Rossmann cz. XXIV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-22, 00:07   #4111
201605061000
Konto usunięte

Dot.: Rossmann cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Jakoś to po tych Twoich "cudownych"karmach, a raczej jednej, wychwalanej przez Ciebie- Orijenie, miał biegunkę, wymioty i ciągłe problemy z brzuchem, na Royalem Gastro, jest od 7 lat i jakoś nie widzę żeby mu szkodziła, a raczej służy.

To nie moja ulubiona karma, bo sorry ja jej nie jem tylko mojego psa. Polecam coś po czym wiem, że mojemu psu nic się nie dziej, podkreślam od bitych 7 lat...

I skończmy już temat, bo to wątek o rossmannie, a nie o "wiedzy" kogoś, kto powołuje się na cyferki, a nie doświadczenie w utrzymywaniu psa.
Nie lubie ludzi wymądrzających się. To tak jakbyś powiedziałą do mnie jedz pomidory bo są najlepsze, mają mnóstwo witamin i są zdrowe, a ja Ci powiem, że nie mogę, bo jestem uczulona.
Każdy jest inny, każdy pies też jest, może Twoim psom (jeśli w ogóle masz) służą inne karmy, ale ja znam mnóstwo ludzi którzy są posaidaczami yorków i dają im tylko royala tak jak ja, bo inne karmy im nie służą.

Jakbyś nie zauważyła to oceniam skład karm.
Ok, karm dalej swojego yorka karmą bez mięsa, z piór drobiowych i zbożami. Zgadza się, każdy pies jest inny, ale psy jako gatunek - z natury powinny jeść mięso, a nie zboża. Zbóż psy nie trawią - co zostało potwierdzone w wielu badaniach - nie wymyśliłam sobie tego
Oczywiście, że nie każda karma służy każdemu psu, bo jak już zauważyłaś każdy pies jest inny. Dlatego właśnie należy dobierać karmę indywidualnie pod psa - z marek premium masz dość duży wybór. Ale skoro wolisz karmić psa piórami i zbożami Skoro twój pies miał problemy to powinnaś dołożyć wszelkich starań, aby odnaleźć składnik, który mu szkodzi.
Właśnie spojrzałam na skład royal gastro - na pierwszych miejscach ryż, mąka drobiowa, tłuszcz zwierzęcy i kukurydza. Rewelacja - karma składająca się głównie z ryżu

Edytowane przez 201605061000
Czas edycji: 2014-11-22 o 00:10
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 00:08   #4112
Hikaru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuunia Pokaż wiadomość
Mam pytanie o to smarowidło z Tissane. Ma ktoś porównanie z wersją w słoiczku a pomadką? Nienawidzę dziabać palcem w takich pojemniczkach, a teraz szczególnie szukam czegoś czym mogłabym się raz dwa pomalować w mroźniejsze dni. Ewentualnie prosiłabym o polecenie czegoś dla ekstremalnie spierzchniętych ust zapuściłam je strasznie, nic mi nie pomaga
Polecam tę pomadkę http://s.babyonline.pl/i/aa-pomadka-ARTICLE_V-38433.jpg Niestety nie znalazłam jej na KWC, ale fajna jest chyba, ze Ci bardzo bielenie przeszkadza, bo bieli skubana, ale nawilża świetnie, jedyna w pomadce, która mi się sprawdza w taką pogodę

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
U mnie już jakis czas temu w cnd były
I tak mi wyszedł odwyk od rossmanna
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 00:20   #4113
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Hik u mnie tez juz nie ma odzywki isanowej niebieskiej.

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 00:26   #4114
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Tak, jest, sama skończyłam niedawno jedno opakowanie i widziałam go w drogerii . Nie chcę Ci pisać, że jest w każdy Rossmannie, bo z produktami marek własnych bywa różnie, o czym mogłyśmy się ostatnio przekonać na tym wątku.
Mnie ten krem nie zachwycił. Teraz przymierzam się do czerwonej wersji, podobno jest lepsza.
Dzięki, pocieszyłaś mnie
U mnie były tylko "Hydro" i zastanawiałam się czy żółtego tylko nie ma w asortymencie, czy może coś przegapiłam i go wycofali ze sprzedaży.

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 01:51   #4115
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś to po tych Twoich "cudownych"karmach, a raczej jednej, wychwalanej przez Ciebie- Orijenie, miał biegunkę, wymioty i ciągłe problemy z brzuchem, na Royalem Gastro, jest od 7 lat i jakoś nie widzę żeby mu szkodziła, a raczej służy.

To nie moja ulubiona karma, bo sorry ja jej nie jem tylko mojego psa. Polecam coś po czym wiem, że mojemu psu nic się nie dziej, podkreślam od bitych 7 lat...

I skończmy już temat, bo to wątek o rossmannie, a nie o "wiedzy" kogoś, kto powołuje się na cyferki, a nie doświadczenie w utrzymywaniu psa.
Nie lubie ludzi wymądrzających się. To tak jakbyś powiedziałą do mnie jedz pomidory bo są najlepsze, mają mnóstwo witamin i są zdrowe, a ja Ci powiem, że nie mogę, bo jestem uczulona.
Każdy jest inny, każdy pies też jest, może Twoim psom (jeśli w ogóle masz) służą inne karmy, ale ja znam mnóstwo ludzi którzy są posaidaczami yorków i dają im tylko royala tak jak ja, bo inne karmy im nie służą.

Na szaro:
Oho widze, ze problem mojego yorka z brzuszkiem dość zbudził zainteresowanie
mój je od paru dni Royal i nic mu nie jest jak Twojemu(oczywiscie musze też mu dawać co innego ale na pewno nie kurczaczka bez skóry bo wtedy ma biegunke niestety)

Cytat:
a ten srebrny też miałam i wg mnie lepiej dołożyć parę zł i kupić MF2000 pomimo że kompletnie różnią się szczoteczkami (w promocji są często za ok. 20 zł).

Mam pytanie o to smarowidło z Tissane. Ma ktoś porównanie z wersją w słoiczku a pomadką? Nienawidzę dziabać palcem w takich pojemniczkach, a teraz szczególnie szukam czegoś czym mogłabym się raz dwa pomalować w mroźniejsze dni. Ewentualnie prosiłabym o polecenie czegoś dla ekstremalnie spierzchniętych ust zapuściłam je strasznie, nic mi nie pomaga
Hmm, ale i tak se go kupie a co ;D ja lubie tusze testować.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 08:11   #4116
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Mam pytanie o to smarowidło z Tissane. Ma ktoś porównanie z wersją w słoiczku a pomadką? Nienawidzę dziabać palcem w takich pojemniczkach, a teraz szczególnie szukam czegoś czym mogłabym się raz dwa pomalować w mroźniejsze dni. Ewentualnie prosiłabym o polecenie czegoś dla ekstremalnie spierzchniętych ust
Blistex, Intensive Lip Relief Cream
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...am.html&next=1
Einstein Lip Therapy, niestety w słoiczku
http://ezebra.pl/product-pol-3021-EI...AM-DO-UST.html
Lovely, Natural Lip Stick
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...em.html&next=1
Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Żadko już się udzielam, ale podczytuję
W Rossmannie masz dezodoranty bez aluminium: Alterra i Crystal oraz Nivea Pure (są dwa zapachy). Te same Nivee są dostępne w wielu sklepach. W L. Eclercu ostatnio kupiłam dezodorant naturalny z firmy Bio Naia - jest ok, polecam W Naturze masz kosmetyki Lavera, tak wiec nie jest źle, tylko trzeba czytać i szukać
Dzięki Oczywiście znam te dezodoranty, oprócz BioNaia. Dobrze, że jest chociaż kilku takich producentów, którzy coś takiego produkują. Chodziło mi o to, że wątpię, aby na wyprzedaży w Carrefour znalazły się Nivea Jasmin i Lotus z serii Pure&Natual Action.
Dotychczas jeszcze nie wynaleziono zastępnika dla soli aluminium (ałun to nic innego jak ich mineralna wersja).

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-22 o 08:29
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 08:32   #4117
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość
O to idę jutro po zapas denta stixów miętowych skoro przecenili je jeszcze o złotówkę na 1,49 Wczoraj kupowałam jeszcze po 2,49
Trzymam kciuki, zeby byly
Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
[/B]

Może Luksja? Mi się podobał goferkowy, ale nie wiem czy jest jeszcze dostępny. W każdym razie na pewno jest kilka interesujących wersji
Jakos nie przepadam za luksja, a te zapachy, ktore sa teraz srednio mi odpowiadaja jestem wybredna haha
Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Co do płynów do kąpieli to polecam isanę w tej dużej butelce w wersji fioletowej. Świetnie relaksuje i powoduje przyjemne zasypianie
Oooo brzmi ciekawie. Moze sie skusze

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 09:51   #4118
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Skład deo Natur Vital:
water, glycerin, triethyl citrate, cetearyl olivate, cetearyl alcohol, calendyla officinalis flower extract, salvia officinalis leaf extract, dipotassium glycyrrhizate sorbitan olivate, etylhexylglicerin, carbomer, citric acid, parfum, alpha-isometyl ionone, farnesol, limonene, linalool, sodium benzoate, potasium sorbate.

Kurcze zdawało mi sie że skład jest krótszy
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:03   #4119
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość
Proszę Cię. Weź się chociaż zastanów dlaczego podroby kosztują 3-4zł za kg, a np. ćwiartki 7zł, pierś z kurczaka kilkanaście.
To ja Cię proszę. Argument cenowy, baaardzo wiarygodny Ciekawe od kiedy cena produktu odnosi się do jego wartości. Tak samo jak len mielony odtłuszczony - produkt pozbawiony najważniejszego składnika odżywczego jakie posiada siemię lniane czyli tłuszczów - cena: prawie 2x wyższa od zwykłego, nie odtłuszczanego siemienia lnianego. Ale na tym lepiej skończmy ten offtop.

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:07   #4120
martuunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

Hmm, ale i tak se go kupie a co ;D ja lubie tusze testować.
no pewnie że tak, też uwielbiam

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Blistex, Intensive Lip Relief Cream
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...am.html&next=1
Einstein Lip Therapy, niestety w słoiczku
http://ezebra.pl/product-pol-3021-EI...AM-DO-UST.html
Lovely, Natural Lip Stick
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...em.html&next=1
kwc przejrzałam, chciałam poznać opinie ' z pierwszej ręki' ale dziękuję
Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Polecam tę pomadkę http://s.babyonline.pl/i/aa-pomadka-ARTICLE_V-38433.jpg Niestety nie znalazłam jej na KWC, ale fajna jest chyba, ze Ci bardzo bielenie przeszkadza, bo bieli skubana, ale nawilża świetnie, jedyna w pomadce, która mi się sprawdza w taką pogodę
dziękuję jak znajdę to zobaczę co tam w sobie ma i może kupię, jeśli nie to chyba wybiorę alterrę bo coś dużo się o niej dobrze mówi.
----
Dzięki dziewczyny za pomoc
Stary 2014-11-22, 10:25   #4121
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
A naomi de luxe at night nie jest w cnd, normalnie w promocji zwykłej dzisiaj widziałam.
U mnie w 3 Rossmannach Naomi At Night jest CND. Ale ja mówię tylko o wersji edp,bo edt stoi w normalnej, czy tam teraz promocyjnej cenie, bez zielonej plakietki.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:31   #4122
anna_belle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
są u Was w rossmannie te pomadki, bo u mnie ich od jakiegoś czasu nie ma i nie wiem dlaczego?

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:41   #4123
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_belle Pokaż wiadomość
są u Was w rossmannie te pomadki, bo u mnie ich od jakiegoś czasu nie ma i nie wiem dlaczego?
Jak kilka dni temu kupowałam Carmex, to je widziałam Ale często długo są braki, pamiętam, że kiedyś chciałam ją kupić to przez 3 tygodnie nie mogłam jej dostać.

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2014-11-22 o 10:44
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:49   #4124
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie stio na regale, razem z lakierami Kinetics, Sally Hansen, Salon Perfect.

Dla mnie Kwik Kote jest lepszy niż Insta i Seche
Dziękuję, napewno pójdę paczeć

Cytat:
Ja miałam i to i to. Powiem szczerze - u mnie tisane tyłka nie urywa. Ot zwyklak obok którego narobiło się wielkiego szumu i tyle. Nie pasował mi i nie pomógł na spierzchnięte usta.
U mnie sprawdza się pomadka z lovely w sztyfcie (żółta i niebieska leży zawsze na samym dole w dziale z pomadkami ochronnymi) oraz neutrogena z maliną nordycką ( grubsza warstwa na noc i rano jest dużo lepiej). Niezła jest też zwykła wazelina oraz zwykły krem nivea

Cytat:
Napisane przez aknelam Pokaż wiadomość
Potwierdzam, bardzo przyjemny i teraz chyba w promocji za ok. 4, 50 zł, bo sama wczoraj kupowałam właśnie ten.
dokładnie!!!!

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez anna_belle Pokaż wiadomość
Są. Leżą na samym dole ale widziałam teraz tylko wersję żółtą

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:52   #4125
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;49033347]O, naprawdę? Ostatnio każda forma relaksu ułatwiającego zasypianie jest mi potrzebna, niestety[/QUOTE]

To wez fioletowego johnsona tylko chyba zniknęly zele i plyny dla doroslych. Wiec ja kupuje dla dzieci
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:54   #4126
Nunu12
Przyczajenie

a ja mam pytanie trochę z innej półki
możecie mi coś polecić z rossa na prezent dla chłopaka? jakiś balsam/perfum? dużo funduszy nie mam i z tym problem.
Nunu12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:09   #4127
aprilrain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
To wez fioletowego johnsona tylko chyba zniknęly zele i plyny dla doroslych. Wiec ja kupuje dla dzieci
Też uwielbiam fioletowego Johnson's Baby, jest genialny przed snem.
aprilrain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:11   #4128
anna_belle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Jak kilka dni temu kupowałam Carmex, to je widziałam Ale często długo są braki, pamiętam, że kiedyś chciałam ją kupić to przez 3 tygodnie nie mogłam jej dostać.
Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość

Są. Leżą na samym dole ale widziałam teraz tylko wersję żółtą
dziękuje dziewczyny już się wystraszyłam, że je wycofali

KWC

anna_belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:15   #4129
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nunu12 Pokaż wiadomość
możecie mi coś polecić z rossa na prezent dla chłopaka? jakiś balsam/perfum? dużo funduszy nie mam i z tym problem.
Idz do natury tam jest wiekszy wybor tanszych zapachow meskich.
Polecam la rive cash, la rive hitfire, la rive cabana. To sa odpowiedniki oryginalnych perfum, a w naturze dorwiesz tez zestawy za ponad 20zl a w biedrze ten cabana jest za 18

Z moim A
Stary 2014-11-22, 11:26   #4130
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam jakiś zapach playboya, adidas lub nike. Na promocji można je dorwać w całkiem przystępnych cenach
Stary 2014-11-22, 11:29   #4131
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Bruno bannani ma ladne zapachy.

Z moim A
Stary 2014-11-22, 11:57   #4132
Nunu12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Idz do natury tam jest wiekszy wybor tanszych zapachow meskich.
Polecam la rive cash, la rive hitfire, la rive cabana. To sa odpowiedniki oryginalnych perfum, a w naturze dorwiesz tez zestawy za ponad 20zl a w biedrze ten cabana jest za 18
Nie ma w mojej okolicy natury:-/ a kupowanie takich podrob to chyba nie za dobry pomysl
Nunu12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 12:04   #4133
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma w mojej okolicy natury:-/ a kupowanie takich podrob to chyba nie za dobry pomysl
Moj tz jest baardzo zadowolony z tych perfum
Jego kolega jak wywachal jedne z nich to myslal ze tz ma jakies ze stanow i poprosil zebym tez temu koledze kupila
Tztowi bratu kupilam tez tylko inny zapach ale tez jest zadowolony.
Ja w sumie tez a mam 3flakony z la rive. Mamie chcialam kupic na swieta odpowiednik euphorii bo 100zl za perfumy nie widzi mi sie ale jednak kupie co innego

A jak juz chcesz jakies oryginalne to ladne sa bruno bannaniego tylko hmm takie w zielen wpadajace

Z moim A

Edytowane przez Czekoladowe_Serce
Czas edycji: 2014-11-22 o 12:07
Stary 2014-11-22, 12:28   #4134
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chcesz zainwestować w kosmetyki to polecam meską serię Bielendy. Mój mężczyzna lubi bardzo Bielenda peelingujący żel do mycia twarzy super mat. Możesz też kupić serię Ziaja Yego - również swojemu kupiłam i bardzo ją lubi i dodatkowo ślicznie pachnie na ciele - masz do wyboru krem do twarzy, antyperspirant, żel do mycia ciała, szampon. Nieraz też są w pudełkach upominkowych po niecałe 20 zł 3 lub 4 kosmetyki razem Możesz też sięgnąć po Ave - w Biedrze będą zestawy (deo i żel) po 20 zł niecałe od 27 listopada

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 12:30   #4135
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Albo zestawy gillette jezeli sie goli jednorazowkami

A co do perfum to jeszcze polecam axe czekoladowy. Moj tz ubostwia ten zapach

Z moim A
Stary 2014-11-22, 13:23   #4136
Petit_Papillon
luckygirl

byłam, kupiłam ten isanowy płyn do kąpieli. Capnelam tez ostatnie isanowe mydelko z pingwinem

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 13:49   #4137
Aniula_xD
Rozeznanie

Jakiś czas temu zachwalałyście tutaj jakieś serum do twarzy chyba z Bielendy ? Jesli Ktoś kojarzy to jak ono si dokładnie nazywało?
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 13:59   #4138
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Aniula_xD Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu zachwalałyście tutaj jakieś serum do twarzy chyba z Bielendy ? Jesli Ktoś kojarzy to jak ono si dokładnie nazywało?
Aktywne serum korygujące

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 14:04   #4139
Aniula_xD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Dziękuję
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 14:43   #4140
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Co sadzicie o kremie Loreal tribe active tym zielonym matujaco nawilzajacym ? Ktoras miala?

Z moim A
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości