Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-07, 14:32   #1441
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Poka¿ wiadomo¶æ
Doda³am zdjêcie proszê zobaczyæ
¦ciêcie nie wchodzi w grê dopiero co odros³y po tym jak mnie fryzjer ostrzyg³ jak kurê, one od zawsze by³y suche obojêtnie czy farbowa³am czy nie. Naprawdê nic siê nie da z tym zrobiæ ?
Po umyciu jedna warstwa ju¿ po zdjêciu rêcznika czyli jakie¶ 5 minut jest sucha (ta dolna) a druga troszkê d³u¿ej oko³o godziny schnie

Poza tym od ostatniego czasu ko³tuni± siê niesamowicie nawet TT mêczy siê z ich rozczesaniem
Bardzo byly obciete? Mozna nawilzac i olejowac, ale obawiam sie, ze nic ponad to sie nie zrobi. Lykasz jakies suplementy? Masz dobra diete? Badania krwi? Jesli wlosy juz takie rosna to moga to byc braki w organiznie. Koncowki napewno do podciecia.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:36   #1442
ginger_pine
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Moim patentem na loczki to: pó³ mokre w³osy traktuje mleczkiem do krêconych w³osów z marionu, po czym odrobine pianki wcieraj u nasady i suszenie g³owa w dó³

Zag³osujecie na mnie w konkursie na rude w³oski ?
https://wizaz.pl/akcje/wellaton/kolo...hp?pid=1020048
ginger_pine jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:46   #1443
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cytat:
Pomocy !!!

Z racji i¿ podczytuje na³ogowo to forum i zaczerpujê st±d wiedzê postanowi³am siê zwróciæ o pomoc.
Zacznê od pocz±tku: od maja tego roku poch³onê³o mnie w³osomaniactwo oczywi¶cie wywali³am dotychczasowe zbiory sylikonów z drogerii zamieni³am na rosyjskie, ewentualnie mniej szkodliwe typu biowax, joanna. W³osy farbuje co 2-3 miesi±ce jak ju¿ nie mogê patrzeæ na siwy odrost (taki mam kolor w³osów szary jak typowa mysz) farbuje na kasztan który trzyma siê maksymalnie tydzieñ obojêtnie czy jest to farba drogeryjna, szamponetka czy fryzjerska wiêc postanowi³am nie przep³acaæ i farbujê marionem szamponetk±.
Ale z czym przysz³am te w³osy to istna masakra susz jakich ma³o jestem w stanie "ujarzmiæ" je tylko po umyciu do czasu jak siê nie po³o¿ê, ewentualnie nie wyjdê z domu. Próbowa³am nawil¿aj±ce maski typu naturalvital? ta z natury aloesova, sleek, bioetica, nivea LR, dove, czy kallosy w³osy po ich u¿yciu to istna masakra przyklap, bez skrêtu. Jedyne co im s³u¿y to rosyjskie love2mix, biowax do suchych i joanna jajeczna. Olejujê BDFB, BD niebieski i alverde czasem alterra na koñcówki gliss kur serum a stylizujê na krem do loków joanna. I w zwi±zku z tym pytanie co jeszcze mogê z nimi zrobiæ ¿eby je nawil¿yæ i zagê¶ciæ bo mam ³yse placki na g³owie ? Radical, jantar, rzepa, bania agafii 3 ró¿ne wcierki nic nie da³y, placeta równie¿. Nie mam ju¿ si³ do nich

Podziwiam wasze k³aczki po gorszych katuszach s± zdrowe, piêkne i b³yszcz±ce a na to co nie na³o¿ê to istna masakra
Jak dla mnie to one s± te¿ do ¶ciêcia. Mia³am praktycznie identyczne z tym, ¿e nigdy nie farbowa³am, zniszczy³am je prostowaniem. Nic nie pomaga³o, pielêgnacja ich to by³a syzyfowa praca. Dopiero radykalne ¶ciêcie pomog³o. Okaza³o siê, ¿e nie pielêgnacja by³a do ty³ka tylko w³osy by³y tak zniszczone, ¿e nic nie by³o w stanie poprawiæ ich stanu.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:46   #1444
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Sandra bêdê szczera w³osy wygl±daj± kiepsko. Ja tam jestem zwolennikiem jako¶ci nie d³ugo¶ci...

Z tego co piszesz u¿ywasz fajnych kosmetyków ale z drugiej strony zachlysnelas siê CG i wg mnie Twoje w³osy potrzebuj± silikonow.
Napisa³a¶ 'mniej szkodliwe'
Ehhh zdemonizowaly internety silikony i teraz ka¿da wlosomaniaczka zaczyna od ich wywalenia a nie ka¿demu one nie s³u¿±...

Po pierwsze lekarz! Bo lyse placki to dalej id±cy problem ni¿ sama pielêgnacja.

W³osy widac nie reaguj± na oleje drogeryjne. Postaw na naturalne mo¿e nawet kremy bo w³osy suche. Zabezpieczaj silikonem bo masz niez³e siano.
The unlike ma racjê ja tez bym podciela. Bo nie zapu¶cisz ich w takim stanie a wydaje mi siê ze mo¿e byæ gorzej. ..
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 15:03   #1445
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Doda³am zdjêcie proszê zobaczyæ
¦ciêcie nie wchodzi w grê dopiero co odros³y po tym jak mnie fryzjer ostrzyg³ jak kurê, one od zawsze by³y suche obojêtnie czy farbowa³am czy nie. Naprawdê nic siê nie da z tym zrobiæ ?
Po umyciu jedna warstwa ju¿ po zdjêciu rêcznika czyli jakie¶ 5 minut jest sucha (ta dolna) a druga troszkê d³u¿ej oko³o godziny schnie

Poza tym od ostatniego czasu ko³tuni± siê niesamowicie nawet TT mêczy siê z ich rozczesaniem
Te¿ uwa¿am, ¿e s± do podciêcia, szczególnie ¿e taki ogonek masz z tych najd³u¿szych w³osów.
A krêconych w³osów siê nie czesze, ewentualnie na mokro (z od¿ywk±) grzebieniem z szeroko rozstawionymi zêbami. Nic dziwnego, ¿e TT pl±cze i po rozczesaniu jest siano.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 15:12   #1446
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
paulownia- jak s³odziak! Chyba ma rzadkie w³oski, czy mi siê wydaje? Moja ma³a kuzynka mia³a rzadkie i ja¶niutkie w³oski i wygl±da³a trochê ³yso A teraz ma ¶liczne blond w³oski, których nie chce dawaæ myæ, czesaæ czy obcinaæ, chyba ¿e zobaczy jak kto¶ ma np. grzywkê spiêt± to ona te¿ chce "loka"
Tak, na razie ma malutko wlosow, cieniutkie i jasne ale na pewno urosna porzadne w przyszlosci. Ten blond to na pewno po TZ, bo ja jestem brunetka. TZ mial jasne wlosy do 10 roku zycia, a potem mu sciemnialy.
No i bedzie chyba falowany albo krecony, bo sa takowe geny z obu stron.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 15:17   #1447
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo byly obciete? Mozna nawilzac i olejowac, ale obawiam sie, ze nic ponad to sie nie zrobi. Lykasz jakies suplementy? Masz dobra diete? Badania krwi? Jesli wlosy juz takie rosna to moga to byc braki w organiznie. Koncowki napewno do podciecia.
Bra³am asystor hair i biotebal który dosta³am od lekarza (dermatologa) nic to nie da³o. Badania krwi mam dobre mimo, ¿e od 7 roku ¿ycia nie jem miêsa (mam ju¿ dwadzie¶cia lat)

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Jak dla mnie to one s± te¿ do ¶ciêcia. Mia³am praktycznie identyczne z tym, ¿e nigdy nie farbowa³am, zniszczy³am je prostowaniem. Nic nie pomaga³o, pielêgnacja ich to by³a syzyfowa praca. Dopiero radykalne ¶ciêcie pomog³o. Okaza³o siê, ¿e nie pielêgnacja by³a do ty³ka tylko w³osy by³y tak zniszczone, ¿e nic nie by³o w stanie poprawiæ ich stanu.
¯a³ujê, ¿e nie mam zdjêæ z wcze¶niej odk±d pamiêtam nawet w przedszkolu ¶miali siê, ¿e mam siano na g³owie. To s± w³osy przynajmniej czê¶ciowo hodowane od zera, mia³am zgolony prawy bok

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Sandra bêdê szczera w³osy wygl±daj± kiepsko. Ja tam jestem zwolennikiem jako¶ci nie d³ugo¶ci...

Z tego co piszesz u¿ywasz fajnych kosmetyków ale z drugiej strony zachlysnelas siê CG i wg mnie Twoje w³osy potrzebuj± silikonow.
Ehhh zdemonizowaly internety silikony i teraz ka¿da wlosomaniaczka zaczyna od ich wywalenia a nie ka¿demu one nie s³u¿±...

W³osy widac nie reaguj± na oleje drogeryjne. Postaw na naturalne mo¿e nawet kremy bo w³osy suche. Zabezpieczaj silikonem bo masz niez³e siano.
The unlike ma racjê ja tez bym podciela. Bo nie zapu¶cisz ich w takim stanie a wydaje mi siê ze mo¿e byæ gorzej. ..
U dermatologa by³am dosta³am tabletki biotebal nic nie da³y i szampon dermena mam wra¿enie, ¿e ju¿ z 2 miesi±ce ogarniam po nim w³osy nie sz³o tego rozczesaæ jeden wielki dred siê z nich wtedy zrobi³.

Edytowane przez sandra1515
Czas edycji: 2014-12-07 o 15:22
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 15:18   #1448
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

O i to to.

Poza tym wrzuæ zdjêcie jak nie s± rozczesane bo tu chyba pisa³a¶ co¶ o szczotce TT? Jak ju¿ dziewczyny pisa³y, loki rozczesujemy tylko na mokro i tylko z od¿ywk±.
Stary 2014-12-07, 15:21   #1449
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ uwa¿am, ¿e s± do podciêcia, szczególnie ¿e taki ogonek masz z tych najd³u¿szych w³osów.
A krêconych w³osów siê nie czesze, ewentualnie na mokro (z od¿ywk±) grzebieniem z szeroko rozstawionymi zêbami. Nic dziwnego, ¿e TT pl±cze i po rozczesaniu jest siano.
Czeszê je pod prysznicem nie szarpiê ju¿ na mokro
Zdjêcie jest po masce i szamponie Love2Mix, wcierce agafii, kremie do loków joanna i serum sylikonowym gliss kur

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
O i to to.

Poza tym wrzuæ zdjêcie jak nie s± rozczesane bo tu chyba pisa³a¶ co¶ o szczotce TT? Jak ju¿ dziewczyny pisa³y, loki rozczesujemy tylko na mokro i tylko z od¿ywk±.
Kochana one nie s± tu rozczesane to jest jak ja to mówiê po klej±cej stylizacji po tym kremie z joanny jakbym to rozczesa³a to bym siê w kadrze nie zmie¶ci³a.

Rozczesuje je raz w tygodniu bo za du¿o w³osów mi wypada przy czesaniu i zwyczajnie siê tego bojê
Stary 2014-12-07, 15:26   #1450
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Czeszê je pod prysznicem nie szarpiê ju¿ na mokro
Zdjêcie jest po masce i szamponie Love2Mix, wcierce agafii, kremie do loków joanna i serum sylikonowym gliss kur

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Kochana one nie s± tu rozczesane to jest jak ja to mówiê po klej±cej stylizacji po tym kremie z joanny jakbym to rozczesa³a to bym siê w kadrze nie zmie¶ci³a.

Rozczesuje je raz w tygodniu bo za du¿o w³osów mi wypada przy czesaniu i zwyczajnie siê tego bojê
Tak, teraz ju¿ doczyta³am. Co do czesania raz w tygodniu - to nie zmniejszy wypadania, to nie jest tak, ¿e czeszesz codziennie to wypada mniej niz co tydzieñ. Co ma wypa¶æ wypadnie i tak choæ wiem, ¿e to ciê¿ko patrzeæ jak w³osy przez palce lec±.
Stary 2014-12-07, 15:37   #1451
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 059

A ja tracê w³osy jak g³upia. Zosta³o mi pó³ z tego co mia³am.. Najlepsze, ¿e nie wiem czemu
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 15:39   #1452
201605161428
Konto usuniête

Ja odkad pije pokrzywe i wrocilam na zime do silikonow widze poprawe: sa grube i blyszczace, duzo lepsze niz nim wpadlam na pomysl wlaczenia silikonow, a marudzilam tu caly listopad, ze mam zimowy puch
Stary 2014-12-07, 15:50   #1453
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Dziêki dziewczyny 😘
Co do wody to fryzjerka u¿y³a 3%.
W³osy s± do¶æ ciemne, ale nie szkodzi, podoba mi siê
Za³o¿y³am, ¿e poczekam co siê bêdzie dzia³o,zobaczê czy farba bêdzie siê wyplukiwala, a kto wie mo¿e je¶li odrobinê siê wyplucze to nawet lepiej bêdzie wygl±da³ Kolorek ;-)
Ogólnie to zamierzam jednak ju¿ nie farbowac wiêcej i poczekaæ a¿ odrosn± moje wlosiska. No a jak to wyjdzie w rzeczywisto¶ci to zobaczymy.
Co do podcinania to zamierzam je podcinac co jaki¶ czas o odrost, chocia¿ mo¿e troszkê odczekam, bo nawet do zwiazywania ciê¿ko je ogarn±æ. Na zdjêciu nie widaæ, ale s± trochê dziwnie ¶ciête wiec mo¿e troszkê niech podrosna. Ale oj bêdê podcinane bêd±. Marzy mi siê juz mój w³asny kolor w³osów
Dziewczyny a jakiej maski nawilzajacej powinnam teraz u¿ywaæ ? Czyta³am ,przegl±da³am ,ale nie potrafiê siê zdecydowaæ.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Dziewczyny zapomnia³am jeszcze, chcia³am Wam poleciæ ziolka o nazwie - czystek li¶æ i to nie tylko na zimê. Ma bardzo du¿o w³a¶ciwo¶ci i zdrowszy jest ni¿ zielona herbatka. To tak trochê poza tematem, ale pijemy z mê¿em od pewnego czasu i pomaga ba pewne dolegliwo¶ci. Poczytajcie w necie, bo nie chce tu epopei pisaæ, jeszcze ochrzan dostane,¿e nie dotyczy tematu :-P
Stary 2014-12-07, 15:51   #1454
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki dziewczyny 😘
Co do wody to fryzjerka u¿y³a 3%.
W³osy s± do¶æ ciemne, ale nie szkodzi, podoba mi siê
Za³o¿y³am, ¿e poczekam co siê bêdzie dzia³o,zobaczê czy farba bêdzie siê wyplukiwala, a kto wie mo¿e je¶li odrobinê siê wyplucze to nawet lepiej bêdzie wygl±da³ Kolorek ;-)
Ogólnie to zamierzam jednak ju¿ nie farbowac wiêcej i poczekaæ a¿ odrosn± moje wlosiska. No a jak to wyjdzie w rzeczywisto¶ci to zobaczymy.
Co do podcinania to zamierzam je podcinac co jaki¶ czas o odrost, chocia¿ mo¿e troszkê odczekam, bo nawet do zwiazywania ciê¿ko je ogarn±æ. Na zdjêciu nie widaæ, ale s± trochê dziwnie ¶ciête wiec mo¿e troszkê niech podrosna. Ale oj bêdê podcinane bêd±. Marzy mi siê juz mój w³asny kolor w³osów
Dziewczyny a jakiej maski nawilzajacej powinnam teraz u¿ywaæ ? Czyta³am ,przegl±da³am ,ale nie potrafiê siê zdecydowaæ.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Dziewczyny zapomnia³am jeszcze, chcia³am Wam poleciæ ziolka o nazwie - czystek li¶æ i to nie tylko na zimê. Ma bardzo du¿o w³a¶ciwo¶ci i zdrowszy jest ni¿ zielona herbatka. To tak trochê poza tematem, ale pijemy z mê¿em od pewnego czasu i pomaga ba pewne dolegliwo¶ci. Poczytajcie w necie, bo nie chce tu epopei pisaæ, jeszcze ochrzan dostane,¿e nie dotyczy tematu :-P
Jak siê czujesz w nowym kolorze? Dla mnie zmiana na plus tylko czekaæ a¿ siê zakrêc±.
Stary 2014-12-07, 15:53   #1455
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
A ja tracê w³osy jak g³upia. Zosta³o mi pó³ z tego co mia³am.. Najlepsze, ¿e nie wiem czemu
A ja Ci powiem.
Facelle. Mi lecia³y jak durne!
Na forach tez czyta³am ze robi kuku po d³u¿szym czasie.

No i tak jak mówi³am daaaawno temu ze w ¿yciu prawie ka¿dej dziewczyny przychodzi taki moment, ¿e polec± w³osy; hormony, stres, dieta i inne wypadki zmieniaj± mocno czupryny. Do 20stki w³osy sa, szybko rosn± itp ..
A potem nagle pogrom i patrzysz na foty z przesz³o¶ci i za gard³o ¶ciska! :/
Ostatnio wpad³am na swoje fotki z pa¼dziernika 2009 i mia³am tak± d³ugo¶æ jak teraz a rok pó¼niej PRAWIE DO PASA ludu! Jak to mo¿liwe?!
I mimo minimum pielêgnacji, i jazdy z prostownica dzieñ w dzieñ by³y imponuj±ce. A teraz? No kurka nie dogodzisz...
Stary 2014-12-07, 15:53   #1456
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Ja odkad pije pokrzywe i wrocilam na zime do silikonow widze poprawe: sa grube i blyszczace, duzo lepsze niz nim wpadlam na pomysl wlaczenia silikonow, a marudzilam tu caly listopad, ze mam zimowy puch
Co u¿ywasz z sylikonami? mo¿esz co¶ poleciæ ? wiem, ¿e ciê¿ko w to uwierzyæ ale moje w lecie by³y w lepszym stanie teraz na zimê sta³y siê jeszcze gorsze ni¿ kiedykolwiek, mo¿e sylikony co¶ pomog± :/
Stary 2014-12-07, 15:57   #1457
Imperfecta
Zakorzenienie

Joanku, ale ja Facelle od prawie dwóch miesiêcy ju¿ nie u¿ywam a zaczê³y mi lecieæ mo¿e tydzieñ-dwa temu. Po trochê a teraz to ju¿ masakra.
Stary 2014-12-07, 16:01   #1458
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Jak siê czujesz w nowym kolorze? Dla mnie zmiana na plus tylko czekaæ a¿ siê zakrêc±.
Dziêkujê kochana :-* czuje siê dobrze w spietych w³osach i nawet mi siê podoba, ale w rozpuszczonych to jeszcze ma³y szok hihi czekam, czekam z niecierpliwo¶ci± na loczki, bêdzie dobrze, czujê to ;-)
Stary 2014-12-07, 16:02   #1459
Joanku
Zadomowienie

Hormony, stres, zbyt mocne upiêcia?
Rzuæ foto i zmierz obwód kucyka, czy co¶ siê zmieni³o? pewnie nie jest a¿ tak ¼le.
Stary 2014-12-07, 16:02   #1460
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
Joanku, ale ja Facelle od prawie dwóch miesiêcy ju¿ nie u¿ywam a zaczê³y mi lecieæ mo¿e tydzieñ-dwa temu. Po trochê a teraz to ju¿ masakra.
Wypróbuj czystek li¶æ
Stary 2014-12-07, 16:04   #1461
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Hormony, stres, zbyt mocne upiêcia?
Rzuæ foto i zmierz obwód kucyka, czy co¶ siê zmieni³o? pewnie nie jest a¿ tak ¼le.
Obstawiam stres i zbyt mocne wi±zanie je¶li co¶ z tego. Ciagle chodzê w mocno zwi±zanych bo inaczej po ca³ym sklepie gdzie pracuje plataly siê moje w³osy a na to nie mogê sobie pozwoliæ
Stary 2014-12-07, 16:07   #1462
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Co u¿ywasz z sylikonami? mo¿esz co¶ poleciæ ? wiem, ¿e ciê¿ko w to uwierzyæ ale moje w lecie by³y w lepszym stanie teraz na zimê sta³y siê jeszcze gorsze ni¿ kiedykolwiek, mo¿e sylikony co¶ pomog± :/
Sklepowe szampony i odzywki gliss kur. Plus jedwab na koncowki.
Imp: moja kolezanka upina do pracy w luznego koka i na niego daje taki materialowy jakby czepek (na samego koka). Moze tak sprobuj? Wtedy nie musisz tak mocno upinac.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-12-07 o 16:09
Stary 2014-12-07, 16:12   #1463
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Sklepowe szampony i odzywki gliss kur. Plus jedwab na koncowki.
dziêkujê

Mam jeszcze pytanie czy my¶licie, ¿e dyfuzor dla mich w³osów by³by dobry ? niby to taka szkodliwa suszarka ale w tym co dzienniku na wiza¿u wiêkszo¶æ u¿ywa my¶la³am o ROWENTA CV 6075D0 RESPECTISSIM mia³ kto¶ mo¿e, albo mo¿ecie poleciæ co¶ innego ? po wysuszeniu na dyfuzorze przez fryzjerkê bardzo fajnie siê uk³ada³y nie wiem tylko czy nie zrobiê sobie gorszego kuku ni¿ mam teraz
Stary 2014-12-07, 16:25   #1464
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
dziêkujê

Mam jeszcze pytanie czy my¶licie, ¿e dyfuzor dla mich w³osów by³by dobry ? niby to taka szkodliwa suszarka ale w tym co dzienniku na wiza¿u wiêkszo¶æ u¿ywa my¶la³am o ROWENTA CV 6075D0 RESPECTISSIM mia³ kto¶ mo¿e, albo mo¿ecie poleciæ co¶ innego ? po wysuszeniu na dyfuzorze przez fryzjerkê bardzo fajnie siê uk³ada³y nie wiem tylko czy nie zrobiê sobie gorszego kuku ni¿ mam teraz
Ja uzywam dyfuzora, ale zimnym nawiewem i tylko zima. Plus naprawde musisz jeszcze sporo sciac i bez obrazy; zebys na glowie stawala, inaczej tego do ladu nie doprowadzisz.
Stary 2014-12-07, 16:31   #1465
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
A ja Ci powiem.
Facelle. Mi lecia³y jak durne!
Na forach tez czyta³am ze robi kuku po d³u¿szym czasie.
Zainteresowa³a¶ mnie z tym facelle, o co chodzi? Ja u¿ywam co prawda ale straaasznie rzadko.
Stary 2014-12-07, 16:32   #1466
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
dziêkujê

Ja j± mam i jestem zadowolona.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 16:37   #1467
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Ja uzywam dyfuzora, ale zimnym nawiewem i tylko zima. Plus naprawde musisz jeszcze sporo sciac i bez obrazy; zebys na glowie stawala, inaczej tego do ladu nie doprowadzisz.

Jak na razie jestem nastawiona na koñcówki które co najlepsze mimo stanu w³osów suchych rozdwojone nie s± i do tego cieniowanie bo ju¿ ¼le siê uk³adaj±, po tym zabiegu wezmê siê za nie porz±dnie

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Ja j± mam i jestem zadowolona.
Mam nadziejê, ¿e bêdê tego samego zdania
Stary 2014-12-07, 18:04   #1468
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Zainteresowa³a¶ mnie z tym facelle, o co chodzi? Ja u¿ywam co prawda ale straaasznie rzadko.
Mi lecia³y po facelle mocno.
Poleci³am kole¿ance z wra¿liwym skalpem i u niej bylo to samo no i dogooglalam siê gdzie¶ do podobnych opinii.
Stary 2014-12-07, 18:19   #1469
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Mi lecia³y po facelle mocno.
Poleci³am kole¿ance z wra¿liwym skalpem i u niej bylo to samo no i dogooglalam siê gdzie¶ do podobnych opinii.
Ciekawa jestem jak bêdzie u mnie, choæ ostatnio jest cud miód - jako¶ tak wysz³o, ¿e nie czesa³am w³osów z tydzieñ bo le¿a³am i umiera³am i jak ju¿ je rozczesa³am to patrzê z przera¿eniem na grzebieñ zak³adaj±c, ¿e zosta³a na nim po³owa w³osów, a tu zosta³o mo¿e z 10, a¿ by³am w szoku bo nic specjalnego nie robiê ale nie bêdê narzekaæ.
Stary 2014-12-07, 18:20   #1470
201605161428
Konto usuniête

Newquat: Bardzo ³adny kolorek, jeste¶ w nim taka "wyra¼na", my¶lê, ¿e w naturalnym bêdzie idealnie

Sandra1515: ogl±dnê³am zdjêcie na kompie i to jest jeden wielki ko³tun Do fryzjera ¶cinaæ, inaczej bêd± dalej wypadaæ, a zniszczenia bêd± sz³y w górê. Swoj± drog±, nie obra¼ siê proszê, wydaje mi siê, ¿e masz fatalne ¶ciêcie, co te¿ mo¿e je ko³tuniæ.

Ja w³a¶nie podgrzewam sobie na g³owie biovaxa z proteinami mlecznymi, wykoñczy³am opakowanko. W zapasie zosta³y mi dwie maski biovaxa i dwa szampony, ka¿dy innego rodzaju, do wiosny je wyjadê

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-12-07 o 18:21
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.