Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-22, 19:12   #1171
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Łooooł dziewczynki się obnażają sexi brzusie aż się chce pogłaskać a ja wam powiem że co jak co, bo cycki to ja miałam zawsze duuże (DD na początku, a teraz F) ale jaka pupka w ciąży fajna się zrobiła, jak to TŻ nazywa "klepuszka" taka idealna do pomacania narazie taka ala jennifer lopez i oby na tym poprzestało, bo nie chce mieć jak u kim kardashian:hahaha :
Stary 2014-11-22, 19:13   #1172
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja będę miała szafę+komodę z przewijakiem, więc teoretycznie powinnam wszystko zmieścić, ale w tej szafie są na razie takie rzeczy jak pościel, ręczniki więc będę musiała na to znaleźć miejsce w szafie w naszej sypialni coś czuję, że trzeba zrobić przegląd wszystkimch rzeczy i sporo powyrzucać...bo TŻ lubi wszystko zbierać, a bo może kiedyś się przyda
Ja nie cierpie zbierac z TZ, np. ostatnio dostalismy nowe reczniki 4 duze i dwa male, i od razu w ruch poszedl przeglad recznikow ktore do wyrzucenia i kilka sie znalazlo dosc starych, gdzie kolor tez wyblakl.... My mamy jedna szafe, a ubrania na 4 osoby posciele reczniki, kurtki, i buty.... zdecydowanie potrzebujemy chociaz jednej komody, bo nie ma gdzie tego trzymac.... I tak buty obok szafy w plastikowym pojemniku leza.... przez brak miejsca Chociaz takie zbieranie sie przydaje bo co do mamy pojade, mowie ze czegos nie mam, czy musze kupic jeszcze, to ona wszystko ma i wyciaga zawsze dla mnie, wiec zbieractwo a nie wyrzucanie ma tez swoje plusy hi hi
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:14   #1173
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

hehe mialam nadzieje 12 kg przytyc jak to pisza w internecie, a tu d..... juz 9 na plusie prawie..... a do marca daleko
spójrz na to, te kilogramy nie biorą się z niczego

Co ile waży?

• dziecko około 3,5 kg
  • macica 1 kg
  • płyn owodniowy 1 kg
  • piersi 0,5 kg
  • łożysko 0,7 kg
  • dodatkowa objętość krwi ciężarnej 1,2-1,5 kg
  • woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
  • zapasy mamy (na okres karmienia
  • piersią) ok. 3,5 kg

Stary 2014-11-22, 19:15   #1174
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
ja będę miała szafę+komodę z przewijakiem, więc teoretycznie powinnam wszystko zmieścić, ale w tej szafie są na razie takie rzeczy jak pościel, ręczniki więc będę musiała na to znaleźć miejsce w szafie w naszej sypialni coś czuję, że trzeba zrobić przegląd wszystkimch rzeczy i sporo powyrzucać...bo TŻ lubi wszystko zbierać, a bo może kiedyś się przyda
oo jak mi się marzy komoda z przewijakiem, ale jakieś te najładniejsze to droooogie a jak TŻ taki chomiczek, to najlepiej segregować samej wtedy zrobisz sobie miejsca ileeee zechcesz

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
hahaha weeeeeeeeeź bo zaraz wyjdzie że schudłam
Stary 2014-11-22, 19:16   #1175
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

Co ile waży?

• dziecko około 3,5 kg
  • macica 1 kg
  • płyn owodniowy 1 kg
  • piersi 0,5 kg
  • łożysko 0,7 kg
  • piersią) ok. 3,5 kg

fajne zestawienie, musze sprzedać TŻ-towi, bo się martwi o moje kg razem ze mną
Stary 2014-11-22, 19:18   #1176
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
oo jak mi się marzy komoda z przewijakiem, ale jakieś te najładniejsze to droooogie a jak TŻ taki chomiczek, to najlepiej segregować samej wtedy zrobisz sobie miejsca ileeee zechcesz
komodę dostaję w spadku, więc na szczęście te koszty mnie ominą, ewentualnie przemaluje sobie

a porządki zrobię oczywiście jak TŻ będzie w pracy, bo tak to nic nie da sobie zabrać
Stary 2014-11-22, 19:22   #1177
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Łooooł dziewczynki się obnażają sexi brzusie aż się chce pogłaskać a ja wam powiem że co jak co, bo cycki to ja miałam zawsze duuże (DD na początku, a teraz F) ale jaka pupka w ciąży fajna się zrobiła, jak to TŻ nazywa "klepuszka" taka idealna do pomacania narazie taka ala jennifer lopez i oby na tym poprzestało, bo nie chce mieć jak u kim kardashian:hahaha :
Kobieta jestem, jaki wstyd..... Nie znam rozmiaru swoich cyckow a staniki zawsze przymierzam, i ten co pasuje to kupuje jak mi sie podoba.... Tz sie spytam to on mi pewnie powie hehe
najwazniejsze ze TZ sie podoba a my tu nic do gadania nie mamy jak widac

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:

Co ile waży?

• dziecko około 3,5 kg
  • macica 1 kg
  • płyn owodniowy 1 kg
  • piersi 0,5 kg
  • łożysko 0,7 kg
  • piersią) ok. 3,5 kg

[*] +10 czekoladki, fast foody, lody, napoje slodzace :P
Myslalam ze po porodzie ucieka ok. 5 kg tylko czyli dziecko, plyn, i lozysko....
Stary 2014-11-22, 19:26   #1178
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
[*] +10 czekoladki, fast foody, lody, napoje slodzace :P
Myslalam ze po porodzie ucieka ok. 5 kg tylko czyli dziecko, plyn, i lozysko....
oby cokolwiek uciekło, to już będzie suuuuuuuupcio a reszta zejdzie przy kp, ja mam zmiar ostra dietke sobie wprowadzić przy karmieniu, bo inaczej nie schudnę przez dłuuuuugi czas, bo ćwiczenia dopiero później przecież
Stary 2014-11-22, 19:28   #1179
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
oby cokolwiek uciekło, to już będzie suuuuuuuupcio a reszta zejdzie przy kp, ja mam zmiar ostra dietke sobie wprowadzić przy karmieniu, bo inaczej nie schudnę przez dłuuuuugi czas, bo ćwiczenia dopiero później przecież
zrzucimy to spokojnie! najpierw przy porodzie, później dziecko wyciągnie przy kp, a później będziemy się wspierać i ćwiczyć!
zresztą rodzimy w idealnym miesiącu na późniejsze spacerki i ćwiczenia na świeżym powietrzu. W wakacje będziemy już laski
Stary 2014-11-22, 19:30   #1180
bozena_87
Raczkowanie

Witam sie w sobotni wieczór . Ale tu cisza dzisiaj, myślałam że będę musiała dużo nadrabiać a tu tylko jedna strona
crystal25 i smv macie śliczne brzuchy mój to taki chyba pomiędzy wami jeśli chodzi o wielkość chociaż to chyba zależy jak się mały ułoży bo wczoraj miałam w obwodzie o 3 cm więcej niż dzisiaj musi sie tam kręcić hehe.
michirukiedy masz urodziny? Bo ja mam w czwartek a wizytę u gin tez mam w czwartek

Ale wam zazdroszczę tego układania ubranek do półek , u mnie ciagle jeszcze nie otynkowane , już jestem zła na męża o to bo boje sie ze nie zdążymy. On twierdzi ze do marca sie wyrobi ale ja sie boję ze mogę już w lutym urodzić i co wtedy ? Ach szkoda nerwów , najwyżej mały będzie ze mną spać a maz pójdzie na kanapę bo łóżeczka nie mam gdzie teraz wstawić , brak miejsca.
Stary 2014-11-22, 19:34   #1181
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce wprowadzac w blad, ale wyczytalam ze uciekaja z nas jakies toksyny podczas gubienia duzej ilosci kcal, podczas diet. a to wszystko dostaje dziecko w mleku matki.... nie wiem ile w czym prawdy.... ale ja sie skieruje na zdrowe odzywianie, zadnych sztucznych konserwantow, zero cukru, i mala ilosc weglowodanow, i zero smazonego.
Ja kp planuje dwa trzy miesiace, nie wiem jak to wyjdzie pozniej, byc moze dluzej, byc moze nie bede mogla wcale, ale cwiczenia mi sie marza, porzadnie sie wypocic przy nich.... gorzej z tym jedzeniem.... pamietam jak plakalam, przez swoja diete.... Grunt to chciec i zaczac pozniej juz z gorki.... wierze ze nam sie uda
Slyszalam tez, ze podczas kp, chce sie wiecej jesc, i wlasnie jak sie kobieta nie pilnuje to nie schudnie podczas kp.
Stary 2014-11-22, 19:35   #1182
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Lozko z komoda w takim wypadku to genialny pomysl My chcielismy, ale miejsca nie mamy na to.... wiec narazie wszystko w szafie, a tam juz miejsca normalnie nie ma....

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Ja tez!! ostatni raz.... wczoraj TZ pod prysznicem plakalam czy bedzie mnie kochal po porodzie, ze kobieta potrzebuje czasu, ze to ciezki okres po porodzie jest dla kobiety i dla jej ciala....itd

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

hehe mialam nadzieje 12 kg przytyc jak to pisza w internecie, a tu d..... juz 9 na plusie prawie..... a do marca daleko
Ja 7,5 kg więcej i zauważyłam ze tak skokowo mi ich przybywa. Przez 2 tygodnie waga stała w miejscu a pózniej w ciagu 2 dni 2 kg więcej. Ale teraz mnie bierze na słodkie i sobie nie odmawiam. Zdazylo mi sie i 2 paczki w ciagu dnia zjeść, a paczki maja sporo kcal.
Stary 2014-11-22, 19:36   #1183
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Witam sie w sobotni wieczór . Ale tu cisza dzisiaj, myślałam że będę musiała dużo nadrabiać a tu tylko jedna strona
crystal25 i smv macie śliczne brzuchy mój to taki chyba pomiędzy wami jeśli chodzi o wielkość chociaż to chyba zależy jak się mały ułoży bo wczoraj miałam w obwodzie o 3 cm więcej niż dzisiaj musi sie tam kręcić hehe.
michirukiedy masz urodziny? Bo ja mam w czwartek a wizytę u gin tez mam w czwartek

Ale wam zazdroszczę tego układania ubranek do półek , u mnie ciagle jeszcze nie otynkowane , już jestem zła na męża o to bo boje sie ze nie zdążymy. On twierdzi ze do marca sie wyrobi ale ja sie boję ze mogę już w lutym urodzić i co wtedy ? Ach szkoda nerwów , najwyżej mały będzie ze mną spać a maz pójdzie na kanapę bo łóżeczka nie mam gdzie teraz wstawić , brak miejsca.
Zalezy chyba jak sie dziecko uklada, bo czasami mam wrazenie ze moj brzuch wyglada jak slodka drozdzoweczka
Napewno sie wyrobi Oni to zawsze na ostatnia chwile i zawsze maja czas, moj TZ najchetniej by robil zakupy dla dziecka w lutym, ja sie nie zgodzilam wiec beda w stydzniu, bo w lutym to juz bede czekac az urodze..... nigdy nie wiadomo....
Stary 2014-11-22, 19:42   #1184
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
zrzucimy to spokojnie! najpierw przy porodzie, później dziecko wyciągnie przy kp, a później będziemy się wspierać i ćwiczyć!
zresztą rodzimy w idealnym miesiącu na późniejsze spacerki i ćwiczenia na świeżym powietrzu. W wakacje będziemy już laski
Do lata ohoho, ja to daje sobie tyle czasu ile tyłam, czyli 9 miesięcy na powrót do formy lepiej się nie napalać że tak szybko pójdzie, żeby uniknąć rozczarowania, a to mnie bardzo demotywuje
Stary 2014-11-22, 19:43   #1185
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 7,5 kg więcej i zauważyłam ze tak skokowo mi ich przybywa. Przez 2 tygodnie waga stała w miejscu a pózniej w ciagu 2 dni 2 kg więcej. Ale teraz mnie bierze na słodkie i sobie nie odmawiam. Zdazylo mi sie i 2 paczki w ciagu dnia zjeść, a paczki maja sporo kcal.
Ja potrafilam zjesc 4 nawet w ciagu dnia na sniadanie ciasteczka z mlekiem, po obiedzie cos slodkiego, lody w ciagu dnia, w inny dzien frytki.... teraz staram sie panowac i patrze na to co jem, bo wiem ze jak sie w pore nie obudze to bede miec 20 albo wiecej kg na plusie.... a pozniej bedzie placz.... Ciezko jest, bo mam teraz ogromne parcie na slodkie, moge jesc na przemian z kwasnym, ale musze sie ogarnac..... Caly 1 trymestr waga mi rosla prawidlowo ile powinna, jak zaczelam miec to parcie na slodkie, to waga zaczela rosnac zbyt szybko, oczywiscie z mojej winy i teraz juz na to nie moge pozwolic....
Stary 2014-11-22, 19:50   #1186
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie kochaniutka, nie jesteś sama, u mnie narazie tylko wnęka jest, a szafy brak narazie to czekam aż podłogi poukładają i drzwi powstawiają, a układaniem to będziemy się później martwić, przynajmniej zajęcie na styczeń czy luty będzie i czasu na głupoty nie będzie (myślenie o straaaaasznym porodzie)

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Nie chce wprowadzac w blad, ale wyczytalam ze uciekaja z nas jakies toksyny podczas gubienia duzej ilosci kcal, podczas diet. a to wszystko dostaje dziecko w mleku matki.... nie wiem ile w czym prawdy.... ale ja sie skieruje na zdrowe odzywianie, zadnych sztucznych konserwantow, zero cukru, i mala ilosc weglowodanow, i zero smazonego.
Ja kp planuje dwa trzy miesiace, nie wiem jak to wyjdzie pozniej, byc moze dluzej, byc moze nie bede mogla wcale, ale cwiczenia mi sie marza, porzadnie sie wypocic przy nich.... gorzej z tym jedzeniem.... pamietam jak plakalam, przez swoja diete.... Grunt to chciec i zaczac pozniej juz z gorki.... wierze ze nam sie uda
Slyszalam tez, ze podczas kp, chce sie wiecej jesc, i wlasnie jak sie kobieta nie pilnuje to nie schudnie podczas kp.
Ja nie mówię o głodówce, tylko "normalne" jedzenie, bo teraz pozwalam sobie na wszystko, doksłownie, na co mam zachciankę to jem a przy kp, niestety ale trzeba sporo poświęcić, bo wolę jeść same kurczaczki i indyczki i warzywka na parze, żeby moja Bubcia się nie męczyła i kolek czy zaparć nie miała bo słyszałam i znam jedną matkę która je karmiąc piersią wszystko, a dziecku aplikuje czopki jakieś bo kupu biedny maluszek nie da rady zrobić, czemu się wcale nie dziwie bo po taklim jedzeni to i mi by to "stało"
dlaczego planujesz karmienie na tak krótko?

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-11-22 o 19:53
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 19:58   #1187
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie kochaniutka, nie jesteś sama, u mnie narazie tylko wnęka jest, a szafy brak narazie to czekam aż podłogi poukładają i drzwi powstawiają, a układaniem to będziemy się później martwić, przynajmniej zajęcie na styczeń czy luty będzie i czasu na głupoty nie będzie (myślenie o straaaaasznym porodzie)

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Ja nie mówię o głodówce, tylko "normalne" jedzenie, bo teraz pozwalam sobie na wszystko, doksłownie, na co mam zachciankę to jem a przy kp, niestety ale trzeba sporo poświęcić, bo wolę jeść same kurczaczki i indyczki i warzywka na parze, żeby moja Bubcia się nie męczyła i kolek czy zaparć nie miała bo słyszałam i znam jedną matkę która je karmiąc piersią wszystko, a dziecku aplikuje czopki jakieś bo kupu biedny maluszek nie da rady zrobić, czemu się wcale nie dziwie bo po taklim jedzeni to i mi by to "stało"
a to prawda na gotowanym to tez ciezko wytrzymac ale i dla dziecka dobre, i dla nas bo dzieki temu schudniemy ukradlam mamie ostatnio takie urzadzenie na pare to zaczne korzystac z tego po porodzie bedzie zdrowe jedzenie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Do lata ohoho, ja to daje sobie tyle czasu ile tyłam, czyli 9 miesięcy na powrót do formy lepiej się nie napalać że tak szybko pójdzie, żeby uniknąć rozczarowania, a to mnie bardzo demotywuje
Ja mam w planie do wrzesnia ''wygladac'', a do grudnia wciaz nad soba pracowac.... bo sama dieta to dla mnie za malo....

Ja ogolnie nie chcialam kp, wiem mozecie nazwac mnie zla matka, czy egoistyczna.... ale dla mnie to cos obrzydliwego. ale duzo o tym czytalam, i wiem ze to najzdrowsze co moze byc, zwlaszcza te pierwsze karmienie..... wiec dla mojego dziecka zrobie wszystko i bede kp. jednak chcialabym przestac w momencie kiedy wyjde z pologu, i bede czula sie dobrze, chcialabym zadbac rowniez o siebie, boje sie, ze stane sie mamusia, ktora nie dba o siebie, chodzi w dresach, itd. a TZ zacznie ogladac sie za innymi kobietami.... niestety ale czesto tak jest, ze zycie malzenskie sie psuje kiedy przychodzi dziecko, i zazwyczaj to nie tylko wina, tego ze maz, nie dorosl do zalozenia rodziny....oczywiscie nie jest powiedziane ze napewno.... wszystko sie okaze jak bede miec dziecko.... byc moze i rok bede karmic. Nie zabijcie mnie za to.

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-22 o 20:05
Stary 2014-11-22, 20:02   #1188
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Nie idzie Was nadrobić Staram się, ale mam ponad 20 stron
Dzisiaj policzyłam i wyszło, że do TP zostało mi - 97dni
Rany, jak ten czas leci, a po Nowym Roku to nawet nie chce myśleć co będzie
TŻ chodzi codziennie i mówi do mojego brzucha - " Buńka( tak nazwał naszą córę ) wychodź już, tata czeka
Dobra lecę czytać dalej
Ale leci A Mała niech siedzi w brzuszku i nie waży się wychodzić

A ja właśnie sprawdziłam i dzisiaj mam STUDNIÓWKĘ

Cytat:
Lozko z komoda w takim wypadku to genialny pomysl My chcielismy, ale miejsca nie mamy na to.... wiec narazie wszystko w szafie, a tam juz miejsca normalnie nie ma....

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Ja tez!! ostatni raz.... wczoraj TZ pod prysznicem plakalam czy bedzie mnie kochal po porodzie, ze kobieta potrzebuje czasu, ze to ciezki okres po porodzie jest dla kobiety i dla jej ciala....itd

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Ja mam już 8 na plusie i w 15 muszę się zmieścić

Piękne macie brzuszki
Stary 2014-11-22, 20:07   #1189
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
a to prawda na gotowanym to tez ciezko wytrzymac ale i dla dziecka dobre, i dla nas bo dzieki temu schudniemy ukradlam mamie ostatnio takie urzadzenie na pare to zaczne korzystac z tego po porodzie bedzie zdrowe jedzenie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Ja mam w planie do wrzesnia ''wygladac'', a do grudnia wciaz nad soba pracowac.... bo sama dieta to dla mnie za malo....
I u mnie dieta sama to raczej nie przejdzie, ja bym chciała zacząć biegać, tak pięknie się przy tym ciałko modeluje ahhh
i ja mam takie coś do gotowania na pare hahaha, ale narazie leży głęęęęęęęęboki w szafce wróci do łask, a my może pokochamy gotowane jedzonko?

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
to opijamy 100dni
Stary 2014-11-22, 20:13   #1190
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

Co ile waży?

• dziecko około 3,5 kg
  • macica 1 kg
  • płyn owodniowy 1 kg
  • piersi 0,5 kg
  • łożysko 0,7 kg
  • piersią) ok. 3,5 kg

uhuhu, zgodnie z tym to muszę jeszcze dużo przytyć do marca, póki co tylko 4kg mi przybyło

Cytat:
Kobieta jestem, jaki wstyd..... Nie znam rozmiaru swoich cyckow a staniki zawsze przymierzam, i ten co pasuje to kupuje jak mi sie podoba.... Tz sie spytam to on mi pewnie powie hehe
najwazniejsze ze TZ sie podoba a my tu nic do gadania nie mamy jak widac [COLOR="Silver"]
zerknij na kalkulator, np. ten (tylko lepiej bez stanika mierzyć) http://mambra.pl/kalkulator-rozmiaro...ut-pol-19.html
to jest świetny punkt wyjściowy przy wyborze stanika

Cytat:

a co Wam jeszcze zostało do zrobienia? Mogę coś podpowiedzieć, bo na co dzień zajmuję się projektowaniem wnętrz i wiem jak to przebiega Często opóźnienia wychodzą z niewiedzy- np. wydaje się, że mamy dużo czasu na wybór drzwi, a później w sklepie się okazuje, że trzeba na nie czekać 6tyg. i wychodzą opóźnienia.

A u mnie dzisiaj bardzo pracowicie- sprzątanie, gotowanie. Jutro mamy 2 rocznicę ślubu i na obiad zaprosiliśmy rodzinkę, za to w poniedziałek idziemy na romantyczną kolacyjkę
A mąż lubi robić mi niespodzianki. Powiedział, że zaraz przyjdzie, bo chce przetrzeć ramki (dawno nikt ich nie ruszał, więc nic nie podejrzewałam), po chwili wraca, zawiesza, ja się zajmuję przygotowaniem mięska. Później zerkam na ścianę, a tam w ramkach nasze zdjęcia z czerwcowego wyjazdu na warsztaty taneczne. Wcześniej były tam męża certyfikaty. Zrobił i taką miłą niespodziankę. Chodzę cały wieczór uśmiechnięta
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 20:17   #1191
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Piękne macie brzuszki
Chcialabym sie w tylu zmiescic ja policzylam w koncu i wychodzi ze mam 118 lub 125 bo u mnie to na karcie pisze data 20 - 27 jako data porodu ale wczesniej mowil 20 i tak tez wychodzi z pomiarow maluszka

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
I u mnie dieta sama to raczej nie przejdzie, ja bym chciała zacząć biegać, tak pięknie się przy tym ciałko modeluje ahhh
i ja mam takie coś do gotowania na pare hahaha, ale narazie leży głęęęęęęęęboki w szafce wróci do łask, a my może pokochamy gotowane jedzonko?

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

to opijamy 100dni
Ja bym chciala rower i 30 km codziennie, oj plakalam ale bylo warto.... nie to samo cialo Trzeba bedzie sie zmusic i pokochac , nie koniecznie lubie wszystko gotowane ale jak trzeba.... i codziennie to samo jej....

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:

to opijamy 100dni
Ja bym chciala rower i 30 km codziennie, oj plakalam ale bylo warto.... nie to samo cialo Trzeba bedzie sie zmusic i pokochac , nie koniecznie lubie wszystko gotowane ale jak trzeba.... i codziennie to samo jej....

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
zerknij na kalkulator, np. ten (tylko lepiej bez stanika mierzyć) http://mambra.pl/kalkulator-rozmiaro...ut-pol-19.html

a co Wam jeszcze zostało do zrobienia? Mogę coś podpowiedzieć, bo na co dzień zajmuję się projektowaniem wnętrz i wiem jak to przebiega Często opóźnienia wychodzą z niewiedzy- np. wydaje się, że mamy dużo czasu na wybór drzwi, a później w sklepie się okazuje, że trzeba na nie czekać 6tyg. i wychodzą opóźnienia.

A u mnie dzisiaj bardzo pracowicie- sprzątanie, gotowanie. Jutro mamy 2 rocznicę ślubu i na obiad zaprosiliśmy rodzinkę, za to w poniedziałek idziemy na romantyczną kolacyjkę
A mąż lubi robić mi niespodzianki. Powiedział, że zaraz przyjdzie, bo chce przetrzeć ramki (dawno nikt ich nie ruszał, więc nic nie podejrzewałam), po chwili wraca, zawiesza, ja się zajmuję przygotowaniem mięska. Później zerkam na ścianę, a tam w ramkach nasze zdjęcia z czerwcowego wyjazdu na warsztaty taneczne. Wcześniej były tam męża certyfikaty. Zrobił i taką miłą niespodziankę. Chodzę cały wieczór uśmiechnięta
takie niespodzianki sa bardzo mile
Dziekuje, tylko szkoda ze miarki nie mam hihihi
Stary 2014-11-22, 20:28   #1192
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Chcialabym sie w tylu zmiescic ja policzylam w koncu i wychodzi ze mam 118 lub 125 bo u mnie to na karcie pisze data 20 - 27 jako data porodu ale wczesniej mowil 20 i tak tez wychodzi z pomiarow maluszka

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

takie niespodzianki sa bardzo mile
Dziekuje, tylko szkoda ze miarki nie mam hihihi
jeśli nie masz centymetra to weź kawałek sznurka/ wstążki/ ostatecznie nitki i tym sprawdź, a później dł. sprawdź na linijce raz tak męża mierzyłam zanim kupiliśmy centymetr, a chcieliśmy mu coś kupić przez net

Co do kp, to każdy ma prawo mieć swoje poglądy. Poza tym, może pokochasz tę czynność, bo to na pewno bardzo przywiązuje do dziecka Za to doskonale Cię rozumiem, że nie chcesz być zaniedbaną mamusią. Ja już tęsknię za moimi szpilkami Zmęczenie zmęczeniem, ale wiele kobiet idzie na łatwiznę, mają dobrą wymówkę, więc się lenią:P
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 20:32   #1193
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Piękne macie brzuszki
za studniówkę!! :bro kul:

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
jeśli nie masz centymetra to weź kawałek sznurka/ wstążki/ ostatecznie nitki i tym sprawdź, a później dł. sprawdź na linijce raz tak męża mierzyłam zanim kupiliśmy centymetr, a chcieliśmy mu coś kupić przez net

Co do kp, to każdy ma prawo mieć swoje poglądy. Poza tym, może pokochasz tę czynność, bo to na pewno bardzo przywiązuje do dziecka Za to doskonale Cię rozumiem, że nie chcesz być zaniedbaną mamusią. Ja już tęsknię za moimi szpilkami Zmęczenie zmęczeniem, ale wiele kobiet idzie na łatwiznę, mają dobrą wymówkę, więc się lenią:P
ojj ja też tęsknie za szpilkami!! teraz też się lubię ładnie ubrać jak gdzieś wychodzimy, a po porodzie też nie zamierzam się "zapuszczać". Ale jak będzie to się okaże
Stary 2014-11-22, 20:33   #1194
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

dziekuje za nie zabicie mnie Bardzo dobry pomysl sprawdze sobie dzis ten rozmiar i bede wiedziec na przyszlosc bo zawsze zastanawialam sie jak kobiety moga zamawiac staniki przez internet, ja zawsze musialam przymierzac hi hi )))
Stary 2014-11-22, 20:37   #1195
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Ale fajnie

Mamuśki stawiam soczek !
Stary 2014-11-22, 21:16   #1196
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A my właśnie wróciliśmy z wizyty. W 23t 6d mała waży 650g i jest bardzo ruchliwa. USG 3D nie nadążało za nią generować obrazu. Do tego znowu zasłoniła buziunię

Pytałam o te grzyby: można jeść bez problemu, byle były z wiadomego źródła pochodzenia dla pewności. Tzn. że zbierał je ktoś kto się raczej zna i nie chce nas otruć

Wczoraj ulepiłam tęczowy tort z kucykiem, który mi wyszedł jak "srający tęczą pies". No ale liczą się chęci Potem wrzucę zdjęcie.

I zdjęcie brzuszka z dzisiaj.

Lecę was nadrabiać
Ja grzyby planuje jesc ale wiadomo
w pierogach jest zawsze cos jeszcze wiec n ie będzie to duza ilosc pamietam jak 2 lata temu w wigilię chcialam się najeść do sytabi 21.12 w nocy pojechalam na porodowke i nici a w szpitalu

dali sledzia solnego blee
Tort fajny a w środku jest teczowy

jakich barwnikow uzywalas ? Planuje taki dla synka zrobić

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie widziałam się z tz pięć tygodni, a dopiero w tym czasie zaczął mi rosnąć brzuch tz jest w szoku i non stop się na mnie gapi wczoraj wieczorem jak się rozebralam, to dostał takiego wytrzeszczu jakby ufo zobaczył, myślałam że się ze śmiechu poplacze

mi też wywalilo brzuch w ciagu 2 tyg jak tz mnie nie widzial

Cytat:
To radocha dzieciaczka że tata blisko

Trzeba było fotkę cyknąć, jaki tata zdziwiony że Bubcia uroooooosła

Dziewczyny, czy zakup kosmetyków dla maluszka to nie za wcześnie? Daty ważności takich cudów to chyba raczej dłuuugo, co nie ? Bo tak się zastanawiam, hymmm....

Ja kosmetyki kupie w styczniu zreszta juz po pierwszym synku wiem jakie wiec nie ma filozofii, polecam blog sroki z analiza skladu kosmetyków

Cytat:
Pisalam u am juz w pierwszej ciąży utylam 11 kg 3 tyg po porodzie mialam swoją wage przed jadlam normalnie oczywiście miesko na parze itd bo maly kolki mial , jakies 3 miesiace po porodzie mialam 48 kg czyli minus 6 tego co w momencie zaciazenia
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:12   #1197
kruszynkaa88
Rozeznanie

[QUOTE=crystal25;49042746]No to pokaze wam sexi mame xxl, ktora czuje sie coraz gorzej ze swoimi kg

i pochwale sie ze w koncu znalazlam kurtke ciazowa i bedzie mi teraz bardzo cieplutko, bo w swoja sie nie zapinalam juz.... i tunike bialo czarna, a la sukienka do legginsow czy rajstop..... [COLOR="Silver"]

Piękny brzusio!! Sexy ciężaróweczka
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:12   #1198
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Byłam w szkole, jakoś poszło, nawet nie tak źle chyba, za to w domu mam szpital, jeszcze mi całkiem choróbsko nie przeszło, a tż się zaraził i zdycha, Ola też ma gila

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie widziałam się z tz pięć tygodni, a dopiero w tym czasie zaczął mi rosnąć brzuch tz jest w szoku i non stop się na mnie gapi wczoraj wieczorem jak się rozebralam, to dostał takiego wytrzeszczu jakby ufo zobaczył, myślałam że się ze śmiechu poplacze

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
dziewczyny przeżyłam glukoze najprzyjemniejsze to to nie było w smaku jak woda z 10 lyzeczkami cukru-ja ze słodkie lubie wypiłam to bez problemu ale pierwsza godzina masakra-było mi niedobrze I słabo-dobrze że TŻ był ze mną.Po godzinie było lepiej, ale tak sie zle czułam że juz na zakupy nie jechaliśmy! Zaraz sie zbieramy do kina I na spacer po jarmarku światecznym pewnie wszedzie bede czuć grzane winko z przyprawami....ale co tam-ide!

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

no to miłego wieczorku I najedz sie dobrych rzeczy
Ej ja też chcę do kina z tż, ale jak to zrobić ja się pytam??? Ola jakoś nie chce sama w domu zostawać kurcze
Cytat:
Mi tyle zajęło schudnięcie właśnie, ok 8 miesięcy, z tym, że pierwsze 5 czekałam aż same znikną kilogramy, a potem się wzięłam za siebie dopiero. W sumie przytyłam 14 kg, po porodzie mi spadło 6, potem jeszcze ze 3, a potem stanęło i stało jak zaklęte, ale może przez niedoczynnośc tarczycy, bo zaczęłam chudnąć jak zmieniłam dawki leków. Po diecie miałam 7 kg mniej niż przed ciążą, ale potem zaszłam w kolejną
Cytat:

Ja ogolnie nie chcialam kp, wiem mozecie nazwac mnie zla matka, czy egoistyczna.... ale dla mnie to cos obrzydliwego. ale duzo o tym czytalam, i wiem ze to najzdrowsze co moze byc, zwlaszcza te pierwsze karmienie..... wiec dla mojego dziecka zrobie wszystko i bede kp. jednak chcialabym przestac w momencie kiedy wyjde z pologu, i bede czula sie dobrze, chcialabym zadbac rowniez o siebie, boje sie, ze stane sie mamusia, ktora nie dba o siebie, chodzi w dresach, itd. a TZ zacznie ogladac sie za innymi kobietami.... niestety ale czesto tak jest, ze zycie malzenskie sie psuje kiedy przychodzi dziecko, i zazwyczaj to nie tylko wina, tego ze maz, nie dorosl do zalozenia rodziny....oczywiscie nie jest powiedziane ze napewno.... wszystko sie okaze jak bede miec dziecko.... byc moze i rok bede karmic. Nie zabijcie mnie za to.
Powiem ci na pocieszenie, że wbrew temu co się słyszy, my się z tż bardzo zbliżyliśmy po urodzeniu Oli, mnimo że bywało ciężko i do dziś bywa, bo jesteśmy we Wrocławiu zupełnie sami, ale bardzo mi pomagał, wspierał, nigdy nie poszułam się nieatrakcyjna ani niekochana, mimo że już ponad rok siedzę w domu, więc głównie chodzę bez makijażu, w dresach, itp. oczywiście od czasu do czasu fajnie się lepiej ubrać, pomalować, jak gdzieś wychodzę wieczorem, itp, ale po domu w szpilkach nie ganiam, zresztą teraz jestem znowu w ciąży po krótkim czasie i wiem, że dla mojego męża jestem atrakcyjna

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:16   #1199
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

Piękny brzusio!! Sexy ciężaróweczka
dziekuje

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja grzyby planuje jesc ale wiadomo
w pierogach jest zawsze cos jeszcze wiec n ie będzie to duza ilosc pamietam jak 2 lata temu w wigilię chcialam się najeść do sytabi 21.12 w nocy pojechalam na porodowke i nici a w szpitalu

dali sledzia solnego blee
Tort fajny a w środku jest teczowy

jakich barwnikow uzywalas ? Planuje taki dla synka zrobić

mi też wywalilo brzuch w ciagu 2 tyg jak tz mnie nie widzial

Ja kosmetyki kupie w styczniu zreszta juz po pierwszym synku wiem jakie wiec nie ma filozofii, polecam blog sroki z analiza skladu kosmetyków

Pisalam u am juz w pierwszej ciąży utylam 11 kg 3 tyg po porodzie mialam swoją wage przed jadlam normalnie oczywiście miesko na parze itd bo maly kolki mial , jakies 3 miesiace po porodzie mialam 48 kg czyli minus 6 tego co w momencie zaciazenia
mam nadzieje ze tak bedzie w moim przypadku.
Stary 2014-11-22, 22:18   #1200
kruszynkaa88
Rozeznanie

Laski, ale sie objadłam nawet nie wiem, gdzie to wszystko zmieściłam mój tato tylko patrzył i się śmiał, chyba bardzo boi się, żeby wnusio za wielki nie był
A tak w ogóle byłam w tesco i gdyby nie fakt, że mamy jeszcze wydatki do ślubu to bym wyszła obładowana są promocje na paki bodów z krótkim i długim rękawkiem, do 50 % i podajże 30%, ja kupiłam 5 paka z motywem kubusia puchatka za 43zł chciałam najmniejszy rozmiar, ale wziełam jednak 62, bo to już ciepło będzie to w bodziakach może śmigać
Ale zakochałam się w niektórych, z myszką miki jakie fajne, albo takie zwykłe w jakieś wzoreczki ahhh
Na pewno kupię zwykłe białe body w 3 paku najmniejszego rozmiaru i będzie do szpitala w sam raz
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości