|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4
No i bardzo dobrze Duszona zrobiłaś... ja pierdziele..masakra, mowi sie jedno, a robia drugie grrrrr
ja jestem ciekawa jak to wyjdzie w praktyce u nas, bo ja zapowiedzialam,ze w szpitalu po porodzie nie chce gosci (choc wiem,ze mojej mamie serce peknie) ale u nas na sali odwiedzin nie ma, tylko w specjalnym pokoiku, nie bede sie tarabanic ,lazic miedzy obcych ludzi by chwile pogadac z nimi, a dziecka i tak tam nie moge zabrac, musi za szyba zostac Moja mama choc ja to boli,to uszanowala... a tesciowa nie wiem co zrobi ![]() jeszcze nie wie o moich planach pewnie po porodzie do domu od razu tez bedzie chciala przyjechac a ja bym chciala wtedy tylko moja mame jak juz.... choc zycie zweryfikuje, moze bede potrzebowala takiej pomocy,ze zostawie otrwate drzwi do mieszkania , niech wchodzi kto popadnie ![]() ale na razie mam plan - pierwszy tydzien- dwa sami z mezem z moja dochodzaca mama tylko wtedy mama meza poczuje sie odtracona eh nie mysle o tym teraz ,po co sie denerwowac na zapas ![]()
#3362 |
Wtajemniczenie
|
LogoAsia przykro mi z powodu Twojej mamy
Przeklęte pragnienia też chyba nie ma któregoś rodzica ale nie jestem pewna i nie chce nikogo uśmiercić
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze brokatem sie trzeba posypac , a co ![]()
![]() |
#3364 |
Wtajemniczenie
|
Dobra chwalę się co to niunia dostała wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..
Ja znowu trochę pospałam ![]() Ale z przerwami bo mąż też o 5 wstawał :P i wtedy też Młodej się wzięło na poranną gimnastykę ![]() Jesteś w 31 tygodniu ciąży (30 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 8 Trymestr: 3 Wiek płodu: 28 tydzień Data porodu: 2 lutego 2015 (pozostało 70 dni) Jaaaaa teraz to dopiero z górki będzie leciało ![]()
#3366 |
Wtajemniczenie
|
Ejjjjj, nie mogę wstawić foty!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zakorzenienie
|
Duszona strasznie mnie zbulwersowała Twoja teściowa i wiesz co? Jak Twoje dziecko będzie brzydsze i gorsze to ja bym jej w ogóle małej nie pokazała! Guzik! Ani odwiedzin w szpitalu ani w domu, od razu za drzwi wrrrr
![]() Tak, w styczniu będzie rok po śmierci mojej mamy. Modlę się, aby nie urodzić w rocznicę ![]()
#3368 |
Konto usunięte
|
Emdzik ale u Ciebie leci
![]() Logoasia i pragnienia przykro mi Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Wtajemniczenie
|
Przeklęte problem w tym że mieszkam z teściową... Ale ja się jej nie daje oj nieee... Przykro z powodu mamy ale może właśnie urodzenie dzidzi pozwoli Ci łatwiej przetrwać ten okres? Dzieci mają niezwykłą siłę wyciągania ze smutku.
#3370 |
Zakorzenienie
|
Madzia hoho, brawa za 8 miesiąc
![]() Ja jeśli chodzi o teściową to ją zaproszę do nas, ale dopiero do domu ![]()
#3371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeju noooo wam to juz ladnie nabija ![]() Cytat:
Ale dzis mam jakis lepszy humor wiecie, to normalnie huśtawka hormonalna mnie dopada ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
Stesknilam sie za moim kudlaczem troszke, jak jezdzil do remontowa to siedzialam sama w domu, a teraz on jest i mam taki ubaw ,bo co chwile steka, wierci sie na swoim posłanku
![]() ![]()
#3373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, teraz po czasie nie mam już żalu do Boga, bo moja mama chorowała 11 lat na raka, z przerzutami, ostatnie 2 lata to była masakra, gasła w oczach.. Jeszcze się biedna męczyła z moim ojcem-pijakiem, nierobem, który się znęcał psychicznie... Więc teraz na pewno jest jej lepiej. A ojcu nie potrafię i nie chcę wybaczyć.
![]() |
#3374 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Ja już po pobraniu krwi, śniadanku u Rodziców (złapałam ich rano jeszcze przed pracą) i z powrotem w domku ![]() MamaZuzi - dzięki za link! U mnie Babcia sporo robiła na szydełku, ale jakoś wcześniej nie złapałam bakcyla. A co do skurczu łydek. Ostatnio jak mnie złapał jakoś nad ranem, to się obudziłam i M w ramię ugryzłam - chyba nie trafiłam w poduszkę. Straszny jest ten ból! Skoro jednak mam taki odruch, to pewnie lepiej, żeby M na porodówce nie było ![]() Duszona - jak to się trzęsło? Moje też różne rzeczy w tym brzuchu wyczynia, ale jakoś tak tego nie analizuję, bo bym chyba osiwiała ![]() Aga - też się cieszę z tego: "babcia", "dziadek", bo do teściów swoich zwracam się teraz per: pani, pan. A teściowej powiedz, że rumianek może np. uczulać ![]() Zielona - oj, te utrapione miny i zdania z cyklu: "wyśpij się póki możesz", "no teraz to już nie pojeździcie", "No te drzwiczki w komodzie to mały na pewno wybije", "no teraz to już tak czysto nie będziecie mieć",... doprowadzają mnie do szału! M zazwyczaj odpowiada, że nasze dziecko będzie tak inteligentne, że nie w głowie mu będzie bicie, bałaganienie i gnębienie rodziców ![]() ![]() Ewek - bardzo dziękuję za link! I gratuluję uporania się z cukrami ![]() Kasiulka - dzięki za dobre słowo w sprawie wózka ![]() ![]() Przeklęte - u mnie w styczniu będzie rok po śmierci Babci. Wiem, że Mama to dużo bliższa osoba, ale Babci mi też brak (mieszkała z nami, byłam przy Jej śmierci). Tak jednak teraz często myślę, że się nami opiekuje. Nie lubiła np. zastrzyków - podobnie jak ja, więc teraz idąc na pobranie krwi mówię np. do Niej, że ma mnie trzymać za rękę, żebym nie uciekła ![]() A co do szpitalnych gości, to ja chcę M i Mamę i Tatę - niech się trochę zajmą dzieckiem, jak ja się będę kąpać lub gdy będę zmęczona. Jeśli chodzi o dom, to zależy co zdecydujemy w sprawie szczepień. Jeśli nie będziemy szczepić na żółtaczkę przez pierwsze 3 mc-e, to jak ktoś będzie chciał przyjść to się będzie musiał najpierw przebadać ![]() Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2014-11-24 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
Nie no ja ten 8 miesiąc to będę za tydzień liczyła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ajj z tymi odwiedzinami w szpitalu to też nie wiem jak to z nami będzie... Też bym nikogo poza tż w szpitalu nie chciała. Ale z drugiej strony moją mamę też będę chciała raczej zobaczyć. Jej pierwsza wnuczka i w ogóle ![]() Co do teściowej nie wiem... różnie jest, różnie będzie. Wolałabym pewnie żeby dopiero później przyjechała do domu. Ale znając ich to będą chcieli przyjechać jeszcze przed moją mamą :/ Zobaczymy... najwyżej sobie wyznaczę, że mogą przyjechać ale np na max 30 min tego i tego dnia...
![]() |
#3376 |
Wtajemniczenie
|
Ha a ja mam T z głowy w pierwsze tygodnie, jak będziemy u taty ani T do mojego taty na pewno nie przyjdzie
![]() Muszę zrobić z Zuzką osobę świąteczną i pocztówkę do mikołaja. Przez kalafior pomysłu jakoś nie mam. Ozdobą chyba będzie choinka z makaronu. Jak pozwolą ją zabrać to zrobimy taką większą ![]() ![]() A kartka niby prosta a nie wiem ![]()
#3377 |
Zakorzenienie
|
ja pewnie stwierdze i postanowie juz po porodzie co i jak konkretnie, bo jak bede fikac jak moja Angela, co ją nosi, i chetnie sie po szpitalu szwedala :P to moze fajnie bedzie miec gosci
![]() ale jak bede obolala i brzydka, to z podpaska w gaciach XXL nie zamierzam paradowac by uslyszec od tesciowki: jeju dziecko jak ty wygladasz ![]()
#3378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przeklęte przykro mi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Ja ladne kartki z dziecmi robilam w p-lu mega proste bo to grupa byla najmlodsza
kartka kolorowa na pol-wiadomo, wycinalam z filcu kolorowego choinke bach na kartke i jako bombki jakies fikusne guziki przyklejalismy na dol Wesolych swiat wydrukowane ladna czcionka i wyciete nozyczkami z falbanka ![]()
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
Jasne
![]() www.wildgardensoap.pl Buźka! |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Incognito mam tak samo jak Ty, wierzę, że mama nade mną czuwa i że mi pomogła z góry w zajściu i utrzymaniu ciąży, bardzo przeżyła jak poroniłam i wiem, że bardzo czekała na wnuka, chciała dożyć tego momentu.
#3383 |
Wtajemniczenie
|
A jeszcze właśnie miałam pisać jak to było z odwiedzinami. Z racji tejze byłam po cc była mi potrzebna pomoc a nie chciałam iść z żadną położną i ogarniała mnie mama. Z mamą poszłam pod prysznic i też bardzo nie chciałam żeby T do spzitala przyjechała ani od zaraz do domu w odwiedziny jak wrócimy. Do szpitala przyjechali dosłownie na 3 minutki, przywitali się T chwilę małą potrzymała i uciekli
![]() ![]() ![]()
#3384 |
Zakorzenienie
|
Dobra, koniec smętów, Incognito, Logoasia- mamy swoich ludzi u góry i one trzymają za nas kciuki i czuwają
![]()
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Aga jaki puszystyy piesioo
![]() Nie wiem skąd wiedziałaś że będę koło 11 ![]() Czuje się jak w I trymestrze... wtedy wstawałam nawet o 12 ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() I będzie pilnowała, żeby wszystko było dobrze, jest i będzie cały czas przy Was ![]()
![]() |
#3386 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Wtajemniczenie
|
Ah dlatego bardzo się ciesze że moja mama żyje i jest po mimo tego ile przykrości potrafi zrobić, ale świadomość tego że jest mogę z nią porozmawiać jest bezcenna.
Uciekam dziewczynki, i tulę Was bardzo mocno ![]()
#3388 |
Zakorzenienie
|
Duszona haha i bardzo dobrą nauczkę im dałaś
![]() ![]()
#3389 |
Zakorzenienie
|
Kurcze szukalam folderu w komputerze z pracami plastycznymi naszymi przedszkolnymi :/ bo te choinki chcialam Paulinie pokazac ,ale nie widze...moze skasowalam..jeszcze poszukam, ale znalazlam cos innego
![]() ![]() ![]() jeszcze chcialam wam pokazac sowę jaką namalowałam wielką na scianie w sali,ale tez nie moge znalezc :P A co, chwale sie, bo wy takie cuda na szydelku robicie :P:P Chce Wam pokazac, ze ja co nie co tez dziergam,ale nie z włóczki ![]()
#3390 |
Zakorzenienie
|
Aga właśnie, aż zapomniałam pośmiać się z Twojego psa
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.