|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Ja używałam, sporadycznie oliwki z roska i tez nic. Do tego Od czasu do czasu szorstka rękawica.
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- ja tam nic nie używałam i nie używam.
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę ze warto mówić tym którym tez by się powiedziało o tym gdyby było cos złego.
Gdyby u mnie się okazało ze nie ma serduszka albo straciła ciążę to te bym najbliższej rodzinie powiedziała
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
rodzice, siostra wiedzieli w ten sam dzien co my
![]() nawet gdyby cos było nei tak to by się dowiedzieli po moim zachowaniu. Nie mówię od razu na fejsa, ale najbliższym
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
U nas o naszych planach z rodziny wiedzą tylko rodzice i teściowa, no i powiedziała szwagierce (ale ona dyskretna). I tyle z rodziny.
Ale oprócz tego sporo znajomych i tym zawaliłam. za duża papla ze mnie.No ale najczęściej to wyszło z tego,że gadałam ze znajomymi, którzy mają małą różnicę wieku miedzy dziećmi i chciałam wiedzieć jak to wygląda ![]() ale najchętniej mówiłabym dopiero po pierwszym usg genetycznym.
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o Bartku powiedzialam jakos w 12tc, przy drugim tez nie zamierzam informowac wczesniej nawet mamy
moja mama to pepla
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
My powiedzieliśmy w 4miesiącu
nie wiedziałam jak to wyznać... Pewnie by do porodu mi zeszło z ta informacja ale tz po pijaku powiedział ojcu, a ten zaraz wykonał tel do mojego ze beda dziadkami i wpadli w euforię, oni dwaj sie bardzo kochają, nieraz wyglądaja jak para np jak wspólnie jedzą z jednego talerza itp. To jak sie dowiedzieli o wspólnym potomku to byla radość i wybierali imię. Zaproponowali Janusz Hirek bo moj to Janusz, a tza ojc to Hir i jeszcze ciągle słyszę ze leo to wspaniałe połączenie ich obu![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy pierwszej ciazy jak szlam na pierwsza wizyte, nie wiedzialam jak mamie powiedziec ze jestem w ciazy gadalam z nia po wizycie po ktorej oczywiscie nic nie wiedzialam bo polecialam na 2 dzien od pozytywnego testu przy drugiej ciazy nie robilam pierwszego sikanca tylko poszlam na bete przy okazji badan na tarczyce, nawet tz nie powiedzialam. poszlismy razem z Blanką odebrac wyniki, jak zobaczylam pozytywna bete to podskoczylam i powiedzialam jest! pierwsza ktora sie dowiedziala zaraz po tz to moja przyjaciolka, zadzwonilam do niej zaraz po odebraniu wynikow, pozniej wrocilismy do moich rodzicow bo akurat u nich bylismy z okazji swiat, no i tez im powiedzielismy jakos sie nie krylam do usg itp.
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Kaska powiedzielisny bo i tak wszyscy wiedzieli ze planujemy nastepna dzidzie
wsumie to co chwile dopytywali, co sie zaczelo robic juz wkurzajace swoja droga. Noi piszac 'wszyscy' tez mam na mysli najblizsza rodzine ![]() We wt i czw ide na bete, musi byc ok jestem pozytywnie naswiona zreszta nie wiem czy mam jakies urojenia ale brzuch mi sie powieksza... chyba wode zatrzymalo (?)...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
jutro pierwszy raz tesciowa przychodzi zajac sie Amelka na jakies 2-3 h i mam normalnie stresa czy sobie poradzi
gowniany moment sobie wybralam, bo ostatnio ryczy na wszystkich "nowych"
|
|
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaska współczuję przeżyć ciesze się ze mikusiowi nic się nie stało
![]() Lula aaaaaaaaalaaaaaaaaaaaa biedna Ty ![]() A ja się witam z łóżka po cudownej mej rewolucji brzuchowej ehh juz tak dawno nic nie było :/ ogólnie coś się ostatnio nie zbyt dobrze.czuje ale mniejsza o to Wiecie że uwielbiam święta ? Uwielbiam robić prezenty itd robimy tylko dzieciom i T bo ona by od nikogo nie dostała w sytuacji jak tych prezentow nie robimy. Dzisiaj próbowałam wybrać Śpiworek dla Leny do wózka i nie wiem co wziąć doradźcie : http://allegro.pl/nowosc-karex-spiwo...=1#tabsContent czy ten http://allegro.pl/edisa-spiworek-pol...=1#tabsContent Czy ten http://allegro.pl/spiworek-dzieciecy...=1#tabsContent W ogóle lepszy polarowy czy z wełny ??? Idę spać póki mała spi do jutra !
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika a byłaś u lekarza?
|
#2323 |
|
Wtajemniczenie
|
Nocna zmiana wita:/ od ok 23 cały czas noszę moje serduszko już mi rece odpadają taki klocek . . . Co się połowę to jest płacz huty nawet bold r.d zamknąć oko więc czuwam
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, współczucie nocki.
Ja nie spie od 5.30 no ale ja szykuje się do pracy. Teraz karnie Milka. Chce wyjść wczesniej oblukac zabawki w Biedronce. Miłego dnia |
|
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Jak dziecko nie ma temperatury, to można wyjść na krótki spacer? |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie masz
|
|
#2328 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że skończyło się bez większych sensacji ałć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lego Cytat:
zdrówka! Cytat:
siedzę w pidżamie i nie chce mi się tyłka ruszyć a Szymuś robi rewolucję w moich ciuchach ![]() i tak myślę co komu sprezentować na święta, żeby trafić z prezentami a żeby majątku nie stracić na tym
|
|
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Nie wybieram się i wybrać nie mogę
|
|
#2330 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciąży, nie gardła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się wróży z obrączek? Cytat:
Cytat:
Byłam wczoraj w sklepie i były bardzo, a i strona działa ![]() Cytat:
![]() Biedny Miki... dobrze, że nic się nie stało. Cytat:
Cytat:
Kocham, wielbię u ubóstwiam zimę!!! Larysa, Janek mleko (rano i wieczorem) pije z butli, natomiast w ciągu dnia wodę/herbatkę/soki z bidony przez słomkę, albo z kubeczka (ale to pod nadzorem). Przez chwile pił z niekapka NUK, ale rurka mu bardziej podpasowała. motylku alkohol, a szczególnie "na wychodnem" jest dooobry ![]() Duplo bym brała Ale mogę by nieobiektywna, bo Jaśko wczoraj staranował skutecznie namiot w Ikei... klocków tak szybko nie zepsuje ![]() Lulla, coś zrobiła? Bosz... od samego patrzenia mnie boli... passion, polecałam Zrób Sobie Krem, a chyb lepsze nawet są mazidla ![]() My rodzicom o Jaśku powiedzieliśmy na moich urodzinach, czyli ok 10 tc... chciałam później, ale tak mi truli dlaczego nie piję szampana, że powiedziałam. Cała reszta dowiedziała się po genetycznym. Z kolejnym maluchem chciałabym przeczekac tak właśnie do genetycznego (ten 10 tc, pechowy dla mnie, jednak mocno stresuje). Poszliśmy wczoraj do Ikei, przymierzy Janka do Mamuta, a potem kukną do Zdrowej Stópki na buty - chcieliśmy zmierzy stopę coby sprawdzi, czy te śniegowce, co to je kupiliśmy będą już dobre. No i okazało się, że do Mamuta jeszcze za mały i buciki, które teraz nosi tez za małe... tak o 1cm ![]() Także ten teges... stolika nie kupujemy, za to musimy przejściowe buty, bo w ocieplanych śniegowcach się zagotuje. No znowu 250zł na dwa miesiące |
||||||||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez miałam nocną zmianę, od 23. 47 do 2.20. Korn szalał, a ja sie modliłam, żeby nie urodzić, bo miałam skurcze co chwilę.
Jadę zaraz do położnej
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę co to było z tą nocką
Emilka się obudziła o 20:30 i szlała Zasnęła dopiero o 23:30, nigdy tak nie miała
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie jedzenia. Zuzka je sporo (jak na to, co było jeszcze 3 miesiące temu). U nas problem z różnorodnością, jak zrobiłam listę obiadów, które jadamy to wyszło tego z 8 różnych dań... To co się dziwić, że nam się przejadło. Muszę poszukać jakichś przepisów i pokombinować. Zdrówka dla chorowitków! U nas też katar okropny 2 dni trzymał, dziś jak ręką odjął. Dobrze, bo nie mogłam patrzeć jak się bidulka męczyła, tak jej się ciężko oddychało. Polecam zabawę - projekt: życie kwiatka. Kupiłam tydzień temu hiacynta. Takiego, że była sama cebulka i liście. Razem z Zuzią dajemy kwiatuszkowi pić (potrafi podsuwać mu swój bidon i namawiać do picia), no i wąchamy, wąchamy... Zuzka tak bosko wącha i robi "aaaa". No i kilkanaście razy dziennie biegnie do kwiatuszka, pokazuje go i "wącha" i chce, żeby jej go podać. Kwiatuszek niedługo zacznie naprawdę pachnieć, ciekawa jestem jej reakcji. ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- O, Ja-ika, u nas to samo. Ale myślałam, że to przez katar. A tu jakiś popularny trend. Czesto widzę, że nasze forumowe dzieci bardzo podobnie przechodzą nocki, tzn. np. budzą się o takich samych porach i szaleją tyle samo. Może coś w powietrzu albo jakieś fazy księżyca czy cos...
|
#2334 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
lula cos zwojowała z tym palcem ....jak w nocy zobaczyłam o 2 to nie mogłam uwierzyc ze to real fotka u mnie sebek właśnie poszedł spac wiec biore się za ogarnianie wszystkiego szybko bo pewnie dużo czasu mi nie da |
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
No i u nas nieciekawie. Leosiu o 7 zaczął wymiotować tak ze myślałam ze nigdy nie skończy
potem go przebrałam i znowu. W końcu zasnął mi na rękach i tak siedziałam półtora godziny go trzymając. Nie mam czopkow, ale jak przez 10minut nie zwrócił syropu to moze cos z niego bedzie. Ma gorączkę ale nie wiem ile bo drze sie niemożliwie jak chce zmierzyć.Cytat:
|
|
#2336 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję nocek
![]() Jak tam chorowitki? U nas na szczeście drugi dzień śliczne słoneczko swieci ![]() A Wy macie zimę? ![]() Macie jakiś pomysł na prezent pod choinkę dla pary, która ma wszystko? Nie mam weny, a nie chciałabym też by drogo wyszło... I nie wiem cały czas co kupić swojemu dziecku pod choinkę. Na pewno dostanie sanki i tor z lokomotywa. W sumie zabawek ma dużo, ale co innego? Wypadałoby wykorzystać kupon z allegro
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też kiepska noc, a ostatnio Ją chwaliłam
Monia, chyba Ty pisałaś, że dzieci i chłopa się nei chwali![]() no i okazuje się, że M w za małych butach chodzi przejściowe roz 20, wczoraj mierzyła stopę dziewczyna która pracowała w bartku i powiedziała, że 22 ma mieć
|
|
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
co do prezentów, sama nie mam pomysłów ani weny
![]() współczuję nocek, my dziś W MIARĘ ok, tzn z dwiema pobudkami. mam pytanie do posiadaczek Axkida Kidzone: jak go zamontowałyście? tzn chodzi mi o te pasy z tyłu, o co je trzeba zaczepić? wg instrukcji o "loop" czyli pętlę, a to niewiele mi mówi.
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
A ja doszłam do takiego punktu, w którym moje dziecko ma za dużo zabawek, nie mieścimy się
i teraz chcę dla niej tylko Duplo i ewentualnie jakieś drewniane układanki. No i może sanki. Książeczek zamówiłam znowu sporo, już i tak nie stawiam ich na półkach (koniec miejsca) tylko w pudełkach na podłodze, gdzie ma do nich dostęp. ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Dziewczyny, które mają dla dzieci szaliki-kominy. Mogłybyście zmierzyć, jakie mają wymiary??? Uszyłam dla Zuzki jesienny i cholerka, za luźny jest i ma gołą szyję często. Teraz chcę uszyć zimowy, czapę uszyłam już wczoraj, ale nie chcę kolejnej wtopy... Proszę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

[/RIGHT]
moja mama to pepla
i jeszcze ciągle słyszę ze leo to wspaniałe połączenie ich obu

02.08.2006 r Ty i Ja...
09.09.2013 

a on zaczął biec upadł główką na próg w kuchni