Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 13:04   #4141
colds
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Pisalyscie o lozeczkach,wiec my zakupilismy lozeczko na allegro za 700zl. W tym materac,wklad poduszki i kolderki,dwie powloki na poduszke,powloka na kolderke,rozek,baldachim oraz ochraniacz na boki.
Lozeczko z misiem i gwiazdkami oraz szuflada.
Fakt,szuflada sie "urwala",ale to tylko dlatego,ze Melania uwielbiala ja wysuwac i skakac po niej planujemy tylko baldachim wymienic na inny,taki z ikei.

Co do przytulanek z melodyjkami.. My mamy konika morskiego z fp po starszej,wiec nam styknie. Tym bardziej,ze sie nim nie bawi. Planujemy zakupic projektor albo karuleze

Bujaczek mamy taki do 18kg,po starszej. Jedynie co to mate edukacyjna sprzedalam,ale Starsza nie palala do niej sympatia;p
Stary 2014-12-06, 13:46   #4142
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Teraz wynajmujecie? Najważniejsze, że plany już są, już niedługo będziesz się złościć, ile tu jeszcze roboty Bo na swoim to ciągle coś do zrobienia, tymbardziej jak sie robi swoimi rękoma a nie z ekipą.

U mnie jest opcja mojej mamy ale na razie jako deska ratunkowa. Moja mama jeszcze pracuje, my mamy tylko sypialnie+pokój z aneksem, a mieszkamy 120 km dalej, więc jedynie opcja zamieszkania u nas by wchodziła wtedy w grę. Boję się, że bym nerwowo nie wytrzymała.

MIkołajka w niebieskiej czapie

U nas drugie dziecko na razie nie wchodzi w grę. Nie dalibyśm rady finansowo i w mojej branży ciężko wrócić po takiej przerwie. Ale pomysł dobry, życze by Wam się udało. Druga dziewczynka do parki

Myślałam, że w żłobku to takie około 2 lat dopiero. Uspokoiłaś mnie trochę.

Super, zazdraszczamkl aski: Maleństwa coraz bliżej, już czuć na wątku jak wyprawki zaczynają się powiększać.

Piekę pleśniaka, trzymajcie kciuki by się udał I pomidorówkę bez kostek robię, czym doprawiacie, bo jednak jak się przyzwyczi człowiek do kostek to później ciężko sma wydobyć?
jeszcze mieszkam z rodzicami , także już nie mogę się doczekać bo w sumie sytuacja jest jaka jest, dlatego wolę już iść na swoje

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
slicznie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

jaki sliczny mikolaj

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Moj dzis ma imieniny Tez nic nie mam, mial byc torcik ale finansowo wyszlo ze go nie zrobie, za to kupie mu pozniej cos slodkiego co lubi najbardziej

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

henne robisz sama?? Ja nigdy chyba nie zrobie, nie ma jasnych kolorow Kiedys poszlam do kosmetyczki to mi takie ciemne zrobila ze wstyd bylo wyjsc

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Widze ze nie tylko mi po glowie chodza rozne mysli.... Chociaz o pracy myslec nie musze tymczasowo, przyjdzie czas ze do niej pojde, i bedziemy myslec o opiekunce, bo tutaj jestesmy sami, a opiekunki u nas sa bardzo drogie. Nic sie nie kalkuluje.... A jesli TZ wyjedzie to juz kombinuje jak po porodzie wyrusze do mamy autokarem na dwa trzy tygodnie, zeby samej nie byc, jak tylko skonczy sie kontrola z dzieckiem u lekarza.... Nie dosc ze jestem sama, to jeszcze TZ mnie zostawi chyba.... a jak nie zostawi, to bede myslala zeby pojsc do pracy, co tez nie bedzie proste, gdzie jego praca to glownie same wyjazdy. Wiec 8 godzin pracy i 2 godziny dojazdow to 10 godzin trzeba zaplacic dziennie za opieke. Tutaj nie mam zadnych znajomych, mam tylko siebie i TZ. ehhh....

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

wy juz prawie cale wyprawki macie a ja planuje nie wczesniej niz w lutym reszte pozamawiac gdybym mogla to juz bym pozamawiala hi hi no ale tak wyszlo a to mi robi dodatkowy stres, jak wczesniej urodze a ja polowy rzeczy nie mam rzeczy do szpitala, ubranek najwazniejszych w rozmiarze 56 lub 62, czy lozeczka..... ojej

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Zrobie ravioli na obiad i wybieramy sie z TZ do centrum na targowisko swiateczne dzis otwarcie i male lodowisko jest to TZ pojdzie z corka bo ja to sie juz nie nadaje na lyzwy nie chce ryzykowac
sama oczywiście
trochę czasem nie wyjdzie ale wtedy zmywaczem zmywam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 13:52   #4143
lesyeux
Zadomowienie

marcia ja dodaje wegete i mage a jak czegos mi brakuje dalwj dodje ketchup

Któras z mamuś, pisała że robi RAVIOLIco to taki makaron z nadziwnem?

a mój Tż od razu po pracy na pogtowie stomatologiczne pojechał,ząb go boli. Ale tam dr mu rozwiercił i niby ma przestac bolec. A plomba itp. To już do dentysty

A żeby tego było mało chodze po domu i śpiewam" szczotka,pasta kubek,ciepła woda....itd."

ja to jestem złośnica
I przed chwilą go coś pytam a ten domnie z mordą... bo go zab boli a ja zadaje mu pytania.
To powoedziałam mu na złośc, że mógł myc zebyhih i i skopciło go

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-12-06 o 13:57
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 13:59   #4144
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hejka

Odkąd jestem na L4 to pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby nie spać od 5:30 tak to zawsze o 10 miałam problem z pobudką Ale za to wstałam i zrobiłam mężowi śniadanie przed pracą taki prezent od mikołaja

A u Was dziewczyny był mikołaj?? Co dostałyście? Mi Mikołaj (znaczy mąż ukochany) kupił bluzeczkę i jeszcze dał mi kasę na upatrzony przeze mnie szlafrok (sama bym go nie kupiła, bo 130 zł ale jest śliczny i milutki) więc moje życzenia się spełniły

A w ogóle to wreszcie udało nam się zamówić komodę, dla naszego dzidziusia ale będzie dopiero ok. 10 stycznia- jak ja wytrzymam tyle czekać

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

a jeszcze byliśmy wczoraj w sklepie dziecięcym i rozglądaliśmy się za wózkami nawet mi się spodobał wózek Graco Symbio Go. Czy któraś miała do czynienia z nim? Albo znajomi? Słyszałyście jakieś opinie o nim?
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1755 o takim mówię
Przekonuje mnie to, że jest lekki, ma pompowane i dobrze skrętne koła, możliwość zmiany kierunku jazdy dziecka takie plusy, które już zauważyłam ale znowu ma bardzo mały koszyk na zakupy no i wydaje mi się, że gondola jest trochę tak jakby ciasna? A może to tylko moje wrażenie?
ja brałam go pod uwagę też mi się bardzo spodobał i tak lekko się go prowadzi. Ostatnio z mamą jeździłam nim po sklepie i mama się w nim zakochała i mnie namawia Akurat koszykiem to ja się nie przejmuję, bo wszystkie wózki, które mi się podobają mają takie mikro kosze A gondola wydaje mi się taka standardowa, przez to że nie jest wielka i rozlazła, wózek jest naprawdę bardzo zgrabny

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 14:00   #4145
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

a mój Tż od razu po pracy na pogtowie stomatologiczne pojechał,ząb go boli. Ale tam dr mu rozwiercił i niby ma przestac bolec. A plomba itp. To już do dentysty

A żeby tego było mało chodze po domu i śpiewam" szczotka,pasta kubek,ciepła woda....itd."

ja to jestem złośnica
I przed chwilą go coś pytam a ten domnie z mordą... bo go zab boli a ja zadaje mu pytania.
haha macie ze sobą nie złe zgrzyty no ale czasem trzeba

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-06, 14:10   #4146
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mam niedaleko do sklepu Świat dziecka i tam ceny łóżeczek zaczynają się od 1.000 zł i też bez materacyka. No nie powiem niektóre są prześliczne, ale taka cena to chyba lekka przesada...
o jezuniu co za ceny Ja polecam tego producenta mebli dziecięcych, łóżeczka duuużo tańsze, a można sobie dopasować wszystko pod siebie (kolory nawet takie, których nie ma w katalogu) www.pietrus.pl

Stary 2014-12-06, 14:17   #4147
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mi niestety szyjka skraca sie juz od okolo polowy.. Tylko teraz poszla diametralnie
o jej to musisz uważać

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Teraz wynajmujecie? Najważniejsze, że plany już są, już niedługo będziesz się złościć, ile tu jeszcze roboty Bo na swoim to ciągle coś do zrobienia, tymbardziej jak sie robi swoimi rękoma a nie z ekipą.

U mnie jest opcja mojej mamy ale na razie jako deska ratunkowa. Moja mama jeszcze pracuje, my mamy tylko sypialnie+pokój z aneksem, a mieszkamy 120 km dalej, więc jedynie opcja zamieszkania u nas by wchodziła wtedy w grę. Boję się, że bym nerwowo nie wytrzymała.

U nas drugie dziecko na razie nie wchodzi w grę. Nie dalibyśm rady finansowo i w mojej branży ciężko wrócić po takiej przerwie. Ale pomysł dobry, życze by Wam się udało. Druga dziewczynka do parki

Super, zazdraszczamkl aski: Maleństwa coraz bliżej, już czuć na wątku jak wyprawki zaczynają się powiększać.

Piekę pleśniaka, trzymajcie kciuki by się udał I pomidorówkę bez kostek robię, czym doprawiacie, bo jednak jak się przyzwyczi człowiek do kostek to później ciężko sma wydobyć?
a na mięsie gotujesz wywar do zupy? bo ja przyprawiam taką żóltą przyprawą typu vegeta

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-06, 14:19   #4148
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Załącznik 5855303

Hohoho Meery christmas
Mikołaju, gdzie prezenty?!

Stary 2014-12-06, 14:20   #4149
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Mikołaju, gdzie prezenty?!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-06, 14:21   #4150
EdithS
Zadomowienie

Hej Mamusie,

ja zapomniałam że dziś jest 6.12 i wyleciały mi Mikołajki z głowy, ehh niedobrze, chyba się starzeję TŻ pojechał oglądać samochód, a ja znowu sama.
Na obiad mamy dziś pomidorówę, nie chciało mi się wymyslać

lesyeux
piękny pokoik dla Królewny

Niunia_ona zmywaczem brwi? Takim do paznokci? Bałabym się

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
wiesz co pomimo iż Martynka urodziła się z dość małą wagą to poród do najlżejszych nie należał ale ponoć moja mama też tak miała jak mnie rodziła, a później jak rodziła moją siostrę to ledwo zdążyła do szpitala, mam nadzieję że ze mną będzie podobnie w sensie ze poród bedzie lekki bo jeśli chodzi o dojazd do szpitala to mój TŻ na samą myśl o jeździe przez rozryty i zakorkowany Poznań dostaje białej gorączki, oby nie rodzić w godzinach szczytu
nie ma reguły, czy małe czy duże dziecko nie oznacza czy będzie lekki czy ciężki poród... oby nam się powiodło wszystkim i rzeczywiście korki na mieście w niczym nie przeszkodziły

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Ja z pierwszą poszłam na porodówkę o 12 a o 14:45 było po wszystkim Teraz też tak proszę. Chociaz w tedy to ciąza zupełnie inaczej wyglądała...
właśnie doczytałam, że bóli nie miałaś tylko napięcia brzucha, ale zazdroszczę, super poród

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mi niestety szyjka skraca sie juz od okolo polowy.. Tylko teraz poszla diametralnie
wiem co czujesz, bo dla mnie każdy dzień to jest obawa, czy dalej się skraca czy stanęła w miejscu. A czujesz jakiś mocniejszy ból czy objawy masz cały czas takie same jeśli chodzi o skracanie szyjki? Ja mam nieraz dzień, że brzuch czuję luźny, normalny, a są dni kiedy wciąż czuję napięcie, nawet jak leżę, nie daje mi to spokoju czekam na wtorek na wizytę jak na zbawienie...

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-12-06 o 14:23
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 14:21   #4151
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ho ho ho

Mikołaja nie ma do mnie nie trafił

uwielbiałam ten dreszczyk emocji za dziecka, w oczekiwaniu na jego przyjście. a teraz;p czarł prysł

Też własnie doczytałam o tych grycz-kokos. ze NIBY lgnie się w nich zaraza. trzeba je wietrzyć itp. i bardzo uważać na jakiekolwiek zmoczenie do wtedy już szrot i do kosza. ja kupiłam z dobrej jakości pianki, przepuszczalny. i jestem zadowolona Bubcia chyba też będzie

dlaczego ja o niej nie wiedziałam

muszę ją kupić

MOje całe zkaupy w Ikei trwały 1 h
wszystko sobie spisałam w domu co i jak. ale ja to wiedziałam po co jadę i moze dlatego takim expressem załatwiłąm zakupy.

Wklejam obiecane własnie zdjęcia komody i łóżeczka z IKEA.
i pochwalę się już wyposażeniem jednej z komód
wszystko dostałam od siostry lub dorwałam w ciucholandzie

Tadam
jest pięknie

Stary 2014-12-06, 14:24   #4152
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Dzieci do żłobka to od 6 miesiecy przyjmuja. Ja dawałam córkę jak 1,5 roku miała i dwa lata chodziła. Teraz rok przerwy i od września 2015 do przedszkola ja dam a małego do żłobka jak będzie miał rok lub półtora.

Ja gotuję zupy na wiejskich kurkach to wtedy oprucz włoszczyzny i soli to juz nic nie potrzeba.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 14:27   #4153
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
ja brałam go pod uwagę też mi się bardzo spodobał i tak lekko się go prowadzi. Ostatnio z mamą jeździłam nim po sklepie i mama się w nim zakochała i mnie namawia Akurat koszykiem to ja się nie przejmuję, bo wszystkie wózki, które mi się podobają mają takie mikro kosze A gondola wydaje mi się taka standardowa, przez to że nie jest wielka i rozlazła, wózek jest naprawdę bardzo zgrabny
właśnie mnie też się podobało to, że jest lekki i łatwo się prowadzi i ogólnie faktycznie wygląda zgrabnie i w sumie cena też nie najgorsza jak na wózek 3 w 1 nawet kolor mi się podoba ten Pop Art bo biorę pod uwagę to że jak drugie dziecko to będzie dziewczynka to wózek też będzie kolorystycznie pasował
A kosz to może i lepiej, że mniejszy, bo mniej wydam kasy na zakupy :P Szukam jakiś zalet tego koszyka

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
u mnie też pomidorówka uwielbiam
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 14:29   #4154
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

ja to jestem złośnica
Taki makaron kwadraciki ze czyms w srodku mozesz dodac rozne rzeczy, ja robie miesne z sosem pomidorowym

hahahahaha, jaka ty wredna dla TZ ale ja do swojego tez mowie po zlosci, jakby myl zeby codziennie to by nie musial ich teraz leczyc

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

a po obiadku czas na kinderka
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 14:30   #4155
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie,

ja zapomniałam że dziś jest 6.12 i wyleciały mi Mikołajki z głowy, ehh niedobrze, chyba się starzeję TŻ pojechał oglądać samochód, a ja znowu sama.

lesyeux
piękny pokoik dla Królewny

Niunia_ona zmywaczem brwi? Takim do paznokci? Bałabym się

nie ma reguły, czy małe czy duże dziecko nie oznacza czy będzie lekki czy ciężki poród... oby nam się powiodło wszystkim i rzeczywiście korki na mieście w niczym nie przeszkodziły

właśnie doczytałam, że bóli nie miałaś tylko napięcia brzucha, ale zazdroszczę, super poród

wiem co czujesz, bo dla mnie każdy dzień to jest obawa, czy dalej się skraca czy stanęła w miejscu. A czujesz jakiś mocniejszy ból czy objawy masz cały czas takie same jeśli chodzi o skracanie szyjki? Ja mam nieraz dzień, że brzuch czuję luźny, normalny, a są dni kiedy wciąż czuję napięcie, nawet jak leżę, nie daje mi to spokoju czekam na wtorek na wizytę jak na zbawienie...
mi się często brzuch robi twardy boję się. już sama nie wiem czy to normalne wg ale do wizyty został tydzień więc mam nadzieje wytrzymam. oby bo naprawdę się martwię , najgorsze są noce ;/
no zmywaczem bo szybciej idzie a tak to tylko szoruję i nic nie schodzi boże! a ja to bardzo niecierpliwa jestem.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Edytowane przez niunia_ona
Czas edycji: 2014-12-06 o 14:31
Stary 2014-12-06, 14:36   #4156
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

ja doprawiam ziołami + ekologiczna 'wegeta' (do kupienia nawet w większych supermarketach)

ja mam ten komfort, że dzieckiem zajmie się moja mama. Ona nie pracuje, jest jeszcze jak najbardziej 'na chodzie'. Poza pojedynczymi wybrykami jej metody wychowawcze też mi odpowiadają. Póki co mieszkamy z moimi rodzicami, więc już w ogóle idealna sprawa. Ale nawet jak się wyprowadzimy to i tak będzie to w obrębie tego samego miasta
jestem wdzięczna losowi za taką sytuację

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

u mnie też pomidorówka

Mikołaj był z samego rana i przyniósł mi kalendarz adwentowy (tak, ten z czekoladkami dla dzieci) słodycze i ozdobną poszewkę na poduszkę

Czekam właśnie na tżta i jemu kupiłam kalendarz adwentowy, niech chłopak odlicza do Gwiazdki

A ja od rana byłam na wycieczce po lumpach. Kupiłam fajną bluzę dla tżta, więc jestem zadowolona dla małej też wzięłam trochę rzeczy, pokaże jak będą wyprane

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja miałam za dzień

Zaczęło się od zatkanego nosa oczywiście.
Wczoraj przyszła komoda, zaczęliśmy ją jeszcze wczoraj w nocy z TŻ skręcać, ale końcówkę zostawiłam sobie na dziś rano. Powierciłam więc wszystkie śruby do końca, ustawiłam, sialala. (jutro będzie fotka)
Z tej radości wsiadłam w samochód, pojechałam na drugi koniec miasta do toysrus, bo jeszcze nigdy tam nie miałam okazji zawitać.

Ogólnie beznadzieja, może zabawek dla starszych dzieci jest sporo, ale dla maluśkich jest dość skromny wybór. W takim razie przekulałam się z buta do pobliskeigo carrefoura, tam "małe zakupki", które ledwo dźwignęłam (w wózku lekkie były ). Niedaleko wyjścia jest kawiarnia, gdzie kawa jest na tyle zacna, że nie mogłam przejść obojętnie. Zamówiłam więc mega-wielką bezkofeinową latte i już w ogóle nie wiedziałam jak chwycić zakupy

Samochód miałam zaparkowany w cholerę daleko i jakimś cudem zaczął sobie jeszcze padać orzeźwiający deszczyk ;>

Następnie obrałam kurs na jyska, żeby kupić jakieś koszyki na komodę. Coś tam wybrałam i przy rozpakowywaniu w domu okazało się, że komplet koszy musiał być jakiś rozkompletowany, bo miałam o jeden kosz w komplecie za dużo

Ale jeszcze zanim byłam w domu, podskoczyłam do hurtowni dla dzieci.. O mój boże jakie piękności tam mają, zakochałam się w wózku tako moonlight kremowym z ekoskóry nie mogę znaleźć na necie takiego samego, żeby TŻ pokazać. Przeeeecuuuudowny śliczny!!!!

Ale suma summarum kupiłam tylko wielką poduchęjak cebuszka. Mam nadzieję, że dziś będzie piękny sen

I ostatnia misja- kupić teściówce kopertę na poczcie. Zaparkowałam pięknie, zaszłam na pocztę, potem pogaworzyłam ze spotkaną koleżanką, a następnie do samochodu. I się zaczęło:

Cofam i nagle czuję puknięcie i słyszę wgniataną blachę. Extra. Wysiadam, otwieram drzwi elementowi, który we mnie uderzył również cofając, a tu moja znajoma (wykładowczyni z uniwerku). Była lekko oszołomiona i chyba ogólnie miała beznadziejny dzień, dała mi swój numer i wieczorem miałyśmy się kontaktować w celu otrzymania jej danych. Wracam do auta, ledwo zamykam drzwi, a tu znów uderzenie! Okazało się, że ONA podjechała lekko do przodu i znów zaczęła cofać nie zauważając, że ja tam jeszcze stoję!
Znów wsiadłam i mówię, że w razie gdyby nie zauważyła w tym szoku, znów mnie huknęła. Mój ku**a piękny mercedesik.

Drzwi wgniecione, zderzak zadrapany.
Dane już mam, jutro podpis na oświadczeniu i zgłaszam szkodę.
Świadka też mam. Dwóch panów chciało tę panią na miejscu zabić.

I teraz wciąż siedzę sobie i smarkam;P
o matko, co za baba! taka typowa baba-kierowca z kawałów....
pokaż tiulowe cudo

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Też dobry pomysł... Widzisz mój kalafior ciążowy nie funkcjonuje tak jak powinien i nie wpadłabym na to...

aaaKarolina na nic się nie nastawiaj, będzie co ma być, ale życzę Tobie i wszystkim mamusiom takiego właśnie porodu... Ja nie miałam nawet żadnego bólu, tylko brzuch mi twardniał. Jak leżałam na tym łóźku porodowym to powiedziałam do położnej, że muszę wstać i iść do kibelka a o na się pyta czy siku? a ja że nie, że dwujeczka a ona do mnie "to ty już rodzisz" , no i urodziłam. Można by powiedzie c, że wyplułam ale rzygałam przy tym...
ee no tak to ja mogę rodzić

Stary 2014-12-06, 14:37   #4157
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mnie też się podobało to, że jest lekki i łatwo się prowadzi i ogólnie faktycznie wygląda zgrabnie i w sumie cena też nie najgorsza jak na wózek 3 w 1 nawet kolor mi się podoba ten Pop Art bo biorę pod uwagę to że jak drugie dziecko to będzie dziewczynka to wózek też będzie kolorystycznie pasował
A kosz to może i lepiej, że mniejszy, bo mniej wydam kasy na zakupy :P Szukam jakiś zalet tego koszyka

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ewentualnie możesz kupić sobie taką wiszącą siatkę przyczepianą do wózka (takie były kiedyś w czasach naszego dzieciństwa) Widziałam, że można takie np. do joolza dokupić. Zawsze to jakieś wyjście

Stary 2014-12-06, 14:39   #4158
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

ja to jestem złośnica
Zostaw chłopa w spokoju! Nie widzisz, że cierpi

Ja frytusie robię, pierwszy raz we frytkownicy. Ciekawe czy dobre beda bo czytam instrukcję już trzeci raz i nie czaje
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-06, 14:43   #4159
aneta_s13
Rozeznanie

Chwalę się co upolowalam dla małego z okazji Mikołajek i lecę Was nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10639356_972362899444139_7961262136345780526_n.jpg (74,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10383487_972362972777465_3057033217059774512_n.jpg (107,6 KB, 22 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 14:46   #4160
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Ja frytusie robię, pierwszy raz we frytkownicy. Ciekawe czy dobre beda bo czytam instrukcję już trzeci raz i nie czaje
o, czyli kupiliście frytkownice?
smacznego!

Stary 2014-12-06, 14:51   #4161
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

napewno wyjda dobre Ja robie we frytkownicy zawsze, dzis na kolacje tez bede robic dla malej a niech ma, bo wiem ze w domu ma zakaz fast foodow wiec raz na dwa tygodnie zje u nas to nic sie zlego nie stanie

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Chwalę się co upolowalam dla małego z okazji Mikołajek i lecę Was nadrabiać
jakie slodkie uwielbiam takie ubrania z polarku, taki material misiowy
Stary 2014-12-06, 14:52   #4162
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
smacznego!
frytki chcę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-06, 14:55   #4163
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Ewentualnie możesz kupić sobie taką wiszącą siatkę przyczepianą do wózka (takie były kiedyś w czasach naszego dzieciństwa) Widziałam, że można takie np. do joolza dokupić. Zawsze to jakieś wyjście
no właśnie jak się okaże dla mnie mały koszyk, to zawsze mogę dokupić

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
napewno wyjda dobre Ja robie we frytkownicy zawsze, dzis na kolacje tez bede robic dla malej a niech ma, bo wiem ze w domu ma zakaz fast foodow wiec raz na dwa tygodnie zje u nas to nic sie zlego nie stanie
Mikołajki są to można jeść bez wyrzutów takie smakołyki
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 14:58   #4164
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, ze brzuch mi "staje",czasem boli podbrzusze,ale nic poza tym.. Wiec nie wiem co ma sie do tej szyjki
Stary 2014-12-06, 15:04   #4165
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie jak się okaże dla mnie mały koszyk, to zawsze mogę dokupić

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Mikołajki są to można jeść bez wyrzutów takie smakołyki
dokladnie i z tej okazji dzis kinderki z mala juz jadlam hi hi a co grzeszymy dzis

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Kurcze..... wspolczuje wam bardzo jak macie jakies bole kregoslupa czy brzucha, czy napiecia.... ja nawet nie wiem co to takiego.... troche tylko, jak duzo chodze, ale to jest nic w porownaniu co wy czujecie
Stary 2014-12-06, 15:14   #4166
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
smacznego!
W zasadzie dostaliśmy w prezencie od moich rodziców.
Frytki sie udały mniam!
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-06, 15:17   #4167
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny która z Was zdecydowała się na Peg Perego Book Plus wersja limitowana Fiat 500 ? My z tż bardzo poważnie sie nad nim zastanawiamy.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 15:20   #4168
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

jakie slodkie uwielbiam takie ubrania z polarku, taki material misiowy
Moja córa uwielbia frytki. Wole jej zrobic niz dac kupne z kilogramem soli.
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
frytki chcę
Zapraszam. Jeszcze kg ziemniaków sie został.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-06, 15:33   #4169
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:

Weź taki wózek, jaki Ci się będzie podobał. Jeśli się w jakimś zakochasz to nie będziesz zwracała na takie droben wady jak mały koszyk. Dokupisz jakąś torbę albo wymyślisz coś innego.
Gorzej jeśli weźmiesz taki, do którego nie jesteś przekonana. Wtedy najmniejsza wada urośnie do rangi mega problemu

U mnie pomiorówka jutro. dzisiaj rosołek

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 15:34   #4170
marcia45
Zadomowienie

Tez bym frytki zjadła a nie mam nawet ziemniaków

Jakieś rady na bolący kręgosłup? Nic nie daje rady zrobic, a jutro poinnismy do ikei jechac

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości