Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 10:52   #1081
Domincia_1987
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Tak naprawdę to można się dorabiać cale życie i w swoim mniemaniu niczego się nie dorobić Tzn. apetyt rośnie w miarę jedzenia. Są tacy ludzie co zawsze będą mieć za mało pieniędzy. Zaślepieni forsą.
Święta prawda Wszystko w granicach rozsądku

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
My też mieszkamy z rodzicami i jest mi z tym dobrze. Mało tego budujemy dom, tzn.jest juz zbudowany tylko urządzamy i będziemy tam mieszkać również z rodzicami. To rodzice go właściwie zbudowali. U nas warunki zatrudnienia są jakie są, ciężko o coś lepszego i gdybyśmy musieli coś wynająć, to nie wystarczyło by nam na nic innego niż opłaty i jedzenie. W takim wypadku na dziecko świadomie byśmy się chyba nie zdecydowali.
Ja z TŻ też mieszkam z rodzicami i póki co też sobie chwalę Wiadomo są plusy i minusy, ale ja też ogólnie związana bardzo mocno jestem z mamą.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:02   #1082
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Wlochy - a dokladnie Sycylia (podkreslam, bo jednak to calkiem inny swiat niz Mediolan czy Rzym)
Ooo ja zaproś mnie na wakacje

Rybka - Też marzyłam najpierw o stałej pracy,bo co prawda myślałam,że po roku z hakiem starań nic z tego nie będzie i przestałam Sobie tym zaprzątać głowę,no i bach :P No,ale co zrobię nic nie zrobię - cieszę się,że w końcu się udało bo TŻ już się załamywał ;/

Kaja to ja w ogóle nie powinnam się starać o dziecko bo wolę jechać na wakacje w PL niż za granicę,mieszkam w "zwykłym" domu w dodatku z rodzicami

A co do mieszkania z rodzicami - my mieszkamy z moimi rodzicami w domu,górę mamy dla Siebie(moja siostra ma jeden pokój) ale wyprowadza się niedługo. Z naszych stosunków jestem zadowolona,moja mama właściwie do nas na górę nie wchodzi,i nie przestawia mi wszystkiego po swojemu Nie ma tak,że za nic nie płacimy o nie na to bym się nie zgodziła

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2014-11-25 o 11:03
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:29   #1083
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
abz a gdzie widziałaś jakieś fajne? Na stronie internetowej czy w zwykłym sklepie?
głównie jak allegro przeglądałam, są normalne bluzki np.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Tak się pokłóciłam z tż-em że zaraz wyleję wiadro łez. Faceci to zło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale bez nich bysmy nie były w ciąży

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Dziewczyny robi Wam się kreska od pępka ?
Mi nie. Ale jak miałam z Krzysiem to raczej pod koniec ciąży.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Poza tym nie wyobrażam sobie, że miałabym z nią zostawić moje małe dziecko, nigdy w życiu.
znam osoby co tak mówiły a jedna rzeczywistość zweryfikowała, sa czasem sytuacje, gdzie się jest pod ścianą i wtedy może i ta teściowa właśnie się przyda do pomocy.

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
ABZ - siostra czterdziestka.....? No ale co ma to wspólnego ze mną ? też jest w ciąży?
A kto tu o dinozaurach pisał? Ty chociaż masz dzieci, moja siostra jest samotna i bezdzietna

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
melduję się po prenatalnych wszystko w porządku Dzidzia od głowy do pupy ma 6,44 cm
tylko jedno ale... przyzierność karkowa 2,0mm... Niby norma do 3.00 ale lekarz zlecił dodatkowe badanie. Trochę się zmartwiłam, ale gdy przekopałam internet jestem spokojniejsza. Miała któraś z Was podobną sytuację?
Duża dzidzia!
Co do wyniku to ufałabym lekarzowi..ale wynik i tak masz w normie.

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
I to chyba nie kwestia wizażu tylko ogólnie anonimowości w internecie. Kiedyś próbowałam pisać na kafeterii.............oje juniu co się tam działo. Tam to dopiero jest wolna amerykanka, nie ma obowiązku logowania, ani nie ma żadnych kontroli moderatorów więc się dzieje wola trollów
Ni no tam to już jest chamstwo normalnie, zero cenzury.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie wszyscy spekulują, jak mam dać na nazwisko dziecku. Po mnie czy po TŻ
Nie jesteście małżeństwem czy jesteście i nie przyjęłaś nazwiska męża? Z reguły dają po tacie.... Planujesz też przyjąć nazwisko tż kiedyś czy nie?

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Pamiętam jak młody wreszcie zasypiał (też trzeba było go usypiać w wózku) a ja myślałam: o teraz coś ugotuję, poczytam, posprzątam etc.. A tu ledwo zrobiłam siku a on już nie spał i trzeba było husiać od nowa... Szybko nauczyłam się nie planować niczego na czas drzemki

I te piękne, zadbane , uśmiechniete mamy z reklam..
A ja czasem o 13-tej orientowałam się, ze jeszcze dziś nic nie jadłam...
Taaa najlepsze są mamusie z reklam. Ja się zawsze wkurzałam jak młody usnął, ja tu milion planów a on po 10 minutach w ryk

Od wczoraj czuje się fatalnie pod katem mdłości, bleee. Jutro mam wizytę Ciekawe czy będziemy podglądać czy dopiero jak mnie wyśle na to obowiązkowe usg...

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:46   #1084
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że się dogadujecie z rodzicami
Nie ukrywajmy, to duża oszczędność mieszkać razem.
Ojj duuża.

Cytat:
Ooo ja zaproś mnie na wakacje

Rybka - Też marzyłam najpierw o stałej pracy,bo co prawda myślałam,że po roku z hakiem starań nic z tego nie będzie i przestałam Sobie tym zaprzątać głowę,no i bach :P No,ale co zrobię nic nie zrobię - cieszę się,że w końcu się udało bo TŻ już się załamywał ;/

Kaja to ja w ogóle nie powinnam się starać o dziecko bo wolę jechać na wakacje w PL niż za granicę,mieszkam w "zwykłym" domu w dodatku z rodzicami

A co do mieszkania z rodzicami - my mieszkamy z moimi rodzicami w domu,górę mamy dla Siebie(moja siostra ma jeden pokój) ale wyprowadza się niedługo. Z naszych stosunków jestem zadowolona,moja mama właściwie do nas na górę nie wchodzi,i nie przestawia mi wszystkiego po swojemu Nie ma tak,że za nic nie płacimy o nie na to bym się nie zgodziła

Oooszz Tyy jak tak śmiesz Swoją droga.. My co rok jeździmy tylko na mazury, zawsze w te same miejsce Uwielbiam mazuuuryyyy i mam 1,5h jazdy Co rok mówię że jedziemy nad morze a jeszcze nie dojechaliśmy (tzn odkąd Blanka jest

My mieszkaliśmy z teściami.. Nigdy wiecej

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:49   #1085
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj duuża.

Oooszz Tyy jak tak śmiesz Swoją droga.. My co rok jeździmy tylko na mazury, zawsze w te same miejsce Uwielbiam mazuuuryyyy i mam 1,5h jazdy Co rok mówię że jedziemy nad morze a jeszcze nie dojechaliśmy (tzn odkąd Blanka jest

Jestem okropna wiem - batem mnie!

My też zawsze mówimy w tym roku już na 1000% nad morze,a gdzie lądujemy w Szczawnicy bo też mamy niedaleko z 2h jazdy. A tam jeszcze mają takie pyszne lody nakładane łyżką
Stary 2014-11-25, 11:53   #1086
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Ojj duuża.

Mazuryyyyy To właśnie te 300 km, dobrze, że są tak daleko
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 11:53   #1087
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem okropna wiem - batem mnie!

My też zawsze mówimy w tym roku już na 1000% nad morze,a gdzie lądujemy w Szczawnicy bo też mamy niedaleko z 2h jazdy. A tam jeszcze mają takie pyszne lody nakładane łyżką
Looodyyyy

Na mazurach raczej nie ma wiele atrakcji, jest ciiisza spokój, czyściutka woda. Wracamy zjarani jak murzyny

Lena
Stary 2014-11-25, 11:55   #1088
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Looodyyyy

Na mazurach raczej nie ma wiele atrakcji, jest ciiisza spokój, czyściutka woda. Wracamy zjarani jak murzyny
Mój tż ma rodzinę na mazurach może za dwa lata się w końcu wybierzemy - uwielbiam takie wakacje,cisza,spokój ach... Do Szczawnicy jeździmy zazwyczaj poza sezonem więc nie ma tłumów.
Stary 2014-11-25, 11:57   #1089
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż ma rodzinę na mazurach może za dwa lata się w końcu wybierzemy - uwielbiam takie wakacje,cisza,spokój ach... Do Szczawnicy jeździmy zazwyczaj poza sezonem więc nie ma tłumów.
Ja mam znów rodzinę w bolesławcu, więc też inny klimat niż u mnie tu. ale ja widziałam ich ostatni raz z 10 lat temu, moi rodzice jeżdżą tam czasem własnie na wakacje.

Lena
Stary 2014-11-25, 12:02   #1090
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam znów rodzinę w bolesławcu, więc też inny klimat niż u mnie tu. ale ja widziałam ich ostatni raz z 10 lat temu, moi rodzice jeżdżą tam czasem własnie na wakacje.
Ta już widzę ich miny jak po 10 latach pukasz do drzwi z tekstem "My na wakacje"
Stary 2014-11-25, 12:07   #1091
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ta już widzę ich miny jak po 10 latach pukasz do drzwi z tekstem "My na wakacje"
Ciociu to ja

Lena
Stary 2014-11-25, 12:11   #1092
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ciociu to ja
Hahahaha

Stary 2014-11-25, 12:13   #1093
Selis
Zadomowienie

Dzień dobry we wtorek

Naczytałam się, bo zawsze muszę tu Was nadrabiać
Przede wszystkim gratulacje wszystkim dziewczynom po badaniach ja mam jutro genetyczne u swojego lekarza prowadzącego i juz trochę się boję, Tż jest ze mną na każdej wizycie, tam gdzie chodzimy to 90% kobiet wchodzi do gabinetu z mężczyznami, przed ciążą o tym nie myślałam, ale teraz to jest dla nas naturalne...

Czytałam też o tym jakie warunki trzeba spełniac żeby mieć dziecko i czasami się uśmiałam pamiętam trochę ekstremalną sytuację z mojej rodziny kiedy mój brat został ojcem w wieku 20 lat, mama do tej pory wspomina jak przychodził do niej ze swoją żoną, po ziemniaki żeby mogli sobie zrobic placki zimniaczane, było im ciężko...teraz mają dwójkę dzieci, dobą pracę, dom itp. i żyje im sie na prawdę dobrze...dorobili się wszystkiego sami mając dziecko, może wtedy tego nie planowali, ale teraz sie cieszą z takiego obrotu sprawy....
Ja po 2 poronieniach myślę sobię, że to nie jest tak że na dziecko zawsze jeszcze będzie czas...

Ale się rozpisałam od rana
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:17   #1094
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Dzień dobry we wtorek

Naczytałam się, bo zawsze muszę tu Was nadrabiać
Przede wszystkim gratulacje wszystkim dziewczynom po badaniach ja mam jutro genetyczne u swojego lekarza prowadzącego i juz trochę się boję, Tż jest ze mną na każdej wizycie, tam gdzie chodzimy to 90% kobiet wchodzi do gabinetu z mężczyznami, przed ciążą o tym nie myślałam, ale teraz to jest dla nas naturalne...

Czytałam też o tym jakie warunki trzeba spełniac żeby mieć dziecko i czasami się uśmiałam pamiętam trochę ekstremalną sytuację z mojej rodziny kiedy mój brat został ojcem w wieku 20 lat, mama do tej pory wspomina jak przychodził do niej ze swoją żoną, po ziemniaki żeby mogli sobie zrobic placki zimniaczane, było im ciężko...teraz mają dwójkę dzieci, dobą pracę, dom itp. i żyje im sie na prawdę dobrze...dorobili się wszystkiego sami mając dziecko, może wtedy tego nie planowali, ale teraz sie cieszą z takiego obrotu sprawy....
Ja po 2 poronieniach myślę sobię, że to nie jest tak że na dziecko zawsze jeszcze będzie czas...

Ale się rozpisałam od rana

Eee tam jeszcze nie taka ekstremalna, ja tez miałam 20 lat jak urodziłam. Moja mama też miała 20 lat jak mnie urodziła. Ot taka nasza tradycja Ale mam nadzieje, że Blanka ją przerwie

Znam takich ludzi, którym urodziło się dziecko jak mieli po 18, do tego mieli 'na wychowaniu' siostrę tego faceta, matka była w usa i przysyłala im co mogła. Teraz.. mają tyle kasy, dorobili się, mają własną firmę itd.

Lena
Stary 2014-11-25, 12:19   #1095
rybkaa90
Zakorzenienie

Selis dokładnie tak jest właściwie to nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko, chęć zmiany mieszkania, zdobycia lepszej pracy, więcej pieniędzy, lepsze auto W pierwszym momencie byłam przerażona ciążą.Przed pierwszą wizytą czekałam 1,5 h pod gabinetem, bo było opóźnienie i wystarczająco napatrzyłam się na ludzkie dramaty... Teraz myślę, że mamy niesamowite szczęście, że tak gładko poszło. Martwię się, czy wszystko będzie dobrze, dlatego stresuję się dzisiejszą wizytą. Nie chciałabym stracić tego szczęścia!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:23   #1096
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzień dobry!

Ale się rozpisalyscie! Ja mam chwile przerwy w pracy - na lunch i o 13 znów zaczynam. Dziś siedzę do 20. Potem jeszcze jutro podobnie i czwartek przeprowadzka!!! Już się nie moge doczekac!!
Stary 2014-11-25, 12:25   #1097
Cos_
Zakorzenienie

Masz siłę,żeby tyle w pracy siedzieć .?

Stary 2014-11-25, 12:26   #1098
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Poza tym to dla mnie mieszkanie z rodzicami czy teściami w ogóle nie wchodzi w grę! Wiem ze są różne sytuacje i czasem nie ma wyjścia ale wolałabym w mini kawalerce niż z rodzicami moimi czy Tż! !
Na szczęście póki co nie musze się o to martwic
Stary 2014-11-25, 12:27   #1099
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Selis dokładnie tak jest właściwie to nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko, chęć zmiany mieszkania, zdobycia lepszej pracy, więcej pieniędzy, lepsze auto W pierwszym momencie byłam przerażona ciążą.Przed pierwszą wizytą czekałam 1,5 h pod gabinetem, bo było opóźnienie i wystarczająco napatrzyłam się na ludzkie dramaty... Teraz myślę, że mamy niesamowite szczęście, że tak gładko poszło. Martwię się, czy wszystko będzie dobrze, dlatego stresuję się dzisiejszą wizytą. Nie chciałabym stracić tego szczęścia!
Też tak myślę. jak widzę ile par ma problem z zajściem w ciążę, to zawsze mówiłam że dziekuje za córkę nawet i wcześnie.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ale się rozpisalyscie! Ja mam chwile przerwy w pracy - na lunch i o 13 znów zaczynam. Dziś siedzę do 20. Potem jeszcze jutro podobnie i czwartek przeprowadzka!!! Już się nie moge doczekac!!
Od której jesteś w pracy?

Ja zamówiłam sobie na obiad dziś schaboszczaka. Chciałam devolaja ale nie maaająą

Lena
Stary 2014-11-25, 12:28   #1100
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

KejtiCe - pisalas o spekulacjach odnosnie nazwiska ale chcialam o innej rzeczy w zwiazku z tym napisac. Jesli nie jestescie malzenstwem to przed porodem partner bedzie musial oficjalnie urzedowo uznac dziecko za swoje. Inaczej nic nie zalatwi po porodzie, chociazby rejestracji dziecka w urzedzie. Wiem ze dziewczyny bez slubu z mojego poprzedniego watku ciazowego zalatwialy to.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:29   #1101
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Masz siłę,żeby tyle w pracy siedzieć .? .
Nawet mam motywacji dzisiaj nie mam bo wolałabym malować ściany w nowym domu, ale daje radę.
W czwartek i w weekend sobie odbije!!
Stary 2014-11-25, 12:29   #1102
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym to dla mnie mieszkanie z rodzicami czy teściami w ogóle nie wchodzi w grę! Wiem ze są różne sytuacje i czasem nie ma wyjścia ale wolałabym w mini kawalerce niż z rodzicami moimi czy Tż! !
Na szczęście póki co nie musze się o to martwic
Moi rodzice by sprzedali dom gdybym ja i siostra się wyprowadziła zresztą ceny za wynajem u nas w mieście obok są z kosmosu i byśmy na to nieurobili :/

Stary 2014-11-25, 12:29   #1103
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
KejtiCe - pisalas o spekulacjach odnosnie nazwiska ale chcialam o innej rzeczy w zwiazku z tym napisac. Jesli nie jestescie malzenstwem to przed porodem partner bedzie musial oficjalnie urzedowo uznac dziecko za swoje. Inaczej nic nie zalatwi po porodzie, chociazby rejestracji dziecka w urzedzie. Wiem ze dziewczyny bez slubu z mojego poprzedniego watku ciazowego zalatwialy to.

Potwierdzam.
Ale my załatwialiśmy wszystko po porodzie. Musielismy być we dwoje, ja musiałam oświadczyć że to dziecko Tża a Tż musiał uznać że to jego dziecko. i że jakie nazwisko przyjmuje.

Lena
Stary 2014-11-25, 12:31   #1104
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mam motywacji dzisiaj nie mam bo wolałabym malować ściany w nowym domu, ale daje radę.
W czwartek i w weekend sobie odbije!!
Ale Ci zazdroszczę! Ja też już bym chciała się wprowadzić! Dzisiaj wstawiają nam okna

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:33   #1105
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Potwierdzam.
Ale my załatwialiśmy wszystko po porodzie. Musielismy być we dwoje, ja musiałam oświadczyć że to dziecko Tża a Tż musiał uznać że to jego dziecko. i że jakie nazwisko przyjmuje.
Nie wiedzialam ze i po porodzie mozna. Ale chyba lepiej przed, roznie moze byc, czasem trzeba dluzej w szpitalu zostac a formalnosci ktos musi pozalatwiac.
Ja to chyba dopiero po tygodniu pobytu w domu wyszlam gdziekolwiek a co dopiero po urzedach latac.
Stary 2014-11-25, 12:33   #1106
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
A o tym to ja nie wiedziałam, bardzo przydatna informacja w moim przypadku Trzeba będzie się zainteresować tematem

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:34   #1107
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedzialam ze i po porodzie mozna. Ale chyba lepiej przed, roznie moze byc, czasem trzeba dluzej w szpitalu zostac a formalnosci ktos musi pozalatwiac.
Ja to chyba dopiero po tygodniu pobytu w domu wyszlam gdziekolwiek a co dopiero po urzedach latac.

A ja nie wiedziałam że można przed :p U mnie wszyscy takie rzeczy załatwiają po porodzie, jak jest akt urodzenia itd.
I ja to zrobiłam po tygodniu własnie Leżałam z Blanka 5 dni w szpitalu, wróciłam do domu i któregoś dnia podjechaliśmy

Lena
Stary 2014-11-25, 12:35   #1108
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Moi rodzice by sprzedali dom gdybym ja i siostra się wyprowadziła zresztą ceny za wynajem u nas w mieście obok są z kosmosu i byśmy na to nieurobili :/

No tak jak pisałam, sytuacje są różne i zdaje sobie sprawę z warunków. Ja pisałam tylko i wyłącznie o sobie.
Po studiach, w wieku 25 lat, wróciłam do domu rodziców i wytrzymałam trochę ponad miesiąc. Po tylu latach mieszkania 'bez nadzoru' po prostu nie mogłam się przestawić a moi rodzice myśleli ze będzie tak jak wtedy gdy byłam w liceum. na szczęście miałam możliwość mieszkania osobno.
Stary 2014-11-25, 12:38   #1109
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jak bylam w ciazy w moim miescie byla glosna sytuacja mlodej dziewczyny ktora zmarla w wyniku komplikacji poporodowych, miala jakies schorzenia, lekarze kazali rodzic naturalnie a dziecko duze bylo, nie pamietam co jeszcze. Co by bylo gdyby to dziecko oficjalnie nie mialo ojca? To sa koszmarne sytuacje ale jednak sie zdarzaja......
Stary 2014-11-25, 12:38   #1110
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam.
My planujemy cywilny,bo niby miał być kościelny w październiku. Po tylu latach tak chciałam ślubu,a teraz mam mieszane uczucia :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości