Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 22:24   #3361
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

mon9 widzę, że mamy zbliżony gust jeżeli chodzi o ubranka. Polecam Ci newbie z Kappahla- ładne, porządnie uszyte ubranka w tonacji beżu, bieli, pudrowego, granatu, szarego

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

rosiek pewnie będziesz musiała powtórzyć badania. wg mnie to właśnie może być od anemii

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 22:24   #3362
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ponieważ odwiedziliśmy z małżonkiem salon z wózkami podzielę się z wami moimi spostrzeżeniami.
Miałam listę wózków, które albo mi się podobały wizualnie albo były chwalone na forum.
Dla mnie decydujące znaczenia ma waga i łatwość składania, ponieważ będę musiała nawet i kilka razy dziennie wózek nosić czy składać. No i powinien starczyć na jak najdłużej.
Od razu skreśliłam następujące modele:
- X-landery, Jedo Fynn, Graco Symbio, Bebetto Nico Plus, Bebetto Silva i Bebetto Luca – za ciężkie, trudno się składają. Jednak dla osób, które nie będą musiały często wózka nosić i składać mogą być całkiem fajne;
- Bugaboo Cameleon – fantastyczny, ale ta cena;
- Mutsy Evo, Mutsy Transporter – ładne, ale nie podoba mi się amortyzacja;
- Maxi Cosi Mura – ładny ale ciężki,
- Baby Jogger City Mini GT, City Elite i Versa – lekkie i łatwe prowadzenie, łatwe składanie. Ale zero amortyzacji, gondolki twarde a siedziska spacerówki nie nadają się dla mniejszych dzieci. Jednak moim zdaniem to świetne spacerówki dla nieco starszych dzieci;
- Jane Muum – fajne kolory, lekki, ładnie się prowadzi. Nie podoba mi się płytka budka, nie zabezpiecza przed deszczem, słońcem, czy wiatrem.
Wózków Stokke i Teutonia BeYou nigdzie u nas nie ma.
Na polu boju zostały 2 modele – Joolz Day i Peg Perego Book Pop-up completo. Oba solidnie wykonane, fajnie się prowadzą, cena podobna.
Za Joolzem przemawia wygląd (bardziej nowoczesny, przyciąga wzrok) i nieco lepsza amortyzacja. Minusem jest krótki daszek (trzeba dokupić dodatkowy daszek UV, który go wydłuży), okropne składanie i drogie elementy dodatkowe. Za Peg Perego przemawia cena (za tę samą cenę mam gołego Joolza, tu dodatkowo fotelik samochodowy, torbę, osłonkę od deszczu , osłonkę na nóżki i uchwytna kubek), łatwe składanie, gondolka z funkcją kołyski i duży daszek. Minusem jest gorsza amortyzacja no i wygląd – tu Joolz wygrywa.
Tatuś jest zdecydowany na Peg Perego, bo spodobała mu się kolorystyka – tworzona dla fiata 500.
A ja nie wiem, chyba ciągle mam wrażenie, że gdzieś jest wózek idealny
Bardzo fajne porównanie. Dla mnie joolz i bugaboo to idealne i poręczne wozki, jednakże w bugaboo minusem jes dla mnie wysokość na jakiej jest gondola .
Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Obie jesteśmy inne. Ja też z mężem (prawie) nic. Prawie, bo jeśli dobrze liczę to chyba ze 4 razy go wykorzystałam.

Mąż też ma ogromne opory, bardzo boi się o swoje długo oczekiwane, wymarzone dziecko.

Ale za to jakie mam sny erotyczne, aż wstyd się przyznać
Ojjj o snach cos wiem
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 22:25   #3363
crystal25
Zakorzenienie

Ja raz w tygodniu jak robie zakupy kupuje mandarynek 1,5 kg i wszystkie zjadam A wiecie z tymi zachciankami to jest tak, ze mialam taka chcice wczoraj , i zabilabym za lody z mc smiecia z polewa czekoladowa Pojechalismy po nie, a jak skonczylam jesc to maluszek zrobil mi dyskoteke w brzuchu ze szczescia chyba

rosiek to wizaz tak ciagnie zartuje.... Kurcze tez staram sie oszczedzac jesli chodzi o prad, i zawsze tego duzo do zaplaty jest
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 22:27   #3364
nouvelle2
Zakorzenienie

niunia_ona wcale nie musisz biegać szybko Ja sobie biegałam tak 5km w pół godziny/35 minut i ciało zaczęło nabierać ładnych kształtów Chociaż dla najlepszego spalania to chyba lepszy byłby trening kardio/interwały, ale to takie męczące

Stary 2014-11-12, 22:27   #3365
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja tez uwielbiam :brzyda l:

W ogóle dostałam od siostry i siostry ciotecznej dwa pudla ubranek, ale nie podobają mi sie, moze z 1/5 wybiorę resztę oddaje, chce pokupować cos ładnego, prostego bez udziwnień i zdobień zbędnych do Tesco musze podjechać i cos w smyku czy innym sklepie na promo wygrzebać. Niby dziecko szybko wyrośnie ale to dla mojego oka ma być pięknie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Ja nigdy nie brałam przeciwbólowych zadnych, moze zadziała na mnie

Co jeszczeq możemy brać oprócz nospy? Espumisan?
fajnie dostawac takie pudla zawsze cos sie wybierze dla swojego dziecka jestem tego samego zdania jesli chodzi o ubrania, sami nie chcielibysmy byc ubrani w takie poniszczone juz mocno ubrania
Stary 2014-11-12, 22:28   #3366
niunia_ona
Zakorzenienie

jutro idę na lumpki
dzisiaj nie byłam haha
aż nie do wiary
wnet święta jak ten czas leci

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 22:30   #3367
crystal25
Zakorzenienie

nouvelle meczace ale jak pupa po takich cwiczeniach wyglada
Stary 2014-11-12, 22:30   #3368
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle dostałam od siostry i siostry ciotecznej dwa pudla ubranek, ale nie podobają mi sie, moze z 1/5 wybiorę resztę oddaje, chce pokupować cos ładnego, prostego bez udziwnień i zdobień zbędnych do Tesco musze podjechać i cos w smyku czy innym sklepie na promo wygrzebać. Niby dziecko szybko wyrośnie ale to dla mojego oka ma być pięknie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

espumisan wątpię że możesz , lepiej pytać lekarza.
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
niunia_ona wcale nie musisz biegać szybko Ja sobie biegałam tak 5km w pół godziny/35 minut i ciało zaczęło nabierać ładnych kształtów Chociaż dla najlepszego spalania to chyba lepszy byłby trening kardio/interwały, ale to takie męczące
ufff
samo słowo biegi
tyle że ja biegam chwilę i już mam dość dalej nie chcę mi się biegać bo się ciężko oddycha i gardło zaczyna mnie boleć i zaczyna się lipa

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Edytowane przez niunia_ona
Czas edycji: 2014-11-12 o 22:32
Stary 2014-11-12, 22:32   #3369
mon9
Zakorzenienie

Niunia nie ma co sie przejmować innymi ale nie wolno sie objadać tłumacząc tym ze to dla dziecka

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Nouvelle wlasnie ze tych pudel mam zamiar białe tylko zostawić dzięki za polecenie sklepu podobno przy bólach pleców wskazane sa spacery , musze sobie pospacerować na zakupach
Stary 2014-11-12, 22:35   #3370
nouvelle2
Zakorzenienie

zmieniłam koncepcję odnośnie łóżeczka. Miał być Hensvik, ale chyba będzie takie jak w załączniku (tu wydaje się średnio ładne, ale to komputerowa wizualizacja) Znajomi moich rodziców je kupili i naprawdę podoba mi się takie rozwiązanie. Dostałam namiary na sklep i jutro tam podjadę. Ogólnie to jest łóżeczko, które wystarczy na kilka lat, od noworodka do ok. 4/5 lat (zależy od wzrostu dziecka, bo u mnie to by starczyło prawie do 15 r.ż) Ma większe wymiary niż standardowe 120x60, bo ma 140x70. Dwa poziomy wysokości materaca, wyjmowane trzy szczebelki, a potem przeróbka na taki tapczanik. Zastanawiam się tylko czy lepiej wziąć z krytymi bokami czy tylko takimi barierkami (różnicę widać na fotkach). Nie jest drogie- 261 zł (pełne boki) lub 234 zł (puste boki)
co myślicie?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lozeczko-tapczanik-kacper-140-70-2192.jpg (47,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozeczko-tapczanik-darek-140-70-1053.jpg (48,8 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-12 o 22:36
Stary 2014-11-12, 22:35   #3371
crystal25
Zakorzenienie

niunia Ja pojde na silownie, zalezy jak bedziemy stac finansowo bo u nas trzeba podpisywac umowe na rok niestety A jak nas nie bedzie stac, bo dieta tez kosztuje, to zrobie sobie mini silownie w domu zobacze..... jak TZ bedzie pracowal to i tak nie pojde, bo nie zostawie maluszka przeciez ale sa swietne cwiczenia na youtube i od nich napewno zaczne i od jedzenia duzej ilosci salatek i owocow tylko jesli przestane kp, nie wolno sie odchudzac jesli karmimy piersia
Stary 2014-11-12, 22:38   #3372
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Ze względu na nadciśnienie i w pierwszej ciąży też miałam cc. Dla mnie cesarka nie jest zła. Najważniejsze żeby Malutki urodził się cały i zdrowy.
Ja mam nadzieje ze lekarz dobrze mi oszacuje wielkość dzieciaczka i jak powyżej 4kg da mi skierowanie na cesarkę nawet bym sie cieszyła

Dla mnie straszne to jest ze lekarze szacują np ze dziecko ma 3500 a przy porodzie okazuje sie ze 4500, szok! Ufam mojemu lekarzowi i jego sprzętowi i mam nadzieje ze do rze mi to oszacuje

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-11-12 o 22:41
Stary 2014-11-12, 22:38   #3373
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja na 85% też będę mieć cesarkę, więc przypuszczam, że ja dołączę do Was jako mam lutowych

A tak poza tym to szukam jednej chętnej, która pójdzie jutro za mnie na glukozę Strasznie się boję jak ja dam radę to wypić...
Szczerze, najszczerzej- ta glukoza nie jest straszna! Dla mnie okropne było dwukrotne pobieranie krwi, bo jestem zeschizowana na tym pukncie. Glukoza to jak nagroda, można chociaż coś "podjeść" pomiędzy dwoma godzinami:P Weź cytrynę, wciśnij w kubek i serio dasz radę. Ja wypiłam na dwa razy i git.

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
6,4 kg aż odechciało mi się kolacji
depresja
Ty jedz niunia kolację, ale ogranicz słodkie. W końcu ciąża czy nie ciąża, od słodkiego tyjemy Nie rezygnuj całkowicie, ale ogranicz. Albo najlepiej odpuść sobie rozmyślanie nad wagą i delektuj się byciem w stanie błogosławionym Już de facto nie dużo nam czasu zostało do finiszu, więc nie przytyyyjesz dużo
Chęć na słodkości zabijesz owocami. U mnie przysięgam, że działa. Nawet wolę jabłka, banany i gruszki, niż czekolady, bułki słodkie czy ciastka powodujące tylko problemy z wypróżnianiem.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
edithS ja juz zmotywowana czekam na czas, kiedy bede mogla rozpoczac
niunia twoj maluszek zglodnial, marsz do kuchni
Ja na kazdej wizycie u lekarza jestem zmuszona do zwazenia sie, i zawsze sie wstrzymuje od odpowiedzi kiedy pyta o moja wage hi hi
Ja tam zawsze z dumą i głośno chwalę się wagą, jaka by ona nie była. A zawse jest jakoś wyższa niż ta, którą pokazuje moja waga w domu;P

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 22:39   #3374
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja mam termin na 7 marca, ale coś czuję, że będzie wcześniej na ostatnim USG wyszło, że mała 2 dni starsza więc stawiam na początek marca

ja ostatnio też parę razy obejrzałam "porody" czy coś takiego na polsat cafe, ale już mi się nie chce tego oglądać. I nie wiem czemu, ale nie przerażało mnie to jakoś strasznie

nie widzę zdjęcia
to skoro masz cc na 25.02 to może będziesz pierwsza od nas? chyba, że ktoś się wcześniej wykluje

dziewczyny wyszłam właśnie spod prysznica i powiem Wam, że ogolenie się to już nie taka prosta sprawa
Golenie mhmmmm musiałam odsuwać lekko brzuch zeby cos zobaczyc ostatnio nie wiem jak będe sie golić pozniej
Stary 2014-11-12, 22:40   #3375
nouvelle2
Zakorzenienie

crystal25 ja w czasach największej motywacji to potrafiłam 6 razy w tygodniu na siłowni być Ale to się już chyba nie powtórzy

niunia_ona mnie na początku też tak zatykało, brakowało mi tchu i ogólnie było do dupy, ale z czasem jest co raz lepiej. Jestem w szoku jak szybko widać postępy jeżeli chodzi o bieganie. Pierwszego dnia ledwo co będziesz potrafiła przebiec 2 minuty tak o, a po tygodniu spokojnie z 7 przebiegniesz i nie zmęczysz się

Stary 2014-11-12, 22:43   #3376
crystal25
Zakorzenienie

nouvelle Praktyczne , pod warunkiem ze masz duzo miejsca dla dziecka, lub pokoik dla niego ale jak bym brala to z barierkami
a znalazlam hensvika biale na uzywanej stronie u nas, i TZ sie bardzo spodobalo nie drogo, no ale koniec z zakupami do konca roku
Stary 2014-11-12, 22:45   #3377
niunia_ona
Zakorzenienie

nouvelle2 o to dzięki za rady

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
niunia Ja pojde na silownie, zalezy jak bedziemy stac finansowo bo u nas trzeba podpisywac umowe na rok niestety A jak nas nie bedzie stac, bo dieta tez kosztuje, to zrobie sobie mini silownie w domu zobacze..... jak TZ bedzie pracowal to i tak nie pojde, bo nie zostawie maluszka przeciez ale sa swietne cwiczenia na youtube i od nich napewno zaczne i od jedzenia duzej ilosci salatek i owocow tylko jesli przestane kp, nie wolno sie odchudzac jesli karmimy piersia
ja mam orbiterek no i sobie stoi tak fajnie jako wieszak nie mam chęci za nic , na początku jeszcze tak teraz za grosz

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-12, 22:46   #3378
crystal25
Zakorzenienie

nouvelle tez chodzilam 6 razy w tygodniu na dwie godziny codziennie, ciezko bylo z poczatku.... a pozniej nie moglam zyc bez silowni, wlaczalam sobie mp3 i cwiczylam... pracowalam po 12 godzin 7 dni w tygodniu...wiec mialam czas tylko wieczorami.... tesknie za silownia
zgadzam sie co do biegania zaczyna sie malymi kroczkami, i nie wiadomo kiedy, to wchodzi w nawyk i co raz wiecej sie przebiega... widze po kolezankach, ktore wlasnie po ciazy biegaly....
Stary 2014-11-12, 22:53   #3379
mon9
Zakorzenienie

crystal nie kupuj z Chin, na zdjęciach sa piekne a w realu szmatki do podłogi sie nadające - zazwyczaj
Piękny brzuszek!!!
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Ostatnio jak byłam w smyku, jakiejś Pani zsunął się kocyk i podniosłam, dziewczyny, jaki on był mięciutki, cudowny, zwróciłam uwagę, że miał takie jakby kropki i znalazłam, co to za firma La millou i chyba zamówię, mimo że cena hmm wysoka, ale jaka jakość
Uwielbiam lamillou , mamy upatrzone kilka rzeczy

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
6,4 kg aż odechciało mi się kolacji
depresja
Eee nie jst zle u mnie 7,5 hahah ale brzuchol mam jak piłka
Stary 2014-11-12, 22:54   #3380
nouvelle2
Zakorzenienie

crystal25 Ja też właśnie kilka dni temu znalazłam używanego Hensvika na necie, ale ktoś mi go sprzątnął Ale to może i lepiej, bo co raz bardziej się skłaniam ku temu, żeby kupić to większe łóżeczko W pokoju mamy tyle miejsca, żeby je zmieścić, a potem mała dostanie swój pokój, więc akurat z miejscem raczej nie ma problemu

Na youtube są fajne ćwiczenia z Mel B, lubię ją za taką pozytywną energię

Stary 2014-11-12, 22:55   #3381
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Witam kochane mamusie
obserwuję Was z ukrycia już od mniej więcej 3 miesięcy.
Mam 28 lat i mamą zostanę (już się nią czuję ) po raz pierwszy.
Jestem w 25tc i czekamy z mężem na synka, na razie nazywanego Maleństwem/ Juniorem/ Bąbelkiem. Lista rozważanych imion ciągle jest 'otwarta' .
Termin póki co, od pierwszych wizyt niezmiennie, mamy na 1.03 - w urodziny męża Oczywiście mamy świadomość, że szanse są nikłe na 'wstrzelenie się w punkt', ale i tak miła pamiątka zostanie w książeczce ciąży.
witaj

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
zmieniłam koncepcję odnośnie łóżeczka. Miał być Hensvik, ale chyba będzie takie jak w załączniku (tu wydaje się średnio ładne, ale to komputerowa wizualizacja) Znajomi moich rodziców je kupili i naprawdę podoba mi się takie rozwiązanie. Dostałam namiary na sklep i jutro tam podjadę. Ogólnie to jest łóżeczko, które wystarczy na kilka lat, od noworodka do ok. 4/5 lat (zależy od wzrostu dziecka, bo u mnie to by starczyło prawie do 15 r.ż) Ma większe wymiary niż standardowe 120x60, bo ma 140x70. Dwa poziomy wysokości materaca, wyjmowane trzy szczebelki, a potem przeróbka na taki tapczanik. Zastanawiam się tylko czy lepiej wziąć z krytymi bokami czy tylko takimi barierkami (różnicę widać na fotkach). Nie jest drogie- 261 zł (pełne boki) lub 234 zł (puste boki)
co myślicie?

bardzo mi się podoba. A gdzie można takie kupić?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 22:56   #3382
crystal25
Zakorzenienie

niunia cwiczylabym codziennie chociaz teraz to nie wiem czy powinnas na nim cwiczyc ale po porodzie cwicz codziennie przy dobrej muzyce
tout petit fille Ja nie moge sie przyzwyczaic wiem, ze normalne ze w ciazy sie tyje itd. ale nigdy nie mialam takiej wagi, i nie myslalam ze bede miec
mon9 TZ bede prosic o pomoc, przyda sie hi hi w koncu to moj TZ
Stary 2014-11-12, 22:57   #3383
mon9
Zakorzenienie

Nouvelle to 1 jakoś za bardzo zabudowane sie wydaje a w 2 brakuje mi drugiej takiej poziomej deseczki

Do kiedy jest bezpłatna przesyłka z karta visa na Allegro?
Stary 2014-11-12, 23:00   #3384
crystal25
Zakorzenienie

nouvelle Dobrze sie zastanow z Tz przed zakupem zebyscie pozniej nie zalowali ze chcecie cos innego ale jakbym miala wybierac, to wybralabym praktyczniejsze jak to ja czyli takie ze zdiec ktore wyslalas Ja tak myslalam nad wozkiem, ale stwierdzam ze to najlepszy wybor i jestesmy nadal zadowoleni jak nie wiem
mel B motywuje i to porzadnie
mon9 dziekuje Juz zrezygnowalam, za bardzo sie boje wlasnie ze przyjdzie wielkie g.... a zdiecia naprawde kusza....
Stary 2014-11-12, 23:08   #3385
tout-petit-fille
Zadomowienie

crystal25 ja tam czuję się wręcz FIT:P Może dlatego, że zawsze myślałam, że w ciąży będę jak goryl, wieloryb, hipopotam, a tu tylko brzunio pnie się do przodu. A najextraśniejsze jest to, że każda nasza zachcianka jedzeniowa może być wytłumaczona przez ciążę. I każdy nas rozumie

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Nouvelle to 1 jakoś za bardzo zabudowane sie wydaje a w 2 brakuje mi drugiej takiej poziomej deseczki

Do kiedy jest bezpłatna przesyłka z karta visa na Allegro?
Bodajże do 18 listopada br.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 23:16   #3386
nouvelle2
Zakorzenienie

mon9 No właśnie mi to pierwsze wydaje się za bardzo zabudowane, a to drugie za mało Ale myślę, że kwestię dodatkowej deseczki można załatwić poprzez indywidualne zamówienie, bo to przez producenta idzie
akcja z Visa jest do 16go

crystal25 ja mam 120 pomysłów i koncepcji na minutę, więc u mnie ciężko Ale jak już coś kupię, to jestem tego zakupu pewna

Stary 2014-11-12, 23:20   #3387
crystal25
Zakorzenienie

Ja sie czuje jak kulka pomimo tego ze tylko brzuszek jest duzy a bedzie jeszcze wiekszy przeciez
Najwieksza zaleta, hihi nie raz mowie do TZ ze to maluszek a nie ja hihihihi

Ide spac mamusie! dobranoc
Stary 2014-11-12, 23:55   #3388
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
witaj

bardzo mi się podoba. A gdzie można takie kupić?
o tutaj: http://pietrus.pl/ ja będę kupowała stacjonarnie, ale sklep internetowy też mają

crystal25 dobranoc!

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-12 o 23:58
Stary 2014-11-12, 23:59   #3389
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam pare znajomych par z coreczkami i wiekszosc, to rozowe ksiezniczki, wiec wcale sie nie dziwie, ze malo rzeczy Ci sie podobalo. Nic zlego w rozu, brokacie itd., ale tez nie moj gust.
Espumisan mozna.

Cytat:
Golenie mhmmmm musiałam odsuwać lekko brzuch zeby cos zobaczyc ostatnio nie wiem jak będe sie golić pozniej
Ja ostatnio tz marudzilam, jak sie bede depilowac z brzuchem, to podeslal mi link do zabiegu laserem
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 00:21   #3390
morful
Raczkowanie

Też 7kg przytyłam :P z czego 5 przez październik! Ale u mnie jeszcze na początku października nie było widać w ogóle brzucha, a teraz jest ogromny. Co poza brakiem ciążowego płaszcza na zimę, cieszy mnie ogromnie
Mąż się ze mnie śmieje, bo co wieczór wdzięczę się przed lustrem z brzuchem na wierzchu
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości