Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 22:45   #271
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

wygralam kiedys ksiazke o ani z zielonego wzgorza i maly ksiaze,w empiku, za rysunek jeszcze jakis czas temu rysowalam.... lenistwo ciazowe sie pokazalo hihihihi

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

spiace mamusie, slodkich snow dla was
nie chce mi sie cytowac....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 22:52   #272
ojustyna
Zadomowienie

moja mała Fruzi dzisiaj nadaktywna aż już mnie boli, tak skopała... i jak tu zasnąć? zimno do tego straszliwie, a mój termoforek w pracy i to dwie noce pod rząd a ja mam wstać przed 7 a się przestawiłam znowu na nocny tryb i ciężko

przypomniałam sobie o masażu krocza, w sr polecali się smyrać i wcierać jakąś maść od 30tc, że niby może to być uniknięcie cięcia, co wy na to? ja się muszę tylko dowiezieć co to za smarowidło, bo zapomniałam i chyba zacznę praktykować, 2 min po prysznicu, a w sumie i tak czekam aż się moje balsamki i oliwki powchłaniają, może warto próbować, niż żeby później krocze z odbytem połączyli
Stary 2014-12-10, 22:54   #273
EdithS
Zadomowienie

aaakarolina ja kupuję płyn do prania i płyn do płukania z Dzidziusia, płaciłam 13zł za jedną butlę.
Jakoś przyzwyczaiłam się do płynów do prania, kiedyś trafiłam na mega promocje i nazwoziłam z Niemiec i nie mogę się już od nich odzwyczaić, jakoś proszki poszły w odstawkę. No ale to wiadomo, zależy czy się promocja trafi.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 22:55   #274
ewka5891
Zakorzenienie

Przypomniała mi sie historia kuzynki sprzed 3 czy 4 lat. Na codzień mieszkała w Norwegii i w ostatnich tygodniach ciazy przyleciała do polski (okres kiedy jeszcze mozna latać) i dzien przed wylotem do domu urodziła synka. Cała wyprawką dla młodego i dla niej czekała w Norwegii pamietam jakie było poruszenie wsród rodziny i kupowanie na szybkiego w niedziele

Crystal super, że udało Ci sie porozmawiać z mezem szczerze, na pewno teraz czujesz sie lepiej i atmosfera w domu sie oczyściła

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 22:57   #275
crystal25
Zakorzenienie

mi TZ zapowiedzial ze robi mi pobudke o 7 a nawet mi sie spac nie chce
Mi to masaz krocza nie pomoze, Nie jestem elastyczna w tym miejscu, ciagle sie tam podrazniam odkad jestem w ciazy...... przez to glownie mam problem z fikaniem z moim TZ
Mysle ze nie obejdzie sie u mnie bez naciecia lub pekniecia.
Stary 2014-12-10, 22:58   #276
EdithS
Zadomowienie

ojustyna słyszałam o tym masażyku mi niestety gin zabronił, wszelkich ćwiczeń, masaży krocza i w ogóle upojnych nocy z tż....

crystal25 no i pięknie, że porozmawiałaś z tż, szczere rozmowy to naprawdę potęga w związku

a ja zjadłam właśnie marcepana i 2 cukierki Michałki, dziś nie mogę się oprzeć słodyczomod jutra znowu wprowadzę w domu zakaz przynoszenia słodkości, jakichkolwiek
Stary 2014-12-10, 22:59   #277
crystal25
Zakorzenienie

tak atmosfera zupelnie inna miedzy nami w koncu.....

A myslalam zeby mame odwiedzic w lutym, jesli TZ wyjedzie, ale wlasnie boje sie ze urodze, a 4 godziny ode mnie mama mieszka, i nie dojechalabym do siebie, i kazdy mi mowi zeby nie ryzykowac
Stary 2014-12-10, 22:59   #278
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku
Ja dwa dni przełaziłam po sklepach, pępek tak niemiłosiernie mnie ciągnął, że ja już się chyba nie nadaję...a tu jeszcze trzeba porobić przedświąteczne zakupy mogłabym w sumie TŻ wysłać, ale on zawsze zamiast pieprzu przyniesie mi oregano, albo zamiast wołowiny wieprzowinę, bo w sumie co za różnica...
Ale za to kupiliśmy piękny stół i krzesła, po roku od zakupu większego mieszkania, tak więc święta zapowiadają się super
Pisałyście o koszulach do szpitala - do samego porodu kupię jakąś szmatkę lumpkową, na odział po porodzie zakupiłam dwie na allegro, podsyłam link http://allegro.pl/koszula-ciazowa-no...881442043.html

Szlafroka nie kupuje, mam taki jeden za duży kardigan, będzie jak znalazł. W życiu nie miałam szlafroka, nie wiem czy później bym go w ogóle używała

W sobotę chyba wybierzemy się z TŻ do Portu do Ikei po meble dla małej...sama myśl tego szalonego-przed-świątecznego-tłumu i łażenia miedzy działami działa na mnie ale w końcu to Ikea będę siadać gdzie popadnie

A jak u Was dziewczyny przygotowania przedświąteczne? U mnie kisi się zakwas buraczany na barszcz, od babci zwiozłam 3kg kapusty kiszonej domowej roboty, dziś wyciągnęłam świecącego renifera i powiesiłam w oknie, a na nowym stole postawiłam taką tycią choineczkę zakupioną w Pepco
Stary 2014-12-10, 23:01   #279
crystal25
Zakorzenienie

EdithS ja dzis tylko chupa chupsa i jedna mala czekoladke Ale tak mi sie slodkiego chce..... zapycham to jablkami caly tydzien hi hi
Jak napisala jedna z mamus, to trudne ale bardzo dorosle, tylko ja stawiam sobie ciagle w myslach pytanie, czy on jest na tyle dorosly, i mnie nie zdradzi, albo nie pomysli o tym.... Jesli wyjedzie to przyjedzie dopiero na moj porod, a pozniej znowu po dwoch miesiacach, duzo czasu bez fiku miku, bardzo dlugo..... nigdy nie bylismy w takiej sytuacji Fakt, rozmowa nam pomogla, dala mi i jemu duzo do zrozumienia.

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-10 o 23:03
Stary 2014-12-10, 23:06   #280
ojustyna
Zadomowienie

o nieeeeeeeee. temat słodyczy więc uciekam, dobranoc wam i waszym szkrabom
Stary 2014-12-10, 23:07   #281
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Ja dwa dni przełaziłam po sklepach, pępek tak niemiłosiernie mnie ciągnął, że ja już się chyba nie nadaję...a tu jeszcze trzeba porobić przedświąteczne zakupy mogłabym w sumie TŻ wysłać, ale on zawsze zamiast pieprzu przyniesie mi oregano, albo zamiast wołowiny wieprzowinę, bo w sumie co za różnica...
Ale za to kupiliśmy piękny stół i krzesła, po roku od zakupu większego mieszkania, tak więc święta zapowiadają się super
Pisałyście o koszulach do szpitala - do samego porodu kupię jakąś szmatkę lumpkową, na odział po porodzie zakupiłam dwie na allegro, podsyłam link http://allegro.pl/koszula-ciazowa-no...881442043.html

Szlafroka nie kupuje, mam taki jeden za duży kardigan, będzie jak znalazł. W życiu nie miałam szlafroka, nie wiem czy później bym go w ogóle używała

W sobotę chyba wybierzemy się z TŻ do Portu do Ikei po meble dla małej...sama myśl tego szalonego-przed-świątecznego-tłumu i łażenia miedzy działami działa na mnie ale w końcu to Ikea będę siadać gdzie popadnie

A jak u Was dziewczyny przygotowania przedświąteczne? U mnie kisi się zakwas buraczany na barszcz, od babci zwiozłam 3kg kapusty kiszonej domowej roboty, dziś wyciągnęłam świecącego renifera i powiesiłam w oknie, a na nowym stole postawiłam taką tycią choineczkę zakupioną w Pepco
Moj TZ zamiast schabu przytargal do domu, szynke,a zamiast zeberek jakies inne mieso ktorego nawet nie znam tak sie dogadalismy uwielbiam atmosfere swiateczna Niestety u nas nic sie nie dzieje, jedziemy do tesciow, swieta trwaja jeden dzien i to tyle, a na drugi TZ do pracy Jedynie za tydzien po prezenty pojedziemy do ToyRusa zabawkowy swiat
Ikea to labirynt ale fakt jest gdzie siadac, przerobilam to z miesiac temu na zakupach w ikei
Stary 2014-12-10, 23:08   #282
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ale bym tak chciała w ogóle to mi brakuje koleżanek w ciąży, nie mam z kim pogadać na żywo o ruchach, o dolegliwościach, o wyprawce u mnie wszystko niedzieciate
jedna jedyna przyjaciółka ma małego synka, więc ględzę jej non stop
Dlatego mamy siebie Chociażby wirtualnie pogadamy.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
jakbyśmy się wszystkie tak spotkały to byśmy musiały całą cukiernie wykupić ale byłoby fajnie
Boziu nalot wielkich brzuchów- to by było piękne

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Pocieszę was, że mój sąsiad to dopiero ma teściową. Przychodzi babsko do mojej teściowej i opowiada wszystko co najgorsze o zięciu (sąsiedzie). Że jest złodziejem , leniem (facet pracuje od rana do nocy żeby zarobić na rodzinę), że nie ma szkoły a jej biedna córka taka wykształcona itp. Raz swoją teściową pogoniłam, żeby nie rozpowiadała gupot i teraz już nie jestem informowana o nowych przewinieniach sąsiada. Generalnie nie znam swoich sąsiadów, ale dzięki ich teściowym/mamusiom wiem o nich bardzo dużo. Podejrzewam, że teściowa też o nas opowiada
Tako. I tyle w temacie.

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Przypomniała mi sie historia kuzynki sprzed 3 czy 4 lat. Na codzień mieszkała w Norwegii i w ostatnich tygodniach ciazy przyleciała do polski (okres kiedy jeszcze mozna latać) i dzien przed wylotem do domu urodziła synka. Cała wyprawką dla młodego i dla niej czekała w Norwegii pamietam jakie było poruszenie wsród rodziny i kupowanie na szybkiego w niedziele

Crystal super, że udało Ci sie porozmawiać z mezem szczerze, na pewno teraz czujesz sie lepiej i atmosfera w domu sie oczyściła
No i po co my się tak stresujemy
To się musiała dziewczyna nastresować biedna. A rodzina jeszcze bardziej- niezapomniany poród

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
EdithS ja dzis tylko chupa chupsa i jedna mala czekoladke Ale tak mi sie slodkiego chce..... zapycham to jablkami caly tydzien hi hi
Jak napisala jedna z mamus, to trudne ale bardzo dorosle, tylko ja stawiam sobie ciagle w myslach pytanie, czy on jest na tyle dorosly, i mnie nie zdradzi, albo nie pomysli o tym.... Jesli wyjedzie to przyjedzie dopiero na moj porod, a pozniej znowu po dwoch miesiacach, duzo czasu bez fiku miku, bardzo dlugo..... nigdy nie bylismy w takiej sytuacji Fakt, rozmowa nam pomogla, dala mi i jemu duzo do zrozumienia.
Ja się zapycham jak zwykle jabłkami i kupiłam aero w biedrze. Pychotaa...

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:08   #283
crystal25
Zakorzenienie

ojustynadobranoc snij o czekoladkach
Stary 2014-12-10, 23:30   #284
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dlatego mamy siebie Chociażby wirtualnie pogadamy.

Boziu nalot wielkich brzuchów- to by było piękne

ale mi się marzy takie spotkanie chociaż kilku z nas byłoby z kim poplotkować i omówić ważne sprawy

dobranoc mamusie ja może też spróbuję niedługo zasnąć
Stary 2014-12-10, 23:54   #285
tout-petit-fille
Zadomowienie

Dobrej nocy laski kochane

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:55   #286
lesyeux
Zadomowienie

hej ho hej ho

podczytywałam Was cały dzień, ale jakoś sił brakowało na cytowanie.
to sobie wszystko poczytałam powolutku i wreszcie się odzywam

Oczywiście, dzień bez akcji z Tż dniem straconym, to u mnie standardzik
Po za tym byłam na lumpkach, ale nic nie kupiłam/strata czasu.

Potem spałam zjadłam dwa hot dogi ( jakos od dwóch dni mnie do nich ciągnie) gdzie nigdy za nimi nie przepadałam

o 18 szkoła rodzenia. dzisiaj miałyśmy ćwiczenia + wykład na temat odżywiania itp.

Po szkole pojechałam do rodziców, robiłam za fryzjerkę, ścinałam tacie włosy a mama zrobiła taką pyszną surówkę z kapusty białej, że wrąbałam pół litrowego słoika

a ja przed momentem skusiłam się na dwa paski Milki Oreo
( jeden pasek dla mnie a drugi dla Zosi)

JUż V część rewelacja

*dzisiaj oglądałam wózki . Mój Mood i Buzz love.love,love.

*widziałam jeszcze jeden taki wózek cały BIAŁY, gondola plastikowa, a na niej takie śmieszne ludki/króliczki uparcie zapamiętywałam model wózka, ale zabijcie mnie, nie wiem
szperałam po necie, co to za model. ale nie odnalazłam. pozostaje mi znowu odwiedzić sklep i zrobić fotkę.

* a i widziałam tego Xlandera zielonego z kapturem futerkowym cudowny

i mentlik teraz mam bo podobaja. mi sie juz 4 modele
nie jestem jednak wierna dla Quinny Mood zdradziłam go
Stary 2014-12-11, 00:09   #287
ewka5891
Zakorzenienie

A ja spać nie mogę
Znów rozmawiałam z Tztem na tema imienia dla synka ale ciagle nie możemy dojść do porozumienia, żadne imię nie jest wystarczająco fajne

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 00:52   #288
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Nie było mnie cały wieczór ale wróciłam. Wychodne mieliśmy Potem tż zebrał i się do pracy a ja kolacja i kąpanie córki i w pewnym momencie słabo mi się zrobiło i krew mi z nosa zaczęła kapać na córkę i wszędzie dookoła. Mała się zmartwiła Musiałam jej wytłumaczyć, że mama jest zmęczona i to dlatego.
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja kupuję taką najzwyklejszą plastikową. Widziałam taką co mi się podobała to kosztuje coś koło 20-30 złotych I do tego wkład gąbkowy, żebyśmy z mężem się pewniej czuli jak będziemy małego kąpać
Właśnie jak już ktoś tu pisał, te wkłady gąbkowe nie są zbyt higieniczne. I te plastykowe ,,foczki" do wanienek to niewygodne dziadostwo. Ani trochę dziecka nie przytrzymują i się odklejają od dna.

Cytat:
o jaka ładna, taka kobietka bo moja kura to chyba facet

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

mordka, może Cię to zainteresuje- wypytałam się położnej na SR jak wygląda sprawa zzo u nas w szpitalu. Otóż jest niby bezpłatne, na życzenie. I do rozwarcia 8cm można takie coś podać. Oczywiście najpierw namawiają na inne formy znieczulenia, ale jak się rodząca uprze, to podają zzo
Tak to przynajmniej wygląda w teorii
Dzięki za info. 4 lata temu zoo kosztowało 400 albo 500 zł i to jeszcze anestezjolog musiał akurat mieć dyżur, a oni byli zwykle od rana jak na cc dziewczyny brali. Po nocach to ze świecą ich szukać.

Cytat:
napiszę Ci to co zapamiętałam.
Dostępne formy znieczulenia 'dla wszystkich':
1. ciepły prysznic
2. leki rozkurczone
3. Entonox

dostępne formy znieczulenia dla upierdliwych:
1. zzo

I generalnie jeżeli się doprosisz, to jest mozliwość, że dostaniesz zzo. To jest tak, że przychodzi lekarz podejmuje decyzje i sprawdza Ci wyniki (morfo, krzepliwość krwi, robi wywiad), a następnie masz wkłucie w kręgoslup i zakładany taki jakby cewnik, którego końcówkę przyklejają ci w okolicach obojczyka. Podają Ci pierwszą dawkę leku przez ten cewnik. Działa ona przez około 2 godziny, jeżeli w ciągu tych 2h nie urodzisz, to podają Ci następną dawkę również przez cewnik, już bez wkłucia.

i położna powiedziała, że zzo najpóźniej do 8cm rozwarcia się ogarnia. Czyli jak do 8cm nie zgłosisz chęci skorzystania z tego, to raczej nie ma co liczyć, że Ci podadzą później
U mnie żadna z tych opcji znieczulenia się nie sprawdziła. Ale zoo bym jednak nie chciała. Liczę na to, że drugi raz pójdzie łatwiej i że znów uda się sn.

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie wszystko w porządku mały waży 1100 g wg mojej gin prawidłowo i co najważniejsze pomogło moje polegiwanie bo szyjka mi się wydłużyła z 27 mm do 31 mm ale zaraz mi powiedziała że nadal mam się oszczędzać, tak się cieszę bo obejdzie się bez szpitala,
Super!!!
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
tz rodzice jak byli u mnie pierwszy raz w mieszkaniu to teksty byly " ojjj ile tu ktos zarabia"," ile tu pieniędzy poszlo ". Poszlo ale kredyt mam na 30 lat i co miesiąc to ja ratę place, ja tyram, ja po godzinach siedzę - i wiecie co jestem dumna z siebie skoncztlam studia poszlam do pracy, pielam sie po drabince korporacyjnej i kurde kupiłam mieszkanie jakie zawsze chciała miec. A jak ktos nie umie/ nie chce/ a zazdrości i komentuje to juz jego problem. Jestem z siebie dumna. Jestem Ania z Wroclawia i urodzę bez znieczulenia
Tak trzymaj!

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
A propo koszul - na początku ciąży kupiłam sobie bawełnianą koszulę do karmienia w biedronce za grosze. Po praniu się nie rozciągnęła, jest miła w dotyku, nie wygląda "zdzirowato"
Niestety już więcej ich nie było i nie wiem nawet, kto jest producentem
Ja kupiłam w biedrze taką granatową do karmienia po przecenie chyba za ok 10 zł. ale to chyba we wrześniu. jak mi brzuch urósł to ja założyłam i jest super. szkoda że wiecej nie było.

Cytat:
ale bym tak chciała w ogóle to mi brakuje koleżanek w ciąży, nie mam z kim pogadać na żywo o ruchach, o dolegliwościach, o wyprawce u mnie wszystko niedzieciate
jedna jedyna przyjaciółka ma małego synka, więc ględzę jej non stop
Ja mam tak samo.
Czasem ktoś zapyta jak się czuję i tyle. Psiapsióły czekają aż urodzę i wtedy będą se małego z rąk wydzierać. Ale co je obchodzą moje ciążowe dolegliwości

Cytat:
albo kura transwestyta

zawsze się zastanawiałam jak w takich ździrowatych koszulkach może być komuś wygodnie Chciałabym w czymś takim spać, ale nie dam rady. Ostatnio sypiam w takiej za dużej wściekło- różowej piżamie frotte. Gumkę od spodni mam pod cyckami tż to prawie płakał ze śmiechu jak mnie zobaczył

gratuluję mieszkanka
Hahaha. To musiałaś sexi wyglądać.
Ja do łózka włażę w dresie i szlafroku a potem jak mi ciepło to po kolei wszystko ściągam i wyrzucam. No i noszę czasem te ciążowe gatki pod cycki podciągane a tż ostatnio do mnie: ściągaj te pantalony to pobrykamy

Cytat:
bardzo ładna ta koszula
A w Textil Market polecam zajrzeć na dział ze skarpetkami/rajstopami dla niemowląt. Kupiłam tam bardzo dobre jakościowo skarpetki dla malucha, ciemne, jednokolorowe- co się rzadko zdarza, za 1,99
Byłam dzisiaj. Zakupiłam skarpetki po 1,99 frotowe dla córki.

Cytat:
A ja spać nie mogę
Znów rozmawiałam z Tztem na tema imienia dla synka ale ciagle nie możemy dojść do porozumienia, żadne imię nie jest wystarczająco fajne
Jak coś wybierzecie to napisz koniecznie.
Mi tż wczoraj listę wydrukował i ślęczałam nad nią pół wieczoru i nic mi w ucho nie wpada. Też bym chciała coś oryginalnego i fajnego i żeby z nazwiskiem jakoś pasowało.

Szkrabeniek super ciuszki. Ten pajacyk z małpkami z nexta też kupiłam ostatnio

aaakarolina- ale zgrabny brzuszek Sliczny.

przezduzeem - świetne zdjęcie córeczki.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 02:32   #289
Magiusa
Zakorzenienie

Dzien dobry w nowej czesxi. Subskrybuje i wiernie czytam jak tylko mam chwile

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Wiesz o zzo mi nie chodzi, bo pierwsze dziecko urodziłam bez to i drugie dam radę, najbardziej boje się tego że ze względu na tzw masówkę zostanie coś przeoczone tzn znam już kilka przypadków że dzieci zostały wypuszczone do domu z lekką żółtaczką a po paru dniach i tak lądowały w szpitalu z powrotem bo żółtaczka się nasiliła, aha i też specjalnie nie oczekuję żeby się ze mną patyczkowano tylko traktowano godnie i z szacunkiem, sama nie wiem mój TŻ jest przeciwny żebym tam rodziła on by wolał żebym rodziła tam gdzie ostatnio, ale ja z kolei tam nie chce, zastanawiam się jeszcze nad szpitalem na Mickiewicza dużo dobrego o nim słyszałam

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Mi moja gin powiedziała że taki posiew teraz jest obowiązkowy, ja będę miała robiony po 35 tc wklejam artykuł dotyczący tego właśnie problemu
http://www.medfemina.pl/a1383047286p...-jest-gbs.html

a dlaczego nie np.sw.rodzina? Ja tam rodzilam i sobie chwale wiec pewnie znow tam bede.
Dobre opinie ma tez Raszei

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
super! i kasa zaoszczędzona
ma ktoś już jeszcze wanienkę? bo to akurat raczej będę musiała kupić, a jak spojrzałam na allegro to są takie różnice cenowe, że nie wiem na co patrzeć...a nie chce fortuny na wanienkę wydać

ja tam wszystkie prezenty przez internet, już tak od paru lat

dzięki
ja też od stycznia zamierzam zamawiać już nawet zaczęłam listę robić

my mamy zwykla, plastikowa tylko ta wieksza rozmiarowo. Poczarkowo wydawalo mi sie ze jednak przesadzilam i trzeba bylo mniejsza kupic ale szybko sie przekonalam ze to byl dobry wybor.

Cytat:
My tez mieliśmy taką zwykła wanienkę, potem oddałam ją do charity, bo nie miałam gdzie jej trzymać. Teraz jeszcze nie rozglądałam sie za wanienkami.

Byliśmy u lekarza, który stwierdził zapalenie układu moczowego u młodego dostaliśmy krem, no i mam nadzieje ze szybko zacznie działać, bo nie mogę patrzeć jak synek sie męczy
Ojej biedny Maly. Mam nadzieje ze szybko minie.

W temacie faworyzaxji rodzenstwa to mnie zaskoczyliscie. Przyznam ze zawsze myslalam ze rodzice staeaja sie traktowac wszyatkie dzieci rowno a tutaj padlo mnoatwo przykladow ze tak nie jest. Niezbyt pozytywne zaskoczenie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 07:58   #290
smv
Zakorzenienie

halo dziewczynki, jezu co za noc
Tz poszedl z kolegami na piwko wrocil po 22 wypil zaledwie 2 a ja praktycznie nie spalam bo tak chrapolił jakby swinke zarzynal. o 5 nad ranem zabrałam sie z wyra do drugego pokju to ten przybiegl mnie przykryc bo myslal ze środek nocy. Nie zasnelam juz od 5 i chodze taka zła...
nakrzyczalam ze jak nie pojdzie do laryngologa to ja zwariuje bo odkad jestesmy malzenstwem ani jednej nocy nie mialam bez przebudzenia sie bo on tak chrapie
zgodzil sie i wizyte mamy umowioną na wtorek jak dobrze...

moj dzieć sie wczoraj na noc przebudził tak ze walił nożyskami jak sie da, myślę sobie "bij bij bo sie stresowałam pol dnia ze go nie czuję". Włączyłam też takie słodkie kołysanki, że same mnie ululały i wtedy dopiero dawał czadu.

O rety jutro wizyta na 11.00 juz się doczekać nie mogę) mam nadzieję na usg, ale pewnie nie będzie bo widzę, że tak co drugą wizytę mam usg a tak to pewnie siup na fotel i macanko paluchami-nie znoszę tego

Lesyeux- kochana współczuję tych kłotni z TZ ale moze u was to się nazywa DOCIERANIE?
ja z moim tż jestem już ponad 10 lat a małzeństwem od czerwca i kłótni praktycznie nie ma ( z wyjątkiem sobót kiedy ja od 6 potrafię ze ścierą biegać a on by spał a mnie aż ze złości nosi hehe) więc ja sie z nim juz dotarłam hoho...
będzie dobrze!

dziś na 12 przychodzi położna-masakra już co 2 tyg przychodzi- w sumie dobrze bo zerknie zbada i w ogóle , ale żeby aż co dwa tyg to wg mnie dużo..ale jak mogę to korzystam.

Stary 2014-12-11, 08:09   #291
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
nusiekowa najbardziej mi się spodobało to zdanie "Jestem Ania z Wroclawia i urodzę bez znieczulenia" a zabrzmiało jak "Jestem ..... z ..... i jestem alkoholikiem:
takie moje głupie skojarzenie
Stary 2014-12-11, 08:14   #292
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie chcialam nie chcialam, zostalam obudzona przez mojego kochanego TZ
Stary 2014-12-11, 08:31   #293
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość

Nie zapomnij o kasie uprzywilejowanej dla kobiet w ciąży

U mnie prezenty zakupione...nic tylko pakować...wigilia w tym roku u mojego chrzestnego więc jade na gotowe-jedynie ciacha upieke

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Witam i ja sie z rana...TŻ obudził mnie jak do pracy wychodził..... jak słoń w skladzie porcelany..... ale w sumie dobrze bo zaraz musze auto zawieżdź do serwisu....

dzis zrobie sobie chyba dzień pakowania prezentów
Stary 2014-12-11, 08:53   #294
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry, miałam dziś pobudkę, ktoś zadzwonił do drzwi o równo 8. Zanim usłyszałam, zwlekłam się z łóżka, założyłam szlafrok i zanim podeszłam do drzwi to już nikogo nie było. A chyba z 4 razy ktoś dzwonił. A kładłam się spać po 1, to pewnie bym jeszcze pospała no ale, mam nadzieję, że nie było to nic ważnego.

Cytat:
myślę, że jeśli oboje macie świadomość, jakie trudy Was mogą czekać, to i razem będziecie te trudy pokonywać. Czas pokaże, a może stanie się tak, że będziecie razem szybciej niż myślisz i tego Wam życzę

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Nie było mnie cały wieczór ale wróciłam. Wychodne mieliśmy Potem tż zebrał i się do pracy a ja kolacja i kąpanie córki i w pewnym momencie słabo mi się zrobiło i krew mi z nosa zaczęła kapać na córkę i wszędzie dookoła. Mała się zmartwiła Musiałam jej wytłumaczyć, że mama jest zmęczona i to dlatego.
ojej, to uważaj na siebie Kochana
Stary 2014-12-11, 09:01   #295
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dzień dobry, miałam dziś pobudkę, ktoś zadzwonił do drzwi o równo 8. Zanim usłyszałam, zwlekłam się z łóżka, założyłam szlafrok i zanim podeszłam do drzwi to już nikogo nie było. A chyba z 4 razy ktoś dzwonił. A kładłam się spać po 1, to pewnie bym jeszcze pospała no ale, mam nadzieję, że nie było to nic ważnego.

myślę, że jeśli oboje macie świadomość, jakie trudy Was mogą czekać, to i razem będziecie te trudy pokonywać. Czas pokaże, a może stanie się tak, że będziecie razem szybciej niż myślisz i tego Wam życzę

ojej, to uważaj na siebie Kochana
dziekuje Zdaje sobie tylko sprawe z tego ze czeka nas cos bardzo trudnego.... jednak wierze ze sobie poradzimy

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Zapomnialam sie pochwalic, ze dowiedzialam sie wczoraj, ze kazdy lekarz moze mi wypisywac dokument na wynajecie laktatora elektrycznego z apteki, kosztuje to ok. 30 euro na miesiac..... z dobrej firmy ponoc. Ale laktator elektryczny to cena 3 razy wieksza niz wynajecie. I pytanie, czy jesli bede kp tak krotko jak planuje, to powinnam wypozyczyc, czy nie warto
Bo wstepnie jak planowalam kupic, to myslalam najbardziej o tym, ze TZ bedzie mogl karmic dziecko, ale w zwiazku z jego wyjazdem, to nie wiem, czy mi sie przyda, czy bedzie to wygodniejsze w jakis sposob.
Stary 2014-12-11, 09:02   #296
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cze
Spadam po zakupy. Jakiejs zupy mi sie dzisiaj chce.

Śnieg pada. Jakaś czapka by sie przydała. Ech.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:04   #297
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Cze
Spadam po zakupy. Jakiejs zupy mi sie dzisiaj chce.

Śnieg pada. Jakaś czapka by sie przydała. Ech.
sypnij śniegiem ....
Stary 2014-12-11, 09:06   #298
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecałyście termometry, przypomnicie jakie? Kupiła już któraś?
Ja mam Microlife NC120
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:08   #299
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje Zdaje sobie tylko sprawe z tego ze czeka nas cos bardzo trudnego.... jednak wierze ze sobie poradzimy

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Zapomnialam sie pochwalic, ze dowiedzialam sie wczoraj, ze kazdy lekarz moze mi wypisywac dokument na wynajecie laktatora elektrycznego z apteki, kosztuje to ok. 30 euro na miesiac..... z dobrej firmy ponoc. Ale laktator elektryczny to cena 3 razy wieksza niz wynajecie. I pytanie, czy jesli bede kp tak krotko jak planuje, to powinnam wypozyczyc, czy nie warto
Bo wstepnie jak planowalam kupic, to myslalam najbardziej o tym, ze TZ bedzie mogl karmic dziecko, ale w zwiazku z jego wyjazdem, to nie wiem, czy mi sie przyda, czy bedzie to wygodniejsze w jakis sposob.
każdy trud zostaje nagrodzony, ja zawsze w to wierzę, że przyniesie w końcu piękne owoce, których często się nie spodziewamy

a co do laktatora, nie umiem Ci doradzić, bo sama nie wiem, czy i jak długo będę korzystać
Stary 2014-12-11, 09:14   #300
smv
Zakorzenienie

ja juz po zakupach i ide robic pommidorowke

chodzi za mną ogorkowa- czy mozecie mi ktos podać dobry przepis na ogórkową???

ja dzis na szybko- pomysl na udka w sosie ziolowym. Nie umiem mięsa robic i generalnie nienawidze mięsa...

mdli mnie od rańca i tez chce snieguuuu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości