|
|
#1081 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
Wszystko w granicach rozsądku Cytat:
Wiadomo są plusy i minusy, ale ja też ogólnie związana bardzo mocno jestem z mamą.
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rybka - Też marzyłam najpierw o stałej pracy,bo co prawda myślałam,że po roku z hakiem starań nic z tego nie będzie i przestałam Sobie tym zaprzątać głowę,no i bach :P No,ale co zrobię nic nie zrobię - cieszę się,że w końcu się udało bo TŻ już się załamywał ;/ Kaja to ja w ogóle nie powinnam się starać o dziecko bo wolę jechać na wakacje w PL niż za granicę,mieszkam w "zwykłym" domu w dodatku z rodzicami ![]() A co do mieszkania z rodzicami - my mieszkamy z moimi rodzicami w domu,górę mamy dla Siebie(moja siostra ma jeden pokój) ale wyprowadza się niedługo. Z naszych stosunków jestem zadowolona,moja mama właściwie do nas na górę nie wchodzi,i nie przestawia mi wszystkiego po swojemu Nie ma tak,że za nic nie płacimy o nie na to bym się nie zgodziła Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2014-11-25 o 11:03 |
|
|
|
|
#1083 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi nie. Ale jak miałam z Krzysiem to raczej pod koniec ciąży. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do wyniku to ufałabym lekarzowi..ale wynik i tak masz w normie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od wczoraj czuje się fatalnie pod katem mdłości, bleee. Jutro mam wizytę Ciekawe czy będziemy podglądać czy dopiero jak mnie wyśle na to obowiązkowe usg...
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oooszz Tyy jak tak śmiesz Swoją droga.. My co rok jeździmy tylko na mazury, zawsze w te same miejsce Uwielbiam mazuuuryyyy i mam 1,5h jazdy Co rok mówię że jedziemy nad morze a jeszcze nie dojechaliśmy (tzn odkąd Blanka jest ![]() My mieszkaliśmy z teściami.. Nigdy wiecej
|
||
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też zawsze mówimy w tym roku już na 1000% nad morze,a gdzie lądujemy w Szczawnicy bo też mamy niedaleko z 2h jazdy. A tam jeszcze mają takie pyszne lody nakładane łyżką
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To właśnie te 300 km, dobrze, że są tak daleko
|
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mazurach raczej nie ma wiele atrakcji, jest ciiisza spokój, czyściutka woda. Wracamy zjarani jak murzyny
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż ma rodzinę na mazurach może za dwa lata się w końcu wybierzemy - uwielbiam takie wakacje,cisza,spokój ach... Do Szczawnicy jeździmy zazwyczaj poza sezonem więc nie ma tłumów.
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry we wtorek
Naczytałam się, bo zawsze muszę tu Was nadrabiać ![]() Przede wszystkim gratulacje wszystkim dziewczynom po badaniach Czytałam też o tym jakie warunki trzeba spełniac żeby mieć dziecko i czasami się uśmiałam pamiętam trochę ekstremalną sytuację z mojej rodziny kiedy mój brat został ojcem w wieku 20 lat, mama do tej pory wspomina jak przychodził do niej ze swoją żoną, po ziemniaki żeby mogli sobie zrobic placki zimniaczane, było im ciężko...teraz mają dwójkę dzieci, dobą pracę, dom itp. i żyje im sie na prawdę dobrze...dorobili się wszystkiego sami mając dziecko, może wtedy tego nie planowali, ale teraz sie cieszą z takiego obrotu sprawy....Ja po 2 poronieniach myślę sobię, że to nie jest tak że na dziecko zawsze jeszcze będzie czas... Ale się rozpisałam od rana
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee tam jeszcze nie taka ekstremalna, ja tez miałam 20 lat jak urodziłam. Moja mama też miała 20 lat jak mnie urodziła. Ot taka nasza tradycja ![]() Znam takich ludzi, którym urodziło się dziecko jak mieli po 18, do tego mieli 'na wychowaniu' siostrę tego faceta, matka była w usa i przysyłala im co mogła. Teraz.. mają tyle kasy, dorobili się, mają własną firmę itd. |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Selis dokładnie tak jest
W pierwszym momencie byłam przerażona ciążą.Przed pierwszą wizytą czekałam 1,5 h pod gabinetem, bo było opóźnienie i wystarczająco napatrzyłam się na ludzkie dramaty... Teraz myślę, że mamy niesamowite szczęście, że tak gładko poszło. Martwię się, czy wszystko będzie dobrze, dlatego stresuję się dzisiejszą wizytą. Nie chciałabym stracić tego szczęścia! ![]()
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ale się rozpisalyscie! Ja mam chwile przerwy w pracy - na lunch i o 13 znów zaczynam. Dziś siedzę do 20. Potem jeszcze jutro podobnie i czwartek przeprowadzka!!! Już się nie moge doczekac!!
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Masz siłę,żeby tyle w pracy siedzieć
.? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1098 |
|
Rozeznanie
|
Poza tym to dla mnie mieszkanie z rodzicami czy teściami w ogóle nie wchodzi w grę! Wiem ze są różne sytuacje i czasem nie ma wyjścia ale wolałabym w mini kawalerce niż z rodzicami moimi czy Tż! !
Na szczęście póki co nie musze się o to martwic
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zamówiłam sobie na obiad dziś schaboszczaka. Chciałam devolaja ale nie maaająą
|
||
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
KejtiCe - pisalas o spekulacjach odnosnie nazwiska ale chcialam o innej rzeczy w zwiazku z tym napisac. Jesli nie jestescie malzenstwem to przed porodem partner bedzie musial oficjalnie urzedowo uznac dziecko za swoje. Inaczej nic nie zalatwi po porodzie, chociazby rejestracji dziecka w urzedzie. Wiem ze dziewczyny bez slubu z mojego poprzedniego watku ciazowego zalatwialy to.
|
|
|
|
#1101 |
|
Rozeznanie
|
Nawet mam
motywacji dzisiaj nie mam bo wolałabym malować ściany w nowym domu, ale daje radę. ![]() W czwartek i w weekend sobie odbije!!
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwierdzam. Ale my załatwialiśmy wszystko po porodzie. Musielismy być we dwoje, ja musiałam oświadczyć że to dziecko Tża a Tż musiał uznać że to jego dziecko. i że jakie nazwisko przyjmuje. |
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba dopiero po tygodniu pobytu w domu wyszlam gdziekolwiek a co dopiero po urzedach latac. |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba będzie się zainteresować tematem
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie wiedziałam że można przed :p U mnie wszyscy takie rzeczy załatwiają po porodzie, jak jest akt urodzenia itd. I ja to zrobiłam po tygodniu własnie |
|
|
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po studiach, w wieku 25 lat, wróciłam do domu rodziców i wytrzymałam trochę ponad miesiąc. Po tylu latach mieszkania 'bez nadzoru' po prostu nie mogłam się przestawić a moi rodzice myśleli ze będzie tak jak wtedy gdy byłam w liceum. na szczęście miałam możliwość mieszkania osobno.
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bylam w ciazy w moim miescie byla glosna sytuacja mlodej dziewczyny ktora zmarla w wyniku komplikacji poporodowych, miala jakies schorzenia, lekarze kazali rodzic naturalnie a dziecko duze bylo, nie pamietam co jeszcze. Co by bylo gdyby to dziecko oficjalnie nie mialo ojca? To sa koszmarne sytuacje ale jednak sie zdarzaja......
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

Tzn. apetyt rośnie w miarę jedzenia. Są tacy ludzie co zawsze będą mieć za mało pieniędzy. Zaślepieni forsą.
Wszystko w granicach rozsądku 

To właśnie te 300 km, dobrze, że są tak daleko

06.09.2014