Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 22:08   #2671
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Ewka mnie boli ... i krocze.
Najgorzej mi wstać później jak rozchodze jest w miarę ok. Czasami nie rozchodze to chodzę jak pokraka jeczac przy tym z bólu.
Jak ja Cię doskonale rozumiem

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 22:27   #2672
alb
Zadomowienie

Mi wrócił ból spojenia... Przez tydzień było lepiej, ale jak wróciłam do względnie normalnej aktywności to ból wrócił z wymazów nic niepokojącego nie wyszło - paciorkowca brak czystość pochwy w normie chociaż nieco gorzej niż poprzednio.
Za to córka ma trochę słabe wyniki. Wyszły jej bakterie w moczu i ph 8,0. Muszę jej powtórzyć badanie. No i ob ma podwyższone, ale to może jeszcze po chorobie. Muszę to skonsultować z lekarzem.
A ja się czuję gorzej - podejrzewam że hemoglobina mi dalej spada. W poniedziałek sobie zrobię kontrolnie morfologię.

A z takich dziwnych pytań to macie jakieś "zachcianki" zapachowe? Czy jakiś zapach szczególnie Wam się teraz podoba? Ja np. uwielbiam zapach mokrej bawełny i wącham pranie po wyjęciu z pralki używam bezzapachowych środków więc to właśnie tylko mokra bawełna
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 22:42   #2673
Martusia1499
Rozeznanie

Maaatko ale mi brzuch twardnieje

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

alb nie zauważyłam takiego czegoś u siebie a twoje upodobanie bardzo oryginalne :p
Stary 2014-12-04, 22:57   #2674
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Montanka pingu pingu piątka!

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
montanka to u mnie z cukrem jest tak, że już nic nie rozumiem. Miałam glukometr od prywatnego diabetologa i ciągle mi skakał ten poziom mimo że uważałam na to co jem. Nie zlicze ile razy mi wyszło ok 140 i wpadałam w panikę. Teraz byłam na umówionej już dawno wizycie w Poznaniu i dostałam nowy glukometr a cukry są genialne nawet jak w celach eksperymentalnych zjadłam rzeczy których nie powinnam, nie wiem co o tym myśleć a dzisiaj np po dwóch kanapkach miałam 150 przeraziłam się i to bardzo bo to były zwykłe kanapki które jadłam już wcześniej i cukru mi nie podnosiły A po jakim czasie mierzyci e jasowa linda montanka ? Mi jeden lekarz kazał po 1h a drugi po 1,5h i teraz nie wiem którego słuchać
No ja zaczżełam ostrozniej jeść, bo zaczęłam zbliżać się do 120 po takich "pewnych" posiłkach. Kilka razy w tyg. przekroczę, jak coś nowego wypróbuję, ale to zwykle do 135. Raz robilam wegeleczo na kolację i do tego dwie kromki probody z polędwicą i było 115, a wczoraj miałam po tym samym tyle, że zamieniłam jeden ww - kromka na łyżkę pestek dyni i było już 128
Ja mierze od pierwszego kęsa 1h.
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Montanka - trzymaj się jakoś z tą dietą, już niedługo - po porodzie zrobisz sobie ucztę u mnie chyba cukry powoli się stabilizują na jakimś stałym poziomie tfu tfu odpukać. Od kilku dni nie zwiększam dawek insuliny i jest w miarę ok Trzymaj się!
Jakoś się trzymam. Ja poprostu strasznie boje sie tej insuliny. Chciałabym już chociaz tego w tej ciąży uniknąć.
No to jak cukry się stabilizują, to chyba godzina zero sie zbliża (choć to nie reguła ) Ale ciesze się, że masz to opanowane
Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
ja mierze po 1h i tylko wttedy; dzis przyznaje zjadlam pol kebaba i mialam cukier 88, a ostatnio po zwyklej kanapce 132!
A nie miałaś po tym kebabie szybkiego wzrostu i spadku po jasnym ciepłym pieczywie?
Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
zajrzałam przed chwilą do apki allegro ( a nóż widelec jakiś kuponik będzie) i mam informację, żeby zajrzeć 5 grudnia. Ostatnio jak miałam konkretną datę podaną to faktycznie pojawił się kupon wtedy. Może Wam się przyda na jakże potrzebny dziesiąty kocyk albo albo jakąś żyrafkę
Mam to samo i czekam, ile dadza, bo uzbierało mi się znów kilka zamówień
Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
dusiolka, ellyunia usg bioderek od tego roku jest tylko i wyłącznie płatne...... z córką byłam jeszcze na NFZ i nie czekałam nic, a nic.... wszystko w wyznaczonych terminach

hmmmm co przedszkole, to inna polityka..... ehhhh
ja też martwię się cały czas tą wagą oby maleństwo było zdrowe, może być małe, ale byleby tylko było zdrowe

a diabetolog powinna być tego świadoma, że przy tej diecie możesz chudnąć
Nie wiedziałam, że nie ma już kontroli bioder na nfz. jestemw szoku. Ja w sumie też nie czekałam. Zadzwoniłam po wyjściu ze szpitala i umówiłam się na konkretny dzień i godzinę

Wiesz co, ta moja diab jest taka jakaś napalona na ta insulinę, że ona chyba wolalaby, żebym jadła więcej i wstrzykiwała to cudo. A ja się zapieram rękoma i nogami przed tym
Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Martusia - ja mierzę cukier 1 h po każdym posiłku. Też czasem nie rozumiem swojego organizmu bo po bułce pszennej miałam nie raz lepszy cukier niż po tym chlebie dla diabetyków. Moim problemem są jednak te ciała ketonowe w moczu w dużej ilości, mimo że na siłę (mimo że mnei ciągnie na wymioty ciągle) jem o 22, 24, 03 i 05 nad ranem

Martusia, jasowaa, Montanka
- macie ketony w moczu? badacie to paskami co rano?

bo niby właśnie te ketony obecne w moczu świadczą o nieokiełznaniu cukrzycy
Rany, no to masz nieźle te posiłki rozpisane. Ile razem w ciągu doby?
Co jadasz na obiady, II śniadania i podwieczorki? Mnie powoli się nudzą moje posiłki
Mierzyłam paskami, ale odkąd wyszedł mi wynik "nie jestem pewna koloru", a na drugi dzień zrobiłam badanie moczu i było czysto, nie używam ich. Jutro do lab powinnam leciec, więc dowiem się, czy coś sie w tym temacie zmieniło, bo do tej pory nie miałam ani razu.
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Montanka znajoma ma córeczkę 2,5roku i ona cała noc spi ,sama idzie siusiu i wraca,takze nieraz dziwi mnie jak piszesz ze Twoj synuś jeszcze w nocy je albo tak sie budzi,mam nadzieje ze to nie reguła
Dusiolka, młody zwykle ok 20 idzie spać do siebie i w zależności od tego, czy chodzi do pkola, czy siedzi w domu, wędruje nad ranem do nas i chce mleko lub przesypia noc bez mleka i wstaje rano na śniadanko przed pkolem.
Siusiu i kupkę też chodzi sam
Pisałam w poptrzednim poście o dzisiejszym dniu, bo miał jakiegoś mega powera. Noc nieprzespana z powodu mojego siusiania i pomiaru cukru.
A jeśli chdzi o to nocne popijanie mleka, to jest to męczące dla mnie, ale póki ma taka potrzebę, nie będę nic zmieniać, tym bardziej, że jego dieta w ciągu dnia jest niestety uboga w nabiał. Przestał jeść serki, jogurty itp. Kakao nawet poszło w odstawkę ostatnimi czasy. Do mleka przynajmniej mogę podać mu jeszcze wit. d

Idę spać Dobrej nocki wszystkim !

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-12-04 o 23:03
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 22:58   #2675
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Głową odpyscila, to trochę was poczytam. Najwyżej reszta zostanie na jutro hehe.

Fashion Ehh co za dzień ale myzle że Tż nic sie nie stało? A jak glowa? Mnie bilLa straszliwie wieczorem

Misia to chyb ciśnienie bo widzę wszyscy sie me za z bólem głowy Ehh.

Pepa ją sie obawiam że moja innego zajęcia nie będzie miała. W styczniu ma duzo roboty w pracy więc mam nadzieję ze będzie zbyt zmęczona zeby przychodzić haha bo przeciec malz nie będzie jej codzie nie odwozil, a ona na piechotę nie bardzo

Brakurka mi zazwyczaj też nie przeszkadzają mecze ale wczoraj miałam jakiś gorszy wieczór heh.

Ewka dostaniesz antybiotyków przy porodzie i będzie wszystko dobrze
Robię tak samo z kibelkiem ale i tak na malysza hehe.

Smerfik coś ty robiła ta ręką
A robisz takie szaliki na zamówienie? Bo jak tak to masz kolejna klientów hehe.
Wrzatek daje radę i wcale nie boli a pomaga serio. Nalej sobie do szklanki i zanurzaj palca jak dasz radę i jutro będzie lepiej

Asia
Gin chyba wie co robi z wynikami

Aska muszę wejść na srt żeby oblukac zdj

Eirene oj rąk jakiś kiepski wieczór miałam.

Tommorow miłego weekendu
A wiesz ze sasiad nie lubi piłki nożnej i fajny chłopak z niego tyko nie ma szczescia w życiu. Niestety wyprowadził sie i sąsiadka to jego mama

Nu a zostań z nami po prosru odzywaj sie co u was kiedy możesz

Dusiolka ooo to jest szansa że na święta będziesz miała dzidzie przy sobie :
love:

Mmgi najważniejsze że dzidzia zdrowai wszystko ok

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 23:26   #2676
ellyunia
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Ewkaa boli 😩
Kurczę mam tak opuchnięta stopę ze aż mnie pali masakra jakaś. Dziwnie ze lewa nie jest tak napuchnięta

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-12-04 o 23:28
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 23:40   #2677
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

BabaZWysp za wizytę.

Masową ją wzięłam od roezicoe ciut większą niż ta z pepco i chyba soe jednak w swoją zapanuje. Już widzę że właśnie jak wsadze bluzę, podklady pieluchy to dużo miejsca nie zostanie heh.

Brawurka a po co wam szwagier do porodu że tak zapytam?

Misia o ludzie co za dziecko

Czarnadama Ehh tamę głowy.

Teja wszystko ok po upadku?

Elvira ją pralam tak jak na merce jest napisane i nic sie nie stało

Ellyunia dzięki za info o uviraniu ze sr trzeba zapamiętać

Kinqaa

Myszunia w końcu sie Tz za ro zabrał

Linda Taaa mój zawsze mówi że wczoeaj wyniosl smieci a już dziś znów pelny kosz i co ja robie a s iadanie do pracy i obiad sie sam sie robi bez śmieci nie.

No mniej wiecej nadrobilam

My ok 11 pojechaliśmy do wro. Najpierw ikea - kupiliśmy kieliszki do wina dla znJomej a dla nas te pudełka co chciałam
Później mso zabkowic i trochę powiedzieliśmy u kolezanki.
Na powrocie znów na wro do Magnolii bo malz chciał buty i kilka rzeczy ale nić nie kupił w sumie.
Tylko zAdaliśmy do smhka i kupiliśmy pluszaka z 39 na 19zl hihi. I znów nam sie podoba inny kolor wozka haha.

A w ogolw to jak jechaliśmy przez wro to malz zjechał z prawego na srodkowy pas i nagle jakąś stara ślepą krowa wyskoczyła nam z lewego pasa na nasz. Malz ja zauważył w ostatnim momencie, gwałtownie zachanowal i zjechał lekko na prawo. Na szczescie nic sie nie atalo, ale zestresowalam sie mega. Na szczescie Leo normalnie sie rusza więc chyba go to nie obeszlo heh.

Jutro mam wizyte u gin, ciekawe co slychac heh.
Malz mówi że grosze po terminie, ale zobaczymy

Dziś rozmawialismy o świętach i mówię ze będzie mi ciezko siedziec bo juz teraz mam gorsze dni. A on mnie zaskoczył bo powiedział ze jak będę sie zle czula to tylko sie opłatkiem podzielimy i nie bedziemy siedziecz albo w ogóle niw pojedziemy. Nawet sie tego po nim nie spodziewalam hihi.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 04:00   #2678
Kinqaa
Zakorzenienie

Mnie przebudzil skakajacy sufit plus pełen pęcherz...

Mam takie pytanko odnośnie komody - macie tam takie jakby organizery? Nie wiem jak po polsku. ..w sensie takie male plastikowe pudeleczka ,zeby łatwiej było utrzymać porządek w szufladach. Bardzo fajna rzecz mi się wydaje i chyba praktyczna? Cos takiego.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 04:50   #2679
biedro87
Zadomowienie

dzień dobry ��
wreszcie nadrobilam wczorajszy dzie i jedno pytanie mi się nasuwa: gdzie jest Karolaa?

tradycyjnie spać nie mogę. Obudziłam się na siku,a teraz nie mogę się ułożyć wygodnie, bo mi nogi cierpną :/

mój brzuch się na jakiś tydzień uspokoił,a teraz znów twardnieje przy każdym wstaniu z lozka. Duphaston mam brać tylko do nd,czyli do 35 tyg (34 plus 7). A Wy kiedy macie odstawić dupka? Brzuch mnie strasznie ciągnie w dol i jesli chodź lub siedzę,to mi się ciągle chce siku.

od dzis zabieram się za prasowanie,bo mam trzy pralki dzieciowych.

u naszego sprzedawcy zamowilam w pon,paczka przyszla wczoraj. Przyszla mi tez czapeczka zimowa rozmiar 38, bardzo mala mi się wydaje, nie wiem czy nie lepsza byłaby 40, a Wy jakie macie czapeczki ?

mój zestaw na wyjście ze szpitala to body dlugi rękaw,pajac welurowy lub polarkowy, kombinezon,czapka, kocyk.

Kinqaa, ta szuflada wygląda przeslodko �� my mamy nowa szafę i planuje kupić także w organizery- tez tak to nazywam. Akurat dziecięce ciuszki raczej będę miała na wielkiej polce w szafie.

Edytowane przez biedro87
Czas edycji: 2014-12-05 o 04:56
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 06:21   #2680
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
zajrzałam przed chwilą do apki allegro ( a nóż widelec jakiś kuponik będzie) i mam informację, żeby zajrzeć 5 grudnia. Ostatnio jak miałam konkretną datę podaną to faktycznie pojawił się kupon wtedy. Może Wam się przyda na jakże potrzebny dziesiąty kocyk albo albo jakąś żyrafkę
Jest juz kupon 20 zl ;-) wazny do 19 grudnia

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
z TŻtem jak się wciągneliśmy to potrafiliśmy po kilka odcinków oglądać za jednym posiedzeniem
:-D

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
a dla mnie ten serial był masakryczny i nie polecam.
Sprobuje i sie przekonam :-D
A czemu masakryczny? W tym sensie ze nudny czy za brutalny? :-P

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
no własnie widzę ceny... 665 euro za krem

no własnie cały czas nad tym jednym serum myslę.
Misia wejdz na wizaz kwc i poczytaj notowania i opinie na pewno cos wybierzesz ;-)

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:

Mam takie pytanko odnośnie komody - macie tam takie jakby organizery? Nie wiem jak po polsku. ..w sensie takie male plastikowe pudeleczka ,zeby łatwiej było utrzymać porządek w szufladach. Bardzo fajna rzecz mi się wydaje i chyba praktyczna? Cos takiego.

Mam takie organizery kupione w ikea i trzymamy tam bieliznę z mezem ;-) w sumie nie myslalam żeby i dla dziecka kupić ale faktycznie dobry pomysł :-D
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 06:33   #2681
simonee
Zakorzenienie

Ja juz w labo 15min przed czasem - dla odmiany
może dam rade skopiować swoją kartę choć wszystkie wyniki są strzeżone jak w banku i np tydz temu pani z IP gdzie były moje wyniki nie chciała mi ich pokazać do ręki tylko powiedziała ze wszystko ok i wyniki będą w karcie dla lekarzy jak przyjadę rodzic
Stary 2014-12-05, 06:44   #2682
Maritxell
Zadomowienie

Heffitka, dzieki za cynk
Stary 2014-12-05, 07:31   #2683
Kinqaa
Zakorzenienie

Oglądam właśnie DDTVN.
Ludzie są porabani jak się prosi ich o miejsce to komentuja " Jak już pani musi" albo " Ciąża nie jest argumentem. Masz siłę na zakupy to postać w ciąży tez powinnas miec siłę"
Ręce mi opadają. ..

you have lost a diamond

Stary 2014-12-05, 08:00   #2684
Eirene1987
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Mój TZ twierdzi że odkurzacz go 2 razy kopnął. i przeleciały iskry od rury do gniazdka. Uzywam tyle czasu ten odkurzacz i nic sie nie działo. a i stwierdzenie roku : "stwierdzam że zarówno odkurzacz jak i miotła są jakies czarowne, dla czarownic"

Cytat:
Eirene kapusniaka pila

Pomyslalam o czymś podobnym. Zmusilam ja do zrobienia kupki.
a to dobrze
no i jak nocka?
można takim małym dzieciom lewatywę robić? bo jakby można było to może by faktycznie pomogło kurcze

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Ratunku! Moje dziecko jeszcze nie śpi! Nie mam dziś już cierpliwości ani sił, a syn rozbudzony w najlepsze. Podsumowując dzień.. Moja noc trwała 5 h z kilkoma przerwami,od 5:30 jestem na nogach, czyli zaczęła się moja 18 h dnia 4.12. Mamuśki,napiszcie,że u Was też tak bywa.. Jutro powinnam iść do lab,ale przeziębiona i zmęczona nie mam co liczyć na dobre wyniki,a w pon. mam gina i diabetologa.
znam ten ból nie wiem skąd dzieci mają tyle energii...

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Boola Was tez przy bolu spojenia uda jakby od wewnetrznej strony?
mnie tylko jak rozruszana nie jestem

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Montanka znajoma ma córeczkę 2,5roku i ona cała noc spi ,sama idzie siusiu i wraca,takze nieraz dziwi mnie jak piszesz ze Twoj synuś jeszcze w nocy je albo tak sie budzi,mam nadzieje ze to nie reguła
są różne dzieci. mój od 2 roku życia robi sam siusiu i kupkę, mleko przestał pić w nocy jakoś 1.5 roku miał.
ale np do 3 roku życia budził się w nocy i przychodził do nas.
wystarczyło po niego pójść wziąć i zasypiał z nami. nieraz od 1 w nocy
teraz od mojej ciąży właściwie jak się budzi to mu tłumaczę że potem go weźmiemy nad ranem i zasypia. tylko trzeba mu plecki przykryć
ale mi to nie przeszkadza akurat
najgorsze to było jak był mały tak do roku, w nocy mu wypadał smoczek i ciągle trzeba było mu go podawać bo się budził i płakał. raz naliczyłam w ciągu chwili 52 razy potem się nauczył sam sobie szukać i wkładać smoczek
ale mimo tego że tak wstawał nie mogę narzekać że masakra jakaś z nim była. bo wiem że inne dzieci gorzej śpią np
ale też nieraz jest wina rodziców. naszego kolegi córka codziennie przez pół roku wstawała o 1 w nocy i on ją musiał nosić od okna do okna przez godzinę dwie aż zasnęła. miała 1.5roku. dla mnie to nie do pomyślenia. mój Oli też nieraz się budził ale wtedy leżał w łóżku. nie wyobrażam sobie chodzić po domu albo bawić się w nocy (bo też się bawili)

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Mi wrócił ból spojenia... Przez tydzień było lepiej, ale jak wróciłam do względnie normalnej aktywności to ból wrócił z wymazów nic niepokojącego nie wyszło - paciorkowca brak czystość pochwy w normie chociaż nieco gorzej niż poprzednio.
Za to córka ma trochę słabe wyniki. Wyszły jej bakterie w moczu i ph 8,0. Muszę jej powtórzyć badanie. No i ob ma podwyższone, ale to może jeszcze po chorobie. Muszę to skonsultować z lekarzem.
A ja się czuję gorzej - podejrzewam że hemoglobina mi dalej spada. W poniedziałek sobie zrobię kontrolnie morfologię.

A z takich dziwnych pytań to macie jakieś "zachcianki" zapachowe? Czy jakiś zapach szczególnie Wam się teraz podoba? Ja np. uwielbiam zapach mokrej bawełny i wącham pranie po wyjęciu z pralki używam bezzapachowych środków więc to właśnie tylko mokra bawełna
zdrówka

hahahahaha ja mam zachciankę zapachową - karma dla psów
normalnie jak psu daję naszemu mam ochotę ją zjeść a w sklepie ostatnio 5 minut stałam przy karmie tak pachniała mi

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Brawurka a po co wam szwagier do porodu że tak zapytam?

(...)

Później mso zabkowic i trochę powiedzieliśmy u kolezanki.
Na powrocie znów na wro do Magnolii bo malz chciał buty i kilka rzeczy ale nić nie kupił w sumie.
właśnie to samo miałam napisać hahaha jakby mi się szwagier zwalił na porodówkę to bym padła

oooo to blisko mnie byliście

nieprzyjemna przygoda z tym autem ale dobrze że wszystko ok

fajnie że mąż rozumie cię

Cytat:
mam takie w naszych szufladach super sprawa. a dla dzidzi mam normalnie a skarpetki mam w pudełku małym po butach

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
może dam rade skopiować swoją kartę choć wszystkie wyniki są strzeżone jak w banku i np tydz temu pani z IP gdzie były moje wyniki nie chciała mi ich pokazać do ręki tylko powiedziała ze wszystko ok i wyniki będą w karcie dla lekarzy jak przyjadę rodzic
paranoja żeby swoich wyników nie można było zobaczyć to w ogóle zgodne z prawem???

Cytat:
Oglądam właśnie DDTVN.
Ludzie są porabani jak się prosi ich o miejsce to komentuja " Jak już pani musi" albo " Ciąża nie jest argumentem. Masz siłę na zakupy to postać w ciąży tez powinnas miec siłę"
Ręce mi opadają. ..
samA prawda niestety... przykre to ale co zrobić...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:07   #2685
Karoloo
<3 <3 <3

Hej

Sukces tylko raz w nocy (a raczej nad ranem) byłam sikać

Kinga biedna ta Twoja córeczka

Cytat:

Fajne to
Mam takie organizery na bielizne (Ikea) i jestem baaaardzo zadowolona, muszę poszukać czegoś podobnego na Frankowe ciuchy itd

Cytat:
Oglądam właśnie DDTVN.
Ręce mi opadają. ..
masakra jakaś.... przecież w tym wszystkich nie chodzi i wygodę a o bezpieczeństwo większość ludzi to debile

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 08:11   #2686
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć

aska dziś jestem na kompie i widze kule, świetne

Kinqaa a co z tym sufitem?? ja też myślałam o takich, ale na razie nie kupuje. W razie czego w Ikei są za grosze to dokupie

simone dziwne, ja swoje wyniki muszę sama odebrać i pokazać gin na wizycie. Mało tego, ostatnio gbs sama zanosiłam do labo (przez pół szpitala )

biedro ja mam dupka brać do końca o[akowania, a kończy mi się w tą niedziele. Będzie to 36t 4d

Eirene też bym chciała zeby z Leo było tak jak u Was z Olim. Nie wyobrażam sobie nosić gdziecka przez godzine po nocy. Moze jakoś da sobie wytyumaczyć. A jak nei edzie innego sposobu, to zobaczymy
Widzisz, mogliśmy CIę odwiedzić hehe
no wystaszyliśmy się strasznie, małż też co chwile później pytał czy wszystko ok.
Zaskoczył mnie swoim "wyznaniem" On raczej rodzinny i Święta lubi spędzać ze wszystkimi ja w sumie też, ae teraz już za cięzko.

Drugi dzień śpie w salonie i budziłam się tylko 2 razy w nocy (a w sypialni co godzine ) chyba przeniose sie tu na stałe
Wstawiłam już koszule do karmienia i te koszulki w których spie w domu do prania w dzieciowym proszku, jeszzce tylko staniki i gitara

Mam dziś wizyte u gin i strasznie mnie ciekawi, jak moja szyjka. Od początku jest krótka, ale była pozamykana, ciekawe jak teraz
CIągle mam przed oczami wizję Świąt spędzonych we trójkę z Leo na rękach
Ale małż mówi, że przenosze, a on w 99% przypadków ma racje jak cos mowi hehe

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Kinqaa co za ludzie
ja wczoraj dumnie przewędrowałam przez wszystkie kasy w IKEI do tej z pierwszeństwem. NIkogo o nic nie pytałam, po prostu stanęłąm za pierwszą kasowaną osobą i nawet nikt nic nie mówił
Trzeba korzystać póki można he

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-05, 08:22   #2687
Kinqaa
Zakorzenienie

Karoloo właśnie chodzi o bezpieczeństwo aby brzuch nie zostal scisniety...eh. ludzie nie myślą.

Eirene nocka przespana...nie swedzialo ją. Jedynie trochę skarzy sie na brzuszek, ale moze to efekt uboczny tego leku, bo czytalam.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Ma.ko lokator wziął jakas foczke na noc o 3 w nocy się obudzilam do kibelka plus skakal sufit
Dostanie w łeb ode mnie jak wroci z pracy

you have lost a diamond

Stary 2014-12-05, 08:22   #2688
simonee
Zakorzenienie

Eirene, Mako rozmawiałam z położna która tam pracuje i ma się wszystkiego dowiedzieć bo mam prawo wglądu w swoje wyniki i jeszcze poruszyłam temat ze jeśli nie będzie miejsc na porodówce (w szpitalu w którym chodzę do gina i mam karte) to odsyłają do innego szpitala a tam chcą mieć ostatnie badania i co w takiej sytuacji?

Kinga dobrze ze lepiej z córcia oby brzuszek tylko przestał boleć.

Po pobraniu krwi mam bardzo obolała rękę oj będzie siniaki ze ho ho

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-12-05 o 08:26
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 08:27   #2689
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Kinqaa niezły sąsiad
I dobrze, że małą w końcu przespała noc a może jakąś osłone na żołądek?

SImone właśnie jak przeczytałam, to mnie strasznie zdziwiło to ze nie dają CI wyników do ręki
moja gin np jak robi mi usg, to drukuje jedno zdj dla mnie, a drugie dla siebie. Fakt ze z niego nic nie widac, bo zazwyczaj drukuje mi przekrój główki, ale sam fakt.

Qrde znów się dziś obudziłam z cherwonym, spuchniętym okiem i piękącymi ustami moze od storczyków, bo koleżanka wczoraj miała na oknie

Leoś 29.12.2014 

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 08:40   #2690
simonee
Zakorzenienie

Mako aż musiałam sprawdzić rozporządzenie. Ciule jedne
w przyszłym tyg mam wizytę to będę się kłócić o moje badania i możliwość zrobienia ksero.
Stary 2014-12-05, 08:56   #2691
ellyunia
Wtajemniczenie

Simonee to bardzo dziwna sprawa z tymi wynikami. U mnie mówią ze mój wynik i ja go mam mieć (nawet sama sobie pobieram wynik z neta żeby drugi raz specjalnie nie iść)
I to niezależnie czy prywatnie czy na NFZ. Jak to drugie (od rodzinnej) to ona wpisuje sobie tylko wyniki w kartę a te kwitki ja mam.

Heffitka jeśli o ten serial chodzi to na pewno nie można powiedzieć o nim nudny 😀

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Kingaa fajnie mieć wszystko poukładane 😊 ja mam w szufladzie koszyczki a w nich skarpetki, czapeczki, rajstopki

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:04   #2692
alb
Zadomowienie

Cytat:
Mako aż musiałam sprawdzić rozporządzenie. Ciule jedne
w przyszłym tyg mam wizytę to będę się kłócić o moje badania i możliwość zrobienia ksero.
A nie wpisują Ci wyników do karty ciąży? Ja mam wszystkie wyniki i sama zanoszę do położnej, ale ona też ma wgląd do moich badań, ale nie do tych "tajnych" których nie ma w systemie (np. grupa krwi, hiv). No ale to luxmed więc rządzi się swoimi prawami no i większość wyników mam przez internet i mogę sobie wydrukować.
Za to u rodzinnego muszę się zarejestrować do lekarza żeby zobaczyć wyniki. Dla mnie to głupota bo jak jest wszystko w normie to tylko strata czasu lekarza, ale podobno nfz wypłaca kasę za badania jak zostaną skonsultowane z lekarzem - to tak jakby jedna usługa - badanie plus konsultacja. Oczywiście nie mogą Ci zakazać wglądu do Twojej dokumentacji medycznej, ale tak próbują zmuszać do tej konsultacji.
Był kiedyś taki przypadek że babka miała badanie zlecone przez onkologa no i zanim udało jej się dostać na wizytę to minęło kilka miesięcy i nowotwór bardzo się rozwinął przez ten czas. Już nie pamiętam szczegółów, ale sprawa chyba była w sądzie.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:06   #2693
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
hej
TZ wyprowadzony z komody do reklamówek - jego miejsce zajął Karol - mina TZa bezcenna. ale cóż. no i dziś zabrał się za pokoik dziś gruntuje a jutro zamierza już malować czyli myśle że w
teraz biorę się za czytanie bo to był jednak dość aktywny jak na mnie dzień i nie było czasu
czyli pokonałaś go sposobem
Cytat:
Ratunku! Moje dziecko jeszcze nie śpi! Nie mam dziś już cierpliwości ani sił, a syn rozbudzony w najlepsze. Podsumowując dzień.. Moja noc trwała 5 h z kilkoma przerwami,od 5:30 jestem na nogach, czyli zaczęła się moja 18 h dnia 4.12. Mamuśki,napiszcie,że u Was też tak bywa.. Jutro powinnam iść do lab,ale przeziębiona i zmęczona nie mam co liczyć na dobre wyniki,a w pon. mam gina i diabetologa.
oh tak to mówią, ze małe dziecko nie daje ci spać a duze nie daje ci żyć.
U nas tez nocki bywają ciężkie, syn manie pokrzykiwania przy zmianie pozycji co wybudza nas dobrych kilka razy w nocy,
dziś o 4 rano przeżywał coś o jedzeniu

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja w ciazy prawie codziennie jem budyń. A bez ciazy raz na rok.
ja też, one chyba za zdrowe nie sa
Cytat:

ja mam tak z papierem, drewnem, skorzanymi rekawiczkami, spalinami (?? ), skórzanymi butami, mogłabym zjeść te zapachy ale powiem ci, ze w tamtej ciąży ten rodzaj zapachów był dużo bardziej intensywny i przyjemny.
Czasami mam ochote po prostu zjesc Rennie na zgage, ono ma taki miętowy/pudrowy smak
co to sie dzieje
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 09:07   #2694
kleo111
Zakorzenienie

Dzien dobry
Ale sie dzis wyspalam Za chwilke juz wyjezdzamy na zakupy, nie moge sie doczekac, bo dosc dlugo planowalismy ten wyjazd

Cytat:

Oj ja mam takie zachcianki, od okolo miesiaca Bardzo podoba mi sie zapach dymu, benzyny, kurzu (akurat mamy remont i ten zapach bardzo mi odpowiada). Do tego zapach proszku do prania (normalnie moglabym go schrupac i popic plynem do plukania)

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:14   #2695
charliss
Zadomowienie

Cytat:

ja mam z ikei organizery takie materiałowe, niestety szybko sie kurza…

Cytat:
bo ogolnie jak sa badania robione na NFZ to nie daja wyników do ręki, ale MUSI byc mozliwosc zamowienia xero badań. Tak to juz jest i od wielu lat bylo zorganizowane w PL szpitalach, ze te wyniki to jakby ich wlasnosc. Ale powinni Ci pozwolic zrobic xero albo zamowic xero (u mnie w szpitalu babki sa tak zarobione ze jak sie zamowi xero badan to dwa tygodnie trzeba czekac ). Ale nie moga Ci odmowic na zasadzie ze tylko lekarz w karcie zobaczy.
wiec sytuacja mnie nie dziwi ale powinnas dostac xero.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

aha i w niektorych placowkach za te xerowki trzeba placic… Twoich wlasnych badan… bez komentarza
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:15   #2696
fashionaddicted
Zakorzenienie

DObry*

Wieczorem myślałam, że zwariuje, tak mnie bolały plecy, połączenie brzucha z biustem, wszystkie mięsnie każda pozycja bolała. Ale mąż na przeproszenie troche pomasował plecy, postarałam się odprężyć i jakoś zasnęłam. noc spokojna
Dziś trochę ogarniam dom, nastawiłam pierwsze pranie i może zabiorę się za pakowanie torby

Kinguś- Ty już masz termometr Groegg?? Używałaś go może jak się sprawdza? Czy światełko daje jakiś minimalny poblask "lampki nocnej" ?
Stary 2014-12-05, 09:19   #2697
Maritxell
Zadomowienie

Ale macie jazdy z tymi zapachami kiedys widzialam urywek jakiegos programu o babce ktora w ciazy zjadala tynk ze scian

Ja to jeszcze w ciazy nie mialam zadnych zachcianek, nawet jedzeniowych. A mialam w planie sprawdzic nimi cierpliwosc i wyrozumialosc mojego tz :p chyba sobie wymysle jakas zachcianke zeby mial co opowiadac kolegom jak ich zony zaciaza
Stary 2014-12-05, 09:19   #2698
jasowaa
Raczkowanie

Dzien dobry

co do pytania slodkich mam o ketony- ja nie robie, nie dostalam takiego zalecenia; raz wyszly mi w moczu ich sladowe ilosci, diab polecila mi wiecej jesc na ostatnia kolacje.
Co do kebaba raczej wyrzutu nie bylo, kilka razy sprawdzalam cukier po niedozwolonych produktach po 30 czy 40 minutach i nigdy jeszcze nie byl wyzszy niz po godzinie. Ale sama nie wiem bo dla mnie to wszystko jest bardzo niepewne, zwlaszcza jak np pomiar z dwoch roznych rak wychodzi mi o 20 jednostek roznicy.

Czy ktores z Was maja robione na drutach z dzieciecej welny ubranka ? jesli tak, pralyscie je w pralce ? mam w pralce wprawdzie tryb 'welna' ale jakos sie o nie boje

i jeszcze jedno, gdzie kupic fartuchy dla meza do szpitala oprocz allegro ? czy sa dostepne w sklepach medycznych lub aptekach ?
niebo darmo dam...

jasowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:19   #2699
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się Kornik nie raz ma takie wyskoki ( np. dzisiaj), że obudził się o 2.30, zjadł i zacieszał w łóżku. I tak do 5 rano. leży między nami i cieszy buźkę, a my przysypiamy koło niego. Strasznie to męczące jest.

Ale u nas dzisiaj ziąb.
Pół nocy nie spałam, bo TŻ włączył traktor... eh.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 09:19   #2700
Kinqaa
Zakorzenienie

Fashion ja go zamowilam na początku tygodnia ma przyjść w sobotę duza paka,bo karton pampersow fride wode morska do noska kaczke z termometrem do wanienki kupilam
Elvira chyba juz go ma albo mozesz na YouTube wpisać i zobaczyć jak to wygląda

you have lost a diamond

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości