Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 10:49   #2971
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
u mnie mrozi nie chce mi się w ten mróz iść, trochę zimna a już zle hehe
nie idź, zostań w łóżku
u mnie bardzo mroźno, ale świeci piękne słońce. Zdecydowanie wolę taką pogodę, niż całodzienną ciemnicę na zewnątrz

A mnie od rana wkurzył mój Rudzielec myślałam, że go rozszarpie jak go zobacze Ale jak popatrzyłam na tego gnoja mojego, to mi złość przeszła
Rozszarpał mi caaaały pompon w jedynej czapce, w której nie wyglądam jak by mi pół głowy ucięło.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 10:52   #2972
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hejka

Czytam tak o tych skracających się szyjkach i zastanawiam się skąd wy wiecie ile milimetrów ma wasza szyjka?? Mnie lekarz co wizytę bada ginekologicznie, ale nigdy nic nie mówił o szyjce. Jedynie po badaniu zawsze mówi "wszystko ok". Może on nie bada długości szyjki??

A tak poza tym to za 2 dni zaczynam 3 trymestr
Mój lekarz prowadzący, też mi tak mówił na wizytach, ale jak byłam na 3D u innego lekarza to on podał mi dokładną długość.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 10:53   #2973
aniusia77
Raczkowanie

[QUOTE=nusiekowa;49173093]a co daje ten napar z liści malin? [COLOR="Silver"]

Herbatka zawiera miedzy innymi zelazo, magnez, wapn, witamine C, a glownie dziala wzmacniajaco i rozluzniajaca na miesnie macicy, co powinno usprawnic ich 'prace' (rozciaganie a pozniejsze wracanie do stanu pierwotnego) podczas porodu ... zobaczymy

Jak bedziecie googlic to naprawde wiekszosc opinii poleca pic az w pozniejszej ciazy, ja slucham sie swojej douli i naprz. znalazlam artykul jeden na pl stronach, gdzie jest to wytlumaczone, oczywiscie teraz trzeba pic z umiarem http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,230_5636.html

A no wlasnie Nouvelle2 - dzieki za tip na sukienki
Stary 2014-12-02, 10:58   #2974
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczynki
Jejku, drugą noc się wyspałam Mój maluch w brzuchu łaskawy dla mamy, nie wbija się pod żeberka
Pogoda zaczyna mnie dołować, normalnie szaro buro i nijako
Zaraz śniadanko, potem obiad zrobić a potem z rodzicami na hamburgera
Miłego dnia dziewczynki
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:03   #2975
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja mysle ze przewijak sie przydaje wlasnie ze względy na wysokość i brak konieczności schylania sie.

Załącznik 5848301

Helenka chciała sie przywitać
właśnie zobaczyłam Helenkę, jest przepiękna

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Absolutnie nie chcę Cię denerwować, tylko właśnie jakaś inna praktyka może być w tym szpitalu, może są jakieś przeciwskazania, ale zapytać moim zdaniem nie zaszkodzi, pewnie tak Cie pytają, bo właśnie każdy symptom jest ważny, może jakby coś zaczęło Cię boleć to Ci założą, no sama nie wiem, lekarze pewnie wiedzą lepiej.
wiem Kochana, dziękuję za info, człowiek stale się uczy czegoś, na pewno go zapytam, bo wiesz jak lekarze, czasem mówią mniej by nie denerwować,a ja wolałabym wiedzieć wszystko

Cytat:
Hejka

Czytam tak o tych skracających się szyjkach i zastanawiam się skąd wy wiecie ile milimetrów ma wasza szyjka?? Mnie lekarz co wizytę bada ginekologicznie, ale nigdy nic nie mówił o szyjce. Jedynie po badaniu zawsze mówi "wszystko ok". Może on nie bada długości szyjki??

mi najpierw sprawdził "ręcznie" i poczuł, że szyjka jest zakończona literką v, czyli jest rozwarcie, a potem usg dopochwowo dokładnie zmierzył mm.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Podczytuję zaległości i będę czasem dopisywać komentarze do minionych postów, jeśli Wam to nie przeszkadza

DebraM super, że u Was wszystko dobrzetęskniłyśmy za Tobą!

Dziewczynki, które pisały o różnych swoich problemach, mam nadzieję, że już czujecie się lepiej i wszystko się poukłada
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:04   #2976
mkluke
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny z łóżka, otoczona chusteczkami
ale mnie rozłożyło...

Jutro mam urodziny TŻ - muszę dzisiaj chociaż biszkopta na torta upiec... Nie chce mi się nic...

Chciałam dzisiaj jechać do miasta jakiś prezent mu kupić... ale chyba się wstrzymam i zostanę w łóżku... Najwyżej później dostanie...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:04   #2977
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

mi najpierw sprawdził "ręcznie" i poczuł, że szyjka jest zakończona literką v, czyli jest rozwarcie, a potem usg dopochwowo dokładnie zmierzył mm.
hm no mi też sprawdza ręcznie może jeśli byłoby coś źle to zrobiłby mi usg dopochwowo?? Mam nadzieję, że jest wszystko w porządku z moją szyjką

a tak poza tym to Was też tak bolą i swędzą sutki?? bo u mnie to jakaś masakra
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:07   #2978
asiulek8
Wtajemniczenie

Mnie z rana sutki to szczypią, a w ciągu dnia bolą, że się dotknąć nie mogę...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:09   #2979
mkluke
Raczkowanie

A tak poza tym to dzisiaj rozpoczynam 26 tydzień ciąży
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:09   #2980
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a jakie garnki znalazłaś? ze stanów to chyba się nie będzie opłacało sprowadzać D
http://www.amazon.com/Circulon-Conte.../dp/B005FAHK7Q
Niestety nie wysyłają do nas na ebayu przesyłka ze stanów to koszt powyżej £50

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
no i mój tż chyba pozbył się obaw odnośnie fiku-miku, dziś sam zaczął się do mnie tulić aż zapytałam co się stało że tak zdanie zmienił i co się okazało?? że za moimi plecami zadzwonił do mojego gina i odbyli "męską" rozmowę nie wiem co mu gin powiedział ale ogłaszam koniec celibatu
Hehe, super mąż to wykombinowal

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:19   #2981
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Wczoraj mieliśmy w domu katastrofę, puścił zawór od grzejnika i zalało nam pokój Oli, mieliśmy 10 cm wody na podłodze Przez to Ola poszła późno spać, więc wstałyśmy obie dopiero po 9:00, chyba pierwszy raz

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja całe wieczory spędzam na poszukiwaniu moich wymarzonych garnkow znalazłam je ale niestety dopiero w stanach czekam na maila czy wysyłają do nas i ile taka przyjemność kosztuje

Zbliża sie noc a ja znów sie boje, ze skurcze nóg będą mnie męczyć przynajmniej co dwa dni mnie łapią, juz nie wiem jak sobie pomoc
A co to za garnki, że aż ze Stanów?
Bierzesz magnez na skurcze? Albo magnez z potasem lepiej?
Cytat:
a ta herbatka przypdkiem nie jest na to, żeby sobie 'wywołać' poród? bo ja czytałam, że dziewczyny dużo później zaczynają ją pić
Jest na wywołanie porodu i pije się ją, gdy ciąża jest już donoszona, przynajmniej tak mówiła u mnie położna na szkole rodzenia. Wcześniej absolutnie nie wolno jej pić, bo może wywołać skurcze!
Cytat:
hm no mi też sprawdza ręcznie może jeśli byłoby coś źle to zrobiłby mi usg dopochwowo?? Mam nadzieję, że jest wszystko w porządku z moją szyjką

Mnie w ogóle całe cyce swędzą i bolą, że masakra. Skoczyłam już z 65c na 75 g aż strach się bać, co będzie dalej

Edith trzymam kciuki mocno, żeby już się nic nie skracało. Ja też słyszałam, że się zakłada jakiś krążek czy szew na szyjkę

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:21   #2982
aniusia77
Raczkowanie

a smarujecie sutki? Ja smaruje zawsze wieczor wraz z brzuszkiem a podczas kapieli hartuje szorstka szczotka. Ale z kolei jak mi jest tak bardzo zimno to mnie okroopnie sutki bola i musze uciekac do srodka bo poprostu nie moge wytrzymac a glupio mi sie tak za piersi trzymac
Stary 2014-12-02, 11:23   #2983
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
a smarujecie sutki? Ja smaruje zawsze wieczor wraz z brzuszkiem a podczas kapieli hartuje szorstka szczotka. Ale z kolei jak mi jest tak bardzo zimno to mnie okroopnie sutki bola i musze uciekac do srodka bo poprostu nie moge wytrzymac a glupio mi sie tak za piersi trzymac
Ja bym nie przejechała po nich szczotką, chyba bym się zapłakała z bólu

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-12-02, 11:28   #2984
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
za 26

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Hejka

ja już wczoraj zaczęłam 3 trymestr

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:36   #2985
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie rozłożyło...

Jutro mam urodziny TŻ - muszę dzisiaj chociaż biszkopta na torta upiec... Nie chce mi się nic...

Chciałam dzisiaj jechać do miasta jakiś prezent mu kupić... ale chyba się wstrzymam i zostanę w łóżku... Najwyżej później dostanie...
ajjj zostań w domu, nie wychodź nigdzie tż zrozumie, że nie byłaś w stanie kupić prezentu, chyba że zamówisz coś przez internet

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki
Jejku, drugą noc się wyspałam Mój maluch w brzuchu łaskawy dla mamy, nie wbija się pod żeberka
Pogoda zaczyna mnie dołować, normalnie szaro buro i nijako
Zaraz śniadanko, potem obiad zrobić a potem z rodzicami na hamburgera
Miłego dnia dziewczynki
o, na hamburgera też bym się przeszła

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
http://www.amazon.com/Circulon-Conte.../dp/B005FAHK7Q
Niestety nie wysyłają do nas na ebayu przesyłka ze stanów to koszt powyżej £50

Hehe, super mąż to wykombinowal
fajne ale faktycznie nie opłaca się sprowadzać, skoro wysyłka to 1/4 ceny garów

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć Wczoraj mieliśmy w domu katastrofę, puścił zawór od grzejnika i zalało nam pokój Oli, mieliśmy 10 cm wody na podłodze Przez to Ola poszła późno spać, więc wstałyśmy obie dopiero po 9:00, chyba pierwszy raz

A co to za garnki, że aż ze Stanów?
Bierzesz magnez na skurcze? Albo magnez z potasem lepiej?

Jest na wywołanie porodu i pije się ją, gdy ciąża jest już donoszona, przynajmniej tak mówiła u mnie położna na szkole rodzenia. Wcześniej absolutnie nie wolno jej pić, bo może wywołać skurcze!

Mnie w ogóle całe cyce swędzą i bolą, że masakra. Skoczyłam już z 65c na 75 g aż strach się bać, co będzie dalej

Edith trzymam kciuki mocno, żeby już się nic nie skracało. Ja też słyszałam, że się zakłada jakiś krążek czy szew na szyjkę
a co z podłogą? da się odratować? pamiętaj, że możesz za to ściągnąć kasę z ubezpieczenia. Mi po awarii grzejnika zalało parkiet, którego w tym miejscu już nie dało się naprawić- ubezpieczyciel wypłacił kasę bez problemu

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:37   #2986
żona_marcina
Rozeznanie

Oj widzę, że co lekarz to inna praktyka. Ważne, żeby nam pomagało.

Muszę mocniej nacisnąć lekarza na bezpośredni numer do niego. Jeśli nie będzie chciał mi dać to chyba się rozstaniemy.

Ja mam już dosyć siedzenia w domu i nakręcania się, muszę wyjść choćby na kilkunastominutowy relaksujący spacer.
Może jakiś lumpek po drodze. Chyba to nie koliduje z zaleceniem "oszczędzającego tryby życia"

A wiecie co mam w wypisie ze szpitala- "fałszywy przedwczesny poród". Aż się przestraszyłam

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:40   #2987
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
oo, cieszę się, że komuś się moje linki przydały świetnie wyglądasz!
Właśnie też ją zamówiłam

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:40   #2988
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Muszę mocniej nacisnąć lekarza na bezpośredni numer do niego. Jeśli nie będzie chciał mi dać to chyba się rozstaniemy.

Ja mam już dosyć siedzenia w domu i nakręcania się, muszę wyjść choćby na kilkunastominutowy relaksujący spacer.
Może jakiś lumpek po drodze. Chyba to nie koliduje z zaleceniem "oszczędzającego tryby życia"

A wiecie co mam w wypisie ze szpitala- "fałszywy przedwczesny poród". Aż się przestraszyłam
fałszywy przedwczesny poród ale mają określenia
niech ich to szlak , ja się boję tej służby zdrowia jak widzę co Ci lekarze odwalają

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 11:52   #2989
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
za 26

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

ja już wczoraj zaczęłam 3 trymestr
szalona!!!
Stary 2014-12-02, 11:53   #2990
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
witajcie kochane

właśnie mąż przywiózł mnie ze szpitala. W nocy ze środy na czwartek dostałam okropnego promieniującego bólu pleców, bóli brzucha i mdłości. Próbowałam je przeczekać, poszłam do łazienki ale nic nie przechodziło. Zelżał mi jedynie ból brzucah ale pojawiły sie dreszcze. W końcu zdecydowałam, że jedziemy na IP do szpitala, w którym zamierzam rodzić. Zimne powietrze trochę mi pomogło, zeżył się ból i przeszły mdłości. Na IP lekarz stwierdził, że szyjka jest zamknięta. Dostałam nospę i coś przeciwbólowe i mi przeszło. Lekarz zostawił mnie na obserwację i wypuścił dopiero dziś.

Wyszło, że zatrzymał mi się mocz.

Z młodym na szczęcie wszystko doskonale, więc mam nadzieję stawić się w szpitalu dopiero na poród.

Podczas mojego pobytu urodziło się 5 dzieciaczków, w tym jednej nocy aż czworo. Podobno takie cuda się nie zdarzają. Wszystko szło bardzo szybko, dziewczyny rodziły ekspresowo, nie było żadnych krzyków cierpiących kobiet a jedynie co jakiś czas płacz nowonarodzonego dziecka. Coś niesamowitego.

Teraz sobie leniuchuję i poczytam, co tam o was słychać
właśnie doczytałam, że byłaś również w szpitalu, cieszę się, że wszytsko już jest dobrze
Ja na wypisie mam napisane zagrażający poród przedwczesny (ale to by się zgadzało, bo taki wynik może mieć ta skracająca się szyjka) i niedokrwistość ciężarnych (bo spało mi bardzo żelazo).
Co do moich obserwacji odnośnie szpitala, to utwierdziłam się również w tym, że opieka w tym szpitalu jest dobra, położne wszystkie przemiłe, wciąż było słychać na korytarzu jakieś żarty kierowane do rodzących. Lekarze też w porządku i na każde zawołanie, a niektóre wciskały dzwonek co chwilę.
No i najważniejsze, jak tż mnie odwiedził zapytaliśmy, czy możemy obejrzeć porodówkę i jedna położna nas oprowadziła i pokazała wszystko i opowiedziała kiedy najlepiej przyjechać do szpitala i jak się zachowywać. Tż się uśmiechnął i mówi do niej na koniec: nooo, nie jest tak źle jak myślałem. A ona do niego: jest, jest, gdybym panu cały sprzęt do porodu wyjęła, to by się pan przestraszył, na szczęście oboje się śmiali
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 11:58   #2991
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja bym nie przejechała po nich szczotką, chyba bym się zapłakała z bólu
aż mnie ciary przeszły jak sobie wyobraziłam,ze miałabym moje biedne sutki szczotką traktować...Ledwo ręcznikiem jestem w stanie się wytrzeć

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
właśnie doczytałam, że byłaś również w szpitalu, cieszę się, że wszytsko już jest dobrze
Ja na wypisie mam napisane zagrażający poród przedwczesny (ale to by się zgadzało, bo taki wynik może mieć ta skracająca się szyjka) i niedokrwistość ciężarnych (bo spało mi bardzo żelazo).
Co do moich obserwacji odnośnie szpitala, to utwierdziłam się również w tym, że opieka w tym szpitalu jest dobra, położne wszystkie przemiłe, wciąż było słychać na korytarzu jakieś żarty kierowane do rodzących. Lekarze też w porządku i na każde zawołanie, a niektóre wciskały dzwonek co chwilę.
No i najważniejsze, jak tż mnie odwiedził zapytaliśmy, czy możemy obejrzeć porodówkę i jedna położna nas oprowadziła i pokazała wszystko i opowiedziała kiedy najlepiej przyjechać do szpitala i jak się zachowywać. Tż się uśmiechnął i mówi do niej na koniec: nooo, nie jest tak źle jak myślałem. A ona do niego: jest, jest, gdybym panu cały sprzęt do porodu wyjęła, to by się pan przestraszył, na szczęście oboje się śmiali
I jak wrażenia po oględzinach porodówki? Ja to powiem wam szczerze że w szpitalu byłam raz jak mi wyrostek operowali(miałam 9 lat) ...nigdy póżniej nie lezałąm w szpitalu dlatego tym barzdiej poród będzie dla mnie stresujący
Stary 2014-12-02, 11:59   #2992
smv
Zakorzenienie

Ja na swoim wypisie ze szpitala jak miałam brzuch wzdęty mam Napisane Poronienie zagrażające. Jak zapytałam czemu tak to nazwali to powiedziała mi pani ze są takie kody i komputer sam generuje nazwę problemu ale żeby się nie martwić..
Stary 2014-12-02, 12:01   #2993
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja widziałam u siebie tylko salę poporodową, akurat odwiedzałam "ciocię" jak urodziła synka. Byłam już wtedy w ciąży, ale dowiedziałam się o tym jakoś z tydzień później Mój szpital to bez żadnych fajerwerków, za to personel podobno ekstra, że bardzo pomagają i często przychodzą dowiadywać się o stan rodzących.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-12-02, 12:03   #2994
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
szalona!!!
pędze jak szalona wiem
kurde ciekawi mnie która pierwsza z nas urodzi

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 12:04   #2995
slowiczek27
Raczkowanie

Cześć kochane Na codzień jestem sobie weterynarzem , obecnie na zwolnieniu To moja pierwsza ciąża. Jutro zaczynam 24 tydzień. Termin porodu 28.03.2015 Będzie synuś Maksiu <3

Właśnie zabrałam się za czytanie książki " Najszczęśliwsze niemowle w okolicy " i jestem zachwycona ! Polecam
slowiczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:05   #2996
niunia_ona
Zakorzenienie

od jutra zostanie mi 3 miesiące do poroduu
boże

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 12:06   #2997
meganka18
Rozeznanie

Czesc kochane

Witam was serdecznie w 25 tc ;D
Przepraszam ze mało pisze ale nie mogę sie jakoś wbić - czytam a nie wiem co napisać :/

Wlanie robię małe przedświąteczne porzatki w szafie :p

Moje zdobycze dla Bartosza - duzo, mało - cieżko ocenić ja jestem zaskoczona bo wszystko co kupiłam upychalam w szafie a teraz widze ile tego jest :p ImageUploadedByWizaz Forum1417518203.210182.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417518327.047052.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417518353.979200.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417518378.196080.jpg
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:07   #2998
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, znow nastepna czesc forum - nie nadazam

Kupilam 2 sukienki/tuniki z allegro, ktore ktoras z Was polecila - cudne!

Granatowa z krotkim rekawem jest krotsza, wiec zobaczymy jak z wiekszym brzuszkiem bedzie pasowala http://allegro.pl/sukienka-dresowa-b...789445798.html

A koralowa z dlugim rekawem jest poprostu idealna http://allegro.pl/sukienka-tunika-bo...768672274.html

Dzieki za polecenie!! Wkladam zdjecia jesli jeszcze ktoras zastanawia sie nad kupnem. Jedyne co to szkoda ze nie sa z 100% naturalnych materialow, ale pewnie dzieki temu fajnie naciagaja sie na brzuszku
dziewczyno Ty jesteś w ciąży?? pięknie wyglądasz

Cytat:
ale mnie rozłożyło...

biedna, kuruj się a tortem i prezentem się nie przejmuj, tort można kupić, a prezent wręczyć później zdrowie najważniejsze!

Cytat:

mam takie dni, że strasznie mnie cycki i sutki swędzą ale na szczęście w ogóle teraz nie bolą, bolały tylko w I trymestrze.

a właśnie mam pytanie, hartujecie sutki? przygotowujecie je jakoś do karmienia? mama mi mówiła, że tak robiła, ale jakoś nie mogę się przekonać do tego może dzisiaj na SR się dopytam o to...

Cytat:
za 26 tydzień

Cytat:

jak byłam w szpitalu w 18 tygodniu to też na wypisie miałam jakieś takie sformułowanie, że aż się przestraszyłam ale pewnie muszą takich używać...

poodkurzałam i przeleciałam mopem mieszkanie jeszcze kurze bym mogła wytrzeć w salonie, ale nie wiem czy mi się chce
a w nagrodę zjadłam batonika haha

chyba będę dziś pierniczki robić, będzie już tak świątecznie :smikola j2:
Stary 2014-12-02, 12:09   #2999
asiulek8
Wtajemniczenie

slowiczek27 witamy

meganka sporo tego już masz

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-12-02, 12:10   #3000
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slowiczek27 Pokaż wiadomość
Cześć kochane Na codzień jestem sobie weterynarzem , obecnie na zwolnieniu To moja pierwsza ciąża. Jutro zaczynam 24 tydzień. Termin porodu 28.03.2015 Będzie synuś Maksiu <3

Właśnie zabrałam się za czytanie książki " Najszczęśliwsze niemowle w okolicy " i jestem zachwycona ! Polecam
witamy

Cytat:
od jutra zostanie mi 3 miesiące do poroduu
boże
pędzisz u mnie jeszcze 5 dni do 3 miesięcy

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc kochane

Witam was serdecznie w 25 tc ;D
Przepraszam ze mało pisze ale nie mogę sie jakoś wbić - czytam a nie wiem co napisać :/

Wlanie robię małe przedświąteczne porzatki w szafie :p

Moje zdobycze dla Bartosza - duzo, mało - cieżko ocenić ja jestem zaskoczona bo wszystko co kupiłam upychalam w szafie a teraz widze ile tego jest :p
ale ilości piękne rzeczy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości