Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 13:17   #3931
Michiru
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a alkohol bez alkoholu macie? albo duzo slodyczy? to wpadam
a mamy czekoladki, bombonierki, batoniki, nawet mambę, jakbyś chciała

Cytat:
Napisane przez martunka88
Kto ma u siebie sklep Tesco z ciuchami F&F?
ja trzeba przyznać, że niektóre są śliczne

Cytat:
Napisane przez Lillkaa
Michru, wózek to x-lander xa.
to mamy ten sam model, a nie zauważyłam w czerwieni wydaje się inny a nie wydaje Ci się, że to taka duża koza?? u mnie w okolicy większość wózków jest mniejsza gadarytowo, przynajmniej ja jak idę to takie widuję, jak mi x-lander przyszedł to się na początku przestraszyłam

Cytat:
Napisane przez nusiekowa
ja usg mam robione na kazdej wizycie a nie chodze prywatnie.
podejrzewam, że to inicjatywa lekarza, ale już jakiś czas temu słyszałam, że na zdrową ciążę wg wytycznych NFZ przypadają tylko 3 badania usg, bo więcej nie potrzeba

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
Od wczoraj mam zatkany nos i ciągle leci mi wydzielina, ale raczej nie jest to spowodowane przeziębieniem, bo nie mam gorączki, nie łzawią oczy. Teraz to już przesada- czuję, jakbym była wręcz zakorkowana w nosie;P

Czytam właśnie, że taki objaw jest częstym utrapieniem kobiet w ciąży. "W czasie ciąży w organizmie kobiety zwiększa się poziom estrogenu, co sprzyja obrzękowi błon śluzowych nosa. W rezultacie może zwiększyć się ilość wydzieliny z nosa. Ponadto rośnie ilość krwi w organizmie – może to doprowadzić do obrzęku niewielkich naczyń krwionośnych w tkance wyściełającej nos oraz do „zatkania” nosa." (cytat z parenting.pl)

Czy któraś z Was też tak ma? Jak się ratujecie?
smarkaniem i wodą morską w spreyu mi już 2x zdarzyły się niewielkie krwawienia z nosa i kilka razy obudziłam się zatkana, ale ogólnie to tragedii nie ma.

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88
ahh.,.. Dzień dobry Witam się z rana póki jestem jeszcze panienką bo jutro będę już żoną

Będę Was dziś czytać, ale mało cytować i się odzywać, bo mam dziś dom do wysprzątania, paznokcie do zrobienia, i ogólnie szykowanie się przed jutrem Nadrobię wszystko w niedzielę, wybaczcie
to szykuj się, szykuj jutro wielki dzień
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:17   #3932
Michiru
Zakorzenienie

rosiek, gratuluję udanej wizyty nie martw się, ostatnia na glukozie nie będziesz, ja też jeszcze nie miałam. 19.12 mam wizytę i dopiero potem będę robić glukozę

Cytat:
Napisane przez Kinka_
Ja po wizycie, okazało się, że badanie na glukozę muszę powtórzyć, mimo bdb wyniku. Wszystko z winy pani laborantki, która nie pobrała mi krwi po godzinie. A podobno zmieniły się wytyczne i pobrania muszą być 3: na czczo, po 1 h i po 2 h. Żeby było śmieszniej to pytałam ją o to. Ale stwierdziła, że wystarczą 2.
suuuper to już na pewno nie będą miały już gdzie mi się wkłuć.

Cytat:
Napisane przez lesyeux
A którejs z Was ginka powiedziała by badania na HIV nie robic??? bo moja powiedziała że nie musze
i nie masz?? wiem, że ono wcale nie jest obowiązkowe; możesz je zrobić, lekarz na ogól to proponuje i namawia, bo a nóż widelec... ale nie jest to obowiązek i można odmówić. ale słyszałam, że w niektórych szpitalach chcą mieć przed porodem wynik tego badania do wglądu.

Cytat:
Napisane przez mkluke
Witam Was dziewczyny

Nie odzywałam się dość długo, bo od poniedziałku spędzam czas w łóżku i to straszne choróbsko, które się do mnie przypałętało, nie chce sobie pójść a więc leżę... Przeszłam już ból gardła, katar, teraz dostałam kaszel i chrypkę... mam nadzieję, że to już ostatni etap...

Wczoraj mam wizytę - szyjka nadal krótka i mam leżeć (ale mi nowina ), dodatkowo ostatnio miałam robione dwa usg, jedno prywatnie, drugie na kasę i lekarz stwierdził, że są zbyt duże rozbieżności i dostałam skierowanie do szpitala... Po niedzieli dla urozmaicenia poleżę sobie z 3 dni w szpitalu... ehh... szkoda gadać...

Lecę Was nadrabiać - prawie 30 stron, więc nie wiem czy dam radę, ale spróbuję...
Miłego dnia życzę
3 maj się szpital - nie fajnie, ale przynajmniej będziesz miała dobrą opiekę i od razu ktoś zareaguje, jakby coś się działo oby wszystko było ok.

Cytat:
Napisane przez EdithS
Dziewczyny napiszę Wam, jaką informację dostałam, nie chcę siać paniki i wiem, że w necie nie ma informacji żadnych, ale wolę dmuchać na zimne, najwyżej posądzicie mnie o głupie plotki, zdrowie najważniejsze, więc się ośmielę.

Mój mąż dzwonił z pracy, że ich dyrektor nie pozwala im wychodzić na dwór i otwierać okien, bo dostał informację na maila od kolegi z wojska, że jednak dziś w nocy doszło do wybuchu elektrowni atomowej na Ukrainie i między 11-13 ma przechodzić chmura skażenia przez Polskę.

Tak jak pisałam, nie wiem na ile to informacje prawdziwe, ale co nam szkodzi się zabezpieczyć i pozostać w domu przez te 2h.
Powiadomiłam właśnie moje siostry i jedna oddzwoniła, że do szkół dzieci też poszedł taki mail, że dzieci mają zostać w budynku.

Wolałabym żeby to nie była prawda. Ale nie ma co lekceważyć takich informacji.
dzięki za cynk w naszej sytuacji lepiej dmuchać na zimne. na szczęście ze spaceru z psem wróciłam przed 11, a i TŻ siedzi zamknięty w biurze zakopany w swojej robocie.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina
wczoraj się dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w 7 tygodniu ciąży ale się cieszę, między naszymi dzieciaczkami będzie ok 5 miesięcy różnicy, więc będziemy mogły razem chodzić na spacerki mam nadzieję, że będzie miała dziewczynkę
a może urodzi Twojego przyszłego zięcia

żona_marcina, super wózek

dzwoniłam dziś do mamy, ma do nas wpaść w poniedziałek na kawę wydarzenie wielkie, bo jak jesteśmy w TŻtem od maja ub.r. tak do tej pory moi rodzice nie raczyli nas odwiedzić, bo nie planujemy w najbliższym czasie ślubu ciekawe czy tym razem przyjdzie...

ja dziś strajkuję nie mam humoru i nic mi się nie chce.
Stary 2014-12-05, 13:18   #3933
crystal25
Zakorzenienie

Ja juz po obiedzie dzis makaron z pesto pomidorowym a na deserek kinderki
maly nie spi od rana tylko wariuje sobie i sie przewraca co chwilke, przez niego sie dwa razy.... siedzi sobie na gorze gdzies i mnie zoladek strasznie boli i mam zgage
Nouvelle pisalas cos o fryzjerze Dzis pokazywalam TZ na jaki kolor wlosy sobie zmienie po nowym roku
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:18   #3934
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Pochwalę się moim nowym pojazdem, wersja wybrana przez tatusia Fiat 500
pięęęęęęęęęękny!!!!!!kl aski:
Stary 2014-12-05, 13:19   #3935
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Ja mam brzuchol jak balon a i tak mało tego, że nie przepuszczają, to jeszcze 2 razy mi się przytrafiło, że próbowali wejść przede mnie "bo ja tylko bułkę", drugi " bo ja tylko wodę a zaraz autobus mi odjedzie"
No i gratki zamążpójścia Kciukasy.
aaaKarolina chciałam Ci podać, ale ja je we wrześniu kupowałam na wyprzedaży i teraz patrzę a sprzedający już nic nie sprzedaje. Ale jak znajdę coś takiego to wkleję Pokaże wam mój własnoręcznie robiony baldachim Wiem, że nie wszystkim przypadnie do gustu
Jaka zdolna!!!
Nie potrafie trzymac igly i nitki nawet

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
ahh.,.. Dzień dobry Witam się z rana póki jestem jeszcze panienką bo jutro będę już żoną

Będę Was dziś czytać, ale mało cytować i się odzywać, bo mam dziś dom do wysprzątania, paznokcie do zrobienia, i ogólnie szykowanie się przed jutrem Nadrobię wszystko w niedzielę, wybaczcie

Miłego dnia brzuchatki!
Jak slodko Wielki dzien dla Was!!!! Prosze o zdiecia slubne
Stary 2014-12-05, 13:19   #3936
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
rosiek, gratuluję udanej wizyty nie martw się, ostatnia na glukozie nie będziesz, ja też jeszcze nie miałam. 19.12 mam wizytę i dopiero potem będę robić glukozę

suuuper to już na pewno nie będą miały już gdzie mi się wkłuć.

i nie masz?? wiem, że ono wcale nie jest obowiązkowe; możesz je zrobić, lekarz na ogól to proponuje i namawia, bo a nóż widelec... ale nie jest to obowiązek i można odmówić. ale słyszałam, że w niektórych szpitalach chcą mieć przed porodem wynik tego badania do wglądu.

3 maj się szpital - nie fajnie, ale przynajmniej będziesz miała dobrą opiekę i od razu ktoś zareaguje, jakby coś się działo oby wszystko było ok.

dzięki za cynk w naszej sytuacji lepiej dmuchać na zimne. na szczęście ze spaceru z psem wróciłam przed 11, a i TŻ siedzi zamknięty w biurze zakopany w swojej robocie.

a może urodzi Twojego przyszłego zięcia

żona_marcina, super wózek

dzwoniłam dziś do mamy, ma do nas wpaść w poniedziałek na kawę wydarzenie wielkie, bo jak jesteśmy w TŻtem od maja ub.r. tak do tej pory moi rodzice nie raczyli nas odwiedzić, bo nie planujemy w najbliższym czasie ślubu ciekawe czy tym razem przyjdzie...

ja dziś strajkuję nie mam humoru i nic mi się nie chce.
ja też strajkuje od rana leże tylko co się wykąpałam i zjadłam coś;/
ogólnie brak apetytu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:20   #3937
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie przestraszyłyścią z tą awarią na Ukrainie. Ja nie mam telewizora w domu i jak zwykle nic nie wiedziałam.
I powiem wam, że ja już dawno przestałam wiedzyć naszym władzom, bo już nie raz okazało się, że mogą kłamać do woli a potem nikt nie ponosi odpowiedzialności.

Pileuchy tetrowe kupowałam w Smyku (beznadziejne, na szczęście tylko 3 szt), teraz domówiłam w necie i zobaczymy jaka będzie jakość, bo zamówiłam Lux. Jeszcze muszę domówić, bo będę ich używać do zawijania maluszka, wycierania zamiast ręczniczka i położna zalecała wkładać małemu kilka pieluch tetrowych na raz chociaż na krótko w ciągu dnia, żeby nie miał problemów z bioderkiem.

Pochwalę się moim nowym pojazdem, wersja wybrana przez tatusia Fiat 500
To jest super pojazd
Stary 2014-12-05, 13:23   #3938
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
20 zł

nie przejmuj się na pewno wszystko będzie dobrze! trzymam kciuki

a ja właśnie za pół godziny muszę wyjść mam nadzieję, że to nieprawda

kolejna studniówka gratulacje!

ja na glukozę zabieram książkę i naładowany telefon

super zakupy

wczoraj się dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w 7 tygodniu ciąży ale się cieszę, między naszymi dzieciaczkami będzie ok 5 miesięcy różnicy, więc będziemy mogły razem chodzić na spacerki mam nadzieję, że będzie miała dziewczynkę
super wieści o koleżance u mnie tez wysyp wśród znajomych
dziwnie boli mnie brzuch i z lewej strony plecy hmm

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-05, 13:24   #3939
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ale fajny baldachim na czym masz go powieszone??

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

za 27

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

moja znajoma urodziła!
1.5tyg za wcześnie fiu fiu
a brzuszek miała taki mały myślała że dłużej pochodzi a tu już urodziła
ale fajnie, będziesz miała towarzystwo do spacerów.

Po kilkunastu dniach puszczania młodemu kołysanek z bujaczka TinyLove stwierdzam, że młody chyba je lubi. Zawsze się uspokaja. Mąż się na mnie trochę wkurzył, bo wykręciłam tego grającego kwiatuszka i przystawiam do brzucha

A i jeszcze się pochwalę, że wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia z kąpania. Kiedy nadeszła nasza kolej na wykąpanie lalki mąż zakasał rękawy i sam się wszystkim zajął . Inni panowie tylko się przyglądali

No dobra, idę gotować obiad i posprzatać dom

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:28   #3940
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej KochaNe

Nie stresuj sie waga zleci. Dla poprawy humoru obiecałam że wkleje ok.świąt moje foto mamusi xxl to z pewnoscia przy mnie jestes mini kruszynka
Ja wiem że jestem olbrzymia. I mówie to szczerze, wy chudzinki jak nic u mniejuż 105kg.
Jedynie nerwa mam na spodnie. Bo już prosi sie by nowe kupic. A nie ma nic na mnie
A kg mam w
Schudnie sie mówie WAM

Kinkamożna jesc dzien przed badaniem z rozsadkiem. A słodychy najlepiej unikqc dzien przedbadaniem i nie najadac sie na noc. Mi tak mówili

A którejs z Was ginka powiedziała by badania na HIV nie robic??? bo moja powiedziała że nie musze

Jedynie na własną reke powtórze toxo igm
ty to pozytywna jestes!!!! Matko uwielbiam cie
nie jestes olbrzymia Olbrzymie to sa te 200 kg co nawet nie sa swiadome swoich kg i tego, ze mozna isc na diete
Poszukaj spodni w lumpie...jak chodzilam w Polsce do lumpkow to zawsze ich tam pelno bylo w tych wiekszych rozmiarach wlasnie i ladne byly
Kiedys mialam w d.... kg nawet nie wiedzialam co to jest waga,tylko poznalam mojego TZ, i zachcialo mi sie mu podobac z kazdej strony, i tak sie zaczelo..... a teraz kazdy kg, to mam ciarki jak nie wiem..... bo wiem ze nie latwo zrzucic, moze gdyby mu nie przeszkadzalo, znaczy sie ja wiem, ze nie przeszkadza, no ale nie watpie w to ze wolalby zebym wazyla mniej zreszta to idzie w dwie strony, nie chce zeby on wazyl 150 kg I w tym caly problem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
a mamy czekoladki, bombonierki, batoniki, nawet mambę, jakbyś chciała

ja trzeba przyznać, że niektóre są śliczne

to mamy ten sam model, a nie zauważyłam w czerwieni wydaje się inny a nie wydaje Ci się, że to taka duża koza?? u mnie w okolicy większość wózków jest mniejsza gadarytowo, przynajmniej ja jak idę to takie widuję, jak mi x-lander przyszedł to się na początku przestraszyłam

podejrzewam, że to inicjatywa lekarza, ale już jakiś czas temu słyszałam, że na zdrową ciążę wg wytycznych NFZ przypadają tylko 3 badania usg, bo więcej nie potrzeba

smarkaniem i wodą morską w spreyu mi już 2x zdarzyły się niewielkie krwawienia z nosa i kilka razy obudziłam się zatkana, ale ogólnie to tragedii nie ma.

to szykuj się, szykuj jutro wielki dzień
no to ide sie wyplakac !!! jak czekoladki pomoga tylko ze ja ostatnio to tak dosc czesto wpadam w taki nastroj...
Stary 2014-12-05, 13:28   #3941
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
maly nie spi od rana tylko wariuje sobie i sie przewraca co chwilke, przez niego sie dwa razy.... siedzi sobie na gorze gdzies i mnie zoladek strasznie boli i mam zgage
Nouvelle pisalas cos o fryzjerze Dzis pokazywalam TZ na jaki kolor wlosy sobie zmienie po nowym roku
Mój tak wariował rano, że jak się przytuliłam brzuchem do pleców męża to zaczął się śmiać, śe mu dziecko robi masaż pleców. Rano czuję jakbym miała bombę w brzuchu i to już od kilku dni.
Ach te chłopaki

Stary 2014-12-05, 13:28   #3942
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Po kilkunastu dniach puszczania młodemu kołysanek z bujaczka TinyLove stwierdzam, że młody chyba je lubi. Zawsze się uspokaja. Mąż się na mnie trochę wkurzył, bo wykręciłam tego grającego kwiatuszka i przystawiam do brzucha

A i jeszcze się pochwalę, że wczoraj na szkole rodzenia mieliśmy zajęcia z kąpania. Kiedy nadeszła nasza kolej na wykąpanie lalki mąż zakasał rękawy i sam się wszystkim zajął . Inni panowie tylko się przyglądali

co do kąpania to u nas na SR położna powiedziała, że na jej kursach zawsze kąpią panowie i to jest ich chwila z dzieckiem więc u nas też tak będzie TŻ się nie wzbraniał ale te zajęcia jeszcze przed nami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-05, 13:29   #3943
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Och posprzątałam mieszkanko, koleżanka ma wpaść o 12, zdążyłam zrobić nawet zdjęcia moich wczorajszych zakupów
1- zakup dla nowonarodzonej Michasi
2,3- lumpek

Jakie zakupy super a ten komplecik to z HM albo C&A widzialam i tez go chcialam kupic jesli bym miala miec coreczke no ale nie mam hihihi

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ja ja za ydzien wzzyte mam wiec pewnie tez dostane skierowanie na glukoze....hiehiehie
zmienilas avatarek
Stary 2014-12-05, 13:29   #3944
MaMusKA29
Wtajemniczenie

A ja mam dziś na obiad naleśniki faszerowane szpinakiem i serem feta mniam pychota zaraz będę jadła
żona_marcina - super pojazd Też taki chciałam ale w końcu przedyskutowałam z mężem temat wózka i będziemy mieć taki
http://www.euro-cart.eu/nasze_produkty/passo.php - kolor czarno szary, dostane taki od siostry czeka już na mnie wyczyszczony i to całkiem za free więc nie narzekam

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-12-05 o 13:33
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:31   #3945
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
super wieści o koleżance u mnie tez wysyp wśród znajomych
dziwnie boli mnie brzuch i z lewej strony plecy hmm
ooooj, jeśli plecy bolą w okolicy nerek to możesz mieć to co ja ostatnio. A siusiu robisz bez problemu?

Stary 2014-12-05, 13:31   #3946
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tak wariował rano, że jak się przytuliłam brzuchem do pleców męża to zaczął się śmiać, śe mu dziecko robi masaż pleców. Rano czuję jakbym miała bombę w brzuchu i to już od kilku dni.
Ach te chłopaki
Dobrze powiedzialas, czuje dokladnie to samo BOMBA Ja sie pytam kiedy oni spia Mam nadzieje ze po porodzie beda spac troche a nie tak szalec jak u nas w brzuchu
Stary 2014-12-05, 13:32   #3947
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:

masz dzielnego męża

mój TŻ jest oburzony faktem, że przyszłych ojców się często pomija. stwierdził, że otoczenie traktuje to tak, jakby dziecko się matce rodziło, jakby tylko ona się interesowała czy chciała czegoś nauczyć. że nawet gazet dla przyszłych ojców nie ma. to mu kupiłam jakiś numer "Tato to ja"

niech ten dzień się już skończy, bo jeszcze nic takiego nie zrobiłam, a już mam dość.

Cytat:
Napisane przez crystal25
no to ide sie wyplakac !!! jak czekoladki pomoga tylko ze ja ostatnio to tak dosc czesto wpadam w taki nastroj...
spoko, mam tego dużo

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-12-05 o 13:38
Stary 2014-12-05, 13:33   #3948
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

przeciez sie go wkreci z powrotem Dla mezczyzn to zawsze dramat z niczego
Kochany TZ , to jest bardzo ( nie wiem jak to okreslic ) cieple, kiedy widzimy jak mezczyzna cos robi sam od siebie
Stary 2014-12-05, 13:36   #3949
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
A ja mam dziś na obiad naleśniki faszerowane szpinakiem i serem feta mniam pychota zaraz będę jadła
żona_marcina - super pojazd Też taki chciałam ale w końcu przedyskutowałam z mężem temat wózka i będziemy mieć taki
http://www.euro-cart.eu/nasze_produkty/passo.php - kolor czarno szary
Jeszcze takiego nie widziałam. Ładny, zgrabny i elegancki. Podobny stelaż i koła do mojego.
Ja też chciałam coś w szarościach i czerni, ale mąż uparł się na Fiata 500 bo to dla chłopaka, więc nie mogłam mu odmówić.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
masz dzielnego męża

mój TŻ jest oburzony faktem, że przyszłych ojców się często pomija. stwierdził, że otoczenie traktuje to tak, jakby dziecko się matce rodziło, jakby tylko ona się interesowała czy chciała czegoś nauczyć. że nawet gazet dla przyszłych ojców nie ma. to mu kupiłam jakiś numer "Tato to ja"

niech ten dzień się już skończy, bo jeszcze nic takiego nie zrobiłam, a już mam dość.
Dajmy tatusiom pokazać co potrafią

Na zły dzień najlepszy jest ciepły kocy i dobry film/książka

Stary 2014-12-05, 13:36   #3950
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
masz dzielnego męża

A ja ostatnio o tym rozmawialam z TZ..... to nie tak, ze oni sa pomijani, ale jakby odwrocic sytuacje, kobieta idzie do pracy, mezczyzna zajmuje sie domem dziecmi wstaje w nocy do dzieci itd. wiadomo ze dziecko pierwsze co bedzie leciec ze wszystkim do taty a nie do mamy, ktora wiekszosc czasu spedza w pracy, a po pracy jest zmeczona i tez nie poswieca odpowiedniego czasu dla dzieci, no to i gazety by inaczej pisaly i by sie ojcow nie pomijalo a matki jezuuu..... prawie nie mozliwe Milo ze sie interesuje twoj TZ pewnie ucieszyl sie z gazetki hihihihi
Stary 2014-12-05, 13:37   #3951
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
masz dzielnego męża

ha ja to bym przespała najlepiej całyy dzień i noc mam dość

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-05, 13:38   #3952
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
przeciez sie go wkreci z powrotem Dla mezczyzn to zawsze dramat z niczego
Kochany TZ , to jest bardzo ( nie wiem jak to okreslic ) cieple, kiedy widzimy jak mezczyzna cos robi sam od siebie
Też sobie pomyślałam, że jak się wykręciło to się przecież wkręci

U mnie naprawdę pomagają kołysanki na bombę w brzuchu. Może powinnaś spróbować?

Stary 2014-12-05, 13:39   #3953
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ooooj, jeśli plecy bolą w okolicy nerek to możesz mieć to co ja ostatnio. A siusiu robisz bez problemu?
bez problemu całe szczęście
piję dużo by bakterie wyplukać bo jakieś choróbsko mnie bierze , także leże w łóżku

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-05, 13:39   #3954
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie przepuszczam, a o chamstwie ludzi mogłabym pisać i pisać..

Baldachim iście królewski. Przypomniałaś mi, że kiedyś kupiłam baldachim w ikei. Muszę go poszukać dla mojego królewicza
Ja taki z ikei mam z lumpa, latem do ogrodu będzie idealny

Cytat:
ale fajny baldachim na czym masz go powieszone??

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

za 27

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

moja znajoma urodziła!
1.5tyg za wcześnie fiu fiu
a brzuszek miała taki mały myślała że dłużej pochodzi a tu już urodziła
Gratulacje dla znajomej
Cytat:
Pyszny obiad

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:40   #3955
crystal25
Zakorzenienie

gdybym byla milionerka to skusilabym sie na taka karete dla mojego malca , oczywiscie z niebieskim wnetrzem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10806339_436898636465397_8290646446523532798_n.jpg (127,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-12-05, 13:42   #3956
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja taki z ikei mam z lumpa, latem do ogrodu będzie idealny

Gratulacje dla znajomej

Pyszny obiad
kocham pesto
pyszny zwlaszcza te slodycze pyszne
Stary 2014-12-05, 13:42   #3957
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
\

No trochę taka koza faktycznie. Ale mój tż skądś dodatkowo wytrzasnął za free spacerówkę Quinny Zapp, więc jakby co na zakupy czy szybkie wyjście będzie ok.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 13:43   #3958
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
gdybym byla milionerka to skusilabym sie na taka karete dla mojego malca , oczywiscie z niebieskim wnetrzem
piękna kareta

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

jeszcze dobra godzina i znowu ciemno
i znowu spać żeby to tylko tak szło spać;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-05, 13:44   #3959
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Też sobie pomyślałam, że jak się wykręciło to się przecież wkręci

U mnie naprawdę pomagają kołysanki na bombę w brzuchu. Może powinnaś spróbować?
jak leze na lozku i puszczam z laptopa muzyke, a czesto slucham bardzo spokojnej to i tak wariuje i kopie
Zobaczyl ze ma wiecej miejsca to sobie na gorze siedzi czesto az mi nie dobrze jest.... a jak klade sie spac, to przytula sie do pecherza jakby nie mogl zmienic miejsca akorat wtedy kiedy mam skulone nogi
Stary 2014-12-05, 13:44   #3960
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
A ja ostatnio o tym rozmawialam z TZ..... to nie tak, ze oni sa pomijani, ale jakby odwrocic sytuacje, kobieta idzie do pracy, mezczyzna zajmuje sie domem dziecmi wstaje w nocy do dzieci itd. wiadomo ze dziecko pierwsze co bedzie leciec ze wszystkim do taty a nie do mamy, ktora wiekszosc czasu spedza w pracy, a po pracy jest zmeczona i tez nie poswieca odpowiedniego czasu dla dzieci, no to i gazety by inaczej pisaly i by sie ojcow nie pomijalo a matki jezuuu..... prawie nie mozliwe Milo ze sie interesuje twoj TZ pewnie ucieszyl sie z gazetki hihihihi
jak mu przeszedł szok, że coś takiego jest to się ucieszył

Cytat:
Napisane przez niunia_ona
ha ja to bym przespała najlepiej całyy dzień i noc mam dość
ja nie, bo mi się spać nie chce, ale zaszyłabym się w jakiejś norze albo na odwrót - rzuciłabym wszystko i poszła w <cenzura> wczoraj byłam umówiona nawet na kawę z kumpelą, ale mnie wystawiła do wiatru, więc dziś nawet nie próbuję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości