Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 09:03   #3841
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

W takim razie widzę, że to powszechniejsze zjawisko
Mnie na suchość w nosie pomogło założenie nawilżacza powietrza na kaloryfer bo jak 2 tygodnie temu zaczęliśmy grzać to była tragedia.
Ale za każdym razem po przebudzeniu czuję, że mam wszystko przytkane, mija dopiero w ciągu dnia jak się rozruszam.
Krew to już standardowy widok, na szczęście rutinoscorbin mnie wzmocnił i już nie leci mi po parę minut

Ja się staram podejść do tego na spokojnie, miliony kobiet na świecie sobie dały radę z wydaniem na świat potomka i po to mamy tak wszystko zorganizowane 'na dole', żeby być w stanie to zrobić
Nie mogę się doczekać porodu póki co z jednego powodu poza zobaczeniem dziecka - żeby zobaczyć czy to naprawdę boli tak bardzo jak mówią

A ja się czasem rozpinam, czasem odruchowo głaszczę po brzuchu (na czym przyłapał mnie TŻ ) a i tak nikt nic, tylko dwa razy mi się zdarzyło, że ktoś chciał ustąpić miejsce w autobusie [raz podpity pan, raz pani w wieku mojej mamy] ale podziękowałam bo akurat podjeżdżałam jeden przystanek.

mordka_1985 - fantastyczny brzuch!

Wczoraj powizytowałam, dziewczę moje jest już ułożone główką w dół i kręgosłupem do mojego brzucha - przez to mogę słabiej czuć ruchy i częściej obrywać w bolesne miejsca. Ale wczoraj jak się rozszalała to nie czułam żeby cokolwiek było słabiej
Na kolejną wizytę muszę zrobić glukozę, chyba będę kłuta jako ostatnia na wątku
Jednak największym zaskoczeniem z całej wizyty było to, że od ostatniej schudłam... 0,1 kg!
Ja też jeszcze glukozy nie miałam Wizyta 12.06 i dopiero pewnie dostanę skierowanie
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:04   #3842
smv
Zakorzenienie

ja ja za ydzien wzzyte mam wiec pewnie tez dostane skierowanie na glukoze....hiehiehie
Stary 2014-12-05, 09:09   #3843
kasia_adm
Rozeznanie

Dzień dobry, witam się z rana

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
na sam początek mam rożek
Później mam kołderkę 120x90 (po siostrzeńcu), a na potem kołderkę 135x100

zamawiałam u http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12298041 nazwa bardzo adekwatna dla sprzedawcy dziecięcych akcesoriów

w takim razie zajrzę do Tesco

Jak jest fajny to nie ma na co czekać, taka okazja może już się nie zdarzyć

Któraś z nas już ma pościel od tego sprzedawcy i chwaliła bardzo. Też kupiłam, dziś spodziewam się paczki u siebie A nazwa rzeczywiście super, tez mnie ubawiła
Nie pamiętam która z Was pokazywała buciki robione na szydełku, zaraz wykukałam takie na allegro, cudeńka. Chyba się skuszę
http://allegro.pl/trampki-szydelkowe...862728369.html
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:10   #3844
ojustyna
Zadomowienie

Dziewczynki życzę milusińskiego dnia pełnego radości zmykam
Stary 2014-12-05, 09:11   #3845
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ja ja za ydzien wzzyte mam wiec pewnie tez dostane skierowanie na glukoze....hiehiehie
Moja wizyta 22.12.14 i na nią mam mieć zrobioną glukozę. takze pewnie po 15.12 zrobię, bleeeeee
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:15   #3846
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja chyba zwariuję.. poszłam spać wpół do 2, nie wiem o której zasnęłam i ile spałam, bo w pewnym momenci obudziłam się i tak leżałam, smarkałam, smarkałam... smarkałam.... oddychałam cały czas buzią, aż wreszcie wstałam, bo to tylko męczarnia.

Od wczoraj mam zatkany nos i ciągle leci mi wydzielina, ale raczej nie jest to spowodowane przeziębieniem, bo nie mam gorączki, nie łzawią oczy. Teraz to już przesada- czuję, jakbym była wręcz zakorkowana w nosie;P

Czytam właśnie, że taki objaw jest częstym utrapieniem kobiet w ciąży. "W czasie ciąży w organizmie kobiety zwiększa się poziom estrogenu, co sprzyja obrzękowi błon śluzowych nosa. W rezultacie może zwiększyć się ilość wydzieliny z nosa. Ponadto rośnie ilość krwi w organizmie – może to doprowadzić do obrzęku niewielkich naczyń krwionośnych w tkance wyściełającej nos oraz do „zatkania” nosa." (cytat z parenting.pl)

Czy któraś z Was też tak ma? Jak się ratujecie?
ja też mam katar od jakiegoś czasu, ale tłumaczę to przeziębieniem. Chociaż może faktycznie to nie jest przeziębienie...

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Za mna chodza co jakis czas truskawkowe albo czekoladowe, kiedys w Polsce jadlam krowkowe, ohh, zjadlabym takie teraz.....
hahahahahaha, dobre myslenie, podzielic na dwa,

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

ja od jakiegos czasu mam krew w nosie , smarkam rano do chusteczki czy w ciagu dnia to widze tego sporo..... I czuje ze mam wysuszony caly nos od wewntarz, przeszkadza jak diabli, ale co ja moge z poczatku ciazy caly czas meczyl mnie katar tak za darmo prawie caly pierwszy trymestr
ja mam nocą taki wysuszony nos, przez co ciężko mi się zasypia

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
takie lody z posmakiem masełka mi chyba w ciąży każde lody smakują

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ----------

niezła promocja, jak zdzierają i to na ciężarnej

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

bardzo zazdroszczę że masz już ten zakup z głowy, ja się dalej na nic nie mogę zdecydować, nic mi sie nie podoba, a jak podoba to cena kooooooosmos

---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

mnie wczoraj w nocy tak moja Bunia nakopała że myślałam że mi brzuch pęknie ja nie chce żeby to bolaaało, a było tak milusio, takie muśnięcia niczym skrzydełka motylka ^^ skąd taka moc z jednego kg?

---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

gdyby to było sporadyczne, to bym się jeszcze zastanawiała, a tak to od razu biegiem do prywatnego !!

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

dobre podejście

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

ale was jest dwójka ! podziel więc te 81 na dwa i problem z głowy

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ----------

ja kupiłam w hurtowni dziecięcej, ale zapłaciłam jak za zboże ale jakość genialna ale narazie tylko jedno, zanstanawiam się nad frotką, ona niby najtańsza ale jakaś taka niemiła w dotyku, mało dlikatna jak dla mojej Bubci
a te biedronkowe to jaki materiał?

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

ja "wciągałam" mroźny zapaszek z mentalowego sztyfcika, lekko pomagało, ale bez szału poza tym inhalacje możesz robić z soli fizjologicznej ewentualnie morskiej, chyba że krople do nosa takie dla dzieci od 3 miesiąca życia

a mi wczoraj internet padł a teraz TŻa wyprawiłam do pracy i nadrobiłam was bo już chyba wyspana jestem dopiero po 6 a ja już po obfitym śniadanku, taaaaaaaaaaaaaaka głodna jestem jak wieczorem kolacji nie zjem że szoook

a te buciki ff przecuudne, chyba zrobie z mojej Fasolki chłopiarkę hahaha
mi to frotte też nie pasuje, takie szorstkie Chciałam na gumce, z jerseyu

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:34   #3847
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
super brzusio xd u mnie za 88
Wielkie odliczanie hihi

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
ahh.,.. Dzień dobry Witam się z rana póki jestem jeszcze panienką bo jutro będę już żoną

Będę Was dziś czytać, ale mało cytować i się odzywać, bo mam dziś dom do wysprzątania, paznokcie do zrobienia, i ogólnie szykowanie się przed jutrem Nadrobię wszystko w niedzielę, wybaczcie

Miłego dnia brzuchatki!
Łaaaaa! Miłych i spokojnych przygotowań.

Tak, u mnie dzis 100-dniówka
Otwieram Piccolo
Dzięki za miłe słowa.

Miałam iść do lumpka ale musze czekac na kuriera......
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:40   #3848
nouvelle2
Zakorzenienie

dzień dobry Wam ja już po badaniach, dzisiaj wreszcie udało mi się nie zaspać a teraz leżę z kotem i pożeram śniadanko- koktajl bananowo-truskawkowy

Cytat:
ahh.,.. Dzień dobry Witam się z rana póki jestem jeszcze panienką bo jutro będę już żoną

Będę Was dziś czytać, ale mało cytować i się odzywać, bo mam dziś dom do wysprzątania, paznokcie do zrobienia, i ogólnie szykowanie się przed jutrem Nadrobię wszystko w niedzielę, wybaczcie

Miłego dnia brzuchatki!
to co, dzisiaj robimy panieński na wątku?
to ja Ci z tej okazji zapodam klasykę:

https://www.youtube.com/watch?v=VdKaBTMJSOc

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Wielkie odliczanie hihi

Otwieram Piccolo
Dzięki za miłe słowa.

o, to pewnie byśmy się spotkały, bo miałam po badaniach jechać w Twoje lumpkowe rejony, ale przypomniało mi się, że..... muszę czekać na kuriera

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Są już nowe kupony na Allegro

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:50   #3849
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ja chyba zwariuję.. poszłam spać wpół do 2, nie wiem o której zasnęłam i ile spałam, bo w pewnym momenci obudziłam się i tak leżałam, smarkałam, smarkałam... smarkałam.... oddychałam cały czas buzią, aż wreszcie wstałam, bo to tylko męczarnia.

Od wczoraj mam zatkany nos i ciągle leci mi wydzielina, ale raczej nie jest to spowodowane przeziębieniem, bo nie mam gorączki, nie łzawią oczy. Teraz to już przesada- czuję, jakbym była wręcz zakorkowana w nosie;P

Czytam właśnie, że taki objaw jest częstym utrapieniem kobiet w ciąży. "W czasie ciąży w organizmie kobiety zwiększa się poziom estrogenu, co sprzyja obrzękowi błon śluzowych nosa. W rezultacie może zwiększyć się ilość wydzieliny z nosa. Ponadto rośnie ilość krwi w organizmie – może to doprowadzić do obrzęku niewielkich naczyń krwionośnych w tkance wyściełającej nos oraz do „zatkania” nosa." (cytat z parenting.pl)

kochana a już miałam pytać o Ciebie, bo wydawało mi się, że już długo Cie nie było dobrze, że jesteś
co do zapchanego nosa, to widziałam, że już dziewczyny pisały, ale polecam inhalację, lub bardzo możliwe, że jest to związane z tym, że jest za sucho w pomieszczeniu, u mnie jak TŻ rozkręcił jednej nocy kaloryfery na maxa to nie mogłam spać pół nocy

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

ja kupiłam w hurtowni dziecięcej, ale zapłaciłam jak za zboże ale jakość genialna ale narazie tylko jedno, zanstanawiam się nad frotką, ona niby najtańsza ale jakaś taka niemiła w dotyku, mało dlikatna jak dla mojej Bubci
a te biedronkowe to jaki materiał?
te biedronkowe są 100% bawełny

Cytat:

Miłego dnia brzuchatki!
powodzenia jutro! nie stresuj się, wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość

Wczoraj powizytowałam, dziewczę moje jest już ułożone główką w dół i kręgosłupem do mojego brzucha - przez to mogę słabiej czuć ruchy i częściej obrywać w bolesne miejsca. Ale wczoraj jak się rozszalała to nie czułam żeby cokolwiek było słabiej
Na kolejną wizytę muszę zrobić glukozę, chyba będę kłuta jako ostatnia na wątku
Jednak największym zaskoczeniem z całej wizyty było to, że od ostatniej schudłam... 0,1 kg!
za wizytę! ja glukozę mam w poniedziałek

Cytat:
Wielkie odliczanie hihi

Otwieram Piccolo
Dzięki za miłe słowa.

no to kolejna impreza

Alunia podałabyś linka do tych pieluch tetrowych?

nouvelle dzięki za info o kuponie, już pobrałam

ja witam się z Wami w 28 tygodniu i III trymestrze aaa już "tylko 3 miesiące
nawet pogoda za oknem nie zepsuje mi dzisiaj humoru
Stary 2014-12-05, 09:57   #3850
Kinka_
Przyczajenie

Dzień dobry
Miłego dnia wszystkim Wam życzę

Ja po wizycie, okazało się, że badanie na glukozę muszę powtórzyć, mimo bdb wyniku. Wszystko z winy pani laborantki, która nie pobrała mi krwi po godzinie. A podobno zmieniły się wytyczne i pobrania muszą być 3: na czczo, po 1 h i po 2 h. Żeby było śmieszniej to pytałam ją o to. Ale stwierdziła, że wystarczą 2. Czy Wam też lekarz zalecał dietę dzień przed glukozą?
Kinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:00   #3851
EdithS
Zadomowienie

Hej Dziewuszki,

ja dziś cały dzień sama, bo TŻ po pracy ma wigilię i wróci około 22... więc po całym tygodniu byciu samej dzisiejszy dzień to jakieś apogeum tej samotności. Ale dam radę, no cóż...muszę jeszcze do sklepu wyjść nie mogę... ehhh, może jakieś jedzenie na telefon zamówię i zrobię sobie domowe party

rosiek
za wizytę!
mordka piękny brzusio!!!

Cytat:
Napisane przez Chora2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym się podzielić problemem.Jestem młodą mamusią nie chce wyjść na panikarę ale także zaszkodzić dzidziusiowi wiem,że forum nie wiele mi da,bo nie jesteście lekarzami jednak nie mam z kim o tym porozmawiać sama waham się z decyzjami...Obecnie jestem w 23 tygodniu 5 dniu ciązy

Od 20 tyg czuje twardnienie brzucha tzn nie przeszkadzało mi to nie czułam tego tak tylko po dotknięciu brzucha był on twardy . W 22 tygodniu skóra robiła się naciągnięta mocno zaczynałam to twardnienie na prawdę odczuwać tak mi skóre ciągło,że szok akurat w tym tyg miałam tez wizytę więc poprosiłam lekarkę o sprawdzenie ile ma szyjka cm ale niestety tylko na fotelu mogła mnie zbadać i stwierdziła ,że jest skrócona zachodząca na litere v i jak dobrze pamiętam miękka więc dała mi skierowanie do szpitala. Na drugi dzień poszłam przyjęli mnie od razu zrobili usg przez brzuch potem usg dopochwowe szyjka ma 4 cm więc nie ma niewydolności ,robiono mi 3x ktg wszystko w porządku , dzidziuś ma się dobrze. Na drugi dzień wypisano mnie z nieznacznie skróconą szyjką jak to ordynator określił ale nic nie powiedziano mi wiecej jedynie ,że mam chodzić do swojej lekarki...;/
Ostatnimi tygodniami dużo chodziłam dużo stresu miałam więc mogło to wpłynąć na mnie..Teraz gdy wróciłam staram się odpoczywać ciągle leże mało co wstaje.Jednak w poniedziałek wieczorem dopadł mnie dziwny ból w podbrzuszu podbrzusze było twarde miałam taki lekki ból przypominajacy okres ale gdy się położyłam przeszło.We wtorek ból się nasilił trwał cały dzień,brałam nospe i leżałam cały czas,dodatkowo czułam jak moje maleństwo wyjątkowo aktywne jest bardzo mocno mnie kopało aż byłam w szoku czy tak powinno być bo dotychczas te kopniaki nie sprawiały mi bólu no ale może kopie mnie po narządach cóż.. Dzisiaj już jest lepiej ból przeszedł czasami jedynie twardnie mi podbrzusze.Kupiłam sobie magnez i biorę .Wizytę u swojej lekarki mam 16 grudnia nie wiem co robić ,bo raczej nie ma szans żeby ją przyspieszyć a kontaktu z lekarką też nie mam.
Zastanawiam się czy to twardniejące podbrzusze to normalna sprawa może dzidziuś się czasem tak mocno wypina i mi tą macicę wypycha czy może są to skurcze.Dodam,że w czasie tego wypychania czuje delikatny ból ale nie trwa to długo około minuty .Mam też takie uczucie kamienia w podbrzuszu jak się w łóżku przekręcam na bok no i długo nie potrafie leżeć na plecach ,bo też mnie podbrzusze pobolewa. No ale szyjka wcale nie jest taka krótka więc co może być nie tak ( mam takiego doła nie wiem czy iśc prywatnie czy czekać spokojnie do tego 16 grudnia
leż, leż i leż, żebyś była spokojniejsza. Na ból brzucha możesz brać nospę i magnez, tak jak dziewczyny pisały. Jednak jeśli czujesz niepokój a taki ból brzucha jak na okres się powtarza to nie zwlekaj i jedź na IP. Nieważne czy wyjdziesz na przewrażliwioną młodą matkę, najważniejsze jest dziecko i Ty Mi lekarz powiedział: jak tylko będzie plamienie, ból brzucha, napięcia brzucha mam zaraz przyjeżdżać.
A i przede wszystkim stres proszę zupełnie odłoży na bok, bo on wiele rzeczy potęguje. I położna w szpitalu jeszcze mi powiedziała, że mam nie głaskać brzucha, bo to też może wywołać ból brzucha. A jak się dziś czujesz?

Cytat:
bo to tak jak mała paczka chipsów, kto takie kupuje...

dziewczyny, gdzie kupujecie prześcieradła do łóżeczek??
ja kupiłam na allegro razem z pościelą, białe bawełniane na gumce.

Cytat:
kupowałam oczywiście z kuponem:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4814821935 (wzór szare gwiazdy)
http://allegro.pl/show_item.php?item=4814821919 (biały)
http://allegro.pl/show_item.php?item=4851860135 (wzór gwiazdy na białym tle)

zrobię fotkę jak paczka przyjdzie
ja mam pościel od kokainy i jestem zadowolona, jak za tę cenę, to wygląda tak jak na allegro pokazane. Nie mam się do czego przyczepić wstawiam jeszcze raz fotkę
Dostałam też pościel od ceba baby, którą udało mi się wygrać w konkursie i ta jest zdecydowanie grubsza i widać, ale mi się podoba ten komplet z allegro także

Cytat:
Właśnie zrobiłam inhalację z soli, ale zwykłej. Jeśli by nie pomogło, miałam użyć himalajskiej, bo morską wykończyłam z 3 dni temu i nei zdążyłam kupić nowej. Na razie troszkę się udrożniło, na tyle, że mogę jakoś na siłę wciągać przez nos:P

Muszę się czymś zająć, bo zwariuję- jadę na otwarcie do biedrony po mandarynki, czekoladę, zabawkę dla synka siostry i może dorwę łyżwo-wrotko-rolki dla drugiego synka:
ja zauważyłam, że ostatnio częściej muszeę wydmuchać nos, a kataru nie mam i często na chusteczce są małe zgrupienia krwi. Więc coś w tym jest.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Wczoraj spotkalam sie z kolega, ktory za poltoea miesiaca tez zostanie tatą, jego mama jest polożną i mówił, że w szpitalu gdzie ona pracuje to jak widzą, że kobieta nie daje rady przy porodzie to decydują się szybko na cesarkę- boje sie ;( boje sie okropnie porodu chociaż wcyhodzę z założenia że kazda z nas została do tego stworzona )

Wczoraj na wieczór spotkalismy się z fotografem naszym slubyym zdjęcia mu dalismy do wywołania i wypiłam gorącą czekoladę z bitą śmietaną- pycha było, ale tak mnie zamuliło, że szok.

Ja juz po śniadaniu ale jakoś mnie mdli...bleh.

U mnie ciemno szaro i ponuro :-(
Ale ładna fotka a co do porodu, ja czasem jestem przerażona jak o tym myślę, ale miliony kobiet urodziło naturalnie, a my nie damy rady??? Chyba trochę ambicjonalnie podchodzę do tematu, że bardzo chciałabym naturalnie

Cytat:

Miłego dnia brzuchatki!
hej przyszła Żono, trzymam mocno kciuki, na pewno jutro wszystko się uda i będziesz przeszczęśliwa!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141124_113014.jpg (116,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141124_113035.jpg (138,2 KB, 19 załadowań)
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:02   #3852
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
dzień dobry Wam ja już po badaniach, dzisiaj wreszcie udało mi się nie zaspać a teraz leżę z kotem i pożeram śniadanko- koktajl bananowo-truskawkowy

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

o, to pewnie byśmy się spotkały, bo miałam po badaniach jechać w Twoje lumpkowe rejony, ale przypomniało mi się, że..... muszę czekać na kuriera

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

To czekamy.....
Dziś koło Torimpa wszystko po 3 zł. A przed wczoraj widziałam dużo pięknych ubranek- mam nadzieje, że czekaja na mnie. Wczoraj dostawy były pod Maciejem.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-05, 10:02   #3853
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Kinka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja po wizycie, okazało się, że badanie na glukozę muszę powtórzyć, mimo bdb wyniku. Wszystko z winy pani laborantki, która nie pobrała mi krwi po godzinie. A podobno zmieniły się wytyczne i pobrania muszą być 3: na czczo, po 1 h i po 2 h. Żeby było śmieszniej to pytałam ją o to. Ale stwierdziła, że wystarczą 2. Czy Wam też lekarz zalecał dietę dzień przed glukozą?
Mnie glukoza czeka dopiero po nowym roku ale lekarka na zleceniu badania napisała mi, że mam mieć trzy pobrania i mówiła, żeby jeść tak jak jem zawsze.

Oprócz tego mam kilka innych badań, więc pewnie upuszczą ze mnie trochę
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:03   #3854
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

zabiłabym powinnaś mieć teraz to badanie za darmo!
Stary 2014-12-05, 10:07   #3855
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Wiesz co to zależy właśnie od lekarza ja miałam pobraną krew na czczo i po dwóch godzinach od wypicia i wg mojej gin jest ok, babka w laboratorium miała rację, że wystarczą tylko dwa pobrania, widocznie twój lekarz życzy sobie trzech pobrań.

A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki

kruszynkaa88 - powodzenia jutro

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-12-05 o 10:09
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:08   #3856
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
kochana a już miałam pytać o Ciebie, bo wydawało mi się, że już długo Cie nie było dobrze, że jesteś
co do zapchanego nosa, to widziałam, że już dziewczyny pisały, ale polecam inhalację, lub bardzo możliwe, że jest to związane z tym, że jest za sucho w pomieszczeniu, u mnie jak TŻ rozkręcił jednej nocy kaloryfery na maxa to nie mogłam spać pół nocy

te biedronkowe są 100% bawełny

powodzenia jutro! nie stresuj się, wszystko będzie dobrze

za wizytę! ja glukozę mam w poniedziałek

no to kolejna impreza

Alunia podałabyś linka do tych pieluch tetrowych?

nouvelle dzięki za info o kuponie, już pobrałam

ja witam się z Wami w 28 tygodniu i III trymestrze aaa już "tylko 3 miesiące
nawet pogoda za oknem nie zepsuje mi dzisiaj humoru
za 28 tydzień!
Na co teraz sa kupony z allegro?
Cytat:
Dzień dobry

O nie! Współczuję. Człowiek musi cierpieć przez czyjąś głupotę
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-05, 10:10   #3857
Lila_17
Rozeznanie

Hej Brzuchatki
Lilka super zakup
Smv zmieniłaś avatorek, a już myślałam, że jakaś nowa Mamusia do Nas dołączyła
Mordka piękny brzunio i fajny pępuszek:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:10   #3858
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Wiesz co to zależy właśnie od lekarza ja miałam pobraną krew na czczo i po dwóch godzinach od wypicia i wg mojej gin jest ok, babka w laboratorium miała rację, że wystarczą tylko dwa pobrania, widocznie twój lekarz życzy sobie trzech pobrań.

A tak w ogóle to dzień dobry mamuśki
W sumie to ja miałam zaznaczone na zleceniu: glukoza, glukoza po 1 h, glukoza po 2 h. Czyli gin może wybrać.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-05, 10:17   #3859
smv
Zakorzenienie

Kinka a musisz płacić raz jeszcze?
Stary 2014-12-05, 10:17   #3860
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie to ja miałam zaznaczone na zleceniu: glukoza, glukoza po 1 h, glukoza po 2 h. Czyli gin może wybrać.
Widocznie może bo moje znajome też miały pobieraną krew tylko dwa razy i wg ich lekarzy jest ok, też się dziwiłam bo 5 lat temu miałam pobieraną krew też trzy razy
Stary 2014-12-05, 10:18   #3861
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Widocznie może bo moje znajome też miały pobieraną krew tylko dwa razy i wg ich lekarzy jest ok, też się dziwiłam bo 5 lat temu miałam pobieraną krew też trzy razy
Ja miałam kiedyś dwa kłucia ale to chyba było 50 g glukozy.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-05, 10:19   #3862
lesyeux
Zadomowienie

Hej KochaNe

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
tego sie boje Ja jestem nie cierpliwa kiedy bede mogla rozpoczac diete i cwiczenia, ciezko jest... ale wiem ze potrafie..... i wiem jak sie czulam ze soba majac 60 kg a nie 80.....

Slyszalam ze ten miesiac po porodzie..... to tez waga spada troche , oby oby Bo zalatwic sobie 15 kg albo wiecej a zrzucic tylko 6 to nie zbyt radosne.... ;P
Nie stresuj sie waga zleci. Dla poprawy humoru obiecałam że wkleje ok.świąt moje foto mamusi xxl to z pewnoscia przy mnie jestes mini kruszynka
Ja wiem że jestem olbrzymia. I mówie to szczerze, wy chudzinki jak nic u mniejuż 105kg.
Jedynie nerwa mam na spodnie. Bo już prosi sie by nowe kupic. A nie ma nic na mnie
A kg mam w
Schudnie sie mówie WAM

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja to bym się piwa napiła taka jestem zła!
jeszcze to grypsko
Kinkamożna jesc dzien przed badaniem z rozsadkiem. A słodychy najlepiej unikqc dzien przedbadaniem i nie najadac sie na noc. Mi tak mówili

A którejs z Was ginka powiedziała by badania na HIV nie robic??? bo moja powiedziała że nie musze

Jedynie na własną reke powtórze toxo igm
Stary 2014-12-05, 10:19   #3863
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki
Lilka super zakup
Smv zmieniłaś avatorek, a już myślałam, że jakaś nowa Mamusia do Nas dołączyła
Mordka piękny brzunio i fajny pępuszek:P
Dzięki
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-05, 10:23   #3864
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

hahahaha popłakałam się ze smiechu jak zobaczyłam ten urywek z filmu haha
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 10:23   #3865
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej KochaNe

Nie stresuj sie waga zleci. Dla poprawy humoru obiecałam że wkleje ok.świąt moje foto mamusi xxl to z pewnoscia przy mnie jestes mini kruszynka
Ja wiem że jestem olbrzymia. I mówie to szczerze, wy chudzinki jak nic u mniejuż 105kg.
Jedynie nerwa mam na spodnie. Bo już prosi sie by nowe kupic. A nie ma nic na mnie
A kg mam w
Schudnie sie mówie WAM

Kinkamożna jesc dzien przed badaniem z rozsadkiem. A słodychy najlepiej unikqc dzien przedbadaniem i nie najadac sie na noc. Mi tak mówili

A którejs z Was ginka powiedziała by badania na HIV nie robic??? bo moja powiedziała że nie musze

Jedynie na własną reke powtórze toxo igm
Badanie na HiV jest chyba podstawowym badaniem. Mimo, że pokazywałam ginowi wyniki sprzed 4 lat to i tak musiałam zrobić nowe.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-05, 10:34   #3866
nusiekowa
Wtajemniczenie

dzien dobry!
dziewczyny ale sie wyspalam!!!! Kolezanka odsprzedala mi za 20 zl poduche dla ciezarnych taka podłużna ,wypełnioną takimi granulkami I powiem wam ze rewelacyjnie sie sprawdzila-wiadomo mialam problem z przewrotem na drugi bok-ale super sprawa! Polecam!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Dzień dobry

hmmm ja mialam dwa pobrania-i nie miałam diety przed badaniem

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Widze robimy dzis panienski

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

też mam zatkany nos,oddycham w nocy przes sen I TŻ mówi ze "świszcze" I musi mnie budzić bo on spać nie może
Stary 2014-12-05, 10:36   #3867
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
za 28 tydzień!
Na co teraz sa kupony z allegro?

O nie! Współczuję. Człowiek musi cierpieć przez czyjąś głupotę
kupony są -20 zł przy zakupie powyżej 50 zł na wszystko tak więc bardzo się opłaca. Ja na razie wykorzystałam 1, mam jeszcze 2 w zapasie

co do glukozy mam mieć 3 pobrania, więc będę tego pilnować, bo drugi raz nie mam zamiaru iść

smv super zdjęcie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

chyba ominęłam na DDTVN temat ciężarnych, ktoś oglądał? co mówili? że wszyscy puszczają w kolejkach i autobusach?
Stary 2014-12-05, 10:43   #3868
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Aha i muszę się pochwalić że wczoraj się przemogła i weszłam na wagę i od 19.11 przytyłam tylko 1 kg a myślałam że prze to moje przymusowe leżenie to będzie z 4 kg do przodu, czyli od początku 6,5 kg na plusie, teraz żałuje że w pierwszej ciąży nie byłam taka mądra tylko rosłam w oczach
Stary 2014-12-05, 10:49   #3869
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Aha i muszę się pochwalić że wczoraj się przemogła i weszłam na wagę i od 19.11 przytyłam tylko 1 kg a myślałam że prze to moje przymusowe leżenie to będzie z 4 kg do przodu, czyli od początku 6,5 kg na plusie, teraz żałuje że w pierwszej ciąży nie byłam taka mądra tylko rosłam w oczach
bardzo ładny wynik
Stary 2014-12-05, 10:52   #3870
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
kupony są -20 zł przy zakupie powyżej 50 zł na wszystko tak więc bardzo się opłaca. Ja na razie wykorzystałam 1, mam jeszcze 2 w zapasie

co do glukozy mam mieć 3 pobrania, więc będę tego pilnować, bo drugi raz nie mam zamiaru iść

smv super zdjęcie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

chyba ominęłam na DDTVN temat ciężarnych, ktoś oglądał? co mówili? że wszyscy puszczają w kolejkach i autobusach?
Dzięki. Jak znajde czas to poszperam na all.
Cytat:
Wzorowy przyrost wagi. Niepotrzebnie się martwiłaś.
Synek tp. 15.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości