Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 22:34   #2611
marcia45
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
W Czeladzi w M1. Cena 1720 zł i do tego do jutra promocja na stronie, że torba i folia przeciwdeszczowa za 1zł. Wysłałam zgłoszenie i zobaczymy czy przyślą...

Super, że na wizycie wszystko ok
Coś mi się ubzdurało, że Ty z Wawy, to cena bardzo fajna, my widzieliśmy za 2300

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 22:37   #2612
aneta_s13
Rozeznanie

Wychodził by nawet więcej ale ten rabat na otwarcie zrobił super cenę cieszę się, że już go mamy.
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 22:39   #2613
aaakarolina
Wtajemniczenie

nouvelle2
super zakupy za taką cenę no i nie złą imprezowiczka z Ciebie a piwko w końcu jakieś wypiłaś??

crystal
śliczne rzeczy

kruszynkaa
za tydzień to się będziesz dopiero denerwować ale za to później jak będzie fajnie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja się wlasnie dowiedziałam ze w szpitalu w moim mieście podczas porodu udusilo się dzieciątko 5 dni przed terminem dziewczyna zaczela rodzic i takie nieszczęście ;(

boże ale tragedia

aneta_s13
fajny wózek, to futerko słodkie
a co to za prezenty były?

lesyeux
no i jednak się pogodziliście i bardzo dobrze za zakupy, pokaż później jak będzie złożone

ojustyna
super, że już blisko końca, też to przeżywałam, więc wiem jak jest ale za to później jak fajnie na nowym

my musieliśmy kupić ten akumulator, ale przynajmniej nie ma stresu przy odpalaniu poza tym nic prawie nie załatwiliśmy, chociaż takie plany były
ale trudno, jutro też jest dzień
ale tu dzisiaj cisza...
Stary 2014-11-29, 22:47   #2614
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Wciąż pracuję, więc ustaliłam sobie 1 dzień na zajęcia- zawsze jestem we środy na 8.30 i już załapałam się na 2 paczuszki Ciężko wstać, ale z rana jest mało osób, nie zawsze komplet.
A może pomyśl o złożeniu zamówienia na przywóz rzeczy z Ikei? Kiedyś widziałam ogłoszenie takiej firmy z Białegostoku. rzeczy można wybrać z katalogu Ikei. Myślałam nad tym kiedyś, ale ostatecznie szybciej wybraliśmy się do szwagra i wtedy zrobiliśmy zakupy sami
ja narazie tylko na jedną paczuszke a o ikei poszperam, nie slyszalam o takiej opcji pojawila sie nadzieja
Stary 2014-11-29, 22:57   #2615
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja narazie tylko na jedną paczuszke a o ikei poszperam, nie slyszalam o takiej opcji pojawila sie nadzieja
http://meblezikei.pl/ na tę stronę kiedyś trafiłam, poszukaj tylko opinii, bo nie korzystałam z ich usług.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 23:21   #2616
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Proszę
mamy taki sam widok z okna na kościół
Stary 2014-11-29, 23:29   #2617
smv
Zakorzenienie

Witajcie mamusie.... U mnie szpital dalej dziś z 5 razy płakałam ze Tz choruje bo Mi go szkoda no;(
Na wieczór pomyślałam że go rozgrzeje... Mówię wam założyłam pończochy i stringi takie z tymi paskami do pończoch i Masaż mu zrobiłam żeby czul ze ma żonę... No i trochę fiku miku. jemu dobrze a u mnie tak se ;/myślałam że się sama napale jakoś a tu nic. Miło było i tyle ale zero podjaranka ;( jestem zdolowana juz ze mi się sexu nie chce - czemu tak.. A mam nadzieje ze to hormony bo jak nie to ja nie wiem jak będę funkcjonować ;/
Sorrki ze o takich rzeczach pisze ale normalnie
Stary 2014-11-29, 23:42   #2618
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne łupy dziewczyny!

A ja dziś miałam przygodę która mnie bardzo ustresowała ale koniec końców będziemy się z tego długo śmiać...

A więc pojechaliśmy na raczej mikołajkowe zakupy i obiad do przypadkowej galerii, na miejscu okazało się, że otwierają sklep ToysRus poszliśmy od niechcenia pooglądać wózki na żywo jako, że nadal nie byliśmy zdecydowani. Kobieta pokazała nam co chcieliśmy i wybraliśmy te dwa modele a ona zachecając do zakupu wysłała nam sms rabat na 30% na jedną rzecz z okazji otwarcia. Poszliśmy na obiad i burza mózgów. Wybraliśmy (już wiem, że dla mnie słusznie) Xlandera, kupiliśmy z rabatem i pojechaliśmy zadowoleni do domu. W domu po odpoczynku od wrażeń zaczeliśmy rozpakowywać ale już przy naszym kiepskim świetle pokojowym... no i okazało się że spacerówkę dali nam szarą (tak przynajmniej byłam przekonana ) Gorąca linia ze sklepem złość, że trza znów jechać wymienić a blisko to nie było itd. Zajerzdżamy do sklepu czeka na nas wlaściwy kolor z wystawy i kilka gratisów zabawek... szok! po czym uparłam się by otworzyć naszą skrzynie i sprawdzić co w zestawie powinno być bo wiecie jak to w sklepie czy są adaptery itd.... otwieramy a tam właściwy zielony kolor ja w szoku, TZ wściekły a Pani miała niezły ubaw okazało się, że to wina światła i innego materiału wkładki na nim kolor w sztucznym świetle wyglądał na szary a ja wściekła, że sie pomylili nie rozpakowałam dalej i narobiłam afery... oczywiście przeprosiłam i chciałam oddać prezenty ale pani powiedziała, że prezentów sie nie oddaje niech nam służą i życzyła pomyślnego rozwiązania TZ w domu przyznał mi, że faktycznie wkładka wygląda na szarą i nie złościl się tylko śmiał. Wstydu się najadłam tylko przez moją pochopność i nerwów... no ale trudno, będziemy się kiedyś śmiać z tego. Gdybym nie była przekonana, że w środku szary wózek nie upierałabym sie by go w sklepie otwierać i sprawdzać czy wszystko pasuje... no i nie jechałabym pół godziny w jedną strone by wymienić zielony na zielony ech... W załączeniu nasz wybór. Cieszę się, że zastanawianie się mam juz z głowy
W toyrusie kupujemy prezenty dla dzieciaczkow
Fajna przygoda

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
skasowało mi posta, zaczynam od nowa

Odespałam szpital, rozprawiłam się z górą prasowania i mogę posiedzieć przed kompem.

Po pobycie w szpitalu mogę wam polecić:
- spadkować torbę na wszelki wypadek pobytu w szpitalu. Ze mną były 2 dziewczyny, które przyszły do szpitala prosto z wizyty lekarskiej - jednej nagle skróciła się szyjka, drugiej wzrosło ciśnienie. Jak nas mężowie spakowali, to szkoda gadać..
- na USG ciążowym proście, żeby wam przelecieli nerki. Jak się okazało zatrzymanie moczu w nerkach jest częste u kobiet w ciąży i może spowodować zakażenie organizmu..

Ja dzięki pobytowi w szpitalu jestem spokojna o mój poród. Byłam otoczona fachową opieką, cały personel na oddziale był bardzo pomocny, dobrze się tam czułam. Jedyny minus to jedzenie - okropne, ale jak sie leży to i tak się nie chce jeść
Dziekuje za rady warto wiedziec o tym

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Witajcie mamusie.... U mnie szpital dalej dziś z 5 razy płakałam ze Tz choruje bo Mi go szkoda no;(
Na wieczór pomyślałam że go rozgrzeje... Mówię wam założyłam pończochy i stringi takie z tymi paskami do pończoch i Masaż mu zrobiłam żeby czul ze ma żonę... No i trochę fiku miku. jemu dobrze a u mnie tak se ;/myślałam że się sama napale jakoś a tu nic. Miło było i tyle ale zero podjaranka ;( jestem zdolowana juz ze mi się sexu nie chce - czemu tak.. A mam nadzieje ze to hormony bo jak nie to ja nie wiem jak będę funkcjonować ;/
Po porodzie chec do seksu ci na 100 procent wroci, to napewno sa hormony. bedzie dobrze!
Za to jestes bardzo kochana zona, i on to wie dzieki temu co robisz a to bardzo wazne! Ja tez tak robie, nawet jesli nie mam checi bo wiem ze moj TZ bedzie przeszczesliwy
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 23:46   #2619
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Niestety w ciąży chyba tak jest, ja mam ochotę na fiku miku, i jak się tylko dobiorę do mojego Tż to w trakcie jakby mi się odechciało :/ wkurza mnie to... Bo w myślach układam sobie Kamasutrę a potem to bym najchętniej leżała jak kłoda dlatego wolę sobie wyobrażać i rzadziej działać hahahaha ale po ciąży sobie nadrobimy będzie rzadziej ale porządniej
Ja mam jeszcze problem z nawilżeniem w fiku miku, picze mnie potem jak diabli, nawet żele nie pomagają
Hmm... Jeszcze nigdy sie nie odszczeliłam tak dla Tż, może cos pomyślę na noc poślubna
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 23:53   #2620
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Niestety w ciąży chyba tak jest, ja mam ochotę na fiku miku, i jak się tylko dobiorę do mojego Tż to w trakcie jakby mi się odechciało :/ wkurza mnie to... Bo w myślach układam sobie Kamasutrę a potem to bym najchętniej leżała jak kłoda dlatego wolę sobie wyobrażać i rzadziej działać hahahaha ale po ciąży sobie nadrobimy będzie rzadziej ale porządniej
Ja mam jeszcze problem z nawilżeniem w fiku miku, picze mnie potem jak diabli, nawet żele nie pomagają
Hmm... Jeszcze nigdy sie nie odszczeliłam tak dla Tż, może cos pomyślę na noc poślubna
kup zel ale bezzapachowy , tez musicie przetestowac jaki tobie bedzie pasowal najbardziej, ja uzywam niestety czesto, bo jestem taka z natury..... wiele mi nie podpasowalo i wyrzucalam. a one malo nie kosztuja.
raz zachcialo mi sie sprobowac nowego, ktory daje uczucie wiekszego chlodu, to szybko ucieklam pod prysznic, czulam sie lekko zamrozona
Stary 2014-11-30, 00:02   #2621
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
kup zel ale bezzapachowy , tez musicie przetestowac jaki tobie bedzie pasowal najbardziej, ja uzywam niestety czesto, bo jestem taka z natury..... wiele mi nie podpasowalo i wyrzucalam. a one malo nie kosztuja.
raz zachcialo mi sie sprobowac nowego, ktory daje uczucie wiekszego chlodu, to szybko ucieklam pod prysznic, czulam sie lekko zamrozona
Ja mogę mieć tylko durex ten naturalny- niebieski. Ten z tym chłodem tez mieliśmy, to raz użyty i do kosza- jak mnie piekło po tym ojoj, a mój też szybko uciekł pod prysznic, coś strasznego. Zresztą im mniej "polepszaczy stosunku" tym lepsze
Stary 2014-11-30, 00:13   #2622
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mogę mieć tylko durex ten naturalny- niebieski. Ten z tym chłodem tez mieliśmy, to raz użyty i do kosza- jak mnie piekło po tym ojoj, a mój też szybko uciekł pod prysznic, coś strasznego. Zresztą im mniej "polepszaczy stosunku" tym lepsze
Tez uzywam w niebieskim naturalny i jest najlepszy wg mnie..... i durex play fioletowy do masazu tez, ale jak nie mam niebieskiego to nie musi byc tylko do masazu ,tyle tylko ze jest rzadki bardzo A te rozne zapachowe nie naturalne , to do kosza polecam

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-30 o 00:14
Stary 2014-11-30, 00:26   #2623
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny piękne zakupy, fajnie pooglądać co upolowałyście.

Odnośnie promocji:do jutra jest promocja w tesco -30% na ff.

kruszynko nawet nie chcesz wiedzieć jakich ja schiz dostawałam jak TZ na swój kawalerski wybył, a w ciąży wtedy nie byłam ani powodów, zeby mu nie ufać też nie Ale nie dałam po sobie poznać jak wrocil, tylko zrobłam nam mega erotyczny wieczór wykorzystując przy okazji jedną koszulkę z prezentów z panieńskiego

anetko napiszesz coś więcej o promocji i w której galerii otworzyli toysa, warto się przejechać jutro po prezenty dla dzieci? ile Was wyszedł xmove?? dziś go oglądaliśmy

Ogólnie wczoraj byłam na swojej pierwszej wizycie prywatnie i normalnie nie ma nawet co porównywać. Czułam kompetencje lekarza, dokładnie wszystko zbadał a jak tylko zasiałam wątpliwość o łożysku przodującym kazał na następny dzień przyjechac na ip na usg. Dziś byliśmy i wszystko ok Łożysko na przedniej ścianie nie przodujące, TZ mała zobaczył chociaż Dostałam magnez, żelazo coś tam jeszcze bo podomież moja morfologia nie jest aż taka super jak twierdzł lekarz na nfz. I dostałam skierowanie na tsh? badała któraś? drogie to?
Mała waży ponad 1kg chyba będzie największa na wątku, a my z TZ niscy

Byliśmy też oglądać wózki. Jeździłam joolzem po sklepie i całkiem mi się podobał. Choć wizualnie bardziej odpowiada mi na 4 pompowanych kołach - taki stał na wystawie. Jest promocja na ten szary - zestaw gondola, spacerówka, torba i spiworek za 2990 zł. średnio mi sie podobała ta budka krótka, Pani pokazła mi ta ochronę UV, szkoda, ze jest tylko czarna. Widziałam też mutsy na żywo - i tu jest na nie. Podobały mi się xlandery - takie jak anetka zakupiła i mocno się nad tym wózkiem zastanawiam. Stylistycznie mi pasuje i nie ukrywajmy cenowo też nam bardziej odpowiada. Jakaś parka akurat kupywała stokka - zestaw koło 6tys, choć jakbym miała kasę to może bym się skusiła, bo wyglądają całkiem niegłupio. O i widziałam bugaboo jak na necie mi sie nie podobały, to na zywo całkiem fajne, ale nie nasza półka cenowa:P

Są tez ciemnoszare te osłonki uv
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 06:59   #2624
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
http://meblezikei.pl/ na tę stronę kiedyś trafiłam, poszukaj tylko opinii, bo nie korzystałam z ich usług.
dziękuje znalazłam jeszcze coś takiego http://ikeja.pl/cennik-2/ możliwość mniejszych zakupów

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
narazie to ty o dzieciątku swoim myślisz a nie o figlach, najwyraźniej instynkt macierzyński przewyższył nad dobrem cielesnym
a jak ci się tak po ciąży całkowicie odmieni, to jeszcze będziemy na ciebie nimfomanka mówić ^^
mi to się ciągle chce, tak na mnie mąż działa, że wystarczy buzi a ja już "pływam" tylko że teraz mam straszne kompleksy, wiem że nie jestem taka atrakcyjna i przez to mniej wydajna, ale cóż dziwne żebym z brzuchem została okrzyknięta boginią sexu ^^ zwłaszcza że coraz mniej wygodnych pozycji

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-11-30 o 07:09
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 08:27   #2625
smv
Zakorzenienie

No u mnie problem właśnie z tym nawilżaniem.. Nigdy nie miałam problemu a teraz niby fajnie miło i klops ;/

A nie myśleliście kupować meble z Ikei na allegro? Tez są dostępne + kw niestety no ale to lepsze niż 300km jechac do sklepu..
A u mnie niedługo w Kielcach (100km) ode mnie mają ponoć OTWORZYĆ IKEE fajnie...

Witam sie z rana u mnie coś śniegu Widze posypalo jakby piaskiem zawialo ale to śnieg hehe
Stary 2014-11-30, 09:03   #2626
ojustyna
Zadomowienie

chyba dziewczynki odsypiają imprezki a mnie TŻ obudził, razem z nim wstało nasze maleństwo i tak się dziewczyneczka rozkręciła, że kopie tymi malusimi nóżkami gdzie popadnie, a szczególnie upodobała sobie pęcherz, ciągle mnie siku gadania i gdzie ta leniwa niedziela? że do 13 z łóżka się nie wychodzi... ahh było i minęło

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
A nie myśleliście kupować meble z Ikei na allegro? Tez są dostępne + kw niestety no ale to lepsze niż 300km jechac do sklepu..
na nowe meble nas narazie nie stać a do kuchni muszą być na wymiar, bo to taka malusia klitka że każdy cm trzeba dobrze zagospodarować i szafki do suuufitu będą będziemy żyć w minimaliźmie hahaha, ja myślałam o "dadatkach" do mieszkania, takich pipirdułkach co to tak kosztują grosze, ale nagrosze że ja wszystko lubię widzieć na żywo jakaś ja niezbyt internetowa
Stary 2014-11-30, 09:23   #2627
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam ja leżę i sobie patrze jak moja mała kopie energii ma dużo. U mnie mróz 10 stopni blee

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Ja się wlasnie dowiedziałam ze w szpitalu w moim mieście podczas porodu udusilo się dzieciątko 5 dni przed terminem dziewczyna zaczela rodzic i takie nieszczęście ;(
Dramat

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 09:53   #2628
ojustyna
Zadomowienie

https://www.youtube.com/watch?v=xKoQFanFFR0 oby i u was był taaki wesoły dzień
Stary 2014-11-30, 10:16   #2629
marcia45
Zadomowienie

justyna u nas też mamy aneks nie kuchnie, a meble mamy z ikei, do samego sufitu. Poprostu wyszło dużo taniej niż na wymiar. Ale są też minusy, wprowadziliśmy się w sierpniu a kuchnia jeszcze nie skończona w 100%, żeby było taniej składamy wszystko sami i nie mieliśmy czasu podjechać do stolarza dociąć maskownic nad mikrofale i lodówkę.

smv uważaj, żebyś nie załapala wirusa od męża. A o to nie trudno przy fiku miku i całowaniu.

mon to pani w sklepie mówiła, że są tylko czarne. A Ty swój na necie miałaś zamawiać czy w sklepie stacjonarnym?

Mnie to już męczą koszmary wózkowe. Strasznie nie lubię coś wybierać i o czymś decydować. Zawsze porównuje i mam tysiące ale. Teraz śni mi się joolz i xlander move i nie wiem, którego wybrać W xlanderze bardziej mi się podoba gondola i koła, w joolz szaleje za spacerówką, ale też się trochę obawiam kubełkowego rozwiązania. kolejny dylemat nowy czy używany Dziś TZ powiedzialam, że dopóki tego wózka nie wybierzemy to nie wyśpie się normalnie.

TŻ maluje sypialnie Trzymajcie kciuki, żeby efekt był nieziemski, wtedy może przed świętami pojedziemy do ikei po łóżko i łóżeczko.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Stary 2014-11-30, 10:18   #2630
smv
Zakorzenienie

Marcia calowania żadnego nie było buuu ale dla dzidzi trzeba uważać
Stary 2014-11-30, 10:19   #2631
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne łupy dziewczyny!

A ja dziś miałam przygodę która mnie bardzo ustresowała ale koniec końców będziemy się z tego długo śmiać...

A więc pojechaliśmy na raczej mikołajkowe zakupy i obiad do przypadkowej galerii, na miejscu okazało się, że otwierają sklep ToysRus poszliśmy od niechcenia pooglądać wózki na żywo jako, że nadal nie byliśmy zdecydowani. Kobieta pokazała nam co chcieliśmy i wybraliśmy te dwa modele a ona zachecając do zakupu wysłała nam sms rabat na 30% na jedną rzecz z okazji otwarcia. Poszliśmy na obiad i burza mózgów. Wybraliśmy (już wiem, że dla mnie słusznie) Xlandera, kupiliśmy z rabatem i pojechaliśmy zadowoleni do domu. W domu po odpoczynku od wrażeń zaczeliśmy rozpakowywać ale już przy naszym kiepskim świetle pokojowym... no i okazało się że spacerówkę dali nam szarą (tak przynajmniej byłam przekonana ) Gorąca linia ze sklepem złość, że trza znów jechać wymienić a blisko to nie było itd. Zajerzdżamy do sklepu czeka na nas wlaściwy kolor z wystawy i kilka gratisów zabawek... szok! po czym uparłam się by otworzyć naszą skrzynie i sprawdzić co w zestawie powinno być bo wiecie jak to w sklepie czy są adaptery itd.... otwieramy a tam właściwy zielony kolor ja w szoku, TZ wściekły a Pani miała niezły ubaw okazało się, że to wina światła i innego materiału wkładki na nim kolor w sztucznym świetle wyglądał na szary a ja wściekła, że sie pomylili nie rozpakowałam dalej i narobiłam afery... oczywiście przeprosiłam i chciałam oddać prezenty ale pani powiedziała, że prezentów sie nie oddaje niech nam służą i życzyła pomyślnego rozwiązania TZ w domu przyznał mi, że faktycznie wkładka wygląda na szarą i nie złościl się tylko śmiał. Wstydu się najadłam tylko przez moją pochopność i nerwów... no ale trudno, będziemy się kiedyś śmiać z tego. Gdybym nie była przekonana, że w środku szary wózek nie upierałabym sie by go w sklepie otwierać i sprawdzać czy wszystko pasuje... no i nie jechałabym pół godziny w jedną strone by wymienić zielony na zielony ech... W załączeniu nasz wybór. Cieszę się, że zastanawianie się mam juz z głowy
na poczatku ten kolor w ogóle mi się nie podobał, ale teraz to bym o brała fajnie, że tak miło was potraktowali
ja leżę, kot mi leży na brzuchu, a mały kopie, cyrk na kółkach
Stary 2014-11-30, 10:30   #2632
kruszynkaa88
Rozeznanie

Witam się dziewczynki
Mój Tż z kawalerskiego wrócił o 7 rano... "Złamany" w pół, korzonki go dopadły, ledwo szedł, a pół dnia mył auto na zimnie i mu wyszło przewianie... Porażka, jak go zobaczyłam, aż mi sie słabo zrobiło, mroczki przed oczami i musiałam usiąść, ale na szczęście wszystko ze mną ok już Nerwy i zmartwienia nie dla mnie teraz...
Żal mi go trochę, jutro pójdzie do lekarza i pewnie na l4, ale cóż, mógł odpuścić to mycie auta... a on ciągle narzeka na ból w krzyżu, ajajaj
I ani mu leków dać ani nic, bo to przeca trzeźwe nie jest tylko nasmarowałam go dicloziają, nałożyłam ciepłe skarpety i właśnie teraz zasnął
Aaaa najlepsze co było, ledwo wszedł do łózka, położył się, stekał z bólu, a po chwili mówi do mnie: "pokochamy się?" jakies niby fiku miku było Kochany mój
Stary 2014-11-30, 10:33   #2633
mon9
Zakorzenienie

Marcia
Stacjonarnie, byłam w tym sklepie na solidarności http://www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=5104
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 10:36   #2634
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
justyna u nas też mamy aneks nie kuchnie, a meble mamy z ikei, do samego sufitu. Poprostu wyszło dużo taniej niż na wymiar. Ale są też minusy, wprowadziliśmy się w sierpniu a kuchnia jeszcze nie skończona w 100%, żeby było taniej składamy wszystko sami i nie mieliśmy czasu podjechać do stolarza dociąć maskownic nad mikrofale i lodówkę.

smv uważaj, żebyś nie załapala wirusa od męża. A o to nie trudno przy fiku miku i całowaniu.

mon to pani w sklepie mówiła, że są tylko czarne. A Ty swój na necie miałaś zamawiać czy w sklepie stacjonarnym?

Mnie to już męczą koszmary wózkowe. Strasznie nie lubię coś wybierać i o czymś decydować. Zawsze porównuje i mam tysiące ale. Teraz śni mi się joolz i xlander move i nie wiem, którego wybrać W xlanderze bardziej mi się podoba gondola i koła, w joolz szaleje za spacerówką, ale też się trochę obawiam kubełkowego rozwiązania. kolejny dylemat nowy czy używany Dziś TZ powiedzialam, że dopóki tego wózka nie wybierzemy to nie wyśpie się normalnie.

TŻ maluje sypialnie Trzymajcie kciuki, żeby efekt był nieziemski, wtedy może przed świętami pojedziemy do ikei po łóżko i łóżeczko.
Ja tez ciaglę myslę o wózku, niby mam wybrany quinny buzz 4, ale na żywo widziałam max cosi mura 4 i tez piękny i tak ciągle je przeglądam, a xlander tez mi sie podoba wizualnie, i zgłupieć można Ale chyba w styczniu na spokojnie do tego podejdę, bo i tak bede kupowac 3 w 1, raz i mieć spokój a najgorsze jest to, że mój Tż nic mi z wózkami pomóc nie chce, bo mu sie podobaja wszystkie i zawsze mi mówi, że on się na wózkach nie zna Także zostałam sama z ta kwestią ahh... no cóż, cos wybiorę choć pewnie jak już bedę w sklepei to może byc tak, że wybiore całkiem inny niz podałam
Stary 2014-11-30, 10:43   #2635
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
justyna u nas też mamy aneks nie kuchnie, a meble mamy z ikei, do samego sufitu. Poprostu wyszło dużo taniej niż na wymiar. Ale są też minusy, wprowadziliśmy się w sierpniu a kuchnia jeszcze nie skończona w 100%, żeby było taniej składamy wszystko sami i nie mieliśmy czasu podjechać do stolarza dociąć maskownic nad mikrofale i lodówkę
Myśleliśmy żeby wszystko samemu zrobić, nawet pościągaliśmy programy do projektowania i tylko wtedy poskładać by wystarczyło, NIBY, ale zawsze jest jakieś ale, u nas są koszmarnie krzywe ściany, były chociaż trochę prostowane, ale ile można, gdyby zrobić idealnie równe, to by wogle z tej kuchni nic nie zostało i jak samemu to by było troche ryzyko jak ti wyjdzie, wystarczy że sami elektryke hydraulike ściany, sufity podwieszane, szpachlowanie i malowanie, teraz postawiliśmy na fachowca który i tak po kosztach zrobi bo za całość 2 tys. więc chyba aż tak tragicznie nie bęzie, tym bardziej że będzie zdecydowanie szybciej ja już chce żeby ten remont się skończył bo mam dość
Stary 2014-11-30, 10:59   #2636
morful
Raczkowanie

Hej Kochane Mamusie! A pro po zakupu m. in. wozka - nie myślicie o skorzystaniu z poswiatecznych przecen? Mi w pracy zasugerowali wlasnie wstrzymanie się do tych przecen. Troche sie obawiam tłumów, przepychania i brakow towaru:p ale możliwość oszczedzenia przy tylu wydatkach kusi

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:15   #2637
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Hej Kochane Mamusie! A pro po zakupu m. in. wozka - nie myślicie o skorzystaniu z poswiatecznych przecen? Mi w pracy zasugerowali wlasnie wstrzymanie się do tych przecen. Troche sie obawiam tłumów, przepychania i brakow towaru:p ale możliwość oszczedzenia przy tylu wydatkach kusi
Ja bym chciała skorzystać z promocji, ale za dużo wydatków na grudzień idzie, nie wyrobię z budżetem ale mam nadzieję, na przeceny po nowym roku się załapać
Stary 2014-11-30, 11:48   #2638
martunka88
Rozeznanie

Macie już linię na brzuchu? Mi taka delikatna wyszła, mogłaby taka zostać, nie ciemnieć już
Zrobiłam przegląd laktatorów. Wybrałam Lovi Prolactis. Trochę kosztuje, ale liczy się komfort, bo prawdopodobnie będę często korzystać. Jakoś nie dopuszczam myśli, że nie będę miała pokarmu

Cytat:

Ja się zdecydowałam jakiś czas temu na Joolz nie zmieniam decyzji. W sumie ciężko trafić na słabe opinie o nim. Jego największym minusem jest cena, zastanawiam się nad tańszą opcją- nowy powystawowy lub używany, bo coraz więcej można znaleźć używanych, na jednej aukcji był nawet za 1500zł.

Cytat:
Ja tez ciaglę myslę o wózku, niby mam wybrany quinny buzz 4, ale na żywo widziałam max cosi mura 4 i tez piękny i tak ciągle je przeglądam, a xlander tez mi sie podoba wizualnie, i zgłupieć można Ale chyba w styczniu na spokojnie do tego podejdę, bo i tak bede kupowac 3 w 1, raz i mieć spokój a najgorsze jest to, że mój Tż nic mi z wózkami pomóc nie chce, bo mu sie podobaja wszystkie i zawsze mi mówi, że on się na wózkach nie zna Także zostałam sama z ta kwestią ahh... no cóż, cos wybiorę choć pewnie jak już bedę w sklepei to może byc tak, że wybiore całkiem inny niz podałam
Wybierając wózek 3w1 zwróć uwagę na wielkość fotelika samochodowego. Dużo ma max wagę 9kg, a normalnie powinno być 12kg. No i przy zakupie 3w1 często foteliki są po prostu słabe po względem bezpieczeństwa, warto sprawdzić w rankingach.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 12:00   #2639
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Macie już linię na brzuchu? Mi taka delikatna wyszła, mogłaby taka zostać, nie ciemnieć już
Zrobiłam przegląd laktatorów. Wybrałam Lovi Prolactis. Trochę kosztuje, ale liczy się komfort, bo prawdopodobnie będę często korzystać. Jakoś nie dopuszczam myśli, że nie będę miała pokarmu

Ja się zdecydowałam jakiś czas temu na Joolz nie zmieniam decyzji. W sumie ciężko trafić na słabe opinie o nim. Jego największym minusem jest cena, zastanawiam się nad tańszą opcją- nowy powystawowy lub używany, bo coraz więcej można znaleźć używanych, na jednej aukcji był nawet za 1500zł.

Wybierając wózek 3w1 zwróć uwagę na wielkość fotelika samochodowego. Dużo ma max wagę 9kg, a normalnie powinno być 12kg. No i przy zakupie 3w1 często foteliki są po prostu słabe po względem bezpieczeństwa, warto sprawdzić w rankingach.
Ja mam linie już od dawna, i to ciągnącą się do pępka i od pępka w górę
a co do fotelika, to maxi cosi citi do 13 kg także jest ok bo tylko z fotelikiem z maxi cosi chcę, a akurat quinny ma, także najprawdopodobniej zdecyduje się na niego. I wygląd fajny, nowoczesny, a przede wszystkim zgrabny wózek. No ale zobaczymy co wyjdzie przy kupowaniu
Stary 2014-11-30, 12:09   #2640
marcia45
Zadomowienie

Ja też już mam delikatną linie, żeby taka pozostała i nie ciemniała już

TŻ pomalował już dwie ściany, kolor całkiem spoko. Miał mieć pomocników w postaci mojej siostry i jej TZ, ale jeszcze nie dotarli i pracuje sam.

Mon właśnie tam wczoraj oglądaliśmy wózki, ten na wystawie ze śpiworkiem, co jest w promocji podobał mi się najbardziej.

Justyna macie całkiem fajną cenę za kuchnie, więc rzeczywiście nie ma co się męczyć samemu. U nas oszczędność wyniosła koło 2000zł, więc woleliśmy sami.

7.7.2012 godz 17

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości