![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4
emdzik sliczne lozeczko
![]() monnnia80 fajny wozeczek MaamaaZuzi to jak cos skonczysz to sie pochwal ![]() ![]() Kasiulka22 noo gratki za zabkowa sprawe u corci ![]() i tez mialam pytac skad masz te zele feiry,bo Aga je polecala,musze obczaic allegro,nie wiem kiedy bede w domu rodzinnym bo tam jest sklep z chemia z zagranicy i moze by tam bylo to? mowisz ze dziwnie pachnie? bo wlasnie nie wiem czy bym dla dziudziusia chciala plyn do plukania Ollllciaaa fajny brzusio ![]() Vexi noo ja tez tych kg nie widze ![]() a brzusio sliczny,i ubranka bardzo fajne,ja mam wrazenie ze za napis h&m mama juz sie dodatkowo placi ![]() Panna Migotka o a kolezanka mi polecala ostatnio jakas strone maroko stajl (jakby ktoras probowala wpisac to moze najpierw w google zeby cos innego nie wyskoczylo bo nie jestem pewna nazwy na 100%)czy cos takiego,i ze tam sa niby kosmetyki marokanskie,ze ona zamawia i ze sa bardzo dobre i nawet nie drogie,musze obczaic sobie Aga padlam jak doczytalam o baczkach ![]() i ten hipopotam ![]() Duszona sliczna ta bielizna,na razie sobie pomarzę o takiej hej tak w ogole to tyle,doczytalam,a reszte doczytam nie wiem kiedy ![]() a jeszcze logoasi mialam pisac ze dobrze ze na ip zadzwonila ja po wizycie,mala wazy 989g,troche jest mniejsza z usg tak wychodzi,chociaz z pomiarow wszystkich ladnie odpowiada 28tygodniowi ciazy-ale moj gin mi wrozy ze 4kg dziecka z tego nie bedzie,sie zobaczy ![]() jedynie co to nie wspolpracowala,nie mogl sprawdzic przeplywow,ale wreszcie sie udalo,choc w pewnym momencie sie juz wystraszylam,a dzis tez sie dowiedzialam ze mam lozysko na przedniej scianie,wiec dlatego poczulam kopniaki tak pozno-bo same ruchy dosc wczesnie ja mam troche kiepskie wyniki,kiepskie cisnienie-za niskie,wiec mi gin mowi zeby czasem kawy sie napic i mala lezy posladkowo ![]() ![]() ogolnie chyba jest dobrze,nie wiem ja cos humoru nie mam ![]() nie wiem cz to cisnienie,to ulozenie,czy to ze niby jest mniejsza na usg mi humor zepsulo,czy juz cos wczesniej mi ten humor zepsulo eh doczytam was pewnie do polnocy Edytowane przez buu007 Czas edycji: 2014-11-19 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() śliczności ![]() Meire uściski dla małej!!! ![]() Cytat:
![]() ehhh... przykro mi z powodu TZ... ciężko stwierdzić czemu akurat tak reaguje... chyba w najgorszy z możliwych sposobów... może się po prostu boi, że nie ogarnie tego wszystkiego? ![]() należą mu się baty jak nic ![]() Cytat:
![]() logoasia fajnie, że na wizycie ok, a chyba powinnaś się przyznać do wczorajszej akcji ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też dzisiaj byłam na szkole rodzenia. Było ogólnie o torbie do szpitala, nacinaniu, lewatywie, masazu krocza i seksie w ciaży ![]() generalnie podobnie to co pisała Asia, czyli, że każna położna będzie chciała chronić krocze przed uszkodzeniem, chociaż zwróciła uwagę że w sumie nie można powiedzieć co lepsze - pęknięcie czy nacinanie. Bo czasem tkanki wytrzymają i pęknie się tylko delikatnie i uniknie sporej rany szytej, a nacięcie nie gwarantuje, że się dodatkowo nie pęknie i w dodatku niekoniecznie w miejscu nacięcia, tylko zupełnie niekontrolowanie... Lewatywa jest dobra dla samopoczucia rodzącej, bo położnej nic nie zdziwi raczej. Ale babki się strasznie spinają jak czują że oprócz główki idzie coś więcej i to potem opóźnia cała akcję. Było też trochę o tym, kiedy jechać do szpitala i co się może przydać w torbie oprócz klasycznych koszul, podkładów itp. Np pomadka do ust, reklamówka na brudy (poporodowe - jesli koszula ma jechac do prania do domu) czy śmieci przy łózku - zeby nie latac co chwilę do śmietnika. I coś jeszcze, ale mi uciekło - pewnie będzie w konspekcie ![]() TZ zachwycony, bo babeczka mega sympatyczna, bezpośrednia a przy tym jajcara. Juz się nie moze doczekać kolejnych zajęć, a najbardziej tych z przewijania, kąpania i pielęgnacji ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Buu gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Zadomowienie
|
niestey na bieżąco z Wami nie dam rady... ale zawsze coś podczytam.
Dzisiaj widzę na tapecie narzekanie na facetów i cieżki temat -lewatywy ![]() Ja na swojego narzekać nie mogę, dużo mi pomaga, zawsze zrobi to o co go poprosze. To ja go ostatanio (ladnie powiedziane-od kiedy urodzila sie pierworodna) zaniedbuje, jakoś przesawiłam się z żony na matkę i w trudno mi wócić do pierwszego, a marzy mi sie żeby było tak jak kiedyś.. Co do lewatywy to przed cc nie robili mi, cewnik nie był przyjemny, ale jakoś traumy po nim nie mam. Gorzej wspominam ściąganie szwów. Zawsze wydawało mi się ze robią to tak delikatnie, tną na kawałki i pesetka ciągną. A pielęgniara mi supełki z obu stron obcieła i jak pociągnęła to gwiazdy zobaczyłam... A co u mnie... u mnie nic w sumie... jutro dzielnie idę na glukoze, juz kolacji nie jadłam i jak czytam o tym co Wy tam szamiecie to mi jezyk do gadła ucieka. Ale jutro sobie odbije i zjem torta rafaello .. ta ciekawe czy po glukozy bede miała dalej na niego taka ochote :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Filmiku nawet nie oglądam bo ja trochę zmulona a do męża się nie przytulę bo w pracy i potem nie usnę... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się tego nacięcia boję najbardziej... I zjadłabym to Twoje rafaelllo!!!
![]() |
#2345 |
Wtajemniczenie
|
Buu nie martw się wagą małej. Jeszcze nadgoni. Moja też jest ułożona pośladkowo, ale nie ma co panikować. Jeszcze mają trochę czasu na obrócenie się. No głowa do góry, będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, u mnie na wizycie mój gin powiedział ze nie jest źle, szyjka trzyma , chociaż rozwarcie na jeden palec,no i jeszcze mam leżeć, Następna kontrola za tydzień we wtorek 25.11 a usg 04.12
emdzik- dobrze że po wizycie wszystko ok ![]() ![]() meire- buziaki dla Zuzi ![]() Paulina- wow duża dziewusia, no ładnie coś mi się zdaje że rozpoczniesz rozpakowywanie pierwsza ![]() ![]() A buciki super ![]() logoasia- super że jak na razie wszystko ok ![]() ![]() buu- gratki za wizytę ![]() dziewczyny nie martwcie się nacięciem , to zazwyczaj odbywa się podczas skurczu i wcale nie czuć, wiem coś o tym bo już dwa razy mi cieli, |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Wtajemniczenie
|
Idę w kimę
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Buu Kochana wszystko jest dobrze
![]() ![]() ![]() A Córcia jeszcze przybierze na wadze.. będzie po prostu szczuplutka po mamusi ![]() ![]() Nicki powodzenia jutro na glukozie ![]() Maciejka cieszę się, że na wizycie ok ![]() Ewa Dobrze, że szyjka się trzyma, odpoczywaj dalej jak najwięcej ![]()
"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014 ![]() ![]() Edytowane przez emdzik Czas edycji: 2014-11-19 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Kurde położyłam się o 22 i jakiś skurcz mnie wziął i ovgolnie słabo,glowa boli,brzuch twardy,ciężko oddychać,na 2mnie cisnelo ale po 30minutach siedzenia na kibelku miałam wrażenie ze dzieciaka wypchne wiec se darowalam.wzielam magnez i nospe i czekam aż zadziałają.az mnie plecy w ledzwiach bola i mi się to nie podoba strasznie
Do tego ciśnienie skacze i mloda w brzuchu też fika
#2350 |
Wtajemniczenie
|
Uff.. dogoniłm
![]() Ja miałam 2 laparo w ciągu ostatnich 2lat i nie mam żadnych niemilłych wspomnień związanych z cewnikiem. Poprałam dziś w tych orzeszkach i powiem wam, że nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tym pranym w lovelli a tym w orzeszkach. W sumie, to też ciężko ocenić bo przecież teraz piorę czyste ciuszki. Odmokłam, odpoczęłam i ogrnęłam piczencję dla doktork n jutro i już zaczyna mnie stres zjadać. Spróbuję zasnąć, a jutro znów będę was nadrabiać. Dobrej nocki kochane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2352 | ||||||
Zakorzenienie
|
bede trzymac kciuki za dobre wyniki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mój też pośladkowo, ale mój gin mówił, że to normalne, że fika jeszcze sobie ![]() grunt, żeby w styczniu się szykował do nurkowania ![]() spokojności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() leż leż najważniejsze, że nic nie postepuje ![]() Cytat:
ten ból w plecach brzmi niepokojąco.. ![]() oby przeszlo ![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze, koniecznie szybko pisz jakie wieści miał doktorek ![]() Ja posiedziałam z mężem ![]() ![]() ![]() mogę iść spać, za minutę północ ![]()
![]() |
#2353 |
Wtajemniczenie
|
Aga proszę przy mnie o lizaniu nie wspominać. Ja taaaak uwielbiam być lizana że hej
![]()
#2354 | |
Zakorzenienie
|
DuszonaMarchewka no maz sie o Ciebie troszczy,ze az milo
a teraz chce napewno wiecej popracowac zeby pozniej bylo lepiej a torba ktora wklejalas fajna,ja mam tylko mala,ale-zapakuje sie w nia ![]() i padlam z ody do bozeny ![]() Aga no kuchnia tesciowej zapowiada sie rzeczywiscie fajnie MaamaaZuzi kochana ![]() az nie wiem co napisac,i jak Cie pocieszyc,wiem ze pisalas ze sie wyplaczesz i bedzie lepiej twoj tz-et momentami no przegina ostro,nie wiem nawet co na to poradzic,gadac do niego i gadac,nie rob nic na zlosc mu bo potem mozesz tylko sobie przez to przykrosc zrobic a corcia to juz duzy dzieciaczek rany ![]() a co do tz-eta przy porodzie nie zrozum mnie zle,ale bardzo jego obecnosci potrzebujesz?ja wiem ze to maz,ojciec,ale ja uwierz mi ze na sile nie ma co go ciagnac,moze mu sie samo odmieni jeszcze,a on byl przy pierwszym porodzie? ewccik ![]() ![]() ![]() Cytat:
a sorry,czapke zalozy Asia z doswiadczenia powiem i potwierdze,lewatywa nie jest taka zla maciejka to dobrze ze na wizycie ok ![]() a i mezus jak sie postaral ![]() kciuki za glukoze nicki86 i za Ciebie kciuki maladT o kurcze,znow cos ![]() wez nospe,chyba ze juz wzielas a moj mozg nie zarejestrowal,oby przeszlo ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- corcia mi co chwile placze,i tak kursuje,od kompa do niej kurcze za raz 1w nocy bedzie juz widze jak sie wyspie ale was nadrobilam wiem ze mala ma czas zeby sie obrocic,tylko jakos mnie to tak zmartwilo kurcze i gin chce mnie widziec za 5tygodni ![]() on serio uwaza ze jak druga ciaza to wszystko wiem,i oczywiscie jak by cos sie dzialo mam przyjsc za raz po wizycie mnie wszystko swedzialo,a dostalam recepte na wszelki wypadek na tabletki na grzybice bo infekcje mam co chwile,to wypisal,ale nawet mnie nie zbadal nie wspomne o szyjce,ktora chyba ani razu nie byla sprawdzana chyba-wiem ze troche pozno,ale pojde na poczatku grudnia do innego gina nie mam kasy chodzic do dwoch,na fundusz to sie pewnie nigdzie nie dostane,a juz mam problem umawiac wizyty bo nie mam z kim malej zostawic ![]() emdziku Tobie mialam pisac,posciel sliczna,no a wiesz,to ze lekarz wie ze chodzisz do innego to co,moglby od siebie tez cos dodac noo ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- ewek dobrze ze szyjka trzyma,wypoczywaj duzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Konto usunięte
|
Logoasia proszę dużo leżeć i wypoczywac
![]() Ewa cieszę się że szyjka trzyma. Mam nadzieję że niedługo będziesz mogła na dłużej wstać i trochę się przejść Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Nie śpię bo tz się najadł cebuli i się obudziłam z tego smrodu Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() ja jak zwykle nie mogę spać przez ręce, czekam sobie na męża niedlugo wraca z pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() ja oczywiscie znowu nie spie no bo po co ![]() ![]() mąż pojechał do pracy a ja zabieram się za nadrabianie was, mam co czytać a wczoraj padłam dość wcześnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Konto usunięte
|
Powodzenia w przeprowadzce
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dzień dobry!
buu007 to pewno przez kombinację ciśnienia i pogody Ci humor spadł, ale przecież wiesz, że my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki za obrócenie się Małej. A tej perswazji na odległość na pewno się nie opsze ![]() maladT mam nadzieję, że wszystko się uspokoiło i teraz odsypiasz trudny wieczór. Też miałam taką sytuację, pojechałam na oddział, żeby sprawdzili mi szyjkę i okazało się, że wszystko gra. Dziewczyny z twardniejącymi brzuszkami może to potwierdzicie: mi się wydaje, że jak są takie skurczowe sytuacje, to im bardziej skupiam na nich uwagę, tym są częstsze, a jak np. tż mnie próbuje zagadać albo coś, to jakoś szybciej się uspokajają? ewek000 gratulacje silnej szyjki ![]() Trzymam kciuki za glukozowe drinki! W tym przypadku często strach ma wielkie oczy, więc dacie radę. monnnia80 myśle, że po przeprowadzce od razu lepiej będzie Ci się spało, powodzenia w przenosinach (a i mam nadzieję, że to dowodzenie z kanapy, to wcale nie przenośnia, bo inaczej ![]() Miłego dnia dziewczyny! Ja dziś jadę do biura pracować, nie będę mogła podczytywać, więc proszę nie nabroić za bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
Monia -powodzenia, ale fajnie
![]() Ciekawe jak tam dziewczynom weszły glukozowe drinki ![]() Mąż poszedł z psem a jak wrócą, to jedzie do pracy. Najpierw jednak musi do remontowa pojechać, bo wczoraj zapomniał telefonu, wiec aż do Gdańska musi się przetransportować sierota. Ja juz nie zasne, bo panie sprzątaczki na klatce schodowej dyskutują zamiast robić swoje... Jak impreza normalnie takie są głośne.. W dzień zrobię sobie drzemkę, bo i tak czuję, że mały się budzi... Plan na dziś: lenistwo i prasowanie ![]() Duszona -juz nie będę hihi ![]()
#2363 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny, ja juz w drodze do pracy. Maz ma areszt domowy, bo okazalo sie ze pojechalam z dwoma kompletami kluczy w torebce :banghead:
Tak wiec ciazowy kalafior ma sie dobrze ![]() Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nicki86, powodzenia na glukozie ![]() ![]() Ewa, gratuluję wizyty ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry dziewczynki ![]() ![]() My tu wczoraj gadu gadu o zimie, o świętach, patrzę, a za oknem śnieg ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Konto usunięte
|
Śnieg? W krakowie jeszcze nie ma
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Wtajemniczenie
|
Hello. Witam sie i ja
![]() Tez bym chciala snieg... tak czekam na swieta,bo po nich szybciej zleci ![]() Moj maly jedyny regularny czas aktywnosci ma o 4,5 nad ranem ![]() ![]() ![]() W koncu wstalam o 7 kanapke zrobic wiecej ze wzgledu na niego, i cholewka zapomnialam sie z tym bo mialam mocz ogolnie dzisiaj zrobic... :/ no i dupka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis zostaje z mloda w domu. Nie chce zostać sama ale też za bardzo nie mam zamiaru się z łóżka ruszać.niby brzuch nie taki jak wczoraj ale za to uczucie ze zaraz zemdleje zostało wiec jakby coś córka na posterunku,a ze wie co w takiej sytuacji robić to się nie martwię.juz nie raz mnie z tego wyciągała.
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cały wczorajszy dzień ogarniałam jakieś sprawy, a w między czasie podczytywałam Was w tel ![]() ![]() monnnia80 ![]() DuszonaMarchewka oda do bożeny - mistrzostwo ![]() maladT mam nadzieję że wszystko się uspokoiło i jednak usnęłaś ![]() MaamaaZuzi może jak sobie Tż wszystko przemyśli to przeprosi i się sytuacja zmieni.. mój też czasami potrafi się tak zachować że szkoda gadać... a jednak po krótkim czasie dociera do niego, że zachował się jak dupek...i prostuje wszystko.. ![]() maciejka ![]() Buu mój synek też nadal główką do góry..i ma już dobrze ponad kilogram, ale podobno dzieciaki czasami czekają z tym ostatnim fikołkiem do ostatniej chwili ![]() ![]() emdzik łóżeczko śliczności ![]() Ollllciaaa zgrabny brzusio, aż miło popatrzeć ![]() ![]() Vexi zgrabnie ![]() i na pewno nie spamiętałam co mam komu napisać... ale tak wczoraj poleciałyście z tematem, że szok ![]() załatwiłam wczoraj wizytę u okulisty.. no i znalazła mi degeneracje na siatkówce, którą teraz trzeba zabezpieczyć laserem żeby podczas porodu się nie rozwarstwiła siatkówka... trochę się martwię czy to nie będzie miało wpływu na synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
daria - ojeju nie slyszalam o takich laserach w ciazy...ale czy to nie jest wskazanie do cc ???
#2370 |
Rozeznanie
|
Pytałam...okulistka powiedziała, że jeżeli siatkówka zabezpieczona jest do miesiąca przed porodem to można... no i wg niej i mojej ginekolog bo od razu do niej zadzwoniłam jest to bezpieczny zabieg...
ale powiem szczerze, że mam wiele obaw.. laserowe zabiegi są dosyć świeże.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.