Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-08, 12:59   #3241
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Mój syn miał dziś pierwszą randkę (o której wiem)
Zawiozłam ich do kina do Krakowa, bo uciekł autobus Wybranka to Natalia, jest z równoległej klasy. Sympatyczna
Awwww
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Hahaha Tuska rozwala z ta łysiną ekstra... Mega kumata jest.
Ja się zastanawiam czy Maciej w ogóle zauważy jak mi brzuch urosnie ale licze ze będzie większy i juz zakuma bo teraz by na pewno nie zauważył.

A co do tańca to moja mama nauczyła Maciucha tak tańczyć ze szokkkk tyle ze ciężko mi to nagrać bo jak włączał nagrywanie to on się wpatruje w telefon i przestaje tańczyć. Mam jeden filmik to może niedługo wrzuce na FB.
Ale generalnie umie: przytupy jedna noga, obiema na przemian, machanie jedna ręką, dwoma synchronicznie, jak tańczy to nie buka się na boki tylko robi takie przykuce, do tego pol obroty i obroty
Naprawdę jest kosmita
No mój Bartek tez Tancerz
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jedno zdjęcie z mikołaja
Super!
Cytat:
Ja nawet nie przejrzalam tego pudełka wiec stracilam wszystkie okazje.

Marzę żebyśmy juz skończyły ten wątek bo ten tytuł mi się tak brzydko rymuje ze juz źle mi na niego wchodzić jak same przekleństwa w głowie...
W takim tempie to długo potrwa wykańczanie :P
Cytat:
Proponuje zamontować takie kolce jak dla gołębi

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 13:02   #3242
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

hej
a mi sie w pracy nudzi...

Angelikada wspolczuje nocki, mam nadzieje ze sie polepszy u Was troche. Ja nie zapeszając od 2 nocy nie jest zle...zobaczymy co dalej bo zęby dalej idą.
Susanna ja tez nie wiem czemu niektore zabawki są od +3 skoro nie mają elemantow ktore mozna by polknac

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 13:21   #3243
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ile??? Ja z całego rocznego życia leosia mam Najwyzej 300
wzięłam sie za przegląd garderoby ale złapałam zawieche bo chyba mi sie nie chce tego wystawiać a wywalić szkoda.
Trochę się uzbierało zdjęć (przez kilka lat)
Ja zrobiłam Filipowi album z pierwszego roku życia na 500 zdjęć. Właśnie ostatnio przeglądałam i uwielbiam ten album, miło tak powspominać

Ja ostatnio zrobiłam porządek z kosmetykami. Powywalałam to czego nie używam, albo znalazł się też kosmetyk po terminie. I uzbierała się siata do wywalenia

Edit. Możecie wrzucić link do tych garnków z ikea?
29.12.2016 [9tc]

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2014-12-08 o 13:22
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 13:29   #3244
tassia
Zakorzenienie

Ale dziś mi łeb pęka. Próbuje się zdrzemnac ale nie idzie zasnąć. Za to Maciej chrapie w najlepsze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 13:36   #3245
agusiowata84
Rozeznanie

http://www.edziecko.pl/edziecko/1,14...ity.html#TRCuk
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 13:50   #3246
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Boja ja niepotrzebne kosmetyki zawiózłam szwagierce najpierw jednej potem to co zostało drugiej i powiedziałam ze czego nie chce ma wywalić. Ale ciuchy to gorsza sprawa. Zeby gdzieś wystawić to trzeba wyprac i wyprasowac. A nie chce sie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 14:25   #3247
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Boja ja niepotrzebne kosmetyki zawiózłam szwagierce najpierw jednej potem to co zostało drugiej i powiedziałam ze czego nie chce ma wywalić. Ale ciuchy to gorsza sprawa. Zeby gdzieś wystawić to trzeba wyprac i wyprasowac. A nie chce sie
Podobno opłaca się wystawić na vinted

[/RIGHT]
Stary 2014-12-08, 14:27   #3248
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
My zrobiliśmy Mikołaja przed chwila.... Ja o 5 jade do Warszawy wiec zrobiliśmy dziś nalot Mikołaja. TŻ wyszedł z macicuhem ja zapalilam swiece., pogasilam światła, ustawilam prezenty na środku pokoju i wlaczylam głośno dźwięk dzwonków.... Wtedy chłopaki przybiegli i i Maciej zaniemowil.... Oniemial i odleciał. Szkoda ze po cienki zdjęcia nie wyszły

Super pomysł

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
nieważne co ma na myśli, słoooodziak

oo a z jakiej firmy taki zestaw?nie czasem z wadera?
Nie, nie Wadera - jakiś go play? Ale jest tego trochę na Allegro
No słodziak jest ale i tak wolałabym wiedzieć co moje dziecko myśli... a może nie
Scenka rodzajowa Tusi mnie rozwaliła

Cytat:
A ja to juz nie pakuje leosiowi prezentów w papier bo potem jest mi przykro ze bawi sie opakowaniem a nie zabawka
U mnie radocha z rozpakowywania - czytaj darcia na mikrostrzępki identyczna z radością z zabawki. Ale papier można podrzeć tylko raz, a zabawką pobawi się przez kilka dni, więc nadal pakuję

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja mam to samo...te zabawki chyba bardziej cieszą mnie niż Julke
dzis to tak mnie caly dzien kręciło żeby ten odkrywczy domek zobaczyc jak dziala, ale jakos przetrwam do jutra

moj tż bedzie sie jutro przebieral za mikolaja

U Ciebie mamamam a ze mną się Julka kloci "tatatta tata taatatta"

najgorsze ze zawsze wszystko na raz
hmm...a moze rzeczyscie pełnia?

zdrowko dla Was!
no to wytrwalosci zycze w tym maratonie, zeby szybko wszystko przeszlo
A ten statek wydaje się fajny, choc ja juz tyle naogladalam sie zabawek do wody, ze nie mam kompletnie pojecia co by mozna bylo kupic
Ja tak czekam na statek piracki, który Janek dostanie na Gwiazdkę

U nas "tata" ew. "tatataaa?" zarezerwowane dla nowych, ciekawych rzeczy

Dziękuje za życzenia

Janek ma do wody kaczkę z FP - tą w kuli, książeczkę, konewkę i zestaw gumowych zwierzaków. Pomyślałam nad statkiem, bo co raz mniej chętnie bawi się zwierzakami, a co raz chętniej kombinuje jak coś przelewać, nalewać, etc... Aha, ma jeszcze tego węża z Ikei i szał jest na wkładanie pod kran z wodą - kręci mu się ten kręcioł i Janek przeszczęśliwy

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć mamusie i dzieciaczki, wcięło mnie na dwa miechy
pracuję dużo za dużo, mała jest mega dzielna, lepiej znosi te rozłąki niż ja, ale ostatnio mamy lipę - szczepiłam ją w końcu na pieprzone mmr i mamy NOPa - łagodną postać różyczki....siedze w pracy, a mąż dopiero niunię uspał, masakra jakaś u was mam nadzieję wszystko OK, nadrobić nawet nie próbuję
Oooo...cześć
NOP współczuję - dobrze chociaż że łagodna forma Zgłosiłaś?

Cytat:
Mój syn miał dziś pierwszą randkę (o której wiem)
Zawiozłam ich do kina do Krakowa, bo uciekł autobus Wybranka to Natalia, jest z równoległej klasy. Sympatyczna

No i jesteś Nietoprzem in spe

Cytat:
Zawsze można wyprać i wrzucić do kontenerów

Siedzę w domu i próbuje nie zwariować z własnym dzieckiem.
Jaśko dorwał jakiegoś wirusa, co to nie wiadomo do końca jaki był - wysypka, temperatura, katar i meeeega maruda. Na wizycie w piątek pediatra powiedziała Bartkowi, że jeśli wysypka będzie schodziła, a temp. nie będzie rosła, to dzisiaj może iść do żłoba, ale postanowiliśmy go jeszcze dwa dni przetrzymać.
No i mam zagwozdkę, bo wysypka zeszła, temp. ok. 37, ale katar miewa... to znaczy raz nie ma wcale, potem przez godzinę mu się leje, a potem znowu nic I apetyt też w kratkę Jedyną stała jest marudzenie
Wyrywa się na dwór (na razie z nim nie wychodzę), do dzieci przez okno próbuje się wybrać, więc już chyba czas najwyższy wrócić, ale ten katar... no nie wiem co zrobić

Co do Mikołaja, to u nas po prostu wręcza się prezenty - wersja dla małoletnich: "Mikołaj zostawił dla Ciebie u mamy/taty, żeby zdążyć wszystko rozwieźć" Janek dostawał na raty, bo od nas w środę, ze żłobka w piątek, w sobotę od moich rodziców, a w niedzielę od teściów I wydaje mi się, że rozwiązanie super, bo każdą zabawką chciał i mógł się spokojnie pobawić. Jak dostał u teściów dwie na raz - od nich i od prababci, to jedną totalnie olał

Za to my w ramach mikołajek poszliśmy do kina i zdecydowanie polecam film "Za jakie grzechy dobry Boże?" Lekka, przyjemna komedyjka - francuska, nie holiłudzka - super dla zestresowanych i przepracowanych. Naładowałam akumulatory aż miło

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 16:15   #3249
tassia
Zakorzenienie

Zazekalam się ze stop z prezentami.... A Maciej dostał taka listę ze wooohoooo

Dostał pieska który pod wpływem dotyku szczeka, rusza się itp.
Ciastoline, mate do skakania co dźwięki wydobywa ( totalny hit choć nie przypuszczalam) samochodzik , duplo, jezdzik, pomijając ze wczesniej dostał kurtkę i jezdzik inny....
Ahhh misia wielkiego.... I ksiazeczki

Rodzina oszalał a

[/RIGHT]
Stary 2014-12-08, 16:32   #3250
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

No i jesteś Nietoprzem in spe
sorki Vea, ale nie rozumiem
Stary 2014-12-08, 16:43   #3251
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Zazekalam się ze stop z prezentami.... A Maciej dostał taka listę ze wooohoooo

Dostał pieska który pod wpływem dotyku szczeka, rusza się itp.
Ciastoline, mate do skakania co dźwięki wydobywa ( totalny hit choć nie przypuszczalam) samochodzik , duplo, jezdzik, pomijając ze wczesniej dostał kurtkę i jezdzik inny....
Ahhh misia wielkiego.... I ksiazeczki

Rodzina oszalał a
Faktycznie sporo prezentów
A jaką mate do skakania? Możesz wkleić link, brzmi ciekawie
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-12-08, 16:50   #3252
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Faktycznie sporo prezentów
A jaką mate do skakania? Możesz wkleić link, brzmi ciekawie
ja nie tassia, ale my mamy taka https://www.google.pl/search?q=muzyc...ml%3B300%3B300
Blance szybko sie znudzila, schowalam, nie pamietam gdzie, wiec nie wiem jak Amelka by zareagowala, ale chyba by nic tylko po niej tupala
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 16:57   #3253
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja nie tassia, ale my mamy taka https://www.google.pl/search?q=muzyc...ml%3B300%3B300
Blance szybko sie znudzila, schowalam, nie pamietam gdzie, wiec nie wiem jak Amelka by zareagowala, ale chyba by nic tylko po niej tupala
Dzięki za opinie
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-12-08, 17:26   #3254
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
sorki Vea, ale nie rozumiem
To z innego klubu
Teściowa = nietoperz (to ze starego kawału)= nietopsz (skopana klawiatura plus dziwny słownik jednej z wizażanek
A in spe, bo to pierwsza randka

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:31   #3255
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
to z innego klubu
teściowa = nietoperz (to ze starego kawału)= nietopsz (skopana klawiatura plus dziwny słownik jednej z wizażanek
a in spe, bo to pierwsza randka :d
:d
Stary 2014-12-08, 19:06   #3256
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Janek ma do wody kaczkę z FP - tą w kuli, książeczkę, konewkę i zestaw gumowych zwierzaków. Pomyślałam nad statkiem, bo co raz mniej chętnie bawi się zwierzakami, a co raz chętniej kombinuje jak coś przelewać, nalewać, etc... Aha, ma jeszcze tego węża z Ikei i szał jest na wkładanie pod kran z wodą - kręci mu się ten kręcioł i Janek przeszczęśliwy
U nas kaczka w kuli z FP to totalna porażka :/ Olewka totalna. Chyba oddam jak będą zbierać rzeczy dla ubogich
Za to statek z IKEA super, szczególnie jak był nowy Ale teraz też lubi.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20260394/
My schowaliśmy Staśkowi 90 % zabawek, i tak się nie bawił tylko biegał od jednej do drugiej i rozwalał. Teraz ma 3-4 zabawki + książeczki i widzę większe zainteresowanie. Fajnie byłoby gdybyś potrafił się na czymś dłużej skupić.
Aha bardzo fajnie sprawdza się książeczka z Biedronki "głośne zwierzęta". Chyba mu dokupię jeszcze Głośne pojazdy czy jakiś tak.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 19:33   #3257
czaszka_
Zakorzenienie

heja
jutro mamy szczepienie i az mnie sciska zoladek na samą mysl.Prosimy o kciuki

Co do zabawek to u nas tez sie troche uzbierało: odkrywczy domek, ksiazeczka z lidla zwierzątka, interaktywna z biedry glosne zwierzatka(nie wiem jak u Was sobie dzieci radzą ale Julka nie umie tak mocno jeszcze przyciskac zeby grało), zjezdzalnia dla kulek,puzzle drewniane z lidla.
Kupilam jeszcze uzywana arkę noego-czekamy na przesylkę i czekamy tak samo na namiot dla kulek Trochę dużo więc postanowilam, że na swieta juz nic nie bedziemy kupowac
Cytat:
Podobno opłaca się wystawić na vinted
ja tu nigdy nic nie wystawialam za to kupilam kiedys parę rzeczy

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:03   #3258
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

Co do zabawek to u nas tez sie troche uzbierało: odkrywczy domek, ksiazeczka z lidla zwierzątka, interaktywna z biedry glosne zwierzatka(nie wiem jak u Was sobie dzieci radzą ale Julka nie umie tak mocno jeszcze przyciskac zeby grało), zjezdzalnia dla kulek,puzzle drewniane z lidla.
Kupilam jeszcze uzywana arkę noego-czekamy na przesylkę i czekamy tak samo na namiot dla kulek Trochę dużo więc postanowilam, że na swieta juz nic nie bedziemy kupowac

ja tu nigdy nic nie wystawialam za to kupilam kiedys parę rzeczy
Czaszka u nas po szczepieniu żadnych niespodzianek nie było i u Was też nie będzie!

Staś też nie potrafi jeszcze tych kółeczek w "Głośnych zwierzątkach" nacisnąć (trzeba sporo siły) ja naciskam a on ogląda i pokazuje zwierzęta. Ale generalnie książka robi furorę.

Dziewczyny czy któraś użytkuje sofę/kanapę z IKEA i jest zadowolona??
Jeśli tak to napiszcie proszę jaki modem macie, mnie interesuje głównie 3 osobowy KARLSTAD.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:06   #3259
MsLullaby
Zakorzenienie

Bartek się szarpal przy butli i jeść nie chciał - zaczęłam mu śpiewać piosenkę szeptem o cyferkach i wypił do dna

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-12-08, 20:14   #3260
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
U nas kaczka w kuli z FP to totalna porażka :/ Olewka totalna. Chyba oddam jak będą zbierać rzeczy dla ubogich
Za to statek z IKEA super, szczególnie jak był nowy Ale teraz też lubi.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20260394/
My schowaliśmy Staśkowi 90 % zabawek, i tak się nie bawił tylko biegał od jednej do drugiej i rozwalał. Teraz ma 3-4 zabawki + książeczki i widzę większe zainteresowanie. Fajnie byłoby gdybyś potrafił się na czymś dłużej skupić.
Aha bardzo fajnie sprawdza się książeczka z Biedronki "głośne zwierzęta". Chyba mu dokupię jeszcze Głośne pojazdy czy jakiś tak.
My mamy głośne pojazdy i Adaś bardzo lubi tą książkę
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:15   #3261
MsLullaby
Zakorzenienie

Aż poproszę mamę żeby mi skoczyła do biedronki i je kupiła te książeczki, ile one kosztują?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-12-08, 20:27   #3262
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Aż poproszę mamę żeby mi skoczyła do biedronki i je kupiła te książeczki, ile one kosztują?
U mnie w pt nie było w żadnej z 4 biedronek jakoś 27zł chyba

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:32   #3263
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
My mamy te dwie, i Filip bardziej zainteresowany tą W ruchu.
I nie wiem czemu, ale on lubi na tej książce stawać (chyba Madziaooo pisała, że u niej to samo).
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
27-28 zł
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-12-08, 20:37   #3264
passion80
Zakorzenienie

Maja tez staje lub siada na niej
I u nas się podoba.

Vea u nas można di zlobka z katarem

Jaika jak w pracy?
Kaśka a u Ciebie?
Stary 2014-12-08, 20:41   #3265
kaska87
Zakorzenienie

Passion u mnie patologia jak zawsze ale chociaż premię wyrobiłam

nie wiem co kupić dziecku na gwiazdkę chrzesniakowi kupiłam lego pociąg z cyferkami a Myszce nie wiem co lego dostał na mikołaja od mojego brata i tym samym ukradł mi pomysł

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 20:53   #3266
bajka1807
Zakorzenienie

Amela tez staje na halasliwe zwierzeta
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:05   #3267
passion80
Zakorzenienie

Kaśka może jakiś inny zestaw lego?

Coś w tych książkach chyba jest
Stary 2014-12-08, 21:13   #3268
inwersja
dryfuję słowami

A Miłosz dostał od Mikołaja tylko to co od nas. Mate wodną, puzzle drewniane i książeczkę.
Moja matka dała mu beznadziejny telefon z chińskiego marketu, który przestał działać pierwszego dnia. Telefony ma w domu dwa i każdy z nich ładniejszy, a u niej w domu jest trzeci, którego dała mu w ramach prezentu urodzinowego. No to teraz na Mikołajki dała ten sam prezent i tak samo badziewny. No ale ona ma zamiłowanie do kupowania bubli. Nakupowała mu mnóstwo zabawek, ale tylko jedną się bawi i ma w domu to misiek interaktywny z vtech w wersji anglojęzycznej. Wszystko kupuje na lumpach albo w chińskim markecie i większość, to totalne śmieci.
Stary 2014-12-08, 21:15   #3269
kaska87
Zakorzenienie

jaka mata wodna?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:17   #3270
inwersja
dryfuję słowami

Dostałam sms'a, że do 10.12. jest 30% zniżki na wszystkie zabawki w Realu z kartą Payback. U mnie pisali Real Łódź, ale może w innych miastach też tak jest.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jaka mata wodna?
http://allegro.pl/dumel-mata-wodna-a...768977327.html

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

są tańsze te same, ale kupowalam taką powyzej 50zł żeby skorzystac z kuponu 20zł,bo i tak wychodziło taniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości