Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 16:23   #3091
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj obżarłam sie i wrąbałam mleczko w tubce, deser z bitą śmietaną, pączka, poł paczki piegusek i dzisiaj nadczo miałam cukier 170 masakra!!!! Popadne w cukrzyce. Tak sie nastrsszyłam,że nie tkne już nic słodkiego

Ja pranko w lutym prasowanko i w komody powkładam. Nic sie ciuszkom nie stanie jak poleżą. I w lutym już na zicher pakuje torbe do szpitala.

A co do hartowania sutków, to ja bym sie bała. Masując sutki itp. W ciąży wydziela sie oksytocna. Samo mówi za siebie. Ja bym sie bała je tarmosić

Jutro mam 1 spotkanko w szkole rodzenia. Jestem podekscytowana

A na obiad zrobiłam taką pomidorówke z kluskami lanymi, że w retauracji takiej nie ma

Mniam

żonamarcina sto lat! Spełnienia marzeń

przezduzeem slicznie to wygląda byłas wredy w ikei? widziałam mnóstwo brzuchatek i u jednej widziałam jak Tż miał dywan może to Ty. My byliśmy na ortwarcie na 10 i już o 11 byłam przy kase
nie znam sie na pomiarach cukru ale mozesz zjadac codziennie owoce i jogurty zamiast slodyczy, a raz w tygodniu np. dzien slodyczowy i zjesc to na co masz ochote i trwac w postanowieniu chociaz ciezko ja tak zaczelam robic, zrezygnowalam z cukru i tylko w weekendy sobie zjadam
paczka jadlam pysznego w sobote z budyniem pycha
Piszecie cos o hartowaniu sutkow, ja ich dotknac nawet delikatnie nie moge a co dopiero tarmosic

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Crystal kurde faktycznie ciężka sprawa... Myślę że miłość jest najsilniejsza i jeśli się naprawdę kochacie wzajemnie to nie ma bata na inna babę.

Ja się odnieść do sytuacji nie mogę - mój Mąż jest moim pierwszym facetem...
Nie boje sie ze mnie zostawi bo wiem ze tego nie zrobi Tylko, choler* wie co tam bedzie robic
Chyba zaczne na bilet i na wize odkladac od nowego roku i zrobie mu niespodzianke w niedziele rano

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinka_ Pokaż wiadomość
A nie boisz się, że będzie to zbieracz kurzu?
Mi podobają się takie różne cudeńka, ale zastanawiam się czy to w ogóle praktyczne, tak jak np. baldachimy... Nie mam doświadczenia w tej kwestii, dlatego pytam

Pięknie!

Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń!

Ja też nie cierpię prasować...

Teraz z maluszkiem zaczniecie nowy etap w życiu, podobno macierzyństwo odmienia i uspokaja, więc tego Ci życzę
mam nadzieje dziekuje Dziecko bedzie dla mnie najwazniejsze.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 16:23   #3092
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Wczoraj okazało się, że musimy uśpić naszego psiaka jest mi tak okropnie ciężko - nie mogę sobie poradzić jest taki cudowny jak patrzę na niego to płaczę
pomyśl o tym, że nie będzie się zwierzak dłużej męczył.

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki!
dziękuję za Wasze miłe słowa i wsparcie. Dziś wyszłam ze szpitala, jednak muszę leżeć w domu, bo szyjka skróciła się z 22mm do 15 i mam już 1cm rozwarcie. Musze brać leki i się na maksa oszczędzać i gdyby tylko pojawił się ból brzucha czy jakieś choćby drobne plamienie mam zaraz przyjechać. Za tydzień 9.12 mam już wizytę kontrolną. Powiem Wam że mój TŻ to jest przestraszony wciąż i już mi zapowiedział, że mam zakaz robienia czegokolwiek poza leżeniem...

A doświadczenie leżenia w szpitalu było dość ciężkie, bo dziewczyny miały różne problemy, jedne rodziły i dzieliły się radościami, inne plamiły bardzo i walczą o podtrzymanie kilkutygodniowych ciąż. Jedak lepiej będzie mi się leżało w domu, bo w szpitalu nie mogłam się wyłączyć z tych emocji i przeżyć innych.

Nie przeczytałam jeszcze co u Was, mam do nadrobienia 38 stron, ale będzie jutro lekturka
to będziesz miała co robić dzięki nam na wizażu teraz nic tylko leżeć i odpoczywać, bo jak nie to każdy dzień się liczy trzymamy kciuki, żeby wszystko było w porządku, bez żadnych niespodzianek do marca już bliżej iż dalej. ale też się dziwię, że nie proponowali Ci założenie szwów na szyjkę. oszczędzać się jasne, ale chyba szew byłby pewniejszy gratuluję wygranej, ładne wzory tych pościeli

asiulek8, do tej szkoły rodzenia się zapisz, jeśli możecie sobie na to pozwolić, skoro termin masz miesiąc po skończeniu kursu. zawsze to lepiej, czegoś się dowiesz, będziesz miała dodatkowe wsparcie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Na tej stronie można się zgłosić do testowania Bepanthenu https://mamotoja.pl/radyekspertek-be...y-ankieta.html , a zapisując się do programu Lovela Care można liczyć na próbki ich proszków http://www.lovela.pl/register.html
Ciekawe czy przyślą.
podziękować za cynk do testowania Bepanthenu już się nie można zgłosić, a z tą Lovelą to zobaczymy. ja z Gyncentrum dostałam próbki ich płynu do prania ubranek dla maluszków.

lejdi_aga13, kopa lat super, że w końcu dałaś radę do nas wpaść

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara
Daję sobie szlaban na Pepco i te wszystkie świąteczne ozdoby....dziś jak weszłam to zgłupiałam, jakbym mogła to bym tirem wyjechała
jakie to wszystko ładne, błyszczące, świecące...jak ta sroka.
witamy w klubie. ja póki co trzymam nerwy i portfel na wodzy, bo i tak w tym roku będziemy mieć maleńką choineczkę, która stoi już ubrana od ubiegłych świąt. ale po świętach będą wyprzedaże ozdób i wtedy zaszaleję

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
Kurczę dziewczyny poważnie się zastanawiam nad wyborem pieluszek - jedno- czy wielorazowe.
wiesz, pytanie czy stawiasz na wygodę i nie masz problemu z kasą na jednorazówki, czy dasz radę prac pieluchy codziennie albo co drugi dzień i trochę częściej przewijać małego lub jesteś eko. my wybraliśmy wielorazówki, ale głównie powodów finansowych, bo jeśli liczyć to, że kupujesz ich 25-30 i masz nie tylko dla 1 dziecka, ale i dla następnego to wychodzi dużo taniej. koszty prania nie są większe niż koszty jednorazówek. a i chemi w nich nie ma, jak w jednorazówkach.

aniusia77, z tego co wiem to napar z liści malin to naturalny sposób na przyspieszenie porodu, dlatego jest zalecany dopiero przy samej końcówce ciąży. teraz jest na to o wiele wiele za wcześnie nie wiem, ja bym nie ryzykowała jednak. to trochę tak jak z ziołami a nawet alkoholem i papierosami, znajdą się tacy, którzy Ci powiedzą, ze z umiarem wszystko jest dla ludzi nawet w ciąży.

ja sutków nie hartuję. może i powinnam ale cieszę się z tego, że chociaż wyszły, bo kiedyś miałam jakieś wklęsłe, ale też nie całkowicie. teraz wyglądają jak sutki, ale nie swędzą, nie bolą i nic z nich nie cieknie za to stanik będę musiała kupić, bo zrobiło się niewygodnie.

Cytat:
Napisane przez żona_marcina
Dzisiaj mi stuknęło 34 lata
100lat!

crystal-zdolniacha całkiem ładny ten przewijak, to nic że różowy. potem i tak pewnie przeniesiecie się z mały do wanny albo brodzika

jak mi się dziś nie chce... hamburgera bym sobie zjadła
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 16:27   #3093
crystal25
Zakorzenienie

lesyeux daj pomidorowki Moja mama tez wczoraj robila, ale juz wyjezdzalam wiec jej nie dostalam , bo bym musiala poczekac jeszcze, a tak pachnialo w calym mieszkaniu

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
pomyśl o tym, że nie będzie się zwierzak dłużej męczył.

to będziesz miała co robić dzięki nam na wizażu teraz nic tylko leżeć i odpoczywać, bo jak nie to każdy dzień się liczy trzymamy kciuki, żeby wszystko było w porządku, bez żadnych niespodzianek do marca już bliżej iż dalej. ale też się dziwię, że nie proponowali Ci założenie szwów na szyjkę. oszczędzać się jasne, ale chyba szew byłby pewniejszy gratuluję wygranej, ładne wzory tych pościeli

asiulek8, do tej szkoły rodzenia się zapisz, jeśli możecie sobie na to pozwolić, skoro termin masz miesiąc po skończeniu kursu. zawsze to lepiej, czegoś się dowiesz, będziesz miała dodatkowe wsparcie

podziękować za cynk do testowania Bepanthenu już się nie można zgłosić, a z tą Lovelą to zobaczymy. ja z Gyncentrum dostałam próbki ich płynu do prania ubranek dla maluszków.

lejdi_aga13, kopa lat super, że w końcu dałaś radę do nas wpaść

witamy w klubie. ja póki co trzymam nerwy i portfel na wodzy, bo i tak w tym roku będziemy mieć maleńką choineczkę, która stoi już ubrana od ubiegłych świąt. ale po świętach będą wyprzedaże ozdób i wtedy zaszaleję

wiesz, pytanie czy stawiasz na wygodę i nie masz problemu z kasą na jednorazówki, czy dasz radę prac pieluchy codziennie albo co drugi dzień i trochę częściej przewijać małego lub jesteś eko. my wybraliśmy wielorazówki, ale głównie powodów finansowych, bo jeśli liczyć to, że kupujesz ich 25-30 i masz nie tylko dla 1 dziecka, ale i dla następnego to wychodzi dużo taniej. koszty prania nie są większe niż koszty jednorazówek. a i chemi w nich nie ma, jak w jednorazówkach.

aniusia77, z tego co wiem to napar z liści malin to naturalny sposób na przyspieszenie porodu, dlatego jest zalecany dopiero przy samej końcówce ciąży. teraz jest na to o wiele wiele za wcześnie nie wiem, ja bym nie ryzykowała jednak. to trochę tak jak z ziołami a nawet alkoholem i papierosami, znajdą się tacy, którzy Ci powiedzą, ze z umiarem wszystko jest dla ludzi nawet w ciąży.

ja sutków nie hartuję. może i powinnam ale cieszę się z tego, że chociaż wyszły, bo kiedyś miałam jakieś wklęsłe, ale też nie całkowicie. teraz wyglądają jak sutki, ale nie swędzą, nie bolą i nic z nich nie cieknie za to stanik będę musiała kupić, bo zrobiło się niewygodnie.

100lat!

crystal-zdolniacha całkiem ładny ten przewijak, to nic że różowy. potem i tak pewnie przeniesiecie się z mały do wanny albo brodzika

jak mi się dziś nie chce... hamburgera bym sobie zjadła

dziekuje Za darmo go dostalismy , wiec kupilismy paczke pampersow dla dziecka z tej rodziny , zeby nie bylo ze z pustymi rekoma po niego przyszlismy praktyczny wszystko co potrzebuje bedzie pod reka
Stary 2014-12-02, 16:30   #3094
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
Wlasnie apropos prasowania mialam pytac - mam pralke LG z technologia prania w parze (true steam). I tak sie zastanawiam czy moze wypranie ubranek w tej parze wystarczy i nie bedzie trzeba prasowac? Co myslicie? Bo takie male calkiem ubranka to prasuje sie zeby usunac ewentualne zarazki, czy odkazic ubranka co nie?
kurcze nie wiem, nie znam się na takich technologiach, ale tak jak piszesz w tym prasowaniu chodzi o zabicie zarazków, więc jeśli Twoja pralka to potrafi tak jak żelazko, to miałabyś prasowanko z głowy
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 16:38   #3095
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dziekuje Za darmo go dostalismy , wiec kupilismy paczke pampersow dla dziecka z tej rodziny , zeby nie bylo ze z pustymi rekoma po niego przyszlismy praktyczny wszystko co potrzebuje bedzie pod reka
pieluchy - dobry pomysł ich nigdy za wiele, tym bardziej, że to dość kosztowny interes. miło, że o tym pomyśleliście

ja bym chciała takiego torta z pieluszek dostać ładne są. zresztą my dostaniemy tzw. wyprawkę od TŻta z pracy i pewnie trochę ciuszków od naszych współpracowników i tam w tej wyprawce będą też pieluszki

pomidrówka jejku, zjadłabym... chyba będę musiała sobie jutro taką ugotować
Stary 2014-12-02, 16:43   #3096
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
pieluchy - dobry pomysł ich nigdy za wiele, tym bardziej, że to dość kosztowny interes. miło, że o tym pomyśleliście

ja bym chciała takiego torta z pieluszek dostać ładne są. zresztą my dostaniemy tzw. wyprawkę od TŻta z pracy i pewnie trochę ciuszków od naszych współpracowników i tam w tej wyprawce będą też pieluszki

ale wam fajnie u mnie w pracy jedynie po urodzeniu dziecka dostaje się kurierem bukiet kwiatów choć to też miły gest- nie powiem
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 17:10   #3097
crystal25
Zakorzenienie

dostalam w prezencie krem do twarzy i nie wiem czy moge uzywac a skladniki nic mi nie mowia jaka lipa.....

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

ladnie wygladaja te torty
Milo dostac z pracy taki prezent od poprzedniego pracodawcy dostalismy 100 euro w bonie, przyszlo poczta plus kartka od pracownikow z okazji naszego slubu, az milo..... szczegolnie ze TZ praca to same delegacje i rzadko sie widzi z kolegami z pracy raz na rok to jest dobrze
Tutaj we Francji zazwyczaj od rodziny dostaje sie zloty lancuszek lub cos ze zlota w prezencie z imieniem dziecka lub jak wszedzie ubranka.
Stary 2014-12-02, 17:15   #3098
Michiru
Zakorzenienie

crystal, a jaki ten krem dostałaś?? może sprawdź w googlach czy możesz używać?? ja mam skóę na tyle wrażliwą, że nie zmieniałam kremu i dalej używam Koziego Mleka 1 z Ziaji pytałam na początku lekarza, czy nie powinnam go zmienić na jakiś inny, ale stwierdził, że nie ma problemu.

luzna25, i tak dobrze, że bukiet dostajecie po porodzie, bo u mnie w firmie nie ma takiego zwyczaju i jak ludzie sami z siebie nie wyjdą z inicjatywą to firma ma to gdzieś.
Stary 2014-12-02, 17:28   #3099
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wczoraj obżarłam sie i wrąbałam mleczko w tubce, deser z bitą śmietaną, pączka, poł paczki piegusek i dzisiaj nadczo miałam cukier 170 masakra!!!! Popadne w cukrzyce. Tak sie nastrsszyłam,że nie tkne już nic słodkiego
Kochana a miałaś obciążenie glukozą już? Bo nie doczytałam może, ale przy takim cukrze, to nie tylko słodyczy się nie je, ale też węglowodanów od rana i w ogóle ostra dieta cukrzycowa

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 17:39   #3100
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
crystal, a jaki ten krem dostałaś?? może sprawdź w googlach czy możesz używać?? ja mam skóę na tyle wrażliwą, że nie zmieniałam kremu i dalej używam Koziego Mleka 1 z Ziaji pytałam na początku lekarza, czy nie powinnam go zmienić na jakiś inny, ale stwierdził, że nie ma problemu.

luzna25, i tak dobrze, że bukiet dostajecie po porodzie, bo u mnie w firmie nie ma takiego zwyczaju i jak ludzie sami z siebie nie wyjdą z inicjatywą to firma ma to gdzieś.
LOOkX ze szweckiej firmy, sprawdzalam sklad ale ciezko mi go rozczytac a do tego w google znalazlam tylko strone tego kremu w dziwnym jezyku, i nic wiecej, zadnych opinii, niczego co bym mogla zrozumiec
Stary 2014-12-02, 18:00   #3101
żona_marcina
Rozeznanie

Dziękuję jeszcze raz za życzenia.

Mój kochany mężuś mnie rozczulił, bo oprócz pieknych kwiatów dostałam kurierem paczkę a w niej żel położniczy Natalis (ma ułatwić poród) i masę drobnicy dla dziecka - smoczki Avent, kremy Bepanhten, płyty z ćwiczeniami, jakieś książeczki.

Cytat:
To nie jest zdrowe, Sama z tym walcze, ale nie odwaze sie pojsc z tym do lekarza, bo psycholog glupszy ode mnie
Moj byly byl takim dupkiem, ze go zostawilam przed slubem.
Moj TZ tez byl nie lepszy swojego czasu podczas delegacji. I nikt mi nie wmowi ze byl swiety , a pomimo tego kocham go tak silnie, ze zostalam jego zona. Stara sie, jest kochany, robi dla mnie wszystko.....ale nic juz nie zwroci mojego zaufania do niego. Wiec bede musiala z tym zyc. Sama sie na to zdecydowalam
Kochana nie masz wyjścia i musisz zaufać mężowi. On na pewno zdaje sobie sprawę z tego ile może stracić.
Ja wogóle nie jestem zazdrosna o swojego, uważam że jest na tyle dorosły i odpowiedzialny, że potrafi oprzeć sie pokusie. Nie kontroluję go nawet, gdy wyjeżdza na jakieś wycieczki z pracy z klientkami i młodymi podwładnymi

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Ja wczoraj i dzisiaj. Od jutra obiecałam sobie zero słodyczy, regularne świczenia z płyty z ćwiczeniami dla ciężarnych i co najmniej jedna lekcja angielskiego dziennie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
Wlasnie apropos prasowania mialam pytac - mam pralke LG z technologia prania w parze (true steam). I tak sie zastanawiam czy moze wypranie ubranek w tej parze wystarczy i nie bedzie trzeba prasowac? Co myslicie? Bo takie male calkiem ubranka to prasuje sie zeby usunac ewentualne zarazki, czy odkazic ubranka co nie?
To może pierwszy raz uprasoważ a potem parą? Bo w sumie bakterie giną już w temp. 60 stopni. A jak nie to przynajmniej przemęczysz się żelazkiem przez rok a później to już będziesz używać tej funkcji.

Zazdroszczę pralki, bo uprasowanie tych maniuniuch ubranek zajęło mi 3 dni. A tu czeka kolejna porcja

Edytowane przez żona_marcina
Czas edycji: 2014-12-02 o 18:01
żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:10   #3102
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ale wam fajnie u mnie w pracy jedynie po urodzeniu dziecka dostaje się kurierem bukiet kwiatów choć to też miły gest- nie powiem
kwiaty super

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
lesyeux daj pomidorowki Moja mama tez wczoraj robila, ale juz wyjezdzalam wiec jej nie dostalam , bo bym musiala poczekac jeszcze, a tak pachnialo w calym mieszkaniu

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

paczka pampersów zawsze przyda się

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:11   #3103
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Mam pytanko do mamuś, które robiły materiałowe literki - czym je wypychałyście?
Mam w planie zrobić dla córeczki girlandę, poczytałam trochę i wychodzi, że wata się totalnie nie nadaje (jest za miękka), nie chcę też dopuszczać do rzezi i rozpruwać miśka dla jego watoliny...może macie jakieś pomysły?
Poniżej zdj. o co mi chodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz.jpg (80,3 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-12-02, 18:15   #3104
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Mam w planie zrobić dla córeczki girlandę, poczytałam trochę i wychodzi, że wata się totalnie nie nadaje (jest za miękka), nie chcę też dopuszczać do rzezi i rozpruwać miśka dla jego watoliny...może macie jakieś pomysły?
kupiłam z lumpka jakąś bluzkę grubszą i jak ulał i za jedyne 1 zł

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
To nie jest zdrowe, Sama z tym walcze, ale nie odwaze sie pojsc z tym do lekarza, bo psycholog glupszy ode mnie
Moj byly byl takim dupkiem, ze go zostawilam przed slubem.
Moj TZ tez byl nie lepszy swojego czasu podczas delegacji. I nikt mi nie wmowi ze byl swiety , a pomimo tego kocham go tak silnie, ze zostalam jego zona. Stara sie, jest kochany, robi dla mnie wszystko.....ale nic juz nie zwroci mojego zaufania do niego. Wiec bede musiala z tym zyc. Sama sie na to zdecydowalam
musiało być ciężko Ci przed ślubem zostawić współczuję.
ale widać tak musiało być.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 18:26   #3105
dziewczynazgitara
Raczkowanie

niunia_ona a widzisz Kochana to jest to może nawet jakiś polar z lumpka czy coś! pochwalę się końcowym efektem, choć z moim słomianym zapałem do DIY to tak po nowym roku pewnie będą efekty
Stary 2014-12-02, 18:31   #3106
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:

Myślałam o wielorazówkach ze względu na zdrowie i komfort dziecka. Sama wolałabym być otulona pupą w coś mięciutkiego i miłego, niż sztywną pieluchę. Napisz proszę coś więcej jakie wybrałaś, gdzie kupiłaś.. Mocno myślę, ale chyba skuszę się na wielorazówki.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:35   #3107
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
kupiłam z lumpka jakąś bluzkę grubszą i jak ulał i za jedyne 1 zł

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

musiało być ciężko Ci przed ślubem zostawić współczuję.
ale widać tak musiało być.
bylo ciezko, ale tak musialo byc zwlaszcza ze bylismy 5 lat razem, i rok czasu planowalismy ten slub. kazdy mowil ze bede zalowac.... bo w takiej chwili nie powinnam rezygnowac..... a ja nie zaluje niczego, zalowalabym chyba swojego zycia po tym slubie...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dziękuję jeszcze raz za życzenia.

Mój kochany mężuś mnie rozczulił, bo oprócz pieknych kwiatów dostałam kurierem paczkę a w niej żel położniczy Natalis (ma ułatwić poród) i masę drobnicy dla dziecka - smoczki Avent, kremy Bepanhten, płyty z ćwiczeniami, jakieś książeczki.

Kochana nie masz wyjścia i musisz zaufać mężowi. On na pewno zdaje sobie sprawę z tego ile może stracić.
Ja wogóle nie jestem zazdrosna o swojego, uważam że jest na tyle dorosły i odpowiedzialny, że potrafi oprzeć sie pokusie. Nie kontroluję go nawet, gdy wyjeżdza na jakieś wycieczki z pracy z klientkami i młodymi podwładnymi

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Ja wczoraj i dzisiaj. Od jutra obiecałam sobie zero słodyczy, regularne świczenia z płyty z ćwiczeniami dla ciężarnych i co najmniej jedna lekcja angielskiego dziennie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

To może pierwszy raz uprasoważ a potem parą? Bo w sumie bakterie giną już w temp. 60 stopni. A jak nie to przynajmniej przemęczysz się żelazkiem przez rok a później to już będziesz używać tej funkcji.

Zazdroszczę pralki, bo uprasowanie tych maniuniuch ubranek zajęło mi 3 dni. A tu czeka kolejna porcja
kochany twoj TZ
to dla mnie zbyt trudne chyba. Mam same czarne mysli, ktore nie daja mi spac, i podnosza cisnienie.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
sliczne to
Stary 2014-12-02, 18:43   #3108
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
bylo ciezko, ale tak musialo byc zwlaszcza ze bylismy 5 lat razem, i rok czasu planowalismy ten slub. kazdy mowil ze bede zalowac.... bo w takiej chwili nie powinnam rezygnowac..... a ja nie zaluje niczego, zalowalabym chyba swojego zycia po tym slubie...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

kochany twoj TZ
to dla mnie zbyt trudne chyba. Mam same czarne mysli, ktore nie daja mi spac, i podnosza cisnienie.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

sliczne to
ważne że się podniosłaś po tej akcji z byłym bo to naprawdę psychicznie można się wykończyć , napewno było ciężko
ale ważne że teraz jest już w końcu tak jak powinno być.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 18:49   #3109
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wypychałam watą, ważne żeby nie "kulać" kulek jak już się wypycha, bo wtedy odznaczają się jak już się wszystko zaszyje

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 18:56   #3110
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
niunia_ona a widzisz Kochana to jest to może nawet jakiś polar z lumpka czy coś! pochwalę się końcowym efektem, choć z moim słomianym zapałem do DIY to tak po nowym roku pewnie będą efekty
proszę będzie pięknie )

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 19:24   #3111
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
zapomnialam o sniadaniu, za to skrecilam sama z malymi problemami przewijak!!! skrecilam srubki a zapomnialam o dwoch poleczkach na dol i musialam wszystko odkrecac i przykrecac od nowa
Moj synek bedzie mial rozowy przewijak a ochraniacze okazaly sie za duze i stracilam 7 euro tak nie ladnie to wygladalo ze lepiej bez nich
no i co z tego, że różowe, uwierz mi, że małemu nie bedzie to przeszkadzać
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Ja się odnieść do sytuacji nie mogę - mój Mąż jest moim pierwszym facetem...
o kurcze ale fajnie
Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dzielna z Ciebie kobieta. Też myślę, że dwoje dzieci to hardcore,nawet jeśli jest między nimi większa różnica wieku. Zobaczymy jaki będzie Olek, jeśli da mi w kość to pewnie troszeczkę dłużej odczekam z kolejnym dzieckiem.
Dzisiaj mi stuknęło 34 lata, więc nie mam czasu ociągać się z kolejnym potomstwem. Miało być jedno, teraz już wiem, że będzie dwójka. Mąż marzy o trójeczce.
wszystkiego najlepszego to może picolo byśmy się napiły?
ja po wizycie, mały rośnie jak na drożdżach, mamy już 995 gramów żywej wagi dostałam też glukometr do mierzenia cukru, mam za niski cukier nadczczo i mam sobie robic pomiary plus jeśc często, mało, bez słodyczy
no i news dnia-doktor na wizycie z chłopaka zrobił mi dziewczynę aż sie boję kolejnej wizyty, z ciuszkami i wózkiem zdecydowanie się wstrzymuję
Stary 2014-12-02, 19:32   #3112
tout-petit-fille
Zadomowienie

Pisałyście dziewczyny o zaufaniu do naszych TŻ.
Nigdy nie można ufać na 100%, chociażby nasz facet był aniołem. Zawsze trzeba być uważnym i dbać o związek.

Tym bardziej, że widzimy wokół jak faceci kręcą swoje dziewczyny/żony. Miałam taki okres, że nienawidziłam wszystkich facetów, oprócz tych z rodziny i oczywiście mojego TŻ. Nie ufałam żadnemu i w każdym widziałam potencjalnego zdradzacza swojej partnerki

A poza tym dziś miałam dzień wydawacza pieniędzy. Od rana czułam, że MUSZĘ coś kupić, bo zwariuję. Jakieś dziwne hormony mnie dopadają:P

Kupiłam pełno różnych tiuli i wstążek do zrobienia czegoś, co któraś z Was chyba wstawiała:
ef7fd08c2dcc7b98b46328dcbf94f09f.jpg

Kupiłam też komodę na ciuszki dziecka, bo nie mam gdzie pakować to wszystko i zrobił mi się burdel. Wciąż czekam na rozpoczęcie remontu, w ramach którego jest też garderoba
komoda.jpg

Kupiłam też 4 książki na prezenty. Trzy z nich na tyle ciekawe, że chętnie sama przeczytam, a jedna to typowe romansidło dla teściowej. Takie książki lubi najbardziej

Stary 2014-12-02, 19:33   #3113
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:

przezduzeem slicznie to wygląda byłas wredy w ikei? widziałam mnóstwo brzuchatek i u jednej widziałam jak Tż miał dywan może to Ty. My byliśmy na ortwarcie na 10 i już o 11 byłam przy kase
Bylismy jednak w piatek po poludniu aby nie lazic w tlumie, bo nic tak nie irytuje mojego tz jak tlumy
I akurat trafilismy tak ze sklep byl dosc pusty
Wasze meble juz poskrecane?
Cytat:
Ja wypychalam wnetrzem z taniej poduszki (ta akurat z ikei za 5zl) i auper sie sprawdzilo.
Ale po uszyciu stwierdzilam ze za ciemny kolor literek wyszedl i bede robic nowe

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 19:33   #3114
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ja po wizycie, mały rośnie jak na drożdżach, mamy już 995 gramów żywej wagi dostałam też glukometr do mierzenia cukru, mam za niski cukier nadczczo i mam sobie robic pomiary plus jeśc często, mało, bez słodyczy
no i news dnia-doktor na wizycie z chłopaka zrobił mi dziewczynę aż sie boję kolejnej wizyty, z ciuszkami i wózkiem zdecydowanie się wstrzymuję
że co zrobił???? jak to tak??? że z dziewczynki chłopaka zrobić to słyszałam ale w druga strone? Pewnie w szoku jesteście ? Ja wizyte mam w czwartek I teraz sie boje....
Stary 2014-12-02, 19:35   #3115
anyolek
Zadomowienie

Hej mamusie
Znów mnie rozłożyło Kaszel męczy mnie od ostatniego przeziębienia (4 tygodnie!!!), a wczoraj doszedł jeszcze katar tak męczący, że w nocy myślałam, że się uduszę
Z pozytywnych wieści- to na 10 stycznia zapisaliśmy się na wizytę na oddziale porodowym w naszym szpitalu, a od 10 lutego będziemy chodzić na szkołę rodzenia (co tydzień po 2 godziny, łącznie 4 zajęcia)
Nadrabiałam dzisiaj cały dzień zaległości z wątku i widzę, że wiele z Was ma już gotowe pokoiki! Pogratulować organizacji, my wciąż na tym samym etapie (czytaj: nawet nie zaczęliśmy! )
smv- pięknie wyglądasz! boski brzuszek
Edith- uważaj na siebie kochana, pewnie ciężkie teraz chwile przeżywasz, ale napewno ważne też jest, żebyś się nie stresowała... Głowa do góry, wszystko będzie dobrze!!! Trzymam mocno kciuki!
Żona_Marcina- Sto lat!!!
Nouvelle- bardzo fajny pomysł z pomponami na gałązkach
Dziewczyna_Z_gitarą- ja bym rozwaliła jakąś stara poduszkę, jeśli masz, a jeśli nie, to zamów takie wypełnienie http://allegro.pl/wypelnienie-do-mas...833645151.html

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-12-02 o 19:36
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 19:35   #3116
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
no i co z tego, że różowe, uwierz mi, że małemu nie bedzie to przeszkadzać

o kurcze ale fajnie

Na prawdę???? To lepiej nic ju nie kupuj na prawdę- jak on określa w takim razie płeć Jak mu pasuje?

A 995g to już zacna waga - gratulacje dla niej/niego

Stary 2014-12-02, 19:37   #3117
nusiekowa
Wtajemniczenie

coś w powietrzu wisi bo ja dzis też dzień zakupowy miałam-pozamawiałam też książki pod choinke,karuzele małemu na łóżeczko, fartuch kuchenny babci.. pościel do łóżeczka I coś jeszcze?? chyba o czymś zapomniałam...hmmmm
Stary 2014-12-02, 19:41   #3118
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
że co zrobił???? jak to tak??? że z dziewczynki chłopaka zrobić to słyszałam ale w druga strone? Pewnie w szoku jesteście ? Ja wizyte mam w czwartek I teraz sie boje....
Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Na prawdę???? To lepiej nic ju nie kupuj na prawdę- jak on określa w takim razie płeć Jak mu pasuje?

A 995g to już zacna waga - gratulacje dla niej/niego
w 21 tygodniu byłam na połówkowym u ekstra Pani doktor na ekstra sprzęcie i mówi chłopak na 99 %, a dziś doktor mówi, że siusiaka nie widzi tylko pępowinę ja byłam w takim szoku, że mówię,mu żeby głupio nie żartował, ale on mówił tylko to co widział ja sie tam cieszę z dziewczyny nie mniej z zakupami się wstrzymuję
Stary 2014-12-02, 19:47   #3119
niunia_ona
Zakorzenienie

jaka wg Was jest temp pokojowa?

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
w 21 tygodniu byłam na połówkowym u ekstra Pani doktor na ekstra sprzęcie i mówi chłopak na 99 %, a dziś doktor mówi, że siusiaka nie widzi tylko pępowinę ja byłam w takim szoku, że mówię,mu żeby głupio nie żartował, ale on mówił tylko to co widział ja sie tam cieszę z dziewczyny nie mniej z zakupami się wstrzymuję
oooo ale szok cooo
boję się że u mnie może być podobnie oby nie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 19:50   #3120
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
No to w takim razie gratuluję córeczki Moja Ola była chłopcem do 24tc

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości