Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-23, 20:44   #2311
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Ja używałam, sporadycznie oliwki z roska i tez nic. Do tego Od czasu do czasu szorstka rękawica.
Stary 2014-11-23, 20:46   #2312
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja w ciąży używałam tołpy, bio-oil i tego kremu i oliwki z roska
na wieczór oliwka szła w ruch, a rano tołpa albo bio-oil rozstępów na koncie 0

MAdziaooo a na wizycie lekarz coś widział?bo mi się kojarzy, że nie a piszesz, że już rodzinka poinformowana
ja znowu powiem rodzince pewnie po wizycie serduszkowej
tez mnie to zdziwiło, ale ja rodzinie TŻ w przypływie emocji też powiedziałam od razu.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

ja tam nic nie używałam i nie używam.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:46   #2313
tassia
Zakorzenienie

A ja myślę ze warto mówić tym którym tez by się powiedziało o tym gdyby było cos złego.
Gdyby u mnie się okazało ze nie ma serduszka albo straciła ciążę to te bym najbliższej rodzinie powiedziała

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:55   #2314
passion80
Zakorzenienie

rodzice, siostra wiedzieli w ten sam dzien co my
nawet gdyby cos było nei tak to by się dowiedzieli po moim zachowaniu. Nie mówię od razu na fejsa, ale najbliższym
Stary 2014-11-23, 20:56   #2315
butterfly20
Zakorzenienie

U nas o naszych planach z rodziny wiedzą tylko rodzice i teściowa, no i powiedziała szwagierce (ale ona dyskretna). I tyle z rodziny.

Ale oprócz tego sporo znajomych i tym zawaliłam. za duża papla ze mnie.No ale najczęściej to wyszło z tego,że gadałam ze znajomymi, którzy mają małą różnicę wieku miedzy dziećmi i chciałam wiedzieć jak to wygląda

ale najchętniej mówiłabym dopiero po pierwszym usg genetycznym.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:03   #2316
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja o Bartku powiedzialam jakos w 12tc, przy drugim tez nie zamierzam informowac wczesniej nawet mamy moja mama to pepla

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:16   #2317
Poziomkowa89
Zakorzenienie

My powiedzieliśmy w 4miesiącu nie wiedziałam jak to wyznać... Pewnie by do porodu mi zeszło z ta informacja ale tz po pijaku powiedział ojcu, a ten zaraz wykonał tel do mojego ze beda dziadkami i wpadli w euforię, oni dwaj sie bardzo kochają, nieraz wyglądaja jak para np jak wspólnie jedzą z jednego talerza itp. To jak sie dowiedzieli o wspólnym potomku to byla radość i wybierali imię. Zaproponowali Janusz Hirek bo moj to Janusz, a tza ojc to Hir i jeszcze ciągle słyszę ze leo to wspaniałe połączenie ich obu
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no zawsze jak jej zakrapiam to wydmuchuje i jak podchodzę do niej z chusteczką i coś przeszkadza jej w nosku, to też smarka Kamil długo nie umiał wydmuchać nosa
Ja to w sumie nawet nie pomyślałam ze to juz czas i nie próbowałam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny co byście wybrały?nie mogę się zdecydować.
rodzice chcą Tusi kupić coś pod choinkę i nie wiem coz tego

http://allegro.pl/tomy-domek-odkrywc...817732097.html

http://allegro.pl/sklep-lego-duplo-1...793531381.html

jesuuuu jestem piana
Mamy ten namiot i zajmuje kupę miejsca a bawi sie tak z20minut dziennie. Czyli moim zdaniem nie warto. A klocki to jest to! Na pewno nasze dzieci beda teraz sie nimi super bawić.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:48   #2318
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
rodzice, siostra wiedzieli w ten sam dzien co my
nawet gdyby cos było nei tak to by się dowiedzieli po moim zachowaniu. Nie mówię od razu na fejsa, ale najbliższym
hehe moi tez od razu wiedzieli przy pierwszej ciazy jak szlam na pierwsza wizyte, nie wiedzialam jak mamie powiedziec ze jestem w ciazy gadalam z nia po wizycie po ktorej oczywiscie nic nie wiedzialam bo polecialam na 2 dzien od pozytywnego testu jak z nia rozmawialam przez telefon ze musze jeszcze raz przyjsc, to on "jestes w ciazy?" a ja "yhm"
przy drugiej ciazy nie robilam pierwszego sikanca tylko poszlam na bete przy okazji badan na tarczyce, nawet tz nie powiedzialam. poszlismy razem z Blanką odebrac wyniki, jak zobaczylam pozytywna bete to podskoczylam i powiedzialam jest! pierwsza ktora sie dowiedziala zaraz po tz to moja przyjaciolka, zadzwonilam do niej zaraz po odebraniu wynikow, pozniej wrocilismy do moich rodzicow bo akurat u nich bylismy z okazji swiat, no i tez im powiedzielismy jakos sie nie krylam do usg itp.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:54   #2319
Madzia000
Zadomowienie

Kaska powiedzielisny bo i tak wszyscy wiedzieli ze planujemy nastepna dzidzie wsumie to co chwile dopytywali, co sie zaczelo robic juz wkurzajace swoja droga. Noi piszac 'wszyscy' tez mam na mysli najblizsza rodzine
We wt i czw ide na bete, musi byc ok jestem pozytywnie naswiona zreszta nie wiem czy mam jakies urojenia ale brzuch mi sie powieksza... chyba wode zatrzymalo (?)...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 23:07   #2320
bajka1807
Zakorzenienie

jutro pierwszy raz tesciowa przychodzi zajac sie Amelka na jakies 2-3 h i mam normalnie stresa czy sobie poradzi
gowniany moment sobie wybralam, bo ostatnio ryczy na wszystkich "nowych"
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 23:15   #2321
angelikada
Wtajemniczenie

Kaska współczuję przeżyć ciesze się ze mikusiowi nic się nie stało

Lula aaaaaaaaalaaaaaaaaaaaa biedna Ty

A ja się witam z łóżka po cudownej mej rewolucji brzuchowej ehh juz tak dawno nic nie było :/ ogólnie coś się ostatnio nie zbyt dobrze.czuje ale mniejsza o to

Wiecie że uwielbiam święta ? Uwielbiam robić prezenty itd zawsze pod choinkę kupujemy sobie prezenty tzn moi rodzice ja z tz i moje siostry no i tez.tak robiliśmy od strony tz tyle ze losowalismy i każdy miał dwie osoby którym robi prezenty czyli my z tz razem 4 osoby ale w tym roku nikt nie chce robić prezentow wiec trudno robimy tylko dzieciom i T bo ona by od nikogo nie dostała w sytuacji jak tych prezentow nie robimy.

Dzisiaj próbowałam wybrać Śpiworek dla Leny do wózka i nie wiem co wziąć doradźcie :
http://allegro.pl/nowosc-karex-spiwo...=1#tabsContent

czy ten
http://allegro.pl/edisa-spiworek-pol...=1#tabsContent

Czy ten
http://allegro.pl/spiworek-dzieciecy...=1#tabsContent

W ogóle lepszy polarowy czy z wełny ???

Idę spać póki mała spi do jutra !
Stary 2014-11-23, 23:16   #2322
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Angelika a byłaś u lekarza?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-11-24, 01:49   #2323
ewacia85
Wtajemniczenie

Nocna zmiana wita:/ od ok 23 cały czas noszę moje serduszko już mi rece odpadają taki klocek . . . Co się połowę to jest płacz huty nawet bold r.d zamknąć oko więc czuwam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 04:19   #2324
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Nocna zmiana wita:/ od ok 23 cały czas noszę moje serduszko już mi rece odpadają taki klocek . . . Co się połowę to jest płacz huty nawet bold r.d zamknąć oko więc czuwam
U mnie też nocna zmiana

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 06:30   #2325
gorgulek
Zakorzenienie

Dziewczyny, współczucie nocki.
Ja nie spie od 5.30 no ale ja szykuje się do pracy. Teraz karnie Milka. Chce wyjść wczesniej oblukac zabawki w Biedronce.

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 08:14   #2326
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny co byście wybrały?nie mogę się zdecydować.
rodzice chcą Tusi kupić coś pod choinkę i nie wiem coz tego

http://allegro.pl/tomy-domek-odkrywc...817732097.html

http://allegro.pl/sklep-lego-duplo-1...793531381.html

jesuuuu jestem piana
lego

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Jak dziecko nie ma temperatury, to można wyjść na krótki spacer?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 08:15   #2327
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
My powiedzieliśmy w 4miesiącu nie wiedziałam jak to wyznać... Pewnie by do porodu mi zeszło z ta informacja ale tz po pijaku powiedział ojcu, a ten zaraz wykonał tel do mojego ze beda dziadkami i wpadli w euforię, oni dwaj sie bardzo kochają, nieraz wyglądaja jak para np jak wspólnie jedzą z jednego talerza itp. To jak sie dowiedzieli o wspólnym potomku to byla radość i wybierali imię. Zaproponowali Janusz Hirek bo moj to Janusz, a tza ojc to Hir i jeszcze ciągle słyszę ze leo to wspaniałe połączenie ich obu
fajnie masz
Stary 2014-11-24, 08:57   #2328
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
właśnie wróciliśmy ze szpitala skończyłam się uczyć, przyszłąm do kuchni i mówię do Mikosia, że choć skarbie pobawimy się przed kąpielą a on zaczął biec upadł główką na próg w kuchni podniosłam go a tam taka kula mu się na czółku zrobiła i rozcięte normalnie zaczęłam ryczeć z nim, on się po chwili uspokoił i już ok, ale na wszelki wypadek pojechaliśmy na ostry dyżur dwóch lekarzy go zobaczyło, dostał plasterek i jest ok myślałam, że mi serce pęknie moje maleństwo
współczuję przeżyć dobrze, że skończyło się bez większych sensacji
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Takie tam

-(...)
ałć
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ksiazka jest lepsza od filmu, w filmie jest wiele pominietych watkow. ja tej ksiazk nigdy nie zapomne... czytajac ja przeszlo mi przez mysl ze moj brat moze chorowac na bialaczke. niestety mysl sie sprawdzila. film ogladalam w kinie po jego smierci, wylam jak glupia.
przykro mi...
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jest lepiej, ale chrypka i oddech dalej bez zmian, język juz normalny i wokół buzi się goi, a jak dziewczynki?
powolutku i wszystko się wygoi i unormuje
Cytat:
Inwersja już mi na tablecie poszło mam kupon na zabawki 35zł, a wicie może czy będą znowu te kupony 20zł na wszystko?
podobno ma być jeszcze jedna edycja
Cytat:
(...)
rma-krakow-i4793531381.html

jesuuuu jestem piana
Ty pijoku

lego
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
(...)

Dzisiaj próbowałam wybrać Śpiworek dla Leny do wózka i nie wiem co wziąć doradźcie :
http://allegro.pl/nowosc-karex-spiwo...=1#tabsContent

czy ten
http://allegro.pl/edisa-spiworek-pol...=1#tabsContent

Czy ten
http://allegro.pl/spiworek-dzieciecy...=1#tabsContent

W ogóle lepszy polarowy czy z wełny ???

Idę spać póki mała spi do jutra !
ja bym wybrała z polarem

zdrówka!
Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
lego

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Jak dziecko nie ma temperatury, to można wyjść na krótki spacer?
można chyba, że bardzo wieje, to lepiej nie

siedzę w pidżamie i nie chce mi się tyłka ruszyć a Szymuś robi rewolucję w moich ciuchach
i tak myślę co komu sprezentować na święta, żeby trafić z prezentami a żeby majątku nie stracić na tym

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:13   #2329
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

współczuję przeżyć dobrze, że skończyło się bez większych sensacji

ałć

przykro mi...

powolutku i wszystko się wygoi i unormuje

podobno ma być jeszcze jedna edycja

Ty pijoku

lego

ja bym wybrała z polarem

zdrówka!

można chyba, że bardzo wieje, to lepiej nie

siedzę w pidżamie i nie chce mi się tyłka ruszyć a Szymuś robi rewolucję w moich ciuchach
i tak myślę co komu sprezentować na święta, żeby trafić z prezentami a żeby majątku nie stracić na tym
Dziękuję za odpowiedź

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Angelika a byłaś u lekarza?
Nie wybieram się i wybrać nie mogę
Stary 2014-11-24, 09:16   #2330
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Tassia pytala czy mozna Tantum Verde w ciazy... ja tez w ciazy i wlasnie biore bo mnie gardlo boli
Gratulacje!
Ciąży, nie gardła

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj widziałam jak mój synek biegnie z otwartymi rączkami do Pani ze żłobka. Było mi smutno
Też mi smutno, jak Żuk biegnie do dziadków z otwartymi rękami, a jak my przychodzimy, to tylko do toreb

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Ok dzieki za rozwiane watpliwosci chyba ogolnie chlopcy tak maja :p nie znam spokojnego malucha plci meskiej
Ooj jak ja byn chciala teraz dziewuszke wg chinskiego kalendarza wychodzi dziewczynka hahah :p
Też bym chciała dziewczynkę, ale tylko TŻ może coś w tym temacie zdziałac
Jak się wróży z obrączek?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale mam wrażenie ze czuje ruchy. Od paru dni jak zjrm cos słodkiego to czuje motyle w brzuchu- plumkanie.
Wydaje mi się to nierealne ale naprawdę to czuc
Aaaaa

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Aaaa dziewczyny nie ma emeli juz. Powiedzcie mi jakie inne marki zimowych butów będą ok.
Dlaczego nie ma Emeli?
Byłam wczoraj w sklepie i były bardzo, a i strona działa

Cytat:
ehhh ja się już nie odzywam w tym temacie, bo mam wrażenie, że mam już jakąś obsesję na tym punkcie, kipi ze mnie chęć posiadania drugiego, ale nie ma opcji teraz jutro idę do gina, ale nie wiem czy tam wejdę bo w sobotę najwięcej ciężarnych i jeszcze się poryczę jak będą zdjęcia usg oglądać
No zła jestem na mojego goopka, bo ostatnio szaleju się chyba najadł i zrobił jakiś nerowo-napastliwy. A wiatropylna nie jestem

Biedny Miki... dobrze, że nic się nie stało.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Adaś miał dziś wysoką gorączkę. Dałam czopek i poszliśmy do lekarza. Chory na anginę.
O kurcze, zdrówka

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
hej kobietki
u nas biało bielusieńko wszedzie -trawniki, płoty, drogi , drzewa, krzewy nooo wszystko , ziiiima
Jeeeeeeeeeeej
Kocham, wielbię u ubóstwiam zimę!!!

Larysa, Janek mleko (rano i wieczorem) pije z butli, natomiast w ciągu dnia wodę/herbatkę/soki z bidony przez słomkę, albo z kubeczka (ale to pod nadzorem). Przez chwile pił z niekapka NUK, ale rurka mu bardziej podpasowała.

motylku alkohol, a szczególnie "na wychodnem" jest dooobry
Duplo bym brała Ale mogę by nieobiektywna, bo Jaśko wczoraj staranował skutecznie namiot w Ikei... klocków tak szybko nie zepsuje

Lulla, coś zrobiła?
Bosz... od samego patrzenia mnie boli...

passion, polecałam Zrób Sobie Krem, a chyb lepsze nawet są mazidla

My rodzicom o Jaśku powiedzieliśmy na moich urodzinach, czyli ok 10 tc... chciałam później, ale tak mi truli dlaczego nie piję szampana, że powiedziałam. Cała reszta dowiedziała się po genetycznym.
Z kolejnym maluchem chciałabym przeczekac tak właśnie do genetycznego (ten 10 tc, pechowy dla mnie, jednak mocno stresuje).

Poszliśmy wczoraj do Ikei, przymierzy Janka do Mamuta, a potem kukną do Zdrowej Stópki na buty - chcieliśmy zmierzy stopę coby sprawdzi, czy te śniegowce, co to je kupiliśmy będą już dobre.
No i okazało się, że do Mamuta jeszcze za mały i buciki, które teraz nosi tez za małe... tak o 1cm Jak on w tym chodzi nie wiem, ale nie widac żeby mu było niewygodnie
Także ten teges... stolika nie kupujemy, za to musimy przejściowe buty, bo w ocieplanych śniegowcach się zagotuje. No znowu 250zł na dwa miesiące

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:50   #2331
misia332
Zakorzenienie

ja tez miałam nocną zmianę, od 23. 47 do 2.20. Korn szalał, a ja sie modliłam, żeby nie urodzić, bo miałam skurcze co chwilę.

Jadę zaraz do położnej

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:55   #2332
ja-ika
Zakorzenienie

Kurczę co to było z tą nocką Emilka się obudziła o 20:30 i szlała Zasnęła dopiero o 23:30, nigdy tak nie miała
Stary 2014-11-24, 09:58   #2333
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie jedzenia. Zuzka je sporo (jak na to, co było jeszcze 3 miesiące temu). U nas problem z różnorodnością, jak zrobiłam listę obiadów, które jadamy to wyszło tego z 8 różnych dań... To co się dziwić, że nam się przejadło. Muszę poszukać jakichś przepisów i pokombinować.

Zdrówka dla chorowitków!
U nas też katar okropny 2 dni trzymał, dziś jak ręką odjął. Dobrze, bo nie mogłam patrzeć jak się bidulka męczyła, tak jej się ciężko oddychało.

Polecam zabawę - projekt: życie kwiatka.
Kupiłam tydzień temu hiacynta. Takiego, że była sama cebulka i liście. Razem z Zuzią dajemy kwiatuszkowi pić (potrafi podsuwać mu swój bidon i namawiać do picia), no i wąchamy, wąchamy... Zuzka tak bosko wącha i robi "aaaa". No i kilkanaście razy dziennie biegnie do kwiatuszka, pokazuje go i "wącha" i chce, żeby jej go podać. Kwiatuszek niedługo zacznie naprawdę pachnieć, ciekawa jestem jej reakcji.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

O, Ja-ika, u nas to samo. Ale myślałam, że to przez katar. A tu jakiś popularny trend. Czesto widzę, że nasze forumowe dzieci bardzo podobnie przechodzą nocki, tzn. np. budzą się o takich samych porach i szaleją tyle samo. Może coś w powietrzu albo jakieś fazy księżyca czy cos...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:59   #2334
ewacia85
Wtajemniczenie

dzień dobry
lula cos zwojowała z tym palcem ....jak w nocy zobaczyłam o 2 to nie mogłam uwierzyc ze to real fotka
u mnie sebek właśnie poszedł spac wiec biore się za ogarnianie wszystkiego szybko bo pewnie dużo czasu mi nie da miłego dnia
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 10:08   #2335
Poziomkowa89
Zakorzenienie

No i u nas nieciekawie. Leosiu o 7 zaczął wymiotować tak ze myślałam ze nigdy nie skończy potem go przebrałam i znowu. W końcu zasnął mi na rękach i tak siedziałam półtora godziny go trzymając. Nie mam czopkow, ale jak przez 10minut nie zwrócił syropu to moze cos z niego bedzie. Ma gorączkę ale nie wiem ile bo drze sie niemożliwie jak chce zmierzyć.
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie jedzenia. Zuzka je sporo (jak na to, co było jeszcze 3 miesiące temu). U nas problem z różnorodnością, jak zrobiłam listę obiadów, które jadamy to wyszło tego z 8 różnych dań... To co się dziwić, że nam się przejadło. Muszę poszukać jakichś przepisów i pokombinować.

Zdrówka dla chorowitków!
U nas też katar okropny 2 dni trzymał, dziś jak ręką odjął. Dobrze, bo nie mogłam patrzeć jak się bidulka męczyła, tak jej się ciężko oddychało.

Polecam zabawę - projekt: życie kwiatka.
Kupiłam tydzień temu hiacynta. Takiego, że była sama cebulka i liście. Razem z Zuzią dajemy kwiatuszkowi pić (potrafi podsuwać mu swój bidon i namawiać do picia), no i wąchamy, wąchamy... Zuzka tak bosko wącha i robi "aaaa". No i kilkanaście razy dziennie biegnie do kwiatuszka, pokazuje go i "wącha" i chce, żeby jej go podać. Kwiatuszek niedługo zacznie naprawdę pachnieć, ciekawa jestem jej reakcji.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

O, Ja-ika, u nas to samo. Ale myślałam, że to przez katar. A tu jakiś popularny trend. Czesto widzę, że nasze forumowe dzieci bardzo podobnie przechodzą nocki, tzn. np. budzą się o takich samych porach i szaleją tyle samo. Może coś w powietrzu albo jakieś fazy księżyca czy cos...
Fajny pomysł

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-11-24, 10:28   #2336
anutka171
Rozeznanie

Współczuję nocek u nas tez nie było za ciekawie, od 24 ci chwile pobudki, płacz, krzyk przez sen pewnie dlatego, że tylko jedna drzemka była w ciągu dnia. Nie wiem dlaczego tak działa moje dziecko, ale im więcej śpi w dzień, tym lepiej w nocy

Jak tam chorowitki?

U nas na szczeście drugi dzień śliczne słoneczko swieci ale ma się zepsuć pogoda niestety
A Wy macie zimę?

Macie jakiś pomysł na prezent pod choinkę dla pary, która ma wszystko? Nie mam weny, a nie chciałabym też by drogo wyszło...

I nie wiem cały czas co kupić swojemu dziecku pod choinkę. Na pewno dostanie sanki i tor z lokomotywa. W sumie zabawek ma dużo, ale co innego? Wypadałoby wykorzystać kupon z allegro
Stary 2014-11-24, 10:28   #2337
passion80
Zakorzenienie

u nas też kiepska noc, a ostatnio Ją chwaliłam Monia, chyba Ty pisałaś, że dzieci i chłopa się nei chwali

no i okazuje się, że M w za małych butach chodzi przejściowe roz 20, wczoraj mierzyła stopę dziewczyna która pracowała w bartku i powiedziała, że 22 ma mieć
Stary 2014-11-24, 11:11   #2338
mariiasia
Zadomowienie

co do prezentów, sama nie mam pomysłów ani weny

współczuję nocek, my dziś W MIARĘ ok, tzn z dwiema pobudkami.

mam pytanie do posiadaczek Axkida Kidzone: jak go zamontowałyście? tzn chodzi mi o te pasy z tyłu, o co je trzeba zaczepić? wg instrukcji o "loop" czyli pętlę, a to niewiele mi mówi.

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:15   #2339
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Współczuję nocek u nas tez nie było za ciekawie, od 24 ci chwile pobudki, płacz, krzyk przez sen pewnie dlatego, że tylko jedna drzemka była w ciągu dnia. Nie wiem dlaczego tak działa moje dziecko, ale im więcej śpi w dzień, tym lepiej w nocy

Jak tam chorowitki?

U nas na szczeście drugi dzień śliczne słoneczko swieci ale ma się zepsuć pogoda niestety
A Wy macie zimę?

Macie jakiś pomysł na prezent pod choinkę dla pary, która ma wszystko? Nie mam weny, a nie chciałabym też by drogo wyszło...

I nie wiem cały czas co kupić swojemu dziecku pod choinkę. Na pewno dostanie sanki i tor z lokomotywa. W sumie zabawek ma dużo, ale co innego? Wypadałoby wykorzystać kupon z allegro
Drewniane klocki?lub plastikowe? Arke Noego lub traktorek? laptop edukacyjny? Ja pomysłów mam wiele ale z kasa gorzej

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-11-24, 11:21   #2340
teacherka
Zakorzenienie

A ja doszłam do takiego punktu, w którym moje dziecko ma za dużo zabawek, nie mieścimy się i teraz chcę dla niej tylko Duplo i ewentualnie jakieś drewniane układanki. No i może sanki. Książeczek zamówiłam znowu sporo, już i tak nie stawiam ich na półkach (koniec miejsca) tylko w pudełkach na podłodze, gdzie ma do nich dostęp.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Dziewczyny, które mają dla dzieci szaliki-kominy. Mogłybyście zmierzyć, jakie mają wymiary??? Uszyłam dla Zuzki jesienny i cholerka, za luźny jest i ma gołą szyję często. Teraz chcę uszyć zimowy, czapę uszyłam już wczoraj, ale nie chcę kolejnej wtopy...

Proszę
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości