|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
U nas z prezentami jest tak.. Np każdy kupuje coś np Blance.. A np nam rodzice moi/tża, a my im. i oo Dzieci rodzicom, rodzice dzieciom
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na szczęście prezenty dostają tylko dzieci... Dla dorosłych ew jakieś czekoladki
![]() Mamy z mężem 4 chrześniaków.. Każdemu trzeba coś konkretnego kupić. Muszę zacząć myśleć...
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam problem z prezentem dla teściowej W zeszłym roku dostała od nas zestaw ekologicznych kosmetyków ładnie opakowanych, to stwierdziła że ona ma się w czym wykąpać... Nie kupimy jej nie wiadomo czego, raczej jakiś drobiazg. Myślę, żeby kupić dobrą kawę i czekoladki i pfff! ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Moja ciotka w rodzinie jest rekordzistką, bo ma siedmioro. Wiadomo, że to duże obciążenie finansowe dla niej. W tym roku miała trzy komunie!
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to zestaw kosmetyków i styka Wiem że bracia Tż w tamta gwiazdkę złożyli się na kuchnie i kupili z teściem dla teściowej nową kuchenkę.. chcieli i od nas ale stwierdziliśmy że my tam nie mieszkamy to niech sami sobie kupują Gorzej mam z moimi rodzicami.. Bo moja używa tylko jednych kosmetyków i drogich, a mój tata.. od x lat kupuje mu książki Ale teraz dla mamy już mam prezent
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2797 |
|
Konto usunięte
|
Ja na szczęście nie mam żadnego chrześniaka, drżę na myśl, że ktoś mógłby mnie lub Tż poprosić
I tak samo nie mam pojęcia kto by mógł być chrzestnym i chrzestną mojego dziecka, nauczona doświadczeniami z moim chrzestnym, który nawet się mną nie interesował, a śmiertelnie się obraził jak go nie zaprosiłam na wesele.
|
|
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku losujemy kto komu robi prezent do 50 zł i tyle. Dzieci w to nie wliczamy, dla dzieci złożymy się osobno i kupimy coś każdej - u nas jest 3 NA RAZIE
![]() Ja oczywiście mojemu Tż kupię też osobny, bo zażyczył sobie, ale temu kto jego wylosuje to poproszę o kupno bielizny termoaktywnej, tzn. samą podkoszulkę ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() Ale dla mojego dziecia już mam wstępnie wybranych, ale oczywiście o zostanie to poproszę duuuuużo później. U nas w rodzinie to bardzo ważna osoba
|
|
#2800 |
|
Konto usunięte
|
Ja też właśnie bym chciała, żeby to były ważne osoby... Ale nie mam pojęcia... Wystarczy, że źle wybrałam sobie świadkową i trauma na całe życie, ani ja ani Tż nie chcemy tej osoby na chrzestną, a chyba cała rodzina myśli, że to przesądzone (to jedyna siostra Tż, która wyrządziła nam wiele krzywd i oboje za nią nie przepadamy).
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie raczej na chrzestną moja siostra a na chrzestnego brat tż ... nie jestem za tym by brać kogoś nie z rodziny... Moja siostra tak zrobiła i szybko pożałowała, bo jej synek został bez chrzestnego.
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz limit ekstra chrzestnych wykorzystalam przy synu. Wiec teraz będzie tragedia.
Zresztą mi to rybka bo ja nie wierzaca wiec niech sobie TŻ szuka.
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- phiiii, a my jeszcze nie wiemy, czy nasze dziecko dostanie chrzest, bo jak to rodzice BEZ ŚLUBU!!!
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też jestem niewierząca i najchętniej w ogóle bym nie chrzciła. Ale w naszym kraju takie osoby mają przesrane. Nie mówiąc o tym, że rodzina by właziła na głowę. Chrzest byłby dla mnie myślę świecką tradycją. Co nie zmienia faktu, że osoby której nie toleruję na "matkę chrzestną" nie wezmę. Aż taką hipokrytką to nie jestem! |
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Udało się bez problemu.... Tylko ksiądz poprosił mnie zeb była w trakcie mszy bo dzieci przy matce spokojniejsze.
|
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój też by nie chrzcił, ale na razie tego tematu nie poruszam. On jak mu coś rodzina powie to zacznie trząść gaciami i będzie mi suszył głowę. Chyba, że źle go teraz oceniam. No cóż - zobaczymy
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Konto usunięte
|
Dla nas chrzest jest bardzo ważny, ale chyba będę wolała poczekać nawet rok, ale żeby dobrze wybrać, bo jak słyszę jak u mnie w rodzinie jeden kuzyn narzeka, że drugi jako chrzestny nie interesuje się kompletnie swoim chrześniakiem to mi się odechciewa...
In Flagranti piona, też jestem jedynaczką
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
nie będzie przynajmniej częstego na naszym świecie konfliktu przy podziale majątku hihihihihi |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
My na chrzestnych syna mamy bliska rodzine i kicha, chrzestny byl chrzestnym wylacznie na chrzcinach, zero zainteresowania. Przyjdzie na urodziny raz w roku i tyle. Za to chrzestna super, mamy staly kontakt. Teraz bedzie duzy problem, choc ja pomysl mam. Tz nie interesuje jeszcze ten temat.
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze nie myśleliśmy o chrzestnych..myślę że troszkę czasu jeszcze jest
|
|
|
|
#2814 |
|
Zadomowienie
|
ooo z chrzestnymi ja juz mam problem jak zaczne myslec... bo ja mam brata a maz ma siostre wiec byloby prosto latwo i przyjemnie i w rodzinie ale: moj brat mieszka na innym kontynencie a maz ze swoja siostra nie jest w najlepszych stosunkach. wiec pewnie bedzie ktos z dalszej rodziny np z kuzynow meza z ktorymi utrzymujemy staly kontakt, wolalabym uniknac osob spoza rodziny chociaz... no nie wiem, im wiecej o tym mysle tym mniej jestem przekonana.
|
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
Ja robiłam przy Piecewskiej u dr Augustyniaka i on stwierdził że wszystko jest w porządeczku dlatego dziwi mnie postawa Twojego lekarza...
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Moschina, szkoda, że na niego nie trafiłam, przynajmniej bym była spokojna, i wszystko by było ok. a tak 3 dni przepłakane...
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chrzestna będzie moja siostra
Aż drże na myśl o chrzcie, nie dość, ze bez ślubu to ja nadal nie po rozwodzie
|
|
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
NO ja Ci się wcale nie dziwię, ale zawsze wychodziłam z założenia że skoro jest norma do jakiejś konkretnej liczby to poniżej jej jest git. Tylko lekarze nie potrzebnie straszną tym bardziej że test Papp-a nie ma na tyle wysokiej czułości żeby mnie przekonać a amniopunkcja jest mega inwazyjna i bałabym się stracić dziecko- tym bardziej że znam przypadki konowałów którzy źle ją wykonali a kobiety straciły ciążę.
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne... |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I oczywiście u mnie o chrzcie nie ma mowy...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Dzieci rodzicom, rodzice dzieciom

W zeszłym roku dostała od nas zestaw ekologicznych kosmetyków ładnie opakowanych, to stwierdziła że ona ma się w czym wykąpać... Nie kupimy jej nie wiadomo czego, raczej jakiś drobiazg. Myślę, żeby kupić dobrą kawę i czekoladki i pfff!
06.09.2014
I tak samo nie mam pojęcia kto by mógł być chrzestnym i chrzestną mojego dziecka, nauczona doświadczeniami z moim chrzestnym, który nawet się mną nie interesował, a śmiertelnie się obraził jak go nie zaprosiłam na wesele.

[/RIGHT]