|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Upomnij się, bo im dłużej z tym upominaniem zwlekasz, tym bardziej "głupio się upominać" ! Sama tego nie zrobiłam i czego baaaaaardzo żałuje, teraz bym zrobiła to bez skrupułów. Wogle robi się ze mnie taka "menda". Pożyczałam, się nie upominałam i traciłam, a teraz wychodze z założenia że "dobry zwyczaj nie pożyczał" i tego radzę się trzymać, chyba że ktoś ma ich aż za dużo, to wtedy może obdarowywać wszystlkich, ale najpierw my później reszta cała.
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie obiad pochlonelam idę na korepetycje na 2 godzinki a tak bym pospala dzisiaj bo te pochmurne dni jakoś tak się sennie ciągną. Później wpadnę!
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-11-26 o 14:14 |
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jak mi się ciągle w głowie kręci, mam nadzieje że to 'tylko' osłabienie przez przeziębienie. Dobrze że już jutro wizyta, bo zaczynam się przejmować, pewnie z wynikami coś nie tak ^^ niedobory zapewne, a ciekawe czy i nie cukrzyca ciążowa
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
A już niedobory i cukrzyca... Weź kobieto bo w dupsko zarobisz i na co ci to hę?
Na pewno jesteś zdrowa a przeziębienie na swoje prawa zwłaszcza ze dzidek od Ciebie pobiera wiec masz prawo czuć się słabiej mój dzieć mi siedzi po lewej stronie i ugniata Jajnik chyba ciągle mnie boli.. Se uwidzial i ni cholery nie chce se pójść na prawo
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym sie upomniała o zwrot pożyczki, tym bardziej skoro strona pozyczająca ma z czego oddać a Wy macie mnóstwo wydatków przed sobą. Nikt nie jest sponsorem przecież. Jeżeli komuś powinno być głupio to tej drugiej stronie, że nie wywiązała sie z umowy.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
#2046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybciej do jutra, bo na serio zaczynam gderać jak staruszka w poczekalni u lekarza ^^ i u mnie jest po lewej stronie, brzuch mam z lewej większy nawet, wystawiłam i patrzyłam na niego z pół godziny jak sie Mała tam tarmosiła
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
To tżta rodzina więc się nie wtrącam. Ale kwota nie jest mała, kilka tysięcy.Tak żyjemy żeby nam na wszystko starczyło i żebyśmy prosić nikogo o nic nie musieli.
Byłam z córka na spacerze to akurat padac zaczęło. Wstąpiłam po farbę do włosów bo odrost masakryczny juz mam i oczywiście lakier do paznokci mała sobie upatrzyła ( jasno różowy). Wysłałam tżta po twaróg i śmietanę bo na naleśniki mnie naszło. Też miałam jakieś napady głodu i ciągle nienajedzona chodziłam mimo, że żołądek pełny a teraz mi minęło i muszę się zmusić żeby coś konkretnego zjeść. W zasadzie to od rana dwa wafle ryżowe zjadłam i dwie słodkie bułeczki Dan Cake. Waga 57,5 kg. To chyba spoko
Ślub 08.07.2006 Oliwia Roksana ur. 26.03.2011 Aleksandra zm. 01.04.2014 ![]() Synek tp. 15.03.2015 Edytowane przez mordka_1985 Czas edycji: 2014-11-26 o 14:53 |
|
|
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
beznadziejnie się dziś czuje... kompletnie bez sił i entuzjazmu
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Ale mi się humor popsuł zepsuła nam się lodówka, dzisiaj bedziemy dzwonić do jakiegoś fachowca, niech sprawdzi czy jest sens ją naprawić :/jak nie, to czeka nas niezły wydatek, nie wspominając o zakupie opon zimowych, opłatach za dom Wszystko się kręci wokół pieniędzy...Będę musiała się wstrzymać z zakupami dla małej z miesiąc. Dobrze, że mamy odłożone pieniądze na wózek. Pokaże wam moje dotychczasowe zakupy, bo za prędko następnych nie będzie :/ Edytowane przez 87marta78 Czas edycji: 2014-11-26 o 14:51 |
|
|
|
#2050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() taka wredność---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Oby te słowa się pokryły z jutrzejszymi wypowiedzianymi przez ginekologa Alee fajna pogawędka https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-11-26 o 14:56 |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj zabrałam od siostry łóżeczko i obiecali mi przywieźć kołyskę (prawie stuletnią
), wymagają troszkę pracy i pomalowania, ale i tak się cieszę jak TŻ je odrestauruje to Wam pokaże
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Marta super te zakupy, fajne kolorowe.
Współczuje problemów z lodówką takie wydatki pojawiają sie zawsze w nieodpowiednim momencie
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczna tak czerwona sukieneczka z pierwszego zdjęcia - też taką chcę ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Czytając Was natknęłam się na wyraz NUTELLA i czym się to skończyło - moje muffinki z nutellą właśnie stygną |
|
|
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to chyba nóżkami się tak ociera.
|
|
#2055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
Proszę
![]() http://zszywka.pl/p/muffinki-z-nutel...--1399276.html Pierwsze jakie znalazłam zrobiłam, byle nutella tam była... Czekam z niecierpliwością jak ostygną, bo ciekawa jestem, co z tego wyszło w ogóle... |
|
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez 87marta78 Czas edycji: 2014-11-26 o 15:33 |
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
również mam te półśpiochy w różyczki z Pepco.My dziś kupiliśmy wanienkę, ręczniki, kocyki, smoczki itp. Lista maleje. O 18 lekarz. Jak zwykle stres mnie trzyma, mój mąż się śmieje, że powinnam już się przyzwyczaić....jakos ciężko się przyzwyczaić do rozkładania nóg przed obcym facetem ![]() Znacie jakieś domowe sposoby na zgagę? Trzyma mnie to cholerstwo już jakiś czas, znikając ewentualnie na dzień lub dwa. W życiu nie miałam zgagi, a w ciąży czasami aż spać nie daje.
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam dzisiaj lenia....tak sobie lezymy z kotkiem który tuli się do mojej Olki i czekamy az tz wróci a potem lecimy na zakupy
|
|
|
|
#2062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kołyska pewnie ma jakąś historię...kto się w niej chował?
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale superowe zakupy
|
|
|
|
|
#2064 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
a u nas nie ma kaszy manny tu wogole wielkie g...... jest ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Ja jednak pozycze.... ale jesli ich nie dostane z powrotem to nie wiem.....zwlaszcza ze za te pieniadze to spokojnie wyprawke bym dokonczyla dla maluszka i cos do mieszkania kupila, bo i tak polowy rzeczy nam brakuje, ale chcielismy poczekac z tym..... ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
krokieciki tez uwielbiam |
|||||||||
|
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby dalo sie naprawic za nie wielki koszt, to nie to samo co kupic nowa ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na wieczór proponuję jeszcze gorącą czekoladę i dobry film- od siebie mogę polecić komedię Przychodzi facet do lekarzahttp://www.efilmy.net/film,21294,Prz...Napisy-PL.html [QUOTE=crystal25;49098112]jak slodko zjadlabym sama taki a u nas nie ma kaszy manny tu wogole wielkie g...... jest ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- /QUOTE] Jak to nie ma kaszy manny? Jestem w szoku. A może w jakimś polskim sklepiku sprowadzają? Przecież to nawet dla małego dziecka fajnie dać. Zrób listę rzeczy, których nie ma we Francji i zrobimy Ci paczkę na święta O np. taka kasza może długo leżeć. Jejku, a ja tak blisko mam giełdę, a tam sklepik z ogromną il. makaronów, kaszy, ryżu, przypraw na wagę, nie sądziłam, że żyję w takim dobrobycie
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na chwilę obecna pozostana mi lumpki. Nie lubie dostawac nic od innych bo potem czuje presje żeby się jakos odwdzięczyc. Ale brat właśnie dzwonił, że ma dla mnie spacerówkę od znajomego i tamten chce za nia kilka ubranek dla córki. Jutro zobacze co to za cudo.
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarz przepisał na moją <cenzura> anemię, mam brać 2 tabletki dziennie. na szczęście nie zauważyłam, by u mnie powodował jakieś dolegliwości. tak, po preparatach z żelazem często zdarza się, że mamy dolegliwości, a tu biegunka, a tu zatwardzenie. nie wiem, jak z bólem głowy, ale teoretycznie może wystąpić wszystko co jest w ulotcetaki niestety urok tych suplementów.crystal, nie zazdroszczę Ci sytuacji. z jednej strony, skoro raczej nikt Wam rzeczy dla dziecka nie sprezentuje i większość kupujecie sami, a tylko TŻ zarabia to nie powinniście wychylać się przed szereg, bo chcecie teraz pomóc, a potem sami będziecie mieć bardzo nieciekawie taka wygodna jestem.moi rodzice, tj.mama i ojczym, też za bardzo się nie interesują. mama co kilka dni dzwoni i pyta co u nas, jak się czuję, sprezentowała mi tą kurtkę ciążową za co akurat jestem jej bardzo wdzięczna, bo nie wiem czy mogłabym sobie na nią pozwolić, ale tak w zasadzie nie widzę u nich entuzjazmu. teściowa cieszy się do tego stopnia, że wpadła w szał zakupowy i też chodzi po lumpkach i wybiera co ładniejsze rzeczy, moi jeszcze nic nie kupili wciąż nie do końca pogodzili się, że będzie wnuk, ale ślubu z tej okazji to już nie i też tylko słyszę, że kupujemy za dużo i niekoniecznie potrzebne rzeczy... rany, rzeczywiście będę się przejmować aż tak bardzo kupując za bezcen fajne ciuszki w second handzie albo nosidełko i laktator - jak dla mnie jeśli to nie jest rzecz pierwszej potrzeby to na pewno wielka wygoda, więc dlaczego mam sobie tego odmawiać?? z kolei ojciec chciałby przegiąć w drugą stronę i najlepiej wszystko sprezentować nowe, na siłę, choć my nie chcemy, bo wolimy zrobić to sami. a on myśli, ze nadrobi tym 20kilka lat nieobecności w moim życiu![]() dzięki za wsparcie, dziewczyny mam jednak nadzieję, że się do tej pory już pogodzimy, bo to głupie przecież jest może go po prostu je...ć raz a porządnie to mu rozum wróci tak przy okazji, w piątek rano miałam mieć połówkowe, ale z racji tego, że lekarzowi coś wypadło to mam je jutro o 17:30 hurrra, nie będę musiała zwlekać się z łóżka o 5 rano![]() papalinka za upór i sprzątaniekruszynkaa, wspieraj koleżankę, niech się nie przejmuje i nie płacze za wczasu dopóki nie zrobi badań i nie będzie to pewne. raz, że lekarze często się mylą, ale dwa, że bardzo wiele nawet ciężkich chorób u dzieci mozna z powodzeniem leczyć i ona musi o tym pamiętać mkluke, ależ Cię potraktowali ja się dziś skusiłam na buszowanie po lumpeksach odwiedziłam 2 i wydałam 50zł, ale ile nakupowałam.... 2 bluzeczki sobie, a dla malca żółty śpiworek do łóżeczka, zielony ciepły kombinezon do wózka, blezerek z Bobem Budowniczym, 3 bodziaki (jasnoniebieski, niebiesko-biały i biały), czerwoną polarową bluzę i jasnobrązową podobną bluzę potem sobie gazetki typu "mamo to ja" kupiłam i poszłam na kawę
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane
Witam się z Wami w 26 tygodniu. Dziś miałam dzień pełen wrażeń. Rano musiałam jechać do Urzędu pracy żeby Mężowi załatwić pewne zaświadczenia, obładowana wszystkimi dokumentami ( wzięłam nawet akt małżeństwa co by być przygotowaną na wszystko ale na szczęście się udało - bez większych problemów... Potem od razu pojechałam do Bytomia do poradni patologii ciąży, muszę jechać tam zrobić badania, pani doktor powiedziała że będzie chciała położyć mnie do szpitala jeszcze przed świętami... Zobaczymy co z tego wyjdzie...Byłam także u mojego lekarza - zbadał Małego i wszystko jest okej waży już 800 g A teraz leżę pod kocykiem bo mi się tak zimno zrobiło i popijam ciepłą herbatkę - czekam na jaką to melodię
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz mieszkać całkiem niedaleko mnie skoro do Bytomia do poradni jeździsz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

My tak pożyczyliśmy, na pół roku a już półtora minęło i nie oddają. A też najbliższa rodzina. Ich jest dwoje, dwa samochody, wszystko maja, oboje pracuja. A my z drugim dzieckiem w drodze i w dodatku jedna pensja, samochodu nadal nie mamy bo drogie a oni NIC!

Szybciej do jutra, bo na serio zaczynam gderać jak staruszka w poczekalni u lekarza ^^ i u mnie jest po lewej stronie, brzuch mam z lewej większy nawet, wystawiłam i patrzyłam na niego z pół godziny jak sie Mała tam tarmosiła 

zepsuła nam się lodówka, dzisiaj bedziemy dzwonić do jakiegoś fachowca, niech sprawdzi czy jest sens ją naprawić :/

w sumie i jedna i druga. przecież ma obowiązek Ci wydać. A te 5 minut "spóźnienia" pozostawię bez komentarza
taka wygodna jestem.
wciąż nie do końca pogodzili się, że będzie wnuk, ale ślubu z tej okazji to już nie