|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1081 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
Joanna gumowa dzia³a u Ciebie inaczej ni¿ mro¿±ca? Cytat:
![]() Ja w³a¶nie na ¶niadanie zjad³am 4 ![]() Siedzê z henn± na g³owie, za godzinê zmywanko ![]() Doda³am ³y¿kê maski gloria z dodatkiem mleczka pszczelego, mo¿e tak nie przesuszy
|
||
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 394
|
Mia³am mieæ wkupne zdjêcie. Oto one
Edytowane przez pannaatopowa Czas edycji: 2014-11-16 o 13:53 |
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Ale urocze falo-loczki
![]() Bêd± robiæ wra¿enie, jak bêd± jeszcze d³u¿sze ![]() No, zmy³am hennê i wysch³y, nawet nie ma takiego tragicznego przesuszu, poprzednio te¿ by³o ok, jak doda³am ³y¿kê maski ![]() 2 pierwsze zdjêcia w s³oneczku, 3 bez s³oneczka, wszystkie bez lampy, wiêc blask naturalniejszy i s³abszy
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-11-16 o 14:29 |
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Jak by³y d³u¿sze nie robi³y wra¿enia - okaza³y siê za ciê¿kie i siê rozprostowa³y. Do tego przyklap³y. Dlatego podciê³am
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
O jak ³adnie!
Je bêdê hennowac odrost ![]() Dodam cynamonu i miodu bo po miodzie nie ma takiego przesuszu (plus rozja¶nia henne do rudo¶ci i niweluje trochê wpadanie w czerwienie.) Zrobi³am odrost u siebie chemia i jest ³adnie. Teraz tylko utrwaliæ henna i bosko. Tak gumowa ³adnie utrwali³a ostatnio nie przesuszyla i by³o zupe³nie inaczej ni¿ w przypadku reszty testowanych ¿eli. ![]() Myszko super wygl±daj± te w³osy w tym kolorze. Ale¶ hot mamu¶ka! ;*** Panna atopowa bardzo ³adnie, mo¿e przy odpowiedniej pielêgnacji falo loki zostan± wraz z d³ugo¶ci±?
|
|
#1086 |
|
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
jak zrobiæ z czarnego - lodowaty ciemny br±z bez wiêkszego uszczerbku na w³osach? macie jakies sposoby/pomys³y/ w±tki?
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
http://www.lorealparis.pl/img/l10n/p...3-brasilia.jpg Na pierwsz± próbê radzi³abym spróbowaæ z farb± trwa³±. Byæ mo¿e woda, na jakiej jest zrobiona, wystarczy do delikatnego rozja¶nienia. Tylko nie wiem, na jakim odcieniu Ci zale¿y. Przyznam, ¿e sklepowe farby zwykle wpadaj± w ciep³e tony, je¶li chodzi o br±zy. Ta, któr± wrzuci³am, pewnie wyjdzie jak czarna, ale nie taka smolista, tylko taki bardzo bardzo ciemny br±z wygl±daj±cy na pierwszy rzut oka jak czerñ. Na pewno ¿adne pianki, musy, szampony do 28 myæ nie dadz± rady. My¶la³am o serii L'oreal Feeria, ale nie maj± ¿adnego ciemnego br±zu. Po tym pewnie by wysz³o, no ale co poradziæ. |
|
|
|
|
#1088 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
odcieñ chcê taki ![]() albo |
|
|
|
|
#1089 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Cytat:
Umylam dzis i dalam stara sprawdzona odzywke do lokow - wyszly ok. W ogole zszokowal mnie biovax odzywka do blond. Nie dosc, ze mi rozprostowal, to wszyscy sie mnie pytaja czy rozjasnialam nieco wlosy, a ja myslalam ze to pic na wode ten obiecywany efekt jasniejszego koloru :O Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-11-17 o 15:33 |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle uzyskanie zimnego br±zu jest ciê¿kie. Casting Creme Gloss ma w swojej palecie zimne br±zy, najbardziej zbli¿ony odcieñ to tego, co pokazujesz, to chyba Mro¼ne Trufle 513, ale nie wiem, jak by pokry³a ta farba rozja¶niane w³osy, bo po rozja¶nianiu kolor zawsze wychodzi ciep³y. A jak siê na to po³o¿y zimny odcieñ, to ten ciep³y i tak wybija w refleksach. Chyba ¿e po wielu farbowaniach w koñcu by pokry³. |
|
|
|
|
#1091 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
w³osy
mam problem z w³osami, po pierwsze sie strasznie pusz± ;\ uzywam olejku aragnowego, szamponu z nivea, od¿ywki prostujacej w³osy z nivea, serum na koñcówki. nie susze w³osów ani nie postujê (no chyba ze czasem, ale rzadko) po prostu nie sa ani falowane ani proste s± takie spod spodu lekko pofalowane z góry proste. gdy je roczesze to mega spuszone. a przy g³owie oklapniete. to jakas masakra.
s± tak ni¿ej ramion, bez grzywki i tu jest 2 problem. nie wiem co robic z tymi opadaj±cymi w³osami na oczy. w grzywce wygladam okropnie, mam pod³u¿na twarz, ale niskie czo³o i pulchne policzki (ogólnie jestem szczup³a), wiec co robic z tymi w³osami opadajacymi? |
|
|
|
#1092 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Miska, a Twój naturalny kolor jest ciep³y czy zimny? Ja mam zimny odcieñ w³osów akurat i kiedy¶ uwielbia³am ciep³e kolorki
Generalnie ch³odny odcieñ jest ciê¿ko utrzymaæ, je¶li z natury siê go nie ma a taki ciep³y pigment zazwyczaj jest we farbach.. mo¿e na jednym pasemku by¶ spróbowa³a, czy w ogóle rozja¶nianie ruszy? Sama szuka³am kiedy¶ ch³odnego br±zu, ¿eby dorównaæ koñce które s± ciep³e do odrostu ale szalenie ciê¿ko. Mia³am Deliê granatowa czerñ bo moje w³osy by³y poja¶nia³e od s³oñca i od¿ywki z miodem i potem jak siê wyp³uka³o to odcieñ pozosta³ ch³odny, nie ociepli³a mi ta farba koloru a inne czernie i br±zy ociepla³y. Teraz mam taki ciemny br±z, jeszcze sporo po hennie ¶ladu ale i tak uwa¿am, ¿e kolor spoczko jest
|
|
|
|
#1093 |
|
Kazar Lady
|
a kto by to pamiêta³
![]() ![]() chyba ciep³y mia³am swój taki ciemniejszy blond, nie cierpiê z³ota, nie cierpiê ciep³ych odcieni na w³osach, czerñ zawsze zimn± wybieram i sie trzyma na zimno, ale czy by wyszed³ mi br±z samodzielnie sie trochê bojê ..nie mam tu w okolicy dobrego fryzjera moze k±piel rozja¶niaj±ca? bardzo niszczy kude³ki? Malo mam, nie chcê po³owy tej malizny straciæ
|
|
|
|
#1094 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tylko z tymi farbami problem, ¿eby znale¼æ taki odcieñ. Anwen na swoim blogu pisa³a o swoich próbach zej¶cia do br±zu na odrostach i praktycznie ka¿da farba u niej ³apa³a na ciep³o. Mo¿esz jeszcze zerknaæ do Katosu, jej fryzjerka co prawda robi³a w³osy ale stopniowo a¿ z ciemnego br±zu ma taki zimny, ciemniejszy blond. http://katosu.blogspot.co.uk w najnowszej notce napisa³a o jakiej¶ drogeryjnej farbie, mo¿e warto by obczaiæ kolor wg mnie ³adny bo z blondów to tylko takie ch³odne mi siê podobaj±
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-11-17 o 20:20 |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki poradzcie mi w dwóch kwestiach: pianki oraz suszarki z dyfuzorem. Jaka? Za ile? Dlaczego? I dlaczego tak drogo?
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
Pianki mi az tak dobrze nie trzymaj±. Pare stron temu by³o o piankach chyba akurat zanim siê pojawilas. Pogrzeb a znajdziesz
![]() Ja wolê ¿ele dlatego 8 stoi na pó³ce a ja eksperymentuje w poszukiwaniu tego 'jedynego' ![]() Co do suszarek ja mam remingtona AC 8000 keratin therapy. z funkcj± jonizacji i prawdziwie zimnym nawiewem. Uzywam od roku i nie zauwa¿y³am pogorszenia stanu w³osów czy czegokolwiek 'co robi± z w³osami te smiercionosne suszarki, dlatego trzeba je czym prêdzej odstawiæ! ' Super jest. Stylizacja fryzury szybko i sprawnie bo 2 prêdko¶ci nawiewu ma. Kosztowa³a rok temu 150zl Polecilam j± te¿ Doe nie wiem jak sprawuje siê u niej. Na blogach narzekali ze ciezkawy, ja tam nie mam problemu. Tz pieszczotliwie nazywa 'wichura 8000' xD
|
|
#1097 |
|
Kazar Lady
|
ja mam chyba tê
![]() tez da³am 150 jest rewelacyjna, równie¿ posiada zimny nawiew |
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak±:
(Rowenta Respectissim Instant Dry, da³am chyba ze 130-140 z³) ![]() Mo¿e jestem upo¶ledzona, ale nie widzê du¿ej ró¿nicy miêdzy suszarkami z tego przedzia³u cenowego 120-180 z³, wszystkie maj± te same funkcje, niemal identyczne dyfuzory, zwraca³am na to uwagê, jak wybiera³am, ale wszystkie dyfuzory mia³y bardzo podobny kszta³t i zbli¿on± konstrukcjê (d³ugo¶æ i grubo¶æ bolców, wielko¶æ dziur, itd). |
|
|
|
#1099 |
|
Kazar Lady
|
ja nie u¿ywam dyfuzora z kompletu, mam taki du¿y z kryz±
|
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Ja teraz szukam takiego wielkiego dyfuzora uniwersalnego co ma dziury i na kolcach. Podejrzewam, ¿e nie¼le by skróci³ czas suszenia
![]() Edit: Miska a nie chcia³aby¶ siê mo¿e pozbyæ? Odkupie o ile by pasowa³
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-11-18 o 13:51 |
|
|
|
#1101 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
czo³em - zaczynam walkê
aby moje w³osy krêci³y siê znowu, tak jak niegdy¶ ![]() 3majcie kciuki dziewczyny ![]() kto¶ mo¿e polecic szampon i od¿ywkê dla krêconych? moje siê krêc± idealnie na deszczu i w lecie, jak wysychaj± na s³oñcu, ale nie lubi± wiêkszo¶ci szamponów i odzywek - zaczynaj± siê prostowaæ, puszyæ, ko³tuniæ...
slightlyGEEK (d. Prosiektest) Edytowane przez Prosiektest Czas edycji: 2014-11-18 o 15:07 |
|
|
|
#1102 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Cytat:
|
|
#1103 |
|
Moderator
|
Chatul, a jak tam spisa³o siê u Ciebie myd³o Sesa?
Po zachwytach nad od¿ywkami lidlowymi postanowi³am kupiæ szampon - my¶lê, ¿e jako ochronny szampon na zimê bêdzie mega, wypróbujê dzisiaj. |
|
|
|
#1104 |
|
ma zielone pojêcie
|
Nie pytaj, nie u¿y³am go jeszcze
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jako szampon - Hipp, równie¿ ze wzglêdu na AZS. Nie wysusza i nie pl±cze w³osów. Do tego nie jest drogi. U¿ywa³am te¿ Facelle (p³yn do higieny intymnej z Rossmana), oraz Emolium (szampon z emolientami). Oba my³y, nie pl±ta³y w³osów, ale nie by³am z nich zadowolona. Z od¿ywek moge poleciæ - markê Guhl (zielona jest do krêconych w³osów), nie jest dostêpna w polskich drogeriach, ale na allegro jest. Maski nie maj±, ale od¿ywkê bez sp³ukiwania i do sp³ukiwania próbowa³am i jest ekstra. Warto spróbowaæ, bo jest super. - Alterra z granatem z Rossmana. U¿ywam czêsto jak maskê. - Fructis Goodbye Damange. Maska - cud na kiju, oraz odzywka (sprawdza siê nie¼le, choæ dupy nie urywa) - Loreal Professionel Curl Contour - niebieska maska. Nie jest dostêpna w drogeriach, ale w salonach fryzjerskich i w internecie. Nie próbowa³am reszty z ich oferty. - Loreal Proffesionnel Techni.art Hair Mix Spiral Splendour (kto wymy¶la takie nazwy??) - krem do loków - br±zowa. U¿ywa siê j± po myciu, aby podkrêciæ skrêt i zapobiega puszeniu. Na mnie dzia³a³a ekstra, choæ wiele jest opinii negatywnych. Wycofana ze sprzeda¿y oficjalnie, lecz mo¿na j± kupiæ na allegro. Nic innego na mnie dobrze nie dzia³a³o, wiêc Ci nic nie polecê wiêcej.
|
|
|
#1106 |
|
Moderator
|
A ja tu my¶la³am, ¿e ju¿ zd±¿y³a¶ je solidnie przetestowaæ ;D
Prosiektest - garnier avocado i karite, garnier fructis oleo repair, maski biovax, od¿ywki cien z lidla... akurat te pierwsze 3 chyba wiêkszosæ w³osomaniaczek przerabia bo s± bardzo znane i uznane za kultowe wrêcz ![]() Nasze polskie kosmetyki s± fajne, w³a¶nie biovax, maski ziaja czy joanna (szczególnie maseczkê jajeczn± polecam). |
|
|
|
#1107 |
|
ma zielone pojêcie
|
Prawdê powiedziawszy, to zwyczajnie o nim zapomnia³am
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Ja mam tak± (ale niestety zostawi³am j± w Polsce):
![]() Philips Salon Dry Compact HP4962, cena ok. 50-60 z³ Kocham j± , uwielbiam, ubóstwiam. <3 I bardzo ¿a³ujê, ¿e nie mogê jej tutaj nigdzie kupiæ. Oprócz niej mia³am ju¿ 2 inne, ¿adna mi nie podpasowa³a. ---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- Teraz mam suszarkê Revlona (RV544PKF), to dyfuzor mnie doprowadza do sza³u. Wbija mi siê bole¶nie w g³owê, ma jaki¶ dziwny kszta³t i nie da siê go dobrze oprzeæ na g³owie, tylko trzeba ci±gle nim balansowaæ, przez co suszenie to mêczarnia. -_-' Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2014-11-19 o 05:26 |
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze Myszka
Coraz czê¶ciej jak Ciê czytam i patrzê na zdjêcia to widzê niesamowite podobieñstwo w naszych wlosiorach
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio siê przenawil¿y³am - zobacz, mo¿e czasem masz podobnie, za du¿o humektantów mia³am we wszystkim i mia³am za lekki puch, fruwa³o wszystko, blee ![]() http://www.kasianafali.pl/2014/11/pr...-na-moich.html |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.