i w poniedziałek TŻ był na szczęście ze mną). W ogóle chyba znów mam jakieś gorsze dni, hu :<
ojej, to odpoczywam teraz a wyniki krwi masz ok?

Stary 2014-11-12, 19:42   #3268
kasia.
Rozeznanie

Wróciłam z lumpa i kupiłam w nim min śpiworek do spania firmy george, jestem z tego zakupu dumna

Cytat:
Jak to jest z macierzyńskim- jeśli w upadłości, to otrzymasz zasiłek? Ja bym już pewnie schizowała i szukała info o tym. Oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko było jak najbardziej OK
Na szczęście zasiłek dostane, dosyć mocno się tym interesowałam już ponad rok temu jak firma zaczęła mieć problemy finansowe. Wiedząc, że w czerwcu tego roku biorę ślub i zaraz po tym będziemy robić dziecko zdecydowałam że się pomęczę do tego czasu. Nie chciałam nowego pracodawcy robić w jajo i zaraz po przyjęciu odchodzić na zwolnienie i zasiłek.

Cytat:
witaj rozumiem, że skoro różowy to dziwczynka? macie już wybrane imię?
Imię jest jeszcze w trakcie uzgodnień. Może Alicja, ale chciałabym nie jakieś bardzo popularne a w/w chyba do takich należy

Myślałam że mój brzuchol jest wielki bo zawsze tyje najbardziej w nim, ale chyba jednak wielkość ok tylko coś dziwny kształt. To mój 21t6d i przytyłam 3kg, ważę już 70kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21t6d.jpg (28,1 KB, 35 załadowań)

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:44   #3269
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ale miałaś straszne przeżycia, bardzo współczuję ale jeśli teraz jesteś pod stałą kontrolą to na pewno wszystko będzie dobrze!

Cytat:
no tak, Ty jesteś przecież chyba najlepsza z naszego wątku jeśli chodzi o wyprzedaże/promocje/lumpki itd zazdroszczę wszystkich udanych łowów

Cytat:

u nas nie dość, że remont pożera wielkie pieniądze, to właśnie zaskoczyła nas wczoraj opłata za ubezpieczenie samochodu nigdy nie jest na to dobry czas, ale teraz to już w ogóle masakra

Cytat:

ceny kuszące, ale niestety nie idzie to w parze z jakością i wyglądem kiedyś się skusiłam na jakieś "dorosłe" rzeczy z chin i nie nadawały się do niczego niestety

Cytat:
Witajcie dziewczyny
i nowe mamusie!

odpoczywaj ile się da w domu, a jak nie będzie wyjścia to kładź się do szpitala, wszystko dla naszych dzidziusiów będziemy Cię tutaj wspierać
Stary 2014-11-12, 19:48   #3270
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
i nowe mamusie!

ojej uwazajcie na siebie, w razie czego nie ma co ryzykować, buziaki, dużo siły
a u mnie dziś 25 tydzien, masakra ale ten czas leci

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości