|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary - część XLVI
Ja płaciłam 700 + rachunki za pokój w Krk.
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mówię o frankach.. zawsze istnieje spore prawdopodobieństwo i nie jesteśmy w stanie przewidzieć jak będzie zmieniać się, na przestrzeni lat, kurs waluty, w której zaciągniemy kredyt.
|
|
|
|
#3663 | |
|
kosmitka
|
Czyli jednak nie mam tylko pokoju? Uff kamień z serca.
Cytat:
Też myślę, że kto chciał, to zrozumiał, już nie umiem ani jaśniej napisać, ani wyjaśnić. U nas 1100-1200 zł to jest często jedna pensja, to nie wiem, gdzie by ludzie mieszkali. Polska C. Oczywiście jak ktoś wynajmuje, to płaci dużo więcej, nie ma porównania, bo za 48m2 płacą mi z opłatami ok 1700 zł, ale mają w tym garaż.
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie zmiany teraz weszły w życie ![]() Podam przykład - pilot zatrudniony powiedzmy w Lutfhansie chce kupić mieszkanie w Polsce na kredyt. Zarabia w Euro, więc w chwili obecnej nie dostanie kredytu w złotówkach - może jedynie w euro. I tu się zaczynają schody, bo musi mieć 40% wkładu własnego (podejrzewam, że przy jego zarobkach to pikuś), ale musi mieć współkredytobiorcę w Polsce, który zarabia w złotówkach więcej od pilota - to dla mnie paranoja...
|
|
|
#3665 | |
|
batonik
|
=
Cytat:
A, a jeśli chodzi o to mieszkanie sąsiada, to też miałam na myśli opłaty, bo ogólnie czyli wynajem + 450 zł czynszu + chyba prąd i woda. I to wychodzi właśnie ok 800 zł za dwie osoby. A za wynajem bierze chyba 1000zł. Ale spoko, ostatnio nabył nowych lokatorów, długoletnich..i po miesiącu zamordowali męża, żona z córką udają że tam nie mieszkały (na umowie był tylko on wpisany) i mieszkanie stoi puste, bo sprawa w toku ![]() A powiedzcie mi, ten kredyt odnośnie walut dotyczy każdej kwoty? Jestem ciekawa, czy jak tato, który zarabia w euro będzie mógł wziąć jakiś niewielki kredyt (załóżmy na 5tys,), albo coś np. na raty? Edytowane przez sskers Czas edycji: 2014-11-18 o 23:21 |
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o bluzkę to na każdego działa inaczej, mnie np. Nie gryzie
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
gdzie on w rodzinie znajdzie Polaka z wyższą pensją
|
||
|
|
|
#3668 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3669 | |
|
Okrutna, podła i zła
|
Cytat:
) 135 zł prąd miesięcznie ( płacę co 2 miesiące 270 zł ) no i od 90-650 zł za gaz w zależności od zużycia ( miesiąca ).Stać nas na te opłaty, mój mąż się "gruntował" na rynku ( 5 miesięcy przed ślubem dostał wypowiedzenie ) po założeniu firmy więc nie chcieliśmy brać kredytu na 30 lat, bo nie wiedzieliśmy na czym stoimy a kredyt w sumie łatwo wziąć, gorzej spłacać. Monia pisze, że wolałaby płacić ratę kredytu niż płacić taki czynsz. Owszem, też byśmy tak woleli, tylko jest jeden zasadniczy problem- 30 lat BEZWZGLĘDNEGO PŁACENIA. A nie mieliśmy stabilności finansowej. Jakby nie daj Boże coś się stało i ktoś z nas straciłby pracę/zdrowie to w najgorszym wypadku po prostu wyprowadzilibyśmy się do teściów i nie byłoby problemu- bez 30letniego długu i zlicytowanego domu. A nie chcieliśmy kupować klitki za 200 tyś jak może będzie okazja w przyszłości ( wtedy tak myśleliśmy ) kupić za 300-350 tyś dom. A dom to dom i nie ma dyskusji. Jesteśmy 4 lata po ślubie, mamy plany z teściami, mamy mieszkanie na sprzedaż i cieszę się, że te 4 lata wynajmowałam mieszkanie i może wyrzucałam w błoto pieniądze, ale dzięki temu, że jest to przemyślana sprawa może obędzie się bez kredytu albo max 100 tyś- a za taką kasę na Śląsku ( w ładnym miejscu )kupisz 30 m2 kawalerkę a nie ukrywam, że nie nadajemy się do małego metrażu- teraz mieszkam w 100m2 i miejsca na styk ![]() Bo kupować za "grosze" większe mieszkanie na zadupiu albo z widokiem na hutę, hałdę albo coś innego to żadna przyjemność mieszkania. Edytowane przez UNIKALNA1983 Czas edycji: 2014-11-18 o 23:23 |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3673 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Edytowane przez UNIKALNA1983 Czas edycji: 2014-11-18 o 23:30 |
|
|
|
#3674 | |
|
kosmitka
|
Powiem Ci zabiłaś mnie tym 800 zł za opłaty za mieszkanie własnościowe. To my jesteśmy z opłatami 1000 lat za murzynami na szczęście. U mnie wynajmujący 36m2 mają właśnie taką opłatę, ale to już z odstępnym dla mnie. I marudzą, że drogo. Ale to chyba jeszcze kwestia zarobków. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#3675 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale mieszkanie nie było w najwyższym standardzie![]() W centrum czyli 10 minut spacerem na rynek i na Wawel.
'Cause for all we know we might be dead by tomorrow. Edytowane przez a34 Czas edycji: 2014-11-18 o 23:52 |
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
700 za miejsce w pokoju to sporo. Ja kojarzę, że ludzie płacili około 500 mniej więcej. Ale przyznaję, że się specjalnie tematem nie interesowałam, bo przez całe studia mieszkałam w jednym miejscu.
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, kochana jesteś
Ale na żywo mam chude szczypiory, które na dodatek nie łączą się w łydkach ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, zerknęłam i stwierdzam, że masz baardzo ładne nogi
![]()
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardzo lubiłam kozieradkę, ale smarowałam skórę wieczorem (nie przetłuszcza, nie obciąża włosów), ale potem ten zapach rosołu czułam na poduszce, przy twarzy hehe, no nie dałam rady przez zapach, a szkoda. Powodzenia! ![]() Cytat:
Cytat:
tylko czarną wersję bez wełny taka cieniutka i milutka i ją sobie kupię na pewno na %, ale tą szarą też bym chciała, bo cieplejsza ale gryzienia nie zniesę ![]() Izunia kiedy będziesz w manu?? Może kawka w końcu? ![]() Ja też tak uważam Dużo dziewczyn na tym wątku ( i nie tylko) to zgrabniachy ze ślicznymi nogami jednak moją ulubienicą bezkonkurencyjną jest Gabi posągowa figura i nogi idealne
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... "NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2014-11-19 o 01:44 |
|||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..
Ale fajne..
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U Was też tak zimno? Chyba zima nadchodzi powoli
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwonka wiesz ze baaardzo ccetnie na kawe z Toba zawsze!!!!! moze w weekend mi sie uda cos.wygospodarowac, zostawic chlopakow samych ![]() no i ogromnie dziekuje za meeega komplement :-*:-* to baaardzo mile tak od rana ![]() dzien dobry wszystkim w te paskudna pogode - pada szaro buro i ponuro na dodatek dziec minpol nocy nie spal :-\
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
aż się bałam dziś tutaj wchodzic, miłego dnia, lece do pracy
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego się bałaś?
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

ale nie miałam na myśli kredytów we frankach szwajcarskich branego przez ludzi zarabiającego w złotówkach - bo to dla mnie było nieporozumienie 
Takie zmiany teraz weszły w życie 
rosół wokół mojej buzi mnie przerósł 
gdzie on w rodzinie znajdzie Polaka z wyższą pensją 

Chyba zima nadchodzi powoli