Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 16:36   #2791
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Nienawidzę jak ludzie mówią do mnie Klaudyna albo jeszcze lepiej Klauducha!

Trochę mi lepiej, popiłam ciepłej herbaty i najadłam się mandarynek.

Dziewczyny, jak u Was jest z prezentami na święta? Wszyscy coś dostają czy tylko dzieci?
U mnie każdy dostaje jakiś drobiazg, głównie kosmetyki.
Zamówiłam mężowi pasek pod choinkę, a na Mikołajki dostanie sweter.
Dziękuję za sklepy internetowe, można wygodnie zrobić zakupy bez wychodzenia z domu!

U nas z prezentami jest tak.. Np każdy kupuje coś np Blance.. A np nam rodzice moi/tża, a my im. i oo Dzieci rodzicom, rodzice dzieciom

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:38   #2792
fartuch
Zakorzenienie

U nas na szczęście prezenty dostają tylko dzieci... Dla dorosłych ew jakieś czekoladki

Mamy z mężem 4 chrześniaków.. Każdemu trzeba coś konkretnego kupić. Muszę zacząć myśleć...
Stary 2014-12-04, 16:43   #2793
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
U nas z prezentami jest tak.. Np każdy kupuje coś np Blance.. A np nam rodzice moi/tża, a my im. i oo Dzieci rodzicom, rodzice dzieciom
I słusznie!

Mam problem z prezentem dla teściowej W zeszłym roku dostała od nas zestaw ekologicznych kosmetyków ładnie opakowanych, to stwierdziła że ona ma się w czym wykąpać... Nie kupimy jej nie wiadomo czego, raczej jakiś drobiazg. Myślę, żeby kupić dobrą kawę i czekoladki i pfff!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
U nas na szczęście prezenty dostają tylko dzieci... Dla dorosłych ew jakieś czekoladki

Mamy z mężem 4 chrześniaków.. Każdemu trzeba coś konkretnego kupić. Muszę zacząć myśleć...
Ale macie dużo chrześniaków! My nie mamy żadnego i raczej się nie zanosi. Moja ciotka w rodzinie jest rekordzistką, bo ma siedmioro. Wiadomo, że to duże obciążenie finansowe dla niej. W tym roku miała trzy komunie!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:45   #2794
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
I słusznie!

Mam problem z prezentem dla teściowej W zeszłym roku dostała od nas zestaw ekologicznych kosmetyków ładnie opakowanych, to stwierdziła że ona ma się w czym wykąpać... Nie kupimy jej nie wiadomo czego, raczej jakiś drobiazg. Myślę, żeby kupić dobrą kawę i czekoladki i pfff!
My to też teściom kupujemy zawsze jakiś drobiazg, raz z braćmi się złożyliśmy i kupiliśmy taki ladny zestaw pościeli a tak to zestaw kosmetyków i styka
Wiem że bracia Tż w tamta gwiazdkę złożyli się na kuchnie i kupili z teściem dla teściowej nową kuchenkę.. chcieli i od nas ale stwierdziliśmy że my tam nie mieszkamy to niech sami sobie kupują

Gorzej mam z moimi rodzicami.. Bo moja używa tylko jednych kosmetyków i drogich, a mój tata.. od x lat kupuje mu książki
Ale teraz dla mamy już mam prezent

Lena
Stary 2014-12-04, 16:45   #2795
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
I słusznie!

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Ale macie dużo chrześniaków! My nie mamy żadnego i raczej się nie zanosi. Moja ciotka w rodzinie jest rekordzistką, bo ma siedmioro. Wiadomo, że to duże obciążenie finansowe dla niej. W tym roku miała trzy komunie!
o matko, aż 7? współczuję! My mamy 4 i to bardzo dużo... A zabawki nie są tanie. Wszyscy są w podobnym wieku, jak nadejdzie okres komunii to ja nie wiem...
Stary 2014-12-04, 16:46   #2796
k a j a
Zakorzenienie

Boże 7 chrześniaków?!

My nie mamy żadnych i prędko nie będziemy mieli, żyjemy w grzechu

Lena
Stary 2014-12-04, 16:52   #2797
201710041131
Konto usunięte

Ja na szczęście nie mam żadnego chrześniaka, drżę na myśl, że ktoś mógłby mnie lub Tż poprosić I tak samo nie mam pojęcia kto by mógł być chrzestnym i chrzestną mojego dziecka, nauczona doświadczeniami z moim chrzestnym, który nawet się mną nie interesował, a śmiertelnie się obraził jak go nie zaprosiłam na wesele.
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:58   #2798
In_Flagranti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja na szczęście nie mam żadnego chrześniaka, drżę na myśl, że ktoś mógłby mnie lub Tż poprosić I tak samo nie mam pojęcia kto by mógł być chrzestnym i chrzestną mojego dziecka, nauczona doświadczeniami z moim chrzestnym, który nawet się mną nie interesował, a śmiertelnie się obraził jak go nie zaprosiłam na wesele.
ja najchętniej w ogóle bym chrzestnych nie brała! ale firma kościół ma inne zasady

In_Flagranti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:03   #2799
kejtiCe
Zakorzenienie

W tym roku losujemy kto komu robi prezent do 50 zł i tyle. Dzieci w to nie wliczamy, dla dzieci złożymy się osobno i kupimy coś każdej - u nas jest 3 NA RAZIE
Ja oczywiście mojemu Tż kupię też osobny, bo zażyczył sobie, ale temu kto jego wylosuje to poproszę o kupno bielizny termoaktywnej, tzn. samą podkoszulkę

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Też mam taką chrzestną, ale za to chrzestnego cud, miód i malinka
Ale dla mojego dziecia już mam wstępnie wybranych, ale oczywiście o zostanie to poproszę duuuuużo później. U nas w rodzinie to bardzo ważna osoba tylko moja się tak wyłamała, ale ona miastowa, może dlatego.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:10   #2800
201710041131
Konto usunięte

Ja też właśnie bym chciała, żeby to były ważne osoby... Ale nie mam pojęcia... Wystarczy, że źle wybrałam sobie świadkową i trauma na całe życie, ani ja ani Tż nie chcemy tej osoby na chrzestną, a chyba cała rodzina myśli, że to przesądzone (to jedyna siostra Tż, która wyrządziła nam wiele krzywd i oboje za nią nie przepadamy).
Stary 2014-12-04, 17:11   #2801
fartuch
Zakorzenienie

u mnie raczej na chrzestną moja siostra a na chrzestnego brat tż ... nie jestem za tym by brać kogoś nie z rodziny... Moja siostra tak zrobiła i szybko pożałowała, bo jej synek został bez chrzestnego.
Stary 2014-12-04, 17:12   #2802
tassia
Zakorzenienie

Ja juz limit ekstra chrzestnych wykorzystalam przy synu. Wiec teraz będzie tragedia.
Zresztą mi to rybka bo ja nie wierzaca wiec niech sobie TŻ szuka.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:14   #2803
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też właśnie bym chciała, żeby to były ważne osoby... Ale nie mam pojęcia... Wystarczy, że źle wybrałam sobie świadkową i trauma na całe życie, ani ja ani Tż nie chcemy tej osoby na chrzestną, a chyba cała rodzina myśli, że to przesądzone (to jedyna siostra Tż, która wyrządziła nam wiele krzywd i oboje za nią nie przepadamy).
Rozumiem to Najlepiej wziąć kogoś zaufanego, kto pomoże itd. Ja planuję (podkreślam, planuję) za chrzestną moją siostrę, a za chrzestnego męża siostry mojego tż, tj. jego szwagra, bo u nich jest więcej dzieci i to rodzeństwo już obsadzone jest w pełni. Nie widzę sensu wybierać na chrzestnego kogoś, kto już jest chrzestnym kilkorga, tak jak np. któraś pisała o 7.. chyba bym zwariowała, gdybym miała tyle dzieci pod sobą

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

phiiii, a my jeszcze nie wiemy, czy nasze dziecko dostanie chrzest, bo jak to rodzice BEZ ŚLUBU!!!
22.06.2015
Stary 2014-12-04, 17:15   #2804
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Rozumiem to Najlepiej wziąć kogoś zaufanego, kto pomoże itd. Ja planuję (podkreślam, planuję) za chrzestną moją siostrę, a za chrzestnego męża siostry mojego tż, tj. jego szwagra, bo u nich jest więcej dzieci i to rodzeństwo już obsadzone jest w pełni. Nie widzę sensu wybierać na chrzestnego kogoś, kto już jest chrzestnym kilkorga, tak jak np. któraś pisała o 7.. chyba bym zwariowała, gdybym miała tyle dzieci pod sobą
Mój TŻ ma 4 i dwom juz odmówił choć podobno dzieciom się nie odmawia.... Ale... Są granice

[/RIGHT]
Stary 2014-12-04, 17:16   #2805
In_Flagranti
Raczkowanie

Cytat:
Możemy sobie podać ręce- identyczna sytuacja! A do tego ja jestem jedynaczką.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja juz limit ekstra chrzestnych wykorzystalam przy synu. Wiec teraz będzie tragedia.
Zresztą mi to rybka bo ja nie wierzaca wiec niech sobie TŻ szuka.
Ja też jestem niewierząca i najchętniej w ogóle bym nie chrzciła. Ale w naszym kraju takie osoby mają przesrane. Nie mówiąc o tym, że rodzina by właziła na głowę. Chrzest byłby dla mnie myślę świecką tradycją. Co nie zmienia faktu, że osoby której nie toleruję na "matkę chrzestną" nie wezmę. Aż taką hipokrytką to nie jestem!

Stary 2014-12-04, 17:16   #2806
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ ma 4 i dwom juz odmówił choć podobno dzieciom się nie odmawia.... Ale... Są granice
No właśnie. Kto mądry, wiedząc, że ma już tyle dzieci, pakuje mu jeszcze swoje. Nie dziwię się, że odmówił Na jego miejscu zrobiłabym to samo.
22.06.2015
Stary 2014-12-04, 17:20   #2807
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie raczej na chrzestną moja siostra a na chrzestnego brat tż ... nie jestem za tym by brać kogoś nie z rodziny... Moja siostra tak zrobiła i szybko pożałowała, bo jej synek został bez chrzestnego.
Pod warunkiem ze ma się kogo... Moja zawrotna rodzina liczy cale 5 osób razem ze mną.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez In_Flagranti Pokaż wiadomość
Możemy sobie podać ręce- identyczna sytuacja! A do tego ja jestem jedynaczką.

Ja też jestem niewierząca i najchętniej w ogóle bym nie chrzciła. Ale w naszym kraju takie osoby mają przesrane. Nie mówiąc o tym, że rodzina by właziła na głowę. Chrzest byłby dla mnie myślę świecką tradycją. Co nie zmienia faktu, że osoby której nie toleruję na "matkę chrzestną" nie wezmę. Aż taką hipokrytką to nie jestem!
Ja się jasno sprzecuwilam ale TŻ się uparl wiec sytuacja była kosmiczna. Jeszcze musialam załatwiać ten chrzest. " proszę ksiedza jestem niewierzaca ale maz chce.... To jak? "
Udało się bez problemu.... Tylko ksiądz poprosił mnie zeb była w trakcie mszy bo dzieci przy matce spokojniejsze.

[/RIGHT]
Stary 2014-12-04, 17:24   #2808
In_Flagranti
Raczkowanie

Cytat:
Ja się jasno sprzecuwilam ale TŻ się uparl wiec sytuacja była kosmiczna. Jeszcze musialam załatwiać ten chrzest. " proszę ksiedza jestem niewierzaca ale maz chce.... To jak? "
Udało się bez problemu.... Tylko ksiądz poprosił mnie zeb była w trakcie mszy bo dzieci przy matce spokojniejsze.
A z czystej ciekawości - uparł się bo naprawdę wierzy, czy raczej jego rodzina maczała w tym palce?
Mój też by nie chrzcił, ale na razie tego tematu nie poruszam. On jak mu coś rodzina powie to zacznie trząść gaciami i będzie mi suszył głowę. Chyba, że źle go teraz oceniam. No cóż - zobaczymy

Stary 2014-12-04, 17:27   #2809
201710041131
Konto usunięte

Dla nas chrzest jest bardzo ważny, ale chyba będę wolała poczekać nawet rok, ale żeby dobrze wybrać, bo jak słyszę jak u mnie w rodzinie jeden kuzyn narzeka, że drugi jako chrzestny nie interesuje się kompletnie swoim chrześniakiem to mi się odechciewa...

In Flagranti piona, też jestem jedynaczką
Stary 2014-12-04, 17:28   #2810
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mi lekarka zabronila rutinoscorbin bo zawiera rutyne a ta ponoc nie moze byc stosowana w ciazy...
Mi ginka mowila ze moge, wiec napisalam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:29   #2811
In_Flagranti
Raczkowanie

Cytat:

In Flagranti piona, też jestem jedynaczką

nie będzie przynajmniej częstego na naszym świecie konfliktu przy podziale majątku hihihihihi

Stary 2014-12-04, 17:37   #2812
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

My na chrzestnych syna mamy bliska rodzine i kicha, chrzestny byl chrzestnym wylacznie na chrzcinach, zero zainteresowania. Przyjdzie na urodziny raz w roku i tyle. Za to chrzestna super, mamy staly kontakt. Teraz bedzie duzy problem, choc ja pomysl mam. Tz nie interesuje jeszcze ten temat.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:40   #2813
myboyismine
Zakorzenienie

my jeszcze nie myśleliśmy o chrzestnych..myślę że troszkę czasu jeszcze jest
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:48   #2814
poldzik
Zadomowienie

ooo z chrzestnymi ja juz mam problem jak zaczne myslec... bo ja mam brata a maz ma siostre wiec byloby prosto latwo i przyjemnie i w rodzinie ale: moj brat mieszka na innym kontynencie a maz ze swoja siostra nie jest w najlepszych stosunkach. wiec pewnie bedzie ktos z dalszej rodziny np z kuzynow meza z ktorymi utrzymujemy staly kontakt, wolalabym uniknac osob spoza rodziny chociaz... no nie wiem, im wiecej o tym mysle tym mniej jestem przekonana.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:54   #2815
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Moschina, robiłam prenatalne najpierw u siebie w przychodni na Przymorzu, potem gdy stwierdzili, że przezierność jest kiepska skierowali mnie do kliniki invicta w Gdańsku Głównym w Medisonie u góry a Ty robisz badania w Gdańsku?
Ja robiłam przy Piecewskiej u dr Augustyniaka i on stwierdził że wszystko jest w porządeczku dlatego dziwi mnie postawa Twojego lekarza...
Stary 2014-12-04, 17:56   #2816
fartuch
Zakorzenienie

Moschina, szkoda, że na niego nie trafiłam, przynajmniej bym była spokojna, i wszystko by było ok. a tak 3 dni przepłakane...
Stary 2014-12-04, 17:56   #2817
Princesika
Zakorzenienie

U nas chrzestna będzie moja siostra a chrzestnym najlepszy przyjaciel TŻ bo on jedynak.
Aż drże na myśl o chrzcie, nie dość, ze bez ślubu to ja nadal nie po rozwodzie
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:02   #2818
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Moschina, szkoda, że na niego nie trafiłam, przynajmniej bym była spokojna, i wszystko by było ok. a tak 3 dni przepłakane...
NO ja Ci się wcale nie dziwię, ale zawsze wychodziłam z założenia że skoro jest norma do jakiejś konkretnej liczby to poniżej jej jest git. Tylko lekarze nie potrzebnie straszną tym bardziej że test Papp-a nie ma na tyle wysokiej czułości żeby mnie przekonać a amniopunkcja jest mega inwazyjna i bałabym się stracić dziecko- tym bardziej że znam przypadki konowałów którzy źle ją wykonali a kobiety straciły ciążę.
Stary 2014-12-04, 18:16   #2819
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
NO ja Ci się wcale nie dziwię, ale zawsze wychodziłam z założenia że skoro jest norma do jakiejś konkretnej liczby to poniżej jej jest git. Tylko lekarze nie potrzebnie straszną tym bardziej że test Papp-a nie ma na tyle wysokiej czułości żeby mnie przekonać a amniopunkcja jest mega inwazyjna i bałabym się stracić dziecko- tym bardziej że znam przypadki konowałów którzy źle ją wykonali a kobiety straciły ciążę.

straszne...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:22   #2820
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez In_Flagranti Pokaż wiadomość

Potwierdzam - miałam przestanę w podstawówce i w liceum!! oczywiście nie chodziłam na religię i wszyscy nauczyciele o tym wiedzieli bo w dzienniku klasowy byłam wykreślona (jako jedyna z klasy i chyba z liceum!) I moja babka od biologii robiła wszystko żeby mnie uwalić z tego powodu (pierwsza święta! ) na szczęście do głupoli się raczej nie zaliczam i nawet na koniec zdawałam maturę z biologii (ostatecznie uznała moją wiedzę i dostałam 5!!). Dobrze ze byłam zdeterminowana i od początku liceum wiedziałam na jakie studia chce iść bo kobieta robiła wszystko przez 4 lata żeby mi życie obrzydzić! Przykre to było, ale z drugiej strony dało mi porządną lekcję na przyszłość

I oczywiście u mnie o chrzcie nie ma mowy...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości