|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Elvira kurde trzymam kciuki,oby nie. Powiedz im jutro o tym...
Będzie dobrze musi
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar kupic. Ze wzgledu na cene i na to ze wyglad nie swiadczy o typowej wanience i pozniej moze posluzyc do czegos innego.. no i ze wzgledu na tasmy antyposlizgowe w srodku
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
simone i linda trzymam kciuki
heffitka mam tę wanienkę, ale nie wydawała mi się mała. Rzeczywiście w sklepach widziałam większe ona jest trochę innego kształtu niż reszta hm sama nie wiem . Na szczęście nie jest droga.fashion ja z tż też mamy swoje pieniądze. Tż płaci mieszkanie, paliwo, większe zakupy typu: łóżko dla nas, łóżeczko. Ja staram się robic codzienne zakupy, zakupy dzidziusia, chemia i swoje wydatki. Chociaż mi często nie starcza :/ ale musimy w końcu przyjrzeć się naszym wydatkom, bo wiem że dużo kasy przepuszczamy. Ja nie noszę przy sobie gotówki, najwięcej chyba 10 zł, wszędzie płacę kartą i potem boję się wchodzić na konto. Dużo jedzenia marnujemy niestety, staramy się kupować tyle ile zjemy, ale nie zawsze wychodzi... pytanie innej kategorii. Coś mnie zaczęło swędzieć na dole :/ nie ma żadnej wysypki, zaczerwienienia itp. smaruję alantanem maścią i przynosi chwilową ulgę. Co mogę jeszcze spróbować? tantum rosa do przemywania może być? Zawsze mi się coś dzieje jak jeszcze daleko do wizyty u gin :/
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszunia na początku bio oilem ale po tym jak tzcycki popękały stwierdziłam ze nie bede wywalać kolejnych 60zl na oliwkę która tylko ładnie pachnie.
Aktualnie kończę baby dream i mam załatwione boki brzucha, uda, tzycochy, i teraz na dole brzucha szramka wylazla ehhh...
|
#3155 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Nie pojechałam na ip, bo nic sie nie dzieje. Śluz biały, troche ciągnący, ale czerwonych nitek, czy innych kolorów brak
Jutro obserwacji ciąg dalszy. Poza tym, jak przeczytałam post czarnejdamy, to mi sie przypomniało, że kiedys gin mi mówiła, że tak może byc z ta moja nadżerką. Mam nadzieje, że to tylko jakies strachy, bo średnio mi się chce rodzić juz teraz, ale powiem Wam, że powera dostaliśmy z mężem. Białe ubranka, pieluchy i ręczniczki juz się suszą, a w pralce jasne kolory dochodzą Teść podwiózł ochraniacz, przybornik, poszewki i rożek i to też już wyprane razem z minky się suszy. A jeszcze kilka godzin temu weny nie miałam Mąż nawet pokończył takie drobnostki w pokoiku Cytat:
![]() Cytat:
Niezły pomysł Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie, ale mam nadzieję, że to nie on choc nie powiem, piecze i boli w tym miejscu tam w środku Cytat:
Misia, a mówią, że krążek można nawet samemu sobie poprawiać? I nie sprawzają, co tam słychać? Myszunia, myślałam dziś o Was. Też Cie męczy bido. Niech już chociaż ten grudzień będzie.. Linda, dobrze, że się odezwałaś. Idź spokojnie do tego szpitala, będziecie tam pod dobra opieka na pewno. Trzymam mocno kciuki za Was i życzę dobrych cukrów. Odzywaj się czasem. Eirene, Fashion, nieźle macie poplanowane wydatki. My niestety do tych rozrzutnych należymy. Jak nie moja karta, to męża idzie w obrót i tak na zmianę, choć zwykle każdy ma raczej swoją przy sobie. Podziwiam bardzo takie osoby, które mają jakiś system zarządzania budżetem domowym. No nic. Dojem swoją ostatnia kolacje i spadam spać. Dobrej nocki
|
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
ellyunia sprawdź masaż gąbką albo rękawicą pod prysznicem. Może kolejne nie wyjdą.
mi pojawiły się narazie na udach ale to z 2 małe. brzuch się trzyma, ale raczej nie uniknę. Piersi za dużo nie urosły więc też są całe. odpukać
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
hej jak tam ..zakupy pewnie juz w fuinale .Laktatory kupowalyście ??
Ja się ciesze moj synek ma już 11 tyg
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnia prawie stąd poszłam i pierwsza się dziś witam
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to spać nie moglam normalnie. .
Próbuję zasnąć raz jeszcze, bo dopiero u mnie 5:54. Młody się wierci ciągle.
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Linda, Allgood, Montanka dzięki
![]() Wszystko jakoś się pouklada i będzie ok z serduszkiem. Dusiolka patrzyłam na moje leukocyty i nic nie wskazuje abym miała w ostatnim czasie infekcje. W 21tc serduszko było ok. Elvira bardzo Ci kibicuje abyście wytrzymali jeszcze kilka tygodni. Oby ten wyrostek udało się podleczyc aż do przynajmniej 38tc Kingatez nie mogłam spać i jestem juz na nogach.
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-11-20 o 07:47 |
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja się dziś obudziłam z bólem gardła, tak do pary do kataru i chyba sobie zaraz głowe odstrzele montanka ja miałam taki śłuz podbarwiony ostatnio po pobraniu materiału do gbs, ale gin mówiła, ze tak może być. simone jestem pewna, ze mimo wszystko jest dobrze, nie martw się, zeby dzidzius się nie denerwował ![]() Ja mam w brzuchu 103. A jeśli chodzi o wydatki, to my mamy wspólne konto. ok 400-500zł idzie na paliwo. Jakieś 200zł tygodniowo wydajemy na zakupy (robimy zakupy raz w tygodniu na cały tydzień no i wiadomo ze jakieś świeże pieczywo czy coś co się skończy dokupujemy, albo jak mamy ochote na cos)- tak więc ok 1000zł idzie na jedzenie, chemie itp. ok 1000zł idzie na wszystkie opłaty (mieszkanie, opłaty, telefony, tv itp). Tak więc też za bardzo nie ma z czego odłożyć. dobra ide sie położyć, bo kiepsko sie czuje. i jak smarkam to mi się brzuch napina
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-11-20 o 08:38 |
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
hejka
pobiłam dzis swój ciążowy rekord- 12 godz. snu z tylko 1 przerwa na siusiu ![]() Linda odezwij się czasem jak będziesz miała chwilę, trzymamy kciuki! Heffitka ja też mam tę wanienkę. Może faktycznie nie jest wielka, ale na pewno nie na 2 miesiące tylko. Przecież brzdąca i tak nie kładziesz do niej "luzem" tylko trzymasz, więc nie zajmujesz całej wanienki. Spokojnie, na pewno posłuży więcej, a za taka kasę to nawet nie będzie serce bolało jak trzeba będzie wymienić chyba Ellyunia marne to pocieszenie, ale jak maja wyleźć rozstępy to i tak będa. Ja mam sporo sprzed ciązy, więc nawet nie zwracam uwagi na cycki, czy pośladki czy są jakies nowe. jedyne co to brzuch pod lupą niemalże oglądam, bo to jedyny nieskażony obszar u mnie Stosuje na przemian Mustelę i oliwkę Babydream.Zapisałam się na wtorek na usg prywatnie, nie wytrzymałabym do połowy grudnia do wizyty u mojego doktorka w szpitalu. Doczekać się nie mogę
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym ja nie lubie za dużo trzymac w piwnicy wiec chcialam kupic juz 1 wanne a potem jak dzidzia bedzie chodzić bedzie się w normalnej wannie kapac ![]() Chodzi mi tylko i wyłącznie o praktyczność
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
ja zamierzam do razu do wanny go później z kąpielą eksmitować
|
#3167 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() dziś nawet sie wyspałam, w końcu eh... Cytat:
![]() i jak będziesz mogła dawaj znać co i jak ![]() Cytat:
bo ja miałam i boję się ze znowu mi więcej wywali dlatego smaruję się 2xdziennie ale nie wiem czy mi się uda ich uniknąć ![]() Cytat:
![]() ostatnio sen jak kamień ktoś miał Cytat:
heffitka, moja znajoma jak synuś zaczął im siedziec to do dużej wanny się z nim przenieśli, nie kupowali drugiej wanienki mimo że ta z Ikiei jeszcze dobra była
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie co machnęłam wczoraj
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Rozstępy jak mają wyjść to wyjdą
nic na nie nie pomoże ja mam "pamiatke" z okresu dojrzewania, rozstępy na pośladkach, udach, biodrach i piersiach ale już od dobrych 13 lat nie są tak widoczne.Ellyunia ja mojemu powiedziałam ze jak wyjdą mi rozstępy na brzuchu to idę na laser! I nie żartuje. Smerfetka jakie ładne
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-11-20 o 10:21 |
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() dzisiaj to ja zdycham na jelita...skurczybyki nawet mam nie chcę wiedzieć jak bolą te porodowe, ałasimonee na pewno wszystko będzie dobrze smerfetka ale super LindaC trzymam kciuki, by było ok |
|
|
|
#3171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I pomimo tego dalismy rade i mamy swoj domek bez kredytu, ktorego pewnie i tak bysmy nie dostali. Fakt mielismy swoja dzialke i bardzo duzo zrobilismy sami. Wprowadzilismy sie tez w stan deweloperski jak to okreslamy, ale wolelismy swoje szare sciany niz mieszkanie u tesciow. Pobralismy sie 2010 a w 2013 zamieszkalismy na swoim nie majac nawet plytek w lazience czy kuchni. Teraz pomalu wykanczamy wnetrze, ale i tak jest super. Tylko ze od slubu nie bylismy na wakacjach. Zawsze priorytetem byl nasz dom i wszystkie pieniazki ida w niego. Nie jestesmy rozrzutni, ale tez nie sknerowaci, wolimy zaprosic znajomych do siebie niz wychodzic do klubu (mamy przeciez dziecko). Ludzie z miasta chca miec dom raz dwa a ci ze wsi buduja latami i w koncu go maja (bez kredytu). Ja jestem ze wsi i ucze mojego meza innego spojrzenia na kase i rozne rzeczy, bo widze ze on patrzy na to wszystko inaczej, tzn patrzyl... Wiec sorry ale nikt mi nie powie, że sie nie da. Edytowane przez kika198513 Czas edycji: 2014-11-20 o 10:42 |
|
|
|
|
#3172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki, wszytsko będzie dobrze, dbaj o Was i pisz jak będziesz miała chwilę ![]() Cytat:
dobrze, że u Ciebie się uspokoiło, oby to był tylko incydent ![]() pierwsze badanie glukoza robiłam w 27 tc, powtórkę w 30 tc, a dlaczego pytasz? po pierwszym miałam normę nieznacznie przekroczoną - 142, na czczo było ok, teraz wszystkie wyniki - na czczo, po 1 h i po 2 h mam dużo poniżej normy. wyniki: na czczo - 76, 31 po 1 h - 129 po 2 h - 105 cudna zdolniacha jesteś![]() Cytat:
3maj się jakoś.
Edytowane przez AsiaW** Czas edycji: 2014-11-20 o 11:11 |
|||
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas niestety w grę wchodziło tylko mieszkanie na kredyt. No i mamy teraz 2 kredyciki i piękne opłaty, nawet nie napiszę ile nam zostaje na życie, bo niektóre z Was tyle na paliwo wydają ale żyjemy sobie, mamy co jeść, ale nie mamy żadnych oszczędności. Akurat się tak przydarzyło, że w tej chwili nie mam pracy, a ciąża za bardzo planowana nie była, więc będę musiała potem szybko coś znaleźć, ale nie wyobrażam sobie tego...AsiaW |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
mało się ostattnio udzielam bo humor mam taki do d. że szkoda gadać. hormony chyba osiągają apogeum nieprzewidywalności i tak wczoraj ryczałam, poźniej się śmiałam a na koniec pokłóciłam się z tż. Jeszcze teściowa mnie tak wkurza, że mam ochotę jej coś zrobić.. ![]() ale podczytuję Was cały czas. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
tyle ze my zostalismy przypieci do muru i kredyt był na "już teraz szybko" bo tesciowa chce mieszkanie sprzedać...zeby bylo lepiej - na poczatku ciazy zostalam zwolniona, jak szef się dowiedzial, ze bede miala dziecko ![]() takze musialam szybko nowej pracy szukac... i szybko pewnie do pracy będę musiała wrócic
|
|
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam tez niewiele zostaje na życie, teraz taka sytuacja, że niewiele udaje nam się odłożyc, ale będzie lepiej, wierzę w to pracę oboje mamy, z tym ze ja dość skomplikowaną sytuację z nią, więc kasa jak jestem na L4 a później na macierzyńskim - marna, no cóż, bywa, damy radę nie my jedyni![]() a te maluchy wynagrodzą nam wszystko ![]() ![]() Cytat:
też tak mam ostatnio, w nocy kiepsko śpię, każdy mój dzień wygląda podobnie, nie mam sił ani energii na zmiany, zdrowie też różnie, ale wierzę że to chwilowe
|
||
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Kika nie wiem nic o waszych zarobkach i nie chce wiedziec,nie wiem ile wyniósł Wasz dom, ja patrzę na domy rzędu 500tys bo pewnie nasz bedzie tyle kosztował. No i jak ktos ma dwoją działkę to juz odchodzi koszt ok. 60tys. Patrząc na to ze ktos mieszka z tesciami czyli o wiele mniejsze koszty życia ponosi to nawet jesli przy zarobkach na rodzine by zarabiałby 4tys i 2,5 by odkładał to w rok jest 30tys odłożone , mnożymy przez 3lata przykładowe jak Wy i mamy 90tys. Nie wiem czy jest jakis projekt ktory by tyle kosztował nawet w stanie deweloperskim. Aha i mowiac o kosztach całkowitych mam na mysli stan gdzie jest wszystko juz zrobione.
Kończę temat. Edytowane przez dusiolka Czas edycji: 2014-11-20 o 11:00 |
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co się dziwić, że nic się nie chce, wcześniej pracowałam w biurze pon-pt 8-16 i sob-niedz w innym miejscu 9-19 (w weekendy jak mi się chciało dodatkową kaskę zarobić) a teraz fajnie na tym l4 wypoczywam, ale już mnie trochę nosi szczerze mówiąc. i do tego czuję się nieatrakcyjna ostatnio, w nic się nie mieszczę, ostatnie spodnie zaczęły mnie cisnąć (a mialam chyba 4 pary ciazowych), ubieram się całkiem nie tak jak bym chciala, marzy mi się założyć sukienkę, koszulę, marynarkę, szpilki. ale cóż. ale właśnie. nie mogę się już mojej Kruszynki doczekać i ta myśl nastraja mnie pozytywnie pomarudziłam Wam, sory... |
|
|
|
|
#3178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie, ja znam przypadki, że ludzie żyją za jedną wypłatę z trójką dzieci i to nie jest żadna patologia, nikt z głodu nie umiera, każdy czysty, dobrze ubrany...ja niekiedy mam załamania jak sobie poradzimy...
mi nigdy niczego nie brakowało, Tż żył jako kawaler niezbyt oszczędnie... i teraz wszystko się zmieniło teraz chcę wprowadzić jakiś system wydatków w końcu, by wiedzieć ile możemy wydać, na co idą niepotrzebnie pieniądze... Tż będzie chodził do pracy z buta, gdy zamieszkamy u siebie więc jakaś oszczędność będzie:p choć średnio Go widzę jak wstaje wcześniej, by iść piechotą koniec narzekania, skurczybyki się uspokoiły trochę i mogę się zrelaksować jakiś film bym obejrzała...
|
|
|
|
#3180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kornik mały zbój siedzi w niej po prostu, a wanienkę mamy włożoną w wanne. Kąpaliśmy go w zwykłej wannie, ale to w lato, teraz jest chłodniej to wolę szybko go opluskać w wanience. Cytat:
Montanka w Hiszpanii kierują się zasadą "ręce precz od krocza". W tamtej ciąży zbadali mnie tylko raz wewnętrznie. LindaC, elvira oby do 37 tygodnia ciąży. Jestem z TZ na scieżce wojennej od wczoraj i mam humor z pupy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

ona jest trochę innego kształtu niż reszta hm sama nie wiem . Na szczęście nie jest droga.
ehhh...

Mam zamiar pokazać to usg mojemu prowadzącemu. Nigdy więcej nie pójdę na usg do tego gina co robił mi usg!

[/COLOR]

nie chcę wiedzieć jak bolą te porodowe, ała
teraz chcę wprowadzić jakiś system wydatków w końcu, by wiedzieć ile możemy wydać, na co idą niepotrzebnie pieniądze...