Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-28, 09:19   #2401
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Też jestem ciekawa czy dotrwam do północy w sylwestra
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 09:24   #2402
ojustyna
Zadomowienie

Mi już drugi rok marzy się sylwester w górach ^^ ahhh ale to jeszcze pooooczeka niestety z realizacją i to dłuuuuuugo
Stary 2014-11-28, 09:32   #2403
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Mi już drugi rok marzy się sylwester w górach ^^ ahhh ale to jeszcze pooooczeka niestety z realizacją i to dłuuuuuugo
Ja co roku jeździłam na sylwka w góry np termy w Białce tatrzańskiej - sauny i tańce tylko w ręczniku lub bez polecam!
Stary 2014-11-28, 09:32   #2404
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej wszystkim
Dzisiaj u mnie zimno, szaro i ponuro, właśnie popijam kawkę i was podczytuje.
Widzę że został poruszony temat sylwestra, my będzie siedzieć w domu na pewno i mam nadzieję że wytrwam do północy, w ogóle temat sylwestra jest dla mnie drażniący bo ostatnio moja siostra stwierdziła że oni w sylwestra wychodzą i dzieciaki podrzucają mojej mamie bo jak stwierdziła muszą mieć coś z życia, tylko nie pomyślała o tym że moja mam nie da sobie sama rady z 10 miesięcznym i 2 letnim dzieckiem i to my będziemy musieli jej pomóc na co nie mam najmniejszej ochoty, bo chociaż bardzo kocham synków mojej siostry to ostatnio wszystko musi toczyć się wokół nich i mój mąż uważa że właśnie przez to że tak często musiałam się nimi zajmować to teraz muszę leżeć i jest bardzo wściekły, muszę z nią o tym porozmawiać żeby później nie było niedomówień, tylko nie wiem jak zacząć
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 09:36   #2405
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Widzę że został poruszony temat sylwestra, my będzie siedzieć w domu na pewno i mam nadzieję że wytrwam do północy, w ogóle temat sylwestra jest dla mnie drażniący bo ostatnio moja siostra stwierdziła że oni w sylwestra wychodzą i dzieciaki podrzucają mojej mamie bo jak stwierdziła muszą mieć coś z życia, tylko nie pomyślała o tym że moja mam nie da sobie sama rady z 10 miesięcznym i 2 letnim dzieckiem i to my będziemy musieli jej pomóc na co nie mam najmniejszej ochoty, bo chociaż bardzo kocham synków mojej siostry to ostatnio wszystko musi toczyć się wokół nich i mój mąż uważa że właśnie przez to że tak często musiałam się nimi zajmować to teraz muszę leżeć i jest bardzo wściekły, muszę z nią o tym porozmawiać żeby później nie było niedomówień, tylko nie wiem jak zacząć
Powiedzialabym co mysle i tyle, niech sie obraza, moze dzieki temu cos zrozumie.... Mozesz powiedziec, ze mama sama nie da rady, a ty nie czujesz sie niestety na silach, zeby zajmowac sie dziecmi, a oni mogli pojsc sie bawic, i wg ciebie to nie jest najlepszy pomysl, a wiadomo mama jak to mama sie nie odezwie, wiec ty to robisz. I zawsze moze wynajac nianie na noc sylwestrowa, bo w ten sposob mysli tylko o sobie, najlatwiej jest podrzucac dzieci do rodzicow ktorzy nigdy sie nie odezwa bo kochaja swoje wnuki .
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 09:40   #2406
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja co roku jeździłam na sylwka w góry np termy w Białce tatrzańskiej - sauny i tańce tylko w ręczniku lub bez polecam!
oooo jak mi się czegoś takie włośnie chce biedny ten mój TŻ, będzie teraz słuchać jak mi się chce w góry w góry !! Zazdroszczę, ja nigdy w górach na sylwka nie byłam, nawet zimą nie byłam, zawsze tylko latem a narty to na sztucznym stoku pod suwałkami ^^ teraz pewnie zaczne przeglądać oferty sylwestrowe i dołować się będę

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Hej wszystkim
Jak was wpakuje w pilnowanie, to uświadom ją że za rok się "odwdzięczycie" i to oni będą siedzieć w domu i pilnować, inaczej się nie zgadzaj, co to jest za "wyręczanie się rodziną" i to bez zapytania
Stary 2014-11-28, 09:43   #2407
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
CHCĘ!!!!
Stary 2014-11-28, 09:46   #2408
crystal25
Zakorzenienie

Co do wciskania dzieci rodzicom to mam przyklad mojej cioci, moja kuzynka wiecznie jej coreczke dawala, oczywiscie obydwie ciocie szczesliwe itd. ale zmeczone tym byly. Bo to zawsze bylo na zasadzie, wciskania, a ona sobie szla cos zalatwic, czy to na zakupy, czy gdzies tam i malo czasu spedzala ze swoim dzieckiem. A przyszlo jej wyjechac za granice, do meza, to dziecko w placz, i ciagle gdzie jest babcia, bo ona chce do babci, dlugo sie meczyla z tego co slyszalam za nim dziecko sie przyzwyczailo ze czas spedza z mama i babci nie bedzie.....
Stary 2014-11-28, 09:49   #2409
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
z tymi wargami sromowymi straszne

Pierwsze słyszę w ogóle o czymś takim, ale na wszelki wypadek nie będę używać chusteczek nawilżanych. Mam dwie małe miski w celu przemywania, trzeba będzie sobie w ten sposób radzić.
Też wcześniej o czymś takim nie słyszałam..

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie
Chwale sie ze bedziemy miec chlopczyka najslodszego na swiecie i bedzie porywal serca waszym dziewczynkom Widzielismy co trzeba miedzy nozkami :P a kopal mnie podczas badania o matkooooo uwielbiam go
jestem przeszczesliwa!!!
Niestety zdiec nie dodam, dostalismy 12 zdiec z pomiarow maluszka, ale maluszkowi sie nie spodobaly badania, i zakryl sobie reka twarz
Wiec za miesiac zrobi nam dodatkowo usg, ktorego normalnie mamy nie miec, zebysmy mieli zdiecia na pamiatke, i lekarz chcialby obejrzec twarz.
Nasza mala milosc ma 638 gram, lekarz powiedzial ze jest perfekcyjny, wszystko rozwija sie prawidlowo, zadnych problemow, wiec czuje jakby kamien spadl mi z serca!!!!! moja szyjka tez dobra, pytal czemu tak wypytuje o ta szyjke, a ja mowie, ze boje sie ze mam ryzyko wczesniejszego porodu.....
i dzis mi wychodzi 23 tydzien i 6 dzien jak ten czas leci

Ide was nadrabiac dziekuje wszystkim za 3manie kciukow wasze kciuki maja moc!!!
Gratulacje !

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko.
Czy ruchy czujecie ciągle???? czy jak chodzicie to nie kopią Was maluszki.najczęsciej rano czy wieczorem???

u mnie to tak wciągu dnia da o sobie znac, kopnie sporadcznie. Rozkreca sie ok 18 a potem znowu pojedyncze kopniaczki. A jak u Was ? Wiec chyba Zosia wiecej śpi niż kopie
Albo kopie a ja czuje tylko te ruchy mocniejszea delikatne amortyzuje łożysko i tłuszcz.
Ja czuję często w ciągu dnia, wieczorem i rano po przebudzeniu. O i jak słucham disco polo to Mała szaleje, albo jej się podoba albo chce powiedzieć "weź matka wyłącz to"

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
my się wybieramy do znajomych, impreza na kilkanaście osób w mieszkaniu. jak będę zmęczona to wsiądę w samochód i pojadę do domu, ale nie zamierzam
będziecie na sylwestra kupować jakieś wino/piwo/szampana bezalkoholowego? ja to bym się chyba jakiegoś piwa smakowego napiła

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

15 minut przed zakończeniem dnia zauważyłam, że do porodu zostało mi 100 dni no to studniówka, zdrówko!
Za 100 dni

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
W tkmaxx w Czeladzi najczęściej a czasami w Bielsku - jestem ze Śląska

Także mam dziś wizytę i bardzo się denerwuję...

DebraM, fajnie, że się odezwałaś i u Was wszystko dobrze
Stary 2014-11-28, 09:49   #2410
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Najgorsze jest to że odkąd mają dwójkę małych dzieci to uważają że im się pomoc należy bo tak musi być bo to oni mają gorzej. Moja mama nie umie im odmówić i jest mi jej po prostu żal, jak nam się urodziłam Martynka to nikogo nie prosiłam o pomoc bo uważałam że sami sobie poradzimy i tak jest do dzisiaj, zresztą jak się mały urodzi to już wiem że na pomoc mamy nie mam co liczyć bo wtedy mój szwagier wraca do pracy z urlopu tacierzyńskiego i moja mama będzie musiał z dzieciakami zostać jak oni będą w pracy bo straszy syn pójdzie dopiero od września do przedszkola a młodszego nie chcą dawać do żłobka, żal mi jest tylko mojej mamy bo widzę że czasami ją to męczy, ale się nie wtrącam jej sprawa, my sobie poradzimy. A o sylwestrze niech sobie pomarzą bo prosto z mostu im powiem że na naszą pomoc liczyć nie mogą niestety, mam nadzieję że zrozumieją jak nie to ich problem
Stary 2014-11-28, 09:49   #2411
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Co do wciskania dzieci rodzicom to mam przyklad mojej cioci, moja kuzynka wiecznie jej coreczke dawala, oczywiscie obydwie ciocie szczesliwe itd. ale zmeczone tym byly. Bo to zawsze bylo na zasadzie, wciskania, a ona sobie szla cos zalatwic, czy to na zakupy, czy gdzies tam i malo czasu spedzala ze swoim dzieckiem. A przyszlo jej wyjechac za granice, do meza, to dziecko w placz, i ciagle gdzie jest babcia, bo ona chce do babci, dlugo sie meczyla z tego co slyszalam za nim dziecko sie przyzwyczailo ze czas spedza z mama i babci nie bedzie.....
hahaaaa i dobrze jej tak !!
Stary 2014-11-28, 09:52   #2412
ewka5891
Zakorzenienie

Tez bym w chęcią spędziła sylwestra w górach na szczescie marzenia nic nie kosztują

Ja nie mam opcji podrzucenia młodego gdzies, jakby była jakas ważna sprawa to mam znajome tutaj, Tzta rodzine ale staram sie radzić sobie sama. Bratanek Tzta dał nam kupon na 'zajmowanie sie młodym' i mieliśmy pare wypadów do miasta dzięki temu ale rozstał sie z dziewczyną i teraz sam sie bawi na mieście

Mamuska myśle, że powinnaś porozmawiać na spokojnie z siostrą. Moze ona sobie nie zdaje sprawy z tego, że mamie bedzie ciezko ogarnąć dwójkę maluchów a Ty nie czujesz sie na siłach do pomocy. Nie kłóciłabym sie za bardzo bo mama w koncu sie zgodziła pilnować maluchów i teoretycznie jest to sprawa miedzy nimi do uzgodnienia, tylko szkoda, ze Ty mimo wszystko bedziesz w to włączona.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 09:54   #2413
aaakarolina
Wtajemniczenie

cześć Mamusie

u mnie nocka dzisiaj nieźle, ale mała tak jak u Was obudziła się na budzik TŻta i koniec spania, pokopała mamę
śniadanko już zjedzone, ogarnę się trochę i wyruszam, mam trochę spraw do załatwienia. Chociaż pogoda taka, że nie chcę się wychodzić

miłego dnia!
Stary 2014-11-28, 10:03   #2414
ewka5891
Zakorzenienie

Ciekawe co u Ediths, mam nadzieje, że wszystko w porządku

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:08   #2415
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Hej wszystkim
Zapytaj siostrę, jak ona sobie wyobraża mamę samą z dwójką małych dzieci. A Ty mimo wszystko nie powinnaś mamie pomagać. Wiem jak się z tym czujesz, ale Ty i synek jesteście ważniejsi. Uświadom siostrę, że stawia Ciebie w kłopotliwej sytuacji. A Tobie nie wolno angażować się w opiekę i ona powinna bardzo dobrze to wiedzieć.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:14   #2416
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Zapytaj siostrę, jak ona sobie wyobraża mamę samą z dwójką małych dzieci. A Ty mimo wszystko nie powinnaś mamie pomagać. Wiem jak się z tym czujesz, ale Ty i synek jesteście ważniejsi. Uświadom siostrę, że stawia Ciebie w kłopotliwej sytuacji. A Tobie nie wolno angażować się w opiekę i ona powinna bardzo dobrze to wiedzieć.
Mam nadzieję, że sama dojdzie do tego że tak nie powinna robić, bo wie że muszę teraz więcej odpoczywać, oby bo nie chcę się z nimi kłócić chociaż czasami mam taką ochotę wykrzyczeć im że są wielkimi samolubami ale zawsze gryzę się w język, w sumie siostra nie jest zła ale mój szwagier- masakra ma tak okropny charakter i to on uważa że im się należy
Stary 2014-11-28, 10:19   #2417
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Nouvelle- jak potrzebujesz jeszcze ubrań dla Zosi to przyjedz na lumpy na Rubinkowo II przy deptaku. Dzisiaj po dostawach po prostu śliczności są.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:27   #2418
Lila_17
Rozeznanie

Hej Mamusie
Crystal gratuluję udanej wizyty pewnie się uspokoiłaś i dobrze, że synek nadal jest synkiem

Jak czytam Mamuska, co piszesz, ajj jak ja nie lubie takich ludzi wrrr, moja szwagierka jak urodziła syna to on teraz nie mieszka z nimi tylko z dziadkami (mając 11msc) przeniósł się już na stałe, jej mąż pracuje, ona też ale co drugi dzień ma wolny to wtedy przyjeżdża odwiedza syna i wraca SAMA do domu i męża, jakaś masakra nie mieści mi się to w głowie, mój teść już się denerwuje, a małym zajmuje się głownie jej siostra, której nikt się nie pyta czy się małym zajmie tylko poprostu stawiają ją przed faktem i najgorsze dla mnie byłoby to, że mały mówi do swojej cioci MAMA, bo to ona z nim siedzi całe dnie i wstaje w nocy... i oni też uważają, że im się wszystko należy, bo oni tacy poszkodowani wrrrr

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

I oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:32   #2419
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Crystal gratuluję udanej wizyty pewnie się uspokoiłaś i dobrze, że synek nadal jest synkiem

Jak czytam Mamuska, co piszesz, ajj jak ja nie lubie takich ludzi wrrr, moja szwagierka jak urodziła syna to on teraz nie mieszka z nimi tylko z dziadkami (mając 11msc) przeniósł się już na stałe, jej mąż pracuje, ona też ale co drugi dzień ma wolny to wtedy przyjeżdża odwiedza syna i wraca SAMA do domu i męża, jakaś masakra nie mieści mi się to w głowie, mój teść już się denerwuje, a małym zajmuje się głownie jej siostra, której nikt się nie pyta czy się małym zajmie tylko poprostu stawiają ją przed faktem i najgorsze dla mnie byłoby to, że mały mówi do swojej cioci MAMA, bo to ona z nim siedzi całe dnie i wstaje w nocy... i oni też uważają, że im się wszystko należy, bo oni tacy poszkodowani wrrrr

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

dziekuje uspokoilam ja sie poryczalam TZ w samochodzie ze szczescia, on jedyny widzial moje przerazenie w oczach od kilku dni taki placzek ze mnie hihihihihi

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

Gratulacje !

Ja czuję często w ciągu dnia, wieczorem i rano po przebudzeniu. O i jak słucham disco polo to Mała szaleje, albo jej się podoba albo chce powiedzieć "weź matka wyłącz to"

Za 100 dni

dziekuje

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ciekawe co u Ediths, mam nadzieje, że wszystko w porządku
EdithS napewno niedlugo wyjdzie ze szpitala i cos nam napisze szkoda ze nie ma dostepu do internetu tam.....

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

zminimalizowalam swoja liste wyprawkowa ktora trzeba kupic przed narodzinami maluszka czuje sie z tym troche glupio
Stary 2014-11-28, 10:36   #2420
nouvelle2
Zakorzenienie

u mnie też koszmarna noc, zasnęłam kolo 3
w ogóle ze spaniem jest do kitu, bo kiedyś jak się chciałam przewrócić na drugi bok, to robiłam to nieświadomie, przez sen, a teraz się budzę i to jest cała gimnastyka Dupa za ciężka

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

W Rumunii mieszkałam przez 2 tygodnie u jednej z rodzin, w mniejszej miejscowości niedaleko Suczawy i myślę, że to najpiękniejsze miejsce na świecie i nigdzie nie spotkałam bardziej pomocnych ludzi

Jeśli któraś będzie oglądać to niech się później podzieli zdobytą wiedzą
o widzisz, czyli masz podobne doświadczenia dlatego do szału mnie doprowadzają teksty typu: 'jak u rumunów' albo 'wyglądasz jak rumun' itd. A przecież to są normalni, ucywilizowani ludzie

Cytat:
mój wymarzony sylwester W przyszłym roku sobie odbijemy

od rana przychodzę do Was z promocjami uwaga, od dzisiaj jest do pobrania kolejny kupon z aplikacji allegro na -20 zł przy zakupie za 50 zł!!!

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Nouvelle- jak potrzebujesz jeszcze ubrań dla Zosi to przyjedz na lumpy na Rubinkowo II przy deptaku. Dzisiaj po dostawach po prostu śliczności są.
pewnie, że nie potrzebuję, ale u mnie potrzeby mocno się rozmijają z tym, co bym CHCIAŁA kurde.... tylko nie mam samochodu a do której tam mają otwarte? może po południu od taty bym wzięła

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:42   #2421
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieję, że sama dojdzie do tego że tak nie powinna robić, bo wie że muszę teraz więcej odpoczywać, oby bo nie chcę się z nimi kłócić chociaż czasami mam taką ochotę wykrzyczeć im że są wielkimi samolubami ale zawsze gryzę się w język, w sumie siostra nie jest zła ale mój szwagier- masakra ma tak okropny charakter i to on uważa że im się należy

A rodzice szwagra? Najłatwiej wymagać mu od siostry, żeby to ona załatwiła sprawę.
Stary 2014-11-28, 10:42   #2422
nouvelle2
Zakorzenienie

Mamuska29 wiem, o czym piszesz, bo u mnie jest podobna sytuacja jak nie gorsza Moja siostra się wyprowadziła kilka lat temu od nas z domu, ale .......zostawiła tu dziecko. I praktycznie A. mieszka z nami, czasem u swojego taty, ale on pracuje, a oprócz tego studiuje, w związku z czym często go w domu nie ma. No i siostra ma wielkie pretensje jak się ją prosi, żeby wzięła małego, bo np. rodzice chcą gdzieś wyjść do znajomych czy coś.
Nawet sytuacja z dzisiaj: Rodzice jutro wychodzą na imprezę, więc poprosili mnie żebym została z siostrzeńcem. Na co ja dzwonię do siostry, że nie wiem jeszcze czy będę mogła z nim zostać, bo idę na urodziny do znajomych, którzy przyjeżdżają raz na rok do Torunia. I nie wiem czy to będzie dziś czy w sobotę i dam jej znać czy mogę zostać z małym. Na co ona na mnie z ryjem i wyzwiskami, że ona teraz nie będzie zmieniała swoich planów, bo w sobotę wieczorem chce gdzieś iść, bo cały tydzień pracuje i jej się to należy Dobrze, że w Polsce nie ma powszechnego pozwolenia na broń....

Stary 2014-11-28, 10:48   #2423
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Hej Mamusie

To co piszesz to jakaś farsa dla mnie. Powinni zaproponować tym rodzicom chyba, że zostaną rodziną zastępczą oficjalnie dla Małego. Jak tak można
Rozumiem, że nie jest łatwo pogodzić pracy z wychowywaniem dziecka małego, ale to co piszesz to dla mnie nie do pojęcia.
Stary 2014-11-28, 10:48   #2424
tout-petit-fille
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Dzisiaj wreszcie spałam dłuuuugo i dopiero pół godziny temu wstałam

W kwestii sylwestra my mieliśmy plan zostać na mazurach, bo jedziemy tam na święta.
Zdecydowaliśmy jednak, że jednak wrócimy i spędzimy sylwestra ze znajomymi. Organizowana jest około 25-osobowa impreza jak rok temu w góralskiej chacie niedaleko wyciągu narciarskiego, choć mieszkamy w zachodniopomorskim

Cytat:
witajcie mamusie
Chwale sie ze bedziemy miec chlopczyka najslodszego na swiecie i bedzie porywal serca waszym dziewczynkom Widzielismy co trzeba miedzy nozkami :P a kopal mnie podczas badania o matkooooo uwielbiam go
jestem przeszczesliwa!!!
Niestety zdiec nie dodam, dostalismy 12 zdiec z pomiarow maluszka, ale maluszkowi sie nie spodobaly badania, i zakryl sobie reka twarz
Wiec za miesiac zrobi nam dodatkowo usg, ktorego normalnie mamy nie miec, zebysmy mieli zdiecia na pamiatke, i lekarz chcialby obejrzec twarz.
Nasza mala milosc ma 638 gram, lekarz powiedzial ze jest perfekcyjny, wszystko rozwija sie prawidlowo, zadnych problemow, wiec czuje jakby kamien spadl mi z serca!!!!! moja szyjka tez dobra, pytal czemu tak wypytuje o ta szyjke, a ja mowie, ze boje sie ze mam ryzyko wczesniejszego porodu.....
i dzis mi wychodzi 23 tydzien i 6 dzien jak ten czas leci

Ide was nadrabiac dziekuje wszystkim za 3manie kciukow wasze kciuki maja moc!!!
Gratulacje za wizytę Naszej małej na badaniu wyszedł 23w5d i waga 637g, czyli bardzo podobnie)

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko.
Czy ruchy czujecie ciągle???? czy jak chodzicie to nie kopią Was maluszki.najczęsciej rano czy wieczorem???

u mnie to tak wciągu dnia da o sobie znac, kopnie sporadcznie. Rozkreca sie ok 18 a potem znowu pojedyncze kopniaczki. A jak u Was ? Wiec chyba Zosia wiecej śpi niż kopie
Albo kopie a ja czuje tylko te ruchy mocniejszea delikatne amortyzuje łożysko i tłuszcz.
Ja zaczęłam zapisywać od wczoraj, na razie jest tak, że budzi się koło 8, potem koło 13 wariuje, potem koło 18 i wreszcie 22 i koło północy.
A potem luli))) Mam nadzieję, że po porodzie będzie podobnie, będę teraz kontrolować teraz każdego dnia

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Dziekuje kochane za wszystkie dobre słowa, nie cytuje bo z tel troche ciezko sie to robi .

Kurcze ile rzeczy mnie ominęło, np szykowanie wyprawki do szpitala w sumie to powiem wam zew szpitalu nie potrzeba az tak dużo rzeczy

Helenka sie stabilizuje, zmienili jej ustrojstwo do oddychania na jakies inne, z mniejszymi parametrami zeby troche sama mogła działać płuckami, niedługo maja ja odłączać zeby sama oddychała, nie moge sie doczekac juz dzisiaj 10 dni juz skończyła. I zwiększają jej porcje mleka z 2 ml na 5 ml a ja uciekam ściągać, moja zamrażarka juz pęka w szwach od woreczków z mlekiem
Dzięki za nowe wieści, trzymamy kciuki cały czas i chyba każdej z nas pojawia się uśmiech na buzi jak czyta Twoje optymistyczne informacje

Cytat:
Najgorsze jest to że odkąd mają dwójkę małych dzieci to uważają że im się pomoc należy bo tak musi być bo to oni mają gorzej. Moja mama nie umie im odmówić i jest mi jej po prostu żal, jak nam się urodziłam Martynka to nikogo nie prosiłam o pomoc bo uważałam że sami sobie poradzimy i tak jest do dzisiaj, zresztą jak się mały urodzi to już wiem że na pomoc mamy nie mam co liczyć bo wtedy mój szwagier wraca do pracy z urlopu tacierzyńskiego i moja mama będzie musiał z dzieciakami zostać jak oni będą w pracy bo straszy syn pójdzie dopiero od września do przedszkola a młodszego nie chcą dawać do żłobka, żal mi jest tylko mojej mamy bo widzę że czasami ją to męczy, ale się nie wtrącam jej sprawa, my sobie poradzimy. A o sylwestrze niech sobie pomarzą bo prosto z mostu im powiem że na naszą pomoc liczyć nie mogą niestety, mam nadzieję że zrozumieją jak nie to ich problem

Ha skąd ja to znam... mam w bliskiej rodzinie sytuację wykorzystywania dziadków aż za bardzo.. Nie chce się o tym pisać, bo krew zalewa

Cytat:
Hej Mamusie

To widzę, że podobna sytuacja z wykorzystywaniem. Booże nie wyobrażam sobie tego! My z TŻ będziemy zdani na siebie, bo teściowie trochę schorowani i z resztą jeszcze pracują, moi rodzice 700km ode mnie i tylko z dwa tygodnie po porodzie moja mama będzie ze mną i tyle.
Wolę jednak w ten sposób, dzięki czemu jeszcze bardziej wyuczę się samodzielności, niż być niedorajdą życiową liczącą na ciągłą pomoc.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:48   #2425
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje uspokoilam ja sie poryczalam TZ w samochodzie ze szczescia, on jedyny widzial moje przerazenie w oczach od kilku dni taki placzek ze mnie hihihihihi

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

dziekuje

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

EdithS napewno niedlugo wyjdzie ze szpitala i cos nam napisze szkoda ze nie ma dostepu do internetu tam.....

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

zminimalizowalam swoja liste wyprawkowa ktora trzeba kupic przed narodzinami maluszka czuje sie z tym troche glupio
a czemu głupio się czujesz? ja też co jakiś czas coś wykreślam z listy, bo dochodzę do wniosku, że coś mi nie będzie potrzebne i lepiej po prostu za te pieniądze kupić coś innego albo po prostu wyjść z tż do restauracji W końcu kochający się i zgodni rodzice to też skarb dla dziecka, więc trzeba o to dbać Tym sposobem wykreśliłam już adaptery i fotelik (ok.600 zł w kieszeni, a fotelik mam po siostrzeńcu) i jeszcze wykreślę taką specjalną butelkę (70zł w kieszeni, kupię dopiero jak będę miała problemy z karmieniem piersią, których nie przezwyciężę)

Stary 2014-11-28, 10:56   #2426
tout-petit-fille
Zadomowienie

Jest nowy kupon allegro 20zł jak wcześniej do wykorzystania przy zakupach za nim. 50zł

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:56   #2427
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

Gratulacje !

Za 100 dni

No cóż, ja się wczoraj przekonałam, że moje dziecko nie jest fanem mojego śpiewania Adele... Bo po raz pierwszy zostałam zaszczycona bolesnym kopniakiem sama wokalistka jej nie przeszkadza tylko jak ja zaczynam udawać gwiazdę

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
w ogóle ze spaniem jest do kitu, bo kiedyś jak się chciałam przewrócić na drugi bok, to robiłam to nieświadomie, przez sen, a teraz się budzę i to jest cała gimnastyka Dupa za ciężka

o widzisz, czyli masz podobne doświadczenia dlatego do szału mnie doprowadzają teksty typu: 'jak u rumunów' albo 'wyglądasz jak rumun' itd. A przecież to są normalni, ucywilizowani ludzie

od rana przychodzę do Was z promocjami uwaga, od dzisiaj jest do pobrania kolejny kupon z aplikacji allegro na -20 zł przy zakupie za 50 zł!!!

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

pewnie, że nie potrzebuję, ale u mnie potrzeby mocno się rozmijają z tym, co bym CHCIAŁA kurde.... tylko nie mam samochodu a do której tam mają otwarte? może po południu od taty bym wzięła
Mnie irytuje mylenie Rumunów i Romów
Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości znów będę miała okazję się wybrać w tamte strony chociaż podróż przez góry po serpentynkach wymagała momentami mocnych zwieraczy [na przykład wymijanie się z tirem gdzie po lewej stronie masz skalną ścianę, po prawej przepaść, jedziesz w żółwim tempie a tir spokojnie pomyka sobie 70km/h ]

Kończę się pakować do domu i jadę buszować po galerii, później obierze mnie TŻ i w końcu zjem mamusiny obiadek
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:57   #2428
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Mamuska29 wiem, o czym piszesz, bo u mnie jest podobna sytuacja jak nie gorsza Moja siostra się wyprowadziła kilka lat temu od nas z domu, ale .......zostawiła tu dziecko. I praktycznie A. mieszka z nami, czasem u swojego taty, ale on pracuje, a oprócz tego studiuje, w związku z czym często go w domu nie ma. No i siostra ma wielkie pretensje jak się ją prosi, żeby wzięła małego, bo np. rodzice chcą gdzieś wyjść do znajomych czy coś.
Nawet sytuacja z dzisiaj: Rodzice jutro wychodzą na imprezę, więc poprosili mnie żebym została z siostrzeńcem. Na co ja dzwonię do siostry, że nie wiem jeszcze czy będę mogła z nim zostać, bo idę na urodziny do znajomych, którzy przyjeżdżają raz na rok do Torunia. I nie wiem czy to będzie dziś czy w sobotę i dam jej znać czy mogę zostać z małym. Na co ona na mnie z ryjem i wyzwiskami, że ona teraz nie będzie zmieniała swoich planów, bo w sobotę wieczorem chce gdzieś iść, bo cały tydzień pracuje i jej się to należy Dobrze, że w Polsce nie ma powszechnego pozwolenia na broń....
ale to jest jej dziecko i to właśnie ona powinna zmienić plany!! Dlaczego Ty masz rezygnować ze spotkania ze znajomymi skoro to jej dziecko?? Ja rozumiem uprzejmość i wszystko, że czasem możesz się zaopiekować siostrzeńcem, ale nie jesteś jego mamą i nie musisz być na każde zawołanie siostry! Ciekawe czy jak urodzisz to siostra tak chętnie będzie spędzała sobotnie wieczory z Twoją Zosią! A już wyzwiska to w ogóle brak szacunku wobec Ciebie normalnie przez głowę !
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:58   #2429
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Do 18:00. Dla chłopaka mało ale dla dziewczynek takie sukienki haftowane i tutu no aż żałowałam że nie mam komu kupić. Jutro dorzutka.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:00   #2430
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
To co piszesz to jakaś farsa dla mnie. Powinni zaproponować tym rodzicom chyba, że zostaną rodziną zastępczą oficjalnie dla Małego. Jak tak można
Rozumiem, że nie jest łatwo pogodzić pracy z wychowywaniem dziecka małego, ale to co piszesz to dla mnie nie do pojęcia.
Wiem, że to się w głowie nie mieści i czuć, że afera unosi się w powietrzu, ojciec dziecka codziennie pracuje od 8-18, więc mógłby brać syna do domu zwłaszcza, że mama dziecka co drugi dzień ma wolny, ale on mówi, że boi się sam zostać z synem, to była wpadka u nich i szkoda mi tego chłopczyka, taka biedna sierotka, mój teść to mówi, że chyba zaadoptuje wnuka. Uwierz mi oni mogliby pogodzić, bo są jeszcze teście, którzy chcieli pomóc bawić go popołudniu, a żeby ojciec odbierał go po 18, no ale im nie pasuje, więc dziecko zamieszkało z jednymi dziadkami...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Dzisiaj wreszcie spałam dłuuuugo i dopiero pół godziny temu wstałam

W kwestii sylwestra my mieliśmy plan zostać na mazurach, bo jedziemy tam na święta.
Zdecydowaliśmy jednak, że jednak wrócimy i spędzimy sylwestra ze znajomymi. Organizowana jest około 25-osobowa impreza jak rok temu w góralskiej chacie niedaleko wyciągu narciarskiego, choć mieszkamy w zachodniopomorskim

Gratulacje za wizytę Naszej małej na badaniu wyszedł 23w5d i waga 637g, czyli bardzo podobnie)

Ja zaczęłam zapisywać od wczoraj, na razie jest tak, że budzi się koło 8, potem koło 13 wariuje, potem koło 18 i wreszcie 22 i koło północy.
A potem luli))) Mam nadzieję, że po porodzie będzie podobnie, będę teraz kontrolować teraz każdego dnia

Dzięki za nowe wieści, trzymamy kciuki cały czas i chyba każdej z nas pojawia się uśmiech na buzi jak czyta Twoje optymistyczne informacje

Ha skąd ja to znam... mam w bliskiej rodzinie sytuację wykorzystywania dziadków aż za bardzo.. Nie chce się o tym pisać, bo krew zalewa

To widzę, że podobna sytuacja z wykorzystywaniem. Booże nie wyobrażam sobie tego! My z TŻ będziemy zdani na siebie, bo teściowie trochę schorowani i z resztą jeszcze pracują, moi rodzice 700km ode mnie i tylko z dwa tygodnie po porodzie moja mama będzie ze mną i tyle.
Wolę jednak w ten sposób, dzięki czemu jeszcze bardziej wyuczę się samodzielności, niż być niedorajdą życiową liczącą na ciągłą pomoc.
Niestety wygodnictwo niektórych ludzi nie zna granic, ale wydaje mi się, że wszystko jest do czasu...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości