|
|
#511 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
Ale nie zamierzam nikogo przekonywać do słuszności tych badań, ani też nikogo nie zmuszam. Cytat:
Ale może nie wchodzmy teraz w takie tematy, co? Samo myślenie o tym mnie smuci a i tak już mam ochotę ryczec
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2014-11-20 o 20:49 |
||
|
|
|
#512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wiem, ze gdyby USG wyszło źle, to robie ten test z krwi, nie będę ryzykować amnio-, gdyby potwierdziły sie wady genetyczne decyduje się na aborcje. Nie urodziłabym chorego dziecka i to z różnych względów
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym urodziła mimo wszystko. Mojej znajomej powiedzieli, że dziecko będzie miało zespół downa, dziewczyna przepłakała pół ciąży ale zdecydowała się urodzić. I co? dziewczynka zdrowa jak rybka, ma już 4 lata...
no ale to osobista decyzja, każda matka ma prawo zadecydować.
Piotruś Edytowane przez fartuch Czas edycji: 2014-11-20 o 20:55 |
|
|
|
#515 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
No i te tematy są rzeczywiście smutne, ale cóż takie życie. Nikt nie obiecywał, ze będzie łatwo lekko i przyjemnie.............NA leży wszystko rozważyć. Ja jestem pragmatyczką, realistką, kieruje się czystą logiką. Choć jako kobieta jestem niestety obarczona wysoką emocjonalnością i empatią no i czasami z tego względu przechodzę ciężką wewnętrzną walke. Bycie kobietą to ciężki kawałek chleba.............chyba w poprzednim wcieleniu byłam facetem pozbawionym empatii i byłam niedobra dla kobiet he he he
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze prawo pozostawię bez komentarza. Kurde nie gadajcie o chorobach fasolek bo ja się tak boję prenatalnych że na samą myśl mam łzy w oczach. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy masz to badanie?
|
|
#518 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm.... nigdy nie jadłam zrazow poważnie, nie wiedzialam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)) czasem w pracy jak prawie całą deskę zdezynfekuje dwa razy ![]() Cytat:
)) ja już pewnie przytyłam, bardzo szybko mi to idzie. Staram się jeść zdrowo, ale albo nie mam na nic ochoty, albo zjadłabym kebaba lub pizze :/ ostre
|
||||||
|
|
|
#519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#520 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
U nas wszystko cacy Maluch jest juz całkiem spory i ma się dobrze. Torbiele się zmniejszają, więc jest szansa, że całkiem zanikną za jakiś czas Aaa i kupę badań do zrobienia jutro. I na genetyczne też mam jutro się umówić.Justi serdecznie Ci współczuję stresu związanego ze stłuczką... Dobrze, że nic Wam się nie stało my dziś zmieniliśmy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zważę się za tydzień przed wizytą. Będę mieć tydzień więcej złudzeń![]() niesty wiem... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój lekarz od genetycznego mi "wywróży" z kości miednicy dziecka.Cytat:
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irmusia to super Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#522 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie
Cytat:
![]() :pro si:Cytat:
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu się nie do końca zgodzę. Znajomej na usg wyszło podwyższone prawdopodobieństwo zespołu Pataua, a Pappa to prawdopodobieństwo obniżył do optymalnego poziomu, że w zasadzie nie trzeba się było martwić. Wg tego co piszesz test powinien potwierdzić ryzyko, a było na odwrót ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Irmusia super wieści
|
|
#524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I o to mi tylko chodzi. Każdy sam decyduje według swojego uznania. Dla mnie te badania są bez sensu i tyle. Nie twierdze, ze inni nie powinni ich robić. Irmusia - gratuluje
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-11-20 o 22:40 |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt. To tylko prawdopodobieństwo
Dlatego Pappa nie jest żadną podstawą do aborcji. Tu się zgodzę
|
#526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Oooo takiego kebaba mi zawsze tz kupujeu turka! Dotąd tylko sobie kupował ![]() Głodna się robię przy Was :p ![]() Cytat:
może nie o 180stopni , ale przynajmniej trochę ![]() Cytat:
Cytat:
Nie nadążam Was czytać :p rano doczytam przed pracą, ale nie zdążę odpisać. Wieczorem jeszcze więcej i... przysypiam opisując ![]() Jutro po pracy na pewno nie zdążę odpowiedzieć, bo kolezanka robi u siebie raclette. Nie wiem, czy dobrze napisałam, ale mam nadzieję, że jutro będę miała akurat ochotę na ser
|
||||
|
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Nie. Myslalam ze ewentualnie rozwaze to po genetycznym ale wyszlo ok. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Ale piszecie.. nie nadazam. Bedzie hurtowo. Wspolczuje wypadku i stresu z nim zwiazanego. Ja od jakiegos czasu mam zimowe opony, inaczej balabym sie jezdzic. Czesto koncze prace o 22, ostatnio temp o tej porze ok 0 a to juz blisko do minusa.. Prenatalne mialam u porzadnego lekarza a o plec nawet nie zapytalam a sam nic nie mowil. Po ponad 5 tyg bez usg jak uslyszalam i zobaczylam ze zyje niewiele wiecej chcialam wiedziec. Pewnie pojde na jakies usg jeszcze przed polowkowym i wtedy bede pytac o plec. Poza tym.. padam.. praca, dom, marudzace dziecko.. nawet teraz nie spi tylko albo sie rozbawia albo placze na zmiane. |
||
|
|
|
#530 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ooo matulko - zjadła bym
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno będzie dobrze Czekamy na wieści ![]() Cytat:
mam na nie wogóle ochoty :/ Cytat:
![]() Ja też po nią czasem sięgam, nie pije wogóle kawy więc cola stawia mnie na nogi. Cytat:
![]() Anitka83 Alkamor Irmusia81 Gratuluję udanych wizyt ![]() Jeśli chodzi u mnie o cenę usg genetycznego to jak się ostatnio pytałam ginki to mi powiedziała, że to badanie robi w cenie wizyty
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też genetyczne w cenie wizyty
tylko jakbym chciała w 20tc 3d lub 4d to muszę gdzieś indziej się umówić i wtedy już płatne
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet nie wiem ile, dowiem się dopiero na kolejnej wizycie. Przyznam jednak, że to koszty mnie przerażają. Ostatnio zapłaciłam za badania krwi 189 zł, a to jeszcze nie wszystkie. Razem pewnie z 250 wyjdzie :-( Zaraz kolejna wizyta, a potem jeszcze genetyczne. Cieszę się, że mam taką opiekę, ale tak się zastanawiam czy jak ktoś chodzi na NFZ to tez ma zalecane tez wszystkie takie same badania, czy w jakimś okrojonym zakresie?
|
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez obrazy dziewczyny no ale trochę tak jest![]() Widać, że tutaj już piszą same babki które zostaną Nie jakieś obce. Zresztą wydaje mi się, że żadna nowa czerwcówka już nie zawita. A nawet jeśli to ciężko się wbić w takie zwarte już środowisko![]() Chyba większość wczoraj jadła fast foody ![]() U nas byli znajomi, zamówiłam pizzę, 3 rodzaje-z ananasem, oliwkami i szynką i wegetariańską A dzisiaj boli brzuch z przejedzenia ![]() Ja się nie będę odnosiła do ost. tematu rozmowy dot. badań i chorób bo zaraz zacznę przeżywać, myśleć, analizować więc wolę nie wnikać ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() U mnie jeszcze tylko 5 dni
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wiem to na nfz raczej dają takie minimum badań, ale wszystko w sumie to indywidualne przypadki. Zawsze można spróbować podejść do lekarza rodzinnego może przepisze część badań - ja się niestety tego nie doprosiłam, ale mam przyjaciółkę, która poszła powiedziała, że jest w ciąży i wypisuje jej badania bez problemu.
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie jeszcze równe 2 tygodnie do wizyty i badań genetycznych.... nie mogę sie doczekać
a dzisiaj ostatni dzień 12 tc
|
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty robisz odrazu genetyczne nie robisz najpierw prenatalnych.?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, Cowie trzymam kciuki za dziś ![]() Ale się wczoraj z mężem pokłóciłam... Dobrze, że pojechał na angielski bo chyba byśmy się pogryźli... Zawsze byliśmy oboje wybuchowi, ale w ciąży to wystarczy moment i jest afera ![]() Myboy, to chyba na ostatnią chwilę będziesz miała to USG? Bo to już będzie 14 tc? |
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj zdarza sie ![]() bedę miała badania w 13t6d czyli w ostatnim możliwym terminie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

no i czasami z tego względu przechodzę ciężką wewnętrzną walke. 

następny wielkolud mi rośnie...Kuba też jak się urodził miał dużą głowę bo 39 cm a to jednak nie łatwo wypchnąć
następna wizyta 9 grudnia