Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 08:59   #3541
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Gratulacje wszyskich udany wizyt !!

U nas Bartosz pozostaje Bartoszem wazy 685 g (24w2d) rośnie zgodnie z terminem OM wiec zastaje 23.03 ( nie widac juz go tak jak kiedys w całości na usg ;D
Dostałam skierowanie na :
Krzywą cukrowa 75 ( po godzinie i po 2 h - podobno nie wolno chodzić bo to test na obciążenie a nie na spalanie...
Toksoplazmozę ( wcześniej mi wyszła ujemna ) - wtedy podobno robi sie ją 3 razy w czasie ciąży bo istnieje większe prawdopodobieństwo zarażeniem.
Standardowo - morfologię, mocz
TSH aby sprawdzić moja tarczyce ostatni wynik 2,3 ( lekarka powiedziała ze max 2,5 ) wiec msn nadzieje ze mniej bedzie.

Dostałam przestrogę co do Wagi ;/
24tyg2dni a ja od początku przytyłam ok 9-10 kg ( lekarka powiedziała ze moge jeszcze 5 kg ) musze zrezygnować całkowicie ze słodyczy, pic duzo wody i herbaty ( bo tylko one nawadniaja odpowiednio )
Samo dziecko bedzie jeszcze ok 3 kg większe wiec chyba cieżko mi bedzie to osiągnąć - tak strasznie mi lecą te kg a staram sie rozsądnie jeść ;/
Możliwe ze spowodowane jest to tez moja tarczyca ( w ciazy jeszcze wolniej pracuje )poniewaz przy niedoczynnosci sie tyje a ja tak ową posiadam ;(
Ile u Was jest kg na+ i na jakim etapie ??

Pozdrawiam i ściskam gorąco ;*
za udana wizyte Ja 25 tydzien i 9 kg na plusie. ale moj lekarz nic nie mowi, chociaz przez to ze przytylam przed ciaza, zaliczam sie do nadwagi i nie powinnam duzo teraz tyc.
Moja kolezanka przez tarczyce tez sporo przytyla. Wiem, ze jadla normalnie, bo ja znam za dobrze zaden z niej lakomczuch

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
lezaczek sliczny

co do tycia- ja startowałam z 60kg a teraz mam 67 na pewno lub jakies 68kg. Poszlo mi w bzruch bo na buzi wygladam tak samo no i w biust (2 rozmiary wiekszy) poki co. Nie podjadam, nie jem slodyczy, TZ mnie pilnuje pod tym wzgledem bo moglabym pochlonac cala szafke ( a mam z zakonczenia roku szkolnego jeszcze czekoladki od dzieciaków z mojej klasy).
Pije wode, herbate...czasami jakas PEPSI ale to rzadko..a podejrzewam ze tak tyje dlatego ze sie nie ruszam, na basen juz nie chodzę ze względu na infekcje ;( chodzę na spacery ale od 2 dni jak dłużej chodzę i szybko to boli mnie po prawej stronie dziwnie. I tak źle i tak niedobrze

Ide sie ubrać i też chyba wyskocze do SZPERA może coś dla siebie znajdę bo dla dzidziusia juz mam ...
wczoraj odebralismy nasz obraz slubny na płotnie 100x65 cm, jak ołtarz wygląda hehe...ale pochwale się a co! )

a propo kołysanek https://www.youtube.com/watch?v=ZqMN...ature=youtu.be typowe pozytywkowe )) sliczne!!!
slicznie!!! uwielbiam takie obrazy ja jedynie to album ostatnio dostalam nasz slubny w prezencie bez okazji.... fajnie tak powspominac

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Witam sie w ten ponury dzionek
Ja dziś miałam jedna z gorszych nocy w ciąży. Przy każdym obracaniu na inny bok krocze I wiązadła mnie tak bolały że stękałam przy każdym obrocie Ciesze sie ze dzis mam wizyte -to spytam lekarza co I jak. Dziś do lekarza ide sama bo TŻ z pracy sie nie urwie Wole jak jest ze mną bo ja o wielu rzeczach teraz zapominam I boje sie ze mi wyleci z głowy co doktorek do mnie bedzie mówił tak czy siak ksiuki prosze za mnie trzymac o 2

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

śliczny!!!!
3mam kciuki

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Maluszek sie obudzil i mnie kopie a ja jeszcze myslalam zeby isc spac do 12

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Mamusie a powiedzcie mi te ktore macie problemy z tarczyca i bierzecie leki, wy bedziecie kp? Bo kolezanka ktora wlasnie tez bierze leki, to lekarz jej zabronil kp, stad moja ciekawosc
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:07   #3542
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Meganka gratuluje wizyty. Też mam skierowanie na tsh ale pierwszy raz, bo poprzedni lekarz mi nie zlecał.Ja przytyłam z 9 kg chyba, bo mnie na poczatku nie ważyli. Super leżaczek, bardzo mi się kolorystyka Twojego podoba.

Wklejam brzuszek(raczej brzuchol calkiem spory) i zmykam do pracy. Dobrze, ze jutro piątek.

Myślicie,że opłaca się kupić maxi cosi pebble używany niezniszczony za 250 zł??
ale fajny brzuch ja to taki pewnie będę mieć za miesiąc hehe bo coś mało mi się wypukla albo ona najzwyczajniej się chowa;p

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Cześć Mamuśki

U nas Bartosz pozostaje Bartoszem wazy 685 g (24w2d) rośnie zgodnie z terminem OM wiec zastaje 23.03 ( nie widac juz go tak jak kiedys w całości na usg ;D
Krzywą cukrowa 75 ( po godzinie i po 2 h - podobno nie wolno chodzić bo to test na obciążenie a nie na spalanie...
Toksoplazmozę ( wcześniej mi wyszła ujemna ) - wtedy podobno robi sie ją 3 razy w czasie ciąży bo istnieje większe prawdopodobieństwo zarażeniem.
TSH aby sprawdzić moja tarczyce ostatni wynik 2,3 ( lekarka powiedziała ze max 2,5 ) wiec msn nadzieje ze mniej bedzie.

24tyg2dni a ja od początku przytyłam ok 9-10 kg ( lekarka powiedziała ze moge jeszcze 5 kg ) musze zrezygnować całkowicie ze słodyczy, pic duzo wody i herbaty ( bo tylko one nawadniaja odpowiednio )
Samo dziecko bedzie jeszcze ok 3 kg większe wiec chyba cieżko mi bedzie to osiągnąć - tak strasznie mi lecą te kg a staram sie rozsądnie jeść ;/
Możliwe ze spowodowane jest to tez moja tarczyca ( w ciazy jeszcze wolniej pracuje )poniewaz przy niedoczynnosci sie tyje a ja tak ową posiadam ;(

super

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Cześć Mamuśki

ja przytyłam zaczęłam od września do wczoraj się ważyłam i mam równe 6 kg a jestem w 28 tc

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:08   #3543
marcia45
Zadomowienie

Coraz bardziej mi sie podoba ten leżączek wlasnie w kolorystyce meganki . Ale TZ pewnie sie nie zgodzi jak cenę zobaczy
Michru powinnas spróbować sie przemoc fo miesa, ono chyba ma sporo żelaza. Dobry pomysl z tym ubezpieczeniem musze tez sie rozejrzec bo w pracy nie mamy.
Lexsus nie moskwa sie lozeczkiem pochwalić?
Meganka nie przejmuj sie waga. Mojej kuzynce położna spisała otyłość w karcie ciąży a moim zdaniem wyglądała normalnie nawet nie grubo. Wysoka byla, maly sie spory urodził, przytula ponad 20 kg w ciazy

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:14   #3544
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
lezaczek sliczny

co do tycia- ja startowałam z 60kg a teraz mam 67 na pewno lub jakies 68kg. Poszlo mi w bzruch bo na buzi wygladam tak samo no i w biust (2 rozmiary wiekszy) poki co. Nie podjadam, nie jem slodyczy, TZ mnie pilnuje pod tym wzgledem bo moglabym pochlonac cala szafke ( a mam z zakonczenia roku szkolnego jeszcze czekoladki od dzieciaków z mojej klasy).
Pije wode, herbate...czasami jakas PEPSI ale to rzadko..a podejrzewam ze tak tyje dlatego ze sie nie ruszam, na basen juz nie chodzę ze względu na infekcje ;( chodzę na spacery ale od 2 dni jak dłużej chodzę i szybko to boli mnie po prawej stronie dziwnie. I tak źle i tak niedobrze

Ide sie ubrać i też chyba wyskocze do SZPERA może coś dla siebie znajdę bo dla dzidziusia juz mam ...
wczoraj odebralismy nasz obraz slubny na płotnie 100x65 cm, jak ołtarz wygląda hehe...ale pochwale się a co! )

a propo kołysanek https://www.youtube.com/watch?v=ZqMN...ature=youtu.be typowe pozytywkowe )) sliczne!!!
ślicznie wyglądacie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 09:20   #3545
aniusia77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Tak ja Właśnie kupiłam teraz zostało czekać aż dojdzie
a super dzieki! A mozesz prosze wyslac linka gdzie kupilas? A jak dostaniesz to pisnac jakas krotka recenzje? dzieki
Stary 2014-12-04, 09:24   #3546
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Aaa zrobiłam zakupy na stronie Smyka i kupiliśmy synkowi leżaczek z Tiny Love - troche ich oglądałam ale ten jest najlepszy zdecydowaliśmy sie na szary z kolekcji limitowanej ponieważ ma daszek ( można nawet młodego do ogrodu wziąć i bedzie go chronił przed Słonkiem )

Załącznik 5853581Załącznik 5853582Załącznik 5853583

przed wczoraj kupiłam ten sam
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:25   #3547
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam kupon do dzis wiec skorzystałam. Najgorzej, że nie można wybrać opcji odbioru osobistego i zaoszczędziłam tylko 8 zł.

Piekne brzuszki dziewczyny.
kupon trzebało mieć wygenerowany do jakiegoś dnia ale wiem że 3 dni już nie było na stronce z allegro. a kupony były ważne 10 dni chyba od wygenerowania.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 09:25   #3548
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
a super dzieki! A mozesz prosze wyslac linka gdzie kupilas? A jak dostaniesz to pisnac jakas krotka recenzje? dzieki
kupiłam na smyk.pl z tego co widzę już niedostępne... była w miare dobra cena a obserwuje je od dłuższego czasu.
Stary 2014-12-04, 09:26   #3549
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Prenatalne to tak jak te ważne 3 razy się robi. Pierwsze między 11 a 13 tc, drugie około 20 tc i te trzecie właśnie około 30t. Dziś w pnś była babka, która właśnie na tym w 30 tc (ale u niej nie prenatalne) wyszło całe mnustwo wad. wcześniej lekarz nie widział żadnych nieprawidłowości a na te w 30 tc wysłał ją do innego twierdząc, że on nie ma aż tak dobrego sprzętu a widzi, że z sercem jest coś nie tak. No to poszła i doznała szoku. Dziecko oprócz wady serduszka nie miało oczu, wnętrzności miało na wierzchu Ten lekarz co ją prowadził to jakiś debil. Jak mógł nie widzieć czegoś takiego? Masakra jakaś.
aż się wierzyć nie chce że lekarz wcześniej takich rzeczy nie widział

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 09:37   #3550
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25;49201956[COLOR=Silver
]
[/COLOR]Mamusie a powiedzcie mi te ktore macie problemy z tarczyca i bierzecie leki, wy bedziecie kp? Bo kolezanka ktora wlasnie tez bierze leki, to lekarz jej zabronil kp, stad moja ciekawosc
Ja choruję na tarczycę ale nie wiem co to za skrót KP ?
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:43   #3551
aniusia77
Raczkowanie

Cytat:
kupiłam na smyk.pl z tego co widzę już niedostępne... była w miare dobra cena a obserwuje je od dłuższego czasu.
oki dzieki, bede w takim razie patrzec moze sie znow pojawi Faktycznie bardzo fajna firma Troll, wlasnie bede szukala czegos takiego !
Stary 2014-12-04, 09:43   #3552
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry

ale miałam noc śniło mi się, że rodziłam, nia miałam żadnych skurczy, ani nie odeszły mi wody, ale między nogami wisiała mi... pępowina skąd się biorą takie rzeczy...

Cytat:
Cześć Mamuśki

ja w 25+5 miałam 6 kg, a teraz już pewnie więcej, ale nie mam wagi ale nie martw się wagą zwłaszcza, że ona może mieć związek z tarczycą a nie z objadaniem się...i nie próbuj się tylko głodzić! ja chodzę na fajne ćwiczenia dla kobiet w ciąży, prowadzi je wykwalifikowana instruktorka. Zapytaj lekarza czy możesz chodzić na takie coś i poszukaj u siebie. To naprawdę fajna sprawa, ja się dużo lepiej czuję zawsze po takich ćwiczeniach

Cytat:
Aaa zrobiłam zakupy na stronie Smyka i kupiliśmy synkowi leżaczek z Tiny Love - troche ich oglądałam ale ten jest najlepszy zdecydowaliśmy sie na szary z kolekcji limitowanej ponieważ ma daszek ( można nawet młodego do ogrodu wziąć i bedzie go chronił przed Słonkiem )

cudny ten leżaczek i mój kolor
ja dostałam ostatnio leżaczek fisher price, muszę poczytać na necie czy się do czegoś w ogóle nadaje...

ja muszę się powoli zbierać, mam dzisiaj parę spraw do załatwienia, a muszę się niestety poruszać komunikacją miejską, bo TŻ pojechał do pracy samochodem jadę odebrać m.in. moje bodziaki ze smyka i może prezenty świąteczne dokupię

miłego dnia
Stary 2014-12-04, 09:46   #3553
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Kochane za bardzo sie nakręcacie z kp bedzie dobrze tylko nastawienie nie dajcie sobie w szpitalu wcisnac mm w razie problemów poproscie o doradcę laktacyjnego , ja sie balam kp ale bardzo chcialam i po cc wszystko gladko poszlo karmię prawie 2 lata wbwekend planuje odstawic mojego ssaka choc nie wiem czy sie uda bo szkoda mi strasznie , mialam nawet pomysl zeby dwojke karmić
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:46   #3554
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
Ja choruję na tarczycę ale nie wiem co to za skrót KP ?
karmić piersią
Stary 2014-12-04, 09:50   #3555
monika 1985
Wtajemniczenie

Dobra spoko już się domyśliłam z kp ( oj głupia ja ) , szczerze to lekarz mi jeszcze nic na ten temat nie mówił, ale mam nadzieje, że nie będę mieć żadnych przeciwwskazań, bo już się nastawiłam na kp i zamówiłam sobie nawet laktator

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
karmić piersią
Dziękuję za małą podpowiedź
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:56   #3556
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
są jeszcze kupony, ja miałam ważny do 30 listopada, a teraz mam kolejny do 12 grudnia. Więc powinnaś mieć jeszcze możliwość chyba...
Jeżeli wcześniej nie wygenerowalo się kuponu, to teraz już nie będzie się dało. Obecnie kuponu można już tylko użyć, jeżeli wcześniej się go wygenerowalo
Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Kochana, jak wyjdziesz na spacer ze ślicznym maleństwem w tych ślicznych sukienkach to zrobisz furorę

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Oj, to brzmi poważnie, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Uważaj na siebie, ja na szczęście uniknęłam infekcji i miałam tylko zatrzymanie moczu w nerce.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

No i gdzie tu brzuszek? Wyglądasz bardzo zgrabnie

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

A co to za marka, Jedo? Bardzo ładny. Jeszcze tylko brakuje największego skarbu w środku

Już doczytałam

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Ty się nie denerwuj, nie stresuj, nie przejmuj i nie męcz. Mów chłopu jasno, czego od niego oczekujesz i że jego zachowanie jest wkur...ące. I że szkodzi Tobie i dziecku. Masz cierpliwość, ja bym już chyba udusiła drania

A badaniem "ręcznym" można ustalić, czy z szyjką wszystko w porządku czy to tylko "dowcipnie"? Mój gin nie robi mi usg dopochwowego

Na temat organizacji naszej służby zdrowia to ja już się nie wypowiem, bo mnie od razu

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

O matko, biedna dziewczyna
U mnie lekarz pada szyjkę ręcznie, na fotelu gin.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Dzień doberek u mnie dzień zaczął się do kitu, zaspalam do laboratorium, a na dodatek przeziebilam pecherz :-(

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Marcia jeżeli masz tego pebble ze sprawdzonego źródła to bierz, bo cena jak za ten model jest według mnie spoko

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:57   #3557
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Kochane za bardzo sie nakręcacie z kp bedzie dobrze tylko nastawienie nie dajcie sobie w szpitalu wcisnac mm w razie problemów poproscie o doradcę laktacyjnego , ja sie balam kp ale bardzo chcialam i po cc wszystko gladko poszlo karmię prawie 2 lata wbwekend planuje odstawic mojego ssaka choc nie wiem czy sie uda bo szkoda mi strasznie , mialam nawet pomysl zeby dwojke karmić
Ja też chce karmic piersią I nie zakłądam opcji że nie bedzie to możliwe....będe próbować do skutku! Taki jest plan . Jakoś KP się nie stresuje...ważne by dzieciątko sie zdrowe urodziło I by poród przebiegł bez komplikacji a reszta.....reszta to już pikuś bedzie (mam przynajmniej taka nadzieje ) Pozytywne nastawienie dziewczyny to podstawa!!!!!
Stary 2014-12-04, 10:07   #3558
Lila_17
Rozeznanie

Witajcie Mamusie, tylko się witam, bo uciekam na zakupy:P Piękne brzuszki i kolejne wózki zakupione:P Buziaki
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:09   #3559
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Mój, mój, mój Jan nie trafię na aukcjach w rozsądnej cenie to mam już zapisany link do najtańszej oferty na allegro i roześlę rodzinie
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:09   #3560
kasia_adm
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
pytasz o mnie
jestem zyje mialam nedzny dzien, przeryczalam pol dnia ze stresu ktory za mna sie ciagnie od kilku dobrych dni, pogadalam z TZ i powoli wracam do siebie, i nie urodzilam jeszcze
tak pytałam o Ciebie, tak jakoś zauważyłam Twój brak cały dzień a zawsze byłaś. Czytałam o Twoich zmartwieniach wcześniej i tak właśnie pomyślałam, że troszkę Cie to zdołowało. Dobrze, ze choć troszkę lepiej. Mogę tylko napisać, że chociaż częściowo rozumiem Twoja sytuację
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:11   #3561
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie dziewczyny ja juz na Nogach. Śliczne brzuchy
Przeczytałam co tam u was wiec ból zaspokojony

A tymi prenatalnymi to nie wiedziałam że są trzy... U mnie moja pani dr oznajmiła ze narządy wszystkie w środku wiec o tyle spokoju..
Są 3 z tym że to trzecie nie jest tak obowiązkowe. Ja chcę je zrobić dla pewności, czy wchłonęły się torbielki i czy nereczki się unormowały. Na szczęście moja niunia też ma w środku wszystkie narządy.
Piękny ten ołtarz ile płaciliście, jeśli można wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ciekawe czy za 3 badanie prenatalne się płaci.
Niestety tak. Te nie są już objęte programem szkoda, no ale trudno.

Dzieńdoberek tak w ogóle
Ja dziś pospałam, ale to dzięki temu, że tak późno poszłam spać.
Co do tycia to ja się nie wypowiem, bo ważę się tylko w gabinecie u lekarza. Ostatnio miałam 7 na plus, a teraz to za tyzień się okaże. Ale mimo że jestem na diecie bezcukrowej to tyję za dużo, tak myślę. Bo nie powinnam tyć jedząc dużo owoców i braku cukru.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:16   #3562
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
przed wczoraj kupiłam ten sam

Cena jest wysoka ale i tak korzystając z promocji upust fajny na stroni Tiny Love ten był za 370 i pałąk za 1zl ( swierdzilam jednam ze wole zapłacić 329 i kupic mu pózniej matę )
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:22   #3563
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Mamuśki

Gratuluje zdrowego chłopaka Mam tp jakoś tak jak Ty. U mnie na razie 6 kg na plusie. Lekarz na początku ciąży mówił mi, że 15kg to taki rozsądny przyrost wagi, dlatego tak Ci rzuciła tymi 5kg. Ale myślę, że w przypadku problemów z tarczycą też trzeba brać na to poprawkę. Nie możesz się głodzić.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:25   #3564
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Mamuśki

Kochana nie jesteś sama! Ja też już 10 kg do przodu, lekarz mnie zatłucze jak mnie zobaczy 12.06, ale tak samo mam niedoczynność tarczycy i szczerze leczę sie odkąd w ciąży jestem, wyniki TSH miałam 2,6 i ponoć muszę zejsć do 1,5- zobaczymy czy sie uda... Ja znów słodyczy dużo nie jem, ale ogólnych rzeczy np obiadu jak dla konia Ja tam waga się nie przejmuję, każdy tyje tyle ile "musi" Moja koleżanka przytyła 30kg i jakoś urodziła i schudła
No cóż, na śniadanie woda, obiad herbata a na kolację kakao
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:27   #3565
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Moja dr zrobiła usg dowcipne i szyyyyjka długa ma ponad 4 cm. Uf...... a schizowałam sie. Przez ostatni tydz. Zadymy z Tż, nerwy,płacz
I potem wyjazd do ikei, stres zmeczenie, trasa.
I bałam sie że jak pojawiły sie bóle to cos sie dzieje że nie dbam o siebie, o spokój
Ale jest bardzo ok

U mnie w lodówce siedzą babeczki kopoec kreta nowosc dr oetkera pychaaaaa. Ale jak to jeśc. Rozwala sietrzeba odkurzac
no widzisz Kochana, to już przestań się stresować, cieszę się, że wszystko oka kopiec kreta jadłam chyba 10lat temu...zjadłabymmmmm!!!

Cytat:
czesc mamusie
ja dzis po wizycie tesciow, obiadek wyszedl mi pyszny, i tarta z jablkami na deserek
z TZ troche sobie wyjasnilismy, wiec tymczasowo czuje sie lzej, chociaz to co czuje w sobie to raczej tego nie zmienie, jednak rozmowa troche pomogla.
Stres mnie zniszczy
Ponadrabiam was w koncu)
Cytat:
pytasz o mnie
jestem zyje mialam nedzny dzien, przeryczalam pol dnia ze stresu ktory za mna sie ciagnie od kilku dobrych dni, pogadalam z TZ i powoli wracam do siebie, i nie urodzilam jeszcze
Kochana to i Ciebie będę pilnować, byś już ten stres weliminowała cieszę się, że masz rozmowy za sobą, a teraz myśl o dzieciątku i wreszcie trochę o sobie, należy Ci się spokój i uśmiech na twarzy, więc do roboty

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Z tym ZUSem to są niezłe jaja. Ja z racji zawodu często z nimi na telefonie siedzę. Raz jak zadzwoniłam jakoś chwilę po 8.00 usłyszałam, że nie udzieli mi informacji bo to zajmie jej trochę czasu a kisiel jej stygnie
A to mój prześwietlony brzunio
kurcze z tym ZUSem to macie przeboje... ja zauważyłam, że dostałam w tym miesiącu o wiele mniejszą wypłatę i z czego może to wynikać? Z tego, że miałam zwolnienie do 26.11 i za te kilka dni listopada mi nie zapłacili i dopłacą w kolejnym miesiącu z kolejnym L4?
Brzuszek piękny

Cytat:
Prenatalne to tak jak te ważne 3 razy się robi. Pierwsze między 11 a 13 tc, drugie około 20 tc i te trzecie właśnie około 30t. Dziś w pnś była babka, która właśnie na tym w 30 tc (ale u niej nie prenatalne) wyszło całe mnustwo wad.wcześniej lekarz nie widział żadnych nieprawidłowości a na te w 30 tc wysłał ją do innego twierdząc, że on nie ma aż tak dobrego sprzętu a widzi, że z sercem jest coś nie tak. No to poszła i doznała szoku. Dziecko oprócz wady serduszka nie miało oczu, wnętrzności miało na wierzchuTen lekarz co ją prowadził to jakiś debil. Jak mógł nie widzieć czegoś takiego? Masakra jakaś.
Alunia straszna historia...jak tu człowiek może ufać specjalistom...

Cytat:
Emily piękne zdobycze. A macie grubasa :p
Żona Marcina czy już się wyleczyłaś z kompleksów? Wklejałam wcześniej ale w sukience, to tak nie widać grubasa.
Jaki grubas!!! Wyglądasz normalnie, bardzo ładnie!

Cytat:
Cześć Mamuśki

za wizytę, a co do wagi, to odkąd mnie opieprzyła położna 2 wizyty temu zaczęłam się pilnować i odstawiłam słodycze, białe pieczywo zamieniłam na ciemne i jadłam mało owoców też, bo one też mają cukier, żadnych kolorowych soków itp. I powiem Ci, że to zadziałało, waga stanęła i mam taką samą od 2 wizyt

Cytat:
Aaa zrobiłam zakupy na stronie Smyka i kupiliśmy synkowi leżaczek z Tiny Love - troche ich oglądałam ale ten jest najlepszy zdecydowaliśmy sie na szary z kolekcji limitowanej ponieważ ma daszek ( można nawet młodego do ogrodu wziąć i bedzie go chronił przed Słonkiem)

piękny jest, właśnie na niego robię zasadzkę

Cytat:

wczoraj odebralismy nasz obraz slubny na płotnie 100x65 cm, jak ołtarz wygląda hehe...ale pochwale się a co!
sliczne!!!
super ten obraz! My po ślubie a ja w domu nie mam żadnego naszego zdjęcia, muszę coś z tym zrobić

Cytat:
Meganka gratuluje wizyty. Też mam skierowanie na tsh ale pierwszy raz, bo poprzedni lekarz mi nie zlecał.Ja przytyłam z 9 kg chyba, bo mnie na poczatku nie ważyli. Super leżaczek, bardzo mi się kolorystyka Twojego podoba.

Wklejam brzuszek(raczej brzuchol calkiem spory) i zmykam do pracy. Dobrze, ze jutro piątek.

Myślicie,że opłaca się kupić maxi cosi pebble używany niezniszczony za 250 zł??
ładny brzusio

Niunia_ona Ty tak jak novuelle2, brzuszka nie widać prawie

Uliczkaz trzymaj się zdrowo Kochana i mocno trzymam kciuki za Maleństwo

A i któraś z Was kupiła przepiękny wózek beżowo brązowy (tylko wizaż mi nie zacytował wszystkich postów i nie wiem która, przepraszam) śliczny!!! Moje kolory
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:30   #3566
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Kochana nie jesteś sama! Ja też już 10 kg do przodu, lekarz mnie zatłucze jak mnie zobaczy 12.06, ale tak samo mam niedoczynność tarczycy i szczerze leczę sie odkąd w ciąży jestem, wyniki TSH miałam 2,6 i ponoć muszę zejsć do 1,5- zobaczymy czy sie uda... Ja znów słodyczy dużo nie jem, ale ogólnych rzeczy np obiadu jak dla konia Ja tam waga się nie przejmuję, każdy tyje tyle ile "musi" Moja koleżanka przytyła 30kg i jakoś urodziła i schudła
ja też choruję na niedoczynność tarczycy witaj w klubie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 10:50   #3567
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Gratuluje zdrowego chłopaka Mam tp jakoś tak jak Ty. U mnie na razie 6 kg na plusie. Lekarz na początku ciąży mówił mi, że 15kg to taki rozsądny przyrost wagi, dlatego tak Ci rzuciła tymi 5kg. Ale myślę, że w przypadku problemów z tarczycą też trzeba brać na to poprawkę. Nie możesz się głodzić.

Wlanie mi mówiła ze 15 kg to taka rozsądna górna granica - najmniej kobiety tyją 6-9 kg wiec 15 jest juz ze sporym zapasem . Moja tarczyca jest napewno sporym utrudnieniem - zawsze musiałam uważać na to co jem bo szybko przybierałam na wadze . Nie wiem jak do slubu schudłam do 56 kg <brzydal>

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

Ja leczę sie na tarczyce od 4 lat . Jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciazy miałam TSH 5,5 teraz mam na poziomie 2,3 zobaczymy w poniedziałek robię kolejne badanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-04, 10:52   #3568
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Wlanie mi mówiła ze 15 kg to taka rozsądna górna granica - najmniej kobiety tyją 6-9 kg wiec 15 jest juz ze sporym zapasem . Moja tarczyca jest napewno sporym utrudnieniem - zawsze musiałam uważać na to co jem bo szybko przybierałam na wadze . Nie wiem jak do slubu schudłam do 56 kg <brzydal>

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Ja leczę sie na tarczyce od 4 lat . Jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciazy miałam TSH 5,5 teraz mam na poziomie 2,3 zobaczymy w poniedziałek robię kolejne badanie
najważniejsze leczenie ja zaczynałam od 4.5 a spadło mi do 1.1 kwestia dobrego lekarza bo mialam kiedys innego a teraz zmieniłam i jest idealnie, cale 7 lat bralam euthurox 25 zmienil dawkę na 50 i zaszlam w ciaze a wyniki tarczycy poprawily sie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-04, 10:52   #3569
meganka18
Rozeznanie

Uwaga uwaga a oto mój brzuchol 24w3d

Tadammmm
ImageUploadedByWizaz Forum1417686748.350896.jpg
Stary 2014-12-04, 10:54   #3570
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
najważniejsze leczenie ja zaczynałam od 4.5 a spadło mi do 1.1 kwestia dobrego lekarza bo mialam kiedys innego a teraz zmieniłam i jest idealnie, cale 7 lat bralam euthurox 25 zmienil dawkę na 50 i zaszlam w ciaze a wyniki tarczycy poprawily sie.

Ja zaczynałam od 25 g teraz biore naprzemiennie 125g 137,5 g euthyroxu - jod w Pregna plus zawartość 150
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości