Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 19:49   #3271
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny

Zawsze mam tyle do nadrabiania, że potem brakuje mi czasu, żeby się odezwać...

Dzisiaj zaczynam 23 tydzień.

Nie mam jeszcze żadnych ciuszków dla malutkiej, ale ostatnio namiętnie przeglądam allegro Upatrzyłam sobie świetne półśpiochy i chcę je zamówić, ale nie wiem jaki rozmiar... Chciałabym alby malutka chociaż kilka razy je założyła, a nie raz i zaraz wyrośnie... Jaki rozmiar wybrać?? Pomóżcie
jeśli chcesz parę razy ubrać to na pewno nie 56. Ja bym wzięła na Twoim miejscy 62 albo 68

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość

Imię jest jeszcze w trakcie uzgodnień. Może Alicja, ale chciałabym nie jakieś bardzo popularne a w/w chyba do takich należy

Myślałam że mój brzuchol jest wielki bo zawsze tyje najbardziej w nim, ale chyba jednak wielkość ok tylko coś dziwny kształt. To mój 21t6d i przytyłam 3kg, ważę już 70kg

Alicja piękne imię to mój drugi typ, ale u mnie jednak wygrała Iga
brzuszek bardzo zgrabny
Stary 2014-11-12, 19:49   #3272
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ja też na święta tyle kasy przepuszczam, jak dzika. Kupuję tyle prezentów szczególnie dla dzieciaków siostry, jakbym była jedyną osobą, która ma coś im dać. I zawsze obiecuję sobie, że tym razem będzie inaczej. No i musi być inaczej, bo teraz oszczędzam na swoją dzidzię
Tez mialam taka nadzieje, a zamiast robic naszemu zakupy, musimy sie wstrzymac, bo swieta ida, i 5 dzieci a to cos slodkiemu kazdemu doroslemu chociaz, i na swieta kazdy sie doklada
A najlepsze bedzie, ze g.... zjem bo w tym roku spedzamy swieta u rodziny TZ, wiec trwaja tylko jeden dzien i wiekszosc to owoce morza ktorych ja nie cierpie raz do mojej jezdzimy a w nastepny do TZ, wiec lubie co drugie swieta :brzyda l:

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
i nowe mamusie!

Przepraszam, że się nie odniosę osobiście, strasznie dużo byłoby tego
Gratuluję poznania płci Maluchów i śliiiiiiicznych zakupów

Ja niestety znów gorzej się czuję, brzuch ciągle boli :/ I dziś gin. chciała mnie położyć na patologię :/ Jeśli nie poprawi się do piątku, mimo leżenia plackiem i zastrzyków- nie będzie wyjścia

Muszę się czymś zająć, żeby nie myśleć a dużo i nie zamartwiać się Zabieram się za czytanie.

Buziaki i spokojnego wieczoru!
odpoczywaj caly czas
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:50   #3273
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny

Zawsze mam tyle do nadrabiania, że potem brakuje mi czasu, żeby się odezwać...

Dzisiaj zaczynam 23 tydzień.

Nie mam jeszcze żadnych ciuszków dla malutkiej, ale ostatnio namiętnie przeglądam allegro Upatrzyłam sobie świetne półśpiochy i chcę je zamówić, ale nie wiem jaki rozmiar... Chciałabym alby malutka chociaż kilka razy je założyła, a nie raz i zaraz wyrośnie... Jaki rozmiar wybrać?? Pomóżcie
Weż 62 albo 68. Tylko 68 to jest juz takie większe, na pewno nie na początek

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:50   #3274
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
nie wiem o jakie stronki chińskie Ci konkretnie chodzi, ale pełno tego wszystkiego jest na aliexpress. Ja bym sobie odpuściła, bo to pięknie wygląda w na fotkach, natomiast na żywo bywa bardzo różnie. Nie wiem jak jest z dziecięcymi, ale podczytywałam na podforum moda wątki o tych chińskich ubraniach- to taka loteria była zawsze

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

ojej, to odpoczywam teraz a wyniki krwi masz ok?
Wlasnie chodzilo mi o aliexprees u nas na ebayu sprzedaja z tej strony, i weszlam wczoraj na ich stronke prywatnie.... juz mialam cos zamawiac, ale w ostatniej chwili zrezygnowalismy z TZ, i chyba dam sobie spokoj
Stary 2014-11-12, 19:52   #3275
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Oprócz nadciśnienia - które leczę mam również jak Ty niedoczynność tarczycy i PCOS. Tylko, że pomimo tych chorób nie mam problemu z zajściem w ciąże - problem mam z jej utrzymaniem.

W sumie korzystając z okazji chciałabym Was uczulić na to co mi się przytrafiło w pierwszej ciąży a mianowicie ZESPÓŁ HELLP(ciężka forma stanu przedrzucawkowego). U mnie objawił się okropnym bólem wątroby, dużą opuchlizną, wysokim nadciśnieniem przez co mały nie rósł ,białkomoczem i małopłytkowością. Wszystko to w połączeniu doprowadziło do tego, że Tymuś w 27 tc zmarł, a mnie ratowali. Jeżeli zauważycie u siebie jakiekolwiek objawy, które tu wypisałam udajcie się szybko do szpitala bo jest szansa na uratowanie dziecka.

Na obecną chwilę, wszystko mam pod kontrolą. Co chwilę robię badanie moczu, krwi, prób wątrobowych, d-dimerów. Ciśnienie mierzę dwa razy dziennie. Staram się jak tylko mogę , żebyśmy w końcu mogli się przytulić do naszego maleństwa...
przeczytałam kiedyś cały wątek tu na wizażu o hellp, jejku.... to jest straszne
dobrze, że jesteś pod stałą kontrolą, teraz musi być dobrze

Stary 2014-11-12, 19:54   #3276
mkluke
Raczkowanie

Dzięki za podpowiedzi... no to biorę 62 aż się boję zacząć kupować, bo tak będę zamawiać i zamawiać i zamawiać...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:55   #3277
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tez mialam taka nadzieje, a zamiast robic naszemu zakupy, musimy sie wstrzymac, bo swieta ida, i 5 dzieci a to cos slodkiemu kazdemu doroslemu chociaz, i na swieta kazdy sie doklada
A najlepsze bedzie, ze g.... zjem bo w tym roku spedzamy swieta u rodziny TZ, wiec trwaja tylko jeden dzien i wiekszosc to owoce morza ktorych ja nie cierpie raz do mojej jezdzimy a w nastepny do TZ, wiec lubie co drugie swieta :brzyda l:
ja sobie obiecałam, że nie szaleję z prezentami w tym roku, bo będziemy mieli teraz naprawdę duże wydatki i mam nadzieję, że wszyscy to zrozumieją.
Ja w tym roku też Wigilia u rodziny TŻta, tak się umówiliśmy, że raz u mnie raz u niego. Ale przynajmniej pierwsze święta z dzidzią będą u moich rodziców
Stary 2014-11-12, 19:57   #3278
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ale miałaś straszne przeżycia, bardzo współczuję ale jeśli teraz jesteś pod stałą kontrolą to na pewno wszystko będzie dobrze!

no tak, Ty jesteś przecież chyba najlepsza z naszego wątku jeśli chodzi o wyprzedaże/promocje/lumpki itd zazdroszczę wszystkich udanych łowów

u nas nie dość, że remont pożera wielkie pieniądze, to właśnie zaskoczyła nas wczoraj opłata za ubezpieczenie samochodu nigdy nie jest na to dobry czas, ale teraz to już w ogóle masakra

ceny kuszące, ale niestety nie idzie to w parze z jakością i wyglądem kiedyś się skusiłam na jakieś "dorosłe" rzeczy z chin i nie nadawały się do niczego niestety

odpoczywaj ile się da w domu, a jak nie będzie wyjścia to kładź się do szpitala, wszystko dla naszych dzidziusiów będziemy Cię tutaj wspierać
myślę, że jeżeli chodzi o lumpki to niunia_ona jest moją mocną konkurencją

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
i nowe mamusie!

Przepraszam, że się nie odniosę osobiście, strasznie dużo byłoby tego
Gratuluję poznania płci Maluchów i śliiiiiiicznych zakupów

Ja niestety znów gorzej się czuję, brzuch ciągle boli :/ I dziś gin. chciała mnie położyć na patologię :/ Jeśli nie poprawi się do piątku, mimo leżenia plackiem i zastrzyków- nie będzie wyjścia

Muszę się czymś zająć, żeby nie myśleć a dużo i nie zamartwiać się Zabieram się za czytanie.

Buziaki i spokojnego wieczoru!
trzymaj się i odpoczywaj będzie dobrze, musi być!

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Wlasnie chodzilo mi o aliexprees u nas na ebayu sprzedaja z tej strony, i weszlam wczoraj na ich stronke prywatnie.... juz mialam cos zamawiac, ale w ostatniej chwili zrezygnowalismy z TZ, i chyba dam sobie spokoj
dobrze, że sobie odpuściliście, nie warto a jeszcze to czekanie kilka tygodni na przesyłkę...

Stary 2014-11-12, 20:00   #3279
Lila_17
Rozeznanie

Ostatnio jak byłam w smyku, jakiejś Pani zsunął się kocyk i podniosłam, dziewczyny, jaki on był mięciutki, cudowny, zwróciłam uwagę, że miał takie jakby kropki i znalazłam, co to za firma La millou i chyba zamówię, mimo że cena hmm wysoka, ale jaka jakość
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:01   #3280
rona1906
Raczkowanie

szkrabeniekJa tez nastawiam sie na cc, chociaz lekarz jeszcze nie zadecydowal. I mysle, ze nasze szkraby beda z nami juz w lutym. Takze pewnie bedziemy jedne z pierwszych :-D

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2014-11-12 o 20:07
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:02   #3281
crystal25
Zakorzenienie

Poprosilam TZ o zrobienie zdiecia, gdzie widac jak rosne czuje sie.... delikatnie mowiac grubo, przez co dzis nie mam troche humoru Zawsze bylam aktywna, uwielbialam uprawiac sport, po ktorym bylam wymeczona.... a teraz brak pracy.... wszystko robie jakos tak ciezko.... bez zycia....waga rosnie....

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3591.jpg (38,3 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-12 o 20:28
Stary 2014-11-12, 20:10   #3282
niunia_ona
Zakorzenienie

my też się czujemy grubo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:15   #3283
crystal25
Zakorzenienie

niunia a najgorsze jest to, ze ciagnie mnie do slodkiego jak nigdy w zyciu moglabym jesc tylko slodkie codziennie.
Stary 2014-11-12, 20:22   #3284
niunia_ona
Zakorzenienie

Crystal nie wyświetla się zdjęcie;/
nie martw się pamiętajmy o zdrowiu maleństwa

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-12, 20:23   #3285
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
my na szczęście 1 święta w tym roku po ślubie spędzamy najpierw u moich rodziców i mam zamiar się najeść i mam nadzieję, że żadne rewolucje ciążowe mi nie przeszkodzą, a potem 26.12 jedziemy do teściów.

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Wróciłam z lumpa i kupiłam w nim min śpiworek do spania firmy george, jestem z tego zakupu dumna

Na szczęście zasiłek dostane, dosyć mocno się tym interesowałam już ponad rok temu jak firma zaczęła mieć problemy finansowe. Wiedząc, że w czerwcu tego roku biorę ślub i zaraz po tym będziemy robić dziecko zdecydowałam że się pomęczę do tego czasu. Nie chciałam nowego pracodawcy robić w jajo i zaraz po przyjęciu odchodzić na zwolnienie i zasiłek.

Myślałam że mój brzuchol jest wielki bo zawsze tyje najbardziej w nim, ale chyba jednak wielkość ok tylko coś dziwny kształt. To mój 21t6d i przytyłam 3kg, ważę już 70kg
ładny brzuszek, nie widać w ogóle tej Twojej wagi, chyba jesteś wysoka albo masz ciężkie kości

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Ostatnio jak byłam w smyku, jakiejś Pani zsunął się kocyk i podniosłam, dziewczyny, jaki on był mięciutki, cudowny, zwróciłam uwagę, że miał takie jakby kropki i znalazłam, co to za firma La millou i chyba zamówię, mimo że cena hmm wysoka, ale jaka jakość
o nie nie, ja mam ZAKAZ wchodzenia na stronkę, jestem zakochana w tych produktach, ale wyczerpałam już limit wydatków na ich dzieła

Crystal25 i Niunia_ona ja też mam takie dni, kiedy czuję się ociężała, opuchnięta, czy jak zwał tak zwał. Miewam też doła z tego powodu, szczególnie po ostatniej wizycie, kiedy przytyłam te 3kg i teraz 25.11 mam kolejną i mam traumę już z wchodzeniem na wagę. W domu jej nie mam i nie wiem ile znowu przybrałam. A jem naprawdę jak przed ciążą, w ogóle nie jadam więcej. Musimy jakoś sobie radzić z tymi nastrojami, już za 4 miesiące będzie po wszystkim i te dolegliwości przejdą
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 20:23   #3286
rona1906
Raczkowanie

crystal mozemy podac sobie rece, bo mnie tez. Za mna chodza lody, ciasta, czekoladki... jak mnie jutro lekarz nie opierniczy za tycie to bedzie cud :-D przedwczoraj zabronilam TZ pokazywac mi slodyczy i mnie nimi "czestowac". wzial sobie to facet do serca, bo widzialam, ze kupil sobie tabliczke milki, ktora szybciutko schowal gdzies gdzie jej nie znajde i mu jej nie zjem :-D
Stary 2014-11-12, 20:27   #3287
niunia_ona
Zakorzenienie

ja to kurcze chodzę ciągle po gościnach a tam takie pyszności mają nie idzie się oprzeć
dziś 4 kostki czekolady ,
pół drożdzówki,
2 cukierki michałki (

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-12, 20:36   #3288
crystal25
Zakorzenienie

niunia_ona malenstwo najwazniejsze oczywiscie dla niego wszystko, ale jednak to dobija, bo to moje cialo, a od tego jak sie czujemy z waga zalezy nasze samopoczucie. Kazda z nas cos o tym wie.
Mnie do lodow czekoladowych ciagnie.... litrami bym jadla.... dobrze ze nie mam w domu zadnych slodyczy... tylko jak czuje naprawde ze musze, to pojde do sklepu no i cos wybiore.....

EdithS zazdroszcze wszystkim polskich swiat Kocham TZ ale ich swiat nie nawidze
U mnie juz 7 kg na plusie zaraz. Cos czuje ze bedzie wiecej niz 12. Tez jem normalnie, mam wiele zamiennikow,pomimo zemam chec na slodycze... ale to nie pomaga Wiadomo kazda z nas przytyje nie malo, ale sa dni ze tak wlasnie sie czujemy z ta rosnaca waga ehhh

Rona1906 Kiedys u mnie slodycze tygodniami mogly lezec w szafce a teraz... lepiej przed nimi uciekac hi hi, ale byla w weekend mama, to nakupowala slodyczy jak ich nie jesc? Bo ona uwaza ze do herbaty i kawy i na sniadanie musza lezec na stole to zawsze kazdy zje
Stary 2014-11-12, 20:42   #3289
mkluke
Raczkowanie

no nie !!! jak już zdecydowałam się, że zrobię dzisiaj jakieś zakupy dla maluszka to się okazało, że tego wzoru, który chciałam z rozmiaru 62 nie ma wrrrrrrrrr i d......pa z zakupów...
Stary 2014-11-12, 20:46   #3290
niunia_ona
Zakorzenienie

ja jem owoce , by nie mieć napadu na słodkie , ale to nie pomaga
brzydko bardzo
ja kurde chce wejść teraz na wagę ale to zabójstwo ludzie ;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-12, 20:46   #3291
mkluke
Raczkowanie

co do tematu jedzenia to chyba przestanę ciągle powtarzać, że jem normalnie, bo jednak tak nie jest... ja jest coś do jedzenia to jem i już dużo jem... dziewczyny korzystajmy z tego szczególnego okresu, a co
Stary 2014-11-12, 20:46   #3292
rona1906
Raczkowanie

crystal u mnie jak na zlosc mama tez czesto kupuje slodycze "do kawy" :-D konczy sie na tym, ze zanim ktos na kawe przyjdzie to slodyczy juz dawno nie ma :-D ja od wczoraj zaczelam troszke cwiczyc i w koncu poszlam na porzadny spacer. L4 to zdradliwa sprawa w ciazy, czlowiek bez pracy jakis taki ociezaly i bez zycia, ale jak trzeba to innego wyjscia niz rezygnacja z pracy po prostu nie ma

mam nadzieje, ze po porodzie bedzie tylko lepiej i ze te nadprogramowr kilogramy to bedzie tylko wspomnienie :-D
Stary 2014-11-12, 20:48   #3293
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

odpoczywaj caly czas
Cytat:
Poprosilam TZ o zrobienie zdiecia, gdzie widac jak rosne czuje sie.... delikatnie mowiac grubo, przez co dzis nie mam troche humoru Zawsze bylam aktywna, uwielbialam uprawiac sport, po ktorym bylam wymeczona.... a teraz brak pracy.... wszystko robie jakos tak ciezko.... bez zycia....waga rosnie....

bruszek śliczny ! a wagą się nie martw, tak musi być i koniec. Po porodzie będziemy to razem zrzucać
Stary 2014-11-12, 20:49   #3294
niunia_ona
Zakorzenienie

no to mam 2.5 kg od ostatniej wizyty ((((( boże!!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-12, 20:49   #3295
ojustyna
Zadomowienie

pierwszy post o słodyczach, czytam dalej a tam słodycze, w kolejnym dla odmiany jakaś napoleonka, lecę dalej a tam kolejne łakocie i wtedy patrzę co ja robię a moja ręka sama mi wciska do buzi drażetki mleczne o smaku bananowym z biedronki

byłam w dwóch lumpkach i kupiłam kupiłam aż mi się poprawiło, a jutro znowu idę kupować i kupować jakie to przyjemne, chociaż robię się bardziej wymagająca
Stary 2014-11-12, 20:50   #3296
EdithS
Zadomowienie

Ja mam od początku ciąży 8kg na plusie i ostatnie ważenie wszystko mi popsuło, bo gdyby nie te 3kg to byłoby mniej wiadomo.
Ale co zrobić... Ja walczyłam ze słodkościami i od ostatniego ważenia się prawie nie jadłam słodyczy. Przez ostatnie tygodnie zjadłam kilka kostek domowego ciasta i rogala marcińskiego, ale nie kupuję już czekolad itp. TŻ też zakazałam jedzenia przy mnie. Walka ta jest straszna, bo też mam wiele wiele razy ochotę na słodkie... Ciekawe czy to mi coś dało, czy znowu wejdę na wagę i położna powie: ojej!
Ale każdy z nas ma słabości i jesteśmy ludźmi i wszystko jest przecież dla ludzi, słodycze też.
Stary 2014-11-12, 20:50   #3297
crystal25
Zakorzenienie

niunia jak to moj TZ skomentowal dzis rano, kiedy stanelam na wadze : Doganiasz mnie Bardzo zabawne
Wczesniej tez zastepowalam owocami, jogurtem, albo platkami z mlekiem, ale teraz nie moge, czuje ze jesli musze, wiec jem, to mi sprawia glupia radosc, czy jakby to nazwac ekscytacje, zwlaszcza jak jem lody....
Stary 2014-11-12, 20:53   #3298
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie wyglądasz ej jak na moje oko to chudzina nie masz dostanę wielkiej dupy jak to moja znajoma ma wypchaną bo przytyła w ciąży i jej w dupsko poszło.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-12, 20:55   #3299
EdithS
Zadomowienie

hehhe, a najlepsze jest to, że wg TŻ idzie mi tylko w piersi i brzuch, on twierdzi, że nie widzi tych 8kg u mnie. No w sumie chodzę ciągle w tych jednych spodniach ciążowych i są mi wciąż dobre w nogach i pupie. No ale mimo wszystko mam traumę związaną z ważeniem i tego nigdy nie będę po ciąży miło wspominać
Może po prostu musimy zaakceptować to, że inaczej się czujemy, bo im bardziej zaawansowana ciąża tym większe poczucie bycia "ociężałym", co nam wcześniej nie towarzyszyło, bo nie żyłyśmy codziennie z dużymi i coraz to większymi bebzolkami
Stary 2014-11-12, 20:55   #3300
niunia_ona
Zakorzenienie

jak dla mnie dramat tyle kg w miesiąc
a tak to po 1.5 kg było a teraz już 2.5 kg
a do wizyty 4 dni (

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości