Mamusie lutowe 2015 - cz. 5 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-05, 11:22   #1291
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
Co do TŻ- to też rozumiem tę sytuację dla mnie też było ciężkie, że w ogóle na zwolnienie musiałam pójść, bo w mojej głowie nie było opcji "ciąża= zwolnienie". Jeszcze z ciągłym leżeniem to już w ogóle miałam wrażenie, że w moim życiu nic się nie dzieję. Ale oswoiłam się powoli z sytuacją, doszłam do wniosku, że trzeba czerpać radość z uporządkowania szuflady, czy przeczytania książki leżąc na łóżku i z herbatką. Nie miałam wcześniej takiego komfortu pracując w 3 firmach i jeszcze studiując.
Spróbujcie pójść razem na spacer w niedzielę, albo umówić się, że w czwartek oglądacie razem film. Może takie małe rzeczy spędzenia czasu tylko ze sobą Wam sprawią radość.
Wiem, że może być ciężko spotykać się z ludźmi w ciągu dnia, żebyś nie była sama, bo wszyscy pracują... Ale może ? Albo w weekend zaproś koleżanki, znajomych na granie w planszówki
I trzymaj się ciepło!
dziękuję za wsparcie dzisiaj jest już lepiej

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
Po wizycie u Gina jestem tylko głupsza pokazałam mu moje skierowanie od okulistki na cesarke a on na to że jest jeszcze dużo czasu i sie zastanowimy i z moimi ''fantastycznymi'' warunkami do naturalnego porodu on by wolał jednak przy nim pozostać. I bądź tu człowieku mądry. Okulistka mnie straszy powikłaniami Gin nie widzi problemu

A ja niby na zwolnieniu a dzisiaj cały dzień w ruchu, jak wyszłam z domu o 10.30 tak teraz wróciłam
ja bym chyba zrobiła tak jak mówią dziewczyny - skonsultowała to zjeszcze innym lekarzem... bo moze on podejrzewa, że szukasz na siłę argumentu do cc?

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
Hejka,

witam się po wizycie
Z małą wszystko w jak najlepszym porządku, wymiary idealne jak na ten tydzień, jest ułożona już główką do dołu, także mam nadzieję, że tak zostanie No i waży ok 1650gram moja córunia
Uff ulżyło mi, a teraz idę nadrabiac.
gratuluję udanej wizyty! to już spora babeczka

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ma nowy leżaczek z Fisher Price i chce mi go pożyczyć
Ona jeszcze swojego bobo nie ma, a pracuje w Smyku i jakoś tak wyszło, że go ma- więc możemy użyczyć na ile będziemy potrzebować Kochana

Tylko jak ja teraz wytłumaczę męzowi, że Tiny Love też jest potrzebny
myśmy kupili dokładnie ten sam dla chrześnicy TZ. Mała ma juz 7 miesięcy i dalej jest nim zachwycona! jej mama tez używali tego lezaczka odkąd mała skonczyła miesiąc, bo tak go kupilismy. Ma deliketne wibracje, ktore podobno usypiają, wszystko się łądnie ściąga do prania
jest bardzo stabilny, a potem mozna z niego zrobic krzesełko/fotelik

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
To tak moje lasencje. Pani gin zbadała mnie i powiedziała ze wsio ok, pozamykane i zrobiła mi usg mały leży główka do dolu:ju pi: czyli przekręcił sie z pozycji w poprzek. Cieszę sie niesamowicie i mam nadzieje, ze tak zostanie.
super! no i gratulacje dla bobasińskiego za to, że się odwrócił

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
ja dzis skorzystalam z pogody,zaszalalam i sobie dwa okna umylam
od razu ladniej
i firanki czyste powiesilam,pieknie,potem mnie tylko ciut brzuszek bolal,ale to odpoczelam sobie

jeszzce mi tylko balkonowe okno zostalo do umycia,ale nie chce mi sie bo jest wielkie
ale nie ruszam juz potem tych okien,moze jak zrobie proszace oczka do mojej mamy to w lutym przyjedzie i mi je umyje
ja juz zapowiedziałam TZ ze jutro czeka go mycie okien i wieszanie firanek pewnie dałabym radę sama, ale potem będzie marudził że po co robię sama itd. Całe szczeście idzie mu to nieźle, (nawet wieszanie mojej 12 metrowej firanki ) więc nie powinno mnie to kosztować zbyt wiele nerwów

a ja zaraz wybywam z domu i będę wieczorem dopiero. Jadę do starej pracy odwiedzic koleżankę, potem na angielski, potem do jeszcze jednej koleżanki na herbatkę, bo podobno ma dla mnie jakieś ciuszki
ale chyba najpierw bede musiała obskrobać samochód, bo jakiś dziwnie biały jest...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:23   #1292
emdzik
Zakorzenienie

Nie no serio mnie przeraża jak ten czas zasuwa...

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:23   #1293
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Ja tam nawet nie liczę i nie patrzę ile mam dni do porodu
Stary 2014-12-05, 11:24   #1294
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Masz pewnie coś koło 50 :P

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-05, 11:25   #1295
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, nie ominie nas to
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:27   #1296
lui_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
59 dni do porodu
71
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:28   #1297
ewek000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, mam przyzwolenie na pracowanie do 19 grudnia
I moje Dziecko podczas usg, zaczęło się tak gmerać i wiercić i się przekręciło na naszych oczach prawie najpierw w poprzek, a potem głową w dół Chwilę to zajęło, pobolało, nie powiem, ze nie ale lekarka chciała poczekać i zobaczyć, na jakiej pozycji się skończy
- gratulacje , fajnie że widzieliście jak się przekręca

Buu gratulacje 31 tygodnia

Agata- jeśli masz scan tej książki z dietą to ja bym była chętna

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nowe żelazko ma dopiero miesiąc! Używane 4 razy, na dodatek coś strasznie śmierdziało, takim niewiadomo czym
Używam normalnej wody z kranu. U nas jest bardzo miękka woda i bardzo dobra. Można ją pić prosto z kranu. Jestem o tym przekonana bo pracuję w przedsiębiorstwie, które ją dostarcza, także żadnego stresu. Jeszcze dodatkowo dla pewności co jakiś czas oddaję próbki do analizy, żeby dodatkowo sprawdzić stan instalacji. Także ja nigdzie, prócz starego żelazka, nie mam kamienia. Ani w czajniku, który ma już 6 lat ani na armaturze, która ma nawet nie wiem ile. A stare żelazko ma lat 15.
Odowska nie mam pojęcia nawet czym odkamienić żelazko, ale będę musiała poszukać sposobu w necie, bo jak odeślę (mój mąż odeśle jak znajdzie paragon bo posiał),to muszę starym się zadowolić.

A żeby tego było mało, to po akcji z przebieraniem na szybko, poszłam przedwczoraj kupić buty wkładane i chciałam je wczoraj założyć. Niestety w sklepie nie wpadłam na to, żeby przymierzyć oba i wczoraj chciałam założyć i okazało się, że lewa cholewka jest mniejsza więc poszłam je oddać a pani do mnie, że oni nie mają systemu komputerowego i nie można u nich oddać, że mam sobie wybrać jakieś inne w tej samej cenie, ani droższe ni tańsze, bo nie mają jak nabić różnicy... I to była masakra.

Mala, ja Cię podziwiam i tak za Twój zapał do roboty.
-
Kochanie jeśli masz miesiąc żelazko to nic nie kombinuj tylko oddaj na reklamację , a odkamienić można octem zmieszanym z wodą ja mam jedno takie stare i tak robię, tylko później trzeba starcić trochę czasu na oczyszczenie zanim zaczniesz prasować

Cytat:
mi ostatnio koles w kasie pierwszeństwa mowi-pani wie ze ma pani pierwszeństwo?ja mowie ze no wiem ale co sie bede pchac,a on no jak to co?
prosze sie pchac,a sam byl z dwojka malych dzieci
- gratulacje dla pana, bo to pojedyncze przypadki

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj belly pokazuje mi, ze jestem w 29 tygodniu ciąży. Jeszcze tydzień i będzie 30 tc

Muszę to uczcić dzisiaj mandarynkami
- gratulacje

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Asia, ja wezmę. Kaszka to nie majątek, a nie wiem nawet czy w ogóle będę używać, bo przy pierwszej lepiej mi było ściągać bez. Hehe mleko samo tryskało, zanim mała złapała to całą buzię miała opryskaną jak z prysznica leciało. a jak pomasowałam cyca to samo schodziło. Więc może i tym razem tak będzie
super, poza tym wszystko można wypażyc
Cytat:
59 dni do porodu
- wow
kasia super wiadomości

No dobra dziewczynki nie miałam jak wczoraj napisać , wróciliśmy bardzo późno, mój tz zaprawiony przez co dzisiaj całe przedpołudnie w domu i co chwila coś , wiecie jak chłop ma kaca to maskara
U mnie z usg wszytko ok mała rozwija się prawidłowo, nerki ok, pęcherz ok, serduch jak dzwon, żołądek też ok,
z usg Agata jest tydzień do przodu czyli 33 tydz, i waży 2100 klusek jeden, za dwa tygodnie umawiam się na cc
No i u mnie wychodzi jak wczoraj liczył że ciąża donoszona jest 5 .01
Dobra zmykam na zakupy, bo nic nie mam na obiad, póżniej pokaże wam łupy zakupowe z wczoraj
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:31   #1298
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
- gratulacje , fajnie że widzieliście jak się przekręca

Buu gratulacje 31 tygodnia

Agata- jeśli masz scan tej książki z dietą to ja bym była chętna

-
Kochanie jeśli masz miesiąc żelazko to nic nie kombinuj tylko oddaj na reklamację , a odkamienić można octem zmieszanym z wodą ja mam jedno takie stare i tak robię, tylko później trzeba starcić trochę czasu na oczyszczenie zanim zaczniesz prasować

- gratulacje dla pana, bo to pojedyncze przypadki

- gratulacje

super, poza tym wszystko można wypażyc
- wow
kasia super wiadomości

No dobra dziewczynki nie miałam jak wczoraj napisać , wróciliśmy bardzo późno, mój tz zaprawiony przez co dzisiaj całe przedpołudnie w domu i co chwila coś , wiecie jak chłop ma kaca to maskara
U mnie z usg wszytko ok mała rozwija się prawidłowo, nerki ok, pęcherz ok, serduch jak dzwon, żołądek też ok,
z usg Agata jest tydzień do przodu czyli 33 tydz, i waży 2100 klusek jeden, za dwa tygodnie umawiam się na cc
Dobra zmykam na zakupy, bo nic nie mam na obiad, póżniej pokaże wam łupy zakupowe z wczoraj
5 stycznia
piękne malutka wazy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:31   #1299
emdzik
Zakorzenienie

Ewaaa cieszę się, że wszystko dobrze Faktycznie Agatka klops jako pierwsza ma 2kg ładnie ładnie

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-05, 11:33   #1300
buu007
Zakorzenienie

Emdziku jak bede w domu na kompie wrzuce link

Dziewczyny bo kp to temat rzeka
Ja bede uparcie powtarzala ze nie musi bolec pierworodki,bo nie chce mi sie wierzyc ze tak jest zawsze,a takie wlasnie gadanie o bolu i pogryzionych do krwi cyckach no optymizmem nie napawa

Prawda taka ze poczatki moga sprawiac trudnosc,i to nie chodzi o to zeby na sile cos robic,jak sie chce powalczyc to trzeba tez cierpliwosci a otoczenie tez powinno wspierac
Sama to wszystko przerabialam,mialam kryzysy swiezo po porodzie bylam,spadek hormonow i tylko slyszalam ze to robie zle a to powinnam inaczej,no niestety nie ma instrukcji obslugi do bejbika i trzeba sie poznac

Aga potem takie mamy serio w depresje wpadaja,bo jak sie naczytaja ze prawdziwa mama to tylko ta od cyca i ta co sn rodzila to

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:34   #1301
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Moja Angela tez Antka ma na mm, bo pomimo że ma pokarm to nie jest w ogóle treściwy, młody nie przybieral wiec daje my rano trochę odciagniętego a potem mm i tyle
A widzisz, na wszystkich szkoleniach mówili, że jak ma się pokarm to nie może być on mało treściwy, że coś innego musi być nie tak, że dziecko nie przybiera...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:35   #1302
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Ewa brawa dla Agaty Kawał z niej baby już

Madzia
Pamiętacie jak niedawno obchodziłyśmy tu swoje studniówki?
Tak jakby to było wczoraj
A teraz została połowa, Jezuuu za chwilę będziemy rodzić
Stary 2014-12-05, 11:39   #1303
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Nie no serio mnie przeraża jak ten czas zasuwa...
ja mam 62 dni i od dzisiaj 2 równe miesiące

Cytat:
o matko, to już za miesiąc donoszona! no i Agatka to już duża dziewczyna! cieszę się, że wszystko ok
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:40   #1304
emdzik
Zakorzenienie

No studniówka... kiedy to było 1,5 miesiąca temu
A ja jak wczoraj pamiętam jak robiłam test ciążowy...masakra

Hahah Młoda tak cicho była, dostała czkawke i aż się wierci teraz po całym brzuchu

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-05, 11:46   #1305
buu007
Zakorzenienie

Lui o kurcze nieciekawie,bo pewnie kupowac cos nowego w ciazy i tylko na ta okazje to nie bardzo?
Chyba ze kupisz jakas sukienke i juz na swieta bedzie

U mnie w domu do wigilii wszyscy sie ladnie ubieraja,wiec pierwsza wigilia u tesciow tez sie ladnie ubralam i zonk,bo oni tak zwyczajnie,oczywiscie tesciowa to skomentowala odpowiednio

Ewka no super,ale Agatka jyz duza wow,no i jak tu nie denerwowac sie jak re wasze dzieciaczki takie duze
Ciesze sie ze wszystko w porzadku jest

Migotka to milego intensywnego dnia
Noo okno mi sie mylo ok,ale wieszanie firanki to juz byla wyzsza szkola jazdy

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-12-05, 11:48   #1306
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
super 2100 pieknie
Super, ze wszystko dobrze z Agatką
Czekamy na zdjęcia łupów z wczoraj

Cytat:
Aga potem takie mamy serio w depresje wpadaja,bo jak sie naczytaja ze prawdziwa mama to tylko ta od cyca i ta co sn rodzila to
Uwielbiam te hasła o kp i sn

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
A widzisz, na wszystkich szkoleniach mówili, że jak ma się pokarm to nie może być on mało treściwy, że coś innego musi być nie tak, że dziecko nie przybiera...
Nie znam się totalnie.....

Cytat:
A ja jak wczoraj pamiętam jak robiłam test ciążowy...masakra :
ja tezzzzzzzzzzz jakie to smieszne bylo hehehehe

ufffffffff polezalam polezalam, chyba wstane i troche ogarne Kuchnia na mnie czeka
Musze pomyslec, co tu na obiad zapodac . Moze pierogi z serem ? Bo mam, a nie chce mi sie stac nad garami ?

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:48   #1307
Asia1105
Wtajemniczenie

Ewa gratuluję wizyty
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 11:55   #1308
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka no super,ale Agatka jyz duza wow,no i jak tu nie denerwowac sie jak re wasze dzieciaczki takie duze
Ciesze sie ze wszystko w porzadku jest
Kochana moja Młoda nie jest taka duża... Pisałam już że miała mniejszy brzuszek... a belly mi pokazuje, że nie jest nawet na 10 centylu... więc wiesz.
Wszystko będzie dobrze... nasze Panny po prostu będą zgrabne

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-05, 11:56   #1309
buu007
Zakorzenienie

Rany ile ludzi tu,troche w tych zarazkach posiedze
Ale przez szybe widze dzieci zdrowe i takie malutkie bejbiki tam

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

Stary 2014-12-05, 12:00   #1310
emdzik
Zakorzenienie

Buu ja mam takie kocyki otwarte:

http://allegro.pl/kocyk-bambus-minky...827025565.html

http://allegro.pl/kocyk-dwustronny-k...833956780.html

http://allegro.pl/kocyk-ocieplany-ba...840497487.html

http://allegro.pl/kocyk-ocieplany-ba...840214113.html

http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-mi...863515558.html

http://allegro.pl/kolderka-kocyk-min...779502529.html

A to tak przez przypadek znalazłam
http://allegro.pl/twoj-kot-sensorek-...815870714.html

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-05, 12:01   #1311
1141655
Zakorzenienie

Madzia dokladnie, nie beda brzuszaste Wasze dziołchy I bardzo dobrze

Ja wlasnie rozmawiam ze znajomą z gimnazjum na fb, ktora ma termin za 3 dni i ma rodzić w Redłowie będę miała świeżą relację

Stary 2014-12-05, 12:02   #1312
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia dokladnie, nie beda brzuszaste Wasze dziołchy I bardzo dobrze

Ja wlasnie rozmawiam ze znajomą z gimnazjum na fb, ktora ma termin za 3 dni i ma rodzić w Redłowie będę miała świeżą relację
Weź ile Ty tych ciężarówek znasz

27.01.2015 <3
Stary 2014-12-05, 12:03   #1313
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Ala

dziewczyny w ogóle jutro mam oficjalne rozdanie dyplomów i nie mam się w co ubrać najgorsze jest to, że nie mamy w tych całych togach tylko w strojach galowych, a przecież nie zmieszczę w koszulę i spódniczkę... w sukienkę może od biedy się jakoś zmieszczę, ale jak mi się na brzuszku oprze to ledwo za tyłek będzie ratunku!!
Dasz radę kochana za dyplom
Cytat:
Ja tam też podejdę na lajcie, będzie mnie bolało albo coś, to dam butlę i tyle
Żadna to zbrodnia
Najgorszy pewnie będzie szpital
Dokładnie takie samo mam podejście. Starszą karmiłam do 4 miesiąca i sama odrzuciła, to co jej miałam zrobić. żadnych wyrzutów nie miałam. Jak to będzie teraz, to się okaże i tyle. Na nic się nie nastawiam.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 12:04   #1314
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Weź ile Ty tych ciężarówek znasz
no dookola mnie wszyscy albo rodza, albo urodzili na dniach mamma mia
Dobrze dobrze, bedzie relacja poprzednie rodzila w Wejherowie, tez sobie chwalila, ale teraz idzie tu, bo maja neonatologie i jakos bardziej chyba ufa

Stary 2014-12-05, 12:04   #1315
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
No właśnie, dlatego ja się nastawiam chyba coraz bardziej na CC bo mi ciśnienie lata często , a z nerwów to już w ogóle. A że jeszcze takie moje przepływy, to się nie zdziwie jak u mnie będzie CC.
Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Hope wiem, że mam problem z nadciśnieniem, gdzieś od 16 tc biorę na to leki i mierzę cisnienie codziennie i daję ginowi do kontroli co wizytę... a co do porodu to wcześniej o tym nie myślałam, choć wiem, że chciałabym naturalnie...ALe po ostatniej wizycie nastawiać zaczęłam się bardziej na CC, chociaż bardzo się boję.

Niby wiem, że nie mam książkowej ciąży, ale jak gin mi ostatnio powiedział, że z moimi komplikacjami to i poród SN i CC wiąże się z dużym ryzykiem to przestraszyłam się mega
w sytuacji gdy u Was SN w kazdej chwili moze skonczyc sie CC to bez dwoch zdan decydowalabym sie na planowane CC. Ja jestem zwolenniczką SN i tak chce rodzic, ale w takiej sytuacji wolałabym postawić na profesjonalizm, przygotowanie siebie i się przez lekarzy, którzy będą dostępni i zorientowani, oraz pediatrów itd. Dla bezpieczenstwa swojego i dziecka naprawdę z dobrego serca radzę Wam byście jasno z ginami ustaliły jak to ma być. Ale jeśli ty maciejko przy lekach mialas takie cisnienie to naprawde nie ryzykowalabym z decyzją do ostatniej chwili...
Cytat:
Moje brzuszysko, 33+1tc
Na plusie 15 kg

no coś pięknego!!! to 15 kg to spłynie po tobie jak po kaczce zaraz po porodzie śliczny!
Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
Hope, nie stresuj się. U mnie to samo. Jak tu montują karuzelki i inne to ja nawet obecnie nie miałabym na co i nawet w tym miesiącu nie mam w planach zakupu. Hurcik robię w styczniu.
zebym miała $ w jednym miesiacu tez byloby inaczej ale mama wczoraj mnie nieco uspokoila. Musze racjonalnie do tego podejsc, w koncu wiele rzeczy jest potrzebnych nam, a nie dziecku. Dzis jednak lozeczko wybiore, bo wczorajnaotwierałam milion zakładek i czekają ciekawe czy zamówię
Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
Na mnie w rodzinie mówią kuleczka

Cytat:
Mojego troche boli,ze nasza 400zł.... a jego przyjaciel z pracy chodza wlasnie do darmowej w Gdansku...ale u nas w gdyni takich nie ma
a jezdzic caly grudzien i styczen do gdanska, nie wiadomo jaka bedzie pogoda, zaspy itd
u nas z kolei 300 zl SR, ale nie boli nas to, bo za rodzinny poród jeśli nie ma się SR też trzeba tyle samo zapłacić. Fakt, dochodzą nam teraz koszty dojazdu, ale jednak wolę chodzić, coś siebie dokształcić, mężowi rozjaśnić (ktoś zdystansowany na pewno więcej mu przekaze niż ja i będzie wiedział, że to nie fanaberie) no i tak jak Tobie zależy mi na poznaniu położnej chociaż jednej, a przy porodzie też wydaje mi się, że jest inna gadka jak jesteś po SR. na to liczę
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
nie przejmuj się, ja też tylko pojedyncze rzeczy mam. Z takich dużych to tylko łóżeczko (i ze dwa prześcieradełka, bo pościel to i tak kupię jak Młody będzie starszy). Od biedy niektóre rzeczy jak np. wózek można kupić już po porodzie (choć nie wiem jak takie coś by wyszło w praktyce )
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Podobno że szpitala nie wypuszcza bez fotelika. Na szczęście brat ma samochód i jakby co to weźmie urlop ale bardzo Ci dziękuje za chęć pomocy. Po prostu poczułam że to już tak blisko jest i panikowałam
no właśnie ze wzgledu na to nosidło najbardziej zalezy mi na wózku przed porodem, żeby jakoś wrócić ze szpitala. Ale jak nie bede miec to najwyzej pożyczymy może od kogoś. nie wiem .

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
W ogóle śmieszna sprawa z tą cesarką jest, moja Okulistka twierdzi że nie chcą robić cesarek bo Państwo to kosztuje od sztuki ok. 4000 tyś, natomiast u mnie w mieście w prywatnej klinice taki koszt z pobytem to 2300. Zastanawiam się jak to jest że Prywatnej klinice opłąca się ciąć za 2300 a Państwowo to taki koszt .
Mój Ginekolog w ogóle jakoś strasznie lajtowo podchodzi do tematu mojej ciąży i powiem Wam że gdybym nie chodzła do niego już 10 rok i nie słyszała tylu dobrych opinii to bym z niego zrezygnowała.
Jak czytam jakie Wy miałyście badania z krwi na różne choroby, i jakieś badania połówkowe, przepływy krwi u Bejbików to ja mam oczy jak pięciozłotówki.
Aaaaa i jeszcze mi powiedział że okuliści się nie znają na porodach i piszą co chcą a ja u Okulisty gruba kartoteka bo co chwila coś mi się dzieje.
no to trochę lekceważące podejście gina. Wskazania do CC jednak masz, więc jeśli bedziesz chciała CC to decyzja jednak nalezy do Ciebie, a to, że gin chce się zastanawiać to już mniej ważne
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 12:05   #1316
Alunia79
Wtajemniczenie

Ewcia z Agatki to już kawał baby Spróbuję tym octem, ale jak? naleć i odstawić na jakiś czas i później wylać? Czy nalać zagrzać do najwyższej temp. i ciskać parą? Bo nie wiem
Stary 2014-12-05, 12:07   #1317
Alunia79
Wtajemniczenie

A to mój baldachim, jak skończę wszystko to będzie dopiero królewskie łoże Wiem, że nie wszystkim przypadnie do gustu
I grubas Taką fajną tunikę dostałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01345.jpg (85,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01347.jpg (80,5 KB, 39 załadowań)
Stary 2014-12-05, 12:09   #1318
201704210903
Konto usunięte

Ewa gratulacje
cieszę się mała zdrowa

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-05, 12:10   #1319
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

u nas z kolei 300 zl SR, ale nie boli nas to, bo za rodzinny poród jeśli nie ma się SR też trzeba tyle samo zapłacić. Fakt, dochodzą nam teraz koszty dojazdu, ale jednak wolę chodzić, coś siebie dokształcić, mężowi rozjaśnić (ktoś zdystansowany na pewno więcej mu przekaze niż ja i będzie wiedział, że to nie fanaberie) no i tak jak Tobie zależy mi na poznaniu położnej chociaż jednej, a przy porodzie też wydaje mi się, że jest inna gadka jak jesteś po SR. na to liczę
no właśnie ze wzgledu na to nosidło najbardziej zalezy mi na wózku przed porodem, żeby jakoś wrócić ze szpitala. Ale jak nie bede miec to najwyzej pożyczymy może od kogoś. nie wiem .)
ooooooo za porod rodzinny oplata, ale świństwo...
Ale tez mysle,ze jak bede po SR u nich to bedzie troche inaczej, na czole sobie to napisze hehehehe zeby wszyscy wiedzieli hahaha

No a nosidlo tez kupujemy jakos niedlugo, na razie osobno,bo z kasa krucho, a potem kupimy wozek 2w1

Stary 2014-12-05, 12:14   #1320
lui_89
Zadomowienie

znalazłam dwie kiecki.

Jedna to taka, którą miałam w lipcu na obronie i się w nią mieszczę, fakt jest dopasowana, brzuchol widać bardzo, no ale jest elegancka i chyba na niej stanie. Ewentualnie mam jeszcze jedną, ale ona chyba właśnie taka zwykła jest, chociaż jakbym jakieś dodatki dobrała to może by coś było z niej....
hmmm wróci TZ to się go poradzę, chociaż nie wiem czy mi coś mądrego doradzi

Ewa super wiadomości
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości