Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 20:48   #511
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
ale to o to chodzi własnie, kurcze......Na logike. Jeżeli nie jesteś w grupie ryzyka, nie miałaś w rodzinie chorób to, USG wyszło wzorowo to wiadomym jest że testy wyjdą z małym prawdopodobieństwem wad. Jednak gdy dochodzi chociaż jeden czynnik który obniża statystyke wiadomym jest, że wynik będzie wyższy, Ot cała filozofia. I o to chudzi o bezsens robienia tych testów bo one nic nie wnoszą do wiedzy która i tak już masz !!!
Ani zespół Downa ani Zespół Edwardsa i zespół Patau nie są dziedziczne, wiec jak w rodzinie nie było to i tak może wystąpić.
Ale nie zamierzam nikogo przekonywać do słuszności tych badań, ani też nikogo nie zmuszam.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mi nawet jakby wyszlo (odpukac) ze dziecko bedzie uposledzone to i tak bym nie usunela
Odważna jesteś... ja szczerze mówiąc bym to zrobiła i to nie tylko ze względu na siebie, ale też na to dziecko które niestety po urodzeniu cholernie cierpi (zależy od choroby).
Ale może nie wchodzmy teraz w takie tematy, co? Samo myślenie o tym mnie smuci a i tak już mam ochotę ryczec

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2014-11-20 o 20:49
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:48   #512
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Mi nawet jakby wyszlo (odpukac) ze dziecko bedzie uposledzone to i tak bym nie usunela wiec po co robic test pappa? Usg oczywiscie jest bardzo wazne, czasem juz w ciazy wychodza jakies problemy zdrowotne ktorym mozna zaradzic zaraz po porodzie planujac zabieg/operacje lub dalsze leczenie.
no własnie...............cho ciaż i tak nie kazde schorzenie da się wychwycić przed porodem. No ale i tak jest super, nie ma co narzekać. Co bbyło przed 30 latami ???
Ja wiem, ze gdyby USG wyszło źle, to robie ten test z krwi, nie będę ryzykować amnio-, gdyby potwierdziły sie wady genetyczne decyduje się na aborcje. Nie urodziłabym chorego dziecka i to z różnych względów
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:54   #513
fartuch
Zakorzenienie

ja bym urodziła mimo wszystko. Mojej znajomej powiedzieli, że dziecko będzie miało zespół downa, dziewczyna przepłakała pół ciąży ale zdecydowała się urodzić. I co? dziewczynka zdrowa jak rybka, ma już 4 lata...

no ale to osobista decyzja, każda matka ma prawo zadecydować.

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2014-11-20 o 20:55
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 21:02   #514
pszczoua
Zakorzenienie

Dokladnie. To osobista decyzja...
Stary 2014-11-20, 21:21   #515
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
ja bym urodziła mimo wszystko. Mojej znajomej powiedzieli, że dziecko będzie miało zespół downa, dziewczyna przepłakała pół ciąży ale zdecydowała się urodzić. I co? dziewczynka zdrowa jak rybka, ma już 4 lata...

to wspaniale, ale przypuszczam, ze nie robiła amnio -, tylko było to na podstawie innych badań. Amnio wykrywa wiekszość zespołów i wad więc miałaby konkretną odpowiedź. Poza tym na amnio określany jest kariotyp płci w 100%. Jest to naprawde bardzo dokładne badanie.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Ani zespół Downa ani Zespół Edwardsa i zespół Patau nie są dziedziczne, wiec jak w rodzinie nie było to i tak może wystąpić.
Ale nie zamierzam nikogo przekonywać do słuszności tych badań, ani też nikogo nie zmuszam.

Odważna jesteś... ja szczerze mówiąc bym to zrobiła i to nie tylko ze względu na siebie, ale też na to dziecko które niestety po urodzeniu cholernie cierpi (zależy od choroby).
Ale może nie wchodzmy teraz w takie tematy, co? Samo myślenie o tym mnie smuci a i tak już mam ochotę ryczec
oczywiście masz racje, bo np zespół downa to wada chromosomu 13, jego podwójna mutacja, ale lekarze w wywiadzie rodzinnym i tak o to pytają i biorą to pod uwage. I dlatego jestem przeciwnikiem badań które polegają tylko na obliczaniu prawdopodobieństwa. Rozumiesz teraz?
No i te tematy są rzeczywiście smutne, ale cóż takie życie. Nikt nie obiecywał, ze będzie łatwo lekko i przyjemnie.............NA leży wszystko rozważyć. Ja jestem pragmatyczką, realistką, kieruje się czystą logiką. Choć jako kobieta jestem niestety obarczona wysoką emocjonalnością i empatią no i czasami z tego względu przechodzę ciężką wewnętrzną walke.
Bycie kobietą to ciężki kawałek chleba.............chyba w poprzednim wcieleniu byłam facetem pozbawionym empatii i byłam niedobra dla kobiet he he he
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 21:30   #516
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
nie tylko ja ten w środku też. Winny jest ten co jedzie z tyłu bo powinien zachować bezpieczną odległość. Więc kierowca nr 2 jest winien, że uderzył kierowce nr 1 a ja jestem winna, że uderzyłam kierowce nr 2. Takie jest prawo, choć policjant sam stwierdził, że nie miałam szans żeby wyhamować, bo kierowca nr 2 bez hamowania uderzył w 1 a ja jak zaczęłam hamować to oni już stali.
Na pocieszenie dodam że dostałam tylko 250zł mandatu ( a mogłam 500) bo policjant powiedział, że nie chce żeby go myszy zjadły

niestety masz rację, jestem tego świadoma ale i tak jest mi cholernie żal

zgadzam się, ja jestem zdania że wszystko z umiarem

Z dobrych wiadomości to mama odebrała mi wyniki badań i na pierwszy rzut oka są ok A hemoglobina wyszła mi 14 (przed ciążą leczyłam się na anemie i mój wynik to był 9).
Mandat mandatem ważne że tobie nic się nie stało
Nasze prawo pozostawię bez komentarza.

Kurde nie gadajcie o chorobach fasolek bo ja się tak boję prenatalnych że na samą myśl mam łzy w oczach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-20, 21:34   #517
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Mandat mandatem ważne że tobie nic się nie stało
Nasze prawo pozostawię bez komentarza.

Kurde nie gadajcie o chorobach fasolek bo ja się tak boję prenatalnych że na samą myśl mam łzy w oczach.

nie no kochana spokojnie, nie wczuwaj się aż tak bardzo. Strach niczego nie zmieni, a tylko pogorszy Twoje samopoczucie.
Kiedy masz to badanie?
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 21:46   #518
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja tak mam jak kaszlam, kicham czy szybko sie podnoszę, jakby mi sie coś w brzuchu oderwalo i boli...
Tez tak mam, jak w pracy wstane za szybko, to aż mnie ból lamie.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Przeczytałam rolady i od razu zerknęłam na lokalizację U nas to są zrazy
Hmmm.... nigdy nie jadłam zrazow poważnie, nie wiedzialam.
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Mi mój Tz mowi ze juz mam i mi tez sie czasem wydaje ze mam, a potem spojrzę pod innym katem w lustrze i nic nie ma wiec juz sama nie wiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja już mam troszkę . I wzdęcia też mam :/
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
No u mnie też taki wzdety, ale nie miałam takiego wcześniej, więc to z powodu ciąży.

A do klubu są zapraszane osoby, które już jakiś czas się udzielaja i w miarę regularnie piszą. Na każdego przyjdzie czas B-)
Podziały na lepszych i lepsiejszych? No jak tam sobie chcecie, na wizazu się nie znam za dobrze.
Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
A ja jak miałam z 15 lat to sobie myslalam jak to ciezarne maja dobrze bo moga duzo slodyczy jesc bo i tak tyja a teraz nie moge patrzec na czekolade
Ja też nie mogę. Za to chetnie piję kakao. Kolega przyniósł do pracy 2kg Michałków, które dotąd ubóstwiałam wręcz. Zjadłam dwa i mnie zemdliło
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja też tylko w domu, na wyjazdach jest porażka

Skarżyńskiego 3 w Gd.

Też tak mam! Wczoraj zjadłam fast fooda przed ginekologiem to jak wróciłam do domu to miałam brzuch jak w 5 mcu

Ja mam cały czas ochotę na frytki z maka... Gdzie ja wcześniej takich rzeczy nie jadałam...

Ja przed ciążą super się odżywiałam, a teraz... Prawie nic mi nie wchodzi, a już na pewno nic zdrowego...
Też tylko w domu )) czasem w pracy jak prawie całą deskę zdezynfekuje dwa razy
Cytat:
Ja nie przytylam jeszcze nic, ale takie zachcianki mam, że zaraz nadrobie wczoraj była chalwa i cały czas lazi za mną kebab
Kebab... i sok z kiszonej kapusty... zgłodniałam przez te zachcianki )) ja już pewnie przytyłam, bardzo szybko mi to idzie. Staram się jeść zdrowo, ale albo nie mam na nic ochoty, albo zjadłabym kebaba lub pizze :/ ostre
Stary 2014-11-20, 21:54   #519
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Podziały na lepszych i lepsiejszych? No jak tam sobie chcecie, na wizazu się nie znam za dobrze.

:/ ostre
bardzo mi sie to spodobało. W szczególności u ciebie, osoby która już trochę tu jest i troche duzo już napisała
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 21:56   #520
Irmusia81
Zakorzenienie

Hello
U nas wszystko cacy Maluch jest juz całkiem spory i ma się dobrze. Torbiele się zmniejszają, więc jest szansa, że całkiem zanikną za jakiś czas Dostałam l4 na kolejne 4 tyg Aaa i kupę badań do zrobienia jutro. I na genetyczne też mam jutro się umówić.

Justi serdecznie Ci współczuję stresu związanego ze stłuczką... Dobrze, że nic Wam się nie stało

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
No teraz to się raczej śniegu trzeba spodziewać, więc zmieniajcie
my dziś zmieniliśmy

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jeżeli chodzi o Pepsi I Cole, my chyba nie bardzo możemy czy jak to jest?
bez przesady. Szklaneczka od czasu do czasu to nie grzech

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
przyszedł i czas na moją wizytę maluszek ma 3,6 cm...tak jak wcześniej USG pokazuje ciążę 2 dni młodszą ale lekarka powiedziała, że to na tyle malo, że tp nie będziemy zmieniać. za to wielkość głowy 12tc następny wielkolud mi rośnie...Kuba też jak się urodził miał dużą głowę bo 39 cm a to jednak nie łatwo wypchnąć następna wizyta 9 grudnia
jaki cudaśny super!

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
aaa no i zapomniałam napisać, że mam 1,5 na plusie więc wcale nie jest źle
a ja dziś mojej gin powiedziałam, ze nie wiem ile ważę Zważę się za tydzień przed wizytą. Będę mieć tydzień więcej złudzeń

Cytat:
A widziałyście dziewczyny, że jedna Marcówka już urodziła?
niesty wiem...

Cytat:
miała objawy, pisała wcześniej o częstych skurczach, myślała że to przepowiadające, tylko były mało bolesne.
.
też tak właśnie słyszałam.. koleżanka jest z nią na wątku

Cytat:
Zapomniałam napisać laski moje, że mam wyznaczone genetyczne. Jedno na NFZ na 12,12, a drugie 4D prywatnie na 15,12. Jakoś chyba tanio to robi bo powiedział 150zł, skierowała mnie do niego moja lekarz. Ostatnio w 30 tyg jak robiłam to zapłaciłam 250zł. A Wy ile dziewczyny płacicie?
250 lub 300 zł (nie wiem jeszcze do którego gabinetu uda mi się umówić).

Cytat:
Napisane przez anitka83 Pokaż wiadomość
A tak jeszcze dodam, bylam dziś na usg - dziecko sobie skacze, macha, dotyka glowy. I znam juz plec sama zobabaczyłam zanik lekarz mi powiedział. Ewidentnie chłopak jutro kończe 11 tc. Dziecko ma 4.5 cm.
super! Płci na tym etapie nie rozpoznaje sie po tym co jest między nogami Bo i chłopcy i dziewczynki mają to samo Mój lekarz od genetycznego mi "wywróży" z kości miednicy dziecka.

Cytat:
Anitka gratuluje choc ja bym jeszcze w ta plec do konca nie wierzyla. Sama zobacz roznice na tym etapie:

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

Ja tez poki co niby nosze chlopca ale traktuje to troche z przymruzeniem oka ;-)
no właśnie, tez te zdjęcia widziałam już kiedyś.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 22:00   #521
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
nie no kochana spokojnie, nie wczuwaj się aż tak bardzo. Strach niczego nie zmieni, a tylko pogorszy Twoje samopoczucie.
Kiedy masz to badanie?
12.12

Irmusia to super

Stary 2014-11-20, 22:08   #522
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A Wy dziewczyny robixie Pappa?
nie

Cytat:

ja nie wiem czy bym urodziła. Zrobiłabym amniopunkcję, a później musielibyśmy się z mężem dobrze zastanowić. Nie wiem czy miałabym w sobie dość siły i odwagi... Oby żadna z nas nie musiała podejmować takich decyzji:pro si:

Cytat:

nie stresuj się... dzieciaczki sa zdrowiutkie na pewno
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 22:14   #523
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
ale to o to chodzi własnie, kurcze......Na logike. Jeżeli nie jesteś w grupie ryzyka, nie miałaś w rodzinie chorób to, USG wyszło wzorowo to wiadomym jest że testy wyjdą z małym prawdopodobieństwem wad. Jednak gdy dochodzi chociaż jeden czynnik który obniża statystyke wiadomym jest, że wynik będzie wyższy, Ot cała filozofia. I o to chudzi o bezsens robienia tych testów bo one nic nie wnoszą do wiedzy która i tak już masz !!!

Tu się nie do końca zgodzę.
Znajomej na usg wyszło podwyższone prawdopodobieństwo zespołu Pataua, a Pappa to prawdopodobieństwo obniżył do optymalnego poziomu, że w zasadzie nie trzeba się było martwić.
Wg tego co piszesz test powinien potwierdzić ryzyko, a było na odwrót

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Irmusia super wieści

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 22:18   #524
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Tu się nie do końca zgodzę.
Znajomej na usg wyszło podwyższone prawdopodobieństwo zespołu Pataua, a Pappa to prawdopodobieństwo obniżył do optymalnego poziomu, że w zasadzie nie trzeba się było martwić.
Wg tego co piszesz test powinien potwierdzić ryzyko, a było na odwrót

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Irmusia super wieści
zgadza się, ale to nadal prawdopodobieństwo I o to mi tylko chodzi. Każdy sam decyduje według swojego uznania. Dla mnie te badania są bez sensu i tyle. Nie twierdze, ze inni nie powinni ich robić.
Irmusia - gratuluje
Anulka - lipiec 2012

Edytowane przez lubiekawe5
Czas edycji: 2014-11-20 o 22:40
Stary 2014-11-20, 22:23   #525
cowie
Zakorzenienie

To fakt. To tylko prawdopodobieństwo
Dlatego Pappa nie jest żadną podstawą do aborcji.

Tu się zgodzę

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 22:25   #526
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
To fakt. To tylko prawdopodobieństwo
Dlatego Pappa nie jest żadną podstawą do aborcji.

Tu się zgodzę
dokładnie.
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-20, 22:36   #527
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Po wizycie - wszystko ok 2 rączki, 2 nóżki - wszystko na miejscu. Maluch ma już 6 cm! Ale leniwy jest - bo nawet się nie ruszył w czasie badania ; )
Gratki ))

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
najkrócej mówiąc kebab (bez bułki oczywiście) zawinięty w tortille.
Oooo takiego kebaba mi zawsze tz kupujeu turka! Dotąd tylko sobie kupował

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A ja zamówiłam własnie pierogi z miesek i bukietem surówek
Głodna się robię przy Was :p
Cytat:
Taka nasza przygoda z tż przed założeniem rodziny praca połączona z wakacjami nie pisałam nigdy o tym u nas?
Suuuuuper! No zazdroszczę. Ja zawsze byłam zbyt pragmatyczna, nie potrafiłam tak zaszaleć. Ale się zmieniłam już na szczęście może nie o 180stopni , ale przynajmniej trochę
Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jadąc rano do pracy miałam wypadek, a raczej jak to policja nazwała- kolizję drogową. Nic poważnego nikomu się nie stało, ja jestem poobijana i cały czas czuje brzuch ale ok 10 miałam robione usg i badana byłam ginekologicznie i ponoć wszystko z dzieckiem dobrze, ma 22,5mm aż się poryczałam jak usłyszałam serduszko
Biedactwo. Najważniejsze, że wszystko ok! Uważaj na siebie!
Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Nie powinno się spożywać w ciąży Gazowane, z cukrem i jeszcze kofeiną. Czytałam gdzieś, że kofeina nie jest wskazana, bo wpływa na małe serduszko.
Ostatnio, po raz pierwszy odkąd wiem o ciąży, wypiłam kawę. Słabą. Byłam w drugiej placówce firmy, raz na miesiąc jeździłam tam na tydzień, przed ciążą, bo teraz nie mogę wykonywać wszystkich obowiązków i bardzo mi się za tym miejscem tęskniło, za tymi koleżankami. Tam mają też pyszną kawę, więc się skusiłam. Takiego powera miałam, że spędziłam 10h w pracy pędząc jak mały motorek. Ale jak power zszedł. ... myślałam, że do domu nie dojdę, taka byłam zmęczona.

Nie nadążam Was czytać :p rano doczytam przed pracą, ale nie zdążę odpisać. Wieczorem jeszcze więcej i... przysypiam opisując

Jutro po pracy na pewno nie zdążę odpowiedzieć, bo kolezanka robi u siebie raclette. Nie wiem, czy dobrze napisałam, ale mam nadzieję, że jutro będę miała akurat ochotę na ser
Stary 2014-11-20, 22:43   #528
pszczoua
Zakorzenienie

A ja pije kawe. Jedna, max dwie slabiutkie dziennie ale z moim cisnieniem w ogole bym nie funkcjonowala. Mysle ze nie ma co przesadzac...
Stary 2014-11-20, 23:57   #529
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny a jeżeli chodzi o Pepsi I Cole, my chyba nie bardzo możemy czy jak to jest?
Czemu??

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
A ja pije kawe. Jedna, max dwie slabiutkie dziennie ale z moim cisnieniem w ogole bym nie funkcjonowala. Mysle ze nie ma co przesadzac...
Ja tez, kazdy dzien zaczynam od kawy z mlekiem. Ostatnio ginka mowila ze ladne cisnienie mam.. 110/60.. po 2 kawach. Bez kawy ciezko mi zmierzyc, czesto po kawie mam 90/60.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A Wy dziewczyny robixie Pappa?
Nie. Myslalam ze ewentualnie rozwaze to po genetycznym ale wyszlo ok.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Ale piszecie.. nie nadazam. Bedzie hurtowo.

Wspolczuje wypadku i stresu z nim zwiazanego.

Ja od jakiegos czasu mam zimowe opony, inaczej balabym sie jezdzic. Czesto koncze prace o 22, ostatnio temp o tej porze ok 0 a to juz blisko do minusa..

Prenatalne mialam u porzadnego lekarza a o plec nawet nie zapytalam a sam nic nie mowil. Po ponad 5 tyg bez usg jak uslyszalam i zobaczylam ze zyje niewiele wiecej chcialam wiedziec. Pewnie pojde na jakies usg jeszcze przed polowkowym i wtedy bede pytac o plec.

Poza tym.. padam.. praca, dom, marudzace dziecko.. nawet teraz nie spi tylko albo sie rozbawia albo placze na zmiane.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 07:47   #530
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam ochotę na czissssburgerka z maca
Ooo matulko - zjadła bym

Cytat:
Ja jestem w 11 tygodniu i nie wymiotowałam ani razu. Na początku do jakiegoś 9 tygodnia męczyłam się okrutnie, bo rano chciałam zwymiotować, ale nie mogłam i wtedy pomagały mi tylko krakersy. Teraz mi całkowicie przeszło, ale miewam bóle brzucha, problemy ze snem i cierpię na chroniczny brak siły i ciągłe zmęczenie. :/
Jeśli chodzi o wymioty to u mnie też nie było z tym problemu, zdarzyło się to raz i wtedy nawet jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Niestety zmagam się z wiecznym zmęczeniem - wracam z pracy po 18 czasami wcinam obiad i do rana mogła bym spać :/ Nawet zakupy, które zawsze uwielbiałam teraz są troszkę męcząca :/

Cytat:
Po wizycie - wszystko ok 2 rączki, 2 nóżki - wszystko na miejscu. Maluch ma już 6 cm! Ale leniwy jest - bo nawet się nie ruszył w czasie badania ; )
Cudownie słyszeć dobre wiadomości

Cytat:
Ja mam jutro genetyczne

I szczerze mówiąc trochę s.ram po gaciach
Na pewno będzie dobrze Czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Mnie odrzuca od mięsa. Ciągle jadłabym sery: żółte, białe, jakieś jogurty i pieroggggggi! A słodycze lubię, ale się hamuję. Bo wiem, że będzie ciężko zrzucić nadwyżkę.
Mnie niestety też właśnie odrzuca od mięsa, póki co mam wyniki w porządku, ale na pewno czasem by się przydało jakieś mięch zjeść a nie
mam na nie wogóle ochoty :/

Cytat:
Akurat o tym zakazie mo moja gin nic nie mówiła, cola dla nikogo nie jest zdrowa, ale jak się czasem napijemy to myślę, że nic się nie stanie
Ja też po nią czasem sięgam, nie pije wogóle kawy więc cola stawia mnie na nogi.

Cytat:

Ja też znam przypadek kobiety, której powiedzieli, że dziecko może urodzić się z zespołem Downa, wysłali ją na amniopunkcje, ale nie poszła bo stweirdziła, że w jej nastawieniu do dziecka nic to nie zmieni, urodziła zdrową córeczkę

Anitka83 Alkamor Irmusia81
Gratuluję udanych wizyt

Jeśli chodzi u mnie o cenę usg genetycznego to jak się ostatnio pytałam ginki to mi powiedziała, że to badanie robi w cenie wizyty

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:09   #531
myboyismine
Zakorzenienie

u mnie też genetyczne w cenie wizyty tylko jakbym chciała w 20tc 3d lub 4d to muszę gdzieś indziej się umówić i wtedy już płatne
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:19   #532
mycha_818
Zadomowienie

Ja nawet nie wiem ile, dowiem się dopiero na kolejnej wizycie. Przyznam jednak, że to koszty mnie przerażają. Ostatnio zapłaciłam za badania krwi 189 zł, a to jeszcze nie wszystkie. Razem pewnie z 250 wyjdzie :-( Zaraz kolejna wizyta, a potem jeszcze genetyczne. Cieszę się, że mam taką opiekę, ale tak się zastanawiam czy jak ktoś chodzi na NFZ to tez ma zalecane tez wszystkie takie same badania, czy w jakimś okrojonym zakresie?
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:22   #533
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Bez obrazy dziewczyny no ale trochę tak jest
Widać, że tutaj już piszą same babki które zostaną Nie jakieś obce. Zresztą wydaje mi się, że żadna nowa czerwcówka już nie zawita. A nawet jeśli to ciężko się wbić w takie zwarte już środowisko

Chyba większość wczoraj jadła fast foody
U nas byli znajomi, zamówiłam pizzę, 3 rodzaje-z ananasem, oliwkami i szynką i wegetariańską
A dzisiaj boli brzuch z przejedzenia

Ja się nie będę odnosiła do ost. tematu rozmowy dot. badań i chorób bo zaraz zacznę przeżywać, myśleć, analizować więc wolę nie wnikać

Gratuluję udanych wizyt

U mnie jeszcze tylko 5 dni

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:27   #534
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie wiem ile, dowiem się dopiero na kolejnej wizycie. Przyznam jednak, że to koszty mnie przerażają. Ostatnio zapłaciłam za badania krwi 189 zł, a to jeszcze nie wszystkie. Razem pewnie z 250 wyjdzie :-( Zaraz kolejna wizyta, a potem jeszcze genetyczne. Cieszę się, że mam taką opiekę, ale tak się zastanawiam czy jak ktoś chodzi na NFZ to tez ma zalecane tez wszystkie takie same badania, czy w jakimś okrojonym zakresie?
Na nfz w ogóle jest chyba tylko z 4 usg albo się mylę :/ Też na początku wydałam kupę kasy na badania teraz robię po 1 czy 2.

Stary 2014-11-21, 08:29   #535
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Niestety jak chodzi się prywatnie to koszty badań są dosyć duże, z tego co
ja wiem to na nfz raczej dają takie minimum badań, ale wszystko w sumie to indywidualne przypadki. Zawsze można spróbować podejść do lekarza rodzinnego może przepisze część badań - ja się niestety tego nie doprosiłam, ale mam przyjaciółkę, która poszła powiedziała, że jest w ciąży i wypisuje jej badania bez problemu.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:30   #536
myboyismine
Zakorzenienie

a u mnie jeszcze równe 2 tygodnie do wizyty i badań genetycznych.... nie mogę sie doczekać

a dzisiaj ostatni dzień 12 tc
Stary 2014-11-21, 08:34   #537
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie jeszcze równe 2 tygodnie do wizyty i badań genetycznych.... nie mogę sie doczekać

A ja 3 tyg muszę czekać aaaa ty robisz odrazu genetyczne nie robisz najpierw prenatalnych.?

Stary 2014-11-21, 08:36   #538
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
A ja 3 tyg muszę czekać aaaa ty robisz odrazu genetyczne nie robisz najpierw prenatalnych.?

a czym sie różnią?
Stary 2014-11-21, 08:40   #539
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dzień dobry!
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, Cowie trzymam kciuki za dziś

Ale się wczoraj z mężem pokłóciłam... Dobrze, że pojechał na angielski bo chyba byśmy się pogryźli... Zawsze byliśmy oboje wybuchowi, ale w ciąży to wystarczy moment i jest afera

Cytat:

Myboy, to chyba na ostatnią chwilę będziesz miała to USG? Bo to już będzie 14 tc?
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:43   #540
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, Cowie trzymam kciuki za dziś

Ale się wczoraj z mężem pokłóciłam... Dobrze, że pojechał na angielski bo chyba byśmy się pogryźli... Zawsze byliśmy oboje wybuchowi, ale w ciąży to wystarczy moment i jest afera

Myboy, to chyba na ostatnią chwilę będziesz miała to USG? Bo to już będzie 14 tc?

ojj zdarza sie

bedę miała badania w 13t6d czyli w ostatnim możliwym terminie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości