Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 21:48   #4411
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Ja też nic nie robię - jedynie odciągam rano i wieczorem przy takim zalegającym gęstym ropnym co zatykał Młodą. Raz miała taki jak była mniejsza i lepiej jej się spało po odetkaniu. Poza tym - nic,
Miałam nasivin soft, jakoś nie zauwazyłam specjalnej różnicy nigdy (katar miała ze 3 razy, poza tym nigdy nie chorowała poważniej - raz nam groziło że na oskrzela pójdzie i pomogły inhalacje)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:48   #4412
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja osobiscie nie lubie czytac ksiazek po filmie
ooo masz rację! Ja też! Bez sensu czytać książkę po obejrzeniu filmu.
Stary 2014-11-25, 21:48   #4413
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nawijka: zgadzam się z dziewczynami, zdecydowanie przesadził
Zazwyczaj emocje ponoszą ale jakby zapytać Twojego Tż co w takiej sytuacji jego zdaniem powinno się zrobić.. to pewnie by kłapał dziobem jak ryba bez wody..
Bo cóż można? To żłobek i maluchy, dużo ich a Pań mało, nie zawsze ma się refleks, dzieci są impulsywne z natury i z tego samego powodu nie mają jeszcze wyczucia co do własnej siły, jeszcze nie raz ktoś oberwie. Od razu mi przyszło do głowy co by Tż zrobił w analogicznej sytuacji gdyby jednak to Kuba był agresorem Punkt widzenia zależy od...
Mysle tak samo

Jesli chodzi o katar, to ja jestem po srodku
Generalnie nie uzywam zadnych specjalnych specyfikow, psikadel, itp.
Ewentualnie jak slysze, ze baaardzo furczy w nosie to psikam woda morska i odciagam Frida (zazwyczaj przed snem), ale w trakcie ostatniego kataru moze ze 2x tak zrobilam.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:48   #4414
ewulkaaa
Wtajemniczenie

aaaa, Litlle, i miałam pytać bo żem głupia to jakiej ty pracy szukasz? w sensie godzinowym. Bo ja myślałam, że na 2 zmiany, a teraz się już pogubiłam

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:49   #4415
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej

Nawijko - no pewnie że tż przesadził! no ludzie, to jest kupa dzieci i kilka pań, nie da rady wszystkiego ogarnąć. No nie wiem, przecież Pani nie kazała temu drugiemu dziecku czegoś takiego zrobić, po prostu się zdarza.

co do żłobka - mamy zdjęcie grupowe i Ania zawsze pokazuje Panie i jedną dziewczynkę - zawsze tą samą. Dziś zapytałam Pani, jak ona ma na imię, bo Ania ciągle ją pokazuje i nie wiem co mam mówić.
I Pani mi opowiedziała całą historię Ania we wrześniu była nowa w grupie (dzieci już rok chodziły) i najmłodsza. I od pierwszych dni ta dziewczynka, Paula (ma prawie 3 lata, więc jakby rok różnicy) zaczęła się Anią "opiekować". Jak płakała to ją przytulała, pokazywała jej zabawki, siedziała obok niej przy stoliku itp i do teraz jest tak, że zawsze się we dwie bawią, zawsze tym samym, dzielą się, przytulają, i dmuchają sobie na rany jak im się coś stanie. Generalnie są najlepszymi przyjaciółkami i jak Ania była chora to Paula się o nią pytała.
Jakoś mnie rozczuliła ta historia, i uświadomiła, że Ania ma w tym żłobku już swoje życie

Pstryku - ja nie zawsze odciągam, ale tak jak ty zazwyczaj psikam. I cóż - Ania dostała zapalenia płuc właśnie od kataru w 3 tygodniu życia...

Bokeh - nie chodzi o to że mi się nie podoba bo podoba! tylko jakoś zawsze dziecięce pokoje kojarzyły mi się z kolorami
ale fajnie..........
ja spylam bo malz wrocil
dobrej nocki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:53   #4416
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Pstryniu, pewnie, mamy te farby i za każdym razem dziewczyny umazane całe
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:56   #4417
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dzięki Szaja za propozycje, jak zwykle jesteś niezawodna :
W ogóle to głupio mi że wy piszecie o normalnych sprawach a ja tu wyjeżdżam z taką patologią.
Kochana zawsze i o wszystkim tu piszemy. W końcu jesteśmy tu od ponad 2,5 roku razem !!! to niewiele mniej niż ja z tz po ślubie
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać czy opłaca się przeczytać książki o Edziu i Belli? Bo może bym sobie zamówiła w arosie ale tylko pod warunkiem że są lepsze od filmu, jak gorsze to nie chcę...
AROS TO ZŁO. I POWINNO SIĘ ZAKAZAĆ używania tej nazwy na tym wątku! :p
Cytat:
a w ogole to dzis opadlo mi wszystko co opasc moglo....
Panie, daj mi cierpliwosc!!!!!!!!
yyy no ze ten-każdy może nie zrozumieć
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
pokłóciłam się z tż o to, że nie ma keczupu w domu bo przecież jak nie ma keczupu to nie ma co jeść
O Dżizas..chlopy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49089325]Pstryku, a że tak spytam - każdemu zdarzyło się katar spływający połknąć. To co, do oskrzeli połyka? [/QUOTE]
Dobre. . Aż sobie wyobraziłam połykanie gila

Witam się. I zarazem idę spać.
MARSI życzę Zdrówka oby juz ok.
DELI odezwij się.
Pokój Hanny Bokeh jest śliczny i jak dla mnie akurat. Żebym miała drugi pokój. ...
Dobrej nocy Wam życzę.

P.s. jutro może przyjdą książki z księgarni internetowej niestety bez jednej pozycji bo braki. ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 21:57   #4418
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
co do żłobka - mamy zdjęcie grupowe i Ania zawsze pokazuje Panie i jedną dziewczynkę - zawsze tą samą. Dziś zapytałam Pani, jak ona ma na imię, bo Ania ciągle ją pokazuje i nie wiem co mam mówić.
I Pani mi opowiedziała całą historię Ania we wrześniu była nowa w grupie (dzieci już rok chodziły) i najmłodsza. I od pierwszych dni ta dziewczynka, Paula (ma prawie 3 lata, więc jakby rok różnicy) zaczęła się Anią "opiekować". Jak płakała to ją przytulała, pokazywała jej zabawki, siedziała obok niej przy stoliku itp i do teraz jest tak, że zawsze się we dwie bawią, zawsze tym samym, dzielą się, przytulają, i dmuchają sobie na rany jak im się coś stanie. Generalnie są najlepszymi przyjaciółkami i jak Ania była chora to Paula się o nią pytała.
Jakoś mnie rozczuliła ta historia, i uświadomiła, że Ania ma w tym żłobku już swoje życie
ale słodko!!
Stary 2014-11-25, 21:57   #4419
nancykenator
Zakorzenienie

Nawijko przepis na placki (chyba Ty pytalas) pol szkl. kaszy zalewam polowa szkl.mleka. 1 bialko z jajka miksuje na sztywno. Do kaszy dadaje zoltko,ser bialy rozbity widelcem i ponad polowr jablka startego na tarce o duzych oczkach,dodaje piane z bialka,mieszam i dokladam tyle amarantusa-/maki,zeby bylo dosc dosc geste i smaze.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 21:59   #4420
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
syt. nr 1
gramy w klasie na wychowawczej w kolko i krzyzyk. mowie, ze bedziecie przychodzic do tablicy w parach, zwyciezca bedzie bral z innym zwyciezca az do wylonienia klasowego miszcza sa jakies pytania?
- do ilu gramy?

syt. nr 2 (ten sam uczen )
dzieciaki z okazji dnia pluszowego misia mialy do rozwiazania test wyboru. tlumacze ze trzeba prezczytac i zaznaczyc prawidlowa odpowiedz, a,b lub c. pytanie...
-ale jak przeczytac? na pamiec?

syt. nr 3 (tym razem dziewczynka - absolutnie moja faworytka! )
tlumacze "godziny". jest przyklad - 10.20.
-P., ile mamy minut?
- 20
-slicznie! 20 po ktorej?"
P. mysli, mysli, mysli......
-po prawej?
chyba zrobilam mine sra.jacego kota na pustyni bo sie lekko przestraszyla i z niesmialoscia wydukala...
-po lewej?

To ja Ci powiem, że ostatnio u nas był sąsiad, który uczy historii w gimnazjum i tam dzieciaki też nie umieją godzin i nie znają się na zegarku.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:00   #4421
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Pokój Hanny Bokeh jest śliczny i jak dla mnie akurat. Żebym miała drugi pokój. ...
Dobrej nocy Wam życzę.

P.s. jutro może przyjdą książki z księgarni internetowej niestety bez jednej pozycji bo braki. ..
nooooo... to samo pomyślałam....

Dobrej nocy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 22:03   #4422
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Nawijko przepis na placki (chyba Ty pytalas) pol szkl. kaszy zalewam polowa szkl.mleka. 1 bialko z jajka miksuje na sztywno. Do kaszy dadaje zoltko,ser bialy rozbity widelcem i ponad polowr jablka startego na tarce o duzych oczkach,dodaje piane z bialka,mieszam i dokladam tyle amarantusa-/maki,zeby bylo dosc dosc geste i smaze.
Dziekuje, fajnie brzmi

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
To ja Ci powiem, że ostatnio u nas był sąsiad, który uczy historii w gimnazjum i tam dzieciaki też nie umieją godzin i nie znają się na zegarku.
W gimnazjum nie znaja sie na zegarku?

Stary 2014-11-25, 22:08   #4423
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
aaaa, Litlle, i miałam pytać bo żem głupia to jakiej ty pracy szukasz? w sensie godzinowym. Bo ja myślałam, że na 2 zmiany, a teraz się już pogubiłam
Na 2 zmiany przecie lub 1 w godzinach 7-15. W tamtej cukierni owszem 2 zmiany ale 2 dni rano 2 dni popoludniu, a nie tydzien po tygodniu tak jak ma moj tz i jak jest zazwyczaj.

Co do kataru, ja psikam woda morska zeby rozrzedzic gdy jest go sporo i slysze, ze zatyka i wtedy odciagam katarkiem. Nie wyobrazam sobie zostawic ja taka zatkana, to tak samo jakbym ja sama lazila z pelnym nosem nie mogac oddychac, umazana cieknacymi gilami .

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:11   #4424
Lenova
Wtajemniczenie

nieśmiało się witam

Nie bardzo wiem co u Was poza tym, że jest szał świątecznych książkowych zakupów w Arosie

Widziałam też że katary dokuczają, u nas też ;/

Nie odzywam się bo trochę szkoła mnie pochłonęła,Blanka ,remont i takie tam .

U nas wszystko prawie dobrze ,Blanka jest taka mądra i rozgadana, że szczęka mi czasem opada do ziemi. Codziennie jakiś wierszyk, piosenka, łapie wszystko w mig. Zresztą u Was pewnie to samo

Ale problem odkąd studiuję.Odkąd nie nocuje w domu . Blanka musi teraz ze mną spać, dopóki się nie położę obok to będzie się budzić i wiercić. Już sama spała u siebie w pokoju, ale odkąd opuszczam ją na cały weekend jest mega mamowa, nie opuszcza mnie na krok, nikogo nie lubi poza mną, i chce ze mną spać najchętniej na mnie i tylko ze mną, przez co ja i tż nie spaliśmy razem od dawien dawna
Kiedy jadę na uczelnie jest sobota, pociąg mam o 5 rano ,wyjeżdzam z domu4,30 i Blanka się wtedy zawsze budzi i chce do mnie ,a na codzień budzi się po 8...ja wtedy nie mogę z nią zostać i utulić bo to jedyny pociąg i nie mogę się spóźnić i serce pęka jej i mi i myślę , że przez to może mieć jakieś lęki, jakieś problemy emocjonalne Nie wiem jak mam to ugryźć, a nie mogę jej ze sobą zabierać ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:17   #4425
Kija80
Zadomowienie

To ja może najpierw przeczytam ebooki bo gdzieś mam, a jak mi się bardzo bardzo spodoba to wtedy sobie kupię? Bo na razie jakoś nie jestem przekonana. Chociaż z drugiej strony tam nie będzie widać że Edziu taki mizerny i w ogóle więc powinno być lepiej... Nawiasem mówiąc w piątek szła ta ostatnia część, Bella wyrosła na bardzo ładnego wampira, zdrowa, dorodna kobitka się z niej zrobiła, nie takie blade chuchro jak wcześniej. Tym bardziej nie rozumiem czemu wampir Edward to taki wymoczek.
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:21   #4426
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
lekarz powiedzial ze to od kataru, ze splywal

szaja - pod warunkiem ze dziecko smarkac potrafi

Bakterie mogly sie gdzies przedostac, ale gdyby wydzielina splywala do oskrzeli i pluc, to... utopilby sie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:27   #4427
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Na 2 zmiany przecie lub 1 w godzinach 7-15. W tamtej cukierni owszem 2 zmiany ale 2 dni rano 2 dni popoludniu, a nie tydzien po tygodniu tak jak ma moj tz i jak jest zazwyczaj.

Co do kataru, ja psikam woda morska zeby rozrzedzic gdy jest go sporo i slysze, ze zatyka i wtedy odciagam katarkiem. Nie wyobrazam sobie zostawic ja taka zatkana, to tak samo jakbym ja sama lazila z pelnym nosem nie mogac oddychac, umazana cieknacymi gilami .
My odkąd mamy inhalator nie używaliśmy katarka, chyba jeszcze na początku z raz użyliśmy. Teraz jak tylko coś się pojawi to załączam inhalator z Zabłocką wodą solankową. W zależności od nasilenia kataru rozcieńczam bardziej lub mniej. Ona wszystko super rozrzedza i katarek spływa. Żadnych kropli do nosa nie używam. Jedynie hipertonicznej soli morskiej do rozrzedzenia jak ją zatka pomiędzy inhalacjami. Ostatnio jak złapaliśmy tego masakrycznego wisusa to Ola katar miała tylko 2 dni, a niania 5 dni w łóżku leżała i skończyło się anginą
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:38   #4428
Lenova
Wtajemniczenie

U nas też na katar najlepsze inhalacje, sól fizjo plus olejek sosnowy. A wczoraj moje dziecko nauczyło się wydmuchiwać nos! Perfekcyjnie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 22:52   #4429
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

nawijko co do ugryzienia, to myślę jak dziewczyny, ciekawe, co on by zrobił? Oddał tamtemu dziecku? Czy poszedł do jego rodziców?

wreszcie dorwałam kompa
szukam klocków dla Kuby, przecież bon nie może się zmarnować
i chciałabym jeszcze jedno malutkie zamówionko na arosie szczelić ale tż już mi nie pozwala... jak żyć? no jak?

Powiem Wam, że odpukać od jakiegoś czasu Kuba je, naprawdę je, co prawda nie to, co ja bym chciała ale je. Jest totalnie mięsożerny, parówki, kurczaka wielbi i jak nie ma czegoś z mięsem na śniadanie to się zaweźmie i zje tylko suchą bułkę je te placki, co mu robię, chyba kupię młynek, żebym mogła mu mielić i dodawać te wszystkie pyszności typu orzechy, dynię, słonecznik polubił daktyle suszone i rodzynki i śliwki, codziennie zjada jedną gruszkę i jabłko, obiady dalej wybiórczo ale zjada teraz to jest tak, że Kuba non stop ma coś w buzi, non stop "am" więc głównie czas spędzam przy garach ale ważne, że je

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

aha i jeszcze Wam napisze, jak było u moich rodziców, bo pytałyście
było fajnie tylko krótko, moja mama upiekła ciasto z buraków pyyyyycha jest

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

i uzależniłam się od czekolady z Biedry takie kawowej z białą czekoladą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 23:11   #4430
nafiyqa
Zakorzenienie

Aaaa Nancy, ile tego sera dajesz do plackow?

za jedzenie, ladnie sie chlopak przelamal!

Stary 2014-11-25, 23:24   #4431
hje
Zakorzenienie

Misia, ciul z ripost, jak żadna nie odpowiedziała

Ultra, za komplet uzębienia!

Pstryczku, mi też wczoraj paczka z arosa przyszła. Ten zapach nowych książek -

Silver, nie noszę czapek. Na takie mega, mega mrozy (czyli już dwa lata nie używaną) mam uszatkę syberyjkę
A firanek trzeba było nie prasować I nie - nie było chętnych do pomocy, bo właśnie dzięki naszemu mentalnemu wsparciu poszło Ci tak szybko i lekko

Laurko, u nas dokładnie było wczoraj tak samo! Tylko Pola wysmarowała jeszcze całe ubranie i zasłonkę w łazience

Sylwietta, mojej siostry pokój ma wymiary 2x2,5 metra. I ona w nim z mężem mieszka
Też oglądasz O mnie się nie martw? Uwielbiam! A drugi sezon dopiero na wiosnę
A Pola koło domu śmiga w kaloszkach, właśnie w tym celu kupiłam ocieplane

Ezzo, ceramicznych naczyń absolutnie nie wolno do zmywary dawać. Nie było napisane na opakowaniu?

Marsi, oby się już krwiak nie pojawił. I niech złe chwile szybko miną

Na więcej nie odpowiem, bo lecę, ale nadrobiłam wszystko. Pa!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 05:29   #4432
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Stał się cud! Wstałyśmy O 6 a nie o 4!!!

Debrah tak,ten kod 35zl.'No zdenerwowałam się. Ale widzę że kod jest w aplikacji a nie było go do wykorzystania

Michael Kupiłam małej standardowy zestaw lego duplo W supermarkecie, naklejki wielorazowe: jedzenie i dom oraz farby do malowania palcami. Muszę jeszcze za radą Szajki kupić ceratę

Pstryczku dzieci są the best! Dziękuję Ci że mogłam się uśmiechnąć!

Szaja moja Mała nauczyła się jakiś miesiąc temu smarkac W chusteczkę. I od tamtej pory, nawet jak katar, to ona sama biegnie po chusteczkę i krzyczy "mama nosek!" I czyścimy.

Ewulka moja Gwiazda też ma taką przyjaciółkę Ma na imię Madzia. Ale generalnie to jej przyjacielem jest Antoś
Uwielbiam słuchać jak opowiada co było w żłobku. Wczoraj np, w nawiązaniu do sytuacji Nawijki,opowiadała że "Niunia Antosiowi no no Antoś ksici Madzi". W wolnym tłumaczeniu stanęła w obronie przyjaciółki. Pięknie napisałaś "ma już tam swoje życie"
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 06:07   #4433
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja sama nie lubie takich tłuściochów i sobie tez odsączam.
Ja też odsączam, wszystko
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Mała, a może spróbuj z frytkami z piekarnika: u nas wczoraj zjadał frytki z ziemniaków na kolacje, aż mu się uszy trzęsły, kiedyś mu robiłam selery w kształcie frytek i też podeszły. Oczywiście "kepuć" (keczup) musi do teog być w nie małej ilości, ale mam własnej roboty, także na zdrowie mu tylko wyjdzie.
O keczup u nas też rządzi, jak tylko zobaczy to aż się trzesie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49080946]

Ifwka, co do zabawek plastikowych - dla mnie plastik nie musi być synonimem tandety, takie klocki duplo czy lego na przykład, w ogóle klocki przeróżne które mamy, to głównie plastik, mamy to na wierzchu, w pudełkach

no i potem - dziewczynki mają przeróżne drobne zabaweczki - kucyki, laleczki, figureczki tego się nie uniknie jednak

czemu o zgrozo? pozytywna postać, moje obie lubią, przy czym Dorka na widok aż piszczy, natomiast... Agatka bajkę widziała kilka razy tylko i nie, bajka to nie to, zabaweczki figureczki lepsze

[/QUOTE]
Pogrubione: u mnie też całe pudełko tego, do tego wszelakie nakrętki, i inne dziwne przedmioty które służą do zabawy.
Hello Kitty to dzieło szatana nie wiedziałaś??
A tak poważnie jakoś myśłałam że nas to ominie ale jednak nie. Już na urodziny bratowa zamówiła jej taki duży fotle pluszowy Hello Kitty także tego....
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Pytasz o skrzynie ona sie wysuwa nie podnosi. Dodatkowym atutem jest to ze jak sie wysunie pojemnik to zostaje takie jakby biureczko. Są tez otwory na rączki do otwierania mała sama sobie wysuwa.

Aaaaa, wszytsko jasne teraz
Cytat:
Zebyscie nie uznaly mnie za wariatke co robi afere z ugryzienia pokaze Wam jak to wyglada

Wybaczcie obuwnicze tlo.
Nie wiem dlaczego jest obrocone,na tel mam normalnie.
No ślad jedt, ale Tż przesadza.
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Apropo mojego tż - ma tydzień urlopu w jednej z dwóch firm w których pracuje. Zgadnijcie, na co wykorzystał wolny czas? Tak tak, na pracę w tej drugiej! Przypominam, że on wychodząc o 7.30 wraca przed 1 w nocy. A zdarza mu się siedzieć tam z kolegami i do 3. Teraz dorzucił jeszcze prace w sb i niedzielę. Moje pytanie - a kiedy ja mam cokolwiek robić? Może nie powinno mnie dziwić to wszystko, ale jednak tatą był najlepszym swego czasu, więcej się zajmował dzieckiem niż ja. A teraz? Widzi go raz na tydzień-dwa przez góra 3h. Nie bawi się z nim, nie przebiera, nie karmi nic. Tylko drze się o byle g. Mogę zrozumieć że pary z nas nie będzie ale też bym chciała wyjść gdzieś czasem swobodnie a jestem ciągle uwiązana w domu, czasem chciałabym odsapnąć a poza tym jak widzę jak jemu jest wszystko jedno to boli jak cholera. Tak cholernie mi przykro ze zawsze i wszędzie jesteśmy z Olim sami we dwoje...
Współczuję, faktycznie moze całkeim bez niego ( jak wyjedzie) będzie Wam lepiej, prznajmniej spokojniej.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49087029]Yellow, ikea ma cenę niemoralną za tę kuchenkę Popatrz na to - dodam, że to firmy ze świetną opinią:

https://www.mall.pl/dzieciece-kuchen...niana-kuchenka nie jest duża, ale śliczna

https://www.mall.pl/dzieciece-kuchen...hnia-dziecieca

http://allegro.pl/duza-drewniana-kuc...805826928.html to jest polski produkt, od kilku lat na all widuję, duże zainteresowanie

Ale osobiście teraz bym brała taką - miałam stojącą (plastikową) i... widzę, że nie zawsze było to fajne, nieraz trzeba kuchnię przenieść

http://allegro.pl/kuchnia-drewniana-i4776964242.html[/QUOTE]
Ja to chyba Tż zaangażuję żeby zrobił taką drewnianą
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 06:11   #4434
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja też odsączam, wszystko

O keczup u nas też rządzi, jak tylko zobaczy to aż się trzesie

Pogrubione: u mnie też całe pudełko tego, do tego wszelakie nakrętki, i inne dziwne przedmioty które służą do zabawy.
Hello Kitty to dzieło szatana nie wiedziałaś??
A tak poważnie jakoś myśłałam że nas to ominie ale jednak nie. Już na urodziny bratowa zamówiła jej taki duży fotle pluszowy Hello Kitty także tego....

Aaaaa, wszytsko jasne teraz

No ślad jedt, ale Tż przesadza.

Współczuję, faktycznie moze całkeim bez niego ( jak wyjedzie) będzie Wam lepiej, prznajmniej spokojniej.

Ja to chyba Tż zaangażuję żeby zrobił taką drewnianą

A wiecie, ze Hello Kitty to nie kot/-ka?!?!
Stary 2014-11-26, 06:19   #4435
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Dziekuje, fajnie brzmi

W gimnazjum nie znaja sie na zegarku?
nie tylko w gimnazjum :/

wina lezy w zegarkach elektronicznych (kiedys synonim luksusu) a obecnie w telefonach. ze swieca szukac ucznia ktory ma normalny zegarek. jesli juz ma w ogole zegarek to wlasnie elektroniczny :/ reszta sprawdza godz na telefonie

Cytat:
chyba kupię młynek, żebym mogła mu mielić i dodawać te wszystkie pyszności typu orzechy, dynię, słonecznik
o, poprosze o link jak juz sie zdecydujesz. to tez kupie. bo ja myslalam ze wy dajecie to w calosci?!

brawa dla Kubulka za jedzenie!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Pstryczku dzieci są the best! Dziękuję Ci że mogłam się uśmiechnąć!

Szaja moja Mała nauczyła się jakiś miesiąc temu smarkac W chusteczkę. I od tamtej pory, nawet jak katar, to ona sama biegnie po chusteczkę i krzyczy "mama nosek!" I czyścimy.
do uslug

moj "potrafil" i zapomnial :/

--------------
u nas dzis dyskoszka andrzejkowa

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
no i 26.11.2014 roku nas swiat legl w gruzach!
teraz juz nic nie bedzie takie samo...

Stary 2014-11-26, 06:25   #4436
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa Nancy, ile tego sera dajesz do plackow?

za jedzenie, ladnie sie chlopak przelamal!
Polowe kostki z Biedry

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Pstryczku jak cos wybiore to dam znac

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Dziewczyny a czy mozna i jak nauczyc dziecka smarkania jak nie ma kataru?
Stary 2014-11-26, 06:41   #4437
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
syt. nr 1
gramy w klasie na wychowawczej w kolko i krzyzyk. mowie, ze bedziecie przychodzic do tablicy w parach, zwyciezca bedzie bral z innym zwyciezca az do wylonienia klasowego miszcza sa jakies pytania?
- do ilu gramy?

syt. nr 2 (ten sam uczen )
dzieciaki z okazji dnia pluszowego misia mialy do rozwiazania test wyboru. tlumacze ze trzeba prezczytac i zaznaczyc prawidlowa odpowiedz, a,b lub c. pytanie...
-ale jak przeczytac? na pamiec?

syt. nr 3 (tym razem dziewczynka - absolutnie moja faworytka! )
tlumacze "godziny". jest przyklad - 10.20.
-P., ile mamy minut?
- 20
-slicznie! 20 po ktorej?"
P. mysli, mysli, mysli......
-po prawej?
chyba zrobilam mine sra.jacego kota na pustyni bo sie lekko przestraszyla i z niesmialoscia wydukala...
-po lewej?

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
pokłóciłam się z tż o to, że nie ma keczupu w domu bo przecież jak nie ma keczupu to nie ma co jeść
Ja robię zakupy, tacham siaty do domu, a Tż otwiera lodówkę i mówi: "Nie ma co jeść"
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49089249]
Dziewczyny, z obserwacji własnych - nic z katarem nie robię. I... jest lepiej. Niech dziecko dobrze smarka i tyle. Wcześniej kupowałam te psikadła różne, teraz w nosie mam. Jedyne, czego używam gdy nos bardzo zatkany, to jednorazowe na dzień psiknięcie mucofluidem to na receptę, odtyka nos prędko.[/QUOTE]
Ja odciągam jak ma taki zatykający, odciągam na noc, praktycznie codziennie w zimie psikam woda morską, bo jej się zaraz "kozy" takie suche robią, a jak psikne, to ona za chwilę kichnie i po problemie
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
??? A co??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 06:56   #4438
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
hej!

nie tylko w gimnazjum :/

wina lezy w zegarkach elektronicznych (kiedys synonim luksusu) a obecnie w telefonach. ze swieca szukac ucznia ktory ma normalny zegarek. jesli juz ma w ogole zegarek to wlasnie elektroniczny :/ reszta sprawdza godz na telefonie

o, poprosze o link jak juz sie zdecydujesz. to tez kupie. bo ja myslalam ze wy dajecie to w calosci?!

brawa dla Kubulka za jedzenie!

do uslug

moj "potrafil" i zapomnial :/

--------------
u nas dzis dyskoszka andrzejkowa

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

no i 26.11.2014 roku nas swiat legl w gruzach!
teraz juz nic nie bedzie takie samo...
U nas jutro, ale z wiadomych względów nie będę na niej opiekunem. Jak u Was jest? Jakoś kolejka zostajecie czy kto może? U nas zawsze z tym problem w efekcie czego zawsze ja zostaje...

Cytat:
Polowe kostki z Biedry

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Pstryczku jak cos wybiore to dam znac

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Dziewczyny a czy mozna i jak nauczyc dziecka smarkania jak nie ma kataru?
Blanka nauczyła się w żłobku patrząc na inne dzieci, w domu tylko "utrwalałyśmy".
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 06:58   #4439
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ja robię zakupy, tacham siaty do domu, a Tż otwiera lodówkę i mówi: "Nie ma co jeść"

Ja odciągam jak ma taki zatykający, odciągam na noc, praktycznie codziennie w zimie psikam woda morską, bo jej się zaraz "kozy" takie suche robią, a jak psikne, to ona za chwilę kichnie i po problemie

??? A co??

Dziewczynka
Stary 2014-11-26, 07:03   #4440
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
U nas jutro, ale z wiadomych względów nie będę na niej opiekunem. Jak u Was jest? Jakoś kolejka zostajecie czy kto może? U nas zawsze z tym problem w efekcie czego zawsze ja zostaje...

.
u nas dyskoteki zawsze sa w trakcie lekcji chociazby ze wzgledu na dojazd. tylko gimnazjum ma czasem takie szalone pomysly ze dyskoteki po lekcjach :/ wlasnie w tym roku tak maja, od 16 do 20. masakra! przyjdzie 5 osob na krzyz bo 90% jest dojezdnych no ale wychowawca byc musi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości