|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Też jestem ciekawa czy dotrwam do północy w sylwestra
|
|
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Mi już drugi rok marzy się sylwester w górach ^^ ahhh
ale to jeszcze pooooczeka niestety z realizacją i to dłuuuuuugo
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam!
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim
Dzisiaj u mnie zimno, szaro i ponuro, właśnie popijam kawkę i was podczytuje. Widzę że został poruszony temat sylwestra, my będzie siedzieć w domu na pewno i mam nadzieję że wytrwam do północy, w ogóle temat sylwestra jest dla mnie drażniący bo ostatnio moja siostra stwierdziła że oni w sylwestra wychodzą i dzieciaki podrzucają mojej mamie bo jak stwierdziła muszą mieć coś z życia, tylko nie pomyślała o tym że moja mam nie da sobie sama rady z 10 miesięcznym i 2 letnim dzieckiem i to my będziemy musieli jej pomóc na co nie mam najmniejszej ochoty, bo chociaż bardzo kocham synków mojej siostry to ostatnio wszystko musi toczyć się wokół nich i mój mąż uważa że właśnie przez to że tak często musiałam się nimi zajmować to teraz muszę leżeć i jest bardzo wściekły, muszę z nią o tym porozmawiać żeby później nie było niedomówień, tylko nie wiem jak zacząć |
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz powiedziec, ze mama sama nie da rady, a ty nie czujesz sie niestety na silach, zeby zajmowac sie dziecmi, a oni mogli pojsc sie bawic, i wg ciebie to nie jest najlepszy pomysl, a wiadomo mama jak to mama sie nie odezwie, wiec ty to robisz. I zawsze moze wynajac nianie na noc sylwestrowa, bo w ten sposob mysli tylko o sobie, najlatwiej jest podrzucac dzieci do rodzicow ktorzy nigdy sie nie odezwa bo kochaja swoje wnuki .
|
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedny ten mój TŻ, będzie teraz słuchać jak mi się chce w góry w góry !! Zazdroszczę, ja nigdy w górach na sylwka nie byłam, nawet zimą nie byłam, zawsze tylko latem ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
i to oni będą siedzieć w domu i pilnować, inaczej się nie zgadzaj, co to jest za "wyręczanie się rodziną" i to bez zapytania
|
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wciskania dzieci rodzicom to mam przyklad mojej cioci, moja kuzynka wiecznie jej coreczke dawala, oczywiscie obydwie ciocie szczesliwe itd. ale zmeczone tym byly. Bo to zawsze bylo na zasadzie, wciskania, a ona sobie szla cos zalatwic, czy to na zakupy, czy gdzies tam i malo czasu spedzala ze swoim dzieckiem.
A przyszlo jej wyjechac za granice, do meza, to dziecko w placz, i ciagle gdzie jest babcia, bo ona chce do babci, dlugo sie meczyla z tego co slyszalam za nim dziecko sie przyzwyczailo ze czas spedza z mama i babci nie bedzie.....
|
|
|
|
#2409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
DebraM, fajnie, że się odezwałaś i u Was wszystko dobrze
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Najgorsze jest to że odkąd mają dwójkę małych dzieci to uważają że im się pomoc należy bo tak musi być bo to oni mają gorzej. Moja mama nie umie im odmówić i jest mi jej po prostu żal, jak nam się urodziłam Martynka to nikogo nie prosiłam o pomoc bo uważałam że sami sobie poradzimy i tak jest do dzisiaj, zresztą jak się mały urodzi to już wiem że na pomoc mamy nie mam co liczyć bo wtedy mój szwagier wraca do pracy z urlopu tacierzyńskiego i moja mama będzie musiał z dzieciakami zostać jak oni będą w pracy bo straszy syn pójdzie dopiero od września do przedszkola a młodszego nie chcą dawać do żłobka, żal mi jest tylko mojej mamy bo widzę że czasami ją to męczy, ale się nie wtrącam jej sprawa, my sobie poradzimy. A o sylwestrze niech sobie pomarzą bo prosto z mostu im powiem że na naszą pomoc liczyć nie mogą niestety, mam nadzieję że zrozumieją jak nie to ich problem
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym w chęcią spędziła sylwestra w górach
![]() Ja nie mam opcji podrzucenia młodego gdzies, jakby była jakas ważna sprawa to mam znajome tutaj, Tzta rodzine ale staram sie radzić sobie sama. Bratanek Tzta dał nam kupon na 'zajmowanie sie młodym' i mieliśmy pare wypadów do miasta dzięki temu ale rozstał sie z dziewczyną i teraz sam sie bawi na mieście ![]() Mamuska myśle, że powinnaś porozmawiać na spokojnie z siostrą. Moze ona sobie nie zdaje sprawy z tego, że mamie bedzie ciezko ogarnąć dwójkę maluchów a Ty nie czujesz sie na siłach do pomocy. Nie kłóciłabym sie za bardzo bo mama w koncu sie zgodziła pilnować maluchów i teoretycznie jest to sprawa miedzy nimi do uzgodnienia, tylko szkoda, ze Ty mimo wszystko bedziesz w to włączona.
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Mamusie
u mnie nocka dzisiaj nieźle, ale mała tak jak u Was obudziła się na budzik TŻta i koniec spania, pokopała mamę ![]() śniadanko już zjedzone, ogarnę się trochę i wyruszam, mam trochę spraw do załatwienia. Chociaż pogoda taka, że nie chcę się wychodzić ![]() miłego dnia!
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Ediths, mam nadzieje, że wszystko w porządku
|
#2415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle- jak potrzebujesz jeszcze ubrań dla Zosi to przyjedz na lumpy na Rubinkowo II przy deptaku. Dzisiaj po dostawach po prostu śliczności są.
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
![]() Crystal gratuluję udanej wizyty pewnie się uspokoiłaś i dobrze, że synek nadal jest synkiemJak czytam Mamuska, co piszesz, ajj jak ja nie lubie takich ludzi wrrr, moja szwagierka jak urodziła syna to on teraz nie mieszka z nimi tylko z dziadkami (mając 11msc) przeniósł się już na stałe, jej mąż pracuje, ona też ale co drugi dzień ma wolny to wtedy przyjeżdża odwiedza syna i wraca SAMA do domu i męża, jakaś masakra nie mieści mi się to w głowie, mój teść już się denerwuje, a małym zajmuje się głownie jej siostra, której nikt się nie pyta czy się małym zajmie tylko poprostu stawiają ją przed faktem i najgorsze dla mnie byłoby to, że mały mówi do swojej cioci MAMA, bo to ona z nim siedzi całe dnie i wstaje w nocy... i oni też uważają, że im się wszystko należy, bo oni tacy poszkodowani wrrrr ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- I oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie poryczalam TZ w samochodzie ze szczescia, on jedyny widzial moje przerazenie w oczach od kilku dni taki placzek ze mnie hihihihihi---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- EdithS napewno niedlugo wyjdzie ze szpitala i cos nam napisze szkoda ze nie ma dostepu do internetu tam..... ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- zminimalizowalam swoja liste wyprawkowa ktora trzeba kupic przed narodzinami maluszka
|
||
|
|
|
#2420 | |||
|
Zakorzenienie
|
u mnie też koszmarna noc, zasnęłam kolo 3
![]() w ogóle ze spaniem jest do kitu, bo kiedyś jak się chciałam przewrócić na drugi bok, to robiłam to nieświadomie, przez sen, a teraz się budzę i to jest cała gimnastyka Dupa za ciężkaCytat:
dlatego do szału mnie doprowadzają teksty typu: 'jak u rumunów' albo 'wyglądasz jak rumun' itd. A przecież to są normalni, ucywilizowani ludzie![]() Cytat:
od rana przychodzę do Was z promocjami ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A rodzice szwagra? Najłatwiej wymagać mu od siostry, żeby to ona załatwiła sprawę.
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuska29 wiem, o czym piszesz, bo u mnie jest podobna sytuacja
Moja siostra się wyprowadziła kilka lat temu od nas z domu, ale .......zostawiła tu dziecko. I praktycznie A. mieszka z nami, czasem u swojego taty, ale on pracuje, a oprócz tego studiuje, w związku z czym często go w domu nie ma. No i siostra ma wielkie pretensje jak się ją prosi, żeby wzięła małego, bo np. rodzice chcą gdzieś wyjść do znajomych czy coś.Nawet sytuacja z dzisiaj: Rodzice jutro wychodzą na imprezę, więc poprosili mnie żebym została z siostrzeńcem. Na co ja dzwonię do siostry, że nie wiem jeszcze czy będę mogła z nim zostać, bo idę na urodziny do znajomych, którzy przyjeżdżają raz na rok do Torunia. I nie wiem czy to będzie dziś czy w sobotę i dam jej znać czy mogę zostać z małym. Na co ona na mnie z ryjem i wyzwiskami, że ona teraz nie będzie zmieniała swoich planów, bo w sobotę wieczorem chce gdzieś iść, bo cały tydzień pracuje i jej się to należy Dobrze, że w Polsce nie ma powszechnego pozwolenia na broń.... |
|
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozumiem, że nie jest łatwo pogodzić pracy z wychowywaniem dziecka małego, ale to co piszesz to dla mnie nie do pojęcia.
|
|
#2424 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Dzisiaj wreszcie spałam dłuuuugo i dopiero pół godziny temu wstałam
![]() W kwestii sylwestra my mieliśmy plan zostać na mazurach, bo jedziemy tam na święta. Zdecydowaliśmy jednak, że jednak wrócimy i spędzimy sylwestra ze znajomymi. Organizowana jest około 25-osobowa impreza jak rok temu w góralskiej chacie niedaleko wyciągu narciarskiego, choć mieszkamy w zachodniopomorskim ![]() Cytat:
)Cytat:
A potem luli ))) Mam nadzieję, że po porodzie będzie podobnie, będę teraz kontrolować teraz każdego dnia![]() Cytat:
Cytat:
Ha skąd ja to znam... mam w bliskiej rodzinie sytuację wykorzystywania dziadków aż za bardzo.. Nie chce się o tym pisać, bo krew zalewa ![]() Cytat:
Wolę jednak w ten sposób, dzięki czemu jeszcze bardziej wyuczę się samodzielności, niż być niedorajdą życiową liczącą na ciągłą pomoc.
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu kochający się i zgodni rodzice to też skarb dla dziecka, więc trzeba o to dbać Tym sposobem wykreśliłam już adaptery i fotelik (ok.600 zł w kieszeni, a fotelik mam po siostrzeńcu) i jeszcze wykreślę taką specjalną butelkę (70zł w kieszeni, kupię dopiero jak będę miała problemy z karmieniem piersią, których nie przezwyciężę)
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Jest nowy kupon allegro 20zł jak wcześniej do wykorzystania przy zakupach za nim. 50zł
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama wokalistka jej nie przeszkadza tylko jak ja zaczynam udawać gwiazdę Cytat:
Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości znów będę miała okazję się wybrać w tamte strony chociaż podróż przez góry po serpentynkach wymagała momentami mocnych zwieraczy [na przykład wymijanie się z tirem gdzie po lewej stronie masz skalną ścianę, po prawej przepaść, jedziesz w żółwim tempie a tir spokojnie pomyka sobie 70km/h Kończę się pakować do domu i jadę buszować po galerii, później obierze mnie TŻ i w końcu zjem mamusiny obiadek
|
||
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przez głowę !
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

ale to jeszcze pooooczeka niestety z realizacją i to dłuuuuuugo

polecam!
Mozesz powiedziec, ze mama sama nie da rady, a ty nie czujesz sie niestety na silach, zeby zajmowac sie dziecmi, a oni mogli pojsc sie bawic, i wg ciebie to nie jest najlepszy pomysl, a wiadomo mama jak to mama sie nie odezwie, wiec ty to robisz. I zawsze moze wynajac nianie na noc sylwestrowa, bo w ten sposob mysli tylko o sobie, najlatwiej jest podrzucac dzieci do rodzicow ktorzy nigdy sie nie odezwa bo kochaja swoje wnuki
biedny ten mój TŻ, będzie teraz słuchać jak mi się chce w góry w góry !! Zazdroszczę, ja nigdy w górach na sylwka nie byłam, nawet zimą nie byłam, zawsze tylko latem
i to oni będą siedzieć w domu i pilnować, inaczej się nie zgadzaj, co to jest za "wyręczanie się rodziną" i to bez zapytania

Dupa za ciężka
Dobrze, że w Polsce nie ma powszechnego pozwolenia na broń....
sama wokalistka jej nie przeszkadza tylko jak ja zaczynam udawać gwiazdę