|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
WitaM
Cytat:
Dziekuje wypróbuje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
a dziś póki co jest w oki i skonsumowałam banana ; ) (oczywiście jak mi źle to źle a jak jest lepiej to oczywiście dziwne myśli zaraz, zwłaszcza ze dzis 7t2d więc blisko mojej granicy...) no ja sobie nie mogę pozwolić na słabe jedzenie bo mi w momencie sił brak (wczoraj nie wyszłam przez to z łóżka) mogłabym żyć mandarynkami ale mało kaloryczne
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kucyku aż nie wiem co napisać. Normalnie się popłakałam jak czytam to co wypisujesz!
Cytat:
Ok, dziękuję Dzisiaj będą pierwsi goście u Ani sprzątnęłam, stół przygotowałam, bo Ania tylko rano daje mi na takie rzeczy czas (i w nocy jakbym chciała) a potem resztę dnia będziemy cyckować, ciekawe co na to goście
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa - gratulacje!!!
|
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Alfa gratulacje
|
|
|
|
#817 |
|
Konto usunięte
|
Alfa gratulacje :p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#818 |
|
Konto usunięte
|
Alfa
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
we wtorek...
Cytat:
![]() Alfa kryjaku - wreszcie ![]() ========================= ============== ale pospałam ze strachu wczoraj już od 20 spałam...oczywiście w nocy wstawałam na siku i żeby sprawdzić czy nie krwawię...niech ktoś mi wyłączy albo obetnie głowę
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
renia może weź znowu zwolnienie? wyleż na spokojnie te plamienia a nie tak się szamoczesz.
ja się ostatnio czuję jak jakiś brudas. w ubrać się ładnie nie mam w co, poza tym fałdki i tak nie wyglądają korzystnie nawet w najlepszym ubraniu. paznokcie mi tak poleciały, że łamią mi się aż do "mięsa", z włosów przy czesaniu powstaje dywan, a te co nie wypadają łamią się w połowie długości
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Rena popieram Berbie koniecznie l4
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nogi unieruchomi
![]() ![]() a one patrzą na Ciebie i myślą: ale piękny egzemplarz...
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Rena idź na L4. Powinnaś odpoczywać. Uważaj na siebie i fasolka
Berbie daj spokój. Na pewno nie jest źle. Jazda kobieta która patrzy w lustro mówi o dobie krytycznie. A rzeczywistość jest sto razy lepsza. Także proszę sobie z głowy wybić takie myślenie... Słuchajcie może tak miało być, że tej kosmówki nie było w wyslanym materiale. Potrzebowalismy trochę chyba czasu do namysłu. Postanowiliśmy przy kolejnej wysyłce, że zrobimy pełne badania genetyczne. Tyle że nie ta metodą mikromacierzy za 2200 zł, ale ta metodą QR czy tan Fish za 850 zł. Namowilyscie mnie :-P a ja po przemyśleniu namowilam, choć nie musiałam Męża :-D Lecimy dziś na obiadek do lokalu a teraz jedziemy do sklepu zareklamować portfel Małżonka. Miłego dnia :-* |
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Rena jak sytuacja ??
Barbi przesadzasz i to grubo, bo na zdjęciach wyglądasz obłędnie pięknie a kompleks kocmołucha to chyba wiele młodych matek ma. Cytat:
Pokarm to chyba kiepska motywacja by mieć kolejne dziecko ![]() Nie wiem. Mój gin powiedział, że kategorycznie zabrania mi zajść w koleją ciążę wcześniej niż za dwa lata od porodu Emilki. Ale przecież Zebra, Fiol były i nic się złego nie działo, więc o co chodzi z tym odczekaniem po cc??
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- ja słyszałam o zalecanym 2-letnim odstępie między porodami. u mnie też nie minęło 2 lata od cc, jestem w ciąży i żaden gin nic nie wspominał o jakimkolwiek większym ryzyku czy czymś z tym związanym. |
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ja nie dam się namówić na tak szybkie starania. Niby w lato minie rok, czyli jakbym zaszła realnie po pól roku starań (+9 miesięcy ciąży) to minełoby ponad dwa lata od cc. Ale tak jak Anita napisała ja nie wiem czy ja w ogóle chce drugie.... A mąż chce i to z małą różnicą żeby "do pieluch" nie wracać.
Trudne to bardzo będzie. Jaki kompromis? Anita dlatego też napisałam że psychiczna jestem (z tym mlekiem jako powód posiadania drugiego dziecka) ![]() Waderko nie płacz przeze mnie ![]() Po prostu taka jest gorzka prawda. Piszę o tym żeby wszystkie ciężarówki i świeże mamusie zmotywować. Żeby potem żalu nie mieć do siebie. Fiol tak właśnie staram się żeby podawanie butli było związane z bliskością. Latem to było bardzo proste bo ciągle w bluzkach na ramiączkach więc się przytulał do ciała. Do tego buziaczki w czułko, głaskanie i patrzenie w oczy. Do tej pory tak robię ale M woli odwracać głowę i pilnować np czy jego autka nie odjechały No chyba że jest śpiący to wtedy przytulasek Berbie no to chyba norma takie samopoczucie
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kucyk Z czasem Ci się jeszcze pewnie odmieni. Jedni chcą więcej dzieci, inni nie. Teraz jeszcze hormony Ci szaleją
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo się cieszę, że się zdecydowaliście! ja też robiłam te za 850zł - dr powiedział, że zdecydowanie wystarczy bardzo dobrze taka huśtawka emocji, że chyba w psychiatryku wyląduję aż mi głupio, że coś Wam napiszę a za chwilę sytuacja się zmienia chyba wiem co było przyczyną bólu brzucha - wczoraj później wstałam i zaburzyłam rytm dnia przez co nie wypróżniłam się dobrze a ten śluz myślę, że od lutki, bo od rana czysto ![]() ========================= ===================== mąż robi obiadek - wymyślił sobie gęsinę ale ja nie jadam takich rzeczy więc dla mnie piersi z kurczaczka- a ja siedzę w łóżeczku i będę się szykować na jutro uwierzcie dziewczyny, że w pracy się nie przemęczam i czuję się jak ryba w wodzie...mam swój gabinet więc nie biegam po całej szkole - pokój nauczycielski mam piętro niżej więc niedaleko...wszystko robię spokojnie, powoli...naprawdę...przez te kilka dni w domu myślałam, że zwariuję...praca leczy mi głowę więc póki nic złego się nie dzieje - nie będę brać l4...jak lekarz zdecyduje, że trzeba, to będę leżeć plackiem...obiecuję! ja wiem co myślicie - że powinnam leżeć - ale głowa też jest ważna w tym wszystkim a w pracy nie rozmyślam aż tak bardzo i czuję się 1000 razy lepiej...plamię od początku i po raz pierwszy w życiu się tym aż tak bardzo nie przejmuję (tzn. przejmuję na tyle żeby się z Wami podzielić i poszukać tu ukojenia nerwów i pocieszenia, że wszystko jest na pewno dobrze) - bo wierzę, że będzie wszystko dobrze! mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, ale nawet jeśli tak będzie, to i tak Was uwielbiam
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-11-23 o 13:43 |
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie przed 15 przychodzą teściowie
A ja sama z małym.Oby mi za bardzo ciśnienia nie podnieśli.
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Te skurcze braxtona to takie jak miesiaczkowy bol, tylko krotki i przerywany? Dopadlo mnie cos takiego, co 2, 4, 5min przez jakies 20 min, ale polozylam sie i ucichlo... tzn mialam takie bolesci wczesniej juz ale zwiazane z ukladem pokarmowym i gazami, ale teraz ich nie mam a te ćmiące bole co chwila byly. Od 15 min spokoj. Brzuch byl i jest miekki.
|
|
|
|
#831 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49039996]Pani ususzę
ale w całości, jako pamiątkę ![]() Gryzia z jedynakiem ![]() [/QUOTE] super wyglądasz Cytat:
i Cytat:
![]() ja też robię takie badanie za 800 zł mimo ze to było moje pierwsze poronienie. Przy naszych problemach zdrowotnych nie zamierzam siedzieć i czekać czy to było jednorazowe poronienie czy przyczyna tkwi głębiej Cytat:
|
|||
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczeta
Alfa gratuluje i trzymam kciuki za spokojne przejscie granicy. Izka super z tą pracą. Mam nadzieje że szybko przeskoczysz na normalną umowe. Jak tam ciśnienie? Rena a ja się Tobie nie dziwie. Zwłaszcza że masz spoko prace którą lubisz i dobrze sie czujesz. Trzymam kciuki za wtorkową wizyte i aby plamienia ustały. Kucyku jesteś super mamą dla Maksia. Ale pomarudzić zawsze możesz od tego tu jesteśmy żeby pocieszać i do pionu stawiać. A u mnie dziś super angielska pogoda. Leje od samego rana. Ja chce wiosne. Pozdrawiam was wszystkie.
|
#833 |
|
Konto usunięte
|
Monia ale zarąbisty ten kostium
Kucyk ja też karmię Artka butlą i myślę, że na deficyt bliskości nie narzeka Sam przychodzi i się tuli, obejmuje mnie, całuje, całuje zabawki, więc chyba nie ma tak źle Tyle, że my też śpimy razem
|
|
|
|
#834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#835 |
|
Konto usunięte
|
Słodka ja też bym zrobiła zespół antyfosfolipidowy. Na początku drugiej ciąży zrobiłam przeciwciała antykardiolipinowe, wyszły na granicy... Reszty wyników nie robiłam, bo lekarz mnie uspokoił, zresztą czeka się na niektóre 90 dni roboczych, więc i tak bym nie doczekała. Za to na kolejną ciążę będę już przygotowana w tej kwestii i jeśli teraz wyjdzie coś nie tak, to nie wyjdę od lekarza bez recepty na Acard i heparynę... A jeśli możesz, to zrób obydwa. Ja chyba każdego dnia będę myśleć o tym, że mogłam je zrobić po pierwszym # i może drugiego by nie było.......
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49053004]Słodka ja też bym zrobiła zespół antyfosfolipidowy. Na początku drugiej ciąży zrobiłam przeciwciała antykardiolipinowe, wyszły na granicy... Reszty wyników nie robiłam, bo lekarz mnie uspokoił, zresztą czeka się na niektóre 90 dni roboczych, więc i tak bym nie doczekała. Za to na kolejną ciążę będę już przygotowana w tej kwestii i jeśli teraz wyjdzie coś nie tak, to nie wyjdę od lekarza bez recepty na Acard i heparynę... A jeśli możesz, to zrób obydwa. Ja chyba każdego dnia będę myśleć o tym, że mogłam je zrobić po pierwszym # i może drugiego by nie było.......
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]a jakie badania trzeba zrobić żeby wykluczyć zespół antyfosfolipidowy? ![]() Ja 3 tyg po # zrobiłam przeciwciała antykardiolipinowe i antykoagulant toczniowy bo to mi poleciła koleżanka która była po 2 poronieniach. Rozumiem ze więcej jest tych badań, tak?
|
|
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymaj się dzielnie! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49052761]Monia ale zarąbisty ten kostium Kucyk ja też karmię Artka butlą i myślę, że na deficyt bliskości nie narzeka Sam przychodzi i się tuli, obejmuje mnie, całuje, całuje zabawki, więc chyba nie ma tak źle Tyle, że my też śpimy razem [/QUOTE]My pół na pół. Pół nocy w łóżeczku, pół u nas. Ja uwielbiałam spać z mamą i Maksiowi nie mam zamiar odmawiać Pamiętał to uczucie ulgi jak się kładła koło mnie a ja mogłam bezpiecznie zasnąć. Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-11-23 o 16:25 |
||
|
|
|
#838 |
|
Konto usunięte
|
Ewusia tak, jest ich więcej: te 2, które napisałaś - przeciwciała igg i igm, antytrombina III, białko C, białko S, czynnik Vleiden i mutacja 20210ga genu protrombiny i przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie-I
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#839 |
|
Konto usunięte
|
No to u mnie podobnie
Do ok. 2 w nocy sam, potem ze mną.
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

urozmaicone
mnie wchodziła tylko bułka z masłem. z musu 
a potem resztę dnia będziemy cyckować, ciekawe co na to goście

A ja sama z małym.Oby mi za bardzo ciśnienia nie podnieśli.