Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+OT) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 21:25   #1921
201604191001
Konto usunięte

Dot.: Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
przepis na belgijskie fryty, które podajecie

cukier tworzy fantastyczną skorupkę jak w mc lub kfc....w Belgii takich nie dają

judith, przepis na Ollie

gotujesz makaron spagetti, a w tym czasie na tarce ścierasz ser(w przepisach zawsze twardy, ja używam każdego)

drobno posiekany czosnek smażysz na złocisto na oliwie i dorzucasz posiekaną ostrą papryczkę....kiedy odcedzisz makaron i jeszcze jest gorący dolewasz ten czosnek z papryczką i oliwą i starty ser

Voila!
Parmezan może być? Czy zbyt konkretny? Taki prawdziwy parmezan, z zapachem
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:26   #1922
narcyzowa
Zakorzenienie

Dot.: Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Narcyzowa na ile wody dalas te jedna lyzke cukru?
Zawsze leję NA OKO Taki średni garnek do połowy wodą? Coś w tym stylu.
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:27   #1923
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
no dobra, pytam Cię, bo mnie zawsze interesuje to interesuje, a znajomi albo zaczynają rzucać kamieniami albo klepią po ramieniu
Ty wydajesz się być racjonalna, bez schematowych klapek

co myślisz o paradach walczących o uprawnienia lgbt?
o tych paradach na których faceci w srebrnych majtkach machają jednorożcami i zachowują się obscenicznie, a kobiety w swetrach po kolana i tłustych włosach
Generalnie zaznaczę na poczatku, ze ja nie jestem dobrą koleżanką lesbijką, co to chce żyć jak normalny człowiek, jest miła, skromna, wiecznie zdystansowana i "nie obnosi się". Jestem, złośliwa, słaba psychicznie, nerwowa, do tego okropnym heterofobem - ogólnie jakby zebrać wszystkie żarty jakie kiedykolwiek powiedziałam, to pewnie "lol heteroseksualiści" byłoby w TOP 5. Generalnie chyba większość LGBT+ woli przekazywać wiadomość "wszyscy jesteśmy tacy sami", ale ja wolę mówić "nie jesteśmy tacy sami, jesteśmy kompletnie różni, ty pewnie totalnie nie rozumiesz mnie w wielu kwestiach, a ja ciebie i nie ma w tym nic złego, tak po prostu jest". Niby wydźwięk wciąż równościowy, ale jednak nie ten sam. Rozumiem czemu pierwsza opinia ma takie poparcie - jest bezpieczna, mainstreamowa, mniej wymagająca, bardziej się nadaje dla mas, bo generalnie my, ludzie, jesteśmy głupi i ograniczeni i definiujemy siebie poprzez innych, a jak nie wiemy jak zdefiniować kogoś innego, to jesteśmy sami zagubieni. Nie mówię, że którakolwiek z tych opinii jest lepsza, są po prostu inne, wychodzę z innego punktu widzenia niż wiele osób. Lubię etykietki, sprawiają, że czuję się bezpiecznie, nie chcę się ich pozbywać, chcę aby funkcjonowały na rownych zasadach - wszyscy wiedzą czym jest transpłciowość, ale niewiele zna pojęcie cispłciowości, istnieje dla nas "normalna" i "inne". Preferuję widzieć tylko "inne", bez żadnych ustawień automatycznych i dlatego wierzę, że ludzie powinni mieć prawo się zdefiniować i celebrować swoją tożasamość, bo to wcale nie jest łatwe ani oczywiste. To też nie tak, że jestem oburzona, że ktoś od razu nie wie, że definiuję siebie jako biseksualną, ale nie lubię kiedy zakłada się, że jestem hetero - tak samo jak nie jestem zła, że ktoś nie wie, że studiuję grafikę, ale nie lubiłabym jakby zakładał, że studiuję filologię - to po prostu totalnie oderwane od rzeczywistości, nie ma żadnych podstaw oprócz tego, że wiele osób studiuje filo, a ja umiem czytać. Bo ludzie to nie proste maszyny, nie ma defaultu i ustawień zaawansowanych i nie lubię faktu, że tak rozumujemy jako społęczeństwo.
No to bylo o mnie i dlaczego lubię dziwność i inność XD
Queer to nie tylko kwestia jednostek, bo też heteronormatywny system nie jest kwestią poglądów jednostek - to coś co wszyscy przejmujemy i jest dla nas oczywiste, nawet jeśli jest bez sensu lub wręcz szkodliwe. Queer to nie tylko gej w garniturze, które chce poślubić swojego wieloletniego partnera i wychować z nim dzieci - queer to też niszczenie tych systemów, absolutne zaprzeczenie tego co znamy i przyjmujemy za oczywiste, choćby tego jak definiujemy i postrzegamy płeć. Queer to nie tylko małżeństwa, to też darkroomy, drag queen i całą reszta tej dziwnej, często seksualnej otoczki. I ta seksualna otoczka właśnie jest tu IMHO problemem zaraz obok łamania wielu norm płciowych (faceci w sukienkach np.) - peruki i brokat to norma na Sylwestra choćby, nikt się o to nie rzuca. Kwestia jest taka, że wiele osób definiuje nie-hetero osoby poprzez ich doświadczenia seksualne, postrzegają je tylko w tym kontekście, podczas gdy to mały element większej tożsamości - nie wpływa tylko na to jak bzykam, ale też jak np. patrzę na popkulturę, na to jak się ubieram, jak buduję relacje międzyludzkie, jak i co mówię, o czym żartuję itd. W mojej tożsamości istnieją elementy związane i niezwiązane z orientacją, ale wiele osob sprowadza ją (tę tożsamość, nie tę orientację) do tylko jednej jej części. Wobec czego zrozumiałym jest, że organizacje LGBT+ będą się od tego odcinać i iść w drugą stronę - promując mniej seksualną wizję społeczności. Nie lubię tego, bo lubię tęczową historię i kulturę, dobrze się w nich czuję, komfortowo i bezpiecznie i nie lubię ich porzucać na rzecz heteronormatywnej wersji świata.
Oprócz tego parady powinny być miejscen dostępnym i bezpiecznym dla wszystkich - bo też i, choc oczywiście zróżnicowana, też społęczność LGBT+ powinna taka być - zarowno dla wydepilowanej lesbijki w sukience, jak i dla obciętej na zapałkę złośliwej les w starych dżinsach z dziurami, dla geja w T-shircie i dla tego w obcisłych skórzanych spodniach, dla biseksualistów, aseksualistów, drag queen, crossdresserów, osób trans i innych, osób z każdego możliwego spektrum, tych, którzy czują, że istnieją poza "normą" - nie ma jednego stodownego modelu istnienia i nikt nie jest gorszy przez to że mniej wpisuje się w normy, więc jest mniej zrozumiany i akceptowany.
Bo Parady nie są dla mnie skupione na heteroseksualistach - cały świat kręci się wokół osób hetero, Parady są dla nas aby mieć to jedno miejsce, ten jeden moment w roku aby poczuć się dobrze, normalnie, aby czuć, że gdzieś należysz i ktoś cię rozumie, aby spotkać osoby z którymi wiele cię łączy, czasem nawet aby przełamać strach czy nabrać energii na następny rok aby być "out and proud", bo do tego trzeba multum odwagi często, niezaleznie od tego czy przyjmujesz mocne uderzenia czy miliony drobnych zacięć każdego dnia za to kim jesteś i kim chcesz byc.
Jeśli ktoś obstaje przy queerfobii, bo PARADY, to jest ujowy sojusznik od poczatku. To nie w interesie opresjonowanych grup leży rozkładanie opresywnego systemu, bo to nie my podłożyliśmy ogień pod tym stosem. Nie chcę zdobywać praw i być traktowanym jak człowiek, bo jestem miła i kochana i wtapiam się w tło i nie stanowię zagrożenia dla czyjegoś bezpiecznego małego światka - zupelnie tak samo jak zniesienie niewolnictwa nie powinno być zaleznego od tego czy niewolnik jest uprzejmy i pracowity, więc sobie zasłużył, tylko dlatego, że tak się po prostu nie traktuje ludzi i nie ma jednego konkretnego sposobu w jaki powinno się żyć aby zostać uznanym za równego czlowieka. Fakt, ze w ogóle muszę używać tego argumentu świadczy o tym jak obrzydliwa jest rzeczywistość, w której się znajdujemy.
Generalnie jak widać, ja jestem gorzką jednostką i choć wiem w jakiej rzeczywistości się znajduję to odmawiam przyjęcia jej na zasadzie "no tak już jest" i dlatego włąśnie m.in. lubię to in-your-face paradowe.
Pod prysznicem miałąm wiele pomysłów na to co napisać i jak sformułować, ale nie pamiętam już co to było i w dodatku usunęłam przypadkiem fragment postu

No i to jest moje stanowisko, jak widać Judith ma swoje i w ogóle każdy ma swoje, choć IMHO opinie osób LGBT+ mają w tej kwestii więcej znaczenia niż osób cis i hetero :P

Minusy: świat nie jest na to gotowy, jak czegoś nie łapiemy i nam się nie podoba, to jest złe, skrajna inność podpada pod tę kategorię i generalnie parady wszelkiego rodzaju są irytujące, bo blokują drogi

Ale generalnie zapraszam na wycieczkę po Heterolandzie jak chcecie pogadać o psuciu opinii i obnoszeniu się
http://media.tumblr.com/c9e31defe74f...Dgz1qcfsc4.png
http://media.tumblr.com/283569dfbc8d...48L1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/7e80685357a6...vdt1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/36880b21f86a...eJG1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/453a244a505b...MFG1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/ffdff60764d6...uEe1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/2e24cebd5253...lXo1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/827343283153...yZH1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/7352d6511289...Qnw1qcfsc4.jpg
nooooo prooooszęęęę, jeśli ja mam nie zacząć hejtować heteroseksualizmu*, jeśli ktokolwiek potrafi nie zacząć hejtować heteroseksualizmu na podstawie takich debilizmów, to chyba wszyscy widzimy podwójny standard homofobii opartej na hejcie na parady, bo są dziwne i inne i ryją banie czasem i dlaczego mnie i wielu innych to wk***a
*hmmm, lepiej by tu pasowała heteronormatywność, będąca też siłą napędową seksizmu

Mogłabym jeszcze wiele napisać, chocby odwołując się do genezy parad, ale whatever, odpowiedź masz :P
Nie chcę tu wywołać dyskusji na temat parad, więc move along, po prostu odpowiadałam na pytanie mjos :P
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:35   #1924
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
ta "tarka", z ostrzami co tnie palce? mam "niezbiedronki" i klnę jak szewc przy myciu
http://s1291.photobucket.com/user/Wo...18528.jpg.html
Ja mam takie coś. I już wolę kroić nożem.
Dziś zrobiłam frytki, wyszły trochę miękkie, ale dobre. Te z waszego przepisu da się we frytkownicy zrobić, no nie?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:38   #1925
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tutaj ludzie przeciez tez pracuja, choruja, spiesza sie itd itp
Mimo wszystko podejrzewam, że w wielu sytuacjach sam komfort pracy jest w Niemczech wyższy niż w Polsce i stąd może się brać mniejsze niezadowolenie w sklepie, kiedy ktoś zagaduje się z kasjerem itp.
Ale też na pewno mentalność ma tutaj duże znaczenie Ja akurat jestem z tych osób, które nie przepadają za niepotrzebnymi opóźnieniami w sklepie. Zamienienie paru słów z kasjerem to nie problem, ale dłuższe pogawędki niekoniecznie mi pasują. Jak mam bardzo ciężki koszyk, a osoba przede mną się rozgaduje to naprawdę nie jestem szczęśliwa

Cytat:
No to szkoda ze nigdy Cie nie spotkalam w sklepie, jakos nie widuje takich zachowan.
Zapraszam w moje okolice
Stary 2014-11-19, 21:43   #1926
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziś zrobiłam frytki, wyszły trochę miękkie, ale dobre. Te z waszego przepisu da się we frytkownicy zrobić, no nie?
Jasne! Jeszcze lepiej jak możesz ustawić dokładną temperaturę, to w ogóle raj.

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Bo Parady nie są dla mnie skupione na heteroseksualistach - cały świat kręci się wokół osób hetero, Parady są dla nas aby mieć to jedno miejsce, ten jeden moment w roku aby poczuć się dobrze, normalnie, aby czuć, że gdzieś należysz i ktoś cię rozumie, aby spotkać osoby z którymi wiele cię łączy, czasem nawet aby przełamać strach czy nabrać energii na następny rok aby być "out and proud", bo do tego trzeba multum odwagi często, niezaleznie od tego czy przyjmujesz mocne uderzenia czy miliony drobnych zacięć każdego dnia za to kim jesteś i kim chcesz byc.
Wow, jakie długie zdanie

Pogrubione - wait, what?
Stary 2014-11-19, 21:44   #1927
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
http://www.zajadam.pl/dobre-przepisy...kie-jak-smazyc
Proszę mnie potem nie pozywać za szerokie dupy.
Ja zawsze robię frytki smażone dwa razy (pierwszy raz 160 stopni, potem 190) i wychodzą bardzo dobre, chrupiące. Tylko nie moczę w wodzie w cukrem. Trzeba będzie spróbować.
Dobrze, że nie mam dziś ziemniaków (tak, poszłam sprawdzić).
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:45   #1928
201607231707
Konto usunięte

Cytat:

*tak, macie przeprowadzkę, zgłaszacie do urzędu i na cały dzień dla was blokują drogę i robią objazdy
whaaat padłam

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Świetnie Kolejny kraj na liście krajów, w których w życiu nie chciałabym mieszkać.
Od dawna już bardziej opłaca mi się robienie listy krajów, w których mogłabym mieszkać, bo jest dużo krótsza od listy krajów, w których bym nie wytrzymała
Też miałam taką listę, ale już nie mam, bo wyszło na to, że musiałabym założyć własne państwo

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Pogrubione - wait, what?
Juidth, któego elementu, "nie chcę zaczynać dyskusji" nie rozumiesz?
w skrócie - tak, znam ludzi dla których parady są safe space i poznalam dzięki nim wiele osób, dziękuję, dobranoc :P

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2014-11-19 o 21:48
Stary 2014-11-19, 21:46   #1929
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Parmezan może być? Czy zbyt konkretny? Taki prawdziwy parmezan, z zapachem
bingo! w oryginale jest parmezan
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:47   #1930
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Narcyzowa na ile wody dalas te jedna lyzke cukru?
U mnie ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90057252/ miska to dwie czubate łyżeczki cukru.

Coffe, a płuczesz? Imo ważniejsze jest płukanie, żeby skrobia poszła precz i trzymanie w ciepłej wodzie, żeby podnieść temperaturę ziemniaków przed wrzuceniem na olej.
Stary 2014-11-19, 21:48   #1931
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
nie, to narzędzie szatana mam
http://allegro.pl/tarka-szatkownica-...620611433.html
Stary 2014-11-19, 21:49   #1932
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Juidth, któego elementu, "nie chcę zaczynać dyskusji" nie rozumiesz?
Doskonale rozumiem i nie mam zamiaru omawiać parady i jej sensowności czy braku tego sensu Pytam czy to jest serio jedyne miejsce/moment gdzie/gdy czujesz się sobą i ta cała reszta co napisałaś.
Stary 2014-11-19, 21:50   #1933
coffee
and cigarettes

Cytat:
U mnie ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90057252/ miska to dwie czubate łyżeczki cukru.

Coffe, a płuczesz? Imo ważniejsze jest płukanie, żeby skrobia poszła precz i trzymanie w ciepłej wodzie, żeby podnieść temperaturę ziemniaków przed wrzuceniem na olej.
Jak kroję, to wrzucam do miski z wodą, ale z kranu, bez cukru.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:50   #1934
201604191001
Konto usunięte

Dziwi mnie, że tak bardzo chcę mieć ledowego renifera przed domem, a to jest taki kicz przecież
Stary 2014-11-19, 21:51   #1935
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Doskonale rozumiem i nie mam zamiaru omawiać parady i jej sensowności czy braku tego sensu Pytam czy to jest serio jedyne miejsce/moment gdzie/gdy czujesz się sobą i ta cała reszta co napisałaś.
To akurat nie bylo konkretnie o mnie, ale znam ludzi, którzy mówią, że tam czuję się najbardziej komfortowo, bo wiedzą, że mogą być sobą - drag queen, dla których jest to forma ekspresji płciowej, a nie osobowość sceniczna na przykład :P
Stary 2014-11-19, 21:51   #1936
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Też miałam taką listę, ale już nie mam, bo wyszło na to, że musiałabym założyć własne państwo
Nawet nie wiesz, ile razy w ostatnim miesiącu powiedziałam, że chciałabym mieć swój kraj Widziałaś ten wątek? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=48831971

A listę krajów, w których nie chciałabym mieszkać mam też w głowie, więc raczej jej nie wyrzucę
Stary 2014-11-19, 21:52   #1937
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
To akurat nie bylo konkretnie o mnie, ale znam ludzi, którzy mówią, że tam czuję się najbardziej komfortowo, bo wiedzą, że mogą być sobą - drag queen, dla których jest to forma ekspresji płciowej, a nie osobowość sceniczna na przykład :P
Ło urwał, to ja im cholernie współczuję bo to musi być mocno kijowe. Nie zazdroszczę. Ok, kumam.
Stary 2014-11-19, 21:52   #1938
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziwi mnie, że tak bardzo chcę mieć ledowego renifera przed domem, a to jest taki kicz przecież
Ja tam bym tego kiczem nie nazwała. I też chciałabym ledowego renifera
Stary 2014-11-19, 21:53   #1939
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Ło urwał, to ja im cholernie współczuję bo to musi być mocno kijowe. Nie zazdroszczę. Ok, kumam.
No, ja też. My to jesteśmy takie bezpieczne freaki, ale niektórzy mają prze☠☠☠ane.
Stary 2014-11-19, 21:55   #1940
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam bym tego kiczem nie nazwała. I też chciałabym ledowego renifera
Muszą być dwa żeby mogły porozmawiać z kimś ze swojego gatunku i jednemu byłoby smutno tak stać w nocy.

Omg, właśnie sobie zdałam sprawę, że nie mogę ich mieć. Nie mogłabym trzymać ich na mrozie
Stary 2014-11-19, 21:56   #1941
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Generalnie zaznaczę na poczatku, ze ja nie jestem dobrą koleżanką lesbijką, co to chce żyć jak normalny człowiek, jest miła, skromna, wiecznie zdystansowana i "nie obnosi się". Jestem, złośliwa, słaba psychicznie, nerwowa, do tego okropnym heterofobem - ogólnie jakby zebrać wszystkie żarty jakie kiedykolwiek powiedziałam, to pewnie "lol heteroseksualiści" byłoby w TOP 5. Generalnie chyba większość LGBT+ woli przekazywać wiadomość "wszyscy jesteśmy tacy sami", ale ja wolę mówić "nie jesteśmy tacy sami, jesteśmy kompletnie różni, ty pewnie totalnie nie rozumiesz mnie w wielu kwestiach, a ja ciebie i nie ma w tym nic złego, tak po prostu jest". Niby wydźwięk wciąż równościowy, ale jednak nie ten sam. Rozumiem czemu pierwsza opinia ma takie poparcie - jest bezpieczna, mainstreamowa, mniej wymagająca, bardziej się nadaje dla mas, bo generalnie my, ludzie, jesteśmy głupi i ograniczeni i definiujemy siebie poprzez innych, a jak nie wiemy jak zdefiniować kogoś innego, to jesteśmy sami zagubieni. Nie mówię, że którakolwiek z tych opinii jest lepsza, są po prostu inne, wychodzę z innego punktu widzenia niż wiele osób. Lubię etykietki, sprawiają, że czuję się bezpiecznie, nie chcę się ich pozbywać, chcę aby funkcjonowały na rownych zasadach - wszyscy wiedzą czym jest transpłciowość, ale niewiele zna pojęcie cispłciowości, istnieje dla nas "normalna" i "inne". Preferuję widzieć tylko "inne", bez żadnych ustawień automatycznych i dlatego wierzę, że ludzie powinni mieć prawo się zdefiniować i celebrować swoją tożasamość, bo to wcale nie jest łatwe ani oczywiste. To też nie tak, że jestem oburzona, że ktoś od razu nie wie, że definiuję siebie jako biseksualną, ale nie lubię kiedy zakłada się, że jestem hetero - tak samo jak nie jestem zła, że ktoś nie wie, że studiuję grafikę, ale nie lubiłabym jakby zakładał, że studiuję filologię - to po prostu totalnie oderwane od rzeczywistości, nie ma żadnych podstaw oprócz tego, że wiele osób studiuje filo, a ja umiem czytać. Bo ludzie to nie proste maszyny, nie ma defaultu i ustawień zaawansowanych i nie lubię faktu, że tak rozumujemy jako społęczeństwo.
No to bylo o mnie i dlaczego lubię dziwność i inność XD
Queer to nie tylko kwestia jednostek, bo też heteronormatywny system nie jest kwestią poglądów jednostek - to coś co wszyscy przejmujemy i jest dla nas oczywiste, nawet jeśli jest bez sensu lub wręcz szkodliwe. Queer to nie tylko gej w garniturze, które chce poślubić swojego wieloletniego partnera i wychować z nim dzieci - queer to też niszczenie tych systemów, absolutne zaprzeczenie tego co znamy i przyjmujemy za oczywiste, choćby tego jak definiujemy i postrzegamy płeć. Queer to nie tylko małżeństwa, to też darkroomy, drag queen i całą reszta tej dziwnej, często seksualnej otoczki. I ta seksualna otoczka właśnie jest tu IMHO problemem zaraz obok łamania wielu norm płciowych (faceci w sukienkach np.) - peruki i brokat to norma na Sylwestra choćby, nikt się o to nie rzuca. Kwestia jest taka, że wiele osób definiuje nie-hetero osoby poprzez ich doświadczenia seksualne, postrzegają je tylko w tym kontekście, podczas gdy to mały element większej tożsamości - nie wpływa tylko na to jak bzykam, ale też jak np. patrzę na popkulturę, na to jak się ubieram, jak buduję relacje międzyludzkie, jak i co mówię, o czym żartuję itd. W mojej tożsamości istnieją elementy związane i niezwiązane z orientacją, ale wiele osob sprowadza ją (tę tożsamość, nie tę orientację) do tylko jednej jej części. Wobec czego zrozumiałym jest, że organizacje LGBT+ będą się od tego odcinać i iść w drugą stronę - promując mniej seksualną wizję społeczności. Nie lubię tego, bo lubię tęczową historię i kulturę, dobrze się w nich czuję, komfortowo i bezpiecznie i nie lubię ich porzucać na rzecz heteronormatywnej wersji świata.
Oprócz tego parady powinny być miejscen dostępnym i bezpiecznym dla wszystkich - bo też i, choc oczywiście zróżnicowana, też społęczność LGBT+ powinna taka być - zarowno dla wydepilowanej lesbijki w sukience, jak i dla obciętej na zapałkę złośliwej les w starych dżinsach z dziurami, dla geja w T-shircie i dla tego w obcisłych skórzanych spodniach, dla biseksualistów, aseksualistów, drag queen, crossdresserów, osób trans i innych, osób z każdego możliwego spektrum, tych, którzy czują, że istnieją poza "normą" - nie ma jednego stodownego modelu istnienia i nikt nie jest gorszy przez to że mniej wpisuje się w normy, więc jest mniej zrozumiany i akceptowany.
Jeśli ktoś obstaje przy queerfobii, bo PARADY, to jest ujowy sojusznik od poczatku. To nie w interesie opresjonowanych grup leży rozkładanie opresywnego systemu, bo to nie my podłożyliśmy ogień pod tym stosem. Nie chcę zdobywać praw i być traktowanym jak człowiek, bo jestem miła i kochana i wtapiam się w tło i nie stanowię zagrożenia dla czyjegoś bezpiecznego małego światka - zupelnie tak samo jak zniesienie niewolnictwa nie powinno być zaleznego od tego czy niewolnik jest uprzejmy i pracowity, więc sobie zasłużył, tylko dlatego, że tak się po prostu nie traktuje ludzi i nie ma jednego konkretnego sposobu w jaki powinno się żyć aby zostać uznanym za równego czlowieka. Fakt, ze w ogóle muszę używać tego argumentu świadczy o tym jak obrzydliwa jest rzeczywistość, w której się znajdujemy.
Generalnie jak widać, ja jestem gorzką jednostką i choć wiem w jakiej rzeczywistości się znajduję to odmawiam przyjęcia jej na zasadzie "no tak już jest" i dlatego włąśnie m.in. lubię to in-your-face paradowe.
Pod prysznicem miałąm wiele pomysłów na to co napisać i jak sformułować, ale nie pamiętam już co to było i w dodatku usunęłam przypadkiem fragment postu

No i to jest moje stanowisko, jak widać Judith ma swoje i w ogóle każdy ma swoje, choć IMHO opinie osób LGBT+ mają w tej kwestii więcej znaczenia niż osób cis i hetero :P

Minusy: świat nie jest na to gotowy, jak czegoś nie łapiemy i nam się nie podoba, to jest złe, skrajna inność podpada pod tę kategorię i generalnie parady wszelkiego rodzaju są irytujące, bo blokują drogi

Ale generalnie zapraszam na wycieczkę po Heterolandzie jak chcecie pogadać o psuciu opinii i obnoszeniu się
http://media.tumblr.com/c9e31defe74f...Dgz1qcfsc4.png
http://media.tumblr.com/283569dfbc8d...48L1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/7e80685357a6...vdt1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/36880b21f86a...eJG1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/453a244a505b...MFG1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/ffdff60764d6...uEe1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/2e24cebd5253...lXo1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/827343283153...yZH1qcfsc4.jpg
http://media.tumblr.com/7352d6511289...Qnw1qcfsc4.jpg
nooooo prooooszęęęę, jeśli ja mam nie zacząć hejtować heteroseksualizmu*, jeśli ktokolwiek potrafi nie zacząć hejtować heteroseksualizmu na podstawie takich debilizmów, to chyba wszyscy widzimy podwójny standard homofobii opartej na hejcie na parady, bo są dziwne i inne i ryją banie czasem i dlaczego mnie i wielu innych to wk***a
*hmmm, lepiej by tu pasowała heteronormatywność, będąca też siłą napędową seksizmu

Mogłabym jeszcze wiele napisać, chocby odwołując się do genezy parad, ale whatever, odpowiedź masz :P
Nie chcę tu wywołać dyskusji na temat parad, więc move along, po prostu odpowiadałam na pytanie mjos :P
omg! demi...ja Ci ciągle umysłową miłość wyznaję, ale tym razem...brak mi słów

strasznie mi uświadomiłaś mój błąd....przez te wszystkie lata strasznie skupiałam się na tym, że ludzi różnych preferencji łączy to:że każdegołączy to samo-różne upodobania, a tak naprawdę różni nas RÓŻNOŚĆ...NIGDY nie pomyślałam o tym w ten sposób

tak bardzo zapatrzyłam się na równość, łączność, że nie dojrzałam porozumienia, łączności na poziomie różności!!!\

fak, wizaż uczy i otwiera oczy!
Stary 2014-11-19, 21:56   #1942
201604200942
Konto usunięte

jest mi smutno bo we Wrocławiu jest Spielberg i Tom Hanks, a mnie juz tam nie ma :c

najlepsze rzeczy mnie tam omijają, why? ;c
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:58   #1943
aer
O RLY?

"Dwie zakompleksione osobowości. Zaczęliśmy stawiać sobie idiotyczne zakazy - ja nie mogłem:

- rozmawiać z dziewczynami (chyba że w szkole, jak już mnie o coś zapytają)
- oglądać filmów (chyba że pod kontrolą mojej tż, żeby mi zasłaniała oczy podczas scen seksu)
- słuchać muzyki wykonywanej przez kobiety,
- czytać książek o kobietach,
- oglądać czasopism (żadnych!) bo mogą być zdjęcia kobiet

Kompletna, absolutna masakra. Ja nie byłem lepszy, zakazałem jej:

- Oglądać bajek (Sic!) bo np. Alladyn jest przystojny nawet jako postać rysunkowa (nie oskarżacie mnie o trolling bo ja naprawdę miałem takie jazdy),
- Gadać z kolegami, odpowiadać kolegom na ulicy "cześć"
I generalnie nie mogła robić tego, czego sama mi zakazywała."

I oni są ze sobą szczęśliwi

Bluszcz lvl hard or troll

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788060

lol, laska mu zrobiła listę aktorek z którymi nie może oglądać filmów bo są za ładne

--------
łeeeee to był troll

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-11-19 o 22:03
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:58   #1944
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
jest mi smutno bo we Wrocławiu jest Spielberg i Tom Hanks, a mnie juz tam nie ma :c

najlepsze rzeczy mnie tam omijają, why? ;c
Bo nie umiesz napisać Warszawa.
Stary 2014-11-19, 21:58   #1945
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
omg! demi...ja Ci ciągle umysłową miłość wyznaję, ale tym razem...brak mi słów

strasznie mi uświadomiłaś mój błąd....przez te wszystkie lata strasznie skupiałam się na tym, że ludzi różnych preferencji łączy to:że każdegołączy to samo-różne upodobania, a tak naprawdę różni nas RÓŻNOŚĆ...NIGDY nie pomyślałam o tym w ten sposób

tak bardzo zapatrzyłam się na równość, łączność, że nie dojrzałam porozumienia, łączności na poziomie różności!!!\

fak, wizaż uczy i otwiera oczy!
nie wiem czy stwierdzić, że dla takich chwil żyję czy ze mnie żartujesz
Stary 2014-11-19, 22:01   #1946
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Muszą być dwa żeby mogły porozmawiać z kimś ze swojego gatunku i jednemu byłoby smutno tak stać w nocy.

Omg, właśnie sobie zdałam sprawę, że nie mogę ich mieć. Nie mogłabym trzymać ich na mrozie
Nie mogłabyś ich trzymać w swoim pokoju?
Stary 2014-11-19, 22:04   #1947
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Nie mogłabyś ich trzymać w swoim pokoju?
Malo miejsca moze gdzies dorwe jelonki ledowe zawieszane w oknie. Wtedy wezme ctery :3
Stary 2014-11-19, 22:04   #1948
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Nawet nie wiesz, ile razy w ostatnim miesiącu powiedziałam, że chciałabym mieć swój kraj Widziałaś ten wątek? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=48831971

A listę krajów, w których nie chciałabym mieszkać mam też w głowie, więc raczej jej nie wyrzucę
Widziałam, ale nie pisałam, bo nie mam sprecyzowanej wizji, najlepiej jakbym w tym kraju mieszkała sama, bo jakbym miałą wszystko zrobić pod całe społęczeństwo, to o Jezu
Stary 2014-11-19, 22:04   #1949
narcyzowa
Zakorzenienie

Dobry troll z tym buddyzmem Ale i tak mój ulubiony to "Moja mama dziwnie się zachowuje, ostatnio powiedziała, że mój ojciec nie jest moim prawdziwym ojcem" napisane przez gościa o nicku JezusChrystus
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 22:06   #1950
201607231707
Konto usunięte

JezusChrystus był najlepszy!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości