|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+
|
|
|
|
#1923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to bylo o mnie i dlaczego lubię dziwność i inność XD Queer to nie tylko kwestia jednostek, bo też heteronormatywny system nie jest kwestią poglądów jednostek - to coś co wszyscy przejmujemy i jest dla nas oczywiste, nawet jeśli jest bez sensu lub wręcz szkodliwe. Queer to nie tylko gej w garniturze, które chce poślubić swojego wieloletniego partnera i wychować z nim dzieci - queer to też niszczenie tych systemów, absolutne zaprzeczenie tego co znamy i przyjmujemy za oczywiste, choćby tego jak definiujemy i postrzegamy płeć. Queer to nie tylko małżeństwa, to też darkroomy, drag queen i całą reszta tej dziwnej, często seksualnej otoczki. I ta seksualna otoczka właśnie jest tu IMHO problemem zaraz obok łamania wielu norm płciowych (faceci w sukienkach np.) - peruki i brokat to norma na Sylwestra choćby, nikt się o to nie rzuca. Kwestia jest taka, że wiele osób definiuje nie-hetero osoby poprzez ich doświadczenia seksualne, postrzegają je tylko w tym kontekście, podczas gdy to mały element większej tożsamości - nie wpływa tylko na to jak bzykam, ale też jak np. patrzę na popkulturę, na to jak się ubieram, jak buduję relacje międzyludzkie, jak i co mówię, o czym żartuję itd. W mojej tożsamości istnieją elementy związane i niezwiązane z orientacją, ale wiele osob sprowadza ją (tę tożsamość, nie tę orientację) do tylko jednej jej części. Wobec czego zrozumiałym jest, że organizacje LGBT+ będą się od tego odcinać i iść w drugą stronę - promując mniej seksualną wizję społeczności. Nie lubię tego, bo lubię tęczową historię i kulturę, dobrze się w nich czuję, komfortowo i bezpiecznie i nie lubię ich porzucać na rzecz heteronormatywnej wersji świata. Oprócz tego parady powinny być miejscen dostępnym i bezpiecznym dla wszystkich - bo też i, choc oczywiście zróżnicowana, też społęczność LGBT+ powinna taka być - zarowno dla wydepilowanej lesbijki w sukience, jak i dla obciętej na zapałkę złośliwej les w starych dżinsach z dziurami, dla geja w T-shircie i dla tego w obcisłych skórzanych spodniach, dla biseksualistów, aseksualistów, drag queen, crossdresserów, osób trans i innych, osób z każdego możliwego spektrum, tych, którzy czują, że istnieją poza "normą" - nie ma jednego stodownego modelu istnienia i nikt nie jest gorszy przez to że mniej wpisuje się w normy, więc jest mniej zrozumiany i akceptowany. Bo Parady nie są dla mnie skupione na heteroseksualistach - cały świat kręci się wokół osób hetero, Parady są dla nas aby mieć to jedno miejsce, ten jeden moment w roku aby poczuć się dobrze, normalnie, aby czuć, że gdzieś należysz i ktoś cię rozumie, aby spotkać osoby z którymi wiele cię łączy, czasem nawet aby przełamać strach czy nabrać energii na następny rok aby być "out and proud", bo do tego trzeba multum odwagi często, niezaleznie od tego czy przyjmujesz mocne uderzenia czy miliony drobnych zacięć każdego dnia za to kim jesteś i kim chcesz byc. Jeśli ktoś obstaje przy queerfobii, bo PARADY, to jest ujowy sojusznik od poczatku. To nie w interesie opresjonowanych grup leży rozkładanie opresywnego systemu, bo to nie my podłożyliśmy ogień pod tym stosem. Nie chcę zdobywać praw i być traktowanym jak człowiek, bo jestem miła i kochana i wtapiam się w tło i nie stanowię zagrożenia dla czyjegoś bezpiecznego małego światka - zupelnie tak samo jak zniesienie niewolnictwa nie powinno być zaleznego od tego czy niewolnik jest uprzejmy i pracowity, więc sobie zasłużył, tylko dlatego, że tak się po prostu nie traktuje ludzi i nie ma jednego konkretnego sposobu w jaki powinno się żyć aby zostać uznanym za równego czlowieka. Fakt, ze w ogóle muszę używać tego argumentu świadczy o tym jak obrzydliwa jest rzeczywistość, w której się znajdujemy. Generalnie jak widać, ja jestem gorzką jednostką i choć wiem w jakiej rzeczywistości się znajduję to odmawiam przyjęcia jej na zasadzie "no tak już jest" i dlatego włąśnie m.in. lubię to in-your-face paradowe. Pod prysznicem miałąm wiele pomysłów na to co napisać i jak sformułować, ale nie pamiętam już co to było i w dodatku usunęłam przypadkiem fragment postu No i to jest moje stanowisko, jak widać Judith ma swoje i w ogóle każdy ma swoje, choć IMHO opinie osób LGBT+ mają w tej kwestii więcej znaczenia niż osób cis i hetero :P Minusy: świat nie jest na to gotowy, jak czegoś nie łapiemy i nam się nie podoba, to jest złe, skrajna inność podpada pod tę kategorię i generalnie parady wszelkiego rodzaju są irytujące, bo blokują drogi ![]() Ale generalnie zapraszam na wycieczkę po Heterolandzie jak chcecie pogadać o psuciu opinii i obnoszeniu się http://media.tumblr.com/c9e31defe74f...Dgz1qcfsc4.png http://media.tumblr.com/283569dfbc8d...48L1qcfsc4.jpg http://media.tumblr.com/7e80685357a6...vdt1qcfsc4.jpg http://media.tumblr.com/36880b21f86a...eJG1qcfsc4.jpg http://media.tumblr.com/453a244a505b...MFG1qcfsc4.jpg http://media.tumblr.com/ffdff60764d6...uEe1qcfsc4.jpg http://media.tumblr.com/2e24cebd5253...lXo1qcfsc4.jpg http://media.tumblr.com/827343283153...yZH1qcfsc4.jpg http://media.tumblr.com/7352d6511289...Qnw1qcfsc4.jpg nooooo prooooszęęęę, jeśli ja mam nie zacząć hejtować heteroseksualizmu*, jeśli ktokolwiek potrafi nie zacząć hejtować heteroseksualizmu na podstawie takich debilizmów, to chyba wszyscy widzimy podwójny standard homofobii opartej na hejcie na parady, bo są dziwne i inne i ryją banie czasem i dlaczego mnie i wielu innych to wk***a ![]() *hmmm, lepiej by tu pasowała heteronormatywność, będąca też siłą napędową seksizmu Mogłabym jeszcze wiele napisać, chocby odwołując się do genezy parad, ale whatever, odpowiedź masz :P Nie chcę tu wywołać dyskusji na temat parad, więc move along, po prostu odpowiadałam na pytanie mjos :P |
|
|
|
|
#1924 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja mam takie coś. I już wolę kroić nożem .Dziś zrobiłam frytki, wyszły trochę miękkie, ale dobre. Te z waszego przepisu da się we frytkownicy zrobić, no nie?
|
|
#1925 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Mimo wszystko podejrzewam, że w wielu sytuacjach sam komfort pracy jest w Niemczech wyższy niż w Polsce i stąd może się brać mniejsze niezadowolenie w sklepie, kiedy ktoś zagaduje się z kasjerem itp.
Ale też na pewno mentalność ma tutaj duże znaczenie ![]() Cytat:
|
|
#1926 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Pogrubione - wait, what? |
||
|
|
|
#1927 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Dobrze, że nie mam dziś ziemniaków (tak, poszłam sprawdzić).
|
|
|
|
|
#1928 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Juidth, któego elementu, "nie chcę zaczynać dyskusji" nie rozumiesz? ![]() w skrócie - tak, znam ludzi dla których parady są safe space i poznalam dzięki nim wiele osób, dziękuję, dobranoc :P Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-11-19 o 21:48 |
||
|
|
|
#1929 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Konto usunięte
|
U mnie ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90057252/ miska to dwie czubate łyżeczki cukru.
Coffe, a płuczesz? Imo ważniejsze jest płukanie, żeby skrobia poszła precz i trzymanie w ciepłej wodzie, żeby podnieść temperaturę ziemniaków przed wrzuceniem na olej. |
|
|
|
#1931 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/tarka-szatkownica-...620611433.html |
|
|
|
|
#1932 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1933 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że tak bardzo chcę mieć ledowego renifera przed domem, a to jest taki kicz przecież
|
|
|
|
#1935 |
|
Konto usunięte
|
To akurat nie bylo konkretnie o mnie, ale znam ludzi, którzy mówią, że tam czuję się najbardziej komfortowo, bo wiedzą, że mogą być sobą - drag queen, dla których jest to forma ekspresji płciowej, a nie osobowość sceniczna na przykład :P
|
|
|
|
#1936 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Widziałaś ten wątek? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=48831971A listę krajów, w których nie chciałabym mieszkać mam też w głowie, więc raczej jej nie wyrzucę
|
|
#1937 |
|
Konto usunięte
|
Ło urwał, to ja im cholernie współczuję bo to musi być mocno kijowe. Nie zazdroszczę. Ok, kumam.
|
|
|
|
#1938 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1939 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
strasznie mi uświadomiłaś mój błąd....przez te wszystkie lata strasznie skupiałam się na tym, że ludzi różnych preferencji łączy to:że każdegołączy to samo-różne upodobania, a tak naprawdę różni nas RÓŻNOŚĆ...NIGDY nie pomyślałam o tym w ten sposób tak bardzo zapatrzyłam się na równość, łączność, że nie dojrzałam porozumienia, łączności na poziomie różności!!!\ fak, wizaż uczy i otwiera oczy! |
|
|
|
|
#1942 |
|
Konto usunięte
|
jest mi smutno bo we Wrocławiu jest Spielberg i Tom Hanks, a mnie juz tam nie ma :c
najlepsze rzeczy mnie tam omijają, why? ;c |
|
|
|
#1943 |
|
O RLY?
|
"Dwie zakompleksione osobowości. Zaczęliśmy stawiać sobie idiotyczne zakazy - ja nie mogłem:
- rozmawiać z dziewczynami (chyba że w szkole, jak już mnie o coś zapytają) - oglądać filmów (chyba że pod kontrolą mojej tż, żeby mi zasłaniała oczy podczas scen seksu) - słuchać muzyki wykonywanej przez kobiety, - czytać książek o kobietach, - oglądać czasopism (żadnych!) bo mogą być zdjęcia kobiet Kompletna, absolutna masakra. Ja nie byłem lepszy, zakazałem jej: - Oglądać bajek (Sic!) bo np. Alladyn jest przystojny nawet jako postać rysunkowa (nie oskarżacie mnie o trolling bo ja naprawdę miałem takie jazdy), - Gadać z kolegami, odpowiadać kolegom na ulicy "cześć" I generalnie nie mogła robić tego, czego sama mi zakazywała." I oni są ze sobą szczęśliwi Bluszcz lvl hard or troll https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788060 lol, laska mu zrobiła listę aktorek z którymi nie może oglądać filmów bo są za ładne -------- łeeeee to był troll ![]()
Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-11-19 o 22:03 |
|
|
|
#1944 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#1947 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry troll z tym buddyzmem
|
|
|
|
#1950 |
|
Konto usunięte
|
JezusChrystus był najlepszy!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

.