|
|
#1831 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Dzięki Dziewczyny za trzymanie kciuków!
![]() Buu - trzymajcie się! Biedna Twoja Córa Cytat:
Cytat:
Mlebi - 2 razy w ciągu dnia (rano i wieczorem, w zaobserwowanej porze największej aktywności dziecka) powinnam w ciągu godziny poczuć przynajmniej 5-10 ruchów. Niestety, największa aktywność Małego przypada na 1 w nocy Odowska - dobrze, że się dobrze skończyło
|
||
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
A ja oglądam master Chefa
a młody wariuje strasznie, aż się zloszcze, bo boli...
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, ja też oglądam
dziś finał
|
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
a ja żeby odreagować robiłam z córami ozdoby.teraz schną,jutro czeka mnie porządne sprzątanie bo pokój mi tonie w brokacie i jak tylko Wercia wróci z zerówki kończymy zawieszki
no i rano musze pewnie zaliczyć gina bo się już zaczynam czochrać po bożenie (nawet nie wnikam jak to z boku wygląda) a nie wiem czym się ratować
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala
Odowska, super! Nawet nie myślałam, że będzie inaczej ![]() Dziewczyny zrobiłam tę napoleonkę nie mogę się doczekać kiedy wystygnie i zastygnie. Mniami, już bym zjadła.No i odebrałam te buteleczki i smoczki ![]() Jak myślicie, ten smoczek calma z główką pasowałby do tych butelek szerokich dr.browns? |
|
|
|
#1837 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Babunie masz bardzo twórczą ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Aluś ale mi smaka zrobiłaś ![]() ![]() :sli na: mogę się wprosić choćby telepatycznie
|
|
#1838 |
|
Wtajemniczenie
|
Iva spróbuj nasiadówkę z ziół sobie zrobić. A jak masz, to tantum rosa. Mój gin to poleca właśnie nie tylko na gojenie ale też właśnie na takie różne dolegliwości.
|
|
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki Olcia jutro na pewno pochwalimy się zdj. choć nie wiem czy jest czym
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
inco gratuluję wizyty odowska z czadem nie ma żartów, uważajcie na siebie a ja mialam dziś szybki dzionek, do 15 teściowie uciekli, później ogarnęlismy, pojechalismy po pieluszki 1 i obczaić choinki i wróciliśmy przed 19 spakowałam część rzeczy do torby szpitalnej i leżę brzuszkiem do góry
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tym bardziej, ze udział miały w tym dzieciaczki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy mi się wydaje, czy Vexi też dość dawno się nie odzywała?
A ja dziś chyba miałam te skurcze Braxtona-Higsa wieczorem. Tzn. co jakiś czas napinał mi się brzuch. Trwało to ok godziny. Nie bolało to jednak, tylko było dziwne i w momencie skurczu nie bardzo mogłam się wyprostować (taka lekko pochylona chodziłam). Też tak macie? |
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
mężuś poszedł na wieczorny jogging. ostatnio prosił mnie żebym byla jego mentorem... ale odmówiłam. nie czuję się na siłach zeby go dopingować, a w kwietniu chce startować w runmaggedon'ie. co mogę mu doradzić jak ma chwile słabości ?
|
|
|
|
#1845 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ajj a jak masz infekcje to chyba faktyczie lepiej iść szybciej na wizytę... Cytat:
![]() I nie ma czym się stresować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz możesz być całkiem spokojna.Cytat:
![]() Co do babci... hehehehe dobra jest
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie skurcz to skurcz, boli w ciąży z synem mialam ogromne przeboje i ostatecznie jak zaczęłam rodzic to skurcze nie różniły się od tych przez które musialam polegiwać w ciąży więc naprawdę z wszelkimi bólami brzucha lepiej uważać, bo ty bólu możesz nie odczuwać, a to rzeczywiście może być skurcz. Iva teraz pisała przeciez ze bolał ją brzuszek, nie czula zadnych skurczów a na ktg się pisały ![]() Aczkolwiek bardzo możliwe ze to Braxtony
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz rację Incognito, dawno nie pisała.
Co do skurczy to ja już nic nie rozróżniam, jak chodzę po mieście to ciągle mam twardy, od wzdęć mam twardy,jak się wkurzę to też twardy. Juz nic nie wiem, więc nie pomogę. Logoasia super, że dzień Ci tak miło upłynął. ![]() Iva, oczywiście, że jest się czym chwalić przecież to rękodzieło ![]() A na ciacho zapraszam, tylko ja bezcukrowe na ksylitolu. Jak nie jeste7 przyzwyczajona, to się nie objadaj za bardzo bo rozwolnienia dostaniesz |
|
|
|
#1848 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Pół dnia chyba dziś przespałam. Doszły obrzęki nóg, wrr, do tej pory tylko lewa była lekko opuchnięta. Mały rano kopał nisko, ale potem się przesunął gdzieś w okolice żołądka. Niech sobie tam siedzi Do tej pory nie dokuczały mi ani obrzęki, ani zmęczenie. A tu proszę, padło na mnie haha Miłego wieczoru kobietki. |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
No Vexi dawno nie pisała...
Karolcia to już chyba w ogóle zaginęła. Ala ja mam tak samo... nie wiem czy mam jakieś skurcze a twardy brzuch mam co chwilę, od wszystkiego i niczego :P
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
Aluś to akurat bo w moim przypadku takie przeczyszczenie by się przydało
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Twojego tż. O jaaa, musi mieć potężną wolę walki. Ja swojemu ciągle mówiłabym, ze jest najlepszy, najsilniejszy, najwytrwalszy po prostu słodzić mu i chwalić Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, ze po nocy obrzęki już się uspokoją. Nogi lekko do góry i odpoczywaj
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-07 o 21:41 |
|||
|
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
Nieee, wodę piję, nereczki niech filtrują sobie. Jak mi będzie dokuczać za bardzo, to w środę mam położną, pożalę się
Poza tym tutaj poza owocami i warzywami, to nic nie ma. Żurawiny nie mam, a pietruszki nienawidzę :P
Edytowane przez iskra_boza Czas edycji: 2014-12-07 o 21:42 |
|
|
|
#1854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdze i smoczek z calmy sprobuje wsadzic ale watpie....ze bedzie pasowalo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeju jak moj mały sie rozpycha... rozmawialam z mama przez telefon i sie skupic nie moglam :/ masakra jakas .....znowu lezy w poprzek- na 100procent bo od zebra do zebra go czuje zreszta ja go czuje w calym brzuchu, caly mi lata :/
|
|
|
#1855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbierają największe bęcki jak nam kobietom coś nie pasuje będę musiała się nieźle napracować zeby wydusić z siebie jakieś słodkości hihi, ale spróbuję!Cytat:
ja z kolei zurawiny nie lubię ble
|
||
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
hehehe gdyby mnie przeczyścilo to byłaby ulga
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- miłej nocki zmykam bo bateria od lapka mówi że na dziś już koniec do jutra
|
#1857 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.mojewypieki.com/przepis/r...suszona-sliwka |
|||
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
i ja też tak mam, więc też nie wiem, ale ostatnio łapie mnie takie coś na dole i trzyma ze 20 sekund i przechodzi i myślę, ze to mogą być te skurcze...
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
co do skurczy ja też nie wiem co to te braxtony, także na 100% nie odpowiem, Mi brzuch się stawia... rośnie tak stopniowo do góry i robi się twardy i czuć takie napięcie, albo czuję takie ciągnienie w dół jak na @ ( to nie wiem czy nie są te braxtony ?) A ja dziś nie mam siły, czuję, że zmęczona jestem i nie mogę usnąć. Poza tym mam wrażenie, że mi brzuszek zmalał ... albo mała się przekręciła, albo mi tak zaparcie zalegało. A wydaje mi się tak, bo wzięłam kurtkę od mamy tydzień temu i była na styk, a dziś czułam luz większy niż tydzień temu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) to po prostu silniej to odczuwam. To jeden rodzaj stawiania się brzucha mam wyjaśniony, fajnie by było gdyby reszta też była równie nieszkodliwa.

wybieramy się już chyba z trzeci miesiąc ale zawsze coś tż wypadnie innego i du.pa
za zakupy.pewnie na czasie bedziemy podziwiać Tymiankowe zasłoneczki
mam już pomału dość 
dla mnie skurcz to skurcz, boli
w ciąży z synem mialam ogromne przeboje i ostatecznie jak zaczęłam rodzic to skurcze nie różniły się od tych przez które musialam polegiwać w ciąży
mam nadzieję, ze po nocy obrzęki już się uspokoją. Nogi lekko do góry i odpoczywaj