![]() |
#661 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- To w nocy tez odciagasz? Po każdym karmieniu butelkowym odkładasz dziecko i ciągniesz? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#663 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanko - jak się zaczęły Wasze porody?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A leżenie na podłogach i krzesłach doskonale znam, współczuję ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niet ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() - - - Byłam dziś u tego gina. Wpisał mi w karcie: 'ułożenie główkowe, rozwarcie 1cm' i jeszcze coś na temat szyjki, czego w ogóle nie umiem rozszyfrować. W czwartek mam zgłosić się do szpitala i zobaczymy, co dalej. Wciąż mówi, że mogą mi zrobić CC, jeśli ta moja torbiel im się nie spodoba ![]() ![]() ![]() Dopiero zwlekłam się z łóżka, bo nie spałam, dopóki M. nie wrócił, więc właściwie położyłam się na 4h po lekarzu, przy czym w międzyczasie sąsiedzi urządzali taki raban na klatce, że mój szanowny kundel chciał wyjść z siebie i tak naprawdę pospałam raptem chwilę ![]()
![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
W nocy odciagam bo daje jej mm, odciagam co 3-4 godziny, dzieki temu caly dzien jest na moim mleku .Tak jest od wczoraj , bo chce zeby mala dluzej spala w nocy , no i mm szybciej sie robi niz podgrzewanie mojego.
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
wlasnie zastanawiam sie jak bym chciala tyljo odciagac swoje to tez co trzy cztery godizny? Bo znowu mloda zle lapie brodawki i zaczynam cierpiec. I chciala bym swoje podawac butelka.
![]() |
#667 |
Wtajemniczenie
|
Odbieram telefon, dzwoni brat maz tej bratowej co dzwonila w sob. Ze jak ja sobie to wyobrazam, ze powinnam Wojtka miec na pierwszym miejscu. Jak ja sobie wyobrazam go zostawic i jak ja bede go karmic. I co to znaczy, ze nie mam czym. Dwie bratowe daly rade i ja tez musze..
Dobrze, ze przerwalo bo normalnie mam dosc. Myslalam, ze on zachowal jeszcze trzezwy umysl w tej sprawie ale z reszta gadal i go nakrecili. Jak swietnie byc czarna owca..
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#668 |
Rozeznanie
|
Frau jak Klara? Dostajecie cos na te plucka? Oby sie cofnlo szybko. Dziewczyny ktora ze mna na sali byla mala miala sepse potem dpstala zapalenie nie pluc ale na szczęście zmiany byly niewielkie i po 3 dniach zeszlo oby u Was tez cofnelo sie szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
Gdybym wiedziala, ze on tez z tym wyjdzie to bym nie odbierala, ale zwykle on byl trzezwo myslacy...
![]() |
#671 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Tyle dziewczyn ma dzieci i właśnie zarzuca im się, że szkół nie kończą, a jak ktoś chce zadbać o swoje wykształcenie to nagonka! Rodzina jest po to żeby wyrazić swoje zdanie, ale zaakceptować Twoją decyzję i jaka by nie była to pomóc! I jeszcze facet się będzie o kp wypowiadał! Jakby to było oczywiste, że mleko tam musi być i już! Trzymaj się i nie łam się ![]() Byłam z małym na ksero i oczywiście zapomniałam skserować wszystkiego! To napewno nie jest mój dzień! ciekawe co mnie jeszcze dzisiaj czeka!
![]() |
![]() |
#672 | ||
Rozeznanie
|
my po wizycie u pediatry..
.mały w pierwszym tygodniu przybrał 450g i lekarz mówi że jest okey... na razie karmiliśmy tylko kp i na żądanie... wiec super ![]() ![]() podróż autem śmiechowa.. ..spał.. ale na nierównych polskich drogach trochę krzywił minkę przez sen ..słodziak ![]() Cytat:
nasz nei był przyzwyczajony do zasypiania na cycu..bo od razu położna zareagowała..wiec dziś np 2 minuty pokwękał (nie płakał) i usnął... my nie dajemy w ogóle smoczka... do usypiania.. ja nadwyżkę zamrażam... (codziennie 100ml ściągam) Cytat:
ja też przeżyłam przeciekające wkładki..szczególnie po nocy... te wkładki większe mogłyby być... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to szybciej??? ![]() frau miała Twoja Klara temperaturę i jak często kaszlała?? ogólnie jakie objawy?? Moje dziecie na spaniu mlaska patrze a ona ssie..tylko co jak smoka nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#675 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze współczuję Wam problemów z karmieniem...z nieprzespanymi nocami..z ulewaniem,.. my nie mamy właściwie żadnych problemów... może Wam pomogą rady naszej położnej... ja na to uwagi nie zwróciłam... jeżeli chodzi o jedzenie. (nie będę już wymieniać co wolno a co nie)..ale powiedziała (żebym nie jadła 3 posiłków dziennie)..tylko mam właściwie co 1-2h trochę podjadać... (żeby w cycu mieć urozmaicony pokarm) oczywiście co godzine nie wychodzi... ale staram się co 2-3h jeść różnorodne jedzonko... wydaje mi się że sukces śpiącego dziecka tkwi w tym, że ma (sucho w pieluszce i jest najedzone)... i z tym jedzeniem... nasz ulewał.. (oczywiście istotny jest tutaj rozwijanie się układu pokarmowego noworodka) okazało się że popełniam parę błędów techniczno-taktycznych ..po wizycie położnej teraz już w ogóle nie ulewa...tzn. karmiłam na leżąco(jak pokazali w szpitalu- to przez szwy nie mogłam inaczej)..te chwyty pod pachę są lepsze...pokarm dziecka spływa do dołu..przestaje ssać..to koniecznie musi się odbić .. tutaj się okazało, że też źle robiłam..bo moim sposobem (czyli spionizowanie dziecka na swojej klacie.. gdzie główka delikatnie sięgała za ramię..to nie wystarczało)...na ramię to wręcz brzuszek małego się znajdował.. i takie wałkowanie go po ramieniu.. lub poklepywnie swojej ręki, która leży na pleckach małego.. teraz mu sie za każdym razem odbija.. jak odbije..to się okazało, że mały zawsze ma ochote jeszcze na drugiego cyca 7-10minut (do tej pory kładłam go nieodbitego po ssaniu z 1 cyca..teraz zawsze dwa cyce wycmoka)..tak jakby po odbiciu robiło mu się więcej miejsca.... na wadze pediatra mówił, że ładnie przybrał...a nasz jak sie naje..to w nocy zawsze gasimy światło...i śpi 4-5 h.. a za dnia normalnie telewizor ..światło etc...żeby wiedział, że to dzień...i żeby oswajał się z naszymi codziennymi hałasami... i rozbudza się za dnia co 3 h...(nigdy co 10- 30minut... nic z tych rzeczy)... no i ważne by nie przyzwyczaić do wiszenia na cycu..to pisałam wcześniej.. no to tyle po wczorajszej wizyce położnej z moich błędów.. to okazało sie że mało dokładnie tym pępuszkiem się zajmuję.. bo nie gmyrałam patyczkiem wokół pępuszka.. no ale już gmyram ![]() mój mąż właśnie mi obiadek robi ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- no i przy ulewaniu mówiła żeby podnieść od strony główki łóżeczko o 20cm do góry..podłożyć coś pod nogi.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |||||||
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki! byłam dzis na KTG niby jakies 2 skurcze pokazalo ale ja tam nic nie czułam;/
jak nie urodzę przez tydzień to we wtorek mam sie stawić do szpitala i pewnie wywoływanie. BOJĘ SIĘ! Chyba wolę nie wiedzieć kiedy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam mieszane uczucia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja własnie robie na obiad ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#677 |
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam ze spacerku 3,5 km
![]() ![]() Kupiłam po drodze liście malin, olejek z wiesiołka i olej rycynowy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eclaris no szybciej bo wodę juz mam przegotyowana tylko wlaczam na parę sekund żeby podgrzac a zanim moje w podgrzewacz u się ogrzeje to młoda juz ryczy a tak tylko steka. Ja to jeszcze ze 2 tyg.chce pokarmic i koniec. Będzie na mm. To mój wybór przemyślany wiec nie pytajcie dlaczego ......szczęśliwa będę ja i moje dziecko ,a narazie mnie to męczy bardzo.....
![]() |
![]() |
#679 | |||
Rozeznanie
|
ja jeszcze nadrabiam start wątek..zostało mi ze 20 stron...
Cytat:
![]() Cytat:
a te dady z biedry..nam nie podpasowały..przecieka wszystko..bokiem.. mimo że newborn Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aleaa, brak słów na Twoją rodzinę ![]() ![]() Pocieszę Cię, że moja siostra miała 16 lat, gdy zaszła w ciążę. Została bez faceta, prawnym opiekunem małej została nasza babcia, ale dziewczyna uczyła się i po latach zawirowań założyła rodzinę, naprawdę dobrze sobie żyje. Nawet jeśli ktoś poddawał ją negatywnej ocenie z racji wieku i generalnie wiadomo, że nie było jej łatwo - wyszła na swoje, ma wspaniały dom i wspaniałą rodzinę.
![]() |
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
Mnie też strasznie męczy to karmienie piersią. .. jak dam mm to mała raz dwa usypia a po cycach jest wrzask... i w nocy to z tym karmieniem tragedia, nie sypiam prawie wcale chodzę i wyglądam jak zombie jestem rozdrazniona. .. najchętniej przszlabym na mm. .. chociaż Antosie karmiła przez rok ale jakoś na luzie. Teraz w domu nie wyrabiam, odkąd wróciliśmy ze szpitala nie zrobiłam ani razu obiadu 😞 dobrze ze mam teściowa. ..
Z dobrych rzeczy to byliśmy dzisiaj pierwszy raz u pediatry, Wandusia waży już 3700g czyli w 2 tygodnie przybrała prawie 0,5 kg 😌 Frau szczerze współczuję pobytu w szpitalu, dużo zdrówka dla Klary! Kiara dla Was również! Alea trzymaj się i staraj się nie przejmować głupim gadaniem innych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny majace dzieciaczki takie już około 1miesiąca ile Wam śpią w dzień??
Śpią np mniej niż na początku?? Są bardziej aktywne po jedzeniu niż w 1 tygodniach?? Moja śpi prawie cały czas i już sobie zaczynam wkręcać, że przez to niedotlenienie przy porodzie..
![]() |
#684 | |
Wtajemniczenie
|
Sunrise27 witaj
![]() ![]() Aleaa olej gadanie rodzinki.. Kiara zdrówka dla Was! Ja muszę wrócić na zajęcia od grudnia i nie wiem jak rozwiazac temat karmienia... nie chce małej podawac mm, skoro jest jej dobrze na piersi, a z butelki nie chce pić... ciężko... ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - - - Takie pytanie techniczne mam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Kasia sprawdź sobie butelke Medela Calma, tylko niestety cena wysoka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak zauważyłam, że york222, która jest u nas na liście, nie udziela się w wątku od lipca - wiecie, co u niej?
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Lola dziękuję za namiary na ten odciągacz
![]()
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
Ja wprawdzie dopiero 5 grudnia mam się zgłosić, jeżeli do tego czasu nie urodzę, ale też mnie to zastanawia???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiele rzeczy robie tak jak piszesz, polozna dala mi podobne instrukcje ale u nas tak swietnie to nie dziala, maly jest dosc aktywny w dzien i niewiele sypia, raczej czesto a krotko a w nocy max.3 godziny ale najczesciej 2, tez jest ciemno ale po odbiciu nie jestem wstanie go dobudzic zeby wiecej dopil bo juz spi i nie chce wiecej ![]() Tez mam czasem takie mysli... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.