![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
Mi mowila ginka ze rano mam przyjsc na oddzial
![]() |
#692 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() coś chyba małemu nie posmakowało...co mama wcześniej zjadła ? mój trochę pryka..ale nie płacze przy tym... chyba tak po prostu czasem zwykłe zdrowe bączki puszcza Cytat:
my tu w Ciebie wierzymy...jest to do zrobienia... a rodzinką staraj się nie przejmować..skup się na Was... jak jeszcze raz zadzwonią..spyta, czy też masz zacząć w ich życie z buciorami wchodzić? bo idealni na pewno nie są.. Cytat:
mały zawsze ba bic ląduje w swoim łóżeczku..ale za dnia to różnie.. też chcemy troche bliskości... więc z nim na łóżku się bawimy czy w salonie w wózeczku trochę z nami przesiaduje..-leżąc z otwartymi oczkami..lub śpiąc.. i słuchając odgłosów naszego codziennego życia... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas też wyjście to akcja pół godzinna... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo sie objadłam i w sumie nie wiem co dalej hahaha nie mam tych listków do sprawdzania ale mam wrazenie że z 3 razy zrobiło mi sie "mokro" załozyłam wkładkę i obserwuję ![]() Takie pytanie techniczne mam ![]() ![]() no walsnie o ktorej?
![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
Futbolowa, u mnie balonik zadziałał
![]() Anetka, robię tak jak piszesz, ale zakładam, że Lilcia jeśli mała i potrzebuje na wszystko czasu, jak chce jeść co 3godziny to ok, jak czasem pomarudzi to też przeżyję ![]() Moja corcia dużo śpi, bardzo dużo. Dziś nie spała od 9 do 12 to byłam w szoku, pierwszy raz jej się to zdarzyło.
![]() |
#695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mialam byc na 8 i na czczo ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Justana obserwuj bo moga sie saczyc jak i moga to byc uplawy to chyba ba bylo najbardziej stresujace na koniec ze nie wiadomo jak to odroznic w zasadzie. ... Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-11-25 o 17:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz trafił mi się spokojniejszy egzemplarz, ale ja też już sie tak nie stresuje. Miałam inny poród więc na wstępie inne nastawienie bo niestety po pierwszym wpadłam w jakąś depresję i wszystko mnie przerosło. Całe szczęście nikt mnie nie stresuje kp bo ani mama ani teściowa nie karmiły piersią, moja siostra zresztą też. Ja niestety mam mega problemy z piersiami- odziedziczone pewnie po mamie- bo ona karmić nie mogła przez zrosty zastoje, teraz są inne czasy i można sobie pomóc - choćby elektrycznym laktatorem. Co do kp i złotych rad to mam płaskie brodawki i dziecko nie potrafi ich uchwycić- po synu się trochę wyciągnęły ale przez te 6 wróciły do swojego poprzedniego stanu- więc szczerze mówiąc nie chce mi się już słuchać bzdur że można je wyciągnąć. Może można ale u mnie to się nie sprawdziło. Karmienie przez kapturki to nie jest karmienie- dziecko się musi napracować i się nie najada- sprawdziłam na synu i córce. Ja czasem przystawię małą przez kapturek ale tak żeby się napiła, a tak ściągam mleko i podaję w butelce. Tak mi jest najlepiej i najwygodniej bo moje sutki już więcej bólu nie wytrzymają. Przyszła położna i powiedziała, że mam nie ściągać mleka bo mi zaniknie pokarm i że mam dziecko przystawiać. Przestraszyłam się więc zaczęłam małą przystawiać małą przez kapturki- chociaż syna karmiłam swoim ściąganym mlekiem pół roku i mleka mi nie zabrakło. Przyszła po paru dniach i mówi że mam nie karmić przez kapturki bo dziecko się tak nie najada mam przystawiać normalnie- no i się zaczęło. Trzy dni karmienie- trzy dni bólu, zapalenie piersi, sutki poranione tak że ciąganie sprawiało mi straszny ból no i zrobił się mega zastój. Wróciłam do sciągania i tak już sobie od dwóch tygodni karmię głownie swoim mlekiem z butli. Dziecko najedzone, ja wiem ile zje a ile tak pokarmię to nie wiem. Sorry że tak się rozpisałam ale chciałam napisać że to nie jest tak że każdy może karmić i że kp to taka super sprawa że każda kobieta powinna to lubić i czuć mega euforię bo sobie karmi. Nie przejmujcie się tak tym kp, moja siostra dzieci nie karmiła piersią a wyrosły na fajne dziewuchy- na pewno nie głupie. Na grubasów też nie wyrosły, zresztą ja i mój mąż też wychowani na mm- jeszcze pewnie takim w niebieskim opakowaniu, bo chyba takich specjalnych nie było- i żyjemy, ja nie pamiętam abym jakoś specjalnie chorowała w wieku szkolnym. Moją siostra to w ogóle wychowana na krowim i żyje- wszystko z nią ok. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wiele tych rzeczy wiedziałam teoretycznie..ale praktycznie źle robiłam... więc napisałam na forum, bo może nie zawsze jest to oczywiste.. a może komuś coś pomoże.. teraz nasz synek tez nie śpi..dostał jeść...sucha pielucha.... i od 30 minut mąż mu czyta... a on patrzy na tatusia i słucha... co prawda..tata nie czyta bajki, ale na czyta na głos.. i mały leży grzeczniutki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- to jak sie ściaga pokarmo to on zanika ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ale każde dziecko jest inne, może mieć różne dni, raz śpi więcej, raz mniej. My dzisiaj też spacerek zaliczyliśmy, nam wyjście zajmuje ok 20 min. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
Anetka wg mojej polozneej tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
W razie czego i tak pewnie jutro tam zadzwonię - może się okazać, że każdy szpital ma jakieś swoje wytyczne [tak jak Goniaaa pisze, że musiała być na czczo]. Poza tym, nie chcę się denerwować, jakby się znów okazało, że mnie przyjąć nie chcą
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
O to dużo ja najwięcej sciagalam 125ml i to z obu piersi teraz tyle nawet nie wyciagne. ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Tiera dzięki za ten post, trochę podniósł mnie na duchu bo ostatnimi czasy zastanawiam się czy nie wpadam przez kp w depresję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
Sciagam co 2,5 -3h z obydwu piersi tak to 15minut. Niestety po zapaleniu z jednej piersi wyciagam tylko 40 ml z druga jest troche lepiej i wyciagam ok 60ml
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam,ze kp może być tak stresujące, ciagle cos wyskakuje. jak myslalam, ze nie mam mleka, to jednak mam ( może nie nieskończone ilości ale jest ), jak myslalam, ze ciagnie, to okazało się. ze za płytko ja dostawiam... jak ladnie jadla, tak teraz 10 minut i placz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
Od 16:21 nasza Buła jest juz na świecie. 3300g i 54 cm. Ma też juz imię - Ida.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak mały się budzi, to szybka zmiana pieluchy i butla z mm lub moim odciągniętym (z cyckami wychodzi nieco dłużej, ale mój góra 30 min ssie piersi). Po zjedzeniu odbicie - to robi mąż ją w tym czasie, buty i szalik na siebie - jak męża brak to ja ubieram buty trochę wcześniej, po czym na przewijak, ubieranie i do wózka ![]() Sama też już wychodziłam, bo męża nie było. Jutro też go nie będzie, ale spacer zależy od pogody ![]() No ale od niedzieli będę już tylko ja i Mateusz, mąż wraca do pracy. Ale nie powiem bo przez te trzy tygodnie bardzo mi pomagał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
Aleksandrettaa - GRATKI
![]() ![]() Nasz "Buł", gdyby nie okazał się Ignacym, to też by był Idą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]()
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#718 |
Zadomowienie
|
Aleksandretta gratulacje!!
Anuszka tobie też,mówiłam ze akcja sie rozkreca Kiara trzymaj sie dzielnie... A ja sie witam z oddziału... rano miałam wysokie ciśnienie i gin mnie wysłał do szpitala.Przyjeli mnie... miałam 150/110 niewiadomo skad.dali mi teraz 2 tbl ale wciaz 140/100... ciekawe ile tu bede gnić i co postanowią.... ![]() Zdolowana jestem
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
Aleksandretta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.