|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Cytat:
![]() miałam jeszcze stanik taki niby sportowy, ale do karmienia z HM i jego nie polecam. Uciskał mnie starsznie od dołu, az mi się zastoje zrobiły.
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak Eirene napisala właśnie się boje trochę później ,ze życie seksualne ucierpi, ale... ryzyk fizyk. Chcę ,żeby byl zobaczył jak mnie boli i przede wszystkim od razu więź z dzieckiem nawiązał.
Może brutalnie to brzmi, ale pomoc jest naprawdę potrzebna i wsparcie drugiej osoby. Tutaj się pytają czy chcesz zobaczyć glowke albo dotknąć :P Tz na razie odważny i zawziety , ale zobaczymy co będzie. Bo wiadomo,ze może inaczej się wszystko potoczyc...jak na loterii ![]() Cytat:
rozbawilas mnie
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce by stworzyciel naszej córci był ze mną jak najdłużej, czytaj póki nie zemdleje ale pewnie rodzic będę sama bo jemu robi się słabo jak juz wchodzi do szpitala a co tu mówić by był do końca no ale może dostanie strzał adrenaliny w organizmie i będzie z nami
![]() Kinga no sny w ciąży są wyjątkowe
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Misia ja tez nie rozumiem tego rozczulania sie nad facetem:p niech widzi ze to nie pierdniecie,zeby potem jeden z drugim nie sapał ze mu sie chce a kobieta mowi ze ja jeszcZe boli. Moim zdaniem nawet pod przymusem powinni byc zaciągani na porod ;p
|
|
|
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam taka tylko jasną i polecam (testuje już kilka miesięcy) jest bardzo wygodna- cały czas mieści powiększający się brzuchol
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilijka
U mnie dobre wieści od rana dzwonili ze sklepu że komoda przyszła
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uważam, że facet powinien być przy porodzie... bo co, stworzyć dziecko można było, ale przy porodzie niech kobieta sobie sama radzi i znosi bóle?
ntak przynajmniej bedzie wiedział, że to nie przelewki i nie będzie jakiegoś głupiego wymądrzania, jak mój tatuś np. ostatnio do mnie, że mi to będzie ciężko rodzić, tragedia pooród bo duże dziecko będzie, a ja do niego "a co, rodził tata?" nawet przy porodzie nie byl...btw ja bardzo lubię określenie "ciąża to nie choroba" ..zwłaszcza jak mówi to facet to mnie to rozwala
Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2014-11-18 o 10:43 |
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
Naczytałam sie Was że hoho
![]() za wszystkie zakupy, takie małe ciuszki sa przesłodkie Ja tez dziś narzekajaca - usta mi pekają masakrycznie, katar chyba łapie (pewnie mała mi go sprzedała), brzuch twardnieje od wczoraj, ale byle do Mikałajek Co do porodu to mój Tż nie może patrzec nawet jak szczepia a co dopiero na poród. już same opowieści zwalają go z nóg. ![]() Aha i ja miałam robioną lewatywę i bardzo mnie to cieszy, bo potem sie człowiek nie stresuje, czy nie będzie wpadki jakiejś. Po prostu lewatywe podaje sie przed wejsciem na porodowke, jak juz sie przebralam w koszule, dostalam lewatywe i heja. Nie jest to komfortowe ale dziala jak tornado a ja tak sie balam czy nie bedzie z tym problemu. Wg naszych planów to moja ostatnia ciąza i ja staram sie nie narzekac, bo czuje sie dobrze. Nawet te mega wymioty na poczatku wspominam miło bo sa efektem tego, że taki mały lokator urzadzal sie w moim brzuszku Poza tym teraz tyle kobiet nie moze miec dzieci, ze na prawde uwazam ze mam szczescie ze moge byc mama. A jak ktos mowi do mnie grubasku, to niech mowi, wisi mi to - moze zazdrosci ze jestem w ciazy? Ale sie rozpisalam a mam jeszcze tyle do zrobienia. My juz myslimy o zakupie choinki ale sztucznej rzecz jasna bo Tz sie boi ze potem to juz moge nie byc w stanie sie ruszyc z domu Aaa i jeszcze jedno nastepne mega promocje beda zaraz po swietach, bo zaczna sie wowczas mega wyprzedaze w sklepach, wiec jak coś brakuje to wtedy na pewno bedzie mozna kupic w dobrej cenie. |
|
|
|
#2711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
tak, zamówiłam już jakiś czas temu
![]() Cytat:
śliczności , a ceny takie jak na stroinie czy są już wyprzedaże?Cytat:
Ja jak tylko przeczytałam że promocja to planowałam dziś wyprawę do rossmana, ale w końcu poszłam po rozum do głowy i stwierdziłam, ze mam takie zapasy kosmetyków, że przecież nic nie potzrebuję... na mnie słowo promocja działa jak lep na muchy ![]() czyli prawie tak samo jak mój synek ![]() Cytat:
biedna jesteś z tym samopoczuciem ![]() ![]() ja tez byłam dzisiaj na badanich (mocz, morfologia, crp) było tyle ludzi, a ja na czczo, że myślałam ze z głodu padnę, ale po pół godz przepuścił mnie jakiś dziadzio i dobrze bo czekałabym jeszcze z godzine. Cytat:
tak, kupiłam cały zestaw pościeli, łacznie z poduszeczkami, mam łóżeczko 120x60 cm i nie zajmują jakoś strasznie dużo miejsca, te poduszki nie sa bardzo wypchane, a wygląda fajnie. Cytat:
mam takie samo zdanie, może to wynika z faktu, ze zawsze ale to zawsze mogłąm liczyć na mojego męża i nigdy nie czułąm się skrępowana przy nim, z resztą tak jak on przy mnie, zarówno ja jak i on byliśmy w różnych krępujących sytuacjachj (np. po operacji) i zajmowaliśmy się sobą nawzajem, łacznie z opróżnianiem basenów, myciem itp. |
|||||
|
|
|
#2712 |
|
Rozeznanie
|
A moj tz sam nie chce odpuscic ogladania porodu i jak go znam to pewnie bedzie tam zagladal
i tesciowa z moja mama tez mowia, ze facet powinien byc przy porodzie, zeby zobaczyl jak to jest i docenil kobiete. Jedynie moj tata sie dziwi 'po co on tam' :/ ogolnie tz jak ogladamy porody to sie bardziej boi niz ja, ze jak ja sobie poradze, ze to taki bol itp
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
simone mój mąż stwierdził, że skoro oni tak wszystkie paczki pakują, to nie dziwi się, ze czas dostawy to 5 dni hehe.
I zastanawiał się, czy mają kogoś na etacie do pakowania w folię aska ja zamówiłam w dzień wolny 11 listopada, 14 dostałam info ze w doręczeniu i ze bedzie 17. W sumie 4 dni robocze, bo po drodze był weekend. Mysle ze gdybym zamowila np w pon to w pt by była ![]() A co do staników, to kupiłam jakiś czas temu dwa niby do karmienia, takie bawełniane i noszę je teraz bo mnie nie uciskają pod biustem. Poza tym mam 2 sportowe, kltóre tez mam zamiar wykorzystać. A takie już konkretnie do karmienia fajne porządne to kupie jak się laktacja rozkręci, bo pewnie wtedy piersi jeszcze urosną. misia jestem tego samego zdania. Był ze mną pod czas robienia, to niech się trochę pomęczy podczas rodzenia. NIe wiem jak bedzie później, okaze się, ale mam nadzieje, ze dobrze. Przecież w krocze nie bedzie mi zaglądał. Jego kolega z pracy 3 lata temu był przy porodzie i mówi do mojego, zeby szedł bo to "za☠☠☠ista sprawa". Przynajmniej facet wie jak sie meczymy ![]() Dobry pomysł z tymi koszulkami ![]() eirene ale przecież nikt im nie kaze w krocze zaglądać podczas porodu. Ma byc przy mnie, zeby potrzymać za ręke, dodać troche siły (na mnie tak działa Tż) podać wode ![]() ellyunia
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak słyszę, że ciąża to nie choroba, to zawsze pytam po co wtedy kobieta chodzi do lekarza ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Mój TŻ powiedział po porodzie, że teraz bedzie uważał na mnie, bo nie wiedział, że mam taki POWER w gardle
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
kika dzięki za wyjasnienie jak to wygląda z tą lewatywą. JA sie boje, że pójdzie mi dwójeczka jak bede już leżała na łózku na porodówce
![]() Mnie męczy nawet znalezienie odpowiedniej pozycji na łóżku haha \\Nic mi się nie chce. Musze isc do sklepu, ale nie moge się wybrać. Umyłam się pół godziny temu, popatrzyłam na ciuszki bo chciałam prasować. Przełożyłam z kupki na kupke i odłożyłam na miejsce haha. Dzisiaj się reszta poduszy to bede prasowała po południu, a reszte mama jutro ![]() dziewczyny co dobrego szybkiego polecacie na deser?
|
#2716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() kurde śpię po 10h masakra jakaś co mi się porobiło Cytat:
to jest najważniejsze! a co do promocji to pewnie jeszcze będą bo Smyk często robi poromocje więc bądź dobrej myśli i proszę zwolnić tempo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i super że przyszło!! teraz tylko na Leosia czekać Cytat:
ja dziś tosty na śniadanie miałam ![]() Cytat:
![]() ale oby dał radę być jak najdłużej ze mną
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka
![]() Mako ja miałam więcej foli bąbelkowej niż rzeczy
|
#2718 |
|
<3 <3 <3
|
Hej
2 dzień "L4" a ja chora ![]() Ha, wiedziałam że mamy podobny gust no i cena nie jest zła
|
#2719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=469
nie wiem czy widziałyście? może któras się skusi
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
ma.ko na deser owoce zalane galaretką a na górę bita śmietana posypana czekoladą gorzką
![]() ellyunia to się zacznie skręcanie pranie prasowanie
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka oby dali rade być z nami.
Mako bita śmietaną w sprayu + bakalie =szybki deser ![]()
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka niech jeszcze siedzi w brzuchu. Jeszcze nie mamy łóżeczka, przewijaka, kołyski, wózka, niani/monitora i kilku pierdółek kosmetycznych hihi.
Simone hehe ja w sumie tez. I tak dobrze, ze np witaminy, wapno i jakieś drobne leki pakowali razem a nie każde osobno hahah. Karoloo przynajmniej mozesz się wygrzać ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- smerfetka, simone Ide zrobić galaretke, bitą smietanę mam w proszku, mleko tez, owoce też, bedzie wyżerka
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-11-18 o 11:18 |
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Zasnęłam jeszcze!
lilijka mam nadzieję, że to ostatni raz tak źle się czułaś... a z nerwów to mi też się dużo rzeczy dzieje ![]() Kinqaa ojej, współczuję takich snów mi się ciągle śni pewna osobapepa też nie mam ani jednej rozpinanej bluzki... nie lubię no i cycki przed ciążą nie były zbyt obfite :P za to teraz... ale coś się znajdzie, znowu będę chodzić ubrana byle jak i w tym samym![]() ma.ko ![]() kurczę, muszę zrobić jeszcze jedno zamówienie, ale nie umiem się jakoś zabrać za to... czego jeszcze Ci brakuje?![]() edit:doczytalam ![]() askaa nie wyobrażam sobie koszuli na długi rękaw w szpitalu, tam zawsze tak ciepło jest chyba pozostałe dwie kupię na ramiączkach ![]() ja mam koszulę, która ma jeden zatrzask jak w body, a reszta to guziki...szkoda, że cała nie jest na te zatrzaski ![]() Eirene w sumie to troszeczkę się tego boję, że Tż potem będzie mieć jakiś uraz... ale z drugiej strony, helloooł, ja mam prawo mieć większy uraz i awersję do seksu, bo będę wiedziała czym się to może znowu zakończyć dla mnie poza tym potrzeba dwojga, by stworzyć dziecię, był przy produkcji, to niech będzie przy dostawie ![]() zdrówka dla Synka ![]() kika ale fajnie się czyta takie opisy ![]() co do choinki...ja już Tżtowi zadeklarowałam, że ma poszukać, gdzie są nasze bombki no i muszę pomyśleć jakiej wielkości choinka zmieści się nam w pokoju bo wszystko tam będzie na styk Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-18 o 11:11 |
|
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak macie za dużo folii z bąbelkami to ja przyjmę każdą ilość na przeprowadzkę
Swoją z gemini całą zachowałam
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga po jakieś waciki, patyczki kosmetyczne i te drobne których nam brakuje to podjade do rossmana
![]() misia no ale jak pojdzie 2 na łóżko, to co robią?? jak już akcja porodowa trwa ![]() szczeperka trzeba było mówić, bo dzisiaj mąż wyniósł cały worek. A rzeczy popakowaliśmy na razie do kartonu. Tak się wczoraj zastanawialisy, czy starczy nam miejsca w k,omodzie haha. Ale w sumie kosmetyki, pieluchy i to co do przewijania bedzie na półko-przewijaku, a w komodzie tylko ciuszki, wiec powinniśmy się pomieścić. Jeszcze szuflada pod łóżeczkiem, to jakoś damy rade ![]() wygońcie mnie z domu hihi
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A największe parcie dla mnie było jak główka schodziła w kanał, a nie przy partych. Przy partych to ja już byłam "opróżniona". Wrzucę Wam opis porodu.
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia nie ma promo
no w końcu
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
misia dzieuje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

czyli jest szansa ze do końca tyg dojdzie 

ja dziś tez miałam kolorowy 

no i gatunek tez jest wazny, sprawdzone bylyby najlepsze.

za wszystkie zakupy, takie małe ciuszki sa przesłodkie
Nie wiem co mi jest. Czyżby znowu to wszystko z nerwów? 

przynajmniej mozesz się wygrzać