Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 11:50   #4951
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, kurcze, wcale? A na sankach nie bedzie jej zimno/mokro?
Pola w tamtym roku nie miała kombinezonu Jak się dobrze ubierze, to nie ma prawa zmarznąć

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Little, sklepy w CH.... To praca nie dla nas juz niestety:P dlatego mecze sie na stazu za psie pieniadze ale chociaz doswiadczenie zdobywam i praca w normalnych godzinach i w miare fajnych warunkacha u Ciebie w PUP nie maja chociaz jakiegos stazu? Bo o ten na ktorym jestem to wlasciwie sama sie upomnialam gdybym nie zapytala o staz to babka by mi w zyciu nie powiedziala
A staże nie są tylko w określonych miesiącach? U nas są marzec/kwiecień, potem aj/czerwiec, wrzesień/październik, ewentualnie pod koniec roku. Zalezy jak kasę dostają.

Ze spaniem już git, wczoraj Pola zasnęła przed 21, dziś wstała o 8

Nie wiem, czy to znowu słomiany zapał, ale pogadaliśmy z tż i wczoraj nawet sam zaczął patrzeć na mieszkania I sam powiedział, że jeśli nie znajdziemy nic w dwóch miasteczkach koło nas, to będziemy się kierować na NOWY SĄCZ
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:55   #4952
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to znowu słomiany zapał, ale pogadaliśmy z tż i wczoraj nawet sam zaczął patrzeć na mieszkania I sam powiedział, że jeśli nie znajdziemy nic w dwóch miasteczkach koło nas, to będziemy się kierować na NOWY SĄCZ
super Hje! śniłaś mi się dzisiaj i przyznam szczerze, że sama chciałam Cię spytać czy robicie coś w tym zakresie, czy nastała cisza do następnej burzy. Trzymam za was kciuki, żebyście znaleźli swoje cztery kąty i zaczęli żyć samodzielnie

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Lady mam nadzieję, że toruński bieg mikołajowy aktualny i uda nam się spotkać?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:00   #4953
Ultra81
Rozeznanie

Sylwietta - na moje oko sukienka nr 1
Mała - super, że mąż dziś wychodzi
Ezzo, Hope - dziękuję za życzenia zdrówka. Na razie czuję się średnio, zabunkrowałam się w pokoju i przespałam 1,5 godziny (uwielbiam swoją pracę, mówiłam już? ), ale teraz to już muszę ogarnąć specyfikację na jutro.

Ezzo - u nas identyko ze skarpetkami - musi wybrać, inaczej nie przejdzie. Czasem wraca do tych, które ja podałam, ale to co innego - to już JEJ wybór Tekst o loczkach boski!

Ifwka - duuużo dajesz radę zrobić po powrocie do domu. U mnie wygląda to tak, że jestem w chacie ok. 16:00. Jem obiad, potem zabawa, zabawa, zabawa, kąpanie i usypianie. Jak Mała zaśnie, to odpoczywam lub pracuję, z rzadka gotuję. Obiady i zakupy robi tz, ja robię pranie (to razem z Mychą) i ogarniam chatę (ale też z grubsza, przy większym sprzątaniu to tylko z pomocą Starego). Podziwiam, że wytrzymujesz do północy.

Hje - kciuki za mieszkanko!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:03   #4954
s i l v e r
Zakorzenienie

idę położyć Darię spać i przyjdę Was poczytać
Stary 2014-12-01, 12:09   #4955
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mysle nad zmiana fryzury i nie wiem co mam na tym lbie zrobic. Mysle o dlugiej prostej grzywce ale przy moich dosc krotkich wlosach boje sie, ze bede wygladala jak Halinka z Hells Kiczyn

Marsi, jaki tekst

Ellmi, Fifek jest miszczuniem <3

Bokeh, bo zapominam wiecznie, przecudny pokoik Hani!!!!!!

Hope, dobrze, ze nic sie nie stalo tz i siostrze!!!

Ja ostatnio jechalam z kumplem, jednym dwa razy, nigdy wiecej, zawalu dostalam chyba pierdyliardy milionow razy, raz jechal na czolowke, niemal zahaczyl tira a w czwartek wpierdzielil sie prawie w betonowe slupki na srodku skrzyzowania. Nigdy wiecej. Wracalam juz z innym kumplem bo tamtemu serio nie wiem kto wydal prawko.

Little, sklepy w CH.... To praca nie dla nas juz niestety:P dlatego mecze sie na stazu za psie pieniadze ale chociaz doswiadczenie zdobywam i praca w normalnych godzinach i w miare fajnych warunkacha u Ciebie w PUP nie maja chociaz jakiegos stazu? Bo o ten na ktorym jestem to wlasciwie sama sie upomnialam gdybym nie zapytala o staz to babka by mi w zyciu nie powiedziala

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Nie biore pod uwage stazu. Nie zamierzam zapieprzac na caly etat przez pol roku i odbierac 800 zl.

Mam dzis spotkanie w sprawie pracy Umowa zlecenie, po 6 h dziennie siedzienie w wyspie z elektronika

9 rano, t. brata byla w lidlu po duplo, brak

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:11   #4956
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Oby Wam wypaliło!!!!!
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:37   #4957
Debrah
Zakorzenienie

Ezzo : boskie ma teksty!
U nas od dawna miewa fazy na wybieranie ubrań, szczególnie skarpetek, często słyszę "inne!"

Hje: super, trzymam kciuki - ja może za tydzień będę u siebie, bez skończonej łazienki i czynnej kuchni ale będę miała jak spać itp, obiad zrobie na dole jak mama w pracy będzie, marzę po prostu o wieczorach sam na sam, w SPOKOJU

Młode padło dzisiaj później spać bo tata mi przerwał usypianie, więc śpi od 30 minut dopiero.
Weekend na uczelni, kolokwium napisane, nie znam oceny ale chyba nie będzie źle - a ile się Ami nagadała, naopowiadała jak mnie nie było mam wrażenie, że gada jeszcze więcej niż zawsze, ona w ogóle nie milknie..

Co do kolorów to zapytałam z ciekawości, przy okazji "naciśnij mnie" bo tam mowa o kolorach - u nas rozróźnia i nazywa czarny (ciany), biały (normalnie, biały), do niedawna wszystko było czarne ale pomalutku z tym idzie - mają dzieci jeszcze czas, wiadomo, przyszło mi tylko do głowy przy okazji tej książki.

My też nie mamy kombinezonu, szukam na allegro albo całości albo spodni samych pasujących mi do kurtki z tesco.
W ogóle ciężko kupić cieplejsze spodnie, np dzinsy z ociepleniem czy coś - jedne ostatnio na grupie kupiłam, czekam na przesyłkę.
Zależy mi bo Ami nie toleruje rajstop, tylko leginsy pod spodem, jak coś zakrywa stopę tak jak rajstopy - jest be.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 12:38   #4958
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mogę Was jeszcze pomęczyc? Mam sukienkę biało czarna, koronką czarną wykończona, wzór koronki na białym tle i srebrne cekiny gdzieniegdzie w domu fotke cykne i teraz zagwostka- jakie dodaki? Isc w klasyke czyli na czerwono (bizuteria i paznokcie), czy bardziej zaszalec np turkus?
Stary 2014-12-01, 12:43   #4959
Ifwka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka. Mam nadzieję że nic sien am z tego nie wykluje.
Odnbośnie pomagania, czasem przykro mi było jak pisałyście jak Wam dzieciaczki pomagają, a tera zmoja Oli praktycznie sama opróżnia zmywarkę, ręką mi się każe odsuwać i sama wszystko.

Bokeh do Ciebie mam prośbę, mogłabyś tą skrzynię obfocić z bliska i jak się ona otwiera, bo strasznie mnie to zaciekawiło.

Wczoraj całe popołudnie wyklejaliśmy drzewko na ścianie w pokoju Oliwki. Wreszcie zaczęliśmy robic coś więcej w pokoju Oliwki.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:44   #4960
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah teraz od 4 grudnia bedzie wyprzedaz odziezy zimowej dziececej w lidlu, spodnie narciarskie za 29 zl http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=491

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:44   #4961
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ezzo : boskie ma teksty!

U nas od dawna miewa fazy na wybieranie ubrań, szczególnie skarpetek, często słyszę "inne!"

Hje: super, trzymam kciuki - ja może za tydzień będę u siebie, bez skończonej łazienki i czynnej kuchni ale będę miała jak spać itp, obiad zrobie na dole jak mama w pracy będzie, marzę po prostu o wieczorach sam na sam, w SPOKOJU

Młode padło dzisiaj później spać bo tata mi przerwał usypianie, więc śpi od 30 minut dopiero.

Weekend na uczelni, kolokwium napisane, nie znam oceny ale chyba nie będzie źle - a ile się Ami nagadała, naopowiadała jak mnie nie było mam wrażenie, że gada jeszcze więcej niż zawsze, ona w ogóle nie milknie..

Co do kolorów to zapytałam z ciekawości, przy okazji "naciśnij mnie" bo tam mowa o kolorach - u nas rozróźnia i nazywa czarny (ciany), biały (normalnie, biały), do niedawna wszystko było czarne ale pomalutku z tym idzie - mają dzieci jeszcze czas, wiadomo, przyszło mi tylko do głowy przy okazji tej książki.

My też nie mamy kombinezonu, szukam na allegro albo całości albo spodni samych pasujących mi do kurtki z tesco.

W ogóle ciężko kupić cieplejsze spodnie, np dzinsy z ociepleniem czy coś - jedne ostatnio na grupie kupiłam, czekam na przesyłkę.

Zależy mi bo Ami nie toleruje rajstop, tylko leginsy pod spodem, jak coś zakrywa stopę tak jak rajstopy - jest be.

U nas szal na "Nacisnij mnie" trwa a Yae najbardziej bawi wolanie "jescie" i klaskanie oraz liczenie kropek do pieciu (oczywiscie bez mowienia).
U nas od jutra zima sie zaczyna. Brrr, a tak pieknie bylo dotychczas
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 12:45   #4962
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
hej,

ultra zdrówka dla Was i dla Ifwki Oliwki

mała szczęsliwy dzień naprawili go tam?

neti a może coś takiego by cię interesowało: http://www.ceneo.pl/18165172
u nas ten domek to hicior, to domek zwierzątek, wieczorem zwierzątka tam chowa, rano po przebudzeniu biegnie i wyciąga, fajnie paluszki ćwiczy.

marsi jakiś czas temu pisałas, że Leoś strojniś sam wybiera co chce ubrać, u nas to samo! i to awantury z tego często są! Zazwyczaj ubzdura sobie jakiś kolor, że np spodnie musza być zielone, a koszulka żółta i innej nie ubierze, skarpety to już totalna jazda, codziennie wywalone całe pudełko, bo nawet kiedy zdecyduje się już na jakiś kolor to po chwili stwierdza: "tych nie lubie" i biegnie po inne.

Wczoraj mnie rozbawił swoim tekstem, ubieramy się na spacer, mówię mu, żeby założył sobie czapkę, ubrał, ale przychodzi do mnie i mówi, że krzywo więc musi poprawić, biegnie do lustra, sciąga czapkę i sam do siebie (o sobie rzecz jasna ) "ale mam fajne loczki"

My wczoraj około południa wróciliśmy do domu, dziecko nie zainteresowane rodzicami, biegał i szalał dalej z dzieciakami, udało się wyprosić tylko jakiegoś zdawkowego buziaka. I braciak mój dumny z siebie, że udało mu się po raz pierwszy uśpić na noc siostrzeńca, tylko biedak podobno nic w nocy nie spał, bo bał się, że go zgniecie, albo nie usłyszy jak jak się obudzi.

Genialne!!! tylko że mam już to na mikołajki..nie za dużo tego ?? http://allegro.pl/melissa-13785-tabl...823058061.html

może być jeszcze taki-ale to też to samo tyle że cena niższa http://allegro.pl/melissa-doug-drewn...839979651.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-12-01 o 12:48
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:49   #4963
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Ifwka - duuużo dajesz radę zrobić po powrocie do domu. U mnie wygląda to tak, że jestem w chacie ok. 16:00. Jem obiad, potem zabawa, zabawa, zabawa, kąpanie i usypianie. Jak Mała zaśnie, to odpoczywam lub pracuję, z rzadka gotuję. Obiady i zakupy robi tz, ja robię pranie (to razem z Mychą) i ogarniam chatę (ale też z grubsza, przy większym sprzątaniu to tylko z pomocą Starego). Podziwiam, że wytrzymujesz do północy.
Dużo pomaga mi mama, ale jednak staram sie ja gotować bo ona robi sajgon w kuchnni. Na drugiej zmianie Tż, to on zajmuje się dopołudnia i czasem robi obiad, no a ja po połdniu Oliwka i potem ogarniam resztę.
Jak Tż ma I zmianę to robi około domowe/remontowe rzeczy.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Debrah teraz od 4 grudnia bedzie wyprzedaz odziezy zimowej dziececej w lidlu, spodnie narciarskie za 29 zl http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=491
A będzie cokolwiek na tej wyprzedaży??

My mamy kombinezon z lidla, podobniejak w zeszłym ropku, oprócz tego dwa płaszczyki i 4 kurtki
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:52   #4964
hope01
Zakorzenienie

Hje na Nowy Sącz? to może od razu na Stary? Są tu mieszkania

Kusicie tą "Naciśnij mnie" i chyba Młodemu kupię, tylko

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 13:10   #4965
Debrah
Zakorzenienie

Moja jeszcze nie czyta ze mną "naciśnij mnie" sama chce oglądać więc jeszcze nie wie jak się fajnie można bawić.

Little : dzięki, gdyby coś jeszcze zostało to byłabym bardzo happy!
Stary 2014-12-01, 13:17   #4966
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Witam sie połikendowo zaraz zaczne spamowanie musze sie tylko pochwalic, ze mam do wydania 1300 zł na (p)róznosci jak ja kocham takie momenty no i tz dostał dwa bony rabatowe do CCC na -20%, takze jutro sie przejde po buty

Spamowanie loading
ale,ale,ale,ale skąd?
Cytat:
Chyba lubicie z Tz grające zabawki, trochę ciężko mi pomoc bo ja wręcz przeciwnie i u małej nie ten etap, wolę coś rozwijającego sprawność manualną , morotyke itp, grajki są fajne na moment i nic nie wnoszą właściwie.

Ja bym doradzila ciastoline, klocki, farby, kulodrom, jakiś playmobil, nawlekanke itp
a co to?
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a mój tz wczoraj przez przypadek zobaczył zamówienie w arosie, tzn stan koszyka była wojna
uuuuuuhuhuhu
Cytat:
A tak w ogóle to my trochę chorzy jesteśmy. Młoda wymiotowała wczoraj wieczorem i dziś w nocy, mówiła, że brzuszek trochę boli, mi też niedobrze i żołądek mnie boli. Siłkę odpuściłam rano i teraz czekam na rozwój wydarzeń. Mam nadzieję, że się nie rozłożymy.

Miłego dnia, laski
Zdrówka dla Was
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Dziewczyny,neurologa mam 15 grudnia

Cytat:
Dzięki

Co do pędzli, to nie pomogę, mam tylko jeden z Sephory, a i ten nieużywany
Ja mam tylko pędzel do różu więcej nie potrzebuję
Cytat:
Help me bo nie wiem, na co sie zdecydowac okazja: Sylwester, składkowy na 15-20 par, czyli raczej kameralnie, podobają mi się te:
http://allegro.pl/mini-sukienka-koro...794469076.html

http://allegro.pl/n1196-rainbow-suki...822542605.html

http://allegro.pl/elegancka-sukienka...808715417.html
Pierwsza śliczna
lub druga
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziś o 15 przyjeżdża rzeczoznawca.. Zobaczymy co to będzie.

Cytat:
Te pędzle też znam i również polecam podobnie jak Hope

DZIŚ BĘDĘ MIAŁA JUŻ MĘŻA W DOMU
super!!!
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie rozbawił swoim tekstem, ubieramy się na spacer, mówię mu, żeby założył sobie czapkę, ubrał, ale przychodzi do mnie i mówi, że krzywo więc musi poprawić, biegnie do lustra, sciąga czapkę i sam do siebie (o sobie rzecz jasna ) "ale mam fajne loczki"
genialny

Jak ja bym chciała żeby Daria już tak mówiła

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-12-01 o 13:19
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 13:25   #4967
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ale,ale,ale,ale skąd?

a co to?

uuuuuuhuhuhu

Zdrówka dla Was

Ja mam tylko pędzel do różu więcej nie potrzebuję

Pierwsza śliczna
lub druga

super!!!

genialny

Jak ja bym chciała żeby Daria już tak mówiła
Takie cuś co się buduje tor jak dla autek tylko kulka z tego leci - Szaja pokazywała, myślę, że bardzo fajne dla chłopca ( i dziewczynki;p)

A co do mówienia - zacznie lada dzień
Coś tam mówi po swojemu??
Stary 2014-12-01, 13:31   #4968
sylwietta1988
Zakorzenienie

Silver, ano stąd, ze monż ma mi oddac 500 zł, które mu pozyczylam miesiac temu i moja wypłata listopadowa- powiedziałam wprost, ze moje pieniądze na zycie nie idą, wydam na to co mi pasuje dla nas lub do domu, no to mam
Zacznie Daria mówic, zobaczysz, ja codzinnie jestem zaskoczona ile Bartulo nowych słow umie nie nawija wprawdzie pełymi zdaniami (patrz Fifi, Kubulencjusz albo Tomcio- sorki, jesli kogos pominelam) ale próbuje, a jak cos mu nie wychodzi to chociaz swoją nazwe nadaje
Stary 2014-12-01, 13:32   #4969
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę Was jeszcze pomęczyc? Mam sukienkę biało czarna, koronką czarną wykończona, wzór koronki na białym tle i srebrne cekiny gdzieniegdzie w domu fotke cykne i teraz zagwostka- jakie dodaki? Isc w klasyke czyli na czerwono (bizuteria i paznokcie), czy bardziej zaszalec np turkus?
ja bym zaszalala. nie za duzo tego koloru ale jednak, w koncu to sylwester

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas szal na "Nacisnij mnie" trwa a Yae najbardziej bawi wolanie "jescie" i klaskanie oraz liczenie kropek do pieciu (oczywiscie bez mowienia).
U nas od jutra zima sie zaczyna. Brrr, a tak pieknie bylo dotychczas
tak z ciekawosci - Brrr to znaczy ile na "-"?

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ja np mało wychodze teraz z Oli, bo ona śpi do 16, zanim zje itd, to jest już dość późno no a na wsi nie oszukujmy się po ciemku nie jest za atrakcyjnie i za bezpiecznie (zero chodników), ale mama wychodzi zawsze do południa no i w weekend zawsze.
znam ten bol. wrocilam dzis niby wczesnie ale zanim sie ogarnelam zjadlam to i mlode zasnelo. wstanie to juz po ptokach :/

przyszly mi kolejne ksiazeczki, tym razem z allegro. 5 swiatecznych, cudne-z ruchomymi obrazkami! i 5 takich rozkladanych bajek...

Cytat:
Cześć!
Witam się poweekendowo Newsem weekendu jest dla mnie Pstryczek na Fejsie Fajna laska z Ciebie, Pstryk, wreszcie mogłam Cię zobaczyć.
wez nie szalej, dobra!

zdrowka!!!!
Cytat:
Dziewczyny,neurologa mam 15 grudnia
super!

Cytat:

wspaniala wiadomosc!

sylwietta - jak dla mnie od biedy nr 1, pisze od biedy bo nie lubie jak calosc jest w tym kolorze, poprostu wydaje mi sie ze nie widac tej sukienki. mam taka bluzke, nawet dwie, ubistwiam ale calosc w tym kolorze jak dla mnie na nie

ja dzis wyplacilam tysiaka na wegiel i tyle mam z wyplaty

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 13:34   #4970
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ze spaniem już git, wczoraj Pola zasnęła przed 21, dziś wstała o 8

za super nockę.
I ogromne kciuki trzymam za mieszkanie!
Cytat:

Ezzo, Hope - dziękuję za życzenia zdrówka. Na razie czuję się średnio, zabunkrowałam się w pokoju i przespałam 1,5 godziny (uwielbiam swoją pracę, mówiłam już? ), ale teraz to już muszę ogarnąć specyfikację na jutro.
Takiej to dobrze

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mam dzis spotkanie w sprawie pracy Umowa zlecenie, po 6 h dziennie siedzienie w wyspie z elektronika
KCIUKI!!
Cytat:
Ja ostatnio w lidlu kupiłam ocieplane spodnie dla Darii.
Stary 2014-12-01, 13:37   #4971
hje
Zakorzenienie

Hope, chyba jkednak zostaniemy przy Nowym W sam raz odległość od obu domów (dość daleko), ale za to jakby co, dojazd prosty i szybki

Na święta nie chcemy już kombinować, ale zaraz po Nowym Roku byśmy chcieli iść

Debrah, no to w końcu

Ezzo, a co dokładnie Ci się śniło?
Stary 2014-12-01, 13:39   #4972
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, ano stąd, ze monż ma mi oddac 500 zł, które mu pozyczylam miesiac temu i moja wypłata listopadowa- powiedziałam wprost, ze moje pieniądze na zycie nie idą, wydam na to co mi pasuje dla nas lub do domu, no to mam
Zacznie Daria mówic, zobaczysz, ja codzinnie jestem zaskoczona ile Bartulo nowych słow umie nie nawija wprawdzie pełymi zdaniami (patrz Fifi, Kubulencjusz albo Tomcio- sorki, jesli kogos pominelam) ale próbuje, a jak cos mu nie wychodzi to chociaz swoją nazwe nadaje
a propo nawijania
dzis Kubson opowiadal mi bajke, oczywiscie o traktorku , o 5.00 rano! tzn zaczelam ja bo chcialam go uspic ale ze widocznie marnie mi szlo to przejal paleczke

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 13:41   #4973
nancykenator
Zakorzenienie

Nadrobiłam

z tego, co pamiętam

Bokeh przytulam mocno, mi też brakuje kontaktu z innymi ludźmi, jedyną odskocznią jest teraz dla mnie comiesięczne szkolenie, podczas którego widzę się ze znajomymi z pracy. Niby na osiedlu, gdzie mieszkam jest sporo mam ale jakoś nie złapałam z nimi bliższego kontaktu... A co do tż to brak mi słów. Mój tż jest jaki jest ale zawsze wszystko ze mną ustala i nawet na wyjazdy integracyjne z pracy się nigdy nie pisze bo mówi, że woli spędzić czas ze mną i z Kubą...

hje aby wyprowadzka doszła do skutku

misiaeel ale spryciarz z tego Twojego tż dobrze, że wyszło na Twoje

sylwia 1 i 3 sukienka mi się podoba, zresztą w każdej będziesz pięknie wyglądać

nawijko moja t. mnie irytuje nawet jak grzebie mi w szaflach, bo np szuka szklanki, gdyby mi garki umyła to bym chyba

Debrah teksty o nie tak poukładanych przyprawach czy umycie sedesu mnie powaliły
chociaż moja mama mnie ostatnio też podobnie zirytowała, w zeszłą niedzielę robiłam karczek w musztardzie i kroiłam mięso itd, to stała przy mnie i dyrygowała jak nakładałam na brytfankę to też swoje 3 grosze wciskała

marsi spóźnione ale szczere życzenia dla Was, dużo dużo miłości

ellmi Fifek boski

meneq zazdroszczę oceanarium
a pytania na wizycie u lekarza mnie rozwaliły

hope za rozbudowane zdanie, kolejny pan dr nam rośnie

pisałyście o higienie snu, u nas nigdy nie było nic na zegarek, często zmieniają się nam godziny drzemek, posiłków itd (tzn stałe jest co po sobie następuje ale nigdy nie godziny) i nigdy nam się nie zdarzyło, żeby Kuba poszedł spać np w ok. 22. Nawet w tą sobotę, kiedy nie miał drzemki w dzień (tyle atrakcji, że brak czasu na sen), widziałam, że się już słania na nogach, więc wykąpałam, ubrałam w piżamkę o 17 i zaraz zasnął, obudził się koło 19 ale dałam uu i spał dalej, budził się w nocy kilka razy ale to tak standardowo i wstał o 7 rano, sama byłam w ciężkim szoku, bo obawiałam się pobudki o 4
Podobnie jak wracaliśmy kiedyś z wesela. Kuba przespał całą drogę i obudził się przed 22, juz myśleliśmy, że będzie brykał do 2 ale go wykąpaliśmy i usnął bez większych problemów koło 23
Nawet jak chwilę później wstanie z drzemki (np przed 16) to max po 21 zasypia.

Koniec świata pstryk na fb jak zobaczyłam zaproszenie na telefonie to nie mogłam uwierzyć własnym oczom

Tyle pamiętam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 13:44   #4974
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Takie cuś co się buduje tor jak dla autek tylko kulka z tego leci - Szaja pokazywała, myślę, że bardzo fajne dla chłopca ( i dziewczynki;p)

A co do mówienia - zacznie lada dzień
Coś tam mówi po swojemu??
Ostatnio wypisałam sobie co Daria mówi
Mama,
Tata,
Baba (babcia),
Djadja (dziadek),
Ania,
Aga,
Daja (Daria),
tak, nie,
Oć (chodź)
Oć tu (chodź tu)
Pa,pa
Tu Tam
iść
Bu (buty)
Ba (bajka)
Joja (Jola)
Jej, (lej, nalej pić)
Sisi (siku)
Kupa
hał (piesek) , naśladuje też kaczkę, kotka, lwa
brum(auto)
citać (czytać)
oko
daj
hisia (huśtać)
ha (halo , jak rozmawia przez telefon)
tsi (trzy)
kom ( kąpać się)
dzidzi (dzidziuś)
Lala
pupa
cie (chce)
ała
bam (jak się przewróci lub jak rzuca piłką)
tańć (tańcz)
eście ( jeszcze)
konie (koniec)
dam
mam
cieś (cześć)
sisiek (Krzysiek)
cić (wyrzucić)

I tyle
zdaniami nie mówi jeszcze wogóle
bardziej tak po swojemu byle co
Stary 2014-12-01, 13:46   #4975
nancykenator
Zakorzenienie

i szukam stolika i krzesełek dla Kuby od dziadków pod choinkę i tyle tego, że nie wiem, co wybrać jakie Wy macie? Ikea mamut? Ten komplet co do lego pasuje? Jakieś jeszcze?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 13:54   #4976
hope01
Zakorzenienie

Silver dzięki za kciuki, bardzo się przydadzą na pewno

Hje to i tak będziemy się widywać

Dziewczyny takie rzeczy u nas po 21 w sobotę.. TZ remontował, Młodzież szalała
(nie zwracać uwagi na TZ w majtach ) a i oczywiście TZ mu komendy jak pupilowi wydawał jak się kapnął że kręcę...

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-12-01 o 13:57
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 13:58   #4977
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ostatnio wypisałam sobie co Daria mówi
Mama,
Tata,
Baba (babcia),
Djadja (dziadek),
Ania,
Aga,
Daja (Daria),
tak, nie,
Oć (chodź)
Oć tu (chodź tu)
Pa,pa
Tu Tam
iść
Bu (buty)
Ba (bajka)
Joja (Jola)
Jej, (lej, nalej pić)
Sisi (siku)
Kupa
hał (piesek) , naśladuje też kaczkę, kotka, lwa
brum(auto)
citać (czytać)
oko
daj
hisia (huśtać)
ha (halo , jak rozmawia przez telefon)
tsi (trzy)
kom ( kąpać się)
dzidzi (dzidziuś)
Lala
pupa
cie (chce)
ała
bam (jak się przewróci lub jak rzuca piłką)
tańć (tańcz)
eście ( jeszcze)
konie (koniec)
dam
mam
cieś (cześć)
sisiek (Krzysiek)
cić (wyrzucić)

I tyle
zdaniami nie mówi jeszcze wogóle
bardziej tak po swojemu byle co
Jak dla mnie całkiem ok,.jeśli mówi dużo po swojemu to tylko kwestia czasu aż zdania polecą

U nas zdania są Ale takie wiecie bez spojnikow itp , chociaż ostatnio powiedziała : "tato napij się "
Zazwyczaj to np 'Ama dała jdzienie totu, chjupy sypala, Loja (lora imię kota) maś jeć! "
'Ama jedzie domu z dziadzim, autem! ' , ''ciesialala Ibie (simbie, pies T ) dosy ' takiego typu. Często 'w " zamienia na 'd' , 'g' też na D.
Ma jedno słowo niepoprawne zupełnie mianowicie 'łyżeczka' to brzmi jak 'chwyta' ~ bo złapała ode mnie jak jej pokazywałam jak łyżeczkę trzymać żeby się nic nie wysypalo typu 'chwytasz tak i tak, teraz nabierasz' , Ale pewnie sobie z czasem zamieni.

Po weekendzie w kółko opowiada 'babcia nie ma mjami (mleko, czasem mówi 'mleto' ), Tata nie ma, dziadzia nie ma, mama Madzia ma ! Amy, moje! ' i zasmiewa się z tego.

Jedyne co to jest wielki problem z drzemka gdy mnie nie ma, szuka mnie i woła.
Stary 2014-12-01, 14:16   #4978
hje
Zakorzenienie

Hope, no ja myślę
Dadi świetny pomocnik!

NETI, u nas dzisiaj były jeszcze ostatnie paczki Dad świątecznych
Stary 2014-12-01, 14:37   #4979
Debrah
Zakorzenienie

Nancy: ja mam dziś trochę 'Bokehowy' dzień, więc może się jakoś spikniemy któregoś dnia
Stary 2014-12-01, 14:38   #4980
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
To fajne to musi być
Cytat:
Takiej to dobrze
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a propo nawijania
dzis Kubson opowiadal mi bajke, oczywiscie o traktorku , o 5.00 rano! tzn zaczelam ja bo chcialam go uspic ale ze widocznie marnie mi szlo to przejal paleczke
chciałabym to słyszeć
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie rzeczy u nas po 21 w sobotę.. TZ remontował, Młodzież szalała
(nie zwracać uwagi na TZ w majtach ) a i oczywiście TZ mu komendy jak pupilowi wydawał jak się kapnął że kręcę...
ale Dadolek super jest

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości