Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 19:24   #4381
Hottie07
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
no to już wiesz, na jaki kolorek ciuszków teraz polować
efekt barbie to też bardzo trafne określenie, a jeszcze bywa uroczo jak na tym różu jest naciapany jakiś brokatowy napisik i rysunek księżniczki Choć niestety takie rzeczy dzieciom podobają się najbardziej
w pudłach po chrześnicy mam sporo rzeczy w takim kolorze na większą małą a na mniejszą będę polować

większą radość sprawiają mi zakupy dla małej niż dla siebie

ja będę się starała, żeby moja mała jak będzie większa nigdy mi nie powiedziała, że podobają jej się róż cekiny i brokat - bo większe dziewczynki nie wszystko chcą założyć co zwariuję...
Stary 2014-11-17, 19:26   #4382
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a ja mam pytanie odnośnie prasowania.
czy na prawdę wszystko trzeba wyprasować dotyczy rzeczy dzieciaczka?
nawet nie pogięte rzeczy ?

czemu to służy. bo ja to mogłabym nie mieć żelazka
Nie wiem czy trzeba.... ja prasuje, bo nie nawidze pogniecionych rzeczy, i w dotyku material jest szorstki a po wyprasowaniu nie. ale sa rzeczy ktorych nie prasuje bo nie widze potrzeby.....

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Hej wpadam się tylko przywitać.

Jestem po wizycie, z małą wszystko dobrze, nadal ułożona pośladkowo, usg nie miałam, ale dostałam skierowanie na glukozę także teraz muszę zadzwonić do laboratorium i się z nimi umówić. Od początku ciąży 4,8 kg na plusie myślę ,że nie jest źle. Ciśnienie miałam tylko przy górnej granicy i mam sobie w domu mierzyć i kontrolować.

Cały weekend milczałam bo mi się córcia rozchorowała. Od nocy z soboty na niedzielę walczę z nawracającą wysoką gorączką, ale jesteśmy już po wizycie u lekarza i dostała antybiotyk i mam nadzieje,że będzie już lepiej.

Zajrzę do Was jeszcze wieczorem jak Maja pójdzie spać i nadrobię wszystkie posty.buźki
za wizyte Mnie omija ta glukoza, ale co miesiac mam badanie moczu na cukier i bialko, wiec jesli wyniki beda zle, wtedy mysle ze bym dostala inne....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:27   #4383
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
za wizyte Ja czekam juz dwa i pol miesiaca na usg
dwa i pół miesiąca? o bozeeee tyle czasu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:28   #4384
smv
Zakorzenienie

Halo dziewczyneczki-widze że dalej temat lewatywacji jest aktualny heh

Gratuluję udanych wizyt ja z mezem Poszlam na przytulanki pobujac małego ale jesten chyba tak przerażona sexem że nie mogę się rozluźnić. Za każdym Podejściem wydaje mi się że poronie i sex nie sprawia mi przyjemności i źle mi z tym. Niby miło ale to nie to.. A łba nie wymienię sobie żeby zacząć myśleć inaczej ;/ ratunkuuuuu ;(

Też kupiłam kocyk w biedrze... Wzory niezbyt ale ujda

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-17 o 19:31
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:29   #4385
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A moja Helenka jest chyba ułożona poprzecznie i po bokach ja czuje

A jutro jadę w końcu ta glukozę zrobić, ale mi sie nie chce wstawać rano a moze w ogóle nie zasnę

Chociaż dzisiaj dostałam rogala z motherhood do spania, zobaczymy jak działa to cudo

Jutro rozpoczynam 26 tydzien
ja dziś rozpoczęłam 26 tc , bardzo się cieszę jak wchodzę w kolejne tygodnie
wnet z moją maleńką niunią będę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-17, 19:30   #4386
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no to już wiesz, na jaki kolorek ciuszków teraz polować
efekt barbie to też bardzo trafne określenie, a jeszcze bywa uroczo jak na tym różu jest naciapany jakiś brokatowy napisik i rysunek księżniczki Choć niestety takie rzeczy dzieciom podobają się najbardziej

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Reaguję bardzo impulsywnie, muszę się nauczyć panować nad emocjami. Przecież ja mam kiedyś być adwokatem kurczę, nie mogę wyć na sali sądowej
Potwierdzam przyszla pani adwokat Tez tak reagowalam ale mnie TZ oduczyl.... no i mama ma racje najwazniejsze ze zdrowie i rodzina jest i wy jestescie szczesliwi.... przyjda lepsze chwile finansowe tez poprostu czasami musi byc pod gorke, ale to nie koniec swiata....
Stary 2014-11-17, 19:31   #4387
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
no już ważna sprawa się niestety nie ułoży, chodzi o to, że stracimy z tżtem bezpowrotnie źródło dochodu, ok 1000zł miesięcznie Trochę przeryczałam, bo jednak w skali roku to są nawet duże pieniądze, ale potem mama na mnie 'nakrzyczała', że przecież pieniądze nie są ważne, nie przymieram przecież głodem. No i ma rację, jesteśmy szczęśliwi, zdrowi, rozwija nam się w brzuszku zdrowe dziecko i przeciez to się liczy. No i w sumie ma rację, już się ogarnęłam i jest dużo lepiej
mają 100% racji, masz cudownych rodziców skoro tak Ci mówią i nie chcą byś się martwiła , dacie radę napewno pieniądz ważny wiadomo , ale nic nie zmienisz już , głowa do góry
kochana

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 19:33   #4388
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
A to już zależy w ilu stopniach pierzesz Bieliznę dziecięcą można w 60-90 stopniach wyprać, ale jakieś kolorowe bluzeczki, sweterki już nie bardzo. Wtedy lepiej wyprasować, a wyprać normalnie w max. 40, żeby ciuszki nie straciły fasonu i koloru.

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie...bakterii/vnvmy wiem, że to nie jest jakiś super rzetelny artykuł, ale chociaż trochę pozwala się zorientować w sytuacji
narazie to nawet pralki nie mamy stara nie wejdzie do naszej 'nowej' wyrównanej łazienki, która została w ten sposób pomniejszona bo mi się zachciało zlewu Ja mam sporo bladoróżowych, białych i takich jasnych rzeczy to wtedy nawet i na 90 ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu właśnie czytałam o tym jak to matki myślały że będzie, a jak wyszło w rzeczywistości i te prasowanie i ubieranie pod kolor to u niektórych lipa, obyśmy my takie nie były że byle jak i byle co
Stary 2014-11-17, 19:33   #4389
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
o nie pomyślałam o takim zestawieniu - faktycznie super - już to widzę oczyma wyobraźni

no nie sam róż nie ma mowy - ja na to mówię efekt barbie

super zawsze to spokojniejszy człowiek
ja spokojniejsza gdy czuję ruchy małej a daję mi po brzuchu bardzo często <3

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-17, 19:33   #4390
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dwa i pół miesiąca? o bozeeee tyle czasu
Niestety, i chodze prywatnie na wizyty ale co kraj to obyczaj Naprawde jesli chodzi o porod, to ciesze sie ze nie bede rodzic w Polsce, ale jesli chodzi o 9 miesiecy ciazy i wybor lekarza, zdecydowanie chcialabym chodzic w Polsce i miec lekarza ktory bedzie dbal o moja ciaze. ehhhh. Jeszcze 10 dni okolo i mam usg normalnie sie chyba zaplacze na nim hihihi
Stary 2014-11-17, 19:33   #4391
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A jednak

Ja ostatnio prasowałam siedząc na piłce gumowej lepsze niż stanie

Dziewczyny macie juz te skurcze przepowiadające Braxtona? Ja dzisiaj juz z 20 minimum miałam https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html
Tak. Dzisiaj pierwszy raz. Brzuch wyglądał jak okrąglutka twarda piłeczka. Po chwili puściło i mały brykał dalej.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
He Jestem po wizycie Maluszek waży 615g i na pewno jest chłopcem Ola zachowała się bardzo ładnie i została z panią w rejestracji, nie płakała. Za to jak wracałyśmy to nikt mi nie chciał pomóc z wózkiem wsiąść do tramwaju wysokopodłogowego i prawie godzinę musiałam zasuwać do autobusu dalej. Prawie się poryczałam ze złości, że takie chamstwo I chyba się podziębiłam, bo coś mnie gardło boli

Fajny wątek

Mi wcięcie w talii wróciło do stanu sprzed ciązy

Ja prasowałam tylko pierwszy raz wszystko, a potem tylko po razie nowe rzeczy, żeby zabić bakterie
Dobrze, że wizyta udana
Nigdy nie jechałam z wózkiem autobusem ani tramwajem i obym nie musiała brak słów

Mi wszystko i brzuch i biodra wróciły do stanu z przed ciąży więc liczę, ze tym razem też tak będzie. Plisss!

Cytat:
cześć dziewczyny

widziałam dyskusję o kombinezonach - ja dla swojej małej wylicytowałam taki za 20 zł

http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../01/4739720144

( nie wiem czemu nie mogę załadować zdjęcia)

co do porodu naturalnego i cięcia w kroku - to podobno lepiej jak zdążą naciąć niż jak siępęknie samemu...

ja będę miała cięcie cesarskie z powodu krótkowzroczności. Sama wada (nawet duża) wzroku nie jest wskazaniem do cięcia. Ja mam zwyrodnienia siatkówki oka i moja okulistka nie wyraziła zgody na poród naturalny.
Na pewno zbadaj się u okulisty on wszystko poogląda i powie jaki jest stan Twoich oczek
Też mi się wydaje, że lepiej jak natną. Bo popękać można nawet w kilku miejscach i są takie strzępki, które trzeba zszyć. Chociaż samego nacięcia nie czułam to potem naliczyłam 11 szwów które strasznie ciągnęły a samą bliznę czuję do dzisiaj. Ale drugi raz też się zgodzę.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 19:35   #4392
smv
Zakorzenienie

Jak się te skurcze braxtona odczuwa? Jak te skurcze się objawiają?
Stary 2014-11-17, 19:36   #4393
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj w końcu wzięłam się za szycie literek. Mimo że robię tylko trzy to i tak żałuje, że nie mam maszyny, ale jeszcze tylko jedna.
też nie mam maszyny , ale do marca mam dużo czasu także zdążę
zostały mi dwie literki

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-17, 19:36   #4394
meganka18
Rozeznanie

[QUOTE=Lila_17;48966928]
Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

Ojj, szkoda, że wyrzuciłaś, schudnąć to się schudnie, ale jak biodra się rozszerzą i tak zostanie, to z tym się nic nie zrobi

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Wczoraj z TŻ wpadliśmy do galerii, gdzie odwiedziłam Calzedonie, by zobaczyć, czy są leginsy ocieplane i były super ciepłe, miękkie itd, ale s/m za ciasne, a m/l dużo za luźne, orientujecie się, gdzie w sklepie stacjonarnym można kupić i najlepiej z jakimś pasem na brzuszek, by dodatkowo go ogrzać?

Ja kupiłam sobie te Legginsy 3/4 - świetne - sa większe ale mi to nie przeszkadza na brzuchu nie beda tak cisnąć a brzusio mam juz dosc duży
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:38   #4395
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, i chodze prywatnie na wizyty ale co kraj to obyczaj Naprawde jesli chodzi o porod, to ciesze sie ze nie bede rodzic w Polsce, ale jesli chodzi o 9 miesiecy ciazy i wybor lekarza, zdecydowanie chcialabym chodzic w Polsce i miec lekarza ktory bedzie dbal o moja ciaze. ehhhh. Jeszcze 10 dni okolo i mam usg normalnie sie chyba zaplacze na nim hihihi
no to 10 dni będzie Ci się dłużyć napewno
dasz radę , będzie cudownie

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

[QUOTE=lesyeux;48969220]robiłam zapiekanke z miesem mielonym ziemniakami z sosem takim Pomysł na.. ( Tż poskubał i stwierdził , ze du.... nie urywa) zdenerwował mnie tak, że aż sie popłakałam).
Myślał, ze jest zabawny, ale naprawdę nie zjadł, nie smakowało mu
a ja zjadłam pół blaszki takie dobre.

a niech spada na szczaw. jutro je jajko sadzone. nie będę mu dogadzać, jak nie docenia
a jak dalej nie podoba ię to do restauracji niech zmyka

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

to tak jak ja schudłam 20 kg i to mnie dobija.. bo JOJO goni mnie wielkimi krokami mam nadzieję, ze zatrzymam się na mojej magicznej wadze ciała, której jeszcze nigdy nie przekroczyłam. a po urodzeniu córci dietka

Konieczna wizyta u okulisty

często jest, ze zbyt duza waga kwalifikuje do CC. mniejsza wada nie dyskfalifikuje do porodu SN.
czesto jednak, powodem CC jest odklejajaca się siatkówka.
Ja mimo minimalnej wady -1,0 i -0.75 na własną rękę udam się na konsultacje do pana okulisty, by później nie płakać
popieram Cię co do potraktowania tż masz charakterek tak musi być , mam podobnie
brawo niech sobie nie myśli że pępkiem świata jest
tak trzymać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 19:40   #4396
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
He Jestem po wizycie Maluszek waży 615g i na pewno jest chłopcem Ola zachowała się bardzo ładnie i została z panią w rejestracji, nie płakała. Za to jak wracałyśmy to nikt mi nie chciał pomóc z wózkiem wsiąść do tramwaju wysokopodłogowego i prawie godzinę musiałam zasuwać do autobusu dalej. Prawie się poryczałam ze złości, że takie chamstwo I chyba się podziębiłam, bo coś mnie gardło boli
gratulacje ale chamstwo ze strony ludzi, normalnie dziś nikt nikomu bezinteresownie nie pomoże....

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
czesc dziwczyny, gratuluję udanych wizyt i bardzo zadroszę cukrów w normie
ja byłam dzisiaj na badnaich krwi w ziwązku z cholestazą, wyniki dpiero w srode bo u mnie tego nie robią gtylko próbki gdzies wysyłaja wiec jeszcze muszę się troszkę podenrwować! ale wiecie co kupiłam sobie atopin do kąpieli (poleciła mi go siostra której córka ma problemy ze skórą) i wiecie co jest o niebo lepiej juz mnie prawie nie swędzi skóra, wiec może to ze grzejniki i chłodne powietrze i ciąża sprawiły ze mam bardziej wrażliwą skórę!(mam nadzieje)

zaczelam sie z moją córcią bawić latarką , swiecę sobie po brzuchu i juz kila razy ją tym pobudziła do zabawy -wiec polecam

i kupilam dzisiaj kocyk w biedronce - jest milutki ciekawe jaki bedie po praniu
trzymam kciuki za wyniki! fajnie, że czujesz poprawę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:41   #4397
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
robiłam zapiekanke z miesem mielonym ziemniakami z sosem takim Pomysł na.. ( Tż poskubał i stwierdził , ze du.... nie urywa) zdenerwował mnie tak, że aż sie popłakałam).

a niech spada na szczaw. jutro je jajko sadzone. nie będę mu dogadzać, jak nie docenia
ty to i tak masz cierpliwość, mój jak nie miał ochoty na tort który mu robiłam z całego serca z zaangażowaniem to co zrobiłam? wyrzuciłam z rozpędem do kosza oczywiście płacz jest nieodzownym elementem takich przykrych sytuacji

a na jutro proponuje postawić pusty talerz na stole i powiedzieć "wyczaruj to, na co masz ochotę" szybko zacznie mu smakować

któraś z was pisała o skurczach przepowiadających, i powiem wam szczerzeże dzisiaj miałam w głowie mętlik bo chyba je czułam, dziwnie jest czyuć coś innego niż kopniaki, takie jakby kłucie, ale to było ich ze 3 może 4 i koniec i caaaaaaaaałe szczęście bo bym się zamartwiała że zaczynam rodzić

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-11-17 o 19:44
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:44   #4398
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ty to i tak masz cierpliwość, mój jak nie miał ochoty na tort który mu robiłam z całego serca z zaangażowaniem to co zrobiłam? wyrzuciłam z rozpędem do kosza oczywiście płacz jest nieodzownym elementem takich przykrych sytuacji

a na jutro proponuje postawić pusty talerz na stole i powiedzieć "wyczaruj to, na co masz ochotę" szybko zacznie mu smakować
haha mądrze

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj w miałam problem z internetem i nie mogłam kupic nic na Allegro ale za to w nocy spać nie mogłam i internet juz smigal w związku z tym czekam na kocyk i kostkę z minky

Chyba przeziębienie mnie dopada, łamie mnie w kościach i cos gardło boli

Super, ze wizyty udane oby tak dalej
czosnek , cytryna , ciepłe mleko z miodem

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-17, 19:44   #4399
smv
Zakorzenienie

A ja wrocilam z korków i mam na jutro obiad małż mi mielone zrobił

Ewka5891 kochana do łóżeczka się połóż jutro będzie lepiej.. Ja miałam takie dni kryzysu w piątek myślałam że zejdę...

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-17 o 19:46
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:46   #4400
ojustyna
Zadomowienie

dziewczynki kupujecie laktatory? elektryczne? jaki jest najleszy? i najlepiej najtańszy w jednym (czyli przystępna cena, dobra jakoś)

Może któraś z was coś podpowiedzieć?
Stary 2014-11-17, 19:46   #4401
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Hej wpadam się tylko przywitać.

Jestem po wizycie, z małą wszystko dobrze, nadal ułożona pośladkowo, usg nie miałam, ale dostałam skierowanie na glukozę także teraz muszę zadzwonić do laboratorium i się z nimi umówić. Od początku ciąży 4,8 kg na plusie myślę ,że nie jest źle. Ciśnienie miałam tylko przy górnej granicy i mam sobie w domu mierzyć i kontrolować.

Cały weekend milczałam bo mi się córcia rozchorowała. Od nocy z soboty na niedzielę walczę z nawracającą wysoką gorączką, ale jesteśmy już po wizycie u lekarza i dostała antybiotyk i mam nadzieje,że będzie już lepiej.

Zajrzę do Was jeszcze wieczorem jak Maja pójdzie spać i nadrobię wszystkie posty.buźki
4.8 na plusie super wynik
zazdroszczę taki mi się marzy xd
ale czytałam w necie że teraz największy przyrost aż się boję brrr

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-17, 19:47   #4402
nouvelle2
Zakorzenienie

[QUOTE=crystal25;48971527]
Cytat:
robiłam zapiekanke z miesem mielonym ziemniakami z sosem takim Pomysł na.. ( Tż poskubał i stwierdził , ze du.... nie urywa) zdenerwował mnie tak, że aż sie popłakałam).

Trzeba bylo go wyslac po pizze i tyle , ja mojemu tak mowie jak nie smakuje po kebaby prosze isc drugi raz gotowac jemu nie bede Moj czasami tez nie zje, i rzucam patelniami po kuchni ze zlosci a on nie rozumie dlaczego Z drugiej strony maja racje, przynajmniej wiemy ze czegos nie lubia, a nie na sile nam wchodza w d.... i jedza jak chomiki z wypchanymi policzkami
Chociaz to bardzo przykre, jak my sie staramy a oni tak to doceniaja, juz raz TZ powiedzialam zeby zaczal mi gotowac a ja bede sobie wybrzydzac ciekawe jak on by sie poczul.......
Pociesze cie u mnie to sie czesto zdarza, bo musimy probowac jedzenia ze swoich kultur, i wiedziec co lubimy a czego nie.... wiec ja gotujac i stojac dwie, czy trzy godziny przy garach, ryzykuje ze moj TZ sie skrzywi i wezmie ser plesniowy z lodowki i bagietke
hmm.. tak czytam o tych Waszych problemach 'jedzeniowych' z tżtami i doszłam do wniosku, że ja chyba za krótko jestem jeszcze ze swoim, żeby mi tak wypalił, że coś mu nie pasuje jak coś ugotuję no chyba, że taki wszystkożrący egzemplarz mi się trafił

Cytat:
w pudłach po chrześnicy mam sporo rzeczy w takim kolorze na większą małą a na mniejszą będę polować

większą radość sprawiają mi zakupy dla małej niż dla siebie

ja będę się starała, żeby moja mała jak będzie większa nigdy mi nie powiedziała, że podobają jej się róż cekiny i brokat - bo większe dziewczynki nie wszystko chcą założyć co zwariuję...
obecnie też większą radość sprawiają mi zakupy dla małej, a ja jestem zakupoholik koszmarny i minimum raz w tygodniu byłam na zakupach dla siebie Ale teraz w ciąży stwierdziłam, że nie opłaca się inwestować w ubrania, których i tak długo nie ponoszę. Ja kupowałam dla siebie głównie w tych lepszych jakościowo sieciówkach i teraz w życiu nie dałabym np. ok. 200 zł za spodnie, które za rok będą za wielkie
ale wyczaiłam takie rzeczy, z kuponem -20zł wychodzi całkiem spoczi:
http://allegro.pl/spodnie-haremki-al...770988393.html
http://allegro.pl/ciepla-bluza-gladk...773136101.html

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:50   #4403
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HannaMaria Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, rzadko się odzywam ale codziennie Was czytam. Jakis czas temu się przedstawiałam. Kilka rzeczy chciałam z Wami poruszyć. Po pierwsze lewatywa...nie sądzicie że lepiej załatwić tą sprawę w toalecie po lewatywie którą niektóre rodzące robią w domu sobie same, niż wypróżnić się pod siebie podczas parcia? to się podobno często zdarza. Mnie to przeraża bo ja to nawet jestem zawstydzona podczas zwykłego badania ginekologicznego a co dopiero w takiej sytuacji...
Druga sprawa: Słyszałyście o elektrostymulatorze Tens do porodu? Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? U mnie w miescie można wypożyczyć i tak się zastanawiam czy to ma sens.
i jeszcze jedno: często u Was czytam że kupujecie ciuszki dla maluszków w lumpeksach. Odkryłam ostatnio fajny serwis dzieciociuszek.pl. Mają ciuszki po cenach lumpeksowych. Inny serwis "szafka.pl" też fajny ale wymagają opłaty weryfikacyjnej 9 zł. Zobaczcie sobie, myslę że warto.
Ps: fajnie że jesteście, czytanie Was to mój obowiązkowy punkt dnia
odzywać się częściej prosimy

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526
Nie wiem czy mozna tak wklejac ale polecam poczytac kazdej przyszlej mamie hihi
Mi sie wydaje ze biodra juz zostaja szerokie po porodzie, ja na szczescie z natury takie mam, wiec zadnych zmian nie widze i oby tak zostalo
mnie się poszerzyły biodra , ale wierzę że będę biegać i będzie lepiej niż kiedyś
będę seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeks mamą

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-17, 19:51   #4404
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam przyszla pani adwokat Tez tak reagowalam ale mnie TZ oduczyl.... no i mama ma racje najwazniejsze ze zdrowie i rodzina jest i wy jestescie szczesliwi.... przyjda lepsze chwile finansowe tez poprostu czasami musi byc pod gorke, ale to nie koniec swiata....
eee z tą przyszłą panią adwokat to są takie marzenia, bo przecież egzamin oblałam no ale może za rok się uda
Rozmawiałam z tż i też mnie wsparł i mówi, że mam się nie przejmować bzdurami. Że najwyżej będę robić swetry na drutach, sprzedawać na jarmarku i kasa będzie
... tyle, że ja nie umiem robić na drutach

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
mają 100% racji, masz cudownych rodziców skoro tak Ci mówią i nie chcą byś się martwiła , dacie radę napewno pieniądz ważny wiadomo , ale nic nie zmienisz już , głowa do góry
kochana
dziękuję za wsparcie

jejku, jakie my tu mamy kółko leczenia dusz bardzo to miłe i budujące

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-17 o 19:54
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:51   #4405
ojustyna
Zadomowienie

Za szybkie tempo na tym forum, zmykam zwolnić na łóżeczku z TŻ oglądając serial I ZAJADAJĄC SIĘ ALGIDĄ ŚMIETANKOWO-KAWOWĄ Z SOSEM TIRAMISU Z TERRAVITY

Miłego wieczorku brzucholinki
Stary 2014-11-17, 19:52   #4406
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
no już ważna sprawa się niestety nie ułoży, chodzi o to, że stracimy z tżtem bezpowrotnie źródło dochodu, ok 1000zł miesięcznie Trochę przeryczałam, bo jednak w skali roku to są nawet duże pieniądze, ale potem mama na mnie 'nakrzyczała', że przecież pieniądze nie są ważne, nie przymieram przecież głodem. No i ma rację, jesteśmy szczęśliwi, zdrowi, rozwija nam się w brzuszku zdrowe dziecko i przeciez to się liczy. No i w sumie ma rację, już się ogarnęłam i jest dużo lepiej
na pewno sobie poradzicie, bo macie siebie, a niunia już kiedyś pięknie napisała, miłość przezwycięży wszystko,a już na pewno sprawy finansowe. Nie denerwuj się a nigdy nie wiadomo, co przyniesie przyszłość, może jeszcze lepsze źródło dochodu

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Spróbuj pracować siedząc na hokerze. To bardzo odciąża kręgosłup, a pozostaje dobry pogląd na całą deskę. Wcześniej próbowałam na zwykłym krześle, ale było gorzej, a takie podwyższone jest super
dziękuję, spróbuję

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Halo dziewczyneczki-widze że dalej temat lewatywacji jest aktualny heh

Gratuluję udanych wizyt ja z mezem Poszlam na przytulanki pobujac małego ale jesten chyba tak przerażona sexem że nie mogę się rozluźnić. Za każdym Podejściem wydaje mi się że poronie i sex nie sprawia mi przyjemności i źle mi z tym. Niby miło ale to nie to.. A łba nie wymienię sobie żeby zacząć myśleć inaczej ;/ ratunkuuuuu ;(

Też kupiłam kocyk w biedrze... Wzory niezbyt ale ujda
ryzyko poronienia już znacznie zmalało na tym etapie ciąży, ale ja czasami tez mam blokadę psychiczną i Cię rozumiem. Myślę, że po ostatnich przejściach z infekcjami możesz mieć też takie nastawienie. Ja ilekroć leczyłam infekcje, to potem długo nie miałam w ogóle ochoty na seks i to bez ciąży.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:53   #4407
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=nouvelle2;48972010]
Cytat:

hmm.. tak czytam o tych Waszych problemach 'jedzeniowych' z tżtami i doszłam do wniosku, że ja chyba za krótko jestem jeszcze ze swoim, żeby mi tak wypalił, że coś mu nie pasuje jak coś ugotuję no chyba, że taki wszystkożrący egzemplarz mi się trafił

obecnie też większą radość sprawiają mi zakupy dla małej, a ja jestem zakupoholik koszmarny i minimum raz w tygodniu byłam na zakupach dla siebie Ale teraz w ciąży stwierdziłam, że nie opłaca się inwestować w ubrania, których i tak długo nie ponoszę. Ja kupowałam dla siebie głównie w tych lepszych jakościowo sieciówkach i teraz w życiu nie dałabym np. ok. 200 zł za spodnie, które za rok będą za wielkie
ale wyczaiłam takie rzeczy, z kuponem -20zł wychodzi całkiem spoczi:
http://allegro.pl/spodnie-haremki-al...770988393.html
http://allegro.pl/ciepla-bluza-gladk...773136101.html
Moj jest bardzo wyjatkowo wybredny jesli chodzi o jedzenie , i do tego on nie lubi wiekszosci jedzenia polskiego, a ja francuskiego wiec ciezko cos ugotowac co lubimy obydwoje ale juz zapowiedzialam ze nasz maluszek bedzie jadl wszystko, co ugotuje przynajmniej bede probowac , no a TZ niech sie meczy z probami podawania ich jedzenia
zdecydowanie dobrze myslisz nosze po domu czesto alladynki strasznie wygodne chociaz TZ ich nie lubi, to po domu sobie w nich pochodze
Stary 2014-11-17, 19:56   #4408
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ja także mam bóle bioder i pleców chodzę czasami jak staruszka... no i beznadziejny dzień dziś. Szaro, buro, ponuro a ja tylko jem i spię
mnie też strasznie plecy czasem bolą masakra aż nie mogę wstać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-17, 19:56   #4409
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
dziewczynki kupujecie laktatory? elektryczne? jaki jest najleszy? i najlepiej najtańszy w jednym (czyli przystępna cena, dobra jakoś)

Może któraś z was coś podpowiedzieć?
Kupuje ale nie elektryczny bo one sa drogie, a nie jest to rzecz ktorej chce uzywac codziennie po kilka razy Nuka albo avent, wyczytujac opinie o roznych laktatorach to wybralam te dwa, i na ktorys sie zdecyduje
Stary 2014-11-17, 19:56   #4410
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Na 23 marca Dobrze, że ten ból to nie cały czas, mam nadzieję, że to tylko taki epizod;P A te rozszerzające się biodra wracają później do wcześniejszych rozmiarów, czy nie?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Ja póki, co tylko te biodra, ale sąsiadka mnie "pocieszyła", że z czasem będzie coraz gorzej, zwłaszcza jak już brzuszek będzie naprawdę duży, ale trzeba wytrzymać i nie ma wyjścia

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

i oby Cię ominęły
po cichu na to liczę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości