Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-01, 05:09   #1261
april_20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 010
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Moje w³osy zim± uwielbiaj± emolientowe od¿ywki i oleje.

Cytat:
Napisane przez nika135 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje za to uwielbiaj± sylikony zim±, bleh.
Polecicie co¶ konkretnego?
Stary 2014-12-01, 09:09   #1262
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Cytat:
Napisane przez nagomiko Poka¿ wiadomo¶æ
familijny :P
Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Ja od d³u¿szego czasu u¿ywam tego i jestem zadowolona:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...c-i-blask.html
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja u¿ywam codziennie pokrzywowego szamponu w litrowej butelce za ok 5,8 z³ szukaj na pó³kach kosmetycznych w samoobs³ugowych niedu¿ych spo¿ywczakach. Nazwê napiszê pó¼niej bo z g³owy nie pamiêtam
Dziêki, popatrzê, no a¿ nie mogê z nimi, nie wiem co im siê sta³o nagle :/
Cytat:
Napisane przez nika135 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje za to uwielbiaj± sylikony zim±, bleh.

moje tez, koniecznie!

Cytat:
Napisane przez april_20 Poka¿ wiadomo¶æ
Polecicie co¶ konkretnego?
Gliss kur oleo repair, nawet daje radê :p malinowy Alberto balsam, no i ukochany AiK
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-01, 09:23   #1263
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Nie powiem, oryginaln± my¶l mia³a, k³a¶æ rudy na w³osy maj±ce siê zrównaæ z czarnym odrostem Druga fryzjerka to naprawi, nie martw siê. A co do d³ugo¶ci i skrêtu - ciê¿ko cokolwiek radziæ widz±c zdjêcia upiêtego kucyka. Wrzuciæ zakrêcon± ca³o¶æ, to siê co¶ wymy¶li.
Dziewoje trzymajcie za mnie jutro kciuki, b³agam!
Brak s³ów po prostu. Nie s±dzi³am, ¿e moje w³osy mog± wygl±daæ tak ¼le. Odda³am siê w rêce fryzjerki i by³am pewna, ¿e piêknie zrobi w³osy. W za³±czeniu foto mojego mopa, którego mam na g³owie :-(
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2422~2.jpg (101,1 KB, 43 za³adowañ)
Stary 2014-12-01, 09:50   #1264
Dorcia91
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 476

Cze¶æ dziewczynki
Kiedy¶ dawno dawno kilka czê¶ci temu udziela³±m siê do¶æ sporo Powracam bo potrzebujê nowych inspiracji co do pielêgnacji-a gdzie ich nie znajdê jak u Was? Mam wra¿enie ¿e moje w³osy od czerwca stoj± w miejscu W dodatku mimo tej samej pielêgnacji skrêt siê bardzo pogorszy³ i ich stan. S± spuszone, matowe Od dzi¶ wracam znów do skrzypopokrzywy i CP. Dajê im miesi±c, w ym czasie bêde tez olejowaæ co 2 dni, je¶li siê nie poprawi±-¶cinam.
Chêtnie przyjmê wszystkie rady
Moje w³osy na blogu( link w podpisie). A to w³osy z przedwczoraj
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (105,8 KB, 23 za³adowañ)

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:06   #1265
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Witam wszystkie nowe kole¿anki

Moje w³osy zim± zawsze wyg±daj± gorzej w³asnie z tych powodów o których wspomnia³a unlike...Kaloryfery grzej±,powietrze suche,na dworze mróz.Z tym nawil¿aniem to trzeba uwa¿aæ bo w³osy nawil¿one wystawione potem na mróz mog± siê silnie uszkadzaæ...tak samo jak skóra zreszt±.My¶lê,¿e najlepiej z takiej sytuacji zabezpieczaæ je olejami,silikonami...W³os y nawil¿one w domu s± ok ale wyj¶c na mró¿ to ju¿ zabójstwo,wiec polecam silikony i oleje i tak samo jak w przypadku skóry t³usty film zapobiega zniszczeniom na mrozie.Nalepiej nosiæ czapkê i nie wystawiaæ ich na bezposrednie dzie³anie mrozu ale wiadomo,¿e nie zawsze siê tak da bo czapka jednak niszczy fryzurê

Dziewczyny jestem w szoku,wczoraj zrobi³am test ci±¿owy i jestem w ci±zy.Jestem z lekka zaniepokojona bo non stop chorujê ale sama tego chcia³am bo pozwoli³am sobie bez zabezpieczenia w dni niep³odne i mam.TZ siê cieszy a ja hmmm powoli siê oswajam z t± my¶l±.W sumie planowa³am drugie dziecko ale po operacji przegrody nosa,operacja ustalona na 17tego grudnia i muszê j± odwo³aæ w takim wypadku.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-12-01 o 11:08
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:20   #1266
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Brak s³ów po prostu. Nie s±dzi³am, ¿e moje w³osy mog± wygl±daæ tak ¼le. Odda³am siê w rêce fryzjerki i by³am pewna, ¿e piêknie zrobi w³osy. W za³±czeniu foto mojego mopa, którego mam na g³owie :-(
Rzeczywi¶cie zgubi³y nieco skrêtu. Pewnie masz tak jak ja - im krótsze w³osy tym s³abszy skrêt. Nie martw siê na zapas, daj im parê dni na u³o¿enie siê, odrosn± Kolor nie jest taki straszny.

Dorcia91: mo¿e stanê³y, bo osi±gnê³y maksymaln± d³ugo¶æ? Wiele d³ugow³osych mówi, ¿e dochodz± do punktu krytycznego, gdzie w³osy ju¿ nie rosn±

Curly: gratulacje mamu¶ko!
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:21   #1267
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczynki
Kiedy¶ dawno dawno kilka czê¶ci temu udziela³±m siê do¶æ sporo Powracam bo potrzebujê nowych inspiracji co do pielêgnacji-a gdzie ich nie znajdê jak u Was? Mam wra¿enie ¿e moje w³osy od czerwca stoj± w miejscu W dodatku mimo tej samej pielêgnacji skrêt siê bardzo pogorszy³ i ich stan. S± spuszone, matowe Od dzi¶ wracam znów do skrzypopokrzywy i CP. Dajê im miesi±c, w ym czasie bêde tez olejowaæ co 2 dni, je¶li siê nie poprawi±-¶cinam.
Olejowanie co dwa dni przez miesi±c? Jak dla mnie to zdecydowanie za czêsto choæ pewnie s± takie w³osy, którym taki maraton wyjdzie na dobre, ja siê dorobi³am kiedy¶ paskudnego przenawli¿enia olejuj±c co ok. 3 dni przez 2 tygodnie.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-12-01 o 12:27
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-01, 12:26   #1268
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Olejowanie co dwa dni przez miesi±c? Jak dla mnie to zdecydowanie za czêsto.
Tak mówisz?
Do tej pory olejowa³am raz na tydzieñ i nie s± w dobrym stanie planujê co 2 dzieñ, ale ju¿ dzi¶ wiem(siedz±c z olejem na g³owie) ¿e nastepne olejowanie bêdê mog³a zrobiæ dopiero w czwartek albo i piatek Wiêc chyba wyjdzie ¶rednio 2 razy w tygodniu 2 razy to chyba nie za du¿o ?

Curly81- dziêki za rady wiêcej silikonów? Ok I gratulacje

The Unilke
- to jest mo¿liwe ¿eby przesta³y rosn±æ po osi±gniêciu pewnej d³ugo¶ci?

Siedze na g³wie z mieszank± oleju s³onecznikowego, 1/3 soku z cytryny i 3 ³y¿ek ¿elu z siemienia lnianego

Mój blog KLIK
Stary 2014-12-01, 12:29   #1269
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Tak mówisz?
Do tej pory olejowa³am raz na tydzieñ i nie s± w dobrym stanie planujê co 2 dzieñ, ale ju¿ dzi¶ wiem(siedz±c z olejem na g³owie) ¿e nastepne olejowanie bêdê mog³a zrobiæ dopiero w czwartek albo i piatek Wiêc chyba wyjdzie ¶rednio 2 razy w tygodniu 2 razy to chyba nie za du¿o ?

Curly81- dziêki za rady wiêcej silikonów? Ok I gratulacje

The Unilke

Siedze na g³wie z mieszank± oleju s³onecznikowego, 1/3 soku z cytryny i 3 ³y¿ek ¿elu z siemienia lnianego
Pozwoli³am sobie edytowaæ mój komentarz bo my¶la³am, ¿e Ciê nie ma, a tu klops. Zerknij co napisa³am bo nie chce siê powtarzaæ.

A jeste¶ pewna, ¿e to olejów im brakuje? Jeste¶ zapoznana z tabelkami Myszki? Bo olej olejowi nierówny, a ona ¶wietnie rozpisa³a co które zawieraj±.
Stary 2014-12-01, 12:48   #1270
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Pozwoli³am sobie edytowaæ mój komentarz bo my¶la³am, ¿e Ciê nie ma, a tu klops. Zerknij co napisa³am bo nie chce siê powtarzaæ.

A jeste¶ pewna, ¿e to olejów im brakuje? Jeste¶ zapoznana z tabelkami Myszki? Bo olej olejowi nierówny, a ona ¶wietnie rozpisa³a co które zawieraj±.
nadrobi³am zaleg³o¶ci w blogu Myszki U mnie podobnie, najlepiej sprawdzaj± siê wielonienasycone a najmniej nasycone( kokosowy robi wielki puch ) .

Mój blog KLIK
Stary 2014-12-01, 12:52   #1271
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
nadrobi³am zaleg³o¶ci w blogu Myszki U mnie podobnie, najlepiej sprawdzaj± siê wielonienasycone a najmniej nasycone( kokosowy robi wielki puch ) .
Ja teraz siedzê z krokoszem na g³owie, zobaczymy jak to bêdzie jak potrzymam do wieczora na g³owie. Zrobi³am kok n a wype³niaczu i mam nadziejê, ¿e nikt siê nie zorientuje, ¿e mam smalec na g³owie.
Stary 2014-12-01, 12:54   #1272
201605161428
Konto usuniête

Cytat:

The Unilke
W sensie nie przestaj± rosn±æ, tylko s± np. tak ciê¿kie, ¿e siê nie utrzymuj± i wykruszaj±. Zamkniête ko³o. Wiele dziewczyn o tym mówi maj±c bardzo d³ugie w³osy. Moja fryzjerka stwierdzi³a raz, ¿e mam cienkie w³osy, wiêc nigdy d³u¿szych ni¿ za ³opatki nie zapuszczê, bo siê bêd± wykruszaæ od ciê¿aru.

Cytat:
Nienawidzê kokosa, za to lubi± rycynowy/macadamia i zwyk³a oliwa

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-12-01 o 12:55
Stary 2014-12-01, 12:59   #1273
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz siedzê z krokoszem na g³owie, zobaczymy jak to bêdzie jak potrzymam do wieczora na g³owie. Zrobi³am kok n a wype³niaczu i mam nadziejê, ¿e nikt siê nie zorientuje, ¿e mam smalec na g³owie.
daj znaæ jak siê spisze krokosz

Cytat:
W sensie nie przestaj± rosn±æ, tylko s± np. tak ciê¿kie, ¿e siê nie utrzymuj± i wykruszaj±. Zamkniête ko³o. Wiele dziewczyn o tym mówi maj±c bardzo d³ugie w³osy. Moja fryzjerka stwierdzi³a raz, ¿e mam cienkie w³osy, wiêc nigdy d³u¿szych ni¿ za ³opatki nie zapuszczê, bo siê bêd± wykruszaæ od ciê¿aru.

Nienawidzê kokosa, za to lubi± rycynowy/macadamia i zwyk³a oliwa
To mo¿ ei mnie to dotyczy zobaczê po tym miesi±cu dziêkujê za rady
Pssst. Mo¿esz powiedzieæ co¶ wiêcej o dwukierunkowej magisterce ???

Mój blog KLIK

Edytowane przez Dorcia91
Czas edycji: 2014-12-01 o 13:01
Stary 2014-12-01, 13:18   #1274
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Rzeczywi¶cie zgubi³y nieco skrêtu. Pewnie masz tak jak ja - im krótsze w³osy tym s³abszy skrêt. Nie martw siê na zapas, daj im parê dni na u³o¿enie siê, odrosn± Kolor nie jest taki straszny.
Zgubi³y ca³y skrêt :-( Ilekroæ mia³am krótkie w³osy to zawsze krecily siê taknjak i nigdy nie mia³am problemu. Kolor jest du¿o gorszy ni¿ na zdjêciu, szczególnie te rude odrosty :-( zaczê³am psikac kozieradka,bo akurat mam w domu, ale chyba w koñcu wypróbujê Jantar.

Dziewczyny co ja mogê zrobiæ? Na prawde nie mam ju¿ si³y. Niedosc, ¿e takie krótkie, brak skrêtu to jeszcze kolor okropny.
Wola³am juz te moje koñcówki, które wcale nie by³y rozdwojone, a jedynie przesuszone. Pierwszy raz w ¿yciu chcia³bym czas cofn±æ 😭

Czy macie jakie¶ rady?
Jak szybko rosn± Wam w³osy po Jantarze ?
Bêdê beczec 😢
Stary 2014-12-01, 14:12   #1275
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam wszystkie nowe kole¿anki

Moje w³osy zim± zawsze wyg±daj± gorzej w³asnie z tych powodów o których wspomnia³a unlike...Kaloryfery grzej±,powietrze suche,na dworze mróz.Z tym nawil¿aniem to trzeba uwa¿aæ bo w³osy nawil¿one wystawione potem na mróz mog± siê silnie uszkadzaæ...tak samo jak skóra zreszt±.My¶lê,¿e najlepiej z takiej sytuacji zabezpieczaæ je olejami,silikonami...W³os y nawil¿one w domu s± ok ale wyj¶c na mró¿ to ju¿ zabójstwo,wiec polecam silikony i oleje i tak samo jak w przypadku skóry t³usty film zapobiega zniszczeniom na mrozie.Nalepiej nosiæ czapkê i nie wystawiaæ ich na bezposrednie dzie³anie mrozu ale wiadomo,¿e nie zawsze siê tak da bo czapka jednak niszczy fryzurê

Dziewczyny jestem w szoku,wczoraj zrobi³am test ci±¿owy i jestem w ci±zy.Jestem z lekka zaniepokojona bo non stop chorujê ale sama tego chcia³am bo pozwoli³am sobie bez zabezpieczenia w dni niep³odne i mam.TZ siê cieszy a ja hmmm powoli siê oswajam z t± my¶l±.W sumie planowa³am drugie dziecko ale po operacji przegrody nosa,operacja ustalona na 17tego grudnia i muszê j± odwo³aæ w takim wypadku.
Jakimi olejami najlepiej? Mam lniany i z pestek winogrona, nadadz± siê? Je¶li chodzi o silikony to unika³am ich przez parê lat i teraz nie wiem nawet które s± ok dla moich w³osów, muszê próbowaæ ale od czego zacz±æ?

Gratulujê maleñstwa
ostatnio za czêsto w³±cza mi siê instynkt macierzyñski niestety moja sytuacja mi na to nie pozwala, ale cieszê siê z Twojego piêknego stanu
april_20 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:50   #1276
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakimi olejami najlepiej? Mam lniany i z pestek winogrona, nadadz± siê? Je¶li chodzi o silikony to unika³am ich przez parê lat i teraz nie wiem nawet które s± ok dla moich w³osów, muszê próbowaæ ale od czego zacz±æ?

Gratulujê maleñstwa
ostatnio za czêsto w³±cza mi siê instynkt macierzyñski niestety moja sytuacja mi na to nie pozwala, ale cieszê siê z Twojego piêknego stanu
Jako zabezpieczenie w³osów na mróz ja odgniatam ró¿nymi olejami i winogronowym te¿.Lnianego u¿ywam tylko na noc i do zmycia.Fajnym zabezpieczeniem na mróz jest te¿ serum z biovaxa z olejami macadamia albo serum witaminowe niebieskie te¿ z biovaxa.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-i-kokos.html

Do odgniatania i zabezpieczania prze mrozem mo¿esz u¿ywaæ dowolnego oleju jaki Ci s³u¿y .

Dziêkujê za gratki.

Stary 2014-12-01, 15:14   #1277
201605161428
Konto usuniête

Ja zabezpieczam koncowki jedwabiem z biovaxa zima.
Newquay: ja na "dopalaczach" mam przyrost okolo 2cm na miesiac. Zafarbuj na sensowny kolor i albo czekaj albo obetnij wiecej i nadaj ksztalt np. boba.
Dorcia (offtop): studiuje arabistyke i stosunki miedzynarodowe, oba na magistrze
Stary 2014-12-01, 16:23   #1278
MiaLove
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7
Dot.: Co mogê zrobiæ z moimi w³osami?

We¼ spróbuj jak±¶ od¿ywkê z olejkiem. W sensie ¿eby w sk³adzie by³ olejek. a po myciu i rozczesaniu na³ó¿ trochê pianki do w³osów krêconych, ale w same koñcówki. Te¿ mi siê puszy³y w³osy, ale teraz ³adnie siê krêc±.
MiaLove jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-01, 16:24   #1279
Newquay
Raczkowanie

W³osów juz bie zetne, ale poproszê fryzjerke, ¿eby je wycieniowala, ¿eby jako¶ siê zaczê³y uk³adaæ, bo narazie to jest tragedia. Kolor zmieniê i juz doczekaæ siê nie mogê.
Serio Jantar tak pomaga w poroscie w³osów? Unlike pocieszylas mnie, dziêkujê
Stary 2014-12-01, 16:48   #1280
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Jako zabezpieczenie w³osów na mróz ja odgniatam ró¿nymi olejami i winogronowym te¿.Lnianego u¿ywam tylko na noc i do zmycia.Fajnym zabezpieczeniem na mróz jest te¿ serum z biovaxa z olejami macadamia albo serum witaminowe niebieskie te¿ z biovaxa.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-i-kokos.html

Do odgniatania i zabezpieczania prze mrozem mo¿esz u¿ywaæ dowolnego oleju jaki Ci s³u¿y .

Dziêkujê za gratki.
Nie s± w³osy t³uste od tego?
Stary 2014-12-01, 17:16   #1281
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie s± w³osy t³uste od tego?
Jak na³o¿ysz za du¿o to s±,musisz sobie wypróbowaæ ile nak³adaæ,¿eby nie obci±zyæ za du¿o.Trzeba nabraæ wprawy.Ja odgniatam sucharki glow± w dó³.. najpierw serum, elixirem lub jedwabiem biovaxa a potem jeszcze trochê olejem poprawiam.Zacznij od mniejszej ilosci,roztrzyj sobie na d³oniach i ugniataj w³osy delikatnie aby równomiernie na³o¿yæ.Na koniec poprawiam jeszcze stoj±c na ptosto z przedzia³kiem..Mo¿e Tobie wystarczy tylko samo serum albo jedwab.Moje w³osy ch³on± wszystko i mogê na³o¿yæ wiecej ni¿ inni...

Stary 2014-12-01, 19:59   #1282
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Wszystkie w³oski piêkne

Curly gratulacje
Stary 2014-12-01, 23:20   #1283
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Curly - ale fajniutko, zdrowia dla Ciebie i dzidzi mój t¿ ostatnio ma przeb³yski ¿e by chcia³, ale ma pecha bo jestem za smarkata i musi sobie poczekaæ

april_20 - z silikonowych ziaje maseczki s± superanckie albo garnier oleo bo on te¿ ma silikony. ja zawsze u¿ywam albo z silikonami lotnymi albo z dimethicone, teraz zim± mam poczucie ¿e lepiej chroniê w³osy dziêki temu.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 00:45   #1284
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:

Gratulujê maleñstwa
U mnie dok³adnie taka sama sytuacja. Curly, gratulacje!

Cytat:
Olejowanie co dwa dni przez miesi±c? Jak dla mnie to zdecydowanie za czêsto choæ pewnie s± takie w³osy, którym taki maraton wyjdzie na dobre, ja siê dorobi³am kiedy¶ paskudnego przenawli¿enia olejuj±c co ok. 3 dni przez 2 tygodnie.
Ja teraz olejujê codziennie. Z tym ¿e ilo¶æ wielko¶ci orzecha laskowego. Nie da rady tutaj wyj¶æ na dwór bez oleju lub tony ¿elu na w³osach.

Ostatnio skoñczy³ mi siê olejek arganowy Organix, kupi³am ten i ¿a³ujê, ¿e wcze¶niej nie przeczyta³am opinii. :/ Sporo kosztowa³, a jest okropny. Przy nak³adaniu ma konsystencjê rzadkiego ¿elu, a po wyschniêciu zarówno na wygl±d jak i dotyk daje efekt jak po wyczesaniu gigantycznej ilo¶ci lakieru - w³osy s± matowe, suche, pozlepiane i ca³e w obrzydliwych kawa³eczkach kosmetyku i przylepionego kurzu, co wygl±da jak ³upie¿. Szybko kupi³am kolejny olejek Organix, a tego beznadziejnego najwy¿ej bêdê u¿ywaæ bezpo¶rednio przed myciem...
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 09:49   #1285
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 471

Curly81 gratulujê

april_20; krolewna_smieszka - u mnie to samo

No i witam zakrêcone i pofalowane

Nie piszê ale jak zawsze czytam. Moje loki rosn± tzn. mog³yby zacz±æ rosn±æ (nie dotykam no¿yczek), w sumie to nic nie eksperymentujê - ostatnio stosujê tylko sprawdzone kosmetyki no i oczywi¶cie nagminnie u¿ywam wcierek i ³ykam Vitapil
Loczki mam w dobrym stanie, brak suszarki im s³u¿y jednak mój sza³owy przyrost mnie dobija chyba postanowi³y w zimê nic nie rosn±æ

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 13:21   #1286
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mam hebe w Rzeszowie
Co radzicie kupiæ? Bo skoñczy³am kolejn± (hurra!!) od¿ywkê i kolejn± mam na wykoñczeniu i szampon i tak zacieram r±czki do zakupów Olej te¿ siê koñczy ale to u Myszki podpatrzê jaki tym razem
tylko ja muszê mieæ wy³±cznie co¶ emolientowego - bez protein
Kallos banana, je¶li lubisz siê z oliw± Z tym, ¿e ma 2 silikony, zmywalne delikatnym szamponem.

Cytat:
Napisane przez nez123 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mog³yby¶cie mi co¶ poradziæ? Szukam na zimê od¿ywek z ³agodnymi silikonami(zmywalnymi ³agodnymi szamponami typu hipp itd.) Przychodzi wam do g³owy co¶ co siê u was sprawdzi³o? Totalnie nie jest jestem na qbie¿±co z tym co jest na polskim rynku. Na razie testuje OLEO REPAIR ale szukam jeszcze czego¶. Dziêki za pomoc kreconow³ose :-*
W hebe s± kallosy, nowy bananowy i algowy, maj± ³agodne silikony
Tylko oba s± z oliw± Jest jeszcze seri z olejem arganowym, ma dimethicone.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie nad±¿am

Za to w³osy prze¿ywaj± wzlot, testujê now± od¿ywkê - http://www.rossnet.pl/GalleryImages/...1_10073910.png

Ostatnio same schn± na¿elowane hegronem w spreju i rano pogniotê wilgotnymi rêkoma i wychodzê i jest bosko, lepiej ni¿ po dyfuzorze. To wczorajsze wyschniête same nie otwierajcie bo jako¶æ marna mo¿e co¶ na miniaturce widaæ. Strasznie chcia³am je uwieczniæ takie skrêcone i zbite ale sprzêt pora¿ka
Zawsze wygl±daj± super, ale teraz przesz³y same siebie, piêknie
A ja wreszcie nie kupi³am tego hegronowego ¿elu

Cytat:
Napisane przez niezarejestrowana Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny Jako, ¿e jeste¶cie bardzo obeznane w pielêgnacji w³osów krêconych to mam do Was pytanie, a raczej pro¶bê. Otó¿ mój brat ma w³osy krêcone, nie takie typowe loczki, ale co¶ bardziej jak pan na zdjêciu

Oprócz szamponu nie u¿ywa niczego wiêcej i chcia³abym kupiæ mu na pewno jaki¶ stylizator co by trochê zapanowa³ nad swoj± niesforn± fryzur± i mo¿e jak±¶ od¿ywkê (w³osy krêcone, przet³uszczaj±ce siê), ale albo tak± bez sp³ukiwania albo jak±¶ ekspresow± co mo¿na od razu zmyæ. W grê nie wchodz± ¿adne maski, oleje itd. Mo¿ecie poleciæ co¶ co mog³oby mu pomóc?
To mo¿e joanna lniana bez sp³ukiwania, a do stylizacji jaki¶ s³abszy ¿el, mo¿e co¶ ze spo¿ywczaka za 3z³ bez alkoholu na pocz±tek?

Cytat:
Kochane kreconowlose moje wlosiaki mialy sie co raz to lepiej, az do momentu. Od tygodnia na glowie mam tragedie i to jeszcze malo powiedziane ;(
Wszystko zaczelo sie od tego, ze chcialam wrocic do naturalnego koloru wlosow i zostawic jedynie kilka blond pasemek. Mialam juz spory odrost wiec zdecydowalam, ze wracamy do natury.
Oddalam sie wiec w rece fryzjerki. No i to byl moj najwiekszy blad dotyczacy wlosow. Fryzjerka stwierdzila, ze powoli bedzie wracala do mojego naturalnego odcienia, zeby nie bylo szoku. Coz zaufalam glupia. Malo tego wlosy obciela mi na krociutko, przed ramiona Teraz wygladaja jak mop, doslownie, brudny stary mop.
Kolory mam dwa - rudy i jakis niby blond. Nigdy w zyciu nikt mi nie zrobil takiego sorki za wyrazenie g*wna na glowie.
Zdesperowana kupilam sobie B4 Hair colour remover , ale nie mialam serca pakowac takiej chemii na wloski i darowalam sobie.
Za tydzien ide do innej fryzjerki, mam nadzieje, ze ta naprawi ta tragedie. Bardzo na nia licze, tym bardziej, ze kiedys slicznie zrobila mi wloski. Ciesze sie, ze wrocila do miasta, bo teraz juz tylko do niej bed chodzila.
Tak zalamana to ja jeszcze nie bylam. Teraz to dopiero wlosy mi sie nie chca krecic ani lokow, ani fal tylko, w rozpuszczonych wygladam jakbym zamiast czapki ubrala swojego mopa. Zwiazac wlosy ciezko,bo sa strasznie krotkie.
Dziewczyny i co ja mam teraz robic? Jak je pielegnowac? Dotychczas olejowalam olejem kokosowym, bo mi bardzo sluzyl, szampon altera,odzywka isana niebieska, maska John frieda nawilzajaca, szampon z sls 7 ziol Schaumy, odzywka bez splukiwania ,na koncowki olejek arganowy.
Jestem tak zdesperowana, ze juz chcialam na lyso sie golic, ale maz mi to wybil z glowy. Dzieki Bogu
Rany nie wiem jak mozna tak komus wlosy popsuc
Czuje sie brzydka, zalamana i ciagle chce mi sie plakac ;(
W zalaczeniu zdjecia przed i po.
Rozumiem kochana
Poczekaj, a¿ odrosn±, dojd± do siebie, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje w³osy ostatnio maj± focha, chyba zwi±zanego z zim±, bo to, co do tej pory im s³u¿y³o, daje aktualnie efekt puchu i sucho¶ci. A poza tym nie mam innych kosmetyków, bo reszty siê pozby³am Kupowaæ nowo¶ci nie chcê, bo szkoda mi pieniêdzy i nie po to poprzednich kosmetyków siê pozbywa³am, by kolejne nakupowaæ. Liczê na to, ¿e im przejdzie. Zastanawia³am siê, czy nie nanaftowaæ ich (co za okre¶lenie ) z olejem, d-pantenolem i keratyn± na 15 minut, tylko obawiam siê, ¿e nafta spowoduje suszê. Pozostaje mi chyba czekaæ a¿ siê ogarn±.
Macie jakie¶ sprawdzone sposoby na ten niesprzyjaj±cy w³osom okres zimy?
Ej, u mnie to samo, ale u mnie wi±¿e siê to z humektantami - nie mogê teraz u¿ywaæ niczego, co je ma. W odstawkê poszed³ ulubiony biovax gold, farmona z ¿eñ szeniem, maseczka z mariona do czerwonych. EMolienty, emolinety i emolienty, no i czêste olejowanie mnie ratuje
Nawet olejowanie na glicerynowe od¿ywki puszy mnie teraz. Ach, ta wilgoæ i pogoda U¿ywam teraz g³ównie od¿ywki YR odbudowuj±ce, balsamu green pharmacy z arganem i granatem, od¿ywki planeta organica afryka z arganem, kallos bananowy. Wszystko, co ma du¿o emolientów.

Cytat:
Ostatnio maja faze na odzywke do kreconych Ives Rocher ale nawet nie sprawdzalam jaki to rodzaj odzywki
Emolientowa, bardzo j± lubiê, ale jeszcze bardziej kocham odbudowuj±c±

Cytat:
Cze¶æ dziewczynki
Hej hej
Mo¿e po prostu s± ju¿ tak d³ugie i ciê¿kie, ¿e skrêt bêdzie s³abszy?
Jesienio-zima (u mnie lekko pada ¶nieg) te¿ daje im pewnie w ko¶æ, ja u¿ywam teraz samych emolientów i raz w tygodniu protein, wystrzegam siê humektantów, mocno mnie pusz±, nawet w dawniej lubianych produktach. Trzymam kciuki i du¿o olejuj dobrze dobranym olejem

Cytat:
Ojej, gratulujê Bêdzie dobrze, w³osy nie bêd± wypadaæ Bardzo siê cieszê

Cytat:
I jak krokoszek

A ja pocieniowa³am w³osy niedawno i zrobi³am warstwy, krêc± siê teraz jak szalone
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:09   #1287
Newquay
Raczkowanie

Myszka dziêkujê Ci za wsparcie.

Unlike dziêkujê Ci za wsparcie.

Dziewczyny na prawde mi³o mi,¿e siê mn± tu zainteresowalyscie i pocieszylyscie.
Dla mnie to wa¿ne, bo jestem w do³ku teraz przez te w³osy. Tak strasznie mi smutno :-(

Analizowalam poczynania tej fryzjerki i co te¿ mog³o siê przyczyniæ do spalenia w³osów, bo uwa¿am,¿e s± popalone i dlatego siê nie kreca to fakt,¿e mokre po rozja¶nianiu spsikala lakierem do w³osów i to do¶æ obficie, a potem suszyla. Mia³am po tym dos³ownie siano, zero loków i wygl±da³am okropnie. Czyta³am,¿e w ten sposób po jednym razie fryzjerka spali³a loki dziewczynie, tylko tamta u¿ywa³a prostownicy, a ta moja suszarki. Tylko,¿e ¿aden lakier nie jest odporny na wysokie temperatury, a szczególnie na silne fryzjerskie, gor±ce powietrze. Nie wiem czy moja teoria jest s³uszna.
Od roku w³a¶nie ta fryzjerka robi³a mi w³osy. Teraz my¶lê, ¿e mo¿e ona mi w³osy popalila.
Do tej pory s±dzi³am, ¿e to przez tabletki antykoncepcyjne skrêt mi zanikal, ale jak patrze po zdjêciach sprzed roku to skrêt by³, ale troszkê grubszy, ale w³osy tez mia³am du¿o d³u¿sze, nieco inaczej ¶ciête wiec mog³o to byæ przyczyn± innego skrêtu.
Baby hair, które mi uros³y na d³ugo¶æ juz oko³o 6 cm, kreca siê wiêc to dobry znak.

Dziewczyn jeszcze raz bardzo Wam dziêkujê za wsparcie. To na prawdê wiele znaczy.
Stary 2014-12-02, 14:31   #1288
Klaudenc
Moderator

Newquay - tyle ¿e Twoje w³osy jak pokazywa³a¶ fotki by³y praktycznie bia³e to ja osobi¶cie nie dziwiê siê, ¿e popalone po takich rozja¶nianiach. Rozja¶niacz zawsze niszczy, nawet pali w³osy.

Dbaj, kup wcierki i jedz zdrowo. Mi ju¿ po 2 miesi±cach nowe, twarde i mocne w³oski wyrastaj±, s± mocniejsze i wypadanie usta³o a by³o szalone. Odrost równie¿ mam ciemniejszy, wierzê ¿e stan w³osków siê poprawia wiêc nie ma co do³owaæ siê w³osami, bêdzie lepiej tlyko czasu i cierpliwo¶ci

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-12-02 o 14:34
Stary 2014-12-02, 14:44   #1289
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Newquay - tyle ¿e Twoje w³osy jak pokazywa³a¶ fotki by³y praktycznie bia³e to ja osobi¶cie nie dziwiê siê, ¿e popalone po takich rozja¶nianiach. Rozja¶niacz zawsze niszczy, nawet pali w³osy.

Dbaj, kup wcierki i jedz zdrowo. Mi ju¿ po 2 miesi±cach nowe, twarde i mocne w³oski wyrastaj±, s± mocniejsze i wypadanie usta³o a by³o szalone. Odrost równie¿ mam ciemniejszy, wierzê ¿e stan w³osków siê poprawia wiêc nie ma co do³owaæ siê w³osami, bêdzie lepiej tlyko czasu i cierpliwo¶ci
Wcze¶niej w³osy by³y przesuszone, ale nie popalone. Jest ró¿nica choæby w dotyku.
Klaudenc miesi±c temu to ja my¶la³am, ¿e na prawdê mo¿e byæ tylko lepiej. Pielêgnacja siê sprawdza³a, w³osy stawa³y siê miêciutkie i widzia³am znaczna poprawê. Stwierdzi³am,¿e to dzia³a i postanowi³am wróciæ do mojego naktualnego koloru i jedynie kilku pasemek blond. Odda³am siê w rêce fryzjerki i có¿... Jak widaæ po moich zdjêciach to zawsze mo¿e byæ gorzej.
Jako wcierki u¿ywam kozieradki. Mama kupi³a mi ju¿ Jantar i czekam na przesy³kê z Polski.
Przyda³aby mi siê jaka¶ bomba witaminowa, ale nie wiem co by tu wymy¶liæ.
Stary 2014-12-02, 14:51   #1290
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Wcze¶niej w³osy by³y przesuszone, ale nie popalone. Jest ró¿nica choæby w dotyku.
Klaudenc miesi±c temu to ja my¶la³am, ¿e na prawdê mo¿e byæ tylko lepiej. Pielêgnacja siê sprawdza³a, w³osy stawa³y siê miêciutkie i widzia³am znaczna poprawê. Stwierdzi³am,¿e to dzia³a i postanowi³am wróciæ do mojego naktualnego koloru i jedynie kilku pasemek blond. Odda³am siê w rêce fryzjerki i có¿... Jak widaæ po moich zdjêciach to zawsze mo¿e byæ gorzej.
Jako wcierki u¿ywam kozieradki. Mama kupi³a mi ju¿ Jantar i czekam na przesy³kê z Polski.
Przyda³aby mi siê jaka¶ bomba witaminowa, ale nie wiem co by tu wymy¶liæ.
Ja mia³am kryzys rok, akurat nie zm ojej przyczyny, po prostu co¶ ze zdrowiem zaczê³o nawalaæ ale wziê³am sprawy w swoje rêce oraz wpad³am do lekarza i có¿, pomog³o, jest fajniej na pewno ; D
Bomba witaminowa w sensie ¿e suplement? Ja biorê taki jeden z hollandandbarret i jestem zadowolona, ale te sklepy s± tylko w UK i Holandii chyba.

A na kolor to albo rzeczywi¶cie znale¼æ dobrego fryzjera i zrobiæ mu porz±dny wywiad co i jak albo te¿ dowiedzieæ siê konkretnie na temat farb i farbowania i wzi±æ siê samemu. Czêsto fryzjerzy robi± wiêcej szkody, ni¿ jak sama zrobiæ szczególnie ¿e mo¿esz nawet kupiæ akcesoria i farby dla fryzjerów.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-12-02 o 14:53
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.