Mamusie lutowe 2015 - cz. 5 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 17:55   #1441
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość

kupilam sobie,tzn tez dla malej herbatke owocowa bo chciala
z teekane gruszkowa ale jest pyszna,i jeszcze owoce lesne
ja mam zieloną z pomarańczą Bio active. Pyszna!

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Pochwalę się jaki torcik zrobiłam koleżance która niedawno urodziła synka.
Córka się pyta: a kto nam zrobi tort dla dzidziusia?
śliczny torcik

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to niedługo będą foty pokoju Kruszynki
Meble już poskręcane.
Zaraz przywiercamy półkę.
Pościel się jeszcze wysuszy.
A no i zasłonki trzeba zamówić, więc niedługo będę się chwalić
Nie mogę się doczekać zdjęć

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Was pytać czy też Was tak ciągnie w pachwinie lub dołem brzucha że macie problem obrócić się na łóżku?
oj tak...wyczyn niesamowity. Albo jak nagle wstanę, coś mnie pociągnie tak pośrodku brzucha, ze z powrotem się zginam. Ale przechodzi.

Aga, ja też chce takie prezenty i te jajka wiejskie, bo u mojej babci coś się nie niosą

A ja pogadałam z braćmi i narzeczoną jednego z nich. Jeeej, jak ja bym chciała mieć tyle energii co ona ehhh... mama wróciła ze sklepu z rogalikami, zaraz idę jeść
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:10   #1442
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie dziewuszki
Mam super wieści moja kuzynka została odnaleziona cała i zdrowa przez angielską policję jest z nią polski psycholog i przed świętami będzie już w Polsce. Więcej informacji dostaniemy w poniedziałek bo policja będzie kontaktowała się z jej rodzicami. Teraz wszystko musza wyjaśnić i znaleźć tego chłopaka co ją wywiózł z Polski.
Dziękuję wam dziewczynki za wsparcie i rozpowszechnienie wiadomości
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:13   #1443
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki
Mam super wieści moja kuzynka została odnaleziona cała i zdrowa przez angielską policję jest z nią polski psycholog i przed świętami będzie już w Polsce. Więcej informacji dostaniemy w poniedziałek bo policja będzie kontaktowała się z jej rodzicami. Teraz wszystko musza wyjaśnić i znaleźć tego chłopaka co ją wywiózł z Polski.
super niech teraz spokojnie dochodzi do siebie psychicznie i fizycznie
Stary 2014-12-05, 18:17   #1444
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie dziewuszki
Bardzo się cieszę

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:24   #1445
iva_b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Hej

Pospalam dziś cale 3 godziny..:banghead: od północy do 3... :banghead:

Maly kopie jak leże na boku... Kręgosłup boli jak leże na płasko... Chyba natura chce mnie przygotować do bezssenych nocy:banghead:

Zjadlam z mezusiem sniadanko i popędził bidulek do pracy... Za kilka dni ma 30... Bardzo chciałam zrobić imprezę ale on stanowczo protestuje ze nie chce.. I tak mi szkoda jakoś..bo to okrągłe urodziny.. Ehh..no ale chyba nic na sile..nie?

Odowska ojjj nie fajny ten sen..ale ja ostatnio tez miewam jakieś takie popaprane..oczywiście jak juz w ogóle uda mi się usnac...
a może jakieś fajne urodzinki sam na sam jak się wzbrania przed większą imprezką

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Ala brazowa woda?to chyba trzeba wyczyscic zelazko,odkamienic itp
A powiedz mi jakiej w ogole wody uzywasz do zelazka?destylowanej?

Mamazuzi nawet nie mow bo w moim zelazku woda zawsze zostaje,tzn nie chce mi sie jej nigdy wylewac tylko dolewam nowej
Ale sie narobilas wczoraj,odpocznij cos
Ale wiesz ze nie ma czegos takiego jak dieta matki karmiacej?
Wiadomo ze pewnych rzeczy nie wolno,ale nie mozna popadac w skrajnosci
Moja znajoma tak sie zrazila do kp bo sie bala cokolwiek zjesc,chodzila zla i glodna bo sie nasluchala madrych rad ze jak zje to czy tamto to maly bedzie mial kolki,albo ze go bedzie brzuszek bolal :-(
I po miesiecznym katowaniu siebie odpuscila calkiem
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
A właśnie - odnośnie diety mamy karmiącej - moja kuzynka rodziła w Anglii, raczej przekonywali do karmienia piersią, a jako pierwszy posiłek po porodzie dostała tradycyjną smażoną rybę z frytkami także to by było na tyle jeśli chodzi o angielską wersję diety.
Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
A co do karmienia to ja właśnie ostatnio z mama rozmawiałam ze nie rozumiem kobiet które np wpadają w jakieś depresje, że karmić cyckiem nie mogą m. Znam takie. Ze dla nich to nie bycie matka w pełni, obwiniaja się itd... Masakra jakąś. Mi się kp podoba głównie ze względu na łatwość podania np w nocy ale ja też mówiłam juz, ze nie jestem z tych bohaterek,co jak będę miała poranione sutki to będę karmić mimo to. Nieee, po to mam laktator, żeby mleko ściągać, będzie dyskomfort, przejdę na mm bez żadnych wyrzutów sumienia. Absolutnie tak jak Asia mówi,szczęśliwa mama,to szczęśliwe dziecko tez kiedyś mnie to obtzydzalo, sam widok cycek-USTA- DZIECKO ale trochę mi to przeszło. Nie mniej jednak teraz jeszcze nie doświadczając tego nie uważam by to była sama magia i cuda, może zmienię zdanie jak dane mi będzie karmić piersią. Ale bez spiny
ja pierwsze kp wsponimam tragicznie zaliczyłam chyba wszystkie możliwe błedy. jak przychodziło do karmienia to dosłownie ryczałam ale karmiłam bo mąż na mnie siadał że jako matka MUSZĘ .Żyłam na ryżu (bo przecież wszystko maluchowi szkodzi) sutki miałam w krwi, a osłonki powodowały jeszcze wiekszy ból normalnie paranoja...na samą myśl o drugim kp wpadałam w panike ale tym razem w szpitalu pokazał mi położny (o dziwo) jak mam niunie przykładać chyba z godzine ze mną siedział i cierpliwie czekał aż Lila załapie a pierwsze co zjadłam po powrocie ze szpitala to schabowy. jadłam normalnie więc nie chodziłam głodna i wściekła.już się mniej stresowałam.obyło się bez wiekszych ran ciekawe jak będzie tym razem
Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
A to mój baldachim, jak skończę wszystko to będzie dopiero królewskie łoże Wiem, że nie wszystkim przypadnie do gustu
I grubas Taką fajną tunikę dostałam
kolor włosków marzy mi się tylko odwagi brak
Olcia ja też się zastanawiałam nad kotkiem czy ruchawy czy dla ozdoby

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to niedługo będą foty pokoju Kruszynki
Meble już poskręcane.
Zaraz przywiercamy półkę.
Pościel się jeszcze wysuszy.
A no i zasłonki trzeba zamówić, więc niedługo będę się chwalić
czekam i ja
iva_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:24   #1446
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Lubcia bardzo się ciesze że kuzynka się znalazła. Jakie to szczęście

Wcinam kolacje
Stary 2014-12-05, 18:27   #1447
iva_b
Raczkowanie

Lubcia super wieści

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 18:30   #1448
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Was pytać czy też Was tak ciągnie w pachwinie lub dołem brzucha że macie problem obrócić się na łóżku?
ciągnie i to najbardziej z lewej strony
Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
A chciałam Wam już wczoraj opowiedzieć, jakie hitowe mieliśmy wczoraj SR z położną z kąpieli i pielęgnacji noworodka. Aż trudno to opowiedzieć, ale... położna była jak z kabaretu. Półtorej godziny totalnego, bezustannego, najszczerszego śmiechu z jej tekstów. Myślałam,że dzieciaka urodzę, łzy płynęły strużkami po policzkach. No po prostu cud kobieta. Czasem jakimś mięchem na k.... rzuciła, czasem na p.... Jak myła lalkę to brała wodę i mówi " no i gębę o tak, a nie dziubać tymi płatkami jak nienormalne" i chlaś tę lalke po całym buziaku ręką.
Stos dobrych rad, naprawdę stos. Śmiesznie podanych ale życiowych.
Po 1: cytuję " mamusie wypie... alać" Cała sala w śmiech
Po 2: nie spinać się przy dzieciaczku i kąpieli. Bawić się tym na spokojnie, nie spinać, nie warczeć jedno na drugie, nie pouczać, nie wprowadzać nerwowej atmosfery bo dzieciątko to odczuwa i dlatego płacze, a matki mówią, że się kąpać nie lubi bo wrzeszczy.
Po 3: Nie podgrzewać specjalnie łazienki, bo to gorzej, jak się z takiego ciepełka wynosi dzieciaczka do niższej temperatury.
Po 4: Panowie, nie rozwodzić się z żonami po miesiącu, jak Wam powie, że jesteście... ch..., s...., itd, i wykrzyczy w twarz najgorsze oszczerstwa. Za.....lać do najbliższej kwiaciarni, kupić tuzin róż, przyjść do domu, na kolana i błagać o wybaczenie, choćbyście absolutnie uważali, że nic złego nie zrobiliście Osobiście, dla mnie BOMBA!
Po 5. Idą do szpitala i dzieciakowi niosą prezenty. A za co jemu? Matce trzeba dawać prezenty, bo leży biedna z rozerwaną d....
Po6. Zaopatrzyć się od razu w jakąś biżuterię z diamentem dla żony

Ogólnie bardzo probabska była, ale jak rozmawiałam z mężem, to ta luźna gadka dała mu dużo do myślenia. Powiem szczerze, że mi też. Ogólnie żałuję, że nie włączyłam dyktafonu, bo położna była nieziemska!

Fajne rady?
zarąbista położna... chyba też mężowi dam do poczytania, tyle ze obawiam sie ze i tak bedzie miał to w d....
Cytat:
Witajcie dziewuszki
ale super... jednak policja na cos sie przydaje

ide dalej prasowac... zostało troche pościeli co dzis prałam. no i wstawiłam jeszcze jedna pralke z białym mojej Oliwki. Zostana jeszcze 1 białe i jedno kolor ciemny... i konieeeeeec ale to zostawiam na poniedziałek bo jutro akcja pranie meza rzeczy jak wróci

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 18:30   #1449
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Iva, bardzo ładnie Twoja córeczka ma na imię. Liliana Jak miałabym mieć dziewczynkę, dałabym jej własnie to imię. Ale bedzie chłopak
Stary 2014-12-05, 18:32   #1450
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Coś mi się zaczyna dziać ze skórą na dłoniach. Od zewnątrz jest jak tarka i jeszcze zaczerwieniona
Stary 2014-12-05, 18:34   #1451
iva_b
Raczkowanie

ha ja też idę coś zjeść bo zgłodniałam. Duśka kopie żeby matka w końcu d...ruszyła heh
o i słyszę że moje królewny z lotniska wróciły także żegnaj ciszo i spokoju (były z męzem teściową odwieźć bo leci do angli, ma wrócić dopiero na wiosne... )
Stary 2014-12-05, 18:37   #1452
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie dziewuszki
Super wieści!
Stary 2014-12-05, 18:42   #1453
iva_b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Iva, bardzo ładnie Twoja córeczka ma na imię. Liliana Jak miałabym mieć dziewczynkę, dałabym jej własnie to imię. Ale bedzie chłopak
dziękuje a wiesz jakie komentarze słyszałam trzy lata temu? no ładneee imię ale takie jakieś...oooo a jest takie ??? i ksiądz na kazaniu (autentyk-nam już marudził jak byliśmy o chrzest prosić) jakiś czas po chrzcinach że teraz młodzi to imiona z kosmosu dają
teraz walcze o Nadię bo to przecież takie ruuuskie nawet gin się pytał czy już nie ma ładnych POLSKICH ehhh szkoda nerwów...

Edytowane przez iva_b
Czas edycji: 2014-12-05 o 18:45
Stary 2014-12-05, 18:46   #1454
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iva_b Pokaż wiadomość
dziękuje a wiesz jakie komentarze słyszałam trzy lata temu? no ładneee imię ale takie jakieś...oooo a jest takie ??? i ksiądz na kazaniu (autentyk) jakiś czas po chrzcinach że teraz młodzi to imiona z kosmosu dają
teraz walcze o Nadię bo to przecież takie ruuuskie nawet gin się pytał czy już nie ma ładnych POLSKICH ehhh szkoda nerwów...
Nadia, też bardzo ładne imię Masz rację, szkoda nerwów, Twoje dziecko, Ty decydujesz
Stary 2014-12-05, 18:52   #1455
lui_89
Zadomowienie

na moim chrzcie ksiądz powiedział do rodziców, że imię piękne, francuskie, dworskie, ale dlaczego nie święte?? jak ja sobie bez patrona dam radę w życiu??

co do spania na plecach to mi gin mówił, że można, owszem u niektórych osób jest niewskazane, ale wtedy dziewczyny np. leżąc na samolocie na badaniu już mówią że im słabo itp. Zresztą w nocy tyle razy się nieświadomie przekręcamy, że hoho

Lubcia, super wiadomość!
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 19:02   #1456
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Lui, a jak masz na imię? Ciekawość mnie dopada
Stary 2014-12-05, 19:09   #1457
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Alunia79 też bym się wkurzyła, chyba bym czymś rzuciła nawet (tylko kurcze w zasięgu ręki to akurat żelazko by było...), a ta brązowa woda, to się też bierze z kamienia czy z czego? W ogóle da się czym odkamienić żelazko czy by mi padło jakbym nalała octu zamiast wody?

AGATA2605 to ja dziś wypróbuję do spania jakieś pozycje z jogi, mój tż już nie takie rzeczy widział, to się nie będzie pukał w głowę ale, żeby próbować grawitacji jako zapalenie pęcherza, to bym nie wpadła - szacun!
W akcie desperacji człowiekowi różne pomysły przychodzą do głowy

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj belly pokazuje mi, ze jestem w 29 tygodniu ciąży. Jeszcze tydzień i będzie 30 tc

Muszę to uczcić dzisiaj mandarynkami
A w jaki sposób można się na tym kalendarzu belly zarejestrowac?? to aplikacja jest na telefon czy jak to działa??
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
5 stycznia
piękne malutka wazy

Ja kupiłam dzisiaj chyba z trzy kilo mandarynek w Biedronce, już je podjadam przepyszne są, bardzo słodkie.
Zaraz spróbuje tą książkę o Glutenie poszukać i to dołączyć
Stary 2014-12-05, 19:14   #1458
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewuszki
wspaniale
Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
A w jaki sposób można się na tym kalendarzu belly zarejestrowac?? to aplikacja jest na telefon czy jak to działa??
)
to taka stronka
http://bellybestfriend.pl/#

My wroxilismy ze spaceru z psem, kupilam sobie serowe paluszki tzn serowo cebulowe bo sie dzis zaslodzilam

a teraz ogladam wybory miss na Polsacie

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:15   #1459
Asia1105
Wtajemniczenie

Lubcia super wieści

Aga maść majerankowa super na katar mam i od zeszłego roku używam jak coś mnie bierze. Dla dzieciów też dobra

Paulina moje ręce też tak wyglądają. Co zimę tak mam Nic nie pomaga Pękają do krwi. Na noc smaruję grubo wazeliną i ubieram rękawiczki, chwilowa ulga...
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-05, 19:18   #1460
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Agata, wchodzisz na tą stronkę http://bellybestfriend.pl/ i się rejestrujesz Później po rejestracji wpisujesz informacje o ciąży i masz
Rejestracja zajmuję chwilę

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Aga, właśnie nic ciekawego nie ma w telewizji :/. Chyba też te miss włączę.
Stary 2014-12-05, 19:20   #1461
IncognitoNick
Zadomowienie

Zielona - fajne rady. Dam Mężowi do poczytania. Chociaż o prezencie dla mnie już mu przypomniałam: znalazł się na mojej liście rzeczy do szpitala

Lubcia - super wieści!

Co do spania na plecach. Gin mi mówił, że mam spać tak jak mi wygodnie. Położna też tak mówiła. Mówiła, że są dziewczyny, które jak się położą na plecach lub na prawym boku to uciskają tę żyłę i wtedy mdleją lub im słabo. Czyli jak się nie mdleje to OK
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:21   #1462
maciejka1987
Zakorzenienie

a my z mężem nad imiemiem myślimy i nie możemy do porozumienia dojść a czasu coraz mniej buu :/ ALe nikomu nic nie mówię, bo każdy swoje 3 grosze dodaje i mnie zniechęca tylko. Bo albo mówią, że teraz co druga to X, albo że Y to takie rzadkie imię i proponują takie co mi kompletnie nie pasuje ... A tak to będę mówiła do brzusia Z i potem jak już będę z imieniem zrzyta to niech sobie inni gadają

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:21   #1463
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iva_b Pokaż wiadomość
dziękuje a wiesz jakie komentarze słyszałam trzy lata temu? no ładneee imię ale takie jakieś...oooo a jest takie ??? i ksiądz na kazaniu (autentyk-nam już marudził jak byliśmy o chrzest prosić) jakiś czas po chrzcinach że teraz młodzi to imiona z kosmosu dają
na moim chrzcie ksiądz się upierał, że Weronika to nie jest święte imię... no i rodzice kurzeni bo niby kto wycierał chusta twarz Jezusowi itd. i kazał rodzicom drugie imie dac, ale sie nie zgodzili, wiec ksiądz do nich ze on zatem mi nada drugie wypowiedziane przez niego w duchu... nastanie czas sądu ostatecznego i sie okaże ze ja nie jestem W tylko jakaś Zdzisława czy jeszcze gorzej

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:21   #1464
AGATA2605
Rozeznanie

Książkę mam zeskanowaną tylko jest za duża żeby ją na wizażu dołączyć i nie pamiętam która dziewczyna ją chciała ale bardzo chętnie ją mejlem prześlę
Stary 2014-12-05, 19:28   #1465
1141655
Zakorzenienie

moze wrzuc na jakies sendspace i wtedy linka tu wkleisz ?

Olcia- no wlasnie NIC w tv nie ma , jak co piatek
wybory nudne jak flaki z olejem, kilka tylko dziewczyn mi sie podoba...eeeee ale ogladamy

Asia no wlasnie tyle dobrego o tej masci czytalam, slyszalam, ze w koncu ja wyprobuje choc na razie kataru nie ma

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:49   #1466
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
A chciałam Wam już wczoraj opowiedzieć, jakie hitowe mieliśmy wczoraj SR z położną z kąpieli i pielęgnacji noworodka. Aż trudno to opowiedzieć, ale... położna była jak z kabaretu. Półtorej godziny totalnego, bezustannego, najszczerszego śmiechu z jej tekstów. Myślałam,że dzieciaka urodzę, łzy płynęły strużkami po policzkach. No po prostu cud kobieta. Czasem jakimś mięchem na k.... rzuciła, czasem na p.... Jak myła lalkę to brała wodę i mówi " no i gębę o tak, a nie dziubać tymi płatkami jak nienormalne" i chlaś tę lalke po całym buziaku ręką.
Stos dobrych rad, naprawdę stos. Śmiesznie podanych ale życiowych.
Po 1: cytuję " mamusie wypie... alać" Cała sala w śmiech
Po 2: nie spinać się przy dzieciaczku i kąpieli. Bawić się tym na spokojnie, nie spinać, nie warczeć jedno na drugie, nie pouczać, nie wprowadzać nerwowej atmosfery bo dzieciątko to odczuwa i dlatego płacze, a matki mówią, że się kąpać nie lubi bo wrzeszczy.
Po 3: Nie podgrzewać specjalnie łazienki, bo to gorzej, jak się z takiego ciepełka wynosi dzieciaczka do niższej temperatury.
Po 4: Panowie, nie rozwodzić się z żonami po miesiącu, jak Wam powie, że jesteście... ch..., s...., itd, i wykrzyczy w twarz najgorsze oszczerstwa. Za.....lać do najbliższej kwiaciarni, kupić tuzin róż, przyjść do domu, na kolana i błagać o wybaczenie, choćbyście absolutnie uważali, że nic złego nie zrobiliście Osobiście, dla mnie BOMBA!
Po 5. Idą do szpitala i dzieciakowi niosą prezenty. A za co jemu? Matce trzeba dawać prezenty, bo leży biedna z rozerwaną d....
Po6. Zaopatrzyć się od razu w jakąś biżuterię z diamentem dla żony

Ogólnie bardzo probabska była, ale jak rozmawiałam z mężem, to ta luźna gadka dała mu dużo do myślenia. Powiem szczerze, że mi też. Ogólnie żałuję, że nie włączyłam dyktafonu, bo położna była nieziemska!

Fajne rady?
ale extra zobaczymy jak to u mnie będzie bo ta, z którą rozmawiałam przez tel, nie prowadzi szkoły ale "pbsługuje porodówkę jak to powiedziała i ona bardzo fajna się wydawała a zobaczymy jak to będzie z tą prowadzącą..
Cytat:
Witajcie dziewuszki
super. Niech wraca szybko do domu i do zdrowia
Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
a my z mężem nad imiemiem myślimy i nie możemy do porozumienia dojść a czasu coraz mniej buu :/ ALe nikomu nic nie mówię, bo każdy swoje 3 grosze dodaje i mnie zniechęca tylko. Bo albo mówią, że teraz co druga to X, albo że Y to takie rzadkie imię i proponują takie co mi kompletnie nie pasuje ... A tak to będę mówiła do brzusia Z i potem jak już będę z imieniem zrzyta to niech sobie inni gadają
U nas też problem jak cholera. Ostatnio leżałam na kanapie i bluzka mi sie podsunęła odsłaniając brzuch a mąż do mnie "kochanie, fałdka Ci wyszła" a ja do brzucha, słyszysz? Jak tatuś do Ciebie mówi? A mąż podłapał i zaczął przypasowywać fałdkę do nazwiska, a ja mówie "tak, może jeszcze Brunchilda i wyszło, że dziecko będzie Fałdka, Brunchilda ...

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Wróciłam właśnie z szybkich zakupów w tesco. Oczywiście kolejki jak stąd do Pesos... Poszliśmy do kasy pierwszeństwa i jak myślicie, przepuścił mnie ktoś?? Jako że jest to kasa dla matek z dziećmi, ciężarnych i inwalidów, to patrząc na towarzystwo które tam stało to sami inwalidzi, wszyscy ślepi biedni, tylko białe laski gdzieś pogubili...:hahah a:
Mój mąż stwierdził że bez sensu jest chodzić ze mną na zakupy, nikt mnie nie przepuszcza... A jeszcze specjalnie rzucał różnymi tekstami typu " postój kochanie, odpoczniesz sobie od chodzenia" itp.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:50   #1467
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
moze wrzuc na jakies sendspace i wtedy linka tu wkleisz ?

Olcia- no wlasnie NIC w tv nie ma , jak co piatek
wybory nudne jak flaki z olejem, kilka tylko dziewczyn mi sie podoba...eeeee ale ogladamy

Asia no wlasnie tyle dobrego o tej masci czytalam, slyszalam, ze w koncu ja wyprobuje choc na razie kataru nie ma
I obyś prędko nie musiała jej używać
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:50   #1468
maciejka1987
Zakorzenienie

Ala pięknie Fałdka Brunchilda podoba mi się to zestawienie hahhaha

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 19:59   #1469
lui_89
Zadomowienie

Olcia Luiza jestem

a i przyszła mi paka z allegro: http://allegro.pl/sklep/2150692_naszsmyk

polecam, szczegółowo dam znać później, ale koszule do karmienia super:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-no...775773105.html
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...829859481.html

okrycie kąpielowe też, nigdzie nie znalazłam za 23.00 zł takiego dużego 100x100 wszędzie min. po 35 zł są.

i flanelowe pieluszki są boskie achh

smoczki też ładne

wypełnienie w sensie kołderka i poduszka super, mięciutkie i nie za grube i... nie wiem co ja tam jeszcze zamawiałam

ale z tych najważniejszych rzeczy jestem zadowolona i ogólnie szybciutko dostałam, w środę zamówienie robiłam.
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 20:01   #1470
iva_b
Raczkowanie

ja nawet się nie fatyguję do tych kas tylko idę do najbliższej bo już trzecią ciąże zastanawiam się po co te oznaczenie wiszą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości