Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 18:30   #4351
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja tez od zawsze myślałam, że w tym prasowaniu chodzi o zabicie zarazków i chyba faktycznie tak jest;-)

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Ale mam dzisiaj beznadziejny nastrój. Pewna ważna sprawa nie ułożyła się po mojej i tzta myśli i musze się z tym oswoić. a na dodatek ta wieczna szaruga za oknem doprowadza mnie do szału. I tęsknię za tz, nie widzieliśmy się już 5 tygodni
Ojej, współczuję rozłąki
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:30   #4352
papalinka83
Zakorzenienie

He Jestem po wizycie Maluszek waży 615g i na pewno jest chłopcem Ola zachowała się bardzo ładnie i została z panią w rejestracji, nie płakała. Za to jak wracałyśmy to nikt mi nie chciał pomóc z wózkiem wsiąść do tramwaju wysokopodłogowego i prawie godzinę musiałam zasuwać do autobusu dalej. Prawie się poryczałam ze złości, że takie chamstwo I chyba się podziębiłam, bo coś mnie gardło boli

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526
Nie wiem czy mozna tak wklejac ale polecam poczytac kazdej przyszlej mamie hihi
Mi sie wydaje ze biodra juz zostaja szerokie po porodzie, ja na szczescie z natury takie mam, wiec zadnych zmian nie widze i oby tak zostalo
Fajny wątek
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ciekawe jak to z nami będzie, coś tam na pewno po ciąży się zmieni... słyszałam od koleżanek, które urodziły, że przed ciążą miały bardzo mocne wcięcie w pasie, a po ciąży talia osy stała się delikatniejsza. Ale to zależy od osoby myślę.
Mi wcięcie w talii wróciło do stanu sprzed ciązy
Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a ja mam pytanie odnośnie prasowania.
czy na prawdę wszystko trzeba wyprasować dotyczy rzeczy dzieciaczka?
nawet nie pogięte rzeczy ?

czemu to służy. bo ja to mogłabym nie mieć żelazka
Ja prasowałam tylko pierwszy raz wszystko, a potem tylko po razie nowe rzeczy, żeby zabić bakterie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:31   #4353
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A ja myślałam ze prasuje sie maluszkowi ciuszki po to zeby wszystkie zarazki pozabijać
Zarazki to już w praniu "wyjdą"
Stary 2014-11-17, 18:31   #4354
Hottie07
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

widziałam dyskusję o kombinezonach - ja dla swojej małej wylicytowałam taki za 20 zł

http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../01/4739720144

( nie wiem czemu nie mogę załadować zdjęcia)

co do porodu naturalnego i cięcia w kroku - to podobno lepiej jak zdążą naciąć niż jak siępęknie samemu...

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane za odpowiedzi

Noszę soczewki -6.25, -6.5 zależy od firmy, ale w badaniu komputerowym wychodzi mi więcej. Chociaż jak bym miała wybierać wolałabym wzrok bez zmian i poród naturalny, ale muszę mieć pewność że tak na pewno będzie, dlatego na wizycie zagadam do mojego lekarza na ten temat
ja będę miała cięcie cesarskie z powodu krótkowzroczności. Sama wada (nawet duża) wzroku nie jest wskazaniem do cięcia. Ja mam zwyrodnienia siatkówki oka i moja okulistka nie wyraziła zgody na poród naturalny.
Na pewno zbadaj się u okulisty on wszystko poogląda i powie jaki jest stan Twoich oczek

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2014-11-17 o 18:33
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:32   #4355
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
A jednak

Ja ostatnio prasowałam siedząc na piłce gumowej lepsze niż stanie

Dziewczyny macie juz te skurcze przepowiadające Braxtona? Ja dzisiaj juz z 20 minimum miałam https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html
Ja raczej jeszcze tych skurczy nie mam, ale wczoraj przez 15 minut miałam taki twardy, bolesny i napięty brzuch. Chciałam wziąć nospe, ale okazało się ze gdzieś ja zgubiłam. W końcu mi przeszło, a mała zaczęła normalnie szaleć w brzuchu

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:33   #4356
agulkat85
Raczkowanie

czesc dziwczyny, gratuluję udanych wizyt i bardzo zadroszę cukrów w normie
ja byłam dzisiaj na badnaich krwi w ziwązku z cholestazą, wyniki dpiero w srode bo u mnie tego nie robią gtylko próbki gdzies wysyłaja wiec jeszcze muszę się troszkę podenrwować! ale wiecie co kupiłam sobie atopin do kąpieli (poleciła mi go siostra której córka ma problemy ze skórą) i wiecie co jest o niebo lepiej juz mnie prawie nie swędzi skóra, wiec może to ze grzejniki i chłodne powietrze i ciąża sprawiły ze mam bardziej wrażliwą skórę!(mam nadzieje)

zaczelam sie z moją córcią bawić latarką , swiecę sobie po brzuchu i juz kila razy ją tym pobudziła do zabawy -wiec polecam

i kupilam dzisiaj kocyk w biedronce - jest milutki ciekawe jaki bedie po praniu
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:38   #4357
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Zarazki to już w praniu "wyjdą"
A to już zależy w ilu stopniach pierzesz Bieliznę dziecięcą można w 60-90 stopniach wyprać, ale jakieś kolorowe bluzeczki, sweterki już nie bardzo. Wtedy lepiej wyprasować, a wyprać normalnie w max. 40, żeby ciuszki nie straciły fasonu i koloru.

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie...bakterii/vnvmy wiem, że to nie jest jakiś super rzetelny artykuł, ale chociaż trochę pozwala się zorientować w sytuacji

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-17 o 18:46

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 18:39   #4358
aneta_s13
Rozeznanie

zjadłam kolacje i idę do wanny oby jutro był lepszy dzień...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:44   #4359
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

widziałam dyskusję o kombinezonach - ja dla swojej małej wylicytowałam taki za 20 zł

http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../01/4739720144

( nie wiem czemu nie mogę załadować zdjęcia)

co do porodu naturalnego i cięcia w kroku - to podobno lepiej jak zdążą naciąć niż jak siępęknie samemu...

ja będę miała cięcie cesarskie z powodu krótkowzroczności. Sama wada (nawet duża) wzroku nie jest wskazaniem do cięcia. Ja mam zwyrodnienia siatkówki oka i moja okulistka nie wyraziła zgody na poród naturalny.
Na pewno zbadaj się u okulisty on wszystko poogląda i powie jaki jest stan Twoich oczek
fajny Ja wylicytowałam czarny misiowy za 15 zł, ale okazuje się że jest w takim rozmiarze 'na jesień'
A kupiłam jeszcze taki w lumpie za 5zł (nowy). Tyle, że jest w rozmiarze 62 i będzie trochę za duży, ale co tam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141113_173436.jpg (98,0 KB, 28 załadowań)

Stary 2014-11-17, 18:47   #4360
Uliczkaz
Raczkowanie

Niunia Gratuluję udanej wizyty
Ja też ostatnio trochę za dużo przytyłam (według mnie ), ale co zrobić, jeśli nawet spacerować nie mogę... Później będziemy się martwić

Papalinko Gratulacje serdeczne Świętnie, że Synek ładnie rośnie
A na ludzi z tramwaju szkoda słów

Cytat:
]Ale mam dzisiaj beznadziejny nastrój. Pewna ważna sprawa nie ułożyła się po mojej i tzta myśli i musze się z tym oswoić. a na dodatek ta wieczna szaruga za oknem doprowadza mnie do szału. I tęsknię za tz, nie widzieliśmy się już 5 tygodni
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Mojego A. też swego czasu sporo nie było i co dzień dziękowałam, że jest Skype- bez tego byłoby naprawdę ciężko...

agulkat85 Trzymam kciuki za wyniki! Może to jednak faktycznie jakaś reakcja alergiczna?
Grunt, że już tak nie swędzi

Ja jeszcze nie robiłam glukozy, ale jakoś podświadomie martwię się o wynik :/ No ale nie będę się nakręcać niepotrzebnie
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:50   #4361
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
fajny Ja wylicytowałam czarny misiowy za 15 zł, ale okazuje się że jest w takim rozmiarze 'na jesień'
A kupiłam jeszcze taki w lumpie za 5zł (nowy). Tyle, że jest w rozmiarze 62 i będzie trochę za duży, ale co tam
dziękuję obiecywałam sobie tylko, że nie różowy - ale nie trafił mi się mały taki, który by mi się podobał - a ten jak nowy na 4,1 kg

większy mam dostać błękitny po bratankach TŻ...

a 62 może okazać się , że dobry - a jak mała urodzi się długa - mój brat miał 58 cm jak się urodził najwyżej się rękawki podciągnie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość

Ja jeszcze nie robiłam glukozy, ale jakoś podświadomie martwię się o wynik :/ No ale nie będę się nakręcać niepotrzebnie
tez jeszcze nie robiłam i też się strasznie denerwuję ....

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2014-11-17 o 18:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 18:54   #4362
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ostatnio trochę za dużo przytyłam (według mnie ), ale co zrobić, jeśli nawet spacerować nie mogę... Później będziemy się martwić

Mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Mojego A. też swego czasu sporo nie było i co dzień dziękowałam, że jest Skype- bez tego byłoby naprawdę ciężko...

agulkat85 Trzymam kciuki za wyniki! Może to jednak faktycznie jakaś reakcja alergiczna?

a my na Skype nie rozmawiamy, bo tż ma tam koszmarne połączenie internetowe właściwie to rozmawiamy tylko przez telefon. Tak normalnie to tż wyjeżdża na maks 11 dni i tak jest spoko Tylko teraz tak się przedłużyło, bo sporo roboty mają...

dziewczyny, gratuluję udanych wizyt

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
dziękuję obiecywałam sobie tylko, że nie różowy - ale nie trafił mi się mały taki, który by mi się podobał - a ten jak nowy na 4,1 kg

większy mam dostać błękitny po bratankach TŻ...

a 62 może okazać się , że dobry - a jak mała urodzi się długa - mój brat miał 58 cm jak się urodził najwyżej się rękawki podciągnie

tez jeszcze nie robiłam i też się strasznie denerwuję ....
ja też nie chciałam różowego, ale jak się trafił, to brałam Do marca dużo czasu, więc może jeszcze coś kupię okazyjnie

Stary 2014-11-17, 19:01   #4363
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

ja też nie chciałam różowego, ale jak się trafił, to brałam Do marca dużo czasu, więc może jeszcze coś kupię okazyjnie
też wyszłam z takiego założenia poza tym spore zakupy zrobiłam przez tą akcję z darmową przesyłką z all poza tym patrząc na ubranka nawet ten róż mnie już tak nie drażni- będę go z szarym łączyć albo granatem
Stary 2014-11-17, 19:01   #4364
niunia_ona
Zakorzenienie

wynik tarczycy spadł z 2.43 na 1.29 hurra
już się o to bałam lekarz mówił wszystko ok nie ma do mnie zarzutów.
mam skierowanie na toxoplazmoze na fundusz i na jeszcze jakieś dziwne badania

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:03   #4365
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez od zawsze myślałam, że w tym prasowaniu chodzi o zabicie zarazków i chyba faktycznie tak jest;-)

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Ale mam dzisiaj beznadziejny nastrój. Pewna ważna sprawa nie ułożyła się po mojej i tzta myśli i musze się z tym oswoić. a na dodatek ta wieczna szaruga za oknem doprowadza mnie do szału. I tęsknię za tz, nie widzieliśmy się już 5 tygodni
współczuję rozłąki na tyle czasu a co do tej ważnej sprawy oby się jeszcze ułożyło

Cytat:
A jednak

Ja ostatnio prasowałam siedząc na piłce gumowej lepsze niż stanie

Dziewczyny macie juz te skurcze przepowiadające Braxtona? Ja dzisiaj juz z 20 minimum miałam https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html
mnie czasem boli jak na okres, ale byłam pewna, że to macica się rozszerza... a co do napinania brzucha dzisiaj pierwszy raz coś takiego poczułam, ale tylko raz więc na razie się nie martwię

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
He Jestem po wizycie Maluszek waży 615g i na pewno jest chłopcem Ola zachowała się bardzo ładnie i została z panią w rejestracji, nie płakała. Za to jak wracałyśmy to nikt mi nie chciał pomóc z wózkiem wsiąść do tramwaju wysokopodłogowego i prawie godzinę musiałam zasuwać do autobusu dalej. Prawie się poryczałam ze złości, że takie chamstwo I chyba się podziębiłam, bo coś mnie gardło boli
za wizytę! a co do ludzi z tramwaju brak słów...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 19:05   #4366
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:

co do cukrzycy ciązowej to jakieś plusy widzę narazie nic nie tyję nadal waże 5kg mniej niż przed ciążą ale wszytko jest ok - mała rosnie, brzuszke też mi rośnie a dupka nie rośnie
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:07   #4367
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
też wyszłam z takiego założenia poza tym spore zakupy zrobiłam przez tą akcję z darmową przesyłką z all poza tym patrząc na ubranka nawet ten róż mnie już tak nie drażni- będę go z szarym łączyć albo granatem
Według mnie taki jasny róż pięknie wygląda z burgundowym czy tam ciemnym bordo Dzisiaj przyszła mi tiulowa, burgundowa spódniczka dla małej (kupowana na allegro właśnie z darmową wysyłką) i w zestawieniu z jasnoróżowym kolorem wygląda bosko

No i z szarym i granatem też fajnie. Róż nie jest zły sam w sobie przecież, trzeba go tylko fajnie zestawić żeby efektu landrynki nie było

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
super

Stary 2014-11-17, 19:12   #4368
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny wątek

Mi wcięcie w talii wróciło do stanu sprzed ciązy

Ja prasowałam tylko pierwszy raz wszystko, a potem tylko po razie nowe rzeczy, żeby zabić bakterie
za wizyte
To przykre co cie spotkalo. Ludzie sa chamscy
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:12   #4369
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
współczuję rozłąki na tyle czasu a co do tej ważnej sprawy oby się jeszcze ułożyło

mnie czasem boli jak na okres, ale byłam pewna, że to macica się rozszerza... a co do napinania brzucha dzisiaj pierwszy raz coś takiego poczułam, ale tylko raz więc na razie się nie martwię

za wizytę! a co do ludzi z tramwaju brak słów...

no już ważna sprawa się niestety nie ułoży, chodzi o to, że stracimy z tżtem bezpowrotnie źródło dochodu, ok 1000zł miesięcznie Trochę przeryczałam, bo jednak w skali roku to są nawet duże pieniądze, ale potem mama na mnie 'nakrzyczała', że przecież pieniądze nie są ważne, nie przymieram przecież głodem. No i ma rację, jesteśmy szczęśliwi, zdrowi, rozwija nam się w brzuszku zdrowe dziecko i przeciez to się liczy. No i w sumie ma rację, już się ogarnęłam i jest dużo lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 19:13   #4370
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
super

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:14   #4371
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
czesc dziwczyny, gratuluję udanych wizyt i bardzo zadroszę cukrów w normie
ja byłam dzisiaj na badnaich krwi w ziwązku z cholestazą, wyniki dpiero w srode bo u mnie tego nie robią gtylko próbki gdzies wysyłaja wiec jeszcze muszę się troszkę podenrwować! ale wiecie co kupiłam sobie atopin do kąpieli (poleciła mi go siostra której córka ma problemy ze skórą) i wiecie co jest o niebo lepiej juz mnie prawie nie swędzi skóra, wiec może to ze grzejniki i chłodne powietrze i ciąża sprawiły ze mam bardziej wrażliwą skórę!(mam nadzieje)

zaczelam sie z moją córcią bawić latarką , swiecę sobie po brzuchu i juz kila razy ją tym pobudziła do zabawy -wiec polecam

i kupilam dzisiaj kocyk w biedronce - jest milutki ciekawe jaki bedie po praniu
Oby to bylo tylko, to ze potrzebujesz poprostu duzej dawki nawilzenia swojej skory Ja podczas kazdej kapieli wlewam sobie olejek, ktory mam do ciala dla kobiet w ciazy, jakos mi nie przypasowal i wlewam go po kilka kropel do wody, wiec skora jest bardzo miekka, a pozniej doprawiam ja balsamem
Czytalam o tej latarce, lecz myslalam ze to pozniej dziala, sprobuje napewno
Stary 2014-11-17, 19:15   #4372
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie taki jasny róż pięknie wygląda z burgundowym czy tam ciemnym bordo Dzisiaj przyszła mi tiulowa, burgundowa spódniczka dla małej (kupowana na allegro właśnie z darmową wysyłką) i w zestawieniu z jasnoróżowym kolorem wygląda bosko

No i z szarym i granatem też fajnie. Róż nie jest zły sam w sobie przecież, trzeba go tylko fajnie zestawić żeby efektu landrynki nie było
o nie pomyślałam o takim zestawieniu - faktycznie super - już to widzę oczyma wyobraźni

no nie sam róż nie ma mowy - ja na to mówię efekt barbie

Cytat:
super zawsze to spokojniejszy człowiek

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2014-11-17 o 19:17
Stary 2014-11-17, 19:17   #4373
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

TZ mnie nauczyl zeby sie nie denerwowac jesli cos nie poszlo po naszej mysli.... ciezko bylo.... zwlaszcza ze ja diabel i szybko sie denerwuje..... ale ma racje, ze trzeba szukac rozwiazan a nie sie denerwowac i plakac , niedlugo bedziecie razem

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 19:18   #4374
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 3

A moja Helenka jest chyba ułożona poprzecznie i po bokach ja czuje

A jutro jadę w końcu ta glukozę zrobić, ale mi sie nie chce wstawać rano a moze w ogóle nie zasnę

Chociaż dzisiaj dostałam rogala z motherhood do spania, zobaczymy jak działa to cudo

Jutro rozpoczynam 26 tydzien

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-11-17 o 19:23
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:19   #4375
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie uff. Cukier w normie. Blisko za niskiego cukru ale jest ok. Wszystkie wyniki tez ok. Obyło się bez usg. Za miesiąc ma być wytrzymam. Ważne ze czuje ruchy. Waga poszła 1.7 od ostatniej wizyty wiec bardzo się ciesze ze jednak nie przytyłam tych 2 kg. Teraz trzeba się pilnować ze słodyczami xd
za wizyte Ja czekam juz dwa i pol miesiaca na usg
Stary 2014-11-17, 19:19   #4376
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
za wizytę

Dziewczynki z tym prasowaniem, to Wam powiem, że wyprasowałam ciuszki najmniejsze i kręgosłup po godzinie stania z żelazkiem już dawał się we znaki... także prasowanie wszystkiego będę musiała robić na raty,a ciuszki niemowalków prasuje się równie długo jak ubrania dorosłych
Spróbuj pracować siedząc na hokerze. To bardzo odciąża kręgosłup, a pozostaje dobry pogląd na całą deskę. Wcześniej próbowałam na zwykłym krześle, ale było gorzej, a takie podwyższone jest super
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:21   #4377
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
o nie pomyślałam o takim zestawieniu - faktycznie super - już to widzę oczyma wyobraźni

no nie sam róż nie ma mowy - ja na to mówię efekt barbie

super zawsze to spokojniejszy człowiek
no to już wiesz, na jaki kolorek ciuszków teraz polować
efekt barbie to też bardzo trafne określenie, a jeszcze bywa uroczo jak na tym różu jest naciapany jakiś brokatowy napisik i rysunek księżniczki Choć niestety takie rzeczy dzieciom podobają się najbardziej

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
TZ mnie nauczyl zeby sie nie denerwowac jesli cos nie poszlo po naszej mysli.... ciezko bylo.... zwlaszcza ze ja diabel i szybko sie denerwuje..... ale ma racje, ze trzeba szukac rozwiazan a nie sie denerwowac i plakac , niedlugo bedziecie razem
Reaguję bardzo impulsywnie, muszę się nauczyć panować nad emocjami. Przecież ja mam kiedyś być adwokatem kurczę, nie mogę wyć na sali sądowej

REKLAMA
Stary 2014-11-17, 19:23   #4378
87marta78
Zadomowienie

Jestem Marta 25, TP 1 marca
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:24   #4379
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
He Jestem po wizycie Maluszek waży 615g i na pewno jest chłopcem
dla chłopczyka
Stary 2014-11-17, 19:24   #4380
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=lesyeux;48969220]robiłam zapiekanke z miesem mielonym ziemniakami z sosem takim Pomysł na.. ( Tż poskubał i stwierdził , ze du.... nie urywa) zdenerwował mnie tak, że aż sie popłakałam).
Myślał, ze jest zabawny, ale naprawdę nie zjadł, nie smakowało mu
a ja zjadłam pół blaszki takie dobre.

a niech spada na szczaw. jutro je jajko sadzone. nie będę mu dogadzać, jak nie docenia
a jak dalej nie podoba ię to do restauracji niech zmyka

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

to tak jak ja schudłam 20 kg i to mnie dobija.. bo JOJO goni mnie wielkimi krokami mam nadzieję, ze zatrzymam się na mojej magicznej wadze ciała, której jeszcze nigdy nie przekroczyłam. a po urodzeniu córci dietka

Konieczna wizyta u okulisty

często jest, ze zbyt duza waga kwalifikuje do CC. mniejsza wada nie dyskfalifikuje do porodu SN.
czesto jednak, powodem CC jest odklejajaca się siatkówka.
Ja mimo minimalnej wady -1,0 i -0.75 na własną rękę udam się na konsultacje do pana okulisty, by później nie płakać
Trzeba bylo go wyslac po pizze i tyle , ja mojemu tak mowie jak nie smakuje po kebaby prosze isc drugi raz gotowac jemu nie bede Moj czasami tez nie zje, i rzucam patelniami po kuchni ze zlosci a on nie rozumie dlaczego Z drugiej strony maja racje, przynajmniej wiemy ze czegos nie lubia, a nie na sile nam wchodza w d.... i jedza jak chomiki z wypchanymi policzkami
Chociaz to bardzo przykre, jak my sie staramy a oni tak to doceniaja, juz raz TZ powiedzialam zeby zaczal mi gotowac a ja bede sobie wybrzydzac ciekawe jak on by sie poczul.......
Pociesze cie u mnie to sie czesto zdarza, bo musimy probowac jedzenia ze swoich kultur, i wiedziec co lubimy a czego nie.... wiec ja gotujac i stojac dwie, czy trzy godziny przy garach, ryzykuje ze moj TZ sie skrzywi i wezmie ser plesniowy z lodowki i bagietke
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości