|
|
#1621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
ale jest jeszcze rodzinka i tutaj prezenty będą na pewno skromniejsze niż zwykle. Na szczęście z pracy dostaję bon na święta i za to kupimy prezenty, ale wolałabym za to kupić rzeczy dla małej
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tetrowe znalazłam po 2 zł a flanelowe po 3 zł (gdzie w smyku np. ceny kosmos a najtaniej w sklepie stacjonarnym znalazłam tetre za 2,60 zł gatunkowo dobre) na tablicy, wyprzedawali towar, bo pozostał im po sklepie który prowadzili, a że szukałam ze swojego miasta to mogłam iść "pomacać" i się zdecydować, może i ty poszukaj takiej opcji, poza tym zakochałam się w olx.pl
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie podobaja kolyski, ale kupujac rozsadnie, z TZ stwierdzilismy ze jej nie kupimy, bo jest na krotki okres, pozniej bysmy musieli kupic normalne lozeczko jesli chodzi o sprzedawcow nie pomoge ci, bo nie mieszkam w Polsce, ale mamy tu mistrzow allegro na wizazu
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
my w tym roku też kupujemy tylko słodycze, nakupujemy na wagę przeróżnych cukierasów, toruńskich pierniczków i zapakujemy w celofan, owiniemy wstążką i załączymy bilecik
I tak dla każdego, tylko siostrzeńcowi kupimy jakąś zabawkę, ale to też coś małego![]() z kasą jesteśmy w czarnej dupie, teraz trzeba kilka tysięcy władować w samochód, bo padła jakaś tam listwa ja już nie chcę nawet o tym myśleć, ślub za półtora miesiąca (sami go finansujemy), dziecko w drodze, a tu jeszcze mega problemy z autem na dodatek ja też jestem słabym ogniwem jak ojustyna, a w zasadzie nawet nie płomyczkiem
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mieszkam za granica, i niby dla wielu tu sa wlasnie pieniadze. ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- bedzie zdecydowanie lepiej i bedzie pieknie, kiedy bedziemy miec nasze dzieci obok, ich usmiech, milosc do nas. pieniadze sa wazne, ale w takiej chwili bez znaczenia.
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że ja na co dzień z rodzicami mieszkam, to chociaż mnie żywią ogólnie to wiadomo, na jedzenie, opłaty itd. pieniądze są, ale tu sobie człowiek planuje zakupy wózka, łóżeczka itd, a auto się rozkracza po czym wycena naprawy to od 3000 w górę Żebym wiedziała, że to będzie nas tyle nerwów kosztowało, to bym wolała konia z wozem drabiniastym. Przynajmniej można się przytulić do zwierzaka, a nie kupy metalu A na dodatek mam jeszcze problemy w domu i takie okołorodzinne Dobra, ja już się wygadałam i przestaję narzekać ![]() Niechże któraś wklei jakieś zakupy albo fotę brzucha na rozładowanie ciężkiej atmosfery |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee..... zakupy dopiero od stycznia
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
crystal25 taka jak ta: http://arus.pl/media/products/eed283...?lm=1385701362 tylko z misiem zamiast żyrafy. Właśnie my też byśmy się nie zdecydowali. Wszędzie piszą, że to impreza na max pół roku, bo dzieci szybko z nich wyrastają. A że kolegi znajomym właśnie dziecko wyrosło, a miejsca w mieszkaniu mało, to oddali za darmo, grzecznościowi fanty w podziękowaniu zostawiliśmy ![]() Co do wydatków na święta, to wolę nawet o tym nie myśleć. Właśnie jesteśmy na etapie szukania mieszkania, bo nie mamy dosłownie ani jednej półki czy szuflady, do której moglibyśmy cokolwiek dla Maleństwa schować. PS. po raz pierwszy udało mi się doczytać po pracy wszystkie Wasze posty żeby być na bieżąco, nie usnąć przed ostatnią stroną i jeszcze cokolwiek napisać |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Po to jest nasze forum, ponarzekać jak jest coś nie tak i pochwalić jak jest dobrze
![]() Babeczki kochane, dobranoc wam mówię, bo tak sapie zakatarzona że zaraz wykituje, a wole to zrobić przez sen i nic nie czuć przynajmniej, ratuuunkuuu a w domu nie ma nawet kropli do noooosa
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
dobrej nocy
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszcze taka mi sie marzy ale nie kupilabym tez ![]() a na swieta oprocz prezentow dla dzieci..... bedziemy musieli kupic alkohol, albo glupi pasztet ktory kosztuje 40 euro ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
spij dobrze! ;* obys sie nie rozchorowala.
|
||
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) My kołyskę mamy pożyczoną od mojej przyjaciółki, sama też bym się nie zdecydowała na taki zakup, bo nasza starcza do około 4 msca Ale Wasza ładniejsza |
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
a my wybralismy imie dla maluszka
chociaz chcemy przejrzec kalendarz tam zawsze duzo imion! jak narazie zadne inne nam sie nie podobaja i watpie ze zmienimy. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Co jezdze do mamy, czy ogladam sklepy holenderskie na internecie albo komisy to pelno ich widze |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż to zastanawia się nad każdym zakupem, ja to sobie lubię spontanicznie zaszaleć nie myśląc o konsekwencjach ale już i tak wiele się nauczyłam i widać znaczną poprawę
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może ja Ci wyślę paletę takiego pasztetu z Biedronki, około 1 zł/ szt
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle na pewno wszystko sie ułoży, nie martw sie
![]() My teoretycznie nie mamy za duzo osób do obkupienia na święta, ja do polski wysłałam juz prezenty a tutaj jest niby 'tylko' brat Tzta z rodziną. On ma 3 prawie dorosłych synów i to z nimi jest zawsze największy problem, bo dla dzieciaków mozna kupic fajny niedrogi prezent a dla takich dwudziestolatkow juz słabo
|
#1640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal na jakie imię sie zdecydowaliscie?
My wczoraj rozmawialiśmy z Tztem na temat imienia dla synka ale nie zdecydowaliśmy jeszcze, nawet jakiś typów konkretnych nie mamy. U nas to ja staram sie rozsądnie wydawać kase, Tz nie lubi kupować tanich rzeczy i czesto muszę go stopować. Jednak jeżeli chodzi o syna to czesto kupujemy mu jakies prezenty, jakos nie możemy sie powstrzymać jednak nie możemy go przyzwyczajać do tego, że zawsze bedzie dostawał to co chce. Musi wiedzieć, że wszystko kosztuje.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2014-11-24 o 23:11 Powód: Literowka |
|
|
|
#1642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj TZ mysli wtedy kiedy jest juz pozno. Fajnie sie wydaje pieniadze, kto nie lubi :P ale lepiej byc na plusie, niz o miesiac na minusie.... a wystarczy troche wytrzymac bez zakupow.... a cale zycie mamy na zakupy przeciez.... ![]() O matkooo ale mnie rozbawilas, TZ pyta z czego sie smieje, to mowie nic nic idz ogladaj swoj serial ![]() Powinnam im takich pasztecikow cala palete sprawic , pamietam ich smak ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
U nas juz od poczatku to imie chodzilo nam po glowach.....odkad dowiedzielismy sie ze ma byc chlopczyk, i mysle ze przy nim zostaniemy, bardzo nam sie podoba, szukamy jeszcze innych ale zdecydowanie wszystko odpada, stad watpie ze zmienimy..... Oczywiscie imie nie bedzie polskie. Théo po polsku Teodorek ![]() ''dar bozy'' ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
My tak w tamtym roku dla mojej mamy TZ kupilismy, ale wiemy ze lubi rozne gry komputerowe, a nie bardzo wiedzielismy co mu kupic..... wiec dolozyl sobie do swojej wymarzonej gry i ma.
|
|||
|
|
|
#1643 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Mamusie za życzenia
![]() a co do Top Model jestem zawiedziona przebiegiem tego odcinka, scenografią i prowadzącymi. Jakoś dla mnie za sztucznie było, mało dynamicznie, nie odczuwałam wcale napięcia i emocji, a w ubiegłym roku pamiętam to bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... az za slodko hihihi, mojemu TZ dac cos slodkiego, to bedzie szukal po polkach czy cos jeszcze jest
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
CRYSTAL piekne imie
|
|
|
|
#1647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładne brzuszki macie a ja lipa, brzuszka coraz więce jest, ale nie mam jak się pochwalić. nie mam odpowiedniego kabelka ani do tel, ani do tabletu, żeby przesłać zdjęciapisałyście coś o karmieniu piersią. ja planuję tak karmić przez te pierwsze 6 miesięcy życia maluszka. oczywiście zobaczymy jak będzie w praktyce, ale tak zakładam będę też butelkować, tj.ściągać pokarm i butelką jeśli będzie trzeba, dzięki temu TŻ będzie czasami mógł sam nakarmić małego o kg i diety się nie martwię, akurat jakby mi zostało np.5kg po porodzie to bym się nie obraziła, przed ciążą bywało, że ważyłąm tylko 50kg przy wzroście 1,65m, spokojnie mogę dosć do tych 57kg po porodzie i wcale źle nie będzie.co do kobiet, które nie chcą karmić piersią... jakoś mi to nie przeszkadza. jasne, że tak jest najzdrowiej i najlepiej dla maluszka, ale nie-karmienie piersią jeszcze żadnej wielkiej krzywdy nie wyrządziło. nie ma co demonizować ani nikogo przekonywać, bo to powinna być samodzielna decyzja każdej z nas o i biuście coś pisałyście. ja mam 65F i powiem Wam, że jeszcze stanika wymieniać nie musiałam. aż się boję, do jakich rozmiarów mogę mi cycki urosnąć ![]() Cytat:
zadam głupie pytanie: czy taki brunatny śluz w 23tc to coś niepokojącego czy np.tylko jakaś infekcja mi się przyplątała?? kurcze, wczoraj nad ranem strasznie ścięłam się z TŻtem o kota; on ogólnie za kotami nie przepada, wczoraj Felix najwyraźniej go obudził o 3... TŻ poszedł do pracy obrażony i zły, a ja jak się rano obudziłam to miałam taki właśnie brązowy śluz. nie wiem, podbity krwią albo co?? wydaje mi się, że to z nerwów, przez tą kłótnię.zresztą TŻ się zabrał i śpi w drugim pokoju. nie wiem czy to tymczasowe, czy mu coś odbiło. boję się, że zażąda, żeby oddała kociaka, co nie wchodzi w rachubę bez konsekwencji w naszym związku, bo momentami facet naprawdę przegina dziś też pójdzie do pracy na 12h, wróci, ciekawe czy skończy się tylko na "cześć" czy może mi chociaż życzenia urodzinowe złoży pomimo tego, że jest wściekły... nienawidzę takich dni![]() Cytat:
mon9, cieszę się, że się odezwałaś Cytat:
Cytat:
![]() crystal, bardzo ładne imię wybraliście a ja dziś (tj.wczoraj w zasadzie) kupiłam kurtkę ciążową na zimę. no ok, w zasadzie to dostałam ją od mamy w ramach prezentu urodzinowego o taką, tylko czarną:![]() Cytat:
także oto obiecane piccolo![]() a że widzę, że nie tylko ja mam teraz urodziny to spóźnione 100lat! dziewczynki i żeby tylko do marca bez większych komplikacji po drodze![]() ---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- a w piątek na 8:30 mamy być w katowicach, na połówkowe. rany, jak ja tam dojadę na 8 to jestem święta.... Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-11-25 o 02:14 |
||||||
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Michiru, mam nadzieję, że się szybko pogodzicie z TŻ-em
![]() A jeśli chodzi o śluz, to ja bym pojechała to sprawdzić, lepiej dmuchać na zimne Aaa, i wszystkiego najlepszego!!! I jubilatkom z wczoraj również!
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Michru dla Ciebie też sto lat.
A co do kotka rozumiem, sama swojego za nic bym nie chciała oddać. U nas ten plus, że TZ ma na jego punkcie jeszcze większego bzika niż ja. Pewnie ciężko komuś kto nie uwielbia tak kotów się przyzwyczaić, bo nasz to i nas codziennie budzi - zwłaszcza w weekend i psoci okropnie - całą firankę porwał, ale skoro TZ się zgodzi to wie na co się pisał. Co do problemów finansowych to trochę dołujące, że kiedyś sie mega cieszyłam na święta, teraz co roku się martwie ile nas to będzie kosztowało. My co roku jesteśmy na obu wigiliach i wszyscy nawzajem w najbliższej rodzinie(rodzice, rodzeństwo i ich drugie połówki) dajemy sobie prezenty(nasze maleństwo będzie pierwszym dzieckiem w najbliższej rodzinie) plus do tego trójka dzieci kuzynów jak juz idziemy do babci. My ogólnie na Polskę źle finansowo nie wychodzimy, ale na warszawe już kiepsko. Mogłabym zarabiać tyle co zarabiam i mieszkać w rodzinnym mieście, wtedy bym kupowała wszystko co chcę, a tak wiecznie trzeba oszczędzać ![]() Nouvelle macie peugota? U nich jest zawsze problem z jakąś belką i właśnie naprawa dużo kosztuje - mieliśmy kiedyś. Łatwo mówić, ale skup się na ślubie i nie myśl o finansach. Na promocjach też można powychaczać okazje i ślub można upiększyć z mniejszym budżetem -wiem po sobie Dziękuje za slowa wsparcia bo mojej beznadziejnej wizycie, fajnie, że jesteście Mon lekarz na konsulatacji coś powiedział? Od wczoraj marzę o l4, jest tak zimno, męczą mnie dojazdy do pracy i już czuję, że nie mam siły Mam nadzieje, że przejdzie i zapał do pracy wróci. Narazie bym wolała siedzieć w domu i buszować po necie i zamawiać rzeczy dla maluszka.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, nie śpię od 5. Sama nie wiem dlaczego.
Michiru wszystkiego najlepszego. Crystal śliczne imię. Widzę, że pieniądze dla wielu z nas to problem. Co za życie prawda. My mamy kredyt do spłacania za budowę domu. A nawet jeszcze nie mieszkamy. Wczoraj dostalam małą premię w pracy i wydam pewnie na zakupy dla Malutkiej. Lista dosc długa. Na Swięta też nie planujemy prezentów. Tylko coś dla syna na pewno wybierzemy. Ale najważniejsze to, że jesteśmy zdrowi i nasze dzieciaczki. Z resztą damy radę. Ten brak słońca daje się we znaki, dlatego życzę nam słonka dziewczyny.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

zwłaszcza że teraz jestem tym "słabym" ogniwem, który nic nie wnosi do budżetu domowego i to mnie boli najbardziej, bo czuje się taka.... zbiedzona
niby liczy się gest, co nie?
ale jest jeszcze rodzinka i tutaj prezenty będą na pewno skromniejsze niż zwykle. Na szczęście z pracy dostaję bon na święta i za to kupimy prezenty, ale wolałabym za to kupić rzeczy dla małej 
(
dzis czuje sie wyjatkowo przygnebiona....

ja już nie chcę nawet o tym myśleć, ślub za półtora miesiąca (sami go finansujemy), dziecko w drodze, a tu jeszcze mega problemy z autem

a ja lipa, brzuszka coraz więce jest, ale nie mam jak się pochwalić. nie mam odpowiedniego kabelka ani do tel, ani do tabletu, żeby przesłać zdjęcia
dziś też pójdzie do pracy na 12h, wróci, ciekawe czy skończy się tylko na "cześć" czy może mi chociaż życzenia urodzinowe złoży pomimo tego, że jest wściekły... nienawidzę takich dni

Mam nadzieje, że przejdzie i zapał do pracy wróci. Narazie bym wolała siedzieć w domu i buszować po necie i zamawiać rzeczy dla maluszka.