![]() |
#1051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nam też tak robił ![]()
![]() |
#1053 |
Wtajemniczenie
|
Ja prasuje ubranka na prawej stronie
![]() Ale co kraj to obyczaj jak to się mówi. Ja wezmę do szpitala body z długim rękawem i śpiochy + kaftaniki gdyby było Madzi zimno ![]() Ilona piękny brzusio, ślicznie wyglądasz. Kupiłam malutkiej czapeczkę ![]() ![]()
#1054 | |||
Zadomowienie
|
Gdzie ty masz te 15 kilo chyba za uszami schowane
![]() ![]() Cytat:
![]() Ty skosiłaś swoją Bożenkę a ja zaliczyłam zonka bo poszłam tylko po skierowanie na przeciwciała abym mogła zrobić a tu gieniu wyskakuje że mam kłaść się na fotel i on mnie zbada i dzidziusia ![]() Jeśli chodzi o facetów to mój nie chodził ze mną do SR stwierdził, że wystarczy jak ja mu wszystko przekażę w domu a on grzecznie się będzie mnie słuchał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1055 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz zbieram się do tej Łodzi. A tak mi się nie chce. Pewnie z 4 godziny nam zejdzie bo już wczoraj słyszałam jak Zuzia z tatą o sklepie rozmawiali. Mandarynki na drogę musze spakować
![]() Do wieczora ![]()
#1056 |
Zadomowienie
|
u mnie w szpitalu będę potrzebowała ubranka tylko na wyjście, bo tak to dają szpitalne. Tzn mogą ubierać w moje, ale bez gwarancji, że nie zaginą w praniu itp.
Więc chociaż Filipowe pakowanie mam z głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
Migotka a nie mozesz brudnych brac do woreczka jakiegos i oddawac do prania komus jak cie odwiedzic przyjdzie ?
U nas ubieranie, przewijanie to same mamy robia,wiec mysle,ze swoje ubranka automaycznie do jakiegos woreczka przeznaczonego na brudy bede wrzucac Co szpital to inaczej hehe Dobra juz 14 koniec odpoczynku ide pod prysznic, w sumie tam tez odpoczne ![]()
#1058 |
Zadomowienie
|
Dobry na Dzień! Melduję się po kawce z czekoladą.
Hope nie przejmuj się, ja też tylko pojedyncze rzeczy mam. Z takich dużych to tylko łóżeczko (i ze dwa prześcieradełka, bo pościel to i tak kupię jak Młody będzie starszy). Od biedy niektóre rzeczy jak np. wózek można kupić już po porodzie (choć nie wiem jak takie coś by wyszło w praktyce ![]() przeklete_pragnienia te 15 kg, to chyba jak się ważyłaś w butach i kurtce zimowej ![]() Ja wczoraj chciałam wykorzystać twaróg i zrobiłam kopytka, ale coś mi się poprzestawiało z proporcjami i nagotowałam do tego tyle ziemniaków, że wyszły mi 144 i to dość duże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie to w sumie pasuje, nie będę musiała martwić się: nie za ciepło, nie za chłodno? tylko będę podglądać jak doświadczone połozne ubierają te maluchy ![]() bo temat jak ubrać zeby nie było małemu za ciepło/za zimno mnie przerasta ![]() chociaż na SR ma byc coś na ten temat.. chociaż nasza położna wychodzi raczej z załozenia, ze 90% rzeczy i tak jest stosowana metodą prób i błedów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zadomowienie
|
Panna Migotka 86 ja liczę na to, że moje dziecię będzie wyrozumiałe. Ewentualnie, że jak będzie mu za gorąco albo za zimno, to będzie płakać i się zorientujemy w czym rzecz. Mam takie przeczucie, że to będzie męcząca, ale ekscytująca przygoda uczyć w ten sposób potrzeb małego człowieka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Co do ubioru dzieciaczka, czy nie za cienko czy nie za grubo, ja będę dotykać karku małego, czy nie jest zbyt gorący. Po prostu musi byc ciepły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Konto usunięte
|
Mam już termin konsultacji do cc na kniec grudnia. Już się stersuje
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
Mlebidakin będzie dobrze! A u Ciebie wskazaniem jest cukrzyca czy coś jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ja jak zwykle z opóźnieniem odpisuję ![]() MONIA- lekarz wie, co robi przepisując Ci lek ![]() MALADT- ja mam sporo serwetek na zbyciu mogę się podzielić z Tobą , albo wymienić ![]() A z komisem 35 % to taka niby standardowa marża, ale próbowałabym negocjować. Ja sprzedawałam większość bezpośrednio w domu, albo na kiermaszach. Kilka razy wstawiałam się do kawiarni, ale to na zasadzie- zrobię Wam puszkę na kawę, świecznik, czy ozdobię świąecznie a wy sprzedajecie. ALA- poczułam tą niemoc sznurowania butów i mokrego tyłka... Mam super buty takie na teraz- ale właśnie sznurowane i zakładanie zajmowało mi jednak sporo czasu- nogę muszę założyć, żeby zawiązać, bo jak się schylę, to jeszcze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- I jeszcze samochodu nie mamy Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
a Ty będziesz umówiona na konkretny dzień, czy będą czekać, aż rozpocznie się akcja porodowa i dopiero wtedy ciach??
#1067 |
Zakorzenienie
|
Mlebi, plusem jest to,ze bedziesz wiedziala KIEDY to nastapi
![]() ![]() A ja zrobilam sobie sesje brzuchową ![]() ide zaraz obierac ziemniaki
#1068 | ||
Wtajemniczenie
|
ROLETY- ja mam w salonie rolety zaciemniające (kupowane w Leroy merlin), po opuszczeniu jest ciemnica całkowita.
A w sypialni takie, które mają srebrną warstwę od zewnątrz i są termocośtam- latem odbijają słońce, a zimą chronią przed mrozem ![]() Ten efekt nie do końca mam zbadany (sypialnia jest nieco osłonięta domem na przeciwko, więc słońce mniej nagrzewa pokój latem, więc jest chłodniej niż w salonie, ale może to magia rolet? ) One też zaciemniają, ale sporo mniej. Taki półmrok dają, że w ciągu dnia jak opuszczę to bez światła za wiele nie zobaczę. Ogółem polecam te roletki, służą nam 3-4 lata, można je przyciąć po bokach, prać (pod prysznicem ![]() BUU- ja też mam wizytę 19.12- i usg pomiarowe od razu też. Bo dzisiaj to taka konsultacyjna wizyta, z decyzją, czy dalej pracować mogę ![]() U mnie Dzieć też pośladkowo i lekarz mówił, że sporo czasu jeszcze do wiercenia. Co ma być to będzie. ![]() Cytat:
![]() ![]() A wcześniej co 2, więc ja już mam przesyt ![]() AGA 114- mi się opcja położnych w domu bardzo podoba, u mnie w przychodni są dwie super babki. Do jednej chodzimy na spotkania teraz takie przed porodem, a druga ma nas w swoim rejonie ![]() Bardzo liczę na jakieś odpowiedzi na pytania, bo pewnie będziemy mieli ich mnóstwo. A jak nie, to może ogarnąć mieszkanie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Położyłam się o 10 i spalam prawie do 13. Wyszłam z domu po mloda o 13.15 bo chciałam jechać samochodem no i kurna nie odpalił.pierdzielnal akumulator. Co lepsze nie moge go zamknąć bo mamy zaślepione zamki i działa tylko pilotem zamykanie. Od środka 3drzwi zamknęłam ale bagażnik i drzwi kierowcy otwarte. Wściekła jestem jak nic a jeszcze chłop mnie wkurzył ze nam wszystko z auta wyniosą. Mam dzis dość.zdolowana zaleglam na łóżku i chyba przespie problem.tyle ze mam syf a o 17 monterzy przychodzą.
![]() |
#1070 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pomyśl o naszej Ewie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
No i oczywiście się lekko w domu poryczalam z mojej niemocy.gdyby nie ciąża to juz bym leciała z kluczami i odłączyła ten aku,ale to z 10kg wazy wiec nie bede szaleć.
Maz oczywiście jak to się wydarzyło przez 30minut gadał przez teł z kolegami co mnie też cholernie wkurzyło. Nawet nie mam siły odnieść się do Wadzych postów. Co do tej współpracy to się zastanawiam Musze pomyśleć jak się ewentualnie ze skarbówka rozliczać bo to jednak jakiś dochód i nie chce potem mieć kar bo cos przeoczylam.zna się ktoras z Was na tym?
#1074 |
Zadomowienie
|
Mlebidakin tylko spokój może nas uratować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Mlebi odowska dobrze mowi
![]() ![]() ![]() Ja tam wozek moge nawet po porodzie kupic ;P teraz tylko fotelik,ale mu autowi,wiec teges ale moja Angela jak ja zaskoczylo, nie miala nic i pozyczyla fotelik od dzieciatej znajomej i wrocila do domku, teraz na spokojnie zamowila wozek i mlody dzis ma 2 tyg a oni juz kilka dni temu tym wozeczkiem na spacerku byli ![]()
#1076 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zadomowienie
|
O ile zakład, że jak będzie faktycznie blisko końca, to będziesz mówić, że Ci się dłuży i że chciałabyś już?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Styczeń na pewno będzie mi się dluzyc. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w klubie zostawiłam swoje namiary facebookowe, jest tam informacja o mojej zaginionej kuzynce jeśli możecie udostępnijcie wiadomość na swoim fb może ktoś z waszych znajomych coś widział albo wie, każda informacja na wagę złota i życia. Dziękuję z góry
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.