|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
a ja wam powiem że co jak co, bo cycki to ja miałam zawsze duuże (DD na początku, a teraz F) ale jaka pupka w ciąży fajna się zrobiła, jak to TŻ nazywa "klepuszka" taka idealna do pomacania
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy jedna szafe, a ubrania na 4 osoby posciele reczniki, kurtki, i buty.... zdecydowanie potrzebujemy chociaz jednej komody, bo nie ma gdzie tego trzymac.... Chociaz takie zbieranie sie przydaje bo co do mamy pojade, mowie ze czegos nie mam, czy musze kupic jeszcze, to ona wszystko ma i wyciaga zawsze dla mnie, wiec zbieractwo a nie wyrzucanie ma tez swoje plusy hi hi |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co ile waży?
|
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy zrobisz sobie miejsca ileeee zechcesz---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- hahaha weeeeeeeeeź bo zaraz wyjdzie że schudłam
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a porządki zrobię oczywiście jak TŻ będzie w pracy, bo tak to nic nie da sobie zabrać ![]()
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a staniki zawsze przymierzam, i ten co pasuje to kupuje jak mi sie podoba.... Tz sie spytam to on mi pewnie powie hehe ![]() najwazniejsze ze TZ sie podoba a my tu nic do gadania nie mamy jak widac ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
:PMyslalam ze po porodzie ucieka ok. 5 kg tylko czyli dziecko, plyn, i lozysko....
|
||
|
|
|
#1178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą rodzimy w idealnym miesiącu na późniejsze spacerki i ćwiczenia na świeżym powietrzu. W wakacje będziemy już laski ![]()
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w sobotni wieczór . Ale tu cisza dzisiaj, myślałam że będę musiała dużo nadrabiać a tu tylko jedna strona
crystal25 i smv macie śliczne brzuchy mój to taki chyba pomiędzy wami jeśli chodzi o wielkość chociaż to chyba zależy jak się mały ułoży bo wczoraj miałam w obwodzie o 3 cm więcej niż dzisiaj musi sie tam kręcić hehe. michirukiedy masz urodziny? Bo ja mam w czwartek a wizytę u gin tez mam w czwartek ![]() Ale wam zazdroszczę tego układania ubranek do półek , u mnie ciagle jeszcze nie otynkowane , już jestem zła na męża o to bo boje sie ze nie zdążymy. On twierdzi ze do marca sie wyrobi ale ja sie boję ze mogę już w lutym urodzić i co wtedy ? Ach szkoda nerwów , najwyżej mały będzie ze mną spać a maz pójdzie na kanapę bo łóżeczka nie mam gdzie teraz wstawić , brak miejsca. |
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kp planuje dwa trzy miesiace, nie wiem jak to wyjdzie pozniej, byc moze dluzej, byc moze nie bede mogla wcale, ale cwiczenia mi sie marza, porzadnie sie wypocic przy nich.... gorzej z tym jedzeniem.... pamietam jak plakalam, przez swoja diete.... Grunt to chciec i zaczac pozniej juz z gorki.... wierze ze nam sie uda ![]() Slyszalam tez, ze podczas kp, chce sie wiecej jesc, i wlasnie jak sie kobieta nie pilnuje to nie schudnie podczas kp. |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno sie wyrobi Oni to zawsze na ostatnia chwile i zawsze maja czas, moj TZ najchetniej by robil zakupy dla dziecka w lutym, ja sie nie zgodzilam wiec beda w stydzniu, bo w lutym to juz bede czekac az urodze..... nigdy nie wiadomo....
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej się nie napalać że tak szybko pójdzie, żeby uniknąć rozczarowania, a to mnie bardzo demotywuje
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz staram sie panowac i patrze na to co jem, bo wiem ze jak sie w pore nie obudze to bede miec 20 albo wiecej kg na plusie.... a pozniej bedzie placz.... Ciezko jest, bo mam teraz ogromne parcie na slodkie, moge jesc na przemian z kwasnym, ale musze sie ogarnac..... Caly 1 trymestr waga mi rosla prawidlowo ile powinna, jak zaczelam miec to parcie na slodkie, to waga zaczela rosnac zbyt szybko, oczywiscie z mojej winy i teraz juz na to nie moge pozwolic....
|
|
|
|
|
#1186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
a przy kp, niestety ale trzeba sporo poświęcić, bo wolę jeść same kurczaczki i indyczki i warzywka na parze, żeby moja Bubcia się nie męczyła i kolek czy zaparć nie miała bo słyszałam i znam jedną matkę która je karmiąc piersią wszystko, a dziecku aplikuje czopki jakieś bo kupu biedny maluszek nie da rady zrobić, czemu się wcale nie dziwie bo po taklim jedzeni to i mi by to "stało"dlaczego planujesz karmienie na tak krótko?
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-11-22 o 19:53 |
||
|
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ukradlam mamie ostatnio takie urzadzenie na pare to zaczne korzystac z tego po porodzie bedzie zdrowe jedzenie ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Ja ogolnie nie chcialam kp, wiem mozecie nazwac mnie zla matka, czy egoistyczna.... ale dla mnie to cos obrzydliwego. ale duzo o tym czytalam, i wiem ze to najzdrowsze co moze byc, zwlaszcza te pierwsze karmienie..... wiec dla mojego dziecka zrobie wszystko i bede kp. jednak chcialabym przestac w momencie kiedy wyjde z pologu, i bede czula sie dobrze, chcialabym zadbac rowniez o siebie, boje sie, ze stane sie mamusia, ktora nie dba o siebie, chodzi w dresach, itd. a TZ zacznie ogladac sie za innymi kobietami.... niestety ale czesto tak jest, ze zycie malzenskie sie psuje kiedy przychodzi dziecko, i zazwyczaj to nie tylko wina, tego ze maz, nie dorosl do zalozenia rodziny....oczywiscie nie jest powiedziane ze napewno.... wszystko sie okaze jak bede miec dziecko.... byc moze i rok bede karmic. Nie zabijcie mnie za to. Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-11-22 o 20:05 |
||
|
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Mała niech siedzi w brzuszku i nie waży się wychodzić A ja właśnie sprawdziłam i dzisiaj mam STUDNIÓWKĘ Cytat:
Piękne macie brzuszki
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ja mam takie coś do gotowania na pare hahaha, ale narazie leży głęęęęęęęęboki w szafce wróci do łask, a my może pokochamy gotowane jedzonko? ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------
|
|
|
#1190 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
to jest świetny punkt wyjściowy przy wyborze stanika ![]() Cytat:
Często opóźnienia wychodzą z niewiedzy- np. wydaje się, że mamy dużo czasu na wybór drzwi, a później w sklepie się okazuje, że trzeba na nie czekać 6tyg. i wychodzą opóźnienia.A u mnie dzisiaj bardzo pracowicie- sprzątanie, gotowanie. Jutro mamy 2 rocznicę ślubu i na obiad zaprosiliśmy rodzinkę, za to w poniedziałek idziemy na romantyczną kolacyjkę A mąż lubi robić mi niespodzianki. Powiedział, że zaraz przyjdzie, bo chce przetrzeć ramki (dawno nikt ich nie ruszał, więc nic nie podejrzewałam), po chwili wraca, zawiesza, ja się zajmuję przygotowaniem mięska. Później zerkam na ścianę, a tam w ramkach nasze zdjęcia z czerwcowego wyjazdu na warsztaty taneczne. Wcześniej były tam męża certyfikaty. Zrobił i taką miłą niespodziankę. Chodzę cały wieczór uśmiechnięta
|
|||
|
|
|
#1191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja policzylam w koncu i wychodzi ze mam 118 lub 125 bo u mnie to na karcie pisze data 20 - 27 jako data porodu ale wczesniej mowil 20 i tak tez wychodzi z pomiarow maluszka ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Dziekuje, tylko szkoda ze miarki nie mam hihihi
|
||||
|
|
|
#1192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz tak męża mierzyłam zanim kupiliśmy centymetr, a chcieliśmy mu coś kupić przez net![]() Co do kp, to każdy ma prawo mieć swoje poglądy. Poza tym, może pokochasz tę czynność, bo to na pewno bardzo przywiązuje do dziecka Za to doskonale Cię rozumiem, że nie chcesz być zaniedbaną mamusią. Ja już tęsknię za moimi szpilkami Zmęczenie zmęczeniem, ale wiele kobiet idzie na łatwiznę, mają dobrą wymówkę, więc się lenią:P
|
|
|
|
|
#1193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za studniówkę!! ![]() :bro kul:---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
teraz też się lubię ładnie ubrać jak gdzieś wychodzimy, a po porodzie też nie zamierzam się "zapuszczać". Ale jak będzie to się okaże ![]()
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamuśki stawiam soczek !
|
|
#1196 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierogach jest zawsze cos jeszcze wiec n ie będzie to duza ilosc pamietam jak 2 lata temu w wigilię chcialam się najeść do sytabi 21.12 w nocy pojechalam na porodowke i nici a w szpitalu dali sledzia solnego blee Tort fajny a w środku jest teczowy jakich barwnikow uzywalas ? Planuje taki dla synka zrobić Cytat:
mi też wywalilo brzuch w ciagu 2 tyg jak tz mnie nie widzial Cytat:
Ja kosmetyki kupie w styczniu zreszta juz po pierwszym synku wiem jakie wiec nie ma filozofii, polecam blog sroki z analiza skladu kosmetyków Cytat:
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=crystal25;49042746]No to pokaze wam sexi mame xxl, ktora czuje sie coraz gorzej ze swoimi kg
![]() ![]() i pochwale sie ze w koncu znalazlam kurtke ciazowa i bedzie mi teraz bardzo cieplutko, bo w swoja sie nie zapinalam juz.... i tunike bialo czarna, a la sukienka do legginsow czy rajstop..... Piękny brzusio!! Sexy ciężaróweczka |
|
|
|
#1198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Byłam w szkole, jakoś poszło, nawet nie tak źle chyba, za to w domu mam szpital, jeszcze mi całkiem choróbsko nie przeszło, a tż się zaraził i zdycha, Ola też ma gila ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie przytyłam 14 kg, po porodzie mi spadło 6, potem jeszcze ze 3, a potem stanęło i stało jak zaklęte, ale może przez niedoczynnośc tarczycy, bo zaczęłam chudnąć jak zmieniłam dawki leków. Po diecie miałam 7 kg mniej niż przed ciążą, ale potem zaszłam w kolejną Cytat:
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Rozeznanie
|
Laski, ale sie objadłam
A tak w ogóle byłam w tesco i gdyby nie fakt, że mamy jeszcze wydatki do ślubu to bym wyszła obładowana są promocje na paki bodów z krótkim i długim rękawkiem, do 50 % i podajże 30%, ja kupiłam 5 paka z motywem kubusia puchatka za 43zł chciałam najmniejszy rozmiar, ale wziełam jednak 62, bo to już ciepło będzie to w bodziakach może śmigać Ale zakochałam się w niektórych, z myszką miki jakie fajne, albo takie zwykłe w jakieś wzoreczki ahhh ![]() Na pewno kupię zwykłe białe body w 3 paku najmniejszego rozmiaru i będzie do szpitala w sam raz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

a ja wam powiem że co jak co, bo cycki to ja miałam zawsze duuże (DD na początku, a teraz F) ale jaka pupka w ciąży fajna się zrobiła, jak to TŻ nazywa "klepuszka" taka idealna do pomacania 

Chociaz takie zbieranie sie przydaje bo co do mamy pojade, mowie ze czegos nie mam, czy musze kupic jeszcze, to ona wszystko ma i wyciaga zawsze dla mnie, wiec zbieractwo a nie wyrzucanie ma tez swoje plusy hi hi 

Oni to zawsze na ostatnia chwile i zawsze maja czas, moj TZ najchetniej by robil zakupy dla dziecka w lutym, ja sie nie zgodzilam wiec beda w stydzniu, bo w lutym to juz bede czekac az urodze..... nigdy nie wiadomo....
a przy kp, niestety ale trzeba sporo poświęcić, bo wolę jeść same kurczaczki i indyczki i warzywka na parze, żeby moja Bubcia się nie męczyła i kolek czy zaparć nie miała
A Mała niech siedzi w brzuszku i nie waży się wychodzić 

:bro kul:
teraz też się lubię ładnie ubrać jak gdzieś wychodzimy, a po porodzie też nie zamierzam się "zapuszczać". Ale jak będzie to się okaże

W sumie przytyłam 14 kg, po porodzie mi spadło 6, potem jeszcze ze 3, a potem stanęło i stało jak zaklęte, ale może przez niedoczynnośc tarczycy, bo zaczęłam chudnąć jak zmieniłam dawki leków. Po diecie miałam 7 kg mniej niż przed ciążą, ale potem zaszłam w kolejną